thuiswerkplek 4

11 leuke items voor je werkplek (+ een inkijkje in mijn thuiswerkplek)

 • 8 juli 2020
 • 31 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Interieur

Alweer een paar maanden slijt ik mijn dagen voornamelijk achter een computer aan mijn eettafel. Dat is overigens véél leuker dan het klinkt. Mijn eettafel is namelijk mijn thuiswerkplek als freelance tekstschrijver en dat bevalt me uitstekend. Zeker nu ik eindelijk een goede bureaustoel heb en mijn werkplek een goede ergonomische upgrade heb gegeven. Het leek me leuk om wat inspiratie voor je thuiswerkplek te delen. Ik laat je 11 vrolijke items zien. En ik show ook meteen mijn thuiskantoor mét nieuwe bureaustoel.

“Kantoor” aan huis

Als ik vertel dat ik freelance tekstschrijver ben, denken mensen vaak meteen dat ik een fancy werkplek heb gehuurd of mijn dagen slijt in leuke cafeetjes. Niets is minder waar. Of nou ja, fancy vind ik mijn werkplek wel, maar een hip koffietentje is het zeker niet. Af en toe ga ik naar opdrachtgevers toe, maar meestal tik ik mijn teksten gewoon aan mijn eettafel. Ik hoef ’s ochtends alleen mijn bed uit te rollen en tien stappen te zetten, en mijn reis naar kantoor zit er al op. Ideaal!

Ik vind het heerlijk om vanuit huis te werken. Omdat ik alleen woon, heb ik mijn grote tafel helemaal voor mij alleen en kan ik de hele dag ongestoord werken. Verder vind ik het heel fijn dat ik altijd tussendoor naar de supermarkt kan of een wasje kan doen als dat nodig is. Daarnaast heb ik elke dag leuk gezelschap om me heen: Pippa. Daar kan voor mij geen druk koffietentje tegenop.

Inspiratie voor je thuiswerkplek

Werk jij net als ik veel thuis? Of ben je ook ondernemer en slijt je zelfs hele dagen aan een bureau of aan je eettafel? Het leek me leuk om wat inspiratie voor je thuiswerkplek te delen. Dit zijn een paar items waar ik nogal vrolijk van word.

inspiratie thuiswerkplek
 • Kleefbare wereldkaart van eikenhout – City Shapes: € 99,00. Op een thuiswerkplek wil je natuurlijk wel tegen iets gezelligs aankijken. Op dit moment bestaat mijn uitzicht uit twee vrolijke hertenschilderijen, maar een houten wereldkaart lijkt me ook wel wat. Deze van City Shapes bijvoorbeeld, waar je overigens ook toffe skylines van hout kunt kopen. Ik heb iemand een mooie houten skyline van Utrecht cadeau gedaan en was verrast door de prachtige kwaliteit daarvan. Heb je toch nog uitzicht op een hippe skyline in plaats van een witte muur!
 • Blauwe lectuurbakken ‘Pillra’ – IKEA: € 3,99. Kleurrijke kantooraccessoires zijn altijd een goed idee. En deze zijn nog praktisch ook.
 • Roze bureaulamp – Maisons du Monde: € 19,99. Bureaulampjes – ik gebruik ze stiekem nooit, maar vind ze wel gewoon vrolijk staan. Zeker met zo’n vrolijk kleurtje.
 • LILLÅSEN bureau van bamboe – IKEA: € 129,95. Ik mag dan wel aan mijn eettafel werken, maar in mijn werkkamer heb ik ook een heel leuk bureau staan. Nog steeds heel blij met dit bamboe bureau!
 • Kentia Howea Palm – Plantsome: € 49,95. Onder het mom van “je eigen kantoortuin creëren”, mag een plant niet ontbreken op je thuiswerkplek. Ja toch? Schijnt zelfs goed te zijn voor de zuurstof in de ruimte. Heb ik even mazzel dat ik me inmiddels in een heus oerwoud waan met alle planten om me heen.
 • Roze iPhone 11 hoesje – Caalman: € 12,95. Niet alleen onmisbaar op je thuiswerkplek, maar eigenlijk overal waar je je telefoon mee naartoe neemt… een telefoonhoesje! Zeker voor mij, aangezien mijn telefoon minstens één keer per week ergens van af valt. Helaas voor mij bestaan voor mijn Motorola-telefoon niet zo veel leuke hoesjes als dit vrolijke roze exemplaar van Caalman. Bij Caalman zijn er heel wat mooie hoesjes voor o.a. iPhones en Samsung-telefoons te vinden. Mijn oog viel natuurlijk meteen op dit roze exemplaar, maar ook hun leatherlook cases zien er heel tof uit.
 • Blond Amsterdam-mok – bol.com: € 8,95. Mijn werkplek is niet compleet zonder een kop thee naast me. En dan natuurlijk het liefst in een fleurige en niet te bescheiden mok van Blond Amsterdam.
 • Ergonomisch toetsenbord – bol.com: € 139,-. Zo’n gesplitst toetsenbord schijnt beter te zijn dan een normaal toetsenbord. Je handen liggen dan in een meer natuurlijke houding. Goed, voor zo’n bedrag mag een toetsenbord ook wel wat doen. Maar wie weet ga ik toch nog eens overstag.
 • Studio oh! notitieboek Gilbert Mint – My Lovely Notebook: € 25,95. Het zal je vast niet verbazen dat ik elke dag notitieboekjes gebruik voor mijn werk. Ik maak er vooral to-do-lists en aantekeningen in. Uiteraard gaat lijstjes maken nóg beter in een fleurig boekje als dit.
 • Stabilo Boss markers – bol.com: € 8,95. Mijn absolute favoriete markers! Ik gebruik niet anders meer dan deze vrolijke kleurtjes van Stabilo.
 • Grip: het geheim van slim werken – bol.com: € 18,99. Niet per se onmisbaar op de werkplek, wel gewoon een leuk boek over productiviteit. Staat hoog op mijn lijstje om binnenkort eens te lezen!

Al die accessoires zouden mijn thuiswerkplek nóg net wat leuker maken. Maar gelukkig ben ik ook nu al héél blij met mijn fijne en (sinds kort) ook ergonomische werkplek aan de eettafel. Ik laat je mijn dagelijkse kantoortje graag zien.

inspiratie thuiswerkplek

Bureau vs. eettafel

Nu is het misschien wat vreemd dat ik werk in de woonkamer, terwijl ik juist zo veel aandacht aan mijn fijne werkkamer heb besteed. Fijn is die kamer zeker en ik heb er ook al mijn knutselspullen en kleding uitgestald. Maar werken doe ik er niet. Ik krijg een opgesloten gevoel van de hele dag in zo’n klein kamertje zitten. Veel liever werk ik in mijn lichte woonkamer – gezellig met Pippa naast me. Mijn eettafel is zo’n 2,5 meter lang, waardoor ik alle ruimte heb om aan de ene kant de post van vandaag te leggen, aan de andere kant mijn notitieboekjes uit te stallen en dan ook nog plek te vinden om achter mijn laptop te eten. Oh ja, de wifi-verbinding is hier ook een stuk beter. Nog een pluspunt!

ikea JÄRVFJÄLLET bureaustoel
inspiratie thuiswerkplek

Dé zwarte gamestoel

Viel er dan niets op mijn riante thuiswerkplek aan te merken? Toch wel! Helemaal ergonomisch was mijn kantoortje niet. Zo besloot mijn rug na een tijdje te protesteren vanwege het vele zitten op een eetkamerstoel. En mijn nek vond het geen strak plan om hele dagen met mijn hoofd gebogen te zitten voor een laptopscherm. Daarom kocht ik al eerder een houten laptopstandaard en een extern toetsenbord. Inmiddels ben ik ook ein-de-lijk een ergonomische bureaustoel rijker. Daarmee is mijn thuiskantoor compleet.

Ik had stille hoop nog eens tegen een vrolijk gekleurde bureaustoel aan te lopen. Ik had twee eisen: geen zwarte stoel en al helemaal geen “gamestoel”. Dat bleek alleen een onmogelijke missie. Er waren wel leuke bureaustoelen, maar die waren volgens reviews vaak niet goed genoeg om hele weken op te zitten. Tja, toen verkoos ik bij wijze van uitzondering toch maar een pijnloze nek en rug boven vrolijke kleurtjes. Het werd de Ikea Järvfjället-bureaustoel. Zwart? Check! Gamestoel? Ehm check! Ergonomisch? Dat ook gelukkig.

ikea JÄRVFJÄLLET bureaustoel

De Ikea Järvfjället-bureaustoel

Yep, de mooie Zweedse naam van de Ikea Järvfjället-bureaustoel moest ik even googelen. Maar belangrijker dan de naam is natuurlijk hoe hij zit. Dat zit gelukkig helemaal snor. De stoel is superfijn! Mocht je nog een goede bureaustoel zoeken van net iets minder dan € 200, dan is de Ikea Järvfjället-bureaustoel wat mij betreft een dikke aanrader. Het is een stevig ding, hij is in hoogte verstelbaar, de leuning heeft een S-vorm voor je rug en het hoofdkussentje is ook heel fijn. Ik kan eindelijk weer uren werken zonder protesterende rug of nek. Dat is me zo’n zwart gevaarte in mijn woonkamer wel waard!

En voor wie zich nu afvraagt of deze stoel tegenwoordig de hele dag in de kamer staat. Yep. Alleen ’s avonds en in het weekend moet de stoel weer plaatsmaken voor mijn gele eetkamerstoel. Die vind ik toch net iets mooier.

Hoe ziet jouw (thuis)werkplek eruit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Lianne 8 juli 2020 op 6:49 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ach, soms kunnen dingen beter functioneel zijn in plaats van mooi. Dat je geen last meer hebt van je rug is al heel veel waard! Ik werk trouwens wel op een eetkamerstoel, die ik als bureaustoel heb gebombardeerd. Ik zorg er wel voor dat ik rechtop zit, dus heb ik er standaard een kussentje in. Na een paar uur zitten merk ik wel dat ik stijf word en even iets anders moet gaan doen, maar even opstaan en lopen is juist altijd goed 🙂

  • Rosita 8 juli 2020 op 9:09 am - Beantwoord

   Ik heb een werkplek in de woonkamer gemaakt. Ik wilde ook geen zwarte grote bureaustoel. Daarom kocht ik de Hattefjal stoel van IKEA. Maar het moet ook maar goed zitten.

   • Romy 19 juli 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

    Toevallig zat ik zelf ook naar die stoel te kijken bij Ikea. Die vond ik ook erg leuk, maar paste helaas niet helemaal bij mijn rugklachten. Super dat hij jou wel goed bevalt 🙂

  • Romy 19 juli 2020 op 10:44 pm - Beantwoord

   Dat klinkt inderdaad als een ideale eetkamerstoel om ook als werkstoel te gebruiken. En slim idee, zo’n kussentje!

 2. Darina 8 juli 2020 op 7:51 am - Beantwoord

  Mooie thuiswerkplek inspiratie. Ik werk eigenlijk nooit thuis en als ik schrijf, hou ik dat goed vol op mijn eetkamerstoel bij mijn bureautje die ik er wel voor uitgekozen heb. Maar ik zorg altijd voor genoeg pauzes zodat ik ook lekker in beweging blijf.

 3. Naomi 8 juli 2020 op 7:59 am - Beantwoord

  Heerlijke werkplek! En heel begrijpelijk van die bureaustoel. Ik zit ook veel aan de eettafel en ben op zoek naar een in hoogte verstelbare stoel. Maar eh… ik heb mijn wensenlijstje nog niet losgelaten;).

  • Romy 19 juli 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Hihi, ik ben heel benieuwd welke stoel jij uiteindelijk koopt. Hopelijk lukt het om er eentje te vinden die 100% aan je wensen voldoet. Ik duim mee! 🙂

 4. bychristiana 8 juli 2020 op 8:35 am - Beantwoord

  Oh wat leuk Romy, om weer even bij je binnen te mogen kijken! Ik heb ook een heerlijke plek om te werken thuis, maar de stoel die daar staat is eigenlijk totaal niet ergonomisch verantwoord;-)

 5. Audrey 8 juli 2020 op 8:49 am - Beantwoord

  Pff, dat toetsenbord is inderdaad wel heel duur! Enne: van je bureaustoel is de functionaliteit helaas toch belangrijker. Wel een gat in de markt trouwens, ergonomische bureaustoelen in een kleurtje.

  • Romy 19 juli 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

   Nou hè?! Ik krijg bijna zin om een nieuw bedrijf op te zetten voor dat gat in de markt 😉

 6. Daenelia 8 juli 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  Een goede stoel is zo belangrijk. Ook wij hebben gamerstoelen… wat raar is, want het zijn gewoon goede werkstoelen. We werken nog steeds meer dan we gamen. We gamen nu ook vaak op de bank trouwens. En daar werk ik nooit. Wacht. Jawel, ik heb bij twee banken gewerkt … okay, terug naar stoelen. Tijd dat gamerstoelen ook in wit, roze of geel te koop zijn.

  • Romy 19 juli 2020 op 11:33 pm - Beantwoord

   Yes, vooral de behoefte aan roze en gele bureaustoelen is héél groot. Bij mij sowieso 😉

 7. Irene 8 juli 2020 op 9:31 am - Beantwoord

  Dat lampje en notitieboekje vind ik super tof! Zou hier ook niet misstaan 😉 Ik heb een heel oude bureaustoel waar ik eigenlijk nooit last op heb gehad maar de laatste dagen voel ik mijn rug toch ook meer. Zal ook wel met m’n zwangerschap te maken hebben. Gelukkig moet ik niet té lang meer werken voor mijn verlof begint en moet ik daarna – vermoed ik – terug naar de werkvloer waar ik wel een heel fijne stoel heb.
  Heb laatst mijn scherm ook op een doos gezet zodat het hoger staat, op aanraden van mijn osteopaat. Blijkbaar is het ook belangrijk om je armen tot aan je elleboog op je bureau te laten rusten om zo je nek te ontlasten.

  • Romy 19 juli 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Wat slim van die doos! Het is inderdaad superbelangrijk dat je armen en ellebogen ook goed liggen. Dat is waardoor ik eerst schouderklachten kreeg. Hopelijk helpt de doos voor jou ook wat fijner. En natuurlijk superfijn dat je binnenkort van je welverdiende verlof kunt gaan genieten en je dan even niet meer op je computerwerk hoeft te storten 🙂

 8. Janne 8 juli 2020 op 10:38 am - Beantwoord

  Geïnspireerd door jou heb ik nu ook een standaard voor mijn laptop en een los toetsenbord erbij! Ik merk dat mijn nek en schouders minder pijn doen, en het is ook heel fijn om een volledig formaat toetsenbord te hebben in plaats van het toetsenbordje van mijn 13-inch laptop. Een bureaustoel heb ik daarentegen weinig behoefte aan – ik zit de hele dag op mijn houten stoel zonder een houten kont te krijgen, dus ik vind het prima. Bij andere stoelen krijg ik wel last van van alles, dus kennelijk zijn de afmetingen van deze ene stoel toevallig goed.

  Voor mijn werkplek wil ik nog een keer op zoek naar een mooie poster. Ik heb nu een poster van de Tree of Life en een van riviervissen in Nederland, maar ik wil ook nog iets met chemie. Als ik naar zo’n poster kijk, kom ik meteen in werkstemming en het ziet er ook leuk uit.

  • Romy 19 juli 2020 op 11:42 pm - Beantwoord

   Ha wat goed van dat toetsenbord en de standaard! En natuurlijk leuk dat ik je daarbij kon inspireren! Ik ben ook nog elke dag blij met mijn externe toetsenbord. Typt zo veel fijner!
   Ideaal trouwens dat je houten stoel perfect zit. Het is ook maar net een kwestie van de juiste stoel vinden voor jouw lichaam natuurlijk. Mijn vriend heeft blijkbaar ook bij hem thuis de ideale eetkamerstoel staan om urenlang op te werken. Mazzelaar 🙂

 9. Anna 8 juli 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een fijn plekje! Zo’n laptop standaard ziet er echt fijn uit, daar moet ik ook eens naar kijken. Alleen weet ik dus niet of een ‘ouderwets’ a.k.a. normaal toetsenbord werkt op mijn Macbook haha. Wellicht koop ik eens een los toetsenbordje van Apple. Die stoel ziet er ook heel erg comfortabel uit! Helaas heb ik geen extra kamertje o.i.d. om zo’n stoel te verstoppen in het weekend haha, dus ik denk dat ik het toch maar houd bij mijn eetkamerstoelen (sorry, rug :p).

  • Romy 19 juli 2020 op 11:43 pm - Beantwoord

   Hmm, geen idee inderdaad of je voor een Macbook een ander toetsenbord nodig hebt. Zo’n los toetsenbordje is in ieder geval wel echt een aanrader voor je schouders en nek, vind ik.

 10. Meaghan 8 juli 2020 op 10:50 am - Beantwoord

  Hahaha, ja het lijkt mij onwijs lastig om een bureaustoel te vinden die er helemaal fancy uitziet en ook nog eens ergonomisch is. Volgens mij bestaan die niet of je moet ze zelf laten ontwerpen. Maar wel tof dat je nu eindelijk een goede stoel hebt gevonden. Je werkplek ziet er ook prima uit, heerlijk met dat licht en natuurlijk ook gezellig met Pippa! Dat boek wat jij noemt lijkt mij trouwens ook erg interessant om eens te lezen!

  • Romy 19 juli 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, dat idee heb ik helaas ook. De enige roze bureaustoelen die goed lijken te zitten, waren volgens mij bureaustoelen voor kinderen. Toch jammer dat ik die tijd ver voorbij ben! 😉

 11. Ilona Wielinga 8 juli 2020 op 11:29 am - Beantwoord

  Leuk artikel en mooie items! Ik heb zelf een tijdje terug ook een laptopstandaard gescoord en merk ook echt wel verschil. Daarnaast kan ik ook echt niet zonder een tweede beeldscherm, dit is gewoonweg ontzettend handig tijdens het maken van animaties. En sinds kort heb ik een iPad en ik kan nu al niet meer zonder, haha.

  • Romy 19 juli 2020 op 11:46 pm - Beantwoord

   Ik overweeg zelf ook nog een tweede scherm inderdaad. Vooral bij het doen van de administratie of bij het bewerken van foto’s is dat volgens mij superhandig. Wie weet ga ik toch nog eens overstag. In het kader van de investeringen in mijn bedrijf 😉

 12. Anouk 8 juli 2020 op 11:47 am - Beantwoord

  Mooi is de stoel inderdaad niet, maar hij maakt je leven vast wel veel fijner!

 13. Johanne 8 juli 2020 op 4:00 pm - Beantwoord

  Haha, heerlijk zo’n dikke stoel tussen je mooie spullen. Maar een gezond lijf en goede zithouding is ook heel belangrijk! Wij hebben ook een hele fijne van Ikea. Zit er alleen nooit meer op en werk heel ergonomisch verantwoord op de bank tussen de jongens 😀

  • Romy 19 juli 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Haha, dat klinkt natuurlijk als een nóg fijnere werkplek. Op de bank werken vind ik ook heerlijk, maar helaas steekt Pippa daar meestal een stokje voor door pal op mijn laptoptoetsenbord te gaan zitten 😉

 14. Lotte 8 juli 2020 op 7:18 pm - Beantwoord

  Een stoel die goed zit is zo belangrijk! Snap dat je toch voor deze stoel bent gegaan, ondanks dat het een game-stoel is. 😉 Ik heb niet echt een werkplek thuis. Tijdens de lockdown moest ik wel thuis werken, maar ik dacht telkens ‘wie weet moet ik over een week weer naar mijn werk’, dus toen heb ik er ook niet echt in geïnvesteerd. Nu ik al volledig naar mijn werk ga, voelt het ook een beetje zinloos om alsnog een dure stoel aan te schaffen. Maar de afgelopen 2/3 maanden waren daardoor niet echt geweldig voor mijn rug. 🙁

  • Romy 19 juli 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Groot gelijk dat je om die reden de investering in een goede stoel maar even hebt laten zitten! Hopelijk kunnen jij en je rug inmiddels weer van de fijner zittende stoel op kantoor genieten 🙂

 15. Jacqueline 9 juli 2020 op 8:21 pm - Beantwoord

  Ik snap je helemaal dat je liever in een grote ruimte zit dan in een kleine kamer. Ik had dat ook toen ik thuis werkte, liever in de woonkamer dan in mijn naaikamertje.
  En toevallig ook pas een nieuwe bureaustoel voor in de woonkamer gekocht bij ikea. Niet zo’n ergonomische als jij hebt, omdat ik nu toch niet meer zo vaak thuis werk. Maar hij zit wel beter dan een eetkamerstoel (en hij valt qua kleur aardig weg in de achtergrond).

 16. Saskia 14 juli 2020 op 11:37 am - Beantwoord

  Ziet er erg gezellig uit zo je werkplek! Wat wel erg fijn is als je er zo vaak vertoefd.
  Waar heb je dat houten onderding vandaan onder je laptop? Deze zou ik graag aanschaffen i.p.v. de plastic die ik nu heb.

  • Romy 15 juli 2020 op 10:20 pm - Beantwoord

   De mijne komt van bol.com. Ik kon hem helaas zo snel niet meer terugvinden op bol.com. Maar als je ‘houten laptopstandaard’ of ‘bamboe laptopstandaard’ intikt, krijg je wel een paar alternatieven te zien voor ongeveer dezelfde prijs (de mijne was € 25). Ik ben er zelf heel tevreden over. Een stuk steviger dan een plastic standaard en het ziet er ook nog eens mooi uit 🙂

Recente blogs

Recap: hoe zit het met mijn plannen voor de lente?

11 juni 2017|Persoonlijk|

In maart plaatste ik een artikel met mijn plannen voor de lente. Het leek me leuk om tegen het eind van de lente eens terug te blikken. Wat is er van mijn plannen terechtgekomen? En welke plannen blijven er staan voor de zomer? In dit artikel praat ik je helemaal bij en kan ik gelukkig al door een groot aantal plannen een streep zetten.

Jezelf troosten | 8x troostende woorden voor als je je rot voelt

1 december 2023|Zelfliefde|

Verdrietig? Boos? Ontzettend bang? Haast paniekerig? Jaren geleden had ik voor al die gevoelens maar één oplossing: diep wegstoppen. Hoppa, in een doosje ermee! Achter slot en grendel. Zodra ik de sleutel weggooide of het doosje in een stoffig hok op mijn hersenzolder verstopte, had ik het idee dat de gevoelens weg waren. Opgeruimd stond netjes. Totdat ik ging merken dat emoties zich niet in een doosje laten proppen, en dat je ze maar beter kunt aankijken en voelen. Ik ontdekte ook dat jezelf troosten dat alles makkelijker maakt. Want echt, het is oké. Het mag er zijn. Je doet het zo al goed. Dit zijn 8 dingen die je op zo'n moment tegen jezelf kunt zeggen.

28 uitjes in de kerstvakantie (voor als je iets origineels zoekt)

30 november 2023|Lifestyle|

Ben jij één van de gelukkigen die rond de kerstdagen extra vrij heeft? Lucky you! Als je nog niet alle dagen volgepland hebt met verplichte familiebezoekjes, Eerste tot en met Vijfde Kerstdag of de zoveelste gourmetschotel, dan heb ik nog een paar ideeën voor kerstvakantie-uitjes. Onze kerstvakantie is dit jaar een verhuisvakantie, dus veel spannende uitstapjes (anders dan die naar de PAX-afdeling