Mijn 9 tips voor beginnen met bloggen

 • 3 september 2017
 • 53 Reacties

Denk je er ook aan om een blog te starten? Groot gelijk heb je, want het is zó leuk! Bijna een jaar geleden besloot ik te beginnen met mijn blog. Inmiddels staan er meer dan 350 artikelen online op mijn blog en kan ik me al bijna niet meer voorstellen hoe het was voordat ik mijn blog had. Een rugzak vol blogervaring heb ik daarmee natuurlijk nog niet. Maar het leek me leuk om op basis van mijn 1 jaar aan bescheiden ervaringen tips te geven voor als jij ook wilt beginnen met bloggen. Dit zijn dus mijn 9 tips voor andere beginnende bloggers.

blogtips tips beginnen met bloggen

1. Investeer in een mooie lay-out

Mijn eerste tip voor beginnen met bloggen is om op zoek te gaan naar een mooie lay-out. Een lay-out hoeft echt niet duur te zijn, maar kan je blog een veel mooiere en professionelere uitstraling geven. Bij mij vergrootte het mijn blogplezier heel erg toen ik mijn blog kon vormgeven zoals ik dat wilde. Mijn thema kocht ik bij Pipdig voor ongeveer € 35 en ik kan je hun thema’s zeker aanraden. Ik krijg zelf al kriebels van het idee dat ik in mijn HTML-codes moet prutsen, maar Pipdig heeft het thema dus (kosteloos) helemaal voor me geïnstalleerd. Ideaal!

2. Blijf dicht bij jezelf

Een blog is eigenlijk een soort online dagboek. Het is jouw plekje op het internet waar je kunt vertellen over jouw belevenissen, interesses, hersenspinsels, struggles of wat dan ook. Ik zou je juist daarom zeker aanraden om dicht bij jezelf te blijven op je blog, alleen al omdat dat het bloggen vaak leuker maakt voor jezelf. Dat betekent niet per se dat je alleen over jezelf schrijft, maar het is wel leuk als je schrijft over onderwerpen die op dat moment bij jouw leven of interesses passen. Ga je verhuizen? Deel dan eens jouw verhuistips. Of schrijf bijvoorbeeld over een dagje weg of over een product waar jij laaiend enthousiast over bent.

3. Let op je privacy!

Het is goed om je in ieder geval te realiseren dat ook je baas of schoonmoeder toegang heeft tot je blog. Better safe than sorry dus. Deze tip voor beginnen met bloggen lijkt misschien tegenstrijdig met mijn vorige tip, maar hoeft dat zeker niet te zijn. Je kunt ook heel goed openhartig zijn zonder álles te delen. Ik merk zelf dat persoonlijke artikelen het vaak heel goed doen, maar toch probeer ik me niet te laten verleiden om té persoonlijke dingen te delen (zie ook dit artikel). Laat desnoods iemand anders (hoi mam!) je persoonlijke artikelen proeflezen voordat je ze online zet.

4. Staar je niet blind op cijfertjes

Misschien volg je zelf bloggers die tienduizenden bezoekers per maand hebben. Als beginnende blogger heb je waarschijnlijk een stuk minder bezoekers, maar focus je daar alsjeblieft niet te veel op. Als er één ding is dat ik heb geleerd van mijn eerste jaar bloggen, dan is het wel dat blogplezier veel belangrijker is dan cijfertjes. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om je te vergelijken met grotere bloggers of om je blind te staren op Google Analytics, probeer het los te laten. Als jij je passie en creativiteit in je blog stopt, dan zullen er vast mensen komen die jouw artikelen met plezier lezen. Bovendien is één echte lezer veel meer waard dan tientallen bezoekers die al snel wegklikken.

blogtips tips beginnen met bloggen

5. Lees ook bij collega-bloggers

Ik vind het zelf ontzettend leuk om blogs van andere bloggers te lezen. Dat doe ik vooral voor mijn plezier, maar het kan je ook de nodige inspiratie bezorgen. Misschien word je door een medeblogger op een bepaald onderwerp gewezen waar je je eigen draai aan kunt geven. Of wellicht zie je bij andere bloggers wel inspirerende foto’s of leer je door andere blogs handige plug-ins kennen. Maar bovenal is het gewoon hartstikke leuk om eens een kijkje te nemen bij mensen met dezelfde passie voor bloggen als jij en kun je er nog leuke contacten aan overhouden ook.

6. Durf te experimenteren

Juist als je net begint met bloggen, kun je nog alle kanten op met je blog. Je kunt verschillende onderwerpen of rubrieken uitproberen, een keer iets plaatsen wat anders is dan anders of misschien eens een nieuwe invalshoek kiezen. Het zal je eigen blogplezier waarschijnlijk alleen maar vergroten. En wie weet kunnen je bezoekers het ook wel waarderen. Je oorspronkelijke blogformat is niet in gips gegoten, dus je kunt er altijd eens van afwijken. Inspiratie nodig voor een artikel buiten je comfortzone? Ik gaf eerder 10 tips voor bloginspiratie.

7. Blog niet voor de gratis producten

Als je net begint met bloggen, zal je echt niet dagelijks een samenwerkingsverzoek in je mailbox hebben. En dat hoeft ook niet, want bloggen is niet iets wat je in eerste instantie voor het geld of de leuke producten doet. Mijn tip als je een samenwerkingsmail in je inbox krijgt: wees kritisch. Blijf dicht bij jezelf en houd je blog vooral leuk voor jezelf. Bloggen is gewoon onwijs leuk en het is zonde als je je plezier verliest door je blog te makkelijk te ‘verkopen’. Ga je wel een samenwerking aan waar je achter staat? Dan heb je misschien wat aan deze formule van Lisanne. Daarmee kun je op basis van je bezoekersaantallen bepalen wat een redelijk bedrag is voor een advertorial op jouw blog.

8. Verdiep je in SEO

Voordat ik begon met bloggen, had ik vrij weinig verstand van SEO (Search Engine Optimization, oftewel zoekmachinebestendig schrijven). Gelukkig was daar de redder in nood: de Yoast plug-in, die je helpt om SEO-proof te schrijven. Ik heb daar vooral in het begin heel veel aan gehad. Juist als je beginnend blogger bent, kan het je soms veel bezoekers opleveren als je artikelen goed vindbaar zijn door Google. Je kunt er heel wat  mensen mee trekken naar bijvoorbeeld een boekrecensie, een beautyreview of naar bepaalde artikelen met tips.

9. Leg de lat niet te hoog

In mijn ogen valt of staat een blog bij goede content. Maar om die goede content te kunnen plaatsen, kun je de lat beter niet te hoog leggen voor jezelf. Of jouw sterkste kant nu je fijne schrijfstijl is of je geweldige blogfoto’s of leuke invalshoeken, gun jezelf hier de tijd voor en geniet van het blogproces. Zelf blog ik elke dag, maar elke dag bloggen is zeker geen must. Je kunt bijvoorbeeld ook één keer per week een artikel publiceren. Leg jezelf vooral geen druk op qua blogfrequentie, maar doe wat jou in staat stelt om artikelen te schrijven waar jij trots op bent. Want één ding is zeker: dat maakt het bloggen geweldig leuk!

Extra tip: handige websites

Nog een laatste tip voor beginnen met bloggen: neem eens een kijkje op blogs over bloggen. Ik kan je bijvoorbeeld zeker aanraden om eens een kijkje te nemen op deze 4 blogs over bloggen waar ik zelf veel aan heb gehad:

 • Digitale Dromers. Alles wat je wilt weten over online ondernemen, bloggen, social media en van jouw online plannen een succes maken.
 • Blogchick. Over bijna elke blogvraag is op deze blog wel een antwoord te vinden. Hoe gebruik je SEO? Wat zijn no-followlinks? En hoe ga je om met kritiek op je blog? Blogchick vertelt je er alles over.
 • Blogtrommel. Deze website is een enorme database waar iedere blogger heel wat informatie vandaan kan halen.Van bloginspiratie tot SEO en van social media tot producten die je niet kunt missen als blogger.
 • By José Chan. José maakt zelf geweldige foto’s van bloggers en geeft op haar blog en YouTube-kanaal tips hoe jij jouw fotoskills kunt verbeteren.

Wil jij beginnen met bloggen of ben je net begonnen en heb je een vraag? Geniet ervan! En wil je graag iets weten van een mede-beginnende blogger? Aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen of om een reactie achter te laten ♥

Vraag voor medebloggers: wat is jouw beste blogtip?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Sandra 3 september 2017 op 6:30 am - Beantwoord

  Wow bijna een jaar alweer. Wat vliegt die tijd hè!
  Met alle punten die je benoemt ben ik het eens! Ik vind vooral dat je echt jezelf moet blijven en je niet te veel met andere bloggers moet gaan vergelijken. Als je dit doet zal je nooit 100% tevreden zijn met je blog… Lekker je eigen ding doen dus! Op je privacy letten vind ik ook een heel belangrijke. Altijd 3 keer nadenken voordst je iets online zet!

  • Romy 3 september 2017 op 9:46 am - Beantwoord

   Precies! Het belangrijkste is dat je doet waar jij blij van wordt qua bloggen. Het is zo zonde als je je blogzin verliest door steeds te kijken naar hoe anderen het misschien beter of leuker lijken aan te pakken.

 2. Marije 3 september 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Blog vooral omdat je het leuk vindt en niet omdat je denkt dat je zo allerlei gratis spullen en geld kunt binnenharken.

  Als je iets doet wat je leuk vindt, zul je dat ook terugzien.

  • Romy 3 september 2017 op 9:47 am - Beantwoord

   Goed gezegd! Ik denk ook dat van je blog afstraalt als jij plezier hebt in wat je doet, niet om de spullen, maar gewoon omdat je het leuk vindt om te bloggen 🙂

 3. Annemarie 3 september 2017 op 7:57 am - Beantwoord

  Mijn beste tip zou zijn om gewoon te beginnen! Ik heb er zelf veel te lang mee gewacht. Het hoeft niet meteen perfect te zijn 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 9:48 am - Beantwoord

   Goede tip inderdaad! Dat is ook iets wat ik heb geleerd. Ik dacht eerst dat ik helemaal een plan moest hebben uitgedacht, maar uiteindelijk is het het beste om gewoon ergens te beginnen 🙂

 4. jonna@burgertrutjes 3 september 2017 op 8:13 am - Beantwoord

  Tijd vliegt voorbij, wij zijn ook al meer dan een jaar online met onze blog. Onze beste tip? Doe niet mee aan trends/hypes waar je zelf niet achter staat. Schrijf alleen over de zaken waar je echt blij van wordt 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 9:49 am - Beantwoord

   De tijd vliegt inderdaad voorbij! Wat leuk dat jullie ook alweer meer dan een jaar aan het bloggen zijn! En jullie tip is helemaal waar! Schrijf alleen over dingen waar jij blij van wordt en ga niet zomaar mee met hypes die niet helemaal jou zijn 🙂

 5. Jessica J. 3 september 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Heel erg goede tips die je geeft. Ik denk dat de grootste fout die veel jonge meisjes maken is dat ze het puur om de gratis spullen doen. Zonde. Je moet natuurlijk eerst iets opbouwen vooraleer bedrijven met je in zee willen gaan. En bovendien, is dat wel iets dat je moet nastreven? Ik vind af en toe eens een leuk product krijgen een fijne bijkomstigheid, maar zonder zou ik nog stééds bloggen. 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 9:50 am - Beantwoord

   Inderdaad, bloggen draait niet om de gratis spullen en bovendien moet je er vaak eerst hard voor werken voordat dat lukt. ik zou ook gewoon blijven bloggen als ik nooit een pakketje zou krijgen. Het leukste is de voldoening en de interactie die ik uit het bloggen haal, niet een leuk pakketje op z’n tijd 🙂

 6. Maaike 3 september 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Mee eens! Met alles. Mijn tip is ook: begin gewoon. Ik wilde voordat ik begon alles eigenlijk helemaal uitgedacht hebben maar dat is onmogelijk. Gewoon beginnen dus en gaandeweg jezelf ontwikkelen.

  • Romy 3 september 2017 op 9:51 am - Beantwoord

   Goede tip inderdaad! En dat is ook iets wat ik heb ervaren toen ik net begon. Je kunt niet je hele blog van tevoren uitdenken. Vaak is het een kwestie van gewoon wat dingen plaatsen en zien wat wel en niet bevalt. Dan vind je vanzelf wel je weg. Juist dat ontdekken van je eigen weg maakt het bloggen ook zo leuk, vind ik 🙂

 7. Sofie 3 september 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Ik ben akkoord met al je tips! Zeker vergelijken is geen goed idee, al zal iedereen wel van die momenten hebben…

 8. Darina 3 september 2017 op 9:36 am - Beantwoord

  Goede tips! Heb vooral heel veel plezier in bloggen. Dat is het allerbelangrijkste.

 9. Loes 3 september 2017 op 9:49 am - Beantwoord

  Handige tips! Ik blog inmiddels al een half jaar, maar toch zijn dit soort tips best handig soms! Het is een soort herinnering, haha.

  • Romy 3 september 2017 op 9:52 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook alweer een half jaar blogt. De tijd vliegt echt voorbij. En ik vind dat jij het ook hartstikke goed doet 🙂

 10. Laetitia 3 september 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Ik vind je punt over privacy een hele goede! Niet veel artikelen over bloggen besteden daar (genoeg) aandacht aan naar mijn idee. Ikzelf zit juist aan de andere kant van het spectrum; het is juist mijn doel om over sommige onderwerpen heel open te zijn. Omdat ikzelf nu eenmaal zo ben en ik wil dat laten zien, maar ook om bewust taboes te doorbreken. Of privacy nu belangrijk voor je is of niet, als blogger moet je daar altijd over na blijven denken vind ik. Je hebt er immers niet alleen jezelf mee maar het kan ook voor je naasten vervelend zijn als iets verkeerd uitpakt. Dus bedankt voor je artikel en alvast gefeliciteerd met je blogjubileum!

  • Romy 3 september 2017 op 8:45 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie en voor je felicitatie! 🙂 Wat mooi om te horen dat jij heel bewust over bepaalde taboe-onderwerpen openhartig bent. Ik weet zeker dat je daar heel veel mensen mee kunt helpen! Maar privacy is inderdaad iets om goed bij stil te staan. Als je maar een paar bezoekers per dag hebt, is het misschien niet iets waar je je van bewust bent. Maar ook met bij wijze van spreke 5 bezoekers per dag, weet je nooit van tevoren wie het artikel onder ogen krijgt.

 11. Lianne 3 september 2017 op 10:37 am - Beantwoord

  Goede tips! Mijn tips zijn vooral plezier erin hebben, en niks forceren. Superleuk als je de tijd kan vrijmaken om het elke dag te doen, maar voor mij werkt een paar keer per week of zo wanneer het uitkomt ook al prima. Ik zit nergens aan vast en daar voel ik me goed bij 🙂 Wat gaat een jaar snel voorbij zeg! En kijk eens wat je al allemaal met je blog bereikt hebt! 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 8:47 pm - Beantwoord

   Heel goed dat je benadrukt dat plezier het belangrijkste is. Dat gaat inderdaad altijd voor alles en moet ook echt de belangrijkste reden zijn om te bloggen 🙂 En ik ben het helemaal met je eens dat je geen bepaalde blogfrequentie aan jezelf moet opleggen als je je daar niet prettig bij voelt. Bloggen moet vooral geen ‘moetje’ worden.
   Dit jaar is inderdaad echt voorbij gevlogen. Dankjewel voor je lieve reactie!

 12. Susan 3 september 2017 op 1:02 pm - Beantwoord

  Hele goede tips! Vooral een layout en goede content vind ik belangrijk.

 13. Marlous 3 september 2017 op 1:36 pm - Beantwoord

  Leuk, die vier sites die je noemt kende ik nog niet!

 14. Nikita 3 september 2017 op 1:50 pm - Beantwoord

  Tips voor bloggen zijn er altijd, maar het meest leer je door je blog opt e starten en het te doen. Wat voor mij het belangrijkst is op een blog, is dat je jezelf bent. Altijd. Want uiteindelijk prikken je lezers erdoorheen als je dat niet bent. Net als in het echte leven hou je het niet vol om telkens weer iemand anders te zijn op je blog. En ik ben van mening dat als je blogt om gratis producten/boeken te krijgen, je je eens moet afvragen hoe groot je blogliefde is. En zonder die liefde is er geen sprake van een goede blog 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

   Daar heb je helemaal gelijk in. Je kunt nog zoveel voorbereiden, maar al doende leer je het meeste en kom je er ook pas echt achter hoe geweldig leuk het kan zijn om een eigen blog te hebben 🙂
   Ik ben het ook helemaal met je eens wat betreft het jezelf zijn en bloggen uit blogliefde. Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan dat je bent en met een blog voor alleen gratis producten maak je waarschijnlijk vooral jezelf niet blij als blogger.

 15. Madelon 3 september 2017 op 1:58 pm - Beantwoord

  Goede tips! En inderdaad, vooral bloggen vanuit liefde en plezier!

 16. Rianne 3 september 2017 op 2:38 pm - Beantwoord

  Ik blog nu 4 maanden, en dan kun je jezelf nog wel een beginner noemen 😉 er zitten echt goede en handige tips tussen! Zo had ik vorige week nog een iets te open stuk verwijderd omdat mijn moeder vond dat ik ook een beetje op mijn privacy moest letten. In de toekomst ga ik me ook een keer verdiepen in SEO. Want de cijfertjes zijn niet het belangrijkst, maar veel lezers zijn stiekem wel heel leuk 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 8:53 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je alweer 4 maanden blogt en al helemaal leuk om te horen dat je iets aan mijn tips hebt 🙂 Goed dat je zo bewust bezig bent met privacy! Soms kan het inderdaad helpen om eens iemand anders naar een artikel te laten kijken. Ik heb ook al meerdere keren artikelen een beetje aangepast voor publicatie, omdat mijn moeder het niet slim vond om iets op een bepaalde (iets te open) manier te verwoorden. En inderdaad, lezers zijn niet alles, maar het kan stiekem best leuk zijn om meer lezers te krijgen 🙂

 17. Saskia 3 september 2017 op 4:05 pm - Beantwoord

  Bij alles AMEN. Alleen nummertje 8, SEO doe ik zelf niet zo aan, heel af en toe echter is dit geen prioriteit op mijn blog. Ik ben ook zeker nog steeds erg blij met de keuze om bewust te bloggen en om zelf mijn layouts zo te maken dat ze echt helemaal Sas zijn. Liefde en plezier hebben in bloggen is toch het belangrijkste, dat straalt dan ook zeker van een blog af. (net als hier 🙂 )

  • Romy 3 september 2017 op 8:54 pm - Beantwoord

   Superlief dat je zegt dat het plezier en de liefde van mijn blog afstralen 🙂 Dat idee heb ik ook zeker bij jouw blog! Je schrijft echt over onderwerpen die dicht bij jezelf liggen en ik kan merken dat je er veel plezier aan beleeft. SEO is inderdaad niet altijd nodig. Ik gebruik het zelf alleen bij sommige artikelen, bijvoorbeeld een boekrecensie of een artikel met tips waar weleens naar gezocht wordt.

 18. Evelyne 3 september 2017 op 5:25 pm - Beantwoord

  Ik blog nu al een goeie 2 jaar en ik heb dus totaal geen verstand van SEO en Google Analytics en die dingen. Ik heb er al vaak over gelezen en ook wel een soort van stappenplan van gevolgd, maar helaas.. Ik snap er de ballen van :p Ik probeer mij zo min mogelijk aan te trekken van bezoekersaantallen etc, want dat deed ik in het begin wel en ik werd er onzeker van. Ik heb toen zelfs een periode gehad dat ik mijn allereerste blogs heb verwijdert en gewoon opnieuw ben begonnen op hetzelfde platform 😀 Crazy me, maar het heeft mij wel op één of andere manier deugd gedaan 😉

  • Romy 3 september 2017 op 9:01 pm - Beantwoord

   Haha, Google Analytics en SEO zijn vaak ook wel een kwestie van oefenen 😉 Maar je kunt ook zonder die twee gelukkig een hartstikke leuke blog hebben. Het is meer een manier om je bezoekersaantallen te vergroten, maar uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk wat je op je blog plaatst en dat je dat met plezier plaatst 🙂 Alleen maar goed dat je er bewust voor hebt gekozen om je niet op cijfertjes te focussen en je echt bezig te houden met het bloggen zelf. En ik kan me voorstellen dat zo’n frisse start daar ook aan kan bijdragen 🙂

 19. Laurine 3 september 2017 op 6:14 pm - Beantwoord

  Ongelooflijk dat je alweer een jaar aan het bloggen bent! Ik geniet altijd zo van jouw artikels! Hele goede tips weer, ook al blog ik al een tijdje, tips zijn altijd welkom. 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 9:01 pm - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen! Dankjewel voor je lieve reactie!

 20. Simone 3 september 2017 op 8:25 pm - Beantwoord

  Hoewel ik al heel lang blog, blijf ik dit soort artikelen (graag) lezen. Er zit eigenlijk altijd wel weer iets bruikbaars in. Net zoals nu weer. Dus dankjewel voor het delen van jouw tips! 🙂

  • Romy 3 september 2017 op 9:01 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je, ook al blog je al een hele tijd, iets aan mijn tips hebt 🙂

 21. Nina Simplynspecial 3 september 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

  Kan me wel aansluiten bij jouw tips. Jezelf vergelijken is echt een grote valkuil voor mij geweest. Het wordt er niet leuker op voor jezelf.

 22. Daisy 3 september 2017 op 10:15 pm - Beantwoord

  Hi! Super leuk en interessant artikel om te lezen ?. Ik ben ook nog niet zo lang bezig met bloggen en op sommige punten nog mijn draai aan het vinden. Jouw blogje helpt hier zeker bij, thanks! Het dicht bij mezelf blijven vind ik super belangrijk, het bloggen en schrijven is iets waar ik mijn ei in kwijt kan, zeg maar. En dat lukt niet als ik niet mezelf kan zijn.

  • Romy 4 september 2017 op 9:59 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je iets aan mijn artikel met tips hebt 🙂 En alleen maar mooi dat je zo dicht bij jezelf blijft op je blog. Dat is toch wel het allerbelangrijkste om leuke dingen te schrijven, maar ook om zelf plezier te beleven aan het bloggen 🙂

 23. Anne - Ditisanne 3 september 2017 op 11:35 pm - Beantwoord

  Leuk! Vind het altijd wel bewonderenswaardig dat je elke dag blogt met leuke foto’s er bij…ik ben vaak al blij als ik aan één blog in de week toe kom!! Heb wel het voornemen om vaker en gestructureerder te gaan bloggen maar moet nog even actie ondernemen! ?

  • Romy 4 september 2017 op 10:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve compliment! Niets moet wat bloggen betreft, toch? 🙂 Het is ook al hartstikke leuk als je al je liefde en passie in één artikel per week kunt stoppen 🙂

 24. Yvonne 4 september 2017 op 6:55 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je 1 jarig jubileum!

 25. Laura 4 september 2017 op 7:40 pm - Beantwoord

  Ik ben nu een half jaartje bezig met bloggen. Ben het ook eens met al je punten! Ik wil alleen nog een mooiere lay-out hebben. Zag die jij noemt ook al bij andere bloggers voorbij komen. Ik vind die zeker ook mooi. Ik post ook lekker op mijn eigen tempo en wil mooie content hebben, dus zo’n 1 of 2x per week.

  • Romy 4 september 2017 op 10:17 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je ook alweer een half jaar aan het bloggen bent 🙂 En alleen maar goed dat je echt je eigen tempo aanhoudt! Ik ben benieuwd voor wat voor lay-out je uiteindelijk kiest. Ik zit stiekem ook alweer aan een nieuwe lay-out (waarschijnlijk ook een van Pipdig) te denken.

 26. Maaike 5 september 2017 op 12:40 am - Beantwoord

  Super leuk om te lezen 🙂 Ik weet nog dat ik twijfelde om te beginnen met bloggen. Zo blij dat ik er aan begonnen ben.

  • Romy 6 september 2017 op 12:02 am - Beantwoord

   Wat goed dat je tóch bent begonnen! Soms moet je inderdaad even een drempel over om dan te ontdekken hoe onwijs leuk bloggen is 🙂

 27. Beautyjuf 6 september 2017 op 6:49 pm - Beantwoord

  Aha, privacy! Vanwege mijn beroep als leerkracht heb ik de eerste paar jaar anoniem geblogd. Uiteindelijk ben ik stapje voor stapje meer van mezelf gaan laten zien. Een bewuste keuze waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen spijt van heb gehad.
  Oh, en schreef ik wekelijks een artikel waarbij bezoekers een kijkje in mijn leven konden nemen. Daar ben ik uiteindelijk mee gestopt. Meer collega’s en ouders begonnen mijn blog te volgen. Ik voelde me er niet meer prettig bij dat ze ‘alles’ van mij wisten. Ik volg hierin echt mijn hart. En ja, dat heeft invloed op mijn bezoekersaantallen, maar dat interesseert me niet.

  • Romy 6 september 2017 op 9:34 pm - Beantwoord

   Heel mooi en inspirerend om te horen hoe jij het hebt aangepakt met je blog en met privacy. Ik kan me voorstellen dat privacy zeker met jouw beroep best wel een dingetje is en dat het niet prettig is als ouders van leerlingen uit je klas weten hoe jouw week eruit zag. Dat het voor jou goed voelt, is uiteindelijk het allerbelangrijkste. Die bezoekersaantallen zijn meer een fijne bijkomstigheid, maar niet een must voor blogplezier gelukkig 🙂

 28. Judith - septembersecond 6 september 2017 op 9:04 pm - Beantwoord

  Superhandig artikel! Ik ben echt pas net begonnen, dus dit komt zeker van pas 🙂 Thanks!

  • Romy 6 september 2017 op 9:42 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat je iets aan mijn artikel hebt! Ik wens je heel veel blogsucces en vooral blogplezier toe 🙂

 29. Florence 10 september 2017 op 12:52 pm - Beantwoord

  Super handige tips! Zelfs al bestaat mijn blog al 4 jaar, kan ik er nog steeds wat van leren 🙂

  • Romy 10 september 2017 op 6:03 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je, ook na zoveel jaren bloggen, nog iets met mijn tips kunt 🙂

 30. Vivian 7 december 2017 op 1:07 pm - Beantwoord

  Goeie tips! Ik denk dat het inderdaad heel belangrijk is om als beginnend blogger lekker te experimenteren en uit te zoeken wat voor jou werkt en de dingen ook gewoon op jouw manier te doen: als je je draai eenmaal hebt gevonden, heb je alle tijd om je te verdiepen in de meer zakelijke kant van het bloggen, maar in het begin gaat het vooral om het ontdekken en ontwikkelen van blogplezier 🙂 die site van José kende ik trouwens nog niet, wat een leuke tip inderdaad!

Recente blogs

November 2020 | Steun, liefde, Sinterzin & snertpret

2 december 2020|Persoonlijk|

2020 is alweer bijna ten einde. Nog maar 30 dagen en we kunnen dit jaar (zonder vuurwerk, maar met mooie wensen) afsluiten. De afgelopen maand gebeurde er zo veel dat het soms haast leek alsof dit een jaar op zich was. De maand stond in het teken van afscheid nemen van iemand die me dierbaar is, anderen steunen en tegelijkertijd ook op zoek gaan naar de fijne kleine dingen die er nog steeds waren. Ik was lief voor mezelf, stortte me op de podcasts, kreeg Sinterzin en kerstvoorpret, en genoot van heel veel lekkere snert. Een terugblik met een lach en een traan!

Motivatie | Luisteren naar het kind in jou

9 augustus 2017|Persoonlijke groei|

Kijk jij weleens foto's van 'vroeger' terug? Denk je überhaupt nog weleens aan de tijd waarin je jong was? Die tijd waarin je hele dagen in de zandbak doorbracht, misschien wel kirde van plezier als je enthousiast was en gekke bekken trok totdat je erbij neerviel. Waarom ik dit vraag? Niet omdat vroeger alles beter was, maar omdat laatst een dierbare mij op een hele inspirerende manier aan het denken zette. Ik kon een lastige keuze niet maken en zij spoorde me aan om eens vanuit het kind in mij te denken. Hoe zou ik het hebben aangepakt als ik nu nog 8 jaar oud was? Ik vond het zo inspirerend dat ik die gedachtegang graag met je wil delen.

Weinig tijd? 7 tips om productief te bloggen

30 september 2017|Carrière en ondernemen, Lifestyle|

Bloggen is een hele leuke, maar soms ook tijdrovende hobby. Er gaat vaak meer tijd zitten in een artikel dan je misschien van tevoren denkt. Toch kun je in mijn ogen ook prima aan een blog werken zonder zeeën van tijd. Ook als je zin hebt om te bloggen in een drukke periode op het werk is er soms meer mogelijk dan je denkt. Ik ben zelf niet iemand die in 1 uur een heel blogartikel uit de grond stampt, maar ik heb wel wat manieren gevonden om effectief met mijn blogtijd om te gaan. Benieuwd hoe je dat aanpakt en hoe je misschien ook met weinig tijd productief kunt bloggen? Dit zijn mijn 7 tips voor productief bloggen.