body positivity 2

8 tips voor body positivity die mij écht hielpen

 • 5 juni 2019
 • 26 Reacties

Een flinke bos krullen of een korte boblijn? Een grote boezem of juist een bescheiden A-cup? Maat XS, M, L of XXL? Body positivity gaat over je lichaam accepteren, ongeacht wat voor lichaamsvorm, maat of andere uiterlijke kenmerken je hebt. En daar wil ik het vandaag eens over hebben. Na 10 jaar worstelen met flinke onzekerheid over mijn lichaam, heb ik geleerd om stukje bij beetje minder onzeker te worden. Het is niet zo dat mijn onzekere momenten weg zijn, maar ik ben wel verder dan ik ooit had durven hopen. Daarom deel ik graag 8 tips voor body positivity die mij hebben geholpen.

tips voor body positivity

Wat is body positivity?

Ik merk vaak dat mensen denken dat body positivity vooral gaat over een maatje meer omarmen. Dat terwijl body positivity vooral gaat over in het algemeen je lichaam accepteren, niet per se je kledingmaat. Ik ben zelf bijvoorbeeld heel lang onzeker geweest over mijn voeten (lees hier mijn verhaal over mijn steunkousen), maar ook over mijn benen die bijna lichtgevend wit zijn of over mijn tanden die misschien juist lichtgevend wit zouden moeten worden. Gelukkig heb ik geleerd om het grootste deel van de tijd dingen te accepteren die ik lange tijd verafschuwde. Juist dat heeft me heel veel gebracht. Deze 7 tips voor body positivity hebben mij daarbij geholpen.

1. Werk aan hoe je je over jezelf voelt

Ik heb lange tijd gedacht dat schoonheid gaat over hoe mooi je van nature bent. Ik kon jaloers kijken naar vrouwen met een perfect lichaam, spierwitte tanden, een heel fijn gezichtje en een flinke bos jaloersmakende krullen. Wat waren zij mooi! Waarom had ik dat alles niet? Inmiddels weet ik dat schoonheid niet gaat over witte tanden, ogen om in te verdrinken of een jaloersmakend kapsel. Het gaat veel meer om wat je uitstraalt. Je bent zo mooi als je je voelt. Als jij uitstraalt dat je goed in je vel zit en blij bent met jezelf, dan maakt dat je vanzelf al een beetje mooier.

2. Realiseer je dat iedereen onzeker is

Misschien een dooddoener, maar het besef dat ik niet de enige ben die onzeker is heeft mij heel erg geholpen. In de tijd dat ik extreem onzeker was over mijn lichaam, dacht ik soms dat ik als enige vrouw gebukt ging onder grote onzekerheid. Pas na een tijdje ging ik inzien dat iedereen onzeker is. Zelfs mensen die in mijn ogen make-uploos nog in een vrouwenglossy kunnen stralen, hebben dagen waarop ze op de bank zitten met een kapsel dat onmogelijk in toom te houden is en een huid die niet wil meewerken. Besef dat iedereen weleens onzeker is en dat die gevoelens van onzekerheid eigenlijk los staan van hoe jij eruitziet.

3. Wees dankbaar voor wat je lichaam kan

Ik heb zelf door een coach geleerd om op een andere manier naar mijn lichaam te kijken. Lange tijd heb ik me gefocust op mijn benen en voeten die ik niet mooi vond. Ik stond er dan ook totaal niet bij stil dat mijn lichaam veel meer is dan alleen uiterlijk vertoon. Dankzij mijn benen – dik of dun – kan ik de wijde wereld in. En ook mijn voeten – ook al zijn ze niet zoals ik had gewild – helpen me daarbij. Ik heb geleerd om veel meer te kijken naar mijn lichaam als een omhulsel dat me helpt om te doen wat ik wil. Er zijn talloze mensen die een moord zouden doen voor een gezond lichaam. Alleen al dat heeft me geholpen om weer blij te zijn met mijn lijf.

tips voor body positivity

4. Verleg je focus naar andere dingen dan je uiterlijk

Body positivity heeft in mijn ogen alles te maken met zelfvertrouwen. En dat zelfvertrouwen kun je niet alleen halen uit hoe je eruitziet, maar ook uit heel andere dingen die jou voldoening geven. Probeer juist eens te focussen op andere dingen die jij aan jezelf kunt waarderen. Waar ben jij trots op? Wat is jouw grootste kracht? Welke dingen heb jij overwonnen en welke knappe prestaties heb je waargemaakt? Het heeft mij heel erg geholpen om mezelf niet alleen te beoordelen op mijn uiterlijk, maar vooral op andere aspecten. Ik leerde mezelf te waarderen om wie ik was en wat ik kon, niet om hoe ik eruitzag. Daardoor werd mijn uiterlijk minder belangrijk.

