Stel je voor: de regen (of sneeuw) tikt tegen de ramen. Alle gasten voor het kerstdiner zijn al weg en je buik zit te vol om je op de restjes van de gourmet te storten. Wat doe je dan op je vrije avond? Juist ja, een film kijken! Niet eens per se een kerstfilm, maar gewoon iets vrolijks om van dat laatste beetje kerst te genieten. Gelukkig zijn daar genoeg leuke films voor. Soms zielig, soms grappig en soms vooral heerlijk gezellig. Dit zijn 7 films die ik geweldig vind om te kijken met kerst en die jou misschien ook een glimlach op je gezicht bezorgen. Ook noem ik 4 films die ik zelf nog wil kijken met kerst.

leuke films om te kijken met kerst

1. The Holiday

The Holiday gaat over twee vrouwen die met kerst van huis wisselen. Van een typisch Amerikaans huis naar een knusse Engelse cottage en andersom. Dat pakt anders uit dan verwacht, want ze lopen allebei een man tegen het lijf. Het beetje drama en de ongegeneerde romantiek maken dit een van mijn favoriete kerstfilms. Ook vind ik de settings in de film prachtig. Die zorgen ervoor dat ik meteen een vliegticket naar het besneeuwde Engeland wil boeken.

2. Love Actually

Als cliché der clichés wordt deze film elke kerstavond weer herhaald. Love Actually is een van de weinige films waar ik zelfs na vijf keer kijken nog graag voor thuis blijf. Love Actually is een verzameling van 10 liefdesverhalen die zich afspelen rond kerst in het mooie Engeland. Over verliefde stelletjes, vaders en zonen en verboden liefdes. Natuurlijk zijn er ook de nodige hobbels en twijfels voordat uiteindelijk alles goed afloopt.

3. Mr. Bean

Een echte film is dit misschien niet, maar Mr. Bean mag wat mij betreft niet ontbreken tussen de leuke films om te kijken met kerst. Ken je de sketch al waarin hij met een kalkoen op zijn hoofd door de kamer banjert? En de scène waarin hij zijn soort-van-vriendin heel subtiel wil verrassen met de ring van haar dromen? Dat pakt op z’n Mr. Beans iets minder gelukkig uit. Voor wie wel iets luchtigs kan gebruiken, is deze video zeker een aanrader. Je kunt hem op YouTube (en wel hier) gratis terugkijken.

4. The BFG (De GVR)

Geen echte kerstfilm, maar wel een heerlijk verhaal om met de familie naar te kijken. Waan je weer even in een wondere wereld van grote reuzen en kinderfantasieën met deze mooie Steven Spielberg-film met prachtige beelden. In dit verhaal van Roald Dahl wordt een meisje uit een weeshuis meegenomen door een Grote Vriendelijke Reus (GVR), met wie zij allerlei avonturen beleeft. Samen gaan ze onrecht tegen en ze ontwikkelen een mooie vriendschap.

5. Intouchables

Ook deze film is geen echte kerstfilm, maar vanwege de kerstgedachte in de film vind ik dat hij niet in dit lijstje mag ontbreken. In Intouchables komt namelijk heel goed naar voren hoe waardevol het is om iets voor een ander te betekenen. Intouchables gaat over een zieke man en zijn verzorger. Eigenlijk zijn ze totaal verschillende types, maar toch bloeit er een mooie vriendschap op en halen ze het beste in elkaar naar boven. Een glimlach gegarandeerd!

6. Soof (deel 1 en 2)

Ik heb een zwak voor Nederlandse romcoms, maar de film Soof verdient in dat rijtje een speciale plek. De films zijn aan de ene kant romantisch en heerlijk feelgood, maar er zit ook de nodige humor in. Het hoofdpersonage, Soof, begint haar eigen kookstudio, houdt tegelijkertijd een gezin draaiende en leeft een niet al te glamoureus leven, als er opeens knappe mannen voorbijkomen. Vooral deel 2 vond ik leuk en bevat de nodige kersttruien en gezellige kerstdecoratie.

7. Alles is familie

Nog een Nederlandse film die ik wel opnieuw en opnieuw kan blijven kijken, is Alles is familie. Het is een film over liefde of het gebrek daaraan, ouderschap en vooral familiebanden die niet altijd even makkelijk zijn. Over geluk en keuzes maken die wel of juist niet goed uitpakken. Een heerlijk en laagdrempelig verhaal om met je eigen familie op de bank naar te kijken terwijl je uitbuikt van de stoofpeertjes en het ijs.

Welke films wil ik zelf nog kijken met kerst?

Dan zijn er ook nog een aantal films die ik nog niet heb gezien, maar graag met kerst zou kijken:

 • La La Land. Over deze schijnbaar magische film heb ik al veel goeds gehoord. Zeker als je van dansen en muziek houdt met een tikkeltje romantiek, schijnt dit de perfecte film te zijn.
 • Beauty and the Beast. Disneyfilms vind ik sowieso geweldig, maar de geacteerde Disneyfilms vind ik al helemaal heel gaaf. Tijd om me eens aan deze magische film te wagen!
 • Home Alone. Ik heb vast onder een steen geleefd, want ik heb dus nog nooit Home Alone gezien, terwijl het screenshot van de te schattige, eenzame jongen me al zo vaak heeft aangestaard. Hoogste tijd om te kijken!
 • Frozen. Nog zo’n gevalletje ‘where have I been?’. De dvd van Frozen ligt hier al klaar. Ik moet hem alleen nog zien. Hoog tijd om daarvoor met kerst de tv aan te zetten. Let it go, let it góóó…

Wat is jouw favoriete kerstfilm

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 19 december 2017 op 6:08 am - Beantwoord

  Intouchables is een van mijn all time favorieten. The Beauty and the beast is ook een hele mooie film. Soof is gewoon humor, daar heb ik zo vaak hardop zitten lachen.

  Ik wil nog steeds de BFG kijken. Die heb ik nog steeds niet gezien.

 2. Darina 19 december 2017 op 6:28 am - Beantwoord

  Intouchables is een prachtige film die veel indruk op mij heeft gemaakt. The Holiday heb ik nog nooit gezien dus wellicht dat ik die ga kijken 🙂

 3. Shirley 19 december 2017 op 7:39 am - Beantwoord

  Ik heb laatst het veel afgekraakt The Christmas Prince gekeken en ik vond het leuk. Heb niet de beste filmsmaak. Binnenkort ga ik de andere kerstfilm van Netflix nog kijken.

 4. Loes 19 december 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Jaaa the Holiday is echt mijn favoriet! En the Grinch ook, dat is mijn favoriete echte echte kerstfilm. De BFG is ook een mooie toevoeging, de originele film/het boek heeft zoveel herinneringen voor me en vond deze versie ook heel leuk.

  • Romy 20 december 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Ja, The Grinch blijft ook heel leuk! Echt zo’n typisch kerstverhaal met een leuke twist 🙂

 5. Aneta 19 december 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Bedankt voor het lijstje. Ik plof tweede kerstdag op de bank en doe helemaal niks meer. Fijne kerst meis!

  • Romy 20 december 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Dankjewel! ♥ Jij ook een hele fijne kerst!

 6. Sandra 19 december 2017 op 8:30 am - Beantwoord

  Noooo heb je nog nooit Home Alone gezien? Ga het kijken! Haha. Ik heb alle delen al minstens 40x gezien (oké, overdrijven is ook een vak haha). Nu heb ik een hekel aan die films maar het is wel echt jeugdsentiment. :p Lalaland is ook super leuk! Love Actually ken ik ook, écht zo’n typia he cheesy film hihi.

  • Romy 20 december 2017 op 6:55 am - Beantwoord

   Haha, erg hè?! 😉 Ik ga de films van Home Alone deze kerst maar echt eens kijken. Volgens mij heb ik heel wat gemist 😉

 7. Neverdullmoments 19 december 2017 op 8:37 am - Beantwoord

  Dikke boks, zelfde filmfavorieten hier! Wat ik ook altijd heerlijk vind, is om de Lord of the rings films te kijken!

 8. Maaike 19 december 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Nummer 1, 2 en 5 vind ik ook prachtig. The holiday was volgens mij gisteren nog op tv. Heerlijk hè, dit soort films. Ik heb gisterenavond nog bridget Jones zitten kijken. Had ik opgenomen en ben er lekker voor gaan zitten. Over la la land hoor ik veel goede verhalen. Maar ik kan niet zo goed tegen zang in een film ?

  • Romy 20 december 2017 op 6:55 am - Beantwoord

   Boks! Leuk om te horen dat we dezelfde favorieten hebben 🙂

  • Romy 20 december 2017 op 6:56 am - Beantwoord

   Oh heerlijk, Bridget Jones! Die films blijf ik ook geweldig vinden. Echt een perfecte vrouwenfilm voor een rustige avond 🙂

 9. jonna@burgertrutjes 19 december 2017 op 9:13 am - Beantwoord

  Soof blijft een super leuke film! De serie op Videoland is ook een aanrader 🙂
  Verder ben ik niet zo van de Kerstfilms.

 10. Josephine 19 december 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  De GVR wilde ik ook nog kijken, goed idee! Wat grappig dat je Home Alone nog niet gezien hebt; maar zijn ze inmiddels niet een beetje gedateerd? Ik kan ze zelf inmiddels wel dromen, al vond ik nr. 2 erg leuk!

  Ik vind Harry Potter leuk om te kijken met Kerst, en natuurlijk Christmas Carol!

  • Romy 20 december 2017 op 6:57 am - Beantwoord

   Home Alone zijn inderdaad inmiddels al wat ouder, maar toch wil ik ze echt nog een keer zien. Volgens mij worden de films elk jaar weer herhaald, dus dat komt vast goed 😉 Harry Potter vind ik ook een typische film om met kerst te kijken, zeker met de mooie winterse landschappen die soms in de films te zien zijn.

 11. evelien 19 december 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips! De gvr lijkt mij heel erg leuk, en ik moest nog steeds love actualy & the holiday kijken hihi. <3
  Liefs,
  Evelien

 12. Lindsey Beljaars 19 december 2017 op 9:55 am - Beantwoord

  Ik vind Soof echt fantastisch!!

 13. Sam - singlereadytomingleblog 19 december 2017 op 10:12 am - Beantwoord

  Intouchables is ook echt een van mijn favoriete films aller tijden! Beetje emo, maar gewoon ook echt goede humor, want ben meestal niet zo voor van die melige films. Beauty & The Beast is leuk! La La Land vond ik dan weer wel echt de meest overrated brol ever, haha 🙂

 14. Danielle 19 december 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een fijne en leuke blogpost! Ik heb gisteren nog The Holiday gekeken en er van genoten en Soof 1 &2 heb ik ook al pas gekeken met mijn man!

  Mijn favoriete kerstfilm is overigens Anastasia .

 15. Simone 19 december 2017 op 10:24 am - Beantwoord

  Geen kerst zonder Home Alone hier haha! Al moet ik bekennen dat ik ze inmiddels alweer gezien heb. The Holiday en Love Actually zijn ook echte favorieten van mij.

 16. Kirsten 19 december 2017 op 11:00 am - Beantwoord

  The Holiday is echt mijn allergrootste favoriet! Ik zou ‘m elke dag wel kunnen kijken, om de mooie setting en de besneeuwde landschappen, maar zeker ook voor het lekker voorspelbare maar o zo romantische verhaal. En voor Jude Law, die mag ook wel eens onverwacht voor mijn deur staan ;’)

  • Romy 20 december 2017 op 6:58 am - Beantwoord

   Haha, nu maak je me des te nieuwsgieriger naar La La Land 😉

  • Romy 20 december 2017 op 6:59 am - Beantwoord

   Jude Law is inderdaad zeker geen straf om naar te kijken 😉 Ik vind The Holiday ook zo’n mooie, romantische film. Een echte kerstfavoriet!

 17. Saskia 19 december 2017 op 12:27 pm - Beantwoord

  Ik kijk met kerst altijd mijn favoriete film: While you were sleeping uit 1995. Speelt zich af tussen kerst en oud&nieuw<3
  Leuke tips! Heb ze nog niet allemaal gezien.

  • Romy 20 december 2017 op 6:59 am - Beantwoord

   Oh die film ken ik nog niet! Je maakt me nieuwsgierig!

 18. Lies 19 december 2017 op 1:48 pm - Beantwoord

  De films die je nog niet hebt gezien zijn wel verrassend, heeft niet iedereen die al gezien dan 🙂
  Home alone is niet zo mijn ding meer, maar de andere 3 zou ik met plezier nog een keertje kijken.

 19. Nikita 19 december 2017 op 2:23 pm - Beantwoord

  Ik krijg dankzij jouw blogpost echt zin om films te gaan kijken haha! Maar er zijn er een paar van jouw lijstje die ik nog wil zien. Frozen is trouwens een topfilm! Ik ben het met de boodschap eens, maar heb er ook een eigen persoonlijke boodschap aan gegeven. Die helpt mij om dingen te accepteren, dus dat is mooi

  • Romy 20 december 2017 op 7:00 am - Beantwoord

   Haha, ik denk inderdaad dat de meeste mensen die films al wel één of zelfs talloze keren hebben gekeken 😉 Tijd om daar dit jaar eens verandering in te brengen!

  • Romy 20 december 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je zo’n persoonlijke boodschap uit de film Frozen hebt kunnen halen. Het lijkt mij ook een prachtige film met een mooi verhaal. Alleen al bij het zien van de mooie dvd-hoes van die film droom ik al bijna weg 😉

 20. Johanne 19 december 2017 op 2:45 pm - Beantwoord

  Mijn favoriete kerstfilm is sowieso Love Actually! Ook vind ik het heerlijk om Frozen te kijken of The Holiday te kijken. Heb The Beauty and the Beast zelf ook nog niet gezien. Goed dat je ’t zegt! Net als La La Land trouwens. Ik loop immens achter zie ik , haha.

  • Romy 20 december 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die wat films betreft soms een beetje achterloopt 😉

 21. Sarah 19 december 2017 op 4:03 pm - Beantwoord

  Home Alone moet je echt gewoon eens zien. Bij ons is dat bijna traditie dat we die film kijken rond de Kerstperiode. Ik voel me er automatisch altijd gezellig bij 🙂 Frozen is uiteraard ook een grote aanrader. Al is het maar om mee te kunnen zingen. Haha. La La Land vond ik helaas wel een beetje tegenvallen. Ik vind de film precies een beetje overrated. Zo goed is ie nu ook weer niet in mijn ogen. Benieuwd wat jij er van gaat vinden! Geniet er alvast van 😉

  • Romy 20 december 2017 op 7:07 am - Beantwoord

   Leuk om te horen wat jouw kerstfavorieten zijn! Nu ben ik wel heel benieuwd naar La La Land. Ben benieuwd of ik hem écht zo goed zal vinden 😉

 22. Evelyne 19 december 2017 op 6:58 pm - Beantwoord

  Ik kan de tijd niet noemen dat ik nog eens naar een film keek, haha! Met Mr. Bean lig ik nog altijd plat. Ookal lijkt die redelijk voorspelbaar nu ik die al zo vaak gezien heb. The Holiday vind ik een mooie film! De rest ken ik niet. Ik zou wel graag naar de nieuwe Fc Kampioenen film willen gaan kijken in de cinema. Dat is een komische tv-reeks en nu hebben die al 3 films gemaakt. Dat word weer lachen!

 23. Hilde 19 december 2017 op 7:32 pm - Beantwoord

  Oh leuk zo’n filmtips voor een filmmarathon. Wil ik graag onthouden. The holiday, die hóórt er gewoon bij, al zo vaak gezien 🙂 Ook Hachi (a dog’s tale) is er zo eentje. Zag ‘m vandaag nog staan in Kruidvat. Hebben hem gelukkig op DVD. Wat ik ook mooi vind: sleepless in Seattle/ You’ve got mail/Chocolat … Films die ik meer dan 1 keer zie koop ik gewoonlijk op DVD. Is nooit verloren.

 24. Irene 19 december 2017 op 8:26 pm - Beantwoord

  Love Actually en The Holiday zijn echt twee van m’n favo films! 😀 La La Land is een aanrader en Beauty & The Beast vond ik ook heel fijn. Ben blij dat Love Actualy op Netflix staat en The Holiday heb ik laatst opgenomen op tv dus die kan ik volgende week kijken ^^

  • Romy 20 december 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht dat je binnenkort weer The Holiday kunt gaan kijken! Sommige films kun je niet vaak genoeg zien 🙂

 25. Rosita Elise 19 december 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

  Ik heb dus nu echt gelijk zin om the holiday weer te gaan kijken! Die film blijft zooooooo leuk! <3 weet je wat ik ga het doen ook! X

 26. Susan 19 december 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

  Ik heb Love Actually nog nooit gezien haha! Ik ga hem deze week nog kijken, beloofd 😉 En de GVR wil ik ook graag zien!

  • Romy 20 december 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Zo leuk om te horen! Geniet van The Holiday 🙂

  • Romy 20 december 2017 op 7:10 am - Beantwoord

   Love Actually is echt een aanrader, hoor! Ben benieuwd wat je ervan vindt 😉

 27. Lianne 19 december 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

  Oh jaaa The Holiday is ook een van mijn favoriete films! Zo’n heerlijke zwijmel-kerstfilm! Van jouw lijstje heb ik alleen The BFG nog nooit gezien, maar lijkt me ook een hartverwarmende film. Oh wat erg, heb jij Home Alone en Frozen nog nooit gezien? Dat wordt hoog tijd! Van de vier films die je nog niet gezien hebt kan ik je ze allemaal van harte aanbevelen 😉

  • Romy 20 december 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat die films alle vier aanraders zijn 🙂 Haha, erg hè dat ik Home Alone en Frozen nog niet ken?! Daar ga ik deze kerst maar eens verandering in aanbrengen 😉

 28. Nesrin 19 december 2017 op 10:30 pm - Beantwoord

  Nummer 1, 2 en 4 wil ik zeker zien! De GVR moet ik zien vind ik, ik was gek op dat boek.

 29. Maaike 19 december 2017 op 10:55 pm - Beantwoord

  Home Alone en the Holiday! 😀 The Holiday is echt een mooie film.

Recente blogs