Collage

Terugblik: 2016 was het jaar van…

 • 27 december 2016
 • 32 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Zo na de kerst lopen we alweer tegen het einde van het jaar. Daar word ik stiekem altijd een beetje emotioneel van. Het is voor mij hét moment om terug te blikken op wat er in het afgelopen jaar is gebeurd en om te kijken waar ik op dat moment sta. 2016 was een jaar dat in sneltreinvaart voorbij is gevlogen en waarin ik veel heb meegemaakt. Wat is mij bijgebleven van dit jaar? Dat lees je in mijn terugblik op 2016.

Terugblik 2016

Het jaar van bloggen en fotografie

Ten eerste was 2016 het jaar waarin ik mijn blog begon. Eindelijk zette ik de stap waar ik al heel lang over aan het nadenken was. Ik zette mijn twijfels aan de kant, registreerde een domeinnaam en begon met schrijven. Nog altijd denk ik dat dat een van mijn beste keuzes van dit jaar is geweest. Het bloggen heeft me veel gebracht en heeft er ook voor gezorgd dat ik daadwerkelijk vaker vrolijk ben. Ook heb ik door het bloggen mijn passies voor schrijven en fotograferen herontdekt. Ik schrijf dagelijks een stukje en er gaat bijna geen dag meer voorbij waarop ik geen foto maak. Mede dankzij een fotografiecursus heb ik nog meer aandacht voor de mooie dingen om me heen en leer ik stapje voor stapje hoe ik die kan vastleggen. Ik doe nu al met al echt wat ik het allerleukste vind om te doen en dat geeft me elke dag weer positieve energie.

Het jaar van feestjes

Ook was dit het jaar van feestjes. Begin dit jaar volgde het ene feest het andere op. Mijn vader werd in februari 50 en precies een week later waren mijn ouders 25 jaar getrouwd. We hebben het groots gevierd dat mijn vader Abraham zag met een feest met de hele familie. Uiteraard kon ook een opblaaspop aangekleed als Abraham niet ontbreken. Ter ere van het 25-jarig huwelijk van mijn ouders zijn we een week later met ons gezin gaan indoor skydiven. Wat vond ik dat eng, maar het is weer iets wat ik van mijn bucket list kon afstrepen.

Het jaar dat alles anders werd

2016 was ook een jaar waarin er heel veel is veranderd in mijn leven. Ik begon het jaar als masterstudent die volop met haar scriptie bezig was en fanatiek naar respondenten voor haar enquête zocht. Na mijn scriptie heb ik met een premie onderzoek mogen doen bij het AMC naar gezondheidscommunicatie. Het is een project waar ik met veel plezier aan heb gewerkt en waar ik ook met trots op terugkijk. Uiteindelijk mocht ik in november dan eindelijk mijn papiertje in ontvangst nemen. Nog steeds moet ik mezelf regelmatig in mijn arm knijpen dat ik nu toch echt afgestudeerd ben. Ik ga het jaar nu uit met een aantal freelance klusjes en als enthousiast sollicitatiebrievenschrijfster. Fingers crossed dat dat in 2017 iets moois oplevert op werkgebied.

Het jaar van mooie reizen

Verder hebben we in 2016 een aantal mooie reizen mogen maken. Dat is iets waar ik ontzettend van kan genieten en ik vind het ook heel bijzonder dat ik op deze manier meer van de wereld heb kunnen ontdekken. We begonnen het jaar in Valencia met (volgens de Spaanse traditie) zoveel mogelijk druiven in onze mond. Daarna ben ik in mei met mijn moeder naar New York geweest om te vieren dat ik mijn scriptie af had. Wat een onvergetelijke reis was dat! Ik had deze bijzondere reis naar de andere kant van de wereld ook met niemand liever willen maken dan met mijn moeder! Verder ben ik in augustus een weekend naar Brugge en Brussel geweest en heb ik in december een bliksembezoek gebracht aan Parijs. Het zijn stuk voor stuk tripjes waar ik met een warm gevoel aan terugdenk.

2016 terugblik

Het jaar van persoonlijke groei

Naast alles wat ik in dit jaar heb meegemaakt en wat er is veranderd, ben ik ook als persoon een beetje veranderd in 2016. In mijn leven heb ik het zeker niet altijd makkelijk gehad en ook het afgelopen jaar was er een met ups en downs. Soms iets meer ups, soms iets meer downs. Nog steeds zit ik niet elke dag goed in mijn vel en is het niet altijd rozengeur en maneschijn, maar ik durf wel te zeggen dat ik als persoon het afgelopen jaar ben gegroeid. Ik heb geleerd dat ik met positiviteit meer kan bereiken dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ik durf te dromen van de toekomst en heb het zelfvertrouwen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik heb weer geleerd waar mijn passies liggen en durf daarvoor te gaan. Ook al is niet elke dag positief en vrolijk voor mij, vaker vrolijk ben ik dit jaar zeker geworden. En als ik mijn onzekerheid en bescheidenheid even opzij zet, ben ik daar stiekem best een beetje trots op.

En nu op naar 2017!

Terugkijkend op dit jaar, waren het 12 maanden die ik voor geen goud had willen missen. Het jaar zit er nu toch echt bijna op en het is tijd voor een nieuw jaar waarin er waarschijnlijk weer veel gaat veranderen in mijn leven. Ik ben op dit moment alweer bezig met mijn doelenlijstje voor 2017. Daarvan kun je deze week nog een apart blogje verwachten. Dus stay tuned!

Wat is het meest bijzondere dat jij hebt gedaan, meegemaakt of ervaren in 2016?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 27 december 2016 op 7:43 am - Beantwoord

  Indoor skydiven, suuuuuper tof!! Mooie mijlpalen dit jaar, de leeftijd van je vader en het huwelijk van je ouders. Kostbaar! Echt ook zo knap dat je je papiertje hebt weten te bemachtigen en je aankomend jaar gaat solliciteren. Spannend! Ben heel benieuwd naar wat er allemaal op je pad gaat komen. 🙂 En jij mag zéker meeeega trots op jezelf zijn Romy! Dat je positiever bent geworden en hier meer aandacht aan besteed is hartstikke goed van je. Op naar een jaar vol met nóg meer positiviteit!

  • Romy 27 december 2016 op 12:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂

  • Romy 27 december 2016 op 12:56 pm - Beantwoord

   Ah wat lief! Dankjewel!

  • Romy 27 december 2016 op 12:57 pm - Beantwoord

   Ja precies! Je kunt nog zoveel carrière maken of veel op reis gaan, maar uiteindelijk zijn je passies en dromen het belangrijkste 🙂 Wat fijn dat jij ook zoveel uit het bloggen haalt!

  • Romy 27 december 2016 op 12:58 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook zo benieuwd naar 2017! Altijd spannend wat een nieuw jaar je gaat brengen! Dankjewel voor je mooie woorden 🙂

 2. Aneta 27 december 2016 op 8:57 am - Beantwoord

  Je hebt een mooi jaar achter de rug. New York, daar zou ik ook zo graag naar toe willen. En wat je zegt: bloggen is de beste keuze tot nu toe geweest. Ja zo ervaar ik dat ook. Wat fijn dat je geleerd hebt wat je passies zijn en dat je daar achteraan moet gaan. Dat is het mooiste wat er is.

 3. Iris 27 december 2016 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat is het een mooi jaar geweest! Je hebt leuke dingen meegemaakt en ik hoop dat je nog lang door blijft bloggen! Op naar nog zo’n mooi jaar!!

 4. Charel 27 december 2016 op 9:58 am - Beantwoord

  Wauw bijzonder zeg! Afstuderen is niet niks! Je blog is ook echt steeds leuker aan het worden naar mijn mening je bent echt goed bezig! XX

 5. Tarinda 27 december 2016 op 10:09 am - Beantwoord

  Klinkt als een heerlijk jaar! En wat mooi dat bloggen je zo positief heeft veranderd!

 6. Amy 27 december 2016 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat heb je een mooi jaar meegemaakt Romy! Afstuderen is echt een prachtige mijlpaal, hopelijk komt er in 2017 iets moois op je carrièrepad waar je je volop mee bezig kunt houden! Good luck!

 7. Irene 27 december 2016 op 10:54 am - Beantwoord

  Wauw wat een mooi jaar! Ik hoop dat je blijft bloggen, zodat wij allemaal vrolijk mogen worden!

 8. Sofie 27 december 2016 op 11:00 am - Beantwoord

  Een speciaal jaar heb je gehad. Fijn dat je met bloggen bent begonnen en hier zoveel uit haalt. Het is in elk geval fijn om je blog ontdekt te hebben 😉
  Groetjes!

  • Romy 27 december 2016 op 12:54 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dankjewel 🙂

 9. Mariëlle 27 december 2016 op 11:39 am - Beantwoord

  Super mooie punten!! 🙂 Ik ben net als jou zoekende naar een baan, maar wil het liefste full time freelancer worden!

  • Romy 27 december 2016 op 12:53 pm - Beantwoord

   Dat zou helemaal gaaf zijn inderdaad, fulltime freelancen! Daar zit ik ook weleens over te denken inderdaad. Ik hoop dat je in 2017 een leuke baan vindt of anders een mooi bestaan als freelancer kunt opbouwen! 🙂

 10. Saskia 27 december 2016 op 11:58 am - Beantwoord

  Oh wauw, wat een prachtig jaaroverzichtje heb je gemaakt 🙂
  Super leuk om te zien & lezen.
  Het meest bijzondere van 2016? De verkoop van ons appartement en koop van onze droomwoning.

 11. Lieke - Life as Lieke 27 december 2016 op 12:28 pm - Beantwoord

  Lijkt me een heel mooi jaar als ik dit zo lees! Gaaf die reisjes! 🙂 En je blog is echt superleuk!

 12. Rachel 27 december 2016 op 1:49 pm - Beantwoord

  Mooie reizen wil ik ook iets meer gaan invullen in de toekomst. Ik hou er echt van en ik kom echt tot rust.. sowieso ben ik niet van de party eilanden maar juist van de landen zoals thailand, bali etc. Ik hou ervan weg te zijn uit het online gebeuren en gewoon puur van mijn partner te genieten en de natuur (klinkt lekker oud he haha en dat terwijl ik 24 ben)

 13. Claire 27 december 2016 op 8:44 pm - Beantwoord

  Mooi overzicht Romy! Ik volg je pas net dus ik heb nog niet alles met je meegemaakt, maar ben heel benieuwd naar 2017. Ik hoop dat je een baan vindt en mooie reizen gaat maken. Als je het maar niet te druk krijgt want dan moet ik je blogs missen! ?

  • Romy 27 december 2016 op 10:24 pm - Beantwoord

   Hihi, wat lief! Dat zal vast wel goed komen, want ik doe liever te veel dingen dan te weinig en vind bloggen veel te leuk om mee te stoppen 🙂 Dankjewel voor je lieve berichtje!

 14. Linda 27 december 2016 op 8:53 pm - Beantwoord

  Wat een mooie terugblik op een inspirerend jaar! Van het halen van dat o zo belangrijke papiertje en mooie reizen, heerlijk. Ik hoop dat 2017 minstens net zo mooi mag worden voor jou!

  • Romy 27 december 2016 op 10:24 pm - Beantwoord

   Wat een lieve wens! Dankjewel! Ik wens jou ook een geweldig mooi 2017 toe waarin je hopelijk je dromen mag verwezenlijken.

 15. Nienke 27 december 2016 op 9:40 pm - Beantwoord

  Wauw, prachtige collages en een hele mooie samenvatting van 2016. Leuk om te lezen! Op naar 2017, hopelijk is het een knaljaar voor ons allemaal. 🙂

  • Romy 27 december 2016 op 10:39 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel 🙂 Ik wens jou ook een geweldig jaar toe!

 16. Lifeaholic.nl 27 december 2016 op 11:34 pm - Beantwoord

  Wat een mooie terugblik en wat kun je trots zijn op je afgeronde studie! Die baan komt vast en zeker snel op je pad! Ik kijk uit naar je doelen voor 2017 🙂

  • Romy 28 december 2016 op 6:55 pm - Beantwoord

   Ja, ik hoop het ook 🙂 Dankjewel voor je compliment!

 17. Demi | StudioKOOK 29 december 2016 op 12:41 pm - Beantwoord

  Wat een mooie momenten in 2016!

 18. Anne - Ditisanne.nl 29 december 2016 op 4:39 pm - Beantwoord

  Mooi geschreven, klinkt inderdaad als een prachtig jaar! Alvast een fijne jaarwisseling gewenst en natuurlijk een heel mooi 2017!

 19. Irene | Tussenmarsenjupiter 29 december 2016 op 6:28 pm - Beantwoord

  Oh je hebt een mooi jaar achter de rug zo te zien! Wat fijn ^^ Allemaal speciale momenten om te koesteren. Je mag super trots zijn op jezelf zijn! Op naar een nieuw geweldig jaar!

  • Romy 29 december 2016 op 7:58 pm - Beantwoord

   Aah, dankjewel 🙂 Ik hoop dat 2017 voor jou ook een geweldig jaar mag worden!

 20. Vivian 29 december 2016 op 8:10 pm - Beantwoord

  Wat een fijne terugblik en wat een mooi jaar heb je zo te lezen gehad! Mooie reisjes, mooie mijlpalen… hopelijk wordt 2017 net zo memorabel 🙂

Recente blogs

Beginnen met mediteren (ook als je weerstand voelt) | 7 meditatie-tips

18 mei 2021|Zelfliefde|

Als je me een jaar geleden had gezegd dat ik nu dit artikel zou schrijven, had ik je vast voor gek verklaard. Mediteren, dat was toch niets voor mij? Beetje in lotushouding zitten hmm'en op een yogamatje en dat dan minutenlang. Nee hoor, mij niet gezien! Nou, mooi wel dus. Ik mediteer nu twee keer per week en het blijkt dé manier voor mij om de raderen in mijn hoofd tot een halt te roepen. Denk jij nu ook "Niets voor mij!", maar kun je wél wat rust gebruiken? Dan zijn deze tips voor beginnen met mediteren voor jou.

So Low mini shoplog: budgetproof scrapbookspullen

7 april 2017|DIY|

Na een belangrijke afspraak vorige week vond ik dat ik wel een tussenstop mocht maken bij het winkelcentrum. Zo kwam ik toevallig de winkel So Low tegen. Voor een vriendin zocht ik nog een paar leuke cadeautjes en ben ik daar goed geslaagd. Ook kon ik het niet laten om voor mezelf een en ander te kopen. De inhoud van mijn winkelmandje was heel bescheiden, maar toch leek het me leuk om mijn aankopen te laten zien. Ik word er namelijk zelf erg vrolijk van. Dit zijn de budgetproof scrapbookspullen die ik kocht.

Inkiekje #106 | Kledingkast vol kleur, deuren dicht & zilte zeewier

11 maart 2024|Persoonlijk|

Als je iets een tijdje moet missen, ga je het nóg meer waarderen wanneer je het weer hebt. Dat kon ik opnieuw ervaren toen we deze week na twee maanden weer mét een kledingkast én met deuren in huis door het leven gaan. Wat een luxe! maar dat was niet het enige wat er deze twee weken speelde. Ik leerde ook een eetskill die me veel gênante situaties gaat besparen, waagde me voor het eerst in mijn leven aan een potje zeewier, verdiepte me in de wereld van de deurklinken en vergaderde op een wel héél mooi stukje Nederland. Spiek maar mee in dit zonnige Inkiekje.