5. Ontdek punten die je wél mooi vindt

Hoe onzeker je ook bent, ik ben ervan overtuigd dat je altijd wel iets kunt opnoemen wat je mooi vindt aan jezelf. Ik heb in de loop der jaren geleerd om goed te kijken naar dingen die ik wél kon waarderen aan mezelf. Dat helpt me om niet altijd de focus te leggen op imperfecties, maar om ook juist naar positieve kanten van mijn lichaam te kijken. Zo ben ik blij met mijn rode haren, mijn sproetjes, mijn bescheiden wipneusje en mijn groene ogen. Hoe onzeker ik soms ook kan zijn, het helpt me altijd als ik dan weer even mijn focus naar die punten verleg in de spiegel.

6. Zorg goed voor je lichaam

Met goed voor jezelf zorgen geef je eigenlijk een signaal af aan jezelf over je lichaam. Je laat daarmee blijken dat je lichaam waardevol is. Het klinkt misschien meer zweverig dan bedoeld, maar alleen al simpele dingen als jezelf regelmatig insmeren en jezelf de gezonde (en voldoende) voeding geven waar je lichaam om vraagt kunnen helpen om je lijf meer te waarderen. Je bent daarmee namelijk bewust op een positieve manier met je lijf bezig. Dat heeft mij in ieder geval erg geholpen.

tips voor body positivity

7. Draag kleding waarin jij je goed voelt…

Ik heb al vaker benadrukt dat het ontdekken van mijn kledingstijl veel voor mij heeft gedaan om minder onzeker over mijn lichaam te zijn. Sinds ik meer kleur ben gaan dragen en weer kleding draag om me fijn te voelen in plaats van om mezelf te verstoppen, voel ik me vele malen beter. Ik kan oprecht blij worden als ik mezelf in een kleurrijk jurkje hijs of een rokje uit de kast trek dat helemaal “mij” voelt. Verwen jezelf zo af en toe met een mooi en kwalitatief kledingstuk dat dat gevoel bij jou naar boven haalt.

8. …en fijne lingerie of badmode!

Hetzelfde geldt overigens voor lingerie en badmode. Investeren in een mooie beha of in een bikinisetje dat écht goed zit, kan veel doen met je zelfvertrouwen. Ik zocht bij LASCANA wat moois uit en koos voor een van de prachtige beha’s en een nachthemd die helemaal bij mijn stijl passen. Vrouwelijk, kleurrijk en vooral niet saai. Als ik dit soort items met plezier draag, kan ik me daardoor al een beetje mooier voelen. Bij LASCANA kun je overigens ook terecht voor mooie badmode, zoals stijlvolle badpakken en kleurrijke bikini’s, die een tripje naar het strand misschien al iets minder spannend maken.

Bonus: extra tips voor body positivity

Twee laatste tips voor body positivity om het artikel lekker (body) positief af te sluiten:

 1. Volg geen mensen die jou onzeker maken. Merk jij dat je onzeker wordt van de #fitgirls die dagelijks selfies plaatsen met een groene smoothie in hun hand? Klik dan op de ‘Ontvolg’-knop en ga in plaats daarvan op zoek naar mensen die je wel op een positieve manier inspireren. Zo volg ik liever mensen (met welke maat dan ook) die mooie kleding laten zien dan strak-in-het-sportpak-modellenaccounts waar de nodige filtertjes overheen zijn gegaan.
 2. Of volg juist mooie accounts over #bodypositivity. Ik vind bijvoorbeeld het Instagram-account van Life by Rosie heel inspirerend en volg daarnaast graag Bodyposipanda. Hun posts zetten me op een positieve manier aan het denken. Precies wat ik zoek!

