IMG 6710 2 3

7 simpele tips voor een geluksboost (vandaag nog!)

 • 29 april 2018
 • 23 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Ben jij klaar voor een extra dosis geluksgevoel vandaag? Iedereen wil wel gelukkig zijn, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Natuurlijk heb je niet altijd de gelukssleutel zelf in handen, maar je kunt soms wel degelijk je geluksgevoel een boost geven. En daar hoeven echt niet per se dure buitenlandse reizen, etentjes bij sterrenrestaurants en hoge zomerse temperaturen aan te pas te komen. Ik geef je 7 tips voor een geluksboost, die je vandaag nog zelf kunt realiseren.

tips voor geluksboost vandaag

 1. Let’s smile! Lachen is gezond en van lachen word je blij. Alleen al een glimlach kan je een geluksboost geven. Creëer daarom vandaag eens een bewuste lachmoment. Je kunt simpelweg in de spiegel staren, je mondhoeken optrekken en naar je glimlachende spiegelbeeld kijken. Of je kunt denken aan iets wat grappig is. Hulp daarbij nodig? Ik gaf eerder 30 lekker concrete tips om jezelf binnen een paar minuten aan het lachen te krijgen.
 2. Doe iets waar je tegen opziet. Huh, wie wordt er nu gelukkig van vervelende taken? Tja, je krijgt inderdaad misschien geen instant geluksgevoel van het toilet schoonmaken of administratieve taken doen. Maar nu komt het goede nieuws: als je die ene vervelende taak eenmaal hebt afgerond, kan dát je wel gelukkig maken. Pak dus wél die wc-borstel erbij, raap wél alle moed bij elkaar om de administratie te doen en schrijf wél dat ene stuk waar je al wekenlang tegenaan hikt.
 3. Focus! Je doet waarschijnlijk elke dag wel dingen waar je plezier aan beleeft. Van een lekkere maaltijd koken tot wandelen met je geliefde of even kroelen met de kat. Maar probeer vandaag eens bij al die dingen je aandacht er volledig bij te houden. Schakel alle moderne technologie uit, zet je telefoon op stil en probeer zo’n fijne beleving met volledige aandacht te beleven. Heb je de mooie bloemen langs het wandelpad al gezien? Ruik je de geur van de bloesembomen? En hoor je het getjirp van de vogels om je heen? Geniet daar eens intens van.
 4. Doe iets waar je kinderlijk blij van wordt. Herinner je je nog die “goede oude tijd” waarin je al blij werd van een tripje naar McDonald’s, van een leuk liedje op de radio of van zandkoekjes bakken? Denk daar eens aan terug en doe eens opnieuw iets waar je als kind blij van werd. Kijk de serie die je als kind te gek vond, bak opnieuw koekjes met knalroze glazuur of ga weer eens naar de kinderboerderij. Wie weet maakt dat je ook járen later nog blij.
 5. Train jezelf in positief denken. Laten we een oefening doen! Zodra jij vandaag een #$%*&-gevoel krijgt, doe je je best om daar een positieve draai aan te geven. Hoe onwennig dat misschien ook voelt! Dat kan zijn door tegenover die ene negatieve gebeurtenis 2 positieve gebeurtenissen te zetten waarvan jij wél blij werd. Of ga aan de slag met omdenken en verzin een manier waarop die negatieve gebeurtenis ook iets positiefs heeft teweeggebracht. Moeilijk – ik weet het – maar het is zeker mogelijk. Een regenbui betekent bijvoorbeeld een warme douche achteraf en een afgezegde afspraak geeft je wel onverwacht de tijd om iets voor jezelf te doen.
 6. Verstand op nul! Ken je het gevoel dat de radertjes in je hoofd voortdurend draaien om je enorme gedachtestroom te verwerken? Tijd om die radertjes tijdelijk tot stilstand te brengen. Neem vandaag 15 minuten de tijd voor iets waar jij je hersenen niet voor hoeft te kraken of waarbij je in ieder geval je gedachten niet meer voor piekeren kunt gebruiken. Denk aan puzzelen, tekenen, spullen sorteren, een denkspelletje op je telefoon of desnoods naar het plafond staren met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Die ontspanning kan soms een fijne geluksboost geven.
 7. Plan een geluksmoment van de dag. Geluk komt deels toevallig op je pad, maar vaak kun je er ook zelf aan werken. In ieder geval aan de kleine geluksmomenten die je elke dag kunt beleven. Geluk komt niet elke dag stomtoevallig uit de lucht vallen, dus laten we eens beginnen met vandaag één geluksmoment heel bewust inplannen. Je kunt bijvoorbeeld een half uur uit je lievelingsboek lezen voordat het bedtijd is of wandelen langs het water of na het eten een kwartier bellen met je beste vriendin. Ruim voor één fijn momentje tijd in vandaag. Een kleine geluksboost gegarandeerd!

Wat ga jij vandaag doen om jezelf een geluksboost te geven?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Meer over mij

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 29 april 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik denk dat ik vandaag mijn verstand op nul ga zetten na een drukke periode.

  • Romy 29 april 2018 op 2:00 pm - Beantwoord

   Wat een mooi voornemen! Hopelijk kun je lekker genieten van een welverdiende iets rustigere dag vandaag!

 2. marije 29 april 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Het gevoel na iets te hebben gedaan waar je tegenop zag is gewoon priceless. Dat is zo’n instant happiness gevoel.

  Mooi lijstje weer! fijne zondag 🙂

  • Romy 29 april 2018 op 2:00 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het is zo fijn als je daar dan voor jezelf een streep onder kunt zetten.
   Fijne zondag! 🙂

 3. Neverdullmoments 29 april 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Zo zou elke dag moeten zijn inderdaad! Ik ga vandaag naar 2 verjaardagen, daar is het vast super gezellig. Ik ga me daar helemaal op focussen 🙂

  • Romy 29 april 2018 op 2:00 pm - Beantwoord

   Wat leuk, zo’n verjaardagszondag! Geniet er lekker van! 🙂

 4. Claire 29 april 2018 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik doe vandaag inderdaad “vervelende administratieve zaken”, ondanks dat ik er al een tijdje tegenop zie ben ik heel erg blij als ik dat heb gedaan!

  • Romy 29 april 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je je er toch toe hebt gezet om die administratieve taken te doen. Succes vandaag! En geniet ze daarna 😉

 5. Sandra 29 april 2018 op 10:51 am - Beantwoord

  Fijne tips heb je weer op een rijtje gezet Romy! Dankjewel. 🙂 Ik probeer altijd van elke gebeurtenis iets positiefs te verzinnen, hoe suf dat soms ook is. Nu lig ik bijvoorbeeld geblesseerd op de bank en kan ik niet heel veel, maar daar staat wel extra veel knuffelen met mijn kitten Suzie tegