aaaaaaa 10

Successful Adulting | 18 tekenen dat ik een (klein) beetje volwassen ben

 • 4 mei 2018
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Volwassenheid komt met de jaren en echt 100% volwassen is waarschijnlijk helemaal niemand. Zo neem ik het met afstoffen niet altijd even nauw, ben ik regelmatig essentiële spullen (OV-chipkaart, portemonnee en mobiele telefoon) 1 minuut voordat de bus vertrekt kwijt en blijft mijn stapel gewassen kleding weleens een paar dagen onopgeruimd liggen. Toch maak ik – naar mijn eigen bescheiden mening – ook wel vorderingen. Om mezelf stiekem een schouderklopje voor volwassenheid te geven, zet ik 18 eigenschappen op een rij die volgens mij wél getuigen van een piepklein beetje successful adulting.

successful adulting kenmerken

 1. In de supermarkt vind ik het een sport om bonusvoordeel te scoren. Tegenwoordig sla ik dan ook braaf 2 zakken muesli in als ik – goed voorbereid! – heb gelezen dat de tweede zak voor de halve prijs is.
 2. Sowieso doe ik nooit zomaar een dure aankoop, maar lees ik daarvoor altijd eerst een aantal reviews en wacht ik gerust een paar weken totdat ik het tijdens een kortingsactie voor minder kan scoren.
 3. Ik durf keuzes te maken waar misschien niet iedereen achter staat, maar die voor mij wél goed voelen.
 4. Tegenwoordig bel ik gerust (of nou ja, met een beetje spanning!) een instantie op als kritische consument. Wat was ik trots toen ik afgelopen jaar zelf telefonisch research deed naar mijn zorgverzekering!
 5. Bij een gesprek met een financieel adviseur ken ik inmiddels in ieder geval een aantal hypotheektermen en doe ik in ieder geval hard mijn best om een zinnige gesprekspartner te zijn.
 6. Mijn huidige OV-chipkaart beleefde laatst zijn vierde verjaardag. Een persoonlijk record voor iemand die eerder maar liefst 2 kaarten binnen 1 jaar heeft versleten doordat ze toch iets minder buigzaam bleken dan verwacht (met 2 OV-chiphelften tot gevolg!).
 7. Elke maand stort ik trouw een groot deel van mijn salaris op mijn spaarrekening. Voor later!
 8. Hoewel ik geen masterchef ben, zijn mijn kookskills in de maak. De vega wereldgerechten van Knorr zijn in ieder geval geen uitdaging meer en ook sommige Allerhande-recepten gaan best aardig.
 9. Tegenwoordig draag ik bijna altijd colbertjes en ga ik volgens mij redelijk netjes gekleed. De roze tutu’s heb ik (hoe verleidelijk ook!) toch maar uit mijn kast verbannen.
 10. Ik zet altijd talloze reminders in mijn (online) agenda, variërend van verjaardagen tot belangrijke afspraken. Ik vergeet dan ook tegenwoordig bijna niets meer. #trots
 11. Na jaren van slechte zithoudingen en lopen op te hoge hakken, draag ik nu braaf regelmatig platte schoenen en ben ik toch eens de Arbo-handleiding voor ergonomisch zitten gaan doorspitten.
 12. Eerder verwijderde ik nooit mijn make-up ’s avonds. Nu doe ik dat netjes (bijna) elke avond en gebruik ik zelfs af en toe een een potje crème. Ha, beter voorkomen dan genezen!
 13. Ik weet me te redden in de auto – ook op de snelweg – kan inmiddels tanken, kan de auto inparkeren én ik weet waar ik wel en waar ik juist beter niet te hard kan rijden (ook handig!).
 14. Ik heb al mijn halve servies klaarstaan voor als ik het huis uit ga. Lekker burgerlijk heb ik zelfs al helemaal uitgedacht hoe ik mijn toekomstige servieskast voor me zie.
 15. Ik begrijp inmiddels dat niet alles op Facebook hoeft en dat je Facebook-account ook op slot kan. #jeweetmaarnooit
 16. Ik loop nooit in zeven sloten tegelijk en kan vaak wel goed foute mensen herkennen. En als iemand verkeerde bedoelingen heeft of over mijn grenzen wil gaan, durf ik dat tegenwoordig best aan te geven.
 17. Ik trek inmiddels op tijd aan de bel als er iets is in plaats van te hopen dat mensen dat vanzelf welvan mijn gezicht kunnen aflezen.
 18. Dit weekend hielp ik een vriendin met het afkrabben van behang. Ik, die altijd dacht nul klustalent te hebben, was toch wel een beetje trots toen we samen één hele muur van het behang hadden ontdaan.

Wat is een typisch voorbeeld van successful adulting van jou?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 4 mei 2018 op 6:21 am - Beantwoord

  Grappig lijstje!

 2. Nikita 4 mei 2018 op 7:12 am - Beantwoord

  Haha, met dat puntje van die OV-kaart moest ik wel lachen. Normaal raak ik kaarten en abonnementen ook altijd kwijt dus we zitten in hetzelfde schuitje. Maar mijn betaalkaart van school is nog nooit kwijtgeraakt! Dus die is nog dezelfde als toen ik als bang vijfdejaartje mijn nieuwe school binnenstapte 😀 Een ander stukje adulting van mij is dat ik merk dat ik steeds makkelijker de weg ergens vind. Door mijn goede vriend Google of de app van het openbaar vervoer, maar ook door de weg te leren vragen. En als zoals gisteren er een probleem is met het openbaar vervoer, kan ik steeds rustiger reageren. Scheelt enorm in paniekmomenten dus! Gisteren was er een gaslek bij het station waardoor er geen enkele bus van het station mocht. En bijna alle treinen waren afgeschaft. Dus ik had geen vervoer naar huis. Na een uurtje kwam de andere bus die ook naar huis rijdt gelukkig en konden we naar huis. Balen, maar ik ben blij dat we thuis zijn geraakt!

  Trouwens, over adulting gesproken. Vandaag is een spannende dag. Ik heb een halve lesdag maar het jurylid dat eind dit jaar mee beoordeelt over ons eindwerk komt langs om te kijken of het goed gaat met ons werk. Ik vind het heel spannend, maar het komt wel goed. Als beloning mag ik van mezelf na de middag naar de bibliotheek. Goed of geen goede commentaar.

  • Romy 5 mei 2018 op 8:36 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je die kaart nog altijd hebt! Maar echt – ik vond het ook een hele overwinning dat ik mijn kaart nu al vier jaar heb liggen 😉 En heel goed dat je tegenwoordig beter de weg kunt vinden of er in ieder geval om durft te vragen. Ik moet zeggen dat ik daar ook wel iets beter in ben geworden. Alhoewel de komst van Google Maps daar ook wel een kleine rol bij speelt, haha.
   Wat een spannende dag heb je trouwens gehad gisteren! Hoe is het uiteindelijk gegaan? In ieder geval supergoed dat je jezelf die kleine beloning in het vooruitzicht hebt gesteld.

 3. Darina 4 mei 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Mooi om te lezen. Nr 16 is voor mij een voorbeeld van succesful adulting!

 4. evelien 4 mei 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Wat leuk om zo op een rijtje te zetten! Ik spaar de laatste jaren ook steeds beter, mijn zicht op de toekomst wordt steeds beter en ben er bewust voor dat ik met mijn mini money als student zijnde als nog wat opzij moet leggen. 🙂
  Liefs,
  Evelien

 5. Femke 4 mei 2018 op 8:50 am - Beantwoord

  Haha ik moest wel lachen om jouw lijstje. Heerlijk om zo even te lezen. Enne, je kan maar beter voorbereid zijn hoor met spullen die je meeneemt als je uit huis gaat. Anders moet je ineens heeeeeeel veel kopen en dat kost stiekem toch meer geld dan iedereen vaak denkt.

  • Romy 5 mei 2018 op 8:37 pm - Beantwoord

   Wat goed dat jij ook zo bewust aan het sparen bent! Toen ik een paar jaar jonger was, begreep ik het nut daar nooit zo van. Maar inmiddels ben ik heel blij dat ik al 10 jaar aan het sparen ben, want een huis is een stuk duurder dan ik altijd dacht, haha.

  • Romy 5 mei 2018 op 8:38 pm - Beantwoord

   Dat vrees ik ook inderdaad 😉 Ik heb wel een aantal spullen staan, maar moet volgens mij nog heel wat dingen kopen als ik het huis uit ga. Alleen al een heleboel keukenapparatuur 😉 Gelukkig maar dat ik in ieder geval wat servies heb staan.

 6. Daenelia 4 mei 2018 op 9:17 am - Beantwoord

  Je bent veel succesvoller aan het adulten dan ik 😀 (Ik had ook al mokken en kopjes verzameld voor ik het huis uit ging. 25+ jaar later staan de meeste nog in de kast ook!)
  Het is vrij moeilijk om te adulten als je door je gozer in een bakfiets wordt rondgereden alsof je 8 jaar bent…. maar ik denk dat het zelf helpen meebouwen aan onze keuken wel een dingetje was van ‘volwassen-zijn’. En het steeds makkelijker bedenken wat te koken met de dingen die we in huis hebben. Geef mij 2-4 ingredienten en er staat een maaltijd op tafel.

  • Romy 5 mei 2018 op 8:40 pm - Beantwoord

   Kunnen improviseren met maar een paar ingrediënten in huis vind ik anders wel een knap staaltje adulting! Dat doe ik je (nog) niet na 😉 En stiekem vind ik het alleen maar mooi om altijd iets “kinds” in jezelf te hebben. Ik denk dat ik een aantal kinderlijke trekjes ook nooit zal verliezen 😉

 7. Ilona Wielinga 4 mei 2018 op 9:22 am - Beantwoord

  Superleuk om te lezen! Als 19 jarige zie ik mezelf nog niet per se als volwassene; maar als ik binnenkort de 2 weken alleen thuis doorkom zonder het huis plat te branden is dat denk ik wel een teken dat ik volwassen genoeg ben om voor mezelf te zorgen, haha.

 8. Neverdullmoments 4 mei 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Haha wat een leuk artikel! Zelf had ik dat heel erg toen ik de sleutel in het slot van ons huis stak! Vervolgens kinderlijke dansjes doen en juichen enzo, maar dat terzijde 😉

  • Romy 5 mei 2018 op 8:40 pm - Beantwoord

   Haha, dat zou absoluut een knap staaltje successful adulting zijn! Zet hem op binnenkort 🙂

  • Romy 5 mei 2018 op 8:41 pm - Beantwoord

   Haha, kinderlijke dansjes of niet, dat is ook echt een enorm volwassen stap!

 9. Anna 4 mei 2018 op 9:52 am - Beantwoord

  Ik zat laatst voor de eerste keer helemaal alleen in mijn moeders auto, ik moest zo hard lachen. Dat was echt een moment van volwassenheid voor mij, in mijn eentje rijden. Daarentegen heb ik laatst bij de kringloop een Winnie teh Pooh knuffel voor 1,50 gekocht, dus ja. Ik ben redelijk in balans 😉 Liefs!

  • Romy 5 mei 2018 op 8:43 pm - Beantwoord

   Haha, alleen maar leuk dat je een mooie balans van kinderlijke en volwassen trekjes hebt. Ik ben ook blij dat ik van beide een beetje heb. Ik herken wel wat je zegt over het rijden in de auto van je moeder trouwens. Ik voel me ook nog altijd stoer als ik alleen in de auto zit en met 130 kilometer per uur over de snelweg raas 😉

 10. Janne 4 mei 2018 op 10:17 am - Beantwoord

  Leuk mengsel van dingen die gaan over wat je hebt en dingen over wat je kunt. Ik heb zelf het idee dat volwassen zijn inderdaad daar een combinatie van is, dat het er voornamelijk om gaat dat je in een bepaalde fase van je leven bent waarin je de dingen wat meer op orde hebt en dat je ook meer stabiliteit hebt in hoe je je voelt en met gebeurtenissen omgaat. Als ik dat kan, mag ik best nog wel enthousiast opspringen als mijn vriend vertelt dat hij in de wijk wel drie kabelbanen heeft gezien (jeeeej!). Het lijkt me doodsaai om me te volwassen te voelen voor dat soort dingen.
  Ik vind klus-skills ook een heel belangrijke, ja. Ik heb inmiddels ervaring met muren, plafonds en kozijnen verven en dat is best stoer om te kunnen. Maar het hangt ook een beetje van je opvoeding af wanneer je zoiets leert, een deel ervan kon ik al toen ik 11 was. Het plannen van het werk en het uitkiezen van de benodigdheden niet, dat is wel een volwassen klusje.

 11. Karin 4 mei 2018 op 3:04 pm - Beantwoord

  Ok nu voel ik me een beetje een oud wijf, maar ik ben al een tijdje aan het ‘adulten’ (ok dat klinkt heel vies… niet zo bedoeld :p), dus hier nog wat tips voor je puntjes:
  1) Da’s dus eigenlijk maar 25% korting he… Wij slaan pas groots in als het 50% is (dus 1+1 gratis hamsterweken bijvoorbeeld) en dan slaan we dingen die een lange houdbaarheidsdatum hebben dus groots in… Voor vaatwastabletten bijvoorbeeld heb ik nog nooit de volle pond betaald 😉
  13) de app Flitsmeister is heeeel erg handig voor het te hard rijden 😉 Hij waarschuwt je voor alle flitsers (en is vrijwel altijd actueel want je kunt zelf aangeven dat er eentje staat), trajectcontrole, file, etc. Superhandig 😉

  • Romy 5 mei 2018 op 8:55 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Volwassen zijn betekent niet dat je geen kinderlijke voorliefdes meer mag hebben. Dat zou maar al te saai zijn.
   Wat goed trouwens dat je inmiddels over de nodige klus-skills (in ieder geval meer dan ik ;)) beschikt. Ik heb zelf nooit echt leren klussen, maar vond het wel heel stoer om een keer behang van de muur af te krabben bij een vriendin. Gelukkig schijn je klussen te kunnen aanleren, dus ik vertrouw erop dat dat ook bij mij uiteindelijk wel goed komt als ik ooit een eigen huis heb 😉

  • Romy 5 mei 2018 op 8:57 pm - Beantwoord

   Oeh, aan deze tips voor successful adulting heb ik zeker wel wat! Ik laat me inderdaad nog weleens leiden door kortingsacties die misschien niet helemaal geweldig zijn 😉 Daar kan nog aan gewerkt worden soms! En die app ga ik snel installeren. Klinkt echt ideaal!
   Dankje voor het delen 🙂

 12. Haydée 5 mei 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  12 is zo belangrijk! 😀 Maar die tutu’s mogen gerust nog wel eens uit de kast komen hoor!

  • Romy 5 mei 2018 op 9:01 pm - Beantwoord

   Haha, ik sluit ook absoluut niet uit dat ik nooit meer dat soort rokjes zal dragen 😉

 13. Simone 6 mei 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

  Tot nog niet zo heel lang geleden verwijderde ik ’s avonds mijn make-up ook niet. Ik was daar gewoon te lui voor. Maar nadat ik 2x last van mijn ogen kreeg, ben ik dit toch maar gaan doen. Ik kan het iedereen aanraden 😛

  • Romy 7 mei 2018 op 12:43 am - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad wel een goede stok achter de deur om toch je fles make-upremover erbij te pakken 😉 Ik ben ook wel om nadat ik steeds met mascara tot op mijn wangen opstond. Inmiddels besef ik dat die flessen remover er niet voor niets zijn en dat het best handig is om met een schoon gezicht te gaan slapen, haha.

 14. Anna 7 mei 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Zo zie je maar weer, je bent volwassener dan je misschien denkt haha :-).

Recente blogs

9 creatieve hobby's die ik nog graag zou proberen

15 december 2019|Lifestyle|

Een bezige bij kun je mij wel noemen. Zeker als het op creatieve hobby’s aankomt. Fotograferen, bloggen, kaarten maken, scrapbooken, handletteren, interieurstyling… ik vind het allemaal leuk. Het luxeprobleem waar ik mee worstel? Ik heb “iets” te veel hobby’s voor de tijd die ik heb. En dan te bedenken dat ik nog heel wat hobby’s kan opsommen die ik óók eens wil proberen. Als iemand me een doosje extra tijd cadeau zou doen, staan deze 9 creatieve hobby's zeker op mijn lijstje om ook op te pakken.

Inkiekje #51 | Bewaker Pippa, nieuw blauw “bakkie” & babycadeau

7 februari 2022|Persoonlijk|

Aan foto’s in mijn filmrol weer geen gebrek de afgelopen weken. Ik fotografeerde er lustig op los met mijn mobiel bij bijzondere en minder bijzondere momenten. De bijzonderste van allemaal? Bart kreeg een nieuwe auto, en hij is blauw (en heel tof!). Verder zat ik met mijn neus in een prachtig boek, kocht ik het allerliefste berentruitje ooit in maat 68 (nee, niet voor Pip!) en was ik beretrots op een bakcreatie. Spiek je weer mee in mijn fotodagboek?

Adenomyose, wat nu? | Mijn ervaringen & verhaal

4 oktober 2022|Persoonlijk|

Schrijven over mijn baarmoeder, doe ik het wel of doe ik het niet? Wel dus. Daarom staat dit artikel online. Na ongeveer twee jaar buikpijn en eindeloze Google-zoektochten kreeg ik een paar weken geleden het verlossende antwoord: adenomyose was de verklaring van mijn klachten. Adenomy-watte? Yup, dacht ik ook toen ik het label op mijn baarmoeder geplakt kreeg. Daarom, na mijn eigen uitgebreide zoektocht, in dit artikel het antwoord op de vraag: wat is adenomyose? Wat merk ik ervan? En ook: hoe nu verder?