Wat zijn jouw beste tips voor body positivity?

P.S. Lees ook eens mijn artikel op Aranka’s blog over het verminderen van mijn onzekerheid.

Pinterest tips voor body positivity

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Ilona Wielinga 5 juni 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Ontzettend bedankt voor deze fijne tips! Ik merk dat ik nog steeds erg negatief naar mezelf kijk, dus deze tips komen zeker van pas.

  • Romy 6 juni 2019 op 7:52 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je iets aan de tips hebt! Het is echt nergens voor nodig dat je zo negatief naar jezelf kijkt <3

 2. Naomi 5 juni 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Hier schrijf je een heleboel herkenbare dingen. Van je lichaam houden zit inderdaad niet in je maat of in je kapsel. Ik riep altijd dat ik ’tevreden’ zou zijn als ik tien kilo af zou vallen. Die kilo’s gingen er (dankzij stress en als bijwerking van medicatie) bijna dubbel af, maar geloof mij, ik was gelukkiger toen ik zwaarder was. Ik volg heel bewust geen mensen die de focus leggen op hun lichaam. Het maakt me onzeker en legt de focus op mijn lichaam, wat bij mij echt wel een gevaar is.
  Ik vind het mooi wat je schrijft over kijken naar wat je lichaam allemaal kan. Dan kun je eigenlijk niet anders dan er goed voor zorgen!

  • Romy 6 juni 2019 op 7:57 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie en open reactie! Heel goed dat je bewust mensen vermijdt die ervoor zorgen dat je te veel op je lichaam focust. Zeker als je daar gevoelig voor bent, is het beste om je te omringen met mensen die dat gevoel niet triggeren. En inderdaad, kijk naar wat je lichaam kan in plaats van alleen hoe het eruitziet. Een lichaam is zo veel meer dan een omhulsel voor de mooi <3

 3. Audrey 5 juni 2019 op 8:48 am - Beantwoord

  Mooi artikel! Ik vind het achteraf heel jammer dat ik als tiener soms zo negatief dacht over mijn lichaam.

 4. Meaghan 5 juni 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Mooie en positieve blog! Je beschrijft echt heel veel herkenbare punten, maar geeft ook goede tips! Volgens mij is iedereen wel eens onzeker over zijn of haar lichaam, ook de mensen met een ‘perfect’ lichaam. Vooral in mijn tienerjaren, toen ik een eetstoornis had, kon ik mij heel erg onzeker maken over mijn lichaam en ben ik ook niet altijd even lief geweest voor mijn lichaam. Inmiddels is er sprake van ‘gezonde’ onzekerheid. Van mijn eetstoornis heb ik steeds minder last en kan ik goed relativeren. Soms ben ik super zelfverzekerd over mijn lichaam, terwijl ik op andere dagen het liefst zo veel mogelijk verstop van mijn lichaam. Dat hoort er ook bij, maar ik zou mijn lichaam nog veel meer mogen waarderen eigenlijk. Zoals jij zegt, je lichaam doet zo veel voor je en kan zo veel. Dat is eigenlijk heel bijzonder en daar zou niemand negatief over mogen zijn.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:34 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend knap en stoer dat zo veel minder last hebt van je eetstoornis! <3 Daar mag je echt heel erg trots op zijn, want een eetstoornis naar de achtergrond duwen is echt niet niks. Je bent een prachtige meid en ik hoop echt dat je je lichaam nóg meer de waardering kunt geven die het absoluut verdient 🙂

 5. Saskia 5 juni 2019 op 10:18 am - Beantwoord

  Mooie tips! Het heeft denk ik zeker in de kern te maken met zelfverzekerdheid en niet met je kledingmaat. Ik ben in de jaren mijn lichaam gaan waarderen. waar ik in mijn pubertijd nog al moeite mee had. Ik moet zeggen dat ik het nu met mijn zwangerschap wel lastig vind mijn lichaam te omarmen. Ik weet dat het voor een goed doel is en het er allemaal bij hoort, maar op een 1 of andere manier voelt het niet ‘van mij’ omdat ik zo niet gewend ben een buik te hebben en zo moe te zijn. Ik probeer wel elke keer stil te staan bij het wonder dat in mijn buik groeit en dat helpt zeker wel, maar het is wel een mindset die ik dagelijks even aan moet zetten.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jouw waardering van je lichaam sinds je puberteit veel meer is gegroeid. Ik snap dat het met je zwangerschap net wat anders ligt (hoewel je ook nu heel trots mag zijn op je lichaam en op hoe het jullie kindje draagt!). Nog maar een paar weekjes en dan krijg je daarna vast langzaamaan je eigen lichaam weer terug én is er een heel lief kindje bij <3

 6. Els 5 juni 2019 op 10:43 am - Beantwoord

  Toch vind ik het een lastig punt. Ik probeer echt positief te denken, maar soms als ik dan toch in het zwembad sta, voel ik me toch wel dikker.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:47 pm - Beantwoord

   Wat rot om dat te horen! In badkleding rondlopen is natuurlijk ook wel net wat spannender dan in gewone kleding. Maar volgens mij heb je echt niets om je voor te schamen 🙂

 7. Anna 5 juni 2019 op 10:51 am - Beantwoord

  Wat een fijne en bruikbare tips! Inderdaad, het hebben van een gezond lichaam is het aller belangrijkst. Zeker goed om daar af en toe bij stil te staan!

 8. Simone 5 juni 2019 op 11:01 am - Beantwoord

  Dit vind ik hele bruikbare tips! Vooral het zien van lichaam als meer dan een ‘omhulsel’. Ik heb dit zelf heel erg met sportprestaties, als ik merk dat mijn lichaam steeds meer kan dan geeft dat echt een goed gevoel, waardoor ik me ook meteen beter in mijn vel voel!

  • Romy 7 juni 2019 op 11:48 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat sporten veel heeft gedaan voor het beter in je vel zitten. Op die manier je lichaam echt gebruiken, kan inderdaad heel erg helpen om je lichaam meer te waarderen 🙂

 9. Odetta 5 juni 2019 op 11:47 am - Beantwoord

  Als ik aan mijn echtgenoot Rob vraag: “Goh, vind je die vrouw op foto mooi?” Dan antwoordt hij altijd heel lief het volgende: Ach, deze foto zal wel gephotoshopt zijn!”
  Verder ben ik inderdaad blij wanneer het lichaam het doet. Vooral wanneer je iemand kent die halfzijdig verlamd is. Dat wanneer je ouder wordt steeds meer voor comfort gaat. Hoezo naaldhakken? En dat je bijvoorbeeld niet verminkt bent.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:50 pm - Beantwoord

   Haha, dat heeft Rob goed gezegd! Aan veel perfecte lichamen en andere perfecte plaatjes is wel het nodige gephotoshopt (of in het echt geknutseld). Dat is in ieder geval totaal geen maatstaf om je lichaam mee te vergelijken.
   Mooi om te horen dat je echt kunt waarderen wat je lichaam doet en hoe het functioneert. Eigenlijk mogen we inderdaad al heel dankbaar zijn met een gezond lichaam, hoe het er ook uitziet.

 10. Wat een mooi artikel! Ik heb net een artikel geschreven over lekkerder in je vel zitten en eigenlijk over alle punten zijn we het eens. We mogen allemaal wel wat gelukkiger met onszelf zijn. Mooi geschreven Romy!

  • Romy 7 juni 2019 op 11:51 pm - Beantwoord

   Absoluut! Dankjewel voor je lieve reactie! Ik las jouw artikel vanochtend en jij hebt het ook prachtig verwoord <3

 11. Zo simpel is dan geluk 5 juni 2019 op 3:58 pm - Beantwoord

  Mooie tips! Ik vind het altijd heel dubbel. Aan de ene kant bent ik tevreden met mijn lichaam en accepteer ik het zoals het is. Aan de andere kant, doet mijn lichaam altijd pijn e.d. en is mijn lichaam daardoor veranderd (dikker geworden) en kan ik daar weinig aan doen. Dat vind ik soms nog steeds wel lastig.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Ik snap dat het net wat anders ligt als je veel last hebt van pijn aan je lichaam en als je lichaam is veranderd zonder dat je er zelf iets aan kunt doen. Dat maakt misschien dat je lichaam minder eigen voelt of dat het lastiger is om te accepteren hoe het eruitziet. Toch hoop ik dat het je lukt om je lichaam langzaamaan, stapje voor stapje, meer te gaan waarderen zoals het is. Het is heel waardevol wat je lichaam nog steeds kan. En ik weet zeker dat je, ondanks dat je je misschien niet altijd zo voelt, echt prachtig bent 🙂

 12. Nikita 5 juni 2019 op 5:51 pm - Beantwoord

  Ik vind het mooi dat er zoveel rond body positivity wordt gedaan, je hoort het werkelijk overal. Omdat het zo belangrijk is om blij te zijn met wie je bent. Innerlijk en uiterlijk. Het maakt je leven een stuk beter. Ik kon zelf vroeger op alles wel iets aanmerken. Die krullen en golven waren iets waar ik niet altijd blij mee was. Anderhalfjaar geleden liet ik het iets donkerder kleuren en nu verzorg ik het goed met de juiste shampoo en conditioner. Het is nog steeds krullend en golvend, maar ik heb het inmiddels wel aanvaard. Bij mijn gezicht horen krullen, en geen steil haar. En ja, ik kan wel eens jaloers zijn als mijn zusje haar lange steile lokken over haar schouders gooit. Maar ik ben ook blij met mijn haar. Wanneer het extra goed ligt, dan ben ik altijd blij. Ook met de rest van mijn lichaam ben ik tevreden. Ik had altijd wel iets om te bekritiseren (zoals altijd, maar niet enkel op mijn lichaam) en toen ik een tijdje terug een strakke broek met scheuren pastte in de winkel viel het kwartje. Ik zag mezelf in de spiegel en zag dat ik een mooi lichaam heb. Ik ben inderdaad vrij slank, maar daarvoor ben ik niet beter dan iemand met een maatje meer. Dat maatje meer vertelt niet wie jij bent. Ik had altijd het gevoel dat ik veel te dikke bovenbenen had, maar dat heb ik inmiddels van me afgezet. Ik zie er meer dan genoeg uit zoals ik ben. Net als mijn karakter. Wat ik nu verteld heb lijkt zo gemakkelijk en snel geschreven. Maar ik heb echt jaren nodig gehad om mezelf te accepteren zoals ik ben. Mijn karakter en wie ik ben, dat zal ook nog wel een tijdje duren. Maar mijn lichaam heb ik inmiddels wel aanvaard. Ik ben als kind gepest geweest en werd elke dag lelijk genoemd. Als kind ga je dat geloven en blijft dat een impact op je hebben helaas. Maar ik ben de winnaar in dit verhaal, jammer voor die pesters.

  • Romy 7 juni 2019 op 11:59 pm - Beantwoord

   Lieve Nikita, ik wist helemaal niet dat je onzeker bent (geweest) over je krullende haar. Je hebt zo’n prachtige krullenbos, waar menig meisje met steil haar juist heel jaloers op zal zijn. Je mag trots zijn op je prachtige bos haar, die geweldig goed bij jou past. Ik ben blij om te horen dat je nu toch wat meer je haar bent gaan waarderen 🙂
   Je mag ontzettend trots zijn op waar je staat, juist na wat je in het verleden hebt meegemaakt en wat dat qua onzekerheid in je heeft aangewakkerd. Het is niet makkelijk om jezelf te leren accepteren als je anders gewend bent (die ervaring heb ik ook gehad), maar het is zo mooi dat je daarin met veel moeite en energie heel wat stappen hebt gezet. Jij bent de winnaar inderdaad. Daar mag je heel trots op zijn 🙂

 13. Geke 5 juni 2019 op 8:36 pm - Beantwoord

  Een heel mooie blog met goeie tips, dank je wel, Romy!

  Mijn tips… pfoe… niet luisteren naar wat anderen denken te moeten vertellen over jouw lichaam…
  je hoort vaak van de dames met een groter maatje dat ze negatief commentaar krijgen maar met mijn maatje minder (zeker vroeger) heb ik daar ook al vaak mee te maken gehad. ‘Eet maar een stuk taart meer want je lijn kan dat wel hebben’ – ‘je staat wel erg scherp zeg’ – skelet, panlat,… Niet zo fijn en op de duur ging ik mezelf dan ook maar verstoppen en was ik erg onzeker geworden, voelde me ook echt niet vrouwelijk.
  Maar eigenlijk hadden die mensen het recht niet om zo’n dingen te zeggen, alleen jij hebt zeggenschap over je lijf.

  Ik voel me wel iets beter nu in mijn vel, maar het is niet altijd makkelijk omdat ik ook kamp met wat medische dingen en chronisch energiegebrek. Dus mijn lichaam doet niet altijd wat het zou moeten doen en dat voelt ook wel wat dubbel. Maar we hebben alleen maar dit lijf, dus we zullen het er mee moeten doen ;). En er zijn ook altijd mensen die met nog meer te kampen hebben, dus ik probeer het positief te blijven bekijken.

  • Romy 8 juni 2019 op 12:04 am - Beantwoord

   Je hebt zeker wel een punt dat je ook met een maatje minder soms vervelende reacties kunt krijgen. Ik heb daar helaas zelf ook ervaring mee. Het lastige is dat er soms achter een maatje meer of juist minder ook een reden schuilgaat, en dat mensen dat verhaal vaak helemaal niet kennen als ze zomaar oordelen. Je bent goed zoals je bent – of dat nu met een maatje minder, een maatje meer of een maatje gemiddeld is. En wat anderen daarvan zeggen, doet daar inderdaad niets aan af.

   Ik kan me voorstellen dat je medische klachten het lastiger maken om je lichaam te accepteren zoals het is, juist omdat het niet altijd doet wat je zou willen dat het doet. Ik vind het mooi dat je er toch positief in staat. De ene dag zal het makkelijker zijn dan de andere, maar het mooiste wat je kunt doen is inderdaad accepteren dat dit jouw lijf is, dat het ook heel mooie en fijne kanten heeft en dat je het met dit lijf zal moeten doen 🙂

 14. Maaike 10 juni 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

  Oh wauw, wat een mooi artikel. Hier heb ik heel veel aan, dank je wel voor het delen! <3

  • Romy 11 juni 2019 op 11:42 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn tips hebt! 🙂

Recente blogs

Inspiratie voor de thuiswerkplek (mijn eigen (roze) plekje!)

25 juni 2021|Interieur|

Sinds het begin van coronatijd heb ik de eettafel tot mijn thuiswerkplek gebombardeerd. Dat werkte altijd prima, maar nu we samen thuiswerken verlangde ik heel erg naar een eigen plekje. Dat kon gelukkig vrij eenvoudig gerealiseerd worden met een hobbykamer over en een leeg bureau. Na lang twijfelen leek dat me toch wel een heel fijne werkplek - een plekje voor mij helemaal alleen. En met die nieuwe werkplekplannen, kwamen ook meteen de inspiratie voor mijn thuiswerkplek opborrelen. Tijd voor een moodboard!

10 mooie, gênante en grappige ontdekkingen na 1 week klussen

9 maart 2019|Persoonlijk|

Mijn eerste week klussen in mijn eigen huis zit erop. Een hele gewaarwording voor iemand met als enige kluservaring één keer behang van de muur krabben. Toch heeft het wel wat om van mijn woning zelf (met veel hulp van mijn vader!) een paleisje te maken dat bij mij past. Ik zal je de foto's van mijn niet al te stijlvolle klusoutfit besparen. Wel geef ik je graag een inkijkje in mijn klusweek. Dit door middel van 10 leuke, grappige of gênante ontdekkingen die ik deze week deed.

4 onzekerheden die je energie niet waard zijn

8 september 2019|Persoonlijke groei, Positiviteit, Zelfliefde|

Onzekerheid is typisch iets wat je het liefst vanuit een raam tien hoog naar beneden zou willen storten. Het levert je bijzonder weinig op, behalve onnodige kriebels, frustraties en spanning. Ook ik zou soms willen dat ik mijn onzekerheid zo uit mijn hoofd kon tillen om het vervolgens met een harde worp naar beneden te gooien. Tot nooit meer ziens! Gelukkig ben ik veel minder onzeker dan eerder, maar ik heb zeker een paar onzekerheden die ik nog graag zou uitzwaaien. Dit zijn 4 onzekerheden die in mijn ogen nergens voor nodig zijn.