Inspiratie

Mijn 5 tips voor inspiratie om te bloggen

 • 18 december 2016
 • 37 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Een van de redenen waarom ik niet meteen aan een blog durfde te beginnen, was mijn angst voor een gebrek aan inspiratie. Ik dacht dat ik na een week wel zonder onderwerpen zou komen te zitten en dat de lol er dan vanaf zou zijn. Gelukkig bleek niets minder waar. Tot nu toe is het me elke dag gelukt om een blogje online te plaatsen en heb ik over mijn inspiratie niets te klagen gehad (even afkloppen!). Waar haal ik die inspiratie vandaan? Vandaag geef ik 5 tips die je misschien kunnen helpen om inspiratie voor je blog op te doen.

Inspiratie bloggen bloginspiratie

Ga de wereld in!

Wat mij toch wel het meeste helpt als ik op zoek ben naar inspiratie is om naar buiten te gaan. Ik ben helaas niet zo iemand bij wie de ideeën komen aanwaaien op het moment dat ik naar een leeg WordPress-scherm staar. Als ik de deur uitga en een wandeling maak, krijg ik vaak bijna vanzelf al meer bloginspiratie. Tijdens zo’n wandeling zie je van alles gebeuren: langsrijdende bussen, mooie natuur, kleine kinderen die voorbij fietsen… Uit al die dingen kan ik inspiratie halen. Ook is een wandeling hét moment om stil te staan bij mijn gedachten. Ik neem dan even de tijd om na te denken over dingen die ik heb meegemaakt of die me dwarszitten. Soms ontstaan uit die gedachten spontaan ideetjes voor artikelen.

Eerst de foto, dan de tekst!

Dit is misschien een beetje een vreemde tik van mij, maar het komt regelmatig voor dat ik eerst een foto heb en daar later pas een onderwerp bij bedenk. Zo fotografeerde ik laatst mijn Blond Amsterdam-servies en besloot ik vervolgens om daar een artikel aan te wijden. Laatst schreef ik ook, naar aanleiding van een selfie, een artikel over de voordelen van selfies maken. En wat dacht je van het artikel dat ik vandaag schrijf? Stiekem heb ik me daarbij ook een beetje laten inspireren door de foto van mijn toetsenbord met allerlei vrolijke spulletjes eromheen. Als je zonder inspiratie zit, raad ik je zeker aan om eens wat oude mappen op je computer met foto’s door te bladeren of om gewoon eens wat willekeurige foto’s van de natuur of van je favoriete spullen te maken. Wie weet haal je er wel de leukste blogideeën uit!

Neem altijd een notitieboekje mee!

Sinds ik een blog heb, heb ik altijd wel een notitieboekje in mijn tas zitten. Leuke ingevingen, grappige situaties of hilarische feitjes kun je immers nooit voorspellen. Ik ben nogal een denker en heb nooit echt stilte in mijn hoofd. Soms is dat lastig, maar het levert me wel vaak blogideeën op als ik die gedachtekronkels en hersenspinsels op papier zet. Zo is het idee voor dit artikel ontstaan toen ik met mijn handen door mijn haar ging en bedacht ik dit artikel nadat iemand aan me vroeg of ik nog thuis woonde. Dat soort kleine momenten kunnen soms al aanleiding zijn voor een onderwerp om over te bloggen. Ik zou je in ieder geval aanraden om altijd schrijfgerei mee te nemen als blogger. Zo weet je zeker dat je die geniale ingevingen niet zomaar kwijtraakt. Inmiddels heb ik een hele waslijst met ideeën in Word staan waarmee ik ooit nog iets wil doen. Regelmatig pik ik willekeurig een onderwerp uit dat lijstje.

inspiratie bloggen bloginspiratie

Lezen, lezen en nog meer lezen!

Hoewel ik eigenlijk niet zo vaak lees als ik zou willen, is het wel iets wat me veel inspiratie kan opleveren. Zelf lees ik sinds een tijdje graag zelfhulpboeken. Zo ben ik nu bezig in Nooit meer druk van Tony Crabbe. Als ik zo’n boek lees, maak ik tegenwoordig ook aantekeningen van dingen die me opvallen of die ik niet wil vergeten. Daar kan ik misschien ooit nog eens een artikel over schrijven. Je hoeft overigens voor inspiratie niet per se een dikke pil te lezen. Ook tijdschriften of kranten kunnen je genoeg inspiratie voor actuele onderwerpen opleveren. Of wat dacht je van websites met artikelen, zoals de website van Linda, Happinez of Quest? Allemaal staan ze boordevol gratis leesvoer waar je wellicht net dat geniale idee voor een artikel uit kunt halen.

Een inspiratiedipje? Laat het los!

Wat ik de afgelopen maanden echt heb moeten leren, is datje inspiratie niet kunt forceren. Geen enkele blogger kan elke dag een heel origineel artikel schrijven waarvan iedereen denkt “Wauw, dat raakt me!”. Het heeft bij mij ook wel even geduurd voordat ik dat als perfectionist kon accepteren. Heb je een inspiratiedipje? Dan is een tag misschien een optie of zoek eens op internet naar lijsten met blogonderwerpen. Er zijn er genoeg te vinden (ik spreek uit ervaring!). Misschien zit daar iets tussen waar je je eigen draai aan kunt geven.  Ik denk dat het voor je inspiratie juist goed is om jezelf niet altijd te willen pushen tot een artikel dat geweldig en uniek is. Uiteindelijk is het jouw blog en kun je met jouw unieke persoonlijkheid en schrijfstijl overal iets eigens van maken. Je bent vast creatiever dan je denkt.

Waar haal jij inspiratie vandaan voor blogartikelen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Susan 18 december 2016 op 8:37 am - Beantwoord

  Ik maak ook altijd eerst foto’s en dan de tekst.. Laatst wilde ik eens een review schrijven zonder foto’s erbij en ik had geen idee wat ik wilde zeggen haha. Grappig!

  • Romy 18 december 2016 op 12:32 pm - Beantwoord

   Haha, dat heb ik ook inderdaad: soms kan het nog best lastig zijn om zonder foto’s iets te schrijven. Ik wil altijd alles bij elkaar zien en kan niet zo goed alleen een tekst schrijven 😉 Leuk om te horen dat ik niet de enige ben daarin!

 2. Laura 18 december 2016 op 11:00 am - Beantwoord

  Mijn blogs zijn anekdotes die ik zelf heb meegemaakt of geobserveerd, dus ik móét vaak gewoon naar buiten om dingen te observeren. Heerlijk! Je tip om oude foto’s door te kijken ga ik gebruiken, dan rollen er vast zo nieuwe herinneringen naar boven!

  • Romy 18 december 2016 op 12:41 pm - Beantwoord

   Ik vind de insteek van jouw blog zo leuk! Dan moet je inderdaad wel naar buiten gaan en alles in je opnemen. En wat leuk dat je mijn tip gaat toepassen 🙂

 3. Lieke - Life As Lieke 18 december 2016 op 11:12 am - Beantwoord

  Fijne tips! Ik haal inspiratie uit de dagelijkse dingen en dingen die ik voorbij zie komen op internet en social media. En soms heb ik ineens een heel goed idee en ga ik daar, als ik even kan, meteen mee aan de slag 🙂 Ik heb nu wel minder inspiratie dan een tijdje terug maar met het oog op kerst valt er nog genoeg leuks te schrijven 😉

  • Romy 18 december 2016 op 12:34 pm - Beantwoord

   Er is inderdaad niets leuker dan direct zo’n spontaan ideetje uitwerken 🙂 En zeker rond de kerst zijn er inderdaad zoveel leuke onderwerpen om over te schrijven!

 4. Tanja 18 december 2016 op 11:35 am - Beantwoord

  Knap hoor, dat je elke dag een blog schrijft en ik vind ze leuk om te lezen! Lekker positief met prachtige foto’s!

 5. Sandra 18 december 2016 op 11:59 am - Beantwoord

  Inspiratie haal ik ook olde meeste keren uit foto’s. Ik blader ook altijd oude mappen door, haha. Verder helpt het bij mij ook om naar buiten te gaan, te wandelen en dan komt er vanzelf wel iets in mij op. Als ik dan weer thuis kom staat mijn telefoon vol met steekwoorden. 🙂

  • Romy 18 december 2016 op 12:41 pm - Beantwoord

   Wandelen kan inderdaad zo inspirerend zijn! Ik ben niet zo handig met typen op mijn mobiel tijdens het lopen, maar probeer die ideetjes altijd meteen bij thuiskomst dan maar in een boekje op te schrijven 🙂

 6. MamaIssues 18 december 2016 op 12:59 pm - Beantwoord

  Ik heb op mijn telefoon een bestandje gemaakt waar ik meteen kan opschrijven als ik een idee heb 🙂
  Hij staat inmiddels erg vol dus tijd om weer wat uit te gaan werken
  Naar buiten gaan is ook een goed idee!

  • Romy 18 december 2016 op 3:25 pm - Beantwoord

   Ideaal zo’n bestandje! Zo zit je nooit zonder ideeën 🙂

 7. nancy 18 december 2016 op 1:09 pm - Beantwoord

  Het scheelt natuurlijk dat ik maar twee keer per week schrijf, maar ik heb 1 keer gehad dat ik niks wist en toen heb ik op het internet even gekeken en zat ik weer boordevol verhalen. Meestal komt het gewoon vanzelf. Ik schrijf ook gewoon alles wat er in mijn hoofd opkomnt. Gewoon heel impulsief, want dat is wie ik ben.

  • Romy 18 december 2016 op 3:23 pm - Beantwoord

   Hihi, juist leuk toch om lekker impulsief te schrijven! Daar houd ik zelf ook wel van 🙂 En het internet kan inderdaad echt een inspiratiebron zijn!

 8. Irene | Tussenmarsenjupiter 18 december 2016 op 2:12 pm - Beantwoord

  Ik vind ook inspiratie door buiten te zijn. Maar ook evengoed als ik bijvoorbeeld in de auto naar mijn werk zit en ik iets op de radio hoor. En inderdaad ook foto’s doorbladeren. Of gewoon andere blogs lezen 🙂 Want soms heb ik al een hele tijd dingen in mijn hoofd en weet ik niet zo goed hoe ik ze er uit krijg en als ik dan zo’n artikel lees wat er van dicht of ver iets mee te maken heeft, gaat het makkelijker 🙂
  Ik durfde mijn blog ook niet beginnen omdat ik ook dacht dat ik al na een week niets meer te zeggen ging hebben, maar dat blijkt nu al bij al nog best mee te vallen 😉 haha 🙂

  • Romy 18 december 2016 op 3:24 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook nog geen problemen hebt gehad met je inspiratie! 🙂 Ook andere blogs kunnen inderdaad helpen om je net even een idee te geven voor een artikel!

 9. Florence 18 december 2016 op 2:56 pm - Beantwoord

  Wat een handige tips allemaal 🙂

 10. Evelyne 18 december 2016 op 4:24 pm - Beantwoord

  Wanneer ik het te druk heb in mijn leven heb ik ook geen inspiratie om te schrijven. Vreemd zou je denken, maar de laatste tijd zit mijn hoofd zowat boordevol en zoals je mssn al hebt gemerkt is er dan ook maar weinig geschreven geweest op mijn blog. Ik maak er mij nu ook minder zorgen over, terwijl ik vroeger mezelf dwong om iets te schrijven.

  • Romy 18 december 2016 op 10:08 pm - Beantwoord

   Jammer om te horen dat bij jou door de drukte de inspiratie juist minder wordt! Maar het is net wat je zegt: dwingen helpt dan alleen maar meer averechts. Dan kun je het beter loslaten en wachten totdat je misschien weer wat nieuwe schrijfideetjes hebt 🙂

 11. Irene 18 december 2016 op 6:03 pm - Beantwoord

  Goede tips! Soms helpt het mij ook om even totaal iets anders te doen dan bloggen, dus bijv iets creatiefs. Dan maak je geloof ik nieuwe verbindingen aan in je hersenen? Anyway het helpt!

  • Romy 18 december 2016 op 10:06 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad ook een goede tip! Juist als je je blind staart op een leeg WordPress-scherm komt de inspiratie vaak niet aanwaaien. Dan kan het zeker helpen om met iets anders aan de slag te gaan!

 12. Linda 18 december 2016 op 6:39 pm - Beantwoord

  Bij mij werkt het ook goed om eerst de foto te hebben, tijdens het bewerken ervan komt de inspiratie van het artikel meestal vanzelf wel boven. Het gebeurd maar heel zelden dat het andersom is 🙂

 13. priscilla 18 december 2016 op 8:25 pm - Beantwoord

  Fijne tips meid! Bij mij werkt het ook om eerst een foto te hebben en vervolgens een stuk tekst te schrijven. Ik kan dan ook geen reviews vooruit schrijven zonder bijbehorende foto’s. De inspiratie en tekst komt pas naar boven als ik hier foto’s bij zie, haha.

 14. Denise 18 december 2016 op 8:48 pm - Beantwoord

  Die angst om geen ideeën te hebben had ik ook. Daarom blog ik een keer in de twee dagen, soms drie. Maar ondertussen wordt mijn lijstje met ideeën om over te schrijven steeds voller en voller, haha. De hele maand december kan ik volschrijven, als ik elke dag een blog zou plaatsen. Ook fijne tips! Mijn notitieboekje gaat overal mee naartoe 😉

  • Romy 18 december 2016 op 10:10 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je zoveel goede blogideetjes hebt en juist niet zonder ideeën zit! Ik ben heel benieuwd naar alle artikelen die er nog aan gaan komen 🙂

 15. Elke 18 december 2016 op 9:17 pm - Beantwoord

  Jaaa, zeer fijne tips dit! En bij mij werkt dat ook om eerst te foto te hebben en dan past te schrijven 😉

 16. Lamoois 18 december 2016 op 10:02 pm - Beantwoord

  Goede tips, bedankt !!

 17. Aneta 18 december 2016 op 10:34 pm - Beantwoord

  Die ga ik absoluut onthouden! Eerst een foto maken en dan de tekst. Vaak merk ik dat ik geen foto heb bij een tekst. Dan graai ik snel op pixabay naar een foto. Zonde eigenlijk. Met deze tip heb je eigen twee vliegen in 1 klap. Dank je!

  • Romy 19 december 2016 op 1:44 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je echt iets aan mijn tip hebt 🙂 Graag gedaan!

 18. Amina 19 december 2016 op 1:11 pm - Beantwoord

  Fijne tips Romy en ik maak vaak ook eerst de foto’s en dan pas de tekst! En “ga de wijde wereld in” zou ik vaker moeten doen. Een dagje mooie plaatjes schieten <3

 19. Josephine 19 december 2016 op 6:45 pm - Beantwoord

  Leuk artikel, ik hoor inderdaad vaker van bloggers dat ze soms een gebrek aan inspiratie hebben. Hier is het tegenovergestelde het geval, haha. Ik hoef maar iets van mijn verzameling 19e eeuwse literatuur / prenten / foto’s / hebbedingen op te pakken en de ideetjes springen door mijn hoofd. Nu nog de energie vinden om alles op te schrijven, haha.

  Leuke self-help leestip: The Antidote: Happiness for People Who Can’t Stand Positive Thinking,
  door Oliver Burkeman. Ik vond hem grappig en leerzaam. 🙂

  • Romy 19 december 2016 op 7:07 pm - Beantwoord

   Alleen maar leuk dat jij ook eerder het tegenovergestelde van een gebrek aan inspiratie hebt 🙂 Zo leuk als de ideetjes maar blijven komen!
   En bedankt voor de leuke leestip! Dat klinkt inderdaad als een erg grappig boek. Ik ga er eens naar op zoek.

 20. Saskia 19 december 2016 op 9:25 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik blog al ruim 8 jaar en moet zeggen, aan inspiratie nog nooit gebrek gehad. Ik klop netjes af haha. Er is altijd zoveel te bedenken en beleven. Buiten zijn helpt mij ook altijd erg.

 21. Beautyjuf 19 december 2016 op 10:56 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips, meid! Inmiddels blog ik alweer een aantal jaren en ik heb nog nooit zonder inspiratie gezeten. Helaas wel zonder tijd 🙁 Waar ik de inspiratie vandaan haal?! Ehh, ik heb eigenlijk geen idee, haha! Inmiddels ben ik wel mijn horizon aan het verbreden; ik blog ook wat meer over lifestyle. Al heeft dat eerder met mijn interesses te maken. Fijn om te lezen dat jij ook boordevol inspiratie zit!

  • Romy 20 december 2016 op 10:22 am - Beantwoord

   Haha, tijdgebrek is misschien nog wel lastiger dan inspiratiegebrek 😉 Wat leuk om te horen dat je ook meer op de lifestyle-tour gaat. Ik vind lifestyle artikelen altijd heerlijk om te lezen 🙂

 22. Claire 21 december 2016 op 10:44 pm - Beantwoord

  Woohoo ik kan niet wachten tot het vakantie is en dan lekker te bloggen. Ik haal ook inspiratie uit winkels of andere blogs (die van jou!) of bedenk me wat ik zelf graag wil lezen. Soms kan ik wel echt balen als ik een meh-artikel online heb staan haha. De ene keer kan ik niet wachten om het te publiceren maar soms denk ik ook weleens van: wauw, kon ik niet beter. Stom eigenlijk!

  • Romy 22 december 2016 op 12:30 am - Beantwoord

   Wat ontzettend leuk om te horen dat je soms inspiratie haalt uit mijn blog. Dat vind ik een groot compliment 🙂 Ik herken het trouwens wel van de meh-artikelen. Soms baal ik ook van iets wat ik online zet, maar het grappige is dat je nooit weet hoe anderen het ontvangen. Soms scoren juist de artikelen waar jij minder tevreden over bent, eigenlijk nog best goed! 🙂

Recente blogs

Gekocht & gekregen | Valentijnssjaal, mobielhoesje en bananentas

20 februari 2020|Lifestyle|

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een paar nieuwe aankopen op mijn blog te showen. Omdat ik laatst al een deel van mijn salaris aan een nieuwe telefoon heb besteed, liet ik het geld verder de afgelopen maand niet heel hard rollen. Toch wisten een paar bescheiden aankopen hun weg naar mijn huis te vinden. Ook kreeg ik twee lieve dingen cadeau waar ik erg blij mee ben. Kijk je mee naar mijn nieuwste aanwinsten? Met onder andere een sjaal die ik cadeau kreeg voor Valentijnsdag, een nogal roze hoesje voor mijn telefoon en een schattige bananentas.

Outfit | Kanten top met bloemen, shorts & blote benen

10 juli 2019|Outfits|

Mijn vorige outfitpost is alweer van een tijdje geleden. Nu ik op mezelf woon, is outfitfoto's maken toch wat ingewikkelder geworden. Mijn huisgenootje (a.k.a. kat) Pippa vragen om mooie foto's te maken is toch wat lastig. Maar mijn vriendin Jolanda was zo lief om een paar foto's te maken van mijn outfit met mijn nieuwe top. Ik laat je dan ook met plezier mijn nogal blauwe outfit zien, inclusief shorts, blote benen, blauwe oorbellen en een matchend telefoonhoesje.