Christmas Cozy | 7 leuke films om te kijken met kerst

Stel je voor: de regen (of sneeuw) tikt tegen de ramen. Alle gasten voor het kerstdiner zijn al weg en je buik zit te vol om je op de restjes van de gourmet te storten. Wat doe je dan op je vrije avond? Juist ja, een film kijken! Niet eens per se een kerstfilm, maar gewoon iets vrolijks om van dat laatste beetje kerst te genieten. Gelukkig zijn daar genoeg leuke films voor. Soms zielig, soms grappig en soms vooral heerlijk gezellig. Dit zijn 7 films die ik geweldig vind om te kijken met kerst en die jou misschien ook een glimlach op je gezicht bezorgen. Ook noem ik 4 films die ik zelf nog wil kijken met kerst.

leuke films om te kijken met kerst

1. The Holiday

The Holiday gaat over twee vrouwen die met kerst van huis wisselen. Van een typisch Amerikaans huis naar een knusse Engelse cottage en andersom. Dat pakt anders uit dan verwacht, want ze lopen allebei een man tegen het lijf. Het beetje drama en de ongegeneerde romantiek maken dit een van mijn favoriete kerstfilms. Ook vind ik de settings in de film prachtig. Die zorgen ervoor dat ik meteen een vliegticket naar het besneeuwde Engeland wil boeken.

2. Love Actually

Als cliché der clichés wordt deze film elke kerstavond weer herhaald. Love Actually is een van de weinige films waar ik zelfs na vijf keer kijken nog graag voor thuis blijf. Love Actually is een verzameling van 10 liefdesverhalen die zich afspelen rond kerst in het mooie Engeland. Over verliefde stelletjes, vaders en zonen en verboden liefdes. Natuurlijk zijn er ook de nodige hobbels en twijfels voordat uiteindelijk alles goed afloopt.

3. Mr. Bean

Een echte film is dit misschien niet, maar Mr. Bean mag wat mij betreft niet ontbreken tussen de leuke films om te kijken met kerst. Ken je de sketch al waarin hij met een kalkoen op zijn hoofd door de kamer banjert? En de scène waarin hij zijn soort-van-vriendin heel subtiel wil verrassen met de ring van haar dromen? Dat pakt op z’n Mr. Beans iets minder gelukkig uit. Voor wie wel iets luchtigs kan gebruiken, is deze video zeker een aanrader. Je kunt hem op YouTube (en wel hier) gratis terugkijken.

4. The BFG (De GVR)

Geen echte kerstfilm, maar wel een heerlijk verhaal om met de familie naar te kijken. Waan je weer even in een wondere wereld van grote reuzen en kinderfantasieën met deze mooie Steven Spielberg-film met prachtige beelden. In dit verhaal van Roald Dahl wordt een meisje uit een weeshuis meegenomen door een Grote Vriendelijke Reus (GVR), met wie zij allerlei avonturen beleeft. Samen gaan ze onrecht tegen en ze ontwikkelen een mooie vriendschap.

5. Intouchables

Ook deze film is geen echte kerstfilm, maar vanwege de kerstgedachte in de film vind ik dat hij niet in dit lijstje mag ontbreken. In Intouchables komt namelijk heel goed naar voren hoe waardevol het is om iets voor een ander te betekenen. Intouchables gaat over een zieke man en zijn verzorger. Eigenlijk zijn ze totaal verschillende types, maar toch bloeit er een mooie vriendschap op en halen ze het beste in elkaar naar boven. Een glimlach gegarandeerd!

6. Soof (deel 1 en 2)

Ik heb een zwak voor Nederlandse romcoms, maar de film Soof verdient in dat rijtje een speciale plek. De films zijn aan de ene kant romantisch en heerlijk feelgood, maar er zit ook de nodige humor in. Het hoofdpersonage, Soof, begint haar eigen kookstudio, houdt tegelijkertijd een gezin draaiende en leeft een niet al te glamoureus leven, als er opeens knappe mannen voorbijkomen. Vooral deel 2 vond ik leuk en bevat de nodige kersttruien en gezellige kerstdecoratie.

7. Alles is familie

Nog een Nederlandse film die ik wel opnieuw en opnieuw kan blijven kijken, is Alles is familie. Het is een film over liefde of het gebrek daaraan, ouderschap en vooral familiebanden die niet altijd even makkelijk zijn. Over geluk en keuzes maken die wel of juist niet goed uitpakken. Een heerlijk en laagdrempelig verhaal om met je eigen familie op de bank naar te kijken terwijl je uitbuikt van de stoofpeertjes en het ijs.

Welke films wil ik zelf nog kijken met kerst?

Dan zijn er ook nog een aantal films die ik nog niet heb gezien, maar graag met kerst zou kijken:

 • La La Land. Over deze schijnbaar magische film heb ik al veel goeds gehoord. Zeker als je van dansen en muziek houdt met een tikkeltje romantiek, schijnt dit de perfecte film te zijn.
 • Beauty and the Beast. Disneyfilms vind ik sowieso geweldig, maar de geacteerde Disneyfilms vind ik al helemaal heel gaaf. Tijd om me eens aan deze magische film te wagen!
 • Home Alone. Ik heb vast onder een steen geleefd, want ik heb dus nog nooit Home Alone gezien, terwijl het screenshot van de te schattige, eenzame jongen me al zo vaak heeft aangestaard. Hoogste tijd om te kijken!
 • Frozen. Nog zo’n gevalletje ‘where have I been?’. De dvd van Frozen ligt hier al klaar. Ik moet hem alleen nog zien. Hoog tijd om daarvoor met kerst de tv aan te zetten. Let it go, let it góóó…

Wat is jouw favoriete kerstfilm

Volg:
Deel:

47 Reacties

 1. Darina
  19 december 2017 / 06:28

  Intouchables is een prachtige film die veel indruk op mij heeft gemaakt. The Holiday heb ik nog nooit gezien dus wellicht dat ik die ga kijken :)
  Darina blogde over…10 Kerstcadeautjes voor de Parisienne

 2. 19 december 2017 / 07:39

  Ik heb laatst het veel afgekraakt The Christmas Prince gekeken en ik vond het leuk. Heb niet de beste filmsmaak. Binnenkort ga ik de andere kerstfilm van Netflix nog kijken.
  Shirley blogde over…Hoe plant een control freak een reis?

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:54

   Ja, The Grinch blijft ook heel leuk! Echt zo’n typisch kerstverhaal met een leuke twist :)

 3. Maaike
  19 december 2017 / 09:11

  Nummer 1, 2 en 5 vind ik ook prachtig. The holiday was volgens mij gisteren nog op tv. Heerlijk hè, dit soort films. Ik heb gisterenavond nog bridget Jones zitten kijken. Had ik opgenomen en ben er lekker voor gaan zitten. Over la la land hoor ik veel goede verhalen. Maar ik kan niet zo goed tegen zang in een film ?
  Maaike blogde over…Shoplog: Spulletjes voor kerst

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:56

   Oh heerlijk, Bridget Jones! Die films blijf ik ook geweldig vinden. Echt een perfecte vrouwenfilm voor een rustige avond :)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:54

   Dankjewel! ♥ Jij ook een hele fijne kerst!

 4. 19 december 2017 / 08:30

  Noooo heb je nog nooit Home Alone gezien? Ga het kijken! Haha. Ik heb alle delen al minstens 40x gezien (oké, overdrijven is ook een vak haha). Nu heb ik een hekel aan die films maar het is wel echt jeugdsentiment. :p Lalaland is ook super leuk! Love Actually ken ik ook, écht zo’n typia he cheesy film hihi.
  Sandra blogde over…De lekkerste kerstrecepten van andere bloggers

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:55

   Haha, erg hè?! ;) Ik ga de films van Home Alone deze kerst maar echt eens kijken. Volgens mij heb ik heel wat gemist ;)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:55

   Boks! Leuk om te horen dat we dezelfde favorieten hebben :)

 5. 19 december 2017 / 09:15

  De GVR wilde ik ook nog kijken, goed idee! Wat grappig dat je Home Alone nog niet gezien hebt; maar zijn ze inmiddels niet een beetje gedateerd? Ik kan ze zelf inmiddels wel dromen, al vond ik nr. 2 erg leuk!

