unnamed file 19 3 scaled

The story of… een paar vrolijke Instagram foto's

 • 21 februari 2017
 • 33 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Laatst vertelde ik over mijn struggles met de perfecte Instagram-feed. Maar weet je, eigenlijk vind ik Instagram ook gewoon best wel leuk. Daarom was ik van plan om nóg een artikel te schrijven waarin ik de positieve kant van Instagram belicht, namelijk alle leuke foto’s. Op Beautyjuf kwam ik een artikel tegen waarin zij het verhaal achter een aantal Instagram-foto’s deelde. Dat leek mij ook een leuk plan. Daarom zet ik vandaag 10 #random Instagram-foto’s op een rijtje en vertel ik je iets meer over het verhaal daarachter.

Instagram Vaker Vrolijk foto's

Foto 1. De eerste foto deelde ik op Instagram om mijn artikel te promoten over haalbare doelen opstellen. Het was echt zo’n foto waarbij ik me heerlijk uitleefde met mooie boeken, een notitieboekje en een roos. Al mijn favoriete items in mijn favoriete kleuren op één foto. Er zit verder geen spannend verhaal achter, maar dit is gewoon een foto die een glimlach op mijn gezicht tovert.

Foto 2. Dit schilderij hangt al een hele tijd op mijn kamer (ja, mijn muren zijn knalgeel!). Ik kreeg het ooit van mijn moeder, omdat ze mijn vorige schilderij niet om aan te zien vond. Daar had ze wel een beetje gelijk in, dus verving ik het door dit veel vrolijkere exemplaar. Ik plaatste dit schilderij op Instagram vanwege de vrolijke quote. Voor het logo van mijn blog heb ik me trouwens deels laten inspireren door dit schilderij. Een lieve en kunstzinnige collega-blogger is er nu mee aan de slag en ik sta te popelen om het binnenkort te kunnen onthullen.

Instagram Vaker Vrolijk foto's

Foto 3. Een beetje kattenspam mag op mijn Instagram natuurlijk niet ontbreken. Nu hebben wij twee katten (Paco en Beertje), maar helaas is Beertje niet bepaald fotogeniek. Of nou ja, het is een knappe dame, maar ze is onmogelijk op de foto te krijgen. Daarom is Paco vaak de pineut die voor mijn camera moet poseren. En met succes, want ik vind dat hij er op deze foto net zo charming uitziet als in het echt.

Foto 4. Eerder vertelde ik over mijn doel om qua kleding meer buiten mijn comfortzone te gaan. Daar hoort ook bij om meer kleur te dragen. Ik voegde de daad bij het woord en trok op een doordeweekse winterdag een wel heel kleurrijk gebloemd jurkje aan. Ik stond versteld van de leuke reacties die ik zowel op Instagram als in het echt op deze jurk kreeg. Dat stimuleert me dan nog mee rom vaker kleur uit de kast te trekken.

Instagram Vaker Vrolijk foto's

Foto 5. Soms gebruik ik Instagram ook als excuus om weer eens mijn oude mappen met vakantiefoto’s door te bladeren. Zo stuitte ik laatst op een foto van het prachtige Rome. Deze plaatste ik op Valentijnsdag, onder het mom van ‘de stad van de liefde heb ik in ieder geval gevonden’. Ooit wil ik echt nog eens terug naar deze mooie stad, al is het alleen al voor alle fotogenieke plekjes.

Foto 6. Ook de foto rechts is een oud vakantiekiekje. Het is een van de weinige foto’s van ons vijven als gezin en hij hangt dan ook op canvas afgedrukt bij ons aan de muur. Extra leuk aan deze foto is dat hij me eraan doet herinneren dat we mijn broertje woensdag weer ophalen van Schiphol. Hij komt eindelijk thuis na een paar maanden in Barcelona te hebben vertoefd.

Instagram Vaker Vrolijk foto's

Foto 7. Deze foto is op zich niet heel speciaal. Het zijn twee leuke schriftjes die ik bij Action kocht. Toch staat deze foto in dit overzicht met Instagram-foto’s, omdat Action hem gedeeld heeft op zijn account. Ik was echt blij verrast en moest mezelf even knijpen dat daar mijn foto stond.

Foto 8. Inmiddels heb je vast wel door dat ik soms gewoon een aantal willekeurige spullen bij elkaar fotografeer. En daar kan ik nog van genieten ook: lekker schuiven, kleuren matchen en steeds van achtergrond wisselen. Toen ik laatst aan het knutselen was, besloot ik om ‘even’ mijn benodigdheden op de foto te zetten. Ik vond het resultaat leuker dan verwacht. Als achtergrond voor deze twee foto’s heb ik trouwens een dienblad van Action (nee, ik heb geen aandelen!) gebruikt.

Instagram Vaker Vrolijk foto's

Foto 9. Een tijdje geleden kwam een vriendin aanzetten met een doos vol gebruikte make-up. Ze had zoveel make-up liggen dat ze wel wat kon missen. Of ik daar misschien iets leuks uit wilde zoeken. Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen. Ik zocht een aantal potjes dierproefvrije nagellak uit, waaronder deze potjes van Hema. Maar ja, welk kleurtje doe je dan op? Ik gebruikte Instagram voor wat instant keuzehulp.

Foto 10. Deze laatste foto is meteen mijn meest recente foto op Instagram. Ik was zo blij met mijn lichtjesslinger van Action dat ik er direct een foto mee moest maken. Nu is dat alleen niet de reden dat ik deze foto in dit overzicht laat zien. In de linkerhoek zie je namelijk nog net een deel van mijn fluffy vriendinnetje. Tegenwoordig kan ik bijna geen foto meer maken zonder dat zij erbij komt zitten voor een heuse photo bomb. De welbekende struggles van een katteneigenaar.

Volg jij me al op Instagram? Mijn account is @vakervrolijk.

Zit jij ook op Instagram? En wat voor soort foto’s plaats jij graag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 21 februari 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Grappig om de verhalen achter de instagram foto’s te lezen. Blijf insta de leukste social media vinden.

  • Romy 21 februari 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Ja, ik ook! Echt mijn favoriet onder de social media 🙂

 2. Aneta 21 februari 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel! Zo leuk om op deze manier herinneringen op te halen. En wat een leuk verhaal achter het schilderijtje op je gele muur. Ik had vroeger ook gele muren, gele gordijnen en een terracotta vloerbedekking, Hihi. Ik had elke dag zomer op m’n kamer. Ik ben trouwens heel benieuwd wat je binnenkort gaat onthullen. Persoonlijk vind ik het lastig om foto’s te plaatsen op Instgram. Ik heb regelmatig de gedachte wat ik nu weer op Instagram moet plaatsen. Ik ben elke dag op m’n werk te vinden en als ik niet werk dan school of de sportschool. En dat is nu niet bepaald interessant om daar foto’s van te nemen. Misschien is dit wel een onderwerp waar ik gewoon even beter over na moet denken

  • Romy 21 februari 2017 op 10:16 pm - Beantwoord

   Haha, geweldig zo’n kleurrijke kamer! Ik vind het ook wel lekker zomers staan, alhoewel ik het in mijn eigen huisje later wel iets anders zou doen qua kleuren 😉 Ik herken wel wat je zegt over Instagram. Ik zit ook weleens te puzzelen met wat ik op de foto kan zetten, zeker als het buiten grijs en grauw is en ik een dagje alleen maar aan het werk ben. Maar ik vind dat jij ook altijd mooie en creatieve foto’s plaatst! En als je het echt niet weet, is een foto van een ontbijtje of een selfie altijd een leuk idee 🙂

 3. Nicole 21 februari 2017 op 8:33 am - Beantwoord

  De foto’s die ik maak en plaats voor het zakelijke account van de webshop waar ik werk zijn zo mooi en leuk. Het is ook een mooie feed al zeg ik het zelf. Maar die van mij persoonlijk is een warboel Hihi..

 4. Sylvia 21 februari 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Een heel mooi schilderijtje ik hou daar wel van?. Ik vind je instagram heel mooi eruit zien.. Ik probeer zelf een beetje een een regelmaat te creëren want nu is het een rommelige bende haha..

 5. Susan 21 februari 2017 op 10:16 am - Beantwoord

  Ik vond het bij Beautyjuf inderdaad erg leuk om te lezen en hier natuurlijk ook. Zo leer je wat meer over de foto’s!

 6. Ayla 21 februari 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Ik word altijd blij van jouw foto’s, lekker kleurrijk! Ik denk dat jij het instagram account van A Color Story ook wel leuk zou vinden, mooie plaatjes en boordevol mooie kleurtjes!

  • Romy 21 februari 2017 op 10:07 pm - Beantwoord

   Oh wauw, super bedankt voor de tip! Wat een geweldige account is dat. Ik ben hem meteen gaan volgen 🙂

 7. lisette 21 februari 2017 op 11:57 am - Beantwoord

  Leuk artikel! En om de verhalen achter je foto’s te lezen.

 8. Vlijtig Liesje 21 februari 2017 op 12:01 pm - Beantwoord

  Ik zit op Instagram maar nogal halfslachtig. Ik vergeet voortdurend om er wat op te zetten. Dat moet echt beter.

  • Romy 21 februari 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

   Je kunt ook niet overal tegelijk zijn, hè? Rustig aan! Instagram komt vanzelf wel weer 🙂

 9. Nesrin 21 februari 2017 op 12:18 pm - Beantwoord

  Ik ben je meteen gaan volgen op Instagram 😉 Je hebt prachtige foto’s, like it!

 10. Saskia 21 februari 2017 op 12:40 pm - Beantwoord

  Ik vind Instagram echt een geweldig media<3 Zit er graag op. Mooie foto's!

  • Romy 21 februari 2017 op 10:08 pm - Beantwoord

   Dankje! Ja, Instagram is zo leuk! Ook mijn favoriet onder de social media.

 11. Jessica J. 21 februari 2017 op 5:07 pm - Beantwoord

  Die roze lichtslinger is heel erg mooi! Leuk detail dat je kat mee op die foto staat. En dat door oude mappen bladeren, ken ik. Throwback Thursday, anyone? 😉
  Ik ben benieuwd naar je nieuwe logo!

  • Romy 21 februari 2017 op 10:09 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Bij mij is het ook Throwback Monday, Tuesday etc. 😉 Mijn nieuwe logo komt trouwens morgenochtend online. Vind het best wel spannend!

 12. Irene 21 februari 2017 op 5:43 pm - Beantwoord

  I

  • Irene 21 februari 2017 op 5:45 pm - Beantwoord

   Oh mijn god nu heb ik het weer! 🙁 Ik snap het niet :p Maar oké. Kort samengevat:
   – je foto’s doen je naam alle eer aan 😉
   – je gele muur lijkt me super zomers!
   – en stiekem gebruik ik Instagram ook vaak om eens terug te bladeren in m’n oude vakantiefoto’s. Hihi.

 13. Klaske 21 februari 2017 op 6:01 pm - Beantwoord

  Yay, wat een leuk artikel! Tof om zo het verhaal achter een aantal van je instagramfoto’s te zien! Ik ben nu ook wel heel benieuwd naar je nieuwe logo geworden, haha. 🙂

 14. hillybillybeauty 21 februari 2017 op 6:06 pm - Beantwoord

  Jouw vakantiefoto’s, daar word ik altijd vrolijk van! Jij staat altijd stralend op foto’s, geweldig!! En lekker kleurrijk, ik hou ervan!

 15. Sara | MevrouwMiauw 21 februari 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je de verhalen achter je foto’s op deze manier belicht. Leuk dat je op Instagram hulp hebt gevraagd voor de kleur nagellak. Ik ben wel benieuwd welk kleurtje het uiteindelijk is geworden? 🙂

  • Romy 21 februari 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

   Leuk dat je het vraagt! Uiteindelijk werd het donkerblauw, want daar ging de meerderheid van de stemmen naar uit 😉

 16. Claire 21 februari 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

  Aaah wat een super leuk idee voor een artikel! Ik denk dat mijn verhaal bij elke foto zou zijn: “Dit is de enige foto van de 500 die is gelukt” haha. Dat jurkje is trouwens zo leuk! Die moet je snel weer aandoen <3 En ik ben jaloers op al je stationary spulletjes. Die zijn zo leuk. Enne: jou volg ik natuurlijk al op Insta!

  • Romy 21 februari 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

   Haha, bij mij zijn foto’s ook eigenlijk nooit meteen raak, dus ik herken wat je zegt 😛 Dankjewel voor je lieve reactie op het jurkje! Wie weet doe ik hem bij onze volgende keer afspreken aan voor een outfitpost 🙂

 17. MM 21 februari 2017 op 10:23 pm - Beantwoord

  Wat een fijne foto’s! Ze vormen samen een mooi geheel door de sfeer die ze uitstralen.

Recente blogs

Recept quinoasalade met aubergine, sinaasappel & kikkererwten (vegan!)

26 juli 2023|Recepten|

Voor als je weinig tijd hebt om te koken of onderweg een snelle maar gezonde hap wilt hebben, is een salade ideaal! En het is natuurlijk ook de perfecte maaltijd wanneer de mussen van het dak vallen en het fornuis de laatste plek is waar je wilt zijn. Op al dat soort momenten grijp ik het allerliefst naar couscous of naar een quinoasalade. Een goede salade met quinoa is zowel warm als koud lekker, is goed vullend en kun je met allerlei ingrediënten en een frisse dressing op smaak brengen. Deze quinoasalade is mijn nieuwste favoriet! Hij bevat lekker veel groenten, gekruide kikkererwten én stukjes sinaasappel voor een zoetig tintje tussendoor. Schenk er een beetje sinaasappeldressing overheen en je hebt een heerlijke maaltijd voor op tafel of om mee te nemen.

Favorieten | Kijkvoer, gooi-overal-doorheen-dingen, Instagram-ontdekkingen & meer

23 mei 2023|Lifestyle|

Helemaal leuk vind ik het soms om mijn favorieten in het zonnetje te zetten! Van die compleet random ontdekkingen die ik met anderen móet delen. Het lijstje is ook dit keer weer nogal divers. Zo staan er eetbare dingen in, maar ook een serie die ik zó leuk vond dat ik hem in twee dagen compleet had afgekeken (wat voor mij een zeldzame gebeurtenis is). Verder richt ik de spotlights op een pot met broodsmeersel dat ik te lekker vind om niet te delen én deel ik een favoriete Action-vondst die ik laatst dolblij uit het schap griste. Komen ze: mijn random favorieten van de laatste tijd!

12x Dit begrijpt mijn vriend niet aan mij

2 oktober 2020|Persoonlijk|

"Zeg schat, wat vind jij eigenlijk gek aan mij?" Het was een druilerige donderdagmiddag en ik moest wat. Nou, die vraag levert geheid wat leuke gespreksstof en - toegegeven! - ook de nodige "Ik? Echt niet!"-discussies op. En nog een onderwerp voor een blog ook! Je raadt het al: ik deel 12 dingen die mijn vriend een tikkeltje gek aan mij vindt. En waar ik het uiteraard niet altijd even erg mee eens was.