Collage thuiskantoor inrichten 3

Thuiskantoor inrichten | 21 items voor een sfeervolle werkkamer

 • 7 november 2023
 • 3 Reacties
Categorieën: Interieur

Eén van mijn favoriete onderdelen van ons verhuisavontuur is dat ik straks een heuse werkkamer heb. Geen plek aan de eettafel met 23 kabels meer, maar een apart thuiskantoor met een eigen deur. Wat een luxe! De muren zijn alvast van een terra cotta en roze kleur voorzien, waardoor ik me zelfs zonder vloer en meubels al helemaal thuis voel op mijn nieuwe schrijfstek. Maar nóg leuker vind ik het om te fantaseren over mijn thuiskantoor inrichten. Wegdromen bij hoe het er straks met meubels, vazen, Nijntje-etuis, vogelposters en meer van dat uitziet. Ik neem je graag mee in mijn thuiskantoor-moodboard met 21 items in romantische stijl die op mijn kantoor-wishlist staan.

Thuiskantoor inrichten: mijn romantisch Scandinavische stijl

De stijl voor mijn eigen kantoorstek had ik al járen in gedachten. Waar ik in dit huis nog allerlei kleuren door elkaar heb gebruikt op de hobbykamer (die inmiddels Barts werkplek is), wil ik het in mijn eigen werkkamer iets rustiger houden. Maar nee hoor, daarmee bedoel ik zéker niet kleurloos. Ik heb tenslotte net al mijn muren roze geverfd. Twee muren hebben een terra cotta-roze tint, de andere twee zijn meer licht perzikroze. Eigenlijk zijn dat de kleuren die ik voor mijn hele thuiskantoor-inrichting fantastisch vind. Verwacht veel roze, zachte stoffen, planten, vrolijke vazen, grote theemokken en vooral een kleedje dat mijn voeten zelfs op een winterse werkdag warm houdt.

Mijn enige uitdaging met een thuiskantoor inrichten is dat ergonomisch en stijlvol niet altijd goed samengaan. Ik heb nu een superergonomische gamersstoel voor mijn laptop staan. Zit heel prima, maar de looks zijn – tja – nul komma nul mijn ding. Alle andere stoelen die ik tegenkom, zijn óf geweldig mooi en niet lekker zittend óf heerlijk om urenlang op te typen maar niet Pinterest-proof. Dilemma’s, dilemma’s.

Gelukkig heb ik het moodboard en een lange wishlist met nieuwe kantooritems wel al op de plank liggen. Zo ziet het thuiskantoor waar ik bij wegdroom eruit:

thuiskantoor inrichten 1
 1. Landelijke hanglamp naturel – By Boo via LampenShopOnline: € 159,-. Ik heb een probleem met lampen. En dat is niet dat ik geen leuke lampen kan vinden, wel dat ik altijd meer lampen mooi vind dan dat ik kamers heb om lampen in op te hangen. De lampkeuze wordt dus nog een lastige. Ik houd zelf voor de werkkamer erg van botanische lampen van rotan, hout of gespannen jute. Deze mooie hanglamp van LampenShopOnline is zeker een kanshebber.
 2. Poster ‘Sunset Beach’ – Desenio: € 10,95. Omdat ik mijn werkplek graag niet te vol zet (ik ga lekker op een opgeruimde omgeving), komt er waarschijnlijk geen groot schilderij aan de muur te hangen. Een paar vrolijke posters vind ik dan weer wel gaaf. Deze past qua kleuren helemaal bij hoe ik mijn thuiskantoor wil inrichten.
 3. Oranje kussen met bloemen ‘Gaby multicolor’ – CASA: € 13,95. Met kussens heb ik hetzelfde als met lampen: ik vind héél veel kussens mooi, meer dan ik ooit op banken, stoelen en in zithoekjes kwijt kan. Dit vrolijke gebloemde kussen vind ik wel dusdanig mooi dat ik het waarschijnlijk in mijn digitale winkelmandje gooi. Bovendien brengt dit kussen wat kleur in de witte teddy-stoel die ik op het oog heb (en die je in de volgende collage ziet).
 4. Roze framboos-vaas – Leen Bakker: € 12,99. Had jij deze vaas van Leen Bakker al gespot? Ik zie hem nu overal op Instagram (bijvoorbeeld bij Interikleur). En dat snap ik wel, want hij is én mega-leuk én mega-betaalbaar. Bart vindt deze framboos-vaas trouwens afschuwelijk, dus ik vrees dat de framboos het niet tot de woonkamer kan schoppen. Maar op mijn werkkamer is hij zeker wel welkom.
 5. Ladekast van berkenhout ‘Björksnäs’ – IKEA: € 299,-. Mijn werkkamer is ook meteen mijn hobbykamer, fotografiestudio, blogplek en boekenverzamelpunt. Kortom: ik moet best wat spullen kwijt. Gesloten kasten zijn dan ook onmisbaar. Meestal heb ik met kasten een iets te dure smaak (en probeer ik dan maar tweedehands te vinden wat ik zoek om geld te besparen op het interieur). Maar na wat zoeken kwam ik bij IKEA dit houten kastje tegen dat ik wel heel gaaf vind. We hebben al één grote houten kast staan die straks meeverhuist. Dus ik twijfel nog of die op mijn hobbykamer komt te staan of dat het twee van deze leuke ladekastjes worden. Opbergplek genoeg in elk geval voor mijn uitdijende servies- en theedoekenverzameling.
 6. Muurverf ‘Sombrero Tan’ – Histor via Gamma: € 29,99. Dit is één van de twee kleuren die bij mij op de werkkamermuur zit. Ik vind de kleur zó mooi. Op mijn kamer lijkt hij overigens niet diepbruin, maar heel donker oudroze. Ik ben zo weg van de kleur dat ik nu al aan het broeden ben op mogelijke muren in de woonkamer om ook deze tint te geven.
 7. Kussen met gouden hartje – Zusss: € 19,95. Ik zei het toch: mijn zwak voor kussens is groot. Maar dit is dan ook wel een héél leuk kussen en door de neutrale look past het ook nog eens overal bij. Is dat een goed genoeg excuus om het nu al in mijn mandje te gooien?
 8. Goudbruine vaas met klavertjes – Sissy-Boy: € 34,99. Op de vensterbank wil ik een paar kleine vaasjes neerzetten ter decoratie. Nu heb ik al twee leuke vazen die meeverhuizen en die het straks vast leuk doen op de werkkamer. Maar ik mis nog iets bloemigs. En als er een vaasje bloemig is, dan is het deze wel. Niet heel goedkoop, wel heel mooi om in de vensterbank tentoon te stellen.
 9. Laptopstandaard om staand te werken – Harmoni: € 184,-. Wat bureau betreft zit ik nog in dubio. Bart probeert me over te halen om een zit-stabureau te kopen, aangezien ik voor mijn werk natuurlijk veel achter een bureau met laptop zit en soms staand werken beter schijnt te zijn voor je rug. Tegelijkertijd vind ik zit-stabureaus niet altijd even mooi en weet ik niet zo goed of staand werken iets voor mij is, aangezien ik juist bij staan (door scheefgroei in mijn rug) vaak pijn in mijn rug krijg. Daarom denk ik eraan om een gewoon bureau te kopen en daarnaast zo’n laptopstandaard in huis te halen. Hier kun je je laptop op verschillende hoogtes op zetten, waardoor je alsnog staand kunt werken. Lijkt me een top-oplossing!
 10. PVC Borneo Visgraat-vloer – Lab21: prijs op offerte-basis. Daar is-ie: de mooie pvc-vloer die wij hebben gekozen. Deze korrelige foto doet overigens bij lange na geen recht aan hoe mooi de vloer écht is. Vorige week is onze kale ondervloer op alle kamers boven van deze visgraat voorzien en ik ben nu al straalverliefd. Wat een sfeer geeft dat meteen!
 11. Keramische plantenpot ‘Odense’ – Plantje.nl: €11,95. Wat is een kamer zonder planten? Bij het inrichting van mijn thuiskantoor mogen planten in elk geval niet ontbreken. En dus ook plantenpotjes niet! Ik houd van opvallende exemplaren waarin mijn groene plantjes nog meer kunnen shinen. Deze met streepjes is tof!
 12. Erwtenplantje – Plantje.nl: € 10,95. Uiteraard verhuizen al onze huidige planten vrolijk mee naar het nieuwe huis. Maar er is ook ruimte voor nieuwe exemplaren. Ik kan het niet laten om in ieder geval een erwtenplantje te kopen. Die vind ik superschattig en schijnen ook nog in het rijtje lastig dood te krijgen planten te vallen. Ideaal voor mij!
thuiskantoor inrichten 2
 1. Houten kast ‘Garrik’ – SKLUM: € 174,95. Kasten heb je nooit genoeg als je – zoals ik – veel te veel hobby’s hebt. Mijn schrijfwerk brengt op zich weinig spullen om op te bergen met zich mee. Maar voor bloggen, fotograferen en knutselen heb ik zeker een paar volle verhuisdozen, die in het nieuwe huis een plek moeten krijgen. En zie hier, nóg een leuke kast! Als die van IKEA het niet wordt, is dit een goede tweede optie.
 2. Hanglamp ‘Palawan wit’ 1-lichts – Lampe ShopOnline: € 179,-. Omdat ik zo van lampen houd, kwam ik uiteraard nóg een mogelijke lamp voor mijn werkkamer tegen. Dit is eigenlijk een hanglamp eettafel, maar ik vind hem ook prima voor een thuiskantoor inrichten als je de lamp iets hoger ophangt. Hij past helemaal in het sfeertje dat ik zoek.
 3. Oudroze aardewerken kop – Zara Home: € 7,99. Schrijven, werken en bloggen doe ik niet zonder een XXL-kop thee op zijn tijd. Ik drink dan ook liever niet uit lullig kleine theekopjes, maar pak er graag een goed grote mok bij. Een roze exemplaar het liefst! En zie daar, een roze grote theemok die leuk matcht met de muur. Het is dat ik al een leuke Blond Amsterdam-mok heb om thee uit weg te klokken, maar anders zou deze zó besteld zijn.
 4. Vloerkleed met hartjes 80 x 120 cm – Maison Deux: € 199,-. Dit kleed is officieel voor kinderkamers. Maar eigenlijk vind ik dit het allerleukste kanshebber-kleed dat ik tot nu toe heb gezien. En joh, waarom voor volwassen vloerkleden gaan als je ook voor oranje met roze hartjes kunt kiezen? Misschien dat ik het maar gewoon doe. Het kleed is trouwens bedoeld om onder mijn bureaustoel te leggen, zodat de grond daar niet zo snel beschadigt én ik altijd warme voeten heb.
 5. Bruine bureaustoel van kunstleer ‘Nikki’ – Zuiver via fonQ: € 318,-. Over die bureaustoel gesproken, dat is dus een eeuwig dilemma. Ga ik voor een oerdegelijke bureaustoel met allerlei verstelbare snufjes en rugsteunen om ergonomisch te zitten of kies ik voor stijlvol? Aangezien ik mijn werk altijd vanaf deze stoel doe, vrees ik dat een stoel alleen kopen voor de looks er niet in zit en dat deze mooie bruine bureaustoel dus afvalt. Maar jeetje, wat zou het leuk zijn als ooit een bedrijf komt met bureaustoelen die én lekker zitten én mooi in je interieur staan én niet € 800,- kosten!
 6. Bureauagenda met geborduurde bloemen – HEMA: € 8,-. Deze agenda ligt hier zelfs al op tafel, klaar voor het komende jaar. Ik koop al jarenlang mijn bureauagenda’s altijd bij HEMA. Ze hebben precies de juiste grootte, genoeg schrijfruimte en geen plaatjes, quotes en andere overbodige toevoegingen waar ik niet op zit te wachten. Voor mij moet een agenda clean van binnen en vrolijk van buiten zijn. Dat alles heeft deze van HEMA!
 7. Fluffy etui Nijntje – HEMA: € 6,50. Deze etui valt voor mij ook in het rijtje “Waarom volwassen doen als het ook vrolijk kan?”. Yup, Nijntje is misschien niet helemaal voor dertigjarigen bedoeld. Maar o wat vind ik deze etui leuk!
 8. Teddy-fauteuil ‘Dimaro off-white’ – Kwantum: € 195,-. Zo fluffy als de Nijntje-etui is, zo fluffy is ook deze teddy-stoel. Als er bij mijn thuiskantoor inrichten ergens nog een plekje overblijft, dan wil ik sowieso een stoel neerzetten. Zo’n heerlijk zittende fauteuil waarin je je relaxmomenten tussen werk door kunt pakken of waar Pippa op kan pitten als zij even komt buurten. Van alle tientallen witte teddy-stoelen die ik online heb bekeken, vind ik deze van Kwantum tot nu toe het allerleukst.
 9. Bureau van massief teakhout ‘Kort’ – Tika Moon: € 715,-. En als laatste: het bureau dat mijn aandacht compleet heeft gekaapt. Ik heb helaas soms een duurdere smaak dan ik zou willen met meubels, omdat ik echt hout het allermooist vind. Dit bureau van teakhout vind ik zo stijlvol én elegant én functioneel én perfect van grootte dat het nog lastig wordt om mezelf over te halen toch voor een goedkoper exemplaar te gaan 😉

Volgende week gaan we nog de radiatoren en kozijnen van een likje verf voorzien, maar dan kan het grote inrichtfeestje echt beginnen: tijd om mijn thuiskantoor in te richten. Nu ik dit moodboard zie, kan ik al helemaal niet wachten. Ik kan niet wachten om er mijn plekje van te maken, maar vooral niet om er straks (hopelijk met goed gezelschap van de kat) lekker te werken.

Wat mag niet ontbreken op jouw werkkamer of werkplek?

1
thuiskantoor inrichten

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marlinda Schrijvers 7 november 2023 op 10:02 am - Beantwoord

  Dag Romy,
  Ik geniet zó van jou schrijven en leuke idééjes dat ik het niet geschreven kan krijgen….een verwenmomentje iedere keer. Véél liefs
  Marlinda

 2. Naomi 7 november 2023 op 10:05 am - Beantwoord

  Prachtig, al die items zo bij elkaar. Die laptopstandaard om staand aan te werken lijkt me een ideaal ding (zeg ik terwijl ik aan het dressoir sta te typen, omdat ik dat gebruik als ‘stabureau’;)).

 3. Daenelia 7 november 2023 op 10:17 am - Beantwoord

  Een goeie stoel, die er echt niet hip uit hoeft te zien. Ik kan prima werken aan de eettafel, ook met onze comfy stoelen. Maar bij echt diep werk, als ik weinig beweeg, dan helpt een echte bureaustoel wel mee. De lounge stoel kun je ook vast kwijt! Gewoon doen 🙂
  Wanneer ik mijn kantoor ga inrichten, dan wordt het ook zakelijker. Dat is beter voor mijn instelling. Een kast die je kunt afsluiten, want ik heb ongemerkt toch wel wat papierzaken. Een groot bureau (en ik droom van een groot ‘directie’-bureau). Iets industrieels of zo. En tijdloos.

Recente blogs

Inkiekje #105 | Pittig pittigheidsgehalte, pakketjesparade & PAX-projecten

26 februari 2024|Persoonlijk|

Soms start je de dagen iets pittiger dan je van plan was. En dan in de letterlijke zin van het woord 'pittig'. Gelukkig gebeurde er ook een hoop leuks naast die pittig gepeperde verrassing op de vroege morgen. Zo maken steeds meer lege peertjes plaats voor echte lampen, stortte Bart zich op Project PAX, besloot ik mezelf na veel volle weekenden een uitpufdag te gunnen, proefde ik de beste dadels ooit, veranderde onze wijk plotsklaps in een roze bloemenfeest en kregen we eindelijk een vrij essentieel onderdeel voor ons huis binnen. Kortom: tijd voor weer een Inkiekje in mijn twee weken!

Hoe word je vrolijk? 21 mini-tips om je direct blijer te voelen

12 maart 2024|Lifestyle|

Als je niet fantastisch in je vel zit, voelt het soms alsof er een aardsverschuiving moet plaatsvinden om dingen beter te maken. Niets is minder waar! Of laat ik het zo zeggen: aardsverschuivingen kun je ook in heel veel kleine stapjes opsplitsen. Als je met je handen in het haar googelt op de vraag "Hoe word je vrolijk?" krijg je soms tips aangereikt als je baan opzeggen, een verre reis maken, weer aan het daten slaan, nieuwe vrienden maken of - de allerbeste - NU deze cursus kopen voor maar € 6.677,27. Maar ik geloof zelf dat vrolijker worden hem niet ziet in radicale ommezwaaien (en ook niet in peperdure cursussen). Het kan al helpen om structureel iets kleins te veranderen. Deze 21 dingen bijvoorbeeld.

11 dagelijkse affirmaties om dicht bij jezelf te blijven

7 maart 2024|Zelfliefde|

Van het woord "affirmatie" alleen krijgen sommige mensen al een acute jeukbui. Maar wacht toch héél even voordat je met je muis richting het kruisje beweegt! Affirmaties hebben niets te maken met manifesteren, wierooksessies, lotushoudingen, cacaoceremonies en meer van dat. Dagelijkse affirmaties zijn simpelweg uitspraken die je één of een paar keer op een dag tegen jezelf zegt. Je maakt rotdagen of mental breakdowns er niet mee weg, maar helpt jezelf wel om op de juiste koers te blijven. Want hoe vaak neem jij jezelf 's avonds voor om voortaan écht dichter bij jezelf te blijven, maar komt daar de volgende dag de klad al in? Dit zijn 11 dagelijkse affirmaties die je helpen om je minder te laten meeslepen en meer jezelf te zijn en blijven.