ted baker jumpsuit

Outfit | De Ted Baker jumpsuit met een verhaal (over zelfvertrouwen)

 • 28 september 2021
 • 13 Reacties
Categorieën: Outfits

Van bijna alle items in mijn kledingkast weet ik nog wel waar en wanneer ik ze heb gekocht. Maar deze jumpsuit heeft wel een heel bijzonder verhaal. Ik kreeg hem door een voor-mezelf-opkomactie en trok hem ook speciaal aan toen ik op een meh-dag wel wat extra zelfvertrouwen kon gebruiken. Mijn gloednieuwe vrouwenpower-outfit waarmee ik zelfs een puntje op mijn bucketlist kon afvinken! Laten we bij het begin beginnen. Ik vertel je het hele verhaal, terwijl ik je op een paar foto’s mijn jumpsuit laat zien.

Waarom ik juist op een bleh-dag een feestoutfit draag?

Mijn overtuiging als het op kleding aankomt is simpel. Als ik denk “Wat een rotdag! Ik ga me maar vooral niet aankleden!”, doe ik dat meestal juist wel. Mijn best doen op mijn outfit en make-up helpt me op zo’n moment om me meteen beter te voelen. De pyjamalook zou perfect passen bij mijn meh-stemming op dat moment: niet op mijn best. Een chiquere outfit geeft me het gevoel dat dit helemaal geen dag is om in een meh-bui te zijn. Daarom besloot ik juist op die niet-zo-dag mijn gloednieuwe Ted Baker-jumpsuit uit de kast te trekken. Echt zo’n outfit waarvan je denkt: die trek je aan naar een feestje. Maar ik trok hem gewoon aan op een doodnormale niet te vrolijke zondag. Omdat ik er zin in had. En omdat die outfit mijn humeur veel goeds deed.

Het verhaal van de Ted Baker jumpsuit

Laten we het over de jumpsuit hebben. Die verdient wat (of nee, meer dan “wat”) aandacht. In mijn Inkiekje laatst liet ik al wat doorschemeren over deze jumpsuit. Hij is van Ted Baker, een merk wat normaal iets boven mijn budget is, maar ik hoefde er niet de volle mep voor af te rekenen. Sterker nog: ik kreeg hem gewoon mee naar huis. Of nou ja, dat heeft wat uitleg nodig. Ik vertel het verhaal gewoon kort nog eens. Twee jaar geleden had de verkoper van een kledingwinkel me weten over te halen dat ik als pas gestarte ondernemer écht een zakelijke outfit moest hebben. Ik reed af naar de Zuidas, betaalde me scheel aan parkeerkosten (toen ik na 2 uur € 18,00 op de parkeerautomaat zag staan, stond ik op het punt bij de receptie te checken of dat wel klopte – ja dus!) en besloot dat dat laatste maar bij de mantelpakjeservaring hoorde. Vrouwen in mantelpakjes zouden vast zonder blikken of blozen hun creditcard in de parkeerautomaat steken om dagelijks € 40,- voor hun dikke bolide af te rekenen. Alleen ik en mijn knalgroene Ford Ka’tje waren dat niet gewend. Uiteindelijk ging ik voor een donkerblauw mantelpakje, dat nog wat voor mij ingekort zou worden. Maar… toen kwam corona, ging de winkel dicht, kreeg ik geen reacties meer op mailtjes, etc. Laatst, twee jaar later, gaf Bart me het juiste zetje in de rug om bij de fysieke winkel naar binnen te lopen en te vragen hoe het zat. Het mantelpakje bleek er niet meer te zijn. Wel mocht ik voor mijn geld wat anders uitzoeken. En in het kader van “wachtgeld” voor een flink hoger bedrag dan wat ik had betaald. Mijn ogen gingen glimmen, want ik zag in het rek twee Ted Baker-items hangen. En laat dat merk nu net al jaren op mijn bucketlist (niet eens alleen op mijn wishlist) staan. Het is alleen zo prijzig dat ik het vaak hield bij een blik werpen op de Ted Baker-sale en veel items dan nog wat aan de prijs vond. Dit was dus mijn kans. Met een tas gevuld met deze jumpsuit en een Ted Baker-jurk ging ik naar huis. Als een blij ei uiteraard!

ted baker jumpsuit
ted baker jumpsuit
ted baker jumpsuit

Jumpsuits: meer dan alleen toilet-ellende

Jumpsuits vind ik geweldig om te zien, maar ik had er zelf nog geen in mijn kast hangen. Dat had deels te maken met praktische redenen. Het leek me zo onhandig op het toilet, zo’n kledingstuk uit één stuk stof. Zit je dan in je beha op de pot. Maar bij het zien van deze jumpsuit besloot ik de toilet-ellende er wel voor over te hebben. Ik voelde me zo mooi toen ik in de spiegel keek met de jumpsuit aan. Mijn benen lijken wel heel lang, ik zag opeens heupen bij mijn plankfiguur, en ik vond de (voor mij niet-standaard) kleuren ook helemaal geweldig. Tel daarbij op dat de jumpsuit heerlijk zit. Vaak is mijn ervaring dat chique kleding vrij ruk zit. Je moet er je buik in inhouden, bent steeds aan het friemelen om het stofje recht te trekken of moet je blouse continu opnieuw in je rok stoppen. Dat alles was bij deze jumpsuit helemaal niet zo. Hij zit nog lekkerder dan een joggingpak, maar staat een stuk mooier.

ted baker jumpsuit

De chique jumpsuit en het lekker betaalbare colbert

Normaal vertel ik in mijn outfitartikelen waar ik een item mee heb gecombineerd. Het handige van een jumpsuit is dat je er niets bij aan hoeft te trekken. Behalve ondergoed dan. Ik draag er alleen een jasje overheen, omdat het wat te fris was voor spaghettibandjes. Het colbertje kocht ik ooit tweedehands voor een paar euro en past werkelijk overal bij. Ook bij deze jumpsuit. Aan mijn voeten draag ik mijn fijne Toms-espadrilles. Heerlijk zitten ze en wat lopen ze ook fijn! Oh ja, en Toms is ook een heel mooi duurzaam merk.

ted baker jumpsuit
ted baker jumpsuit

Zelfvertrouwen verstopt in een kledingstuk

Deze Ted Baker jumpsuit is voor mij echt zo’n zelfvertrouwen-item. Zo’n ding om aan te trekken naar een feestje of als je gewoon zin hebt om extra mooi gekleed voor de dag te komen. Ik trok hem dus onder andere aan op een bleh-dag. Ik voelde me die dag stom, niet mooi. Zonder reden overigens. Gewoon wat hormonen enzo. En dus besloot ik mijn outfit het tegenovergestelde van dat alles te laten uitstralen. Ik wierp een blik in de winkelruit en besefte dat al die gekke hormonale gedachten van geen kant klopten. Ik mocht er heus zijn, ook vandaag. Bijzonder wat een outfit kan doen! Of beter gezegd: bijzonder wat die felbegeerde Ted Baker-jumpsuit kan doen. Dat was het donkerblauwe mantelpakje (dat eigenlijk helemaal niet zo mijn vrolijke ding is) nooit gelukt. 

Jumpsuit: Ted Baker
Blazer: tweedehands Schoenen:
Toms Ketting: geen idee (lang geleden gekregen)

Welke outfit is het beste voor jouw zelfvertrouwen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 september 2021 op 7:01 am - Beantwoord

  Prachtige jumpsuit! En wat een mooie oplossing zodat je dit prachtstuk kon aanschaffen. Het staat je heel mooi.

 2. Els 28 september 2021 op 8:07 am - Beantwoord

  Wow, echt prachtig! En wat een verhaal :-). Zo mooi dat je deze hebt kunnen kopen. Echt heel mooi!

  • Ida 28 september 2021 op 8:47 am - Beantwoord

   Wat een mooi jumpsuit, die kleuren zijn echt mooi en het staat je heel goed! Ik krijg meer zelfvertrouwen als ik een mooie jurk of rokje met blouse draag met mooie schoenen/hakken er onder draag. Je hebt gelijk dat kleding echt uit maakt. Ik moet dan ook gauw ‘s ochtends omkleden – ook op een zondag – anders heb ik sneller een meh-gevoel.

 3. Johanna 28 september 2021 op 9:06 am - Beantwoord

  Staat je goed en is ook een mooi ontwerp. Dus dat teruggaan heeft zich geloond. Overigens vind ik dit ook heel “zakelijk” passend bij jouw bedrijf. Een donker mantelpakje past niet bij het produkt dat jij je klanten aanbiedt. En nu ben ik benieuwd naar het 2e artikel.

 4. Naomi 28 september 2021 op 9:16 am - Beantwoord

  Het verhaal vond ik in de vorige blog hierover al heel mooi, maar nu zie ik de jumpsuit in volle glorie en wat is hij prachtig! En het staat je geweldig. Ik vind die Toms eronder heel leuk. Maakt het net een beetje speels of zo. Herkenbaar trouwens dat je juist op een mindere dag wat meer aandacht besteedt aan je kleding.

 5. Daenelia 28 september 2021 op 9:32 am - Beantwoord

  En dat het lekker zit én echt supermooi staat: dat ligt ook aan het prijskaartje (helaas). Het is het helemaal waard om één of twee ‘dure’ merk-outfits in je kast te hebben. Het gaat langer mee, zit perfect en als je goed kiest is het tijdloos. Dat geldt zeker voor deze outfit! En weet je: de Bijenkorf heeft vaak genoeg Ted Baker of andere dure merken in de uitverkoop. Ik denk dat als je dat balanceert met je vondsten in de schatkamer van de kringloop, dat je een perfecte samengestelde kleding kast hebt.
  Goed gedaan! Af en toe (beleefd) je bek opentrekken is echt een goede gewoonte!

 6. Audrey 28 september 2021 op 9:48 am - Beantwoord

  Dit staat je echt ZO waanzinnig goed! En inderdaad: dit is veeeeel toffer en veel meer jou dan een mantelpakje. Mooi dat het uiteindelijk allemaal zo goed heeft uitgepakt!

 7. Johanne 28 september 2021 op 2:02 pm - Beantwoord

  Wauwwauwwauw, hij is echt heel gaaf! En het staat je echt fantastisch. Je zou bijna zeggen: het had zo moeten zijn, maar wel heel erg jammer dat je daarvoor eerst zo lang een last op je schouders hebt moeten dragen.

 8. Meaghan 28 september 2021 op 8:09 pm - Beantwoord

  Reactiet je zo goed! Wat een powervrouw staat daar de shinen! Ik vind het een prachtige jumpsuit met hele mooie, volwassen kleuren die toch heel goed bij jou passen. Ik denk ook echt dat dit veel beter bij je past dan een strak mantelpakje. Wat goed ook dat je zo voor jezelf op kwam en dat er ook goed op werd gereageerd. Mag je trots op zijn!

 9. Anouk 28 september 2021 op 8:38 pm - Beantwoord

  Wauw wauw wauw, wat een geweldig pak is dit zeg! Staat je super mooi.

 10. bychristiana 29 september 2021 op 8:01 am - Beantwoord

  Je schreef er natuurlijk laatst al een stukje over, dus leuk om het pak nu ook in volle glorie te zien. Het staat je prachtig,

 11. Nikita 1 oktober 2021 op 6:50 pm - Beantwoord

  Die jumpsuit is prachtig! Ik ben het met de rest eens, dit is veel meer Romy-stijl dan een mantelpakje. En wat mooi dat je zoveel zelfvertrouwen krijgt ervan. Dat maakt je outfit alleen maar duizend keer beter! Ik geef je trouwens groot gelijk dart je juist op een stomme dag een mooie outfit aantrekt. Niet alleen kan dat je mood omhoog helpen, het is meteen ook een klein gelukje 🙂

  • Romy 9 oktober 2021 op 10:03 am - Beantwoord

   Dank je wel! Wat leuk om te horen dat je het helemaal mijn stijl vindt 🙂 Het voelde ook echt meteen als “mij” toen ik de jumpsuit in de winkel paste.

Recente blogs

Romige curry met pastinaak en kikkererwten (vegan!)

12 april 2023|Recepten|

Hoe romiger, hoe beter! Dat is althans mijn mening als het om curry's gaat. Een stomende pan met curry kan me niet romig genoeg zijn. Daarom verdwijnt in deze curry met pastinaak een flinke hoeveelheid kokosmelk. Wat er nog meer in deze goed vullende curry belandt? Pastinaak! Die groente heeft zijn stoffige imago wat mij betreft niet verdiend. Pastinaak geeft curry een lekker zoetig tintje en maakt het gerecht net wat anders dan anders. Kortom: wil jij eens iets anders dan je traditionele currygerecht? Probeer dit recept voor romige curry met pastinaak. Volledig vegan en dankzij de kikkererwten toch vol van eiwitten!

Recept ramen noedels met paksoi, mango & sojabonen (vegan!)

17 mei 2023|Recepten|

Ken je de films van Kung Fu Panda? Dan gaat er bij de term "noedeldroom" vast een lampje branden. Ik moet bekennen dat ik zelf een paar keer letterlijk over noedels heb gedroomd. Het is gewoon zo'n gerecht waar je me zowel bij de lunch als bij het avondeten gelukkig mee maakt. Noedels met pindasaus zijn bij ons thuis altijd een hit. Maar voor de momenten dat ik iets anders zoek, heb ik laatst een nieuw recept bedacht: noedels met een zoet tintje én een lekkere umami smaak door de sojasaus. Dit vegan recept bestaat uit noedels met paksoi, sojabonen, mango en peultjes. Een heerlijke combinatie die je zó op tafel hebt staan en die hopelijk ook aan jouw noedeldromen tegemoetkomt.

Outfit | Een vintage rok, speciaal voor mij gemaakt! ♥

2 april 2018|Outfits|

Wie mijn blog al langer volgt, weet vast wel dat ik een zwak heb voor vintage jurken en rokken. Ik speur regelmatig het internet af op zoek naar unieke items in vrolijke kleuren. Onlangs stuitte ik via Facebook op iets wel héél erg leuks: Debbie van Miss Abeille Rouge maakt zelf vintage kleding op maat! En (nog leuker!) ze had een oproepje geplaatst voor bloggers. Dat liet ik me geen twee keer zeggen en tot mijn grote vreugde kroop Debbie voor mij achter haar naaimachine. Wat een feestje was het om een paar weken later een vrolijke, bloemige rok op maat te ontvangen! In deze outfitpost laat ik je mijn nieuwe pareltje zien.