5 2 1

Mijn 10 thuiswerktips om veel gedaan te krijgen

 • 25 maart 2020
 • 27 Reacties

Thuiswerken? Ik doe het al heel wat jaren (eerst parttime, nu fulltime). Als ondernemer besteed ik heel wat werkuren in mijn eigen thuiskantoor (a.k.a. aan de eettafel). Ik heb er inmiddels helemaal mijn draai in gevonden. Niet alleen omdat mijn eigen thee en verse bammetjes nog altijd de lekkerste zijn, maar ook omdat ik het best fijn vind om in mijn omgeving te werken. Maar goed, thuiswerken brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee. De Netflix-knop die nu toch wel akelig dichtbij is bijvoorbeeld. Of alle to-do’s in huis die nog moeten gebeuren. Hoe ga je daarmee om? Dit zijn de 10 thuiswerktips die voor mij goed werken.

1. Doe alsof het een gewone kantoordag is

Sorry, leuker kan ik het niet maken. Het is natuurlijk verleidelijk om de hele dag in je pyjama te zitten of om lekker lang uit te slapen, maar uiteindelijk werkt het vaak toch het beste om een ritme aan te houden. Dat is in ieder geval mijn ervaring. Betekent trouwens niet dat je om half 9 stipt achter je laptop hoeft te zitten. Maar bedenk voor jezelf een starttijd en een aantal uur dat je ongeveer wilt werken.

Nee hoor, dat hoeft niet per se heel streng te zijn. Flexibiliteit maakt thuiswerken juist zo leuk. Als je voor jezelf maar iets van een ritme hebt. Zelf begin ik de ene keer wat eerder en werk ik een andere keer juist wat langer door. Soms maak ik 6 uur op een dag, een andere keer wel 10-12 uur. Maar ik zorg er in ieder geval voor dat ik de uren maak die ik nodig heb om mijn to-do-list af te krijgen.

2. Trek een gewone outfit aan

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg altijd een acuut zondaggevoel als ik de hele dag in pyjama rondloop. Ik word er haast automatisch een beetje suf van. Naast het feit dat het voor eventuele Skype-meetings wel fijn is als je er een beetje toonbaar bij loopt, helpt het vaak ook heel goed voor je productiviteit. Mijn ervaring is dat je met nette kleding aan haast direct meer in de werkstand komt. Mezelf aankleden is dan ook het eerste wat ik doe op een thuiswerkdag.

3. Begin de dag met een takenlijst

Als groot liefhebber van efficiëntie en structuur is niets zo killing voor mijn productiviteit als met een “Goh, wat zal ik vandaag eens doen”-gevoel achter de computer gaan zitten. Daarom stel ik altijd een lijstje op aan het begin van de dag (zie dit artikel ter inspiratie!). In mijn agenda schrijf ik op wat ik die dag absoluut gedaan moet krijgen. En op een aparte to-do-list noteer ik een paar taken die ik die dag hóóp op te pakken.

Ik start altijd met de dingen die gedaan móeten worden. Als ik nog tijd overhoud, ga ik met de rest van mijn lijstje aan de slag. Niet altijd krijg ik alles gedaan en dat maakt ook niet uit. Maar dan heb ik tenminste wat sturing en zie ik geen belangrijke deadlines over het hoofd.

4. Wissel af tussen taken

Nope, mijn bedoeling is niet om je te laten multitasken als een malle. Van multitasken ben ik nog steeds geen fan (hoewel ik soms nog onsuccesvolle pogingen doe of ik het niet tóch wel kan). Wel geloof ik dat het heel fijn werkt om niet de hele tijd aan één en hetzelfde project te werken. Al is het maar om te voorkomen dat mijn gedachten afdwalen.

Zelf werk ik het liefst in blokken en wissel ik graag af tussen verschillende taken. Eerst een uur aan een project dat veel hersenkraken kosten, daarna wat mailtjes beantwoorden en vervolgens een uur aan de slag met een ander project dat minder intensief is.

Deze methode werkt trouwens ook fijn als je iets moet doen waar je nu niet zo vrolijk van word. Ben je daar in ieder geval niet je hele middag aan kwijt!

beste thuiswerktips

5. Werk in blokken

Blokken dus. Ik verklapte het net al, maar ik ben er groot fan van. In plaats van stipt om 12 uur te stoppen voor mijn lunchpauze, werk ik door totdat ik een bepaalde taak af heb. Daarbij splits ik projecten altijd op in behapbare taken, die vaak maximaal 2 uur tijd kosten. Als ik bijvoorbeeld 5 teksten te schrijven heb, is elke tekst een aparte taak. Ik stop dan nooit voor een pauze tussen het schrijven van die ene tekst door, maar zorg er altijd voor dat ik een tekst af heb voordat ik met iets anders begin. Dat helpt 1) om een voldaan gevoel te krijgen (vinkjes op je to-do-list blijven magisch), 2) om er niet steeds opnieuw in te moeten komen, en 3) om echt meters te maken.

6. Thuiswerktips? Blijf niet alleen maar wérken!

Je continu laten verleiden tot Netflix-tijd is niet de bedoeling, maar de hele dag aan je laptop vastgeplakt zitten is natuurlijk ook niet ideaal. Juist thuis kun je van de gelegenheid gebruikmaken om te pauzeren. Maak een korte wandeling, hang de was op, doe boodschappen of kijk een aflevering van je favoriete serie op Netflix. Zelf ga ik uit van één lange pauze van ongeveer 30 minuten tot 1 uur en neem ik daarnaast meerdere korte breaks.

7. Zorg voor een fijne kantoorplek

Thuiswerken begint met een fijn thuiskantoor. En daarvoor hoef je echt geen supersonische werkkamer met twee computerschermen te hebben. Het belangrijkste vind ik zelf dat mijn werkplek (a.k.a. eettafel) opgeruimd is. Daarom ruim ik altijd van tevoren alles af en zorg ik ervoor dat ik alleen spullen om me heen liggen die ik tijdens het werken nodig heb. Anders raak ik snel afgeleid of krijg ik de neiging om tussendoor andere dingen te doen.

Nog een tip: werk op een plek waarop je niet te veel gestoord wordt door dingen in de omgeving. Ik werk zelf bijvoorbeeld liever niet pal voor een raam, omdat ik dan ongemerkt de voorbijrijdende auto’s ga volgen.

En een andere tip: koop een goede bureaustoel waar je langere tijd op kunt zitten zonder rugklachten. Ook een laptopstandaard is wat mij betreft onmisbaar als je geen vaste computer hebt. Dankzij mijn simpele standaard van € 25 hoef ik niet steeds mijn nek te buigen om naar mijn scherm te kijken. Worden mijn nek en ik blij van!

beste thuiswerktips

8. Beweeg

Als je thuiswerkt is je reistijd vast niet veel meer dan een paar stappen en staat ook het koffiezetapparaat binnen handbereik. Zorg daarom zelf voor de nodige lichaamsbeweging. Al is het maar om je productiviteit op peil te houden, want niemand wordt productiever van acht uur lang naar een scherm staren.

Zelf maak ik vaak een wandeling aan het eind van de werkdag. Verder probeer ik elk half uur wel even op te staan om iets te pakken of naar het toilet te gaan. Alleen al om niet steeds in dezelfde houding te blijven. Ook goed voor de beweging is om zo nu en dan je schouders los te schudden. Tip van mijn fysio!

9. Maak gebruik van alle digitale mogelijkheden

Thuiswerken lijkt misschien eenzaam, maar hoeft dat zeker niet te zijn. Onmisbaar in dit rijtje met thuiswerktips zijn alle handige tools speciaal voor thuiswerkers. Lang leve de vele digitale opties van nu, zoals Zoom, Skype, Google Teams. Ik probeer eigenlijk elke dag wel tussen het werken door een bel-, Skype- of Zoom-afspraak te plannen. Bijvoorbeeld met een opdrachtgever of met een collega. Dat breekt lekker de dag en is vaak ook een stuk efficiënter dan alleen maar heen en weer mailen.

Er kan trouwens veel meer dan je denkt anno 2020. Zelfs je beeldscherm delen of samen op een whiteboard schrijven kun je virtueel doen. Handig!

10. Voorkom afleiding van je mede-kantoorgenoten

Ik besef maar al te goed dat ik makkelijk praten heb met een thuiskantoor dat ik alleen met een kat hoef te delen. Hoewel Pippa soms ook een gezellige stoorzender is, is thuiswerken natuurlijk nog een stuk lastiger als je bijvoorbeeld kinderen thuis hebt rondlopen of je kantoor met vijf anderen moet delen. Zeker als die anderen misschien iets vaker om een praatje verlegen zitten dan jij. In dat geval heb ik nog wel een paar speciale thuiswerktips voor je, die mij hielpen toen ik nog thuis woonde met 4 anderen.

Thuiswerktips voor drukke thuiskantoren

Een paar thuiswerktips die ik gebruikte toen ik nog bij mijn ouders woonde:

 • Richt voor jezelf een fijn bureau in, het liefst in een aparte kamer waarin je je kunt terugtrekken. En doe bij voorkeur de deur dicht.
 • Doe oortjes in of zet een koptelefoon op. Er zijn supergoede noise-cancelling exemplaren te koop.
 • Zet je telefoon en notificaties uit. Of in ieder geval op stil. Of mijn oplossing voor de laatste tijd: zet bepaalde groepsapps op stil, zodat je telefoon niet op roodgloeiend staat omdat er tien mensen in een groepsapp op een suf gifje reageren.
 • En zoek zo nu en dan ook juist het gezellige contact op. Een praatje op z’n tijd kan best. Dat doe je op kantoor vast ook. En daar worden jouw thuiscollega’s ook alleen maar blij van.

Hoe bevalt het thuiswerken jou? Heb jij nog goede thuiswerktips?

P.S. Nog een tip die voor mij niet mag ontbreken tussen de thuiswerktips is het aanschaffen van een goede planner. Ik heb zelf de Purpuz Planner cadeau gekregen en moet zeggen dat ik ook dit jaar weer heel blij ben met deze overzichtelijke en ruime planner.

Ook leuk: op Instagram mag ik er 2 weggeven aan 2 gelukkige volgers. Kans maken? Houd dan vandaag mijn Instagram-account in de gaten en laat een reactie achter. Wie weet kun jij er dan ook binnenkort flink op los plannen.

thuiswerktips

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 25 maart 2020 op 6:52 am - Beantwoord

  Goede tips. Ik moet naar mijn werk maar mocht ik toch moeten thuis werken neem ik deze tips zeker mee.

 2. Daenelia 25 maart 2020 op 7:38 am - Beantwoord

  Ik ben nooit snel afgeleid als ik bezig ben. Ik zit dan ook graag met uitzicht voor me en geen koptelefoon op. Alleen als ik inbel voor een conference call. Een goeie stoel! En … Ik verplaats me vaak. Soms werk ik in de keuken, in de logeerkamer en dan weer aan mijn buro in de woonkamer. Heerlijk, afwisseling.
  Mijn baas organiseert dagelijkse beweegsessies. Deze ochtend springen en cardio, later in de week Pilatus en yoga. Heerlijk. Via Zoom natuurlijk.

  • Romy 7 april 2020 op 7:30 pm - Beantwoord

   Ha, wat een leuk idee zijn die dagelijkse beweegsessies! Dat zou ik ook wel kunnen waarderen. Een goede bureaustoel hoop ik binnenkort ook te kopen. Toch jammer dat dat online net wat lastiger uitzoeken is dan in het echt 😉

 3. Naomi 25 maart 2020 op 7:45 am - Beantwoord

  Dank voor de tips. Vooral werken in blokken is voor mij een leerzame. Toen ik nog werkte, merkte ik dat ik vaak veel te lang doorging. Dan zat ik ‘in de flow’ en bleef ik maar doorgaan. Lijkt leuk, maar heel gezond is het niet (lees: maaltijden ‘vergeten’ omdat ik druk bezig was en dat soort dingen).

  • Romy 7 april 2020 op 7:31 pm - Beantwoord

   Heel herkenbaar inderdaad! Zeker in zo’n flow kan het heel verleidelijk zijn om zelfzorg te vergeten en maar door- en door te gaan. Dat terwijl je uiteindelijk met rust tussendoor en werken in blokken eigenlijk meer gedaan krijgt. In ieder geval op termijn 🙂

 4. bychristiana 25 maart 2020 op 9:23 am - Beantwoord

  Haha oh nee, Romy, ik heb voor morgen ook een thuiswerk artikel gepland staan;-) Vanwege de blog ben ik wel gewend om (deels) thuis en alleen te werken, naast mijn gewone baan. Andre moet nu noodgewongen thuiswerken en hij had wel als tip dat het heel belangrijk is om dagelijks contact te houden met collega’s. Als blogger heb je die natuurlijk niet echt, dus dat was iets waar ik zelf niet zo gauw opgekomen was. Sowieso is het fijn en gezellig om contact met je collega’s te onderhouden, maar op die manier hou je natuurlijk ook een vinger aan de pols; gaat alles nog zoals het zou moeten, wordt alles wat gedaan moet worden ook daadwerkelijk gedaan en worden er geen dingen per ongeluk dubbel gedaan.

  • Romy 7 april 2020 op 7:33 pm - Beantwoord

   Wat een slimme tip van André inderdaad! Ik merk zelf ook dat ik het heel fijn vind om elke dag wel iets van contact met mensen te hebben. Gelukkig spreek ik voor mijn freelance opdrachten vaak elke dag wel iemand via Zoom of via de telefoon. Dat breekt toch een beetje de dag en werkt vaak net wat fijner dan alle communicatie via e-mail doen.

 5. johanna 25 maart 2020 op 9:34 am - Beantwoord

  Goede tips, dat werken in blokken moet ik ook een proberen. Overigens is die goede burostoel heel belangrijk, en een niet wiebelende burotafel. Zo iets kan me gek maken. Mijn buro staat voor het raam, maar im zie geen autos, alleenmaar mooi uitzicht. Enige nadeel is het tegenlicht als ik naar de monitor kjk, maar ach, daar zijn luxaflex voor uitgevonden.
  Weer heb ik van je post genoten.

  • Romy 7 april 2020 op 7:34 pm - Beantwoord

   Heerlijk hoor, werken met zo’n mooi uitzicht voor je en dan ook nog eens zonder auto’s 🙂 Ik snap wel dat je het liefst daar werkt. Een goede bureaustoel hoop ik ook echt de komende tijd te bestellen. Het is alleen jammer dat een bureaustoel online bestellen wat lastig is als je niet kunt proefzitten 😉

 6. Annelies 25 maart 2020 op 10:26 am - Beantwoord

  Goede tips! Deze neem ik zeker mee in mijn plan om mijn blog uit te breiden en mijn voornemen om toch maar eens mijn te gaan voor een carrière als freelance tekstschrijver.

  • Romy 7 april 2020 op 7:36 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn tips hebt! En ik kan niet anders zeggen dan DOEN wat betreft je carrière als freelance tekstschrijver. Niets zo mooi als je dromen achternagaan en er écht voor gaan. Als je het heel graag wilt en ervoor gaat, is de kans heel groot dat je het tot een groot succes weet te maken 🙂

 7. Anna 25 maart 2020 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een super fijne tips! Ik wil ook altijd een taak af hebben voordat ik pauze neem, anders ben je inderdaad gelijk uit de flow. Maar ik zou mijn werkplek nog wel wat verder kunnen professionaliseren. Gelukkig zijn mijn nieuwe eetkamerstoelen al een stap in de goede richting, maar een laptop standaard zou geen overbodige luxe zijn, haha. Vraag me overigens wel af hoe je dan typt, heb je dan ook een apart toetsenbord?

  • Romy 7 april 2020 op 7:37 pm - Beantwoord

   Yes, klopt! Ik heb een extern toetsenbord op mijn bureau/eettafel staan. Zelf vind ik een extern toetsenbord ook net wat fijner typen dan de kleine toetsjes op mijn laptop. Dat schijnt ook ergonomisch wat beter te zijn 🙂

 8. Amy 25 maart 2020 op 11:00 am - Beantwoord

  Ik werk vooralsnog veel op de zaak, waar verder nauwelijks iemand rondloopt. Daar ben ik wel blij mee, want thuis werken vind ik zelf heel lastig. Mijn halve team heeft wel hun schermen en bureaustoelen mee naar huis genomen om thuis goed te kunnen werken en dat is natuurlijk helemaal prima.

  • Romy 7 april 2020 op 7:38 pm - Beantwoord

   Slim inderdaad om schermen en stoelen van het werk mee naar huis te nemen! Dat werkt toch een stuk prettiger dan op een laptopje werken vanaf je eigen eetkamerstoel. Maar ook wel lekker dat je nog naar de zaak kunt gaan! Ik kan me wel voorstellen dat het fijn is om er op die manier even tussenuit te zijn.

 9. Anouk 25 maart 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Wat een prachtige planner is dat, die maakt thuiswerken vast een stukje aangenamer! Ik heb zelf een structuurjunkie planner die ik heel fijn vind. Ik werk zelf nu niet thuis, ik wacht nog op bericht van mijn studie jammer genoeg.

 10. Yaika 25 maart 2020 op 12:27 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Ik ben zelf bezig met het schrijven van mijn scriptie. Dit vraagt om veel discipline en ik merk dat ik dit toch wel lastig vind. De beste tip vind ik om gewoon te doen alsof het een normale werkdag is. Hoe lekker mijn pyjama ook zit, trek ik gewoon mijn spijkerbroek aan. Dit voorkomt ook dat ik stiekem terug in mijn bed ga liggen of een klein napje neem op de bank.

 11. Rosanne 25 maart 2020 op 2:23 pm - Beantwoord

  Ook al werk ik niet thuis, ik ga je tips toch wel opslaan. Naast een kantoorbaan beheer ik ook mijn blog en ik vind het soms lastig om ‘structuur’ te krijgen als ik een dag aan mijn site wil werken. Misschien komt er eens verandering in als ik je tips ga volgen.

  • Romy 7 april 2020 op 7:40 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je iets aan mijn tips hebt! Mijn ervaring is ook dat thuiswerken in het begin even wennen is als je wat anders gewend bent. Het kostte bij mij ook even wat tijd, maar inmiddels wil ik het liefst niet anders meer dan minstens een paar dagen per week vanuit huis werken.

 12. Irene 25 maart 2020 op 2:44 pm - Beantwoord

  Ik werk thuis en vind het soms wel lastig om me te focussen maar dat komt dan omdat ik thuis ben en gewoon andere dingen wil doen die ik anders thuis zou doen, zoals lezen of muziek luisteren ofzo. Verder vind ik het wel fijn om gewoon aan de eettafel te zitten in het zonnetje. Daar was ik eerst wat huiverig voor want ik wou m’n werk niet echt in m’n privé hebben maar nu vind ik het wel oké. Ben vooral blij dat de reistijd wegvalt en dat ik het hele aanbod van mijn keukenkastjes heb om een snackje uit te kiezen 😀

  • Romy 7 april 2020 op 7:42 pm - Beantwoord

   Haha, snacks en lunches uit je voorraadkast kunnen pakken is inderdaad wel een van de voordelen van thuiswerken 😉 En wat fijn dat het thuiswerken je sowieso beter afgaat dan je had gedacht! Het is inderdaad even wennen om privé en werk te combineren in één ruimte, maar na een tijdje kan het ook juist heel prettig zijn. Alleen al vanwege het gebrek aan reistijd 🙂

 13. Els 25 maart 2020 op 5:38 pm - Beantwoord

  Wat een goede tips in deze tijd. Ik werkte ook altijd op kantoor en moet nu ook thuiswerken. Ik mis vooral de collega’s. Maar ook vind ik het minder fijn dat werk nu ook thuis is. Als het straks weer normaal is ga ik graag weer naar kantoor.

 14. Giovanna Jansen 25 maart 2020 op 8:46 pm - Beantwoord

  Fijne tips! Niet alleen maar werken en tussendoor bewegen zijn voor mij nog wel verbeterpuntjes. 😉
  Ik werk zelf ook altijd graag met to-do-lists met daarop wat ik die dag én wat ik die week gedaan moet hebben. In blokken werken en met een timer helpt vaak ook om mijn focus te behouden.

 15. Karin 25 maart 2020 op 11:20 pm - Beantwoord

  Dit is mijn tweede thuiswerkweek. Eerder vond ik het echt heerlijk om thuis te werken omdat ik zoveel reistijd bespaarde. Maar nu werk ik op een kwartiertje fietsen dus maakt het niet zoveel uit. Ik merk dat een monitor en los toetsenbord veel fijner werkt dan alleen een laptop.
  Omdat mijn opdracht best internationaal is en een deel van ons team in Oekraïne zit, ben in (video)calls ook wel gewend. Ik heb het alleen zo ontzettend druk dat ik veel te lang doorga… En ik word gek van al die extra calls, anders loop je even naar iemand toe en nu heb ik 4 telefonische meetings binnen een uur hahaha

  • Romy 7 april 2020 op 7:45 pm - Beantwoord

   Haha, 4 meetings in een uur klinkt inderdaad niet heel handig. Maar wel fijn dat je al een beetje aan de videocalls gewend was!
   Zelf had ik in het begin trouwens ook veel last van mijn thuiswerkplek met laptop zonder los toetsenbord. Nu ik een laptopstandaard en extern toetsenbord heb gekocht, werk ik thuis een stuk fijner. Ook veel lekkerder voor mijn nek!

 16. Saskia 26 maart 2020 op 1:31 pm - Beantwoord

  Ik ben weinig tot niet snel afgeleid als ik eenmaal bezig ben. Thuis werken doe ik dan ook nu maar 1 dag in de week, aangezien administratie wel thuis kan worden gedaan. Voor de rest gaat mijn vitale baan gewoon door.

 17. Jacqueline 29 maart 2020 op 3:38 pm - Beantwoord

  Ik ben juist in de woonkamer gaan zitten nu ik thuiswerk, ipv in mijn kleine naaikamertje. Vind dat afgezonderde maar niks om hele werkdagen te moeten volhouden. Maar verder heb ik er nu inmiddels wel wat routine in gekregen, ook om op tijd die laptop dicht te klappen en mijn werk telefoon uit te zetten.

Recente blogs

Ik heb héél leuk nieuws (ja, alweer!)!

14 december 2017|Persoonlijk|

Tja, deze titel spreekt boekdelen. Ik heb namelijk nieuws waar ik zeker wel vrolijk van word. En dat heeft, net als 7 maanden geleden, alles met mijn werk te maken. Stiekem was ik namelijk al een tijdje met iets bezig, waar ik vandaag ein-de-lijk goed nieuws over kan delen. Al een paar weken had ik een blogconcept klaar staan waarin ik meer vertel over wat ik nu eigenlijk voor werk doe. Er is alleen één probleem: sinds deze week is dat artikel niet meer up-to-date. Maar met een goede reden, want ik heb iets leuks te vertellen. Klinkt cryptisch? Ik houd je niet langer in spanning en vertel je graag meer over mijn goede nieuws. 

Mijn "misschien ooit"-lijstje

23 oktober 2020|Persoonlijk|

De bucketlist, fuck it-list en to-do-list kende ik allemaal al. Maar sinds kort heb ik er als groot lijstjesliefhebber een nieuw lijstje bij: de "misschien ooit"-lijst. Misschien wel de allerfijnste van al mijn lijstjes. Dit is de lijst met wilde plannen waar ik helemaal niet per se iets mee moet. Maar als ik eens zin heb in een mooie nieuwe uitdaging, dan pik ik er eentje uit. Geeft rust in mijn hoofd en altijd genoeg dromen op de stapel om wat mee te doen. Of om uiteindelijk toch maar lekker te laten schieten. Deze 38 punten staan nu op mijn "misschien ooit"-lijst.

Vaker Vrolijkheid #20: koppelpogingen, vriendenboekjes en pittige paprika's

15 mei 2018|Persoonlijk|

Geef mij een lentezonnetje en ik word al bijna vanzelf vrolijk. Maar ook naast de zonnige dagen waren er genoeg dingen die mij de afgelopen tijd vrolijk maakten. Zo moest ik hard lachen om een paprika die geen paprika bleek te zijn, werd ik intens blij van lieve reacties op mijn recente Instagrampost en kwam de postbode mij verrassen met een knalroze pakketje ingepakt in eenhoornpapier. Daarnaast werd ik blij van mijn KvK-inschrijving (joehoe, ik ben zzp'er!) en vertel ik je meer over een ietwat mislukte koppelpoging van mijn vader die me graag mijn tv-debuut ziet maken.