3 16

15 succesjes uit mijn prille bestaan als huisvrouw

 • 16 augustus 2019
 • 28 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
prille succesjes huisvrouw

Op jezelf wonen betekent niet alleen meer vrijheid. Het huishouden krijg je er ook nog eens bij cadeau. Nu is het niet zo dat het bij mijn ouders thuis een hotel was en dat ik niets deed, maar dat ik nu wekelijks wasjes draai en dagelijks zelf kook is toch wel wat andere koek dan. Gelukkig vermaak ik me best prima als nieuwbakken huisvrouw. Sterker nog, er zijn heel wat huisvrouwtaferelen die me stiekem bijzonder blij maken. Dit zijn 15 succesjes waar ik in mijn prille bestaan als huisvrouw best wel blij van word. Dit om mijn minder succesvolle pogingen tot volwassenheid van laatst te compenseren.

 1. Als ik een heleboel restjes uit de koelkast en vriezer tevoorschijn haal en daar op gevoel een best wel geslaagde maaltijd van weet te maken. En dat voor iemand bij wie de “Goh laat ik eens wat proberen”-strategie met koken meestal niet zo goed uitpakt.
 2. Ik citeer de man uit de Sun-reclames: tegenwoordig kan ik blij worden van niet gewoon schoon, maar “streeploos schoon”. En dat dus echt. Microvezeldoekjes zijn mijn lifesaver.
 3. Als ik er een keer aan denk om naar mijn werk een boodschappentas mee te nemen, zodat ik direct na de rit naar huis langs de supermarkt kan. Dan voel ik me even – heel even – een goed voorbereide huisvrouw.
 4. Die keer dat ik zelf een verrassend lekkere combinatie voor het avondeten had bedacht en het niet kon laten daar naderhand Instagramwaardige foto’s van te maken.
 5. Wanneer ik al ver voordat product X op is, een tweede exemplaar heb staan. Tja, stroomuitval, plotselinge oorlogswinters enzo – een goede voorbereiding is het halve werk.
 6. Dat gesprekken tussen tantes op verjaardagen over wasmachines tegenwoordig niet meer langs me heen gaan, maar dat ik er zelfs wat over te zeggen heb. #lifegoals Nou ja, soort van.
 7. Mijn op kleur gesorteerde kledingkast, die toch wel een vooruitgang is vergeleken met de slaapkamer in mijn ouderlijk huis waar ik mijn gewassen kleding soms wel een week lang over een stoel liet hangen. Doet toch wat met je, zo’n eigen huis en eigen kast!
 8. Dat het achtuurjournaal (terug)kijken tegenwoordig onderdeel is van mijn avondroutine.
 9. Een plantenroutine hebben ontwikkeld die niet alleen ik, maar ook mijn plantjes volhouden. En tegenwoordig zelfs dingen met plantenvoeding doen.
 10. Oprecht gelukkig worden als ik mijn kleurrijke wasjes op het wasrek heen en weer zie waaien. En erom denken dat ik de was voor de regen binnenhaal. Ik voelde me een ware pro toen ik daar laatst mijn kappersbeurt voor uitstelde.
 11. Wanneer ik het huis een half uur voordat iemand op bezoek komt heb schoongemaakt in plaats van precies 5 seconden voordat de deurbel gaat.
 12. Helemaal trots zijn als mijn poging tot een simpel recept van internet namaken is geslaagd, en als mijn recept er niet uitziet als een ietwat zwart geblakerd aftreksel van het perfecte Pinterest-plaatje, maar als iets vrij fotogenieks. Hoe dan?!
 13. Bij de juiste winkel staan met de juiste voordeelkaart of kortingsbon al in de aanslag zonder eerst mijn hele portemonnee te moeten doorspitten om uiteindelijk tussen mijn OV-chipkaart, rijbewijs en Hunkemöller-kaart die ene Gamma-pas te vinden.
 14. Vrije tijd doorbrengen met Google-zoektochten als ‘oven schoonmaken’, ‘beste kattenbakkorrels’ en ‘hoe vaak moet je je vaatwasser aanzetten?’. Of mijn moeder daarover mailen. Soms – eerlijk! – uit vrij acute nood, soms uit oprechte interesse.
 15. Al die keren dat ik naar bed ga onder mijn eigen frisse lakens en dekbed en weer besef dat dit huisje echt van mij is en dat ik mijn eigen mini-huishouden met kat erbij best prima draaiende houd.

Nu ben ik benieuwd: heb jij ook een huisvrouwsuccesje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 16 augustus 2019 op 6:39 am - Beantwoord

  Heel leuk om te lezen. Ik ben ook altijd blij als het eten gelukt is zonder aan te branden, of juist te kort gekookt, nee, koken is niet zo mijn ding 🙂

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:27 am - Beantwoord

   Haha, herkenbare kookproblemen zijn dat. Maar gaandeweg boeken we vast allebei vooruitgang 😉

 2. Tineke 16 augustus 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Ik was vroeger zo`n sloddervos dat ik nooit had verwacht dat een huishouden draaien later goed zou komen bij mij. Toen ik ging samenwonen ging het al beter, maar soms bleef bepaalde vaat wel een paar dagen staan voordat het werd afgewassen. Dit was wel echt mijn minst favoriete klusje in huis, afwassen. Toen zijn we verhuisd naar een huis MET vaatwasser en kwam de tweede en ik moet zeggen dat het huishouden nu meestal wel redelijk bij is. Ik ben een echte huismoeder en vind het heerlijk om in huis aan te rommelen, haha! Jouw dingen wat koken betreft zijn ook heel herkenbaar.

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:29 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat er toch nog een echte huismoeder in je bleek schuil te gaan. Ik herken het wel hoor, het kan zo fijn zijn om lekker wat in huis aan te rommelen. Ik vind dat ook leuker dan ik altijd had gedacht.

 3. Ilona Wielinga 16 augustus 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Heel leuk weer om te lezen! En ik herken het gevoel wanneer een maaltijd goed is gelukt haha.

 4. Naomi 16 augustus 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Heerlijk dit. En vergeet niet dat je ook buienradar kunt raadplegen om te kijken of je wasjes buiten kunnen drogen;). Ik kan heel erg genieten van strijken. Er staat al maanden een blog over ‘in de planning’, maar ik krijg het heerlijke gevoel van de strijk nog niet goed op papier. Komt wel, ooit.

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:30 am - Beantwoord

   Oeh leuk! Ik ben nu al benieuwd naar je strijkblog. En ik weet zeker dat het je lukt om je voorliefde voor strijken ook op papier te laten overkomen.

 5. Shirley 16 augustus 2019 op 8:38 am - Beantwoord

  Ik vind het een heerlijk gevoel als de wasmand echt leeg is. Meestal duurt dat maar 1 seconde, omdat er ergens op de grond nog een jurkje rondslingerde. En een geslaagde maaltijd op tafel zetten, blijft ook leuk!

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:30 am - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar! Toch jammer dat het heerlijke gevoel van een lege wasmand nooit een paar dagen kan blijven.

 6. Josephine 16 augustus 2019 op 8:45 am - Beantwoord

  Haha, ik herken vooral het blij-zijn vanwege de wapperende was. Oei, hoe stereotype! Maar de laatste tijd heb ik er een succesje bij: ik heb van een vriendin een orchidee gekregen en hij leeft nog steeds! 🙂

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:31 am - Beantwoord

   Wat leuk, een orchidee! Mooie planten zijn dat. En het is zeker een compliment waard dat hij nog steeds ‘alive and kicking’ is 🙂

 7. Audrey 16 augustus 2019 op 8:53 am - Beantwoord

  Haha, lekker bezig, jij! Ik heb nog een gratis lifehack voor je: ik heb standaard een boodschappentas in mijn auto liggen! En nadat ik die thuis leeg heb gemaakt, leg ik ‘m in het halletje zodat ik hem de dag erna niet vergeet terug te leggen in de auto.

  Ik ben wel een beetje een nep-huisvrouw moet ik bekennen, want mijn vriend doet ook heel veel sinds we samenwonen 😉 Maar desondanks is het heel herkenbaar wat je schrijft!

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:32 am - Beantwoord

   Haha, het ideale van samenwonen is natuurlijk dat je de taken kunt verdelen. Groot gelijk hoor!
   Dank je voor de lifehack trouwens! Dat is wel een slimme tip inderdaad. Ik wil een tasje nog weleens vergeten mee te nemen.

 8. Irene 16 augustus 2019 op 10:16 am - Beantwoord

  Haha, wat herkenbaar dit! Ik ben ook nog bijna elke dag wel trots op zoiets wat andere volwassenen precies zonder moeite lijken te doen. Hetgeen waar ik altijd het meeste blij mee ben is als de stapel was bijna volledig weggewerkt is én mijn huis geen zwijnenstal is.
  Ik vind van die huishoudelijke dingen nooit echt leuk maar ergens toch ook altijd wel satisfying tegelijkertijd.

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:34 am - Beantwoord

   Echt heel erg herkenbaar wat je zegt! Het lijkt wel alsof bijvoorbeeld een goed gelukte maaltijd en een streeploos schone badkamer voor iedereen heel vanzelfsprkeend is, terwijl ik hartstikke trots ben als ik dat voor elkaar heb gekregen, haha. In die zin is het huishouden inderdaad wel een goede manier om ergens voldoening uit te halen 🙂

 9. Meaghan 16 augustus 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Hahaha wat een heerlijke blog met leuke succesjes! Het klinkt ook allemaal zo volwassen. In elk geval ben je goed bezig om je huishouden draaiende te houden! Vooral als je niet zo van het koken bent, lijkt het me fijn als je eindelijk een mooie en heerlijke maaltijd op tafel kan zetten zonder dat je ervan baalt dat het weer is mislukt. Koken moet je gewoon heel vaak doen voordat je de smaak te pakken hebt. Zelf ben ik echt dol op koken, maar ook ik heb dat door de jaren heen echt moeten leren. Inmiddels kan ik aardig wat (meer lastige) gerechten bereiden, waar ik super trots op ben!
  En ook grappig dat je nu kan meepraten over dingen als de beste wasmachines en je plantjes! 🙂

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:35 am - Beantwoord

   Wat goed zeg dat je in de loop der tijd je kookskills echt hebt kunnen verbeteren. Ik denk inderdaad dat het vooral een kwestie is van het vaker doen om er beter in te worden. Ik merk ook – al is het maar stapje voor stapje – wel wat vooruitgang in mijn kookkunsten. Wie weet komen die lastigere gerechten er over een jaar ook nog weleens van 🙂

 10. Anouk 16 augustus 2019 op 11:53 am - Beantwoord

  Ik hou zo enorm van mijn microvezeldoekje, ik kan er echt van genieten als mijn inductiekookplaat helemaal streeploos schoon is. Ik voel me altijd heel succesvol als ik vaker dan een keer per week gestofzuigd heb, want echt waar komt al dat stof vandaan.

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:36 am - Beantwoord

   Haha, lang leve de microvezeldoekjes! Nooit geweten dat je zo blij kunt worden van streeploos schone fornuizen, maar het is toch echt zo 🙂

 11. Claire 16 augustus 2019 op 2:28 pm - Beantwoord

  Ohh wat leuk om te lezen en wat fijn dat je huisvrouwen status helemaal bij je past haha. Ik word ook zo blij van een schoon dekbed, ohhh heerlijk. Mijn successen zijn inderdaad het schoonmaken en houden van mijn huisje, zo netjes zag mijn kamer er vroeger nooit uit haha.

  • Romy 17 augustus 2019 op 10:41 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die pas in haar eigen huisje écht goed is gaan schoonmaken. In de kamer bij mijn ouders lagen altijd flinke lagen stof 😉
   Maar zoals Irene hierboven ook zei, het huishouden kan soms zo heerlijk satisfying zijn, zeker als alles weer helemaal schoon en fris is.

 12. bychristiana 17 augustus 2019 op 8:30 am - Beantwoord

  Haha, die laatste! Ja, dat is een fijn gevoel; dat je het echt eigenlijk allemaal best goed doet;-)

 13. Mariska 17 augustus 2019 op 11:11 am - Beantwoord

  Ah die boodschappentassen! Ik heb dus canvas tasjes en ik heb ook wel van die big shoppers (ook bij de supermarkt gekocht), maar vergeet ze altijd. Ze hangen keurig aan mijn kapstok of liggen erbij, maar toch als ik in de supermarkt ben koop ik een plastic tasje. Elke. keer. weer.

  • Romy 20 augustus 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Haha, oeps! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat in het begin ook nog weleens had. Inmiddels maak ik altijd de avond van tevoren een to-do-list voor de volgende dag. Daar zet ik zelfs dingen op als ‘boodschappentas in werktas meenemen’, waardoor ik het tegenwoordig niet meer vergeet 😉

 14. Jessica J. 18 augustus 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Ik heb standaard een grote tas van de AH in m’n werkrugzak zitten. Op die manier kom ik nooit voor verrassingen te staan. Oh, en in m’n schuif op kantoor steekt steevast een canvastasje – handig als ik tijdens de lunchpauze even wat inkopen wil doen! Ik draag nog liever alles los dan dat ik een plastic zakje koop, haha.
  En microvezeldoekjes zijn inderdaad échte lifesavers. Wij hebben bijna vijf jaar terug een hele voorraad gekregen van m’n schoonmoeder en die doen nog steeds trouw dienst. ?

  • Romy 21 augustus 2019 op 9:01 am - Beantwoord

   Goed bezig met de tasjes! En je hebt helemaal gelijk, hoor. Plastic tasjes kopen is zó zonde. Van het geld en van het milieu.
   Leuk dat jij een mede-fan bent van microvezeldoekjes. Ik zou echt niet meer zonder kunnen en heb ook een flinke voorraad liggen.

 15. Nikita 21 augustus 2019 op 10:32 pm - Beantwoord

  Ik zit in een ander stadium van volwassen worden als jij. Ik woon zelf nog thuis, maar net zoals jij help ik wel actief in het huishouden mee. Als mijn moeder vraagt om te helpen afwassen of hem te doen doe ik het, soms spring ik zelfs spontaan bij in het afdrogen. Nu iets minder omdat ik zelf ook weer werk, ik kan natuurlijk niet op twee plekken tegelijk zijn. Maar ik ben wel dankbaar voor mijn thuis en wat mijn ouders voor me doen en ze weten dat ook wel omdat ik dat laat merken. Ik voel me altijd een succesvolle volwassene als ik ga werken of wanneer ik de vroege shift heb ik mijn ontbijtje weet te scoren en mijn trein weet te halen. Omdat ik er al vrij vroeg uit moet, haal ik dan een ontbijtje in het station (vaak iets zoals croissants of boterkoeken, hangt er van af waar ik zin in heb) en eet ik op de trein. Zo geef ik mezelf wat extra slaap. Het voelde laatst ook fijn laatst, toen ik met mijn vriendin in de stad was. We hadden beide honger en hebben ons in een restaurantje gezet en ik had enorm veel zin in een wafel met fruit (smaakt mij altijd!) en normaal betaal ik dat van zakgeld of trakteren mijn ouders. Maar nu voelde het zo volwassen om dat te betalen van mijn eerste loon. Is eigenlijk wel een heel bijzonder gevoel.

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:16 am - Beantwoord

   Het blijft toch inderdaad heel bijzonder om zelf je geld te verdienen. Dat maakte de wafel met fruit vast nóg iets lekkerder 🙂
   Wat slim bedacht trouwens om je ontbijtje op het station te kopen. Een beetje extra slaap in het openbaar vervoer is natuurlijk niet verkeerd als je voor werk heel vroeg je bed uit moet.

Recente blogs

Mijn niet zo fabulous hardloopsessies

23 september 2017|Lifestyle|

Je kent ze vast wel. De #fitgirls die met een stralende lach en een duim omhoog op de foto staan, klaar voor een 'blokje om' van ongetwijfeld een kilometer of 15. "Hoe dan?!" vraag ik mezelf regelmatig af, als ik me in mijn oude kloffie en met een dosis tegenzin aan een veel kleiner rondje waag. Ik heb geen hippe hardloopschoenen, apps die mijn motivatie een flinke boost geven en fotogenieke hardloopoutfits. Ook draag ik geen fitbit of hartslagmeter en ken ik al die programma's niet om mijn minimale vooruitgang bij te houden. En een hardloopblooper is door mij snel gemaakt. Tja, mijn hardloopsessies zijn niet bepaald perfect. Klaar voor een portie niet zo fabulous hardlooppraat?

Nooit meer! | 10 dingen die ik nooit meer zou doen

6 maart 2020|Persoonlijk|

Er zijn genoeg dingen die ik nooit van mijn leven zal doen. Op z'n kop aan een bungeejumptouw boven een brug hangen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook dingen die ik (meer dan) eens heb gedaan, maar die wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar waren. Dat varieert van wijde grijze leggings aantrekken tot aan serieuzere zaken. Toen ik dit artikel op Cynthia's blog tegenkwam, kon ik het niet laten voor mezelf ook zo'n lijstje op te stellen. Dit zijn 10 dingen die ik nooit meer zou doen. In ieder geval als het aan mij ligt. En ja, dat weet ik zeker!

Blij Lijstje #8 | Warm welkom, kleurrijk kantoor & nieuwe bank!

11 april 2019|Positiviteit|

De afgelopen weken werd ik blij van flinke schoonmaakbeurten, fris geverfde muren en banken die werden afgeleverd. Ja ja, de verhuizing is in volle gang. Waarschijnlijk schrijf ik mijn volgende Blije Lijstje vanuit mijn nieuwe woning, maar dit keer heb je er nog een vanuit het ouderlijk huis tegoed. Ik heb een gevarieerd lijstje voor je in petto met alles waar ik blij van werd de afgelopen weken. Met onder andere een verrassende welkomstbrief, een kleurrijk prikbord en onderbroekenlol op het werktoilet.