De laatste week van 2017 is ingegaan. Ik kan het niet helpen, maar ik word daar dus een beetje sentimenteel van. Voor mij is de jaarwisseling altijd een moment om terug te blikken op het voorgaande jaar, maar ook om vooruit te kijken naar het jaar dat is geweest. Vooruitkijken doe ik op de allereerste dag van 2018, maar voor terugblikken op mijn doelen voor 2017 vond ik vandaag hét moment. Op 1 januari 2017 beschreef ik vijf grote doelen, waaronder rust, groei en acceptatie. Wat is daar eigenlijk van terechtgekomen?

terugblik doelen 2017

Foto’s gemaakt door Iris Zaagman

Je kunt in dit artikel van 1 januari 2017 mijn doelen voor 2017 teruglezen.

Passie 

In 2017 wilde ik mijn passie achternagaan. Dat betekende een baan vinden waarin ik mijn passie voor schrijven kwijt kan, maar ook blijven bloggen, creatief bezig zijn en misschien een cursus volgen. Punt 1 kan ik sowieso afvinken. Die geweldig leuke baan heb ik gevonden en daar heb ik het nog elke werkdag naar mijn zin. Ook volgde ik dit jaar met veel plezier een cursus portretfotografie. Verder heb ik nog steeds een grote passie voor bloggen en heb ik heel wat tijd en enthousiasme gestoken in de 365 artikelen die ik op 31 december op mijn blog heb staan voor het afgelopen jaar. Ook ben ik meer gaan bloggen over onderwerpen waar echt mijn passie ligt. Zo ben ik vaker persoonlijke (soms ietwat cynische) columns en inspirerende motivatieartikelen recht vanuit mijn hart gaan schrijven. Dus mijn passie volgen? Ik zeg: missie geslaagd!

Acceptatie

Daarnaast wilde ik in 2017 leren om mezelf meer te accepteren (ha, dat rijmt!). Dat is in zekere zin gelukt. Ik zou mezelf nog niet omschrijven als iemand die barst van het zelfvertrouwen, maar dat hoeft ook niet. Al met al vind ik dat ik op dit vlak wel de nodige stappen heb gezet. Het is vooral mijn baan geweest die eraan heeft bijgedragen dat ik mezelf meer ben gaan waarderen. Verder heb ik geleerd om vaker met humor naar mezelf en naar situaties te kijken. Ook dat heeft zeker geholpen. Wat betreft mijn uiterlijk accepteren, ben ik kleding gaan dragen die ik eerder niet had durven aantrekken. Dat ik na 8 jaar een spijkerbroek droeg, is daarvan wel mijn grootse stap geweest. Die broek mag ik – eerlijk is eerlijk – nog wel vaker uit de kast trekken, maar ik ben trots op de stappen die ik al heb gezet. Verder is er wat zelfacceptatie betreft op sommige vlakken nog wel winst te behalen. Ik mag de lat iets lager leggen voor mezelf, zeker op persoonlijk vlak. Iets minder perfect is ook oké, maar daar handel ik nog niet altijd naar.

Buiten mijn comfortzone

Buiten mijn comfortzone gaan en mezelf uitdagen, heb ik zeker gedaan dit jaar. Op meerdere fronten. Mijn baan is sowieso iets wat ik best spannend vond. Als pas afgestudeerd ‘meisje’ in een groot bedrijf werken, kon ik dat wel? Gelukkig voel ik me er als een vis in het water. Verder ben ik mijn rijangst aangegaan en zit ik nu met meer plezier in de auto. Ook mijn sollicitatie voor een hogere functie binnen ons bedrijf was zeker een stap ver buiten mijn comfortzone. Maar I did it en met een mooie nieuwe functie als resultaat. Verder was mijn spijkerbroek natuurlijk een uitdaging, schreef ik me in op een datingsite, fotografeerde ik voor de cursus portretfotografie vreemde mensen en ontmoette ik meerdere mensen die ik daarvoor alleen online kende. Stuk voor stuk dingen die absoluut niet binnen mijn comfortzone vielen, maar die wel heel waardevol bleken.

terugblik doelen 2017

Rust

Ehm ja, wat zal ik zeggen? Met de vele veranderingen en mijn ongewenste talent voor latten hoger leggen, is rust er niet heel veel van gekomen. Natuurlijk heb ik heel leuke dingen gedaan met familie en vrienden en ook alleen, maar echt een momentje pakken voor mezelf komt er nog niet heel vaak van. Zeker aan het einde van dit drukke jaar realiseer ik me weer dat ik daar werk van moet maken. Ik weet maar al te goed hoe belangrijk rust is, maar een vrije dag opnemen vind ik (onterecht!) nog best een uitdaging. Dat wordt dan ook een van mijn doelen voor 2018. Tijd om mijn eigen tips er vaker bij te pakken!

Groei

En dan mijn laatste doel voor 2017: groei. Ik wilde dit jaar persoonlijk groeien, maar ook mezelf ontwikkelen op carrièregebied en misschien een kleine groei met mijn blog doormaken. Naar mijn bescheiden mening is dat allemaal gelukt. Natuurlijk heb ik nog de nodige struggles en onzekerheden, maar ik ben ook zeker persoonlijk gegroeid. Daarover schreef ik al eerder dit artikel met mijn levenslessen uit 2017. Grenzen aangeven vind ik daarvan wel een heel belangrijke. Een paar keer gingen anderen bijna over belangrijke grenzen heen dit jaar, maar durfde ik uiteindelijk toch voor mezelf te kiezen. Daar ben ik absoluut trots op. De groei op carrièregebied was natuurlijk mijn baan en daarna de stap naar een promotie. Ook mijn blog heeft een mooie groei doorgemaakt. Mijn bezoekersaantallen zijn ten opzichte van 1 januari ongeveer verdubbeld. Heel gaaf om te merken!

Dus, zijn mijn doelen geslaagd?

Ook aan het einde van 2017 is een kort en bondig artikel schrijven niet mijn sterkste punt. Maar het maakt me wel heel blij om dit artikel te schrijven. Juist door dit overzicht besef ik wat dit jaar voor mooie dingen heeft gebracht. Ik ben toch wel trots op en blij met de stappen en ontwikkelingen die ik in 2017 heb doorgemaakt. Natuurlijk waren er ook mindere momenten, maar al met al is het een jaar dat me in meerdere opzichten zal bijblijven en waar ik glimlachend op terugkijk.

Wat is een doel dat jij in 2017 hebt kunnen waarmaken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 27 december 2017 op 7:19 am - Beantwoord

  Wat leuk om een kijkje te krijgen in je leven, helemaal voor mensen die je nog niet zolang volgen, zoals ik. Als ik het zo lees dan heb jij heel wat van je doelen gehaald, jongedame. Diepe buiging en respect. Het zijn best grote dingen die je hebt aangepakt, waarvan een aantal dingen toch echt fors geslaagd zijn. Hoop dat je trots op jezelf bent, want dat mag (moet!) best.

  • Romy 27 december 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je mooie woorden en lieve reactie! Ik ben er helemaal stil van 🙂 Als ik mijn terugblik op mijn doelen teruglees, ben ik inderdaad wel een beetje trots op alles van het afgelopen jaar.

 2. Aneta 27 december 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Wat mooi Romy! Je hebt prachtige doelen bereikt en daar heb je keihard voor gewerk. Je mag het trots op jezelf wezen. Mijn grootst doel van dit jaar was afstuderen, mijn blog opzetten en uiteraard mijn nieuwe baan

 3. Marije 27 december 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Mooi hoeveel doelen je hebt behaald. Mag je mooi trots op zijn!

  • Romy 27 december 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! En jij mag ook echt heel trots op jezelf zijn! Dat zijn toch maar drie hele mooie en grote doelen die je dit jaar hebt kunnen waarmaken 🙂

  • Romy 27 december 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

 4. Darina 27 december 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Prachtige doelen heb je behaald! Daar mag je zeker trots op zijn! Eén van mijn doelen was mijn blog naar een iets hoger niveau tillen en dat is wel gelukt en ook waar ik trots op ben.

  • Romy 27 december 2017 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat een mooi doel heb jij ook weten te bereiken! Daar mag je absoluut trots op zijn 🙂

 5. Lara - Schatreijk 27 december 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat een mooie doelen heb jij behaald zeg in 2017! Iets om heel trots op te zijn. Het doel wat ik afgelopen jaar heb behaald is toch wel het meer bewegen & ruimte voor mezelf. Lekker 5 keer per week proberen te sporten aangezien dat voor mij de manier is om mijn hoofd leeg te maken. En ruimte voor mezelf is al een klein blokje om t huis of een middagje alleen in de stad een leuk koffietentje opzoeken.

 6. Neverdullmoments 27 december 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met het behalen van (de meeste van) deze mooie doelen! Dat je ‘rust’ meeneemt naar volgend jaar lijkt me inderdaad een goed plan! Je hebt er zelf inderdaad prachtige tips voor, op cursus jij! 😉 Neehoor haha. Heel tof ook, de groei met je blog! Petje af 🙂

  • Romy 27 december 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden! En wat een prachtige doelen heb jij aan gewerkt in 2017. Tijd voor jezelf is zo belangrijk en wat fijn dat je die tijd en rust hebt gevonden in het sporten. De me-time en ruimte voor mezelf is ook iets wat ik in 2018 meer wil gaan oppakken. Dat is echt nog mijn actiepuntje 😉

  • Romy 27 december 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Haha, een cursus en mijn eigen tips nog eens doorlezen, is niet eens zo’n slecht plan 😉 Soms is het makkelijker om anderen tips te geven om rustiger aan te doen dan om dat zelf te doen 😉

 7. Maaike 27 december 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Vind het erg bewonderingswaardig hoe je jezelf ontwikkelt en hoe je dromen na jaagt. Bovendien schrijf je er ook nog eens op een hele prettige manier over! Dus ik snap die verdubbeling wel!

  • Romy 27 december 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

   Wauw, wat veel mooie complimenten in één reactie! Dankjewel voor al je mooie woorden 🙂

 8. Iris 27 december 2017 op 10:06 am - Beantwoord

  Wat kan er in een jaar veel veranderen he. Ik vind het leuk dat je op deze manier terg kijkt naar 2017. Zo kom je er toch maar even achter dat je veel voor elkaar gekregen hebt!

 9. Shirley 27 december 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Wat heb je mooie doelen opgesteld aan het begin van dit jaar en ik vind dat je er veel van hebt waar weten te maken, daar kun je trots op zijn. Het jaar nadat je afstudeert, is sowieso best bijzonder, omdat alles opeens weer openligt. Je hebt er snel een mooie invulling aan weten te geven.

  • Romy 27 december 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Een jaar kan zo veel veranderingen teweegbrengen. Het is best wel bijzonder om terug te blikken op wat er in een jaar tijd eigenlijk allemaal is gebeurd.

  • Romy 27 december 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Het was inderdaad een heel bijzonder jaar, zo net na mijn afstuderen. Ik weet nog dat ik aan het begin van dit jaar best wel onzeker en angstig was over hoe het allemaal zou lopen, maar achteraf kan ik zeggen dat het mooier heeft uitgepakt dan ik had durven hopen 🙂

 10. Mariska 27 december 2017 op 10:25 am - Beantwoord

  Je bent zeker goed bezig geweest dit jaar en daar mag je trots op zijn!

 11. Saskia 27 december 2017 op 10:58 am - Beantwoord

  Leuk zo om een artikel te maken over je doelen. Je bent er een eind mee gekomen en mag echt wel trots op jezelf zijn<3

  • Romy 27 december 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve woorden! 🙂

 12. Johanne 27 december 2017 op 11:23 am - Beantwoord

  Wat een mooi jaar heb je achter de rug, Romy! Heel erg knap gedaan. Kun je trots zijn op iemand die je niet zo goed kent? Haha. Want volgens mij ben ik dat ;-). Je hebt echt zoveel bereikt dit jaar, daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen. En echt hoor, streef niet naar perfectie. Dat is alleen maar overrated ;-).

  Ik had voor dit jaar niet echt doelen opgesteld, maar wist eind december vorig jaar wel dat 2017 het jaar zou zijn dat ik ging bloggen. En dat is gelukkig ook helemaal goed gekomen. Voor 2018 heb ik eindelijk besloten toch wat doelen op te stellen, zodat ik eindelijk écht vooruitgang ga boeken.

  • Romy 27 december 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooi compliment! Dankjewel voor je lieve woorden 🙂 En die perfectie moet ik inderdaad echt nog eens zien los te laten. Iets minder perfect is minstens zo goed of soms alleen nog maar beter 😉
   Wat goed dat je je doel om te gaan bloggen, hebt kunnen realiseren in 2017. Daar mag je al heel trots op zijn. Ik ben heel benieuwd naar je doelen voor 2018. Maar volgens mij heb je, ook zonder doelen op te stellen, in 2017 al hele mooie dingen bereikt en vooruitgang weten te boeken. De keuze die je hebt gemaakt om als zzp’er verder te gaan, is bijvoorbeeld al een onwijs goede en dappere stap! Net als de stap om je blog te beginnen en dat meteen zo professioneel aan te pakken! Niet vergeten om daar trots op te zijn, hoor 🙂

 13. Mariëlle 27 december 2017 op 11:30 am - Beantwoord

  Hee jij blikt ook terug hihi 🙂 Volgens mij hebben wij dit jaar allebei een top jaar gehad, met veel gebeurtenissen. You go girl <3

 14. Linda 27 december 2017 op 11:51 am - Beantwoord

  Ik vind het zo mooi om te lezen dat jij persoonlijk een enorme groei hebt doorgemaakt, en dat straalt ook van jouw artikelen af. Zo fijn. Uiteraard draagt dit bij aan je fijner voelen en dat zie ik zelfs in de foto’s terug. Zelf vind ik het ook heel knap dat jij zo voor de lens van een onbekende durf te staan. Ik probeer het ook wat vaker te vragen, zeker op events, maar dat blijf ik toch ook wel spannend vinden hihi 🙂 Op naar een mooi en inspirerend nieuw jaar!

  • Romy 27 december 2017 op 7:35 pm - Beantwoord

   Haha, great minds think alike 😉 We hadden inderdaad precies op dezelfde dag een terugblikartikel ingepland. En zeker weten dat we allebei een mooi jaar achter de rug hebben! Op naar een net zo mooi 2018 ♥

  • Romy 27 december 2017 op 7:39 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je onwijs mooie woorden! Ik vind het zo mooi om te horen dat mijn groei ook van mijn foto’s en artikelen afstraalt. Natuurlijk zijn er nog heel veel dingen waarin ik mezelf kan ontwikkelen, maar bij het schrijven van dit artikel voelde ik me toch wel een beetje trots op waar ik nu sta in sommige opzichten.
   Wat goed dat je toch vaker aan mensen durft te vragen om je op de foto te zetten. Als ik naar jouw foto’s kijk, verbaas ik me er altijd over hoe mooi en natuurlijk je op de foto’s staat. Ik weet zeker dat dat met een onbekende fotograaf niet anders zal zijn ♥
   Inderdaad op naar een mooi nieuw jaar!

 15. Sam - singlereadytomingleblog 27 december 2017 op 11:57 am - Beantwoord

  Altijd leuk als je met een positief gevoel op een jaar kunt terugblikken! 2017 is een jaar waarin er voor mij veel veranderd is. Het was een vrij rusteloos jaar van veel nadenken, maar ook met echt heel veel leuke momenten en supermooie reizen. En ik heb dat niet vaak (eeuwige realist en zo), maar ik heb het gevoel dat 2018 best een goed jaar wordt!

  • Romy 27 december 2017 op 7:42 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat er naast de drukte en hectiek ook veel leuke dingen zijn gebeurd in het afgelopen jaar! Ik hoop dat 2018 inderdaad een prachtig jaar voor je zal worden. Maar met zo’n instelling kan dat vast niet anders dan goed komen 🙂

 16. Simone 27 december 2017 op 1:51 pm - Beantwoord

  Je mag absoluut niet ontevreden zijn hoor! Je hebt een heel mooi jaar gehad. Mijn doel voor 2017 was een stage/baan te vinden. Dat was ook gelukt maar helaas werd na een halfjaar mijn contract niet verlengd.
  Toch ben ik blij dat ik wel – eindelijk – een kans heb gekregen.

  • Romy 27 december 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Jij mag ook absoluut trots zijn op jezelf dat je toch een half jaar een baan hebt gehad. Hopelijk wordt 2018 voor jou een mooi jaar en vind je ook een mooie nieuwe uitdaging 🙂

 17. Jenn 27 december 2017 op 2:10 pm - Beantwoord

  Wat mooi dat je zo veel hebt kunnen bereiken dit jaar!

 18. Nesrin 27 december 2017 op 2:43 pm - Beantwoord

  Wauw die eerste foto gemaakt door Iris is prachtig!

  Wat gaaf dat je zoveel hebt kunnen bereiken het afgelopen jaar. Het afgelopen jaar heb ik door het lezen van je posts een geweldige groei gezien, houd dit aan Romy!

  Ik hoop dat je voor 2018 mooie doelen hebt en deze ook mooi zult behalen.

  • Romy 27 december 2017 op 8:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop inderdaad ook dat ik in 2018 nog meer mooie doelen kan realiseren 🙂 Op 1 januari ga ik mijn doelen voor het nieuwe jaar publiceren.

 19. Liese 27 december 2017 op 2:49 pm - Beantwoord

  Wauwww, een grote schouderklop voor jezelf, je harde werk loont! Las in je artikel van vorig jaar waarbij je de doelen beschreef, dat je dagelijks even stilstaat bij je doelen. Maak je dan ook een doel per dag? Knap dat je er zo bewust mee bezig bent!

  • Romy 27 december 2017 op 8:57 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je mooie reactie! Het is niet zo dat ik elke dag doelen stel, maar ik probeer wel regelmatig even na te denken over wat ik ook alweer wil bereiken. Dat doe ik niet elke dag even bewust, maar het helpt wel om bijvoorbeeld af en toe even terug te blikken of een lijstje met bereikte dingen op te stellen 🙂

 20. Irene 27 december 2017 op 6:38 pm - Beantwoord

  Wauw Romy, zo te lezen heb je een mooi jaar achter de rug! Goed bezig! Op zich heb ik mijn doelen ook wel gehaald maar ik heb er toch een minder positief gevoel over. Of ja, het was gewoon een beetje een moeilijker jaar, vooral de laatste periode. Te veel nadenken en twijfelen, nergens goed voor. Op naar 2018 en dat het ook zo’n mooi jaar mag worden 🙂

  • Romy 27 december 2017 op 9:40 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat vooral de laatste maanden van het jaar niet makkelijk waren. Ik hoop net zo hard als jij dat 2018 een mooier jaar voor je wordt met minder nadenken en twijfels. Het is je heel erg gegund! ♥

 21. Evelyne 27 december 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

  2017 was voor mij zwaar en lastig met toch enkele positieve momenten. Op 1 januari 2017 begon ik de challenge om elke dag een foto te nemen en die is mij wonder boven wonder gelukt. Daar ben ik wel trots op. Ik hoop alleen dat 2018 een nieuwe start word van enkele positieve dingen. Ik heb er alvast zin in, gewoon omdat ik hoop op een nieuwe start.

  • Romy 27 december 2017 op 9:41 pm - Beantwoord

   Wat onwijs knap dat je de challenge hebt volbracht en echt elke dag een foto hebt gemaakt. Zeker in de winter lijkt me dat nog best een uitdaging. Daar mag je dus zeker trots op zijn. Ik hoop ook dat 2018 je alle moois brengt dat je in 2017 helaas hebt moeten missen. Op naar een nieuwe start en hopelijk veel meer mooie, positieve momenten!

 22. Anna 27 december 2017 op 8:48 pm - Beantwoord

  Wat fijn om te lezen, zo te lezen was 2017 voor jou een heel bijzonder (en leerzaam) jaar met veel veranderingen! Buiten je comfortzone stappen is altijd wel lastig, super goed dat je zoveel stappen vooruit hebt gemaakt op dat gebied. En wat geweldig dat het ook zo goed gaat met je blog, ik vind het echt heel knap dat je dat kunt volhouden naast je baan! 🙂

  • Romy 27 december 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie en mooie woorden! Zo lief! Het was inderdaad een heel bijzonder jaar en ik ben achteraf zo blij met alles wat dit jaar me heeft gebracht. Grappig dat ik daar dan eigenlijk pas zo eind december bij stilsta 😉

 23. Lilian 27 december 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

  Wat mooi om zo terug te kijken. Gek eigenlijk dat we allemaal elke dag to-do lijstjes maken, maar maar één keer per jaar terugkijken. Zouden we eigenlijk ook elke dag moeten doen. Maar fijn dat het je zo goed is vergaan en dat je zo’n leuke baan hebt gevonden. Bij mij heeft een (leuke) baan ook zoveel invloed op mijn zelfvertrouwen.

  • Romy 27 december 2017 op 9:45 pm - Beantwoord

   Ja, inderdaad. Eigenlijk is het wel bijzonder dat ik alleen aan het einde van de maand terugblik, terwijl het je zo veel kan brengen om regelmatig stil te staan bij waar je staat. Misschien een goed punt voor mij om in 2018 eens mee aan de slag te gaan 🙂
   Wat mooi om te horen dat jouw werk ook veel goeds doet voor je zelfvertrouwen! Het kan inderdaad zo veel schelen als je iets doet wat je leuk vindt en je daar gewaardeerd voor voelt.

 24. Laetitia 27 december 2017 op 11:06 pm - Beantwoord

  Wow wat goed!! Als je dit zo leest dan heb je echt een enorme groei doorgemaakt dit jaar. Mag je met recht reuze trots op zijn!! En lees dit artikel zelf ook nog maar vaak door, gewoon om je er even aan te herinneren hoe goed je bezig bent. Het kan niet allemaal in een keer en als je er midden in zit lijkt er soms niks te gebeuren, daarom is af en toe zo terugblik zo goed. Ik ben er ook gevoelig voor hoor, zo aan het eind van het jaar. Ik ben zeer benieuwd naar je doelen en dromen voor 2018. Het kan alleen maar mooier en leuker worden dacht ik zo. Fijne jaarwisseling!

  • Romy 28 december 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Wat een supermooie complimenten allemaal! Ik word er bijna verlegen van. Zo lief! Ik merk inderdaad dat het fijn is om zo’n terugblik te doen. Dan merk je dat je eigenlijk meer stappen hebt gezet dan soms op het moment zelf het geval lijkt te zijn. Alvast een fijne jaarwisseling en ik hoop dat jij ook in 2018 heel veel mooie doelen en dromen kunt waarmaken.

 25. Lianne 28 december 2017 op 11:47 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je bijna al je doelen af hebt kunnen strepen en zo goed gegroeid bent als persoon! Ik heb mezelf ook veel kunnen ontwikkelen en dit is denk ik een van mijn beste jaren tot nu toe geweest. Ik laat me al veel minder leiden door negativiteit en onzekerheid. Zoiets zit je vaak tussen de oren en ik ben allang blij dat ik zo’n vooruitgang heb kunnen boeken op dat gebied! Ook de doelen om mijn hart te volgen en mijn dromen achterna te gaan, zijn zeker gelukt en daar ga ik volgend jaar nóg meer aan werken!

  • Romy 28 december 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie woorden! En ik vind het ook zo mooi om te horen dat 2017 een van je beste jaren is geweest. Je hebt ook zo veel stappen weten te zetten in het afgelopen jaar en bent zeker je dromen achternagegaan. Je mag heel trots zijn op wat je hebt bereikt en hopelijk wordt 2018 alleen nog maar mooier! ♥

 26. Nikita 30 december 2017 op 11:01 pm - Beantwoord

  Ik moet eerlijk zijn, ik heb ook wel eens teruggeblikt op mijn doelen die ik voor mezelf heb opgesteld. Wat ervan gekomen is. En de meeste zijn prima gelukt. Vooral mijn zelfliefde, dat is gewoon een knaller geworden. Ik had begin dit jaar echt niet durven hopen op dit resultaat. Net als jij zijn er hier en daar nog wel dingen die beter kunnen. Maar stapje voor stapje. Dan kom je ook vooruit.

  Ik vind het fantastisch dat jouw doelen geslaagd zijn. Maar je artikel is gek genoeg ook weer herkenbaar. Want het is sowieso een persoonlijk artikel. Maar dat stukje over rust? Ik kon het zelf hebben geschreven. Zo herkenbaar is het. Ik wens jou een superfijne jaarwisseling toe Romy! En dat 2018 je evenveel moois als 2017 mag brengen 🙂

  • Romy 31 december 2017