  Ik vind Harry Potter leuk om te kijken met Kerst, en natuurlijk Christmas Carol!
  Josephine blogde over…Victoriaans Kerstrecept: Gingerbread cookies maken

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:57

   Home Alone zijn inderdaad inmiddels al wat ouder, maar toch wil ik ze echt nog een keer zien. Volgens mij worden de films elk jaar weer herhaald, dus dat komt vast goed ;) Harry Potter vind ik ook een typische film om met kerst te kijken, zeker met de mooie winterse landschappen die soms in de films te zien zijn.

 6. Danielle
  19 december 2017 / 10:17

  Wat een fijne en leuke blogpost! Ik heb gisteren nog The Holiday gekeken en er van genoten en Soof 1 &2 heb ik ook al pas gekeken met mijn man!

  Mijn favoriete kerstfilm is overigens Anastasia .
  Danielle blogde over…Meer rust in je leven door dingen los te laten

 7. 19 december 2017 / 10:12

  Intouchables is ook echt een van mijn favoriete films aller tijden! Beetje emo, maar gewoon ook echt goede humor, want ben meestal niet zo voor van die melige films. Beauty & The Beast is leuk! La La Land vond ik dan weer wel echt de meest overrated brol ever, haha :-)
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…100% balanced

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:58

   Haha, nu maak je me des te nieuwsgieriger naar La La Land ;)

 8. Simone
  19 december 2017 / 10:24

  Geen kerst zonder Home Alone hier haha! Al moet ik bekennen dat ik ze inmiddels alweer gezien heb. The Holiday en Love Actually zijn ook echte favorieten van mij.
  Simone blogde over…5 ideeën wat je kunt doen met Kerst

 9. 19 december 2017 / 11:00

  The Holiday is echt mijn allergrootste favoriet! Ik zou ‘m elke dag wel kunnen kijken, om de mooie setting en de besneeuwde landschappen, maar zeker ook voor het lekker voorspelbare maar o zo romantische verhaal. En voor Jude Law, die mag ook wel eens onverwacht voor mijn deur staan ;’)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:59

   Jude Law is inderdaad zeker geen straf om naar te kijken ;) Ik vind The Holiday ook zo’n mooie, romantische film. Een echte kerstfavoriet!

 10. 19 december 2017 / 12:27

  Ik kijk met kerst altijd mijn favoriete film: While you were sleeping uit 1995. Speelt zich af tussen kerst en oud&nieuw<3
  Leuke tips! Heb ze nog niet allemaal gezien.

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 06:59

   Oh die film ken ik nog niet! Je maakt me nieuwsgierig!

 11. 19 december 2017 / 13:48

  De films die je nog niet hebt gezien zijn wel verrassend, heeft niet iedereen die al gezien dan :-)
  Home alone is niet zo mijn ding meer, maar de andere 3 zou ik met plezier nog een keertje kijken.
  Lies blogde over…30 dagen mindful – week 2

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:00

   Haha, ik denk inderdaad dat de meeste mensen die films al wel één of zelfs talloze keren hebben gekeken ;) Tijd om daar dit jaar eens verandering in te brengen!

 12. Nikita
  19 december 2017 / 14:23

  Ik krijg dankzij jouw blogpost echt zin om films te gaan kijken haha! Maar er zijn er een paar van jouw lijstje die ik nog wil zien. Frozen is trouwens een topfilm! Ik ben het met de boodschap eens, maar heb er ook een eigen persoonlijke boodschap aan gegeven. Die helpt mij om dingen te accepteren, dus dat is mooi
  Nikita blogde over…Een paar bijzondere complimenten

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:01

   Wat mooi om te horen dat je zo’n persoonlijke boodschap uit de film Frozen hebt kunnen halen. Het lijkt mij ook een prachtige film met een mooi verhaal. Alleen al bij het zien van de mooie dvd-hoes van die film droom ik al bijna weg ;)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:01

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die wat films betreft soms een beetje achterloopt ;)

 13. 19 december 2017 / 16:03

  Home Alone moet je echt gewoon eens zien. Bij ons is dat bijna traditie dat we die film kijken rond de Kerstperiode. Ik voel me er automatisch altijd gezellig bij :) Frozen is uiteraard ook een grote aanrader. Al is het maar om mee te kunnen zingen. Haha. La La Land vond ik helaas wel een beetje tegenvallen. Ik vind de film precies een beetje overrated. Zo goed is ie nu ook weer niet in mijn ogen. Benieuwd wat jij er van gaat vinden! Geniet er alvast van ;)
  Sarah blogde over…Bye bye baaldag – 5x tips

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:07

   Leuk om te horen wat jouw kerstfavorieten zijn! Nu ben ik wel heel benieuwd naar La La Land. Ben benieuwd of ik hem écht zo goed zal vinden ;)

 14. 19 december 2017 / 18:58

  Ik kan de tijd niet noemen dat ik nog eens naar een film keek, haha! Met Mr. Bean lig ik nog altijd plat. Ookal lijkt die redelijk voorspelbaar nu ik die al zo vaak gezien heb. The Holiday vind ik een mooie film! De rest ken ik niet. Ik zou wel graag naar de nieuwe Fc Kampioenen film willen gaan kijken in de cinema. Dat is een komische tv-reeks en nu hebben die al 3 films gemaakt. Dat word weer lachen!
  Evelyne blogde over…Mijn 365daysofphotography-project | week#50

 15. 19 december 2017 / 19:32

  Oh leuk zo’n filmtips voor een filmmarathon. Wil ik graag onthouden. The holiday, die hóórt er gewoon bij, al zo vaak gezien :-) Ook Hachi (a dog’s tale) is er zo eentje. Zag ‘m vandaag nog staan in Kruidvat. Hebben hem gelukkig op DVD. Wat ik ook mooi vind: sleepless in Seattle/ You’ve got mail/Chocolat … Films die ik meer dan 1 keer zie koop ik gewoonlijk op DVD. Is nooit verloren.
  Hilde blogde over…Kerststerren van papier

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:09

   Leuk om te horen wat jouw favorieten zijn! Er zitten een paar films bij die ik nog niet ken. Je maakt me nieuwsgierig. En groot gelijk heb je om de mooiste film gewoon op dvd te kopen. Dan kun je ze kijken wanneer je wilt :)

 16. 19 december 2017 / 20:26

  Love Actually en The Holiday zijn echt twee van m’n favo films! :D La La Land is een aanrader en Beauty & The Beast vond ik ook heel fijn. Ben blij dat Love Actualy op Netflix staat en The Holiday heb ik laatst opgenomen op tv dus die kan ik volgende week kijken ^^
  Irene blogde over…Duizend vragen aan jezelf • Deel 66

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:10

   Wat een heerlijk vooruitzicht dat je binnenkort weer The Holiday kunt gaan kijken! Sommige films kun je niet vaak genoeg zien :)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:10

   Zo leuk om te horen! Geniet van The Holiday :)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:10

   Love Actually is echt een aanrader, hoor! Ben benieuwd wat je ervan vindt ;)

 17. 19 december 2017 / 21:49

  Oh jaaa The Holiday is ook een van mijn favoriete films! Zo’n heerlijke zwijmel-kerstfilm! Van jouw lijstje heb ik alleen The BFG nog nooit gezien, maar lijkt me ook een hartverwarmende film. Oh wat erg, heb jij Home Alone en Frozen nog nooit gezien? Dat wordt hoog tijd! Van de vier films die je nog niet gezien hebt kan ik je ze allemaal van harte aanbevelen ;)

  • Romy
   Auteur
   20 december 2017 / 07:11

   Leuk om te horen dat die films alle vier aanraders zijn :) Haha, erg hè dat ik Home Alone en Frozen nog niet ken?! Daar ga ik deze kerst maar eens verandering in aanbrengen ;)

 18. 19 december 2017 / 22:30

  Nummer 1, 2 en 4 wil ik zeker zien! De GVR moet ik zien vind ik, ik was gek op dat boek.

 19. 19 december 2017 / 22:55

  Home Alone en the Holiday! :D The Holiday is echt een mooie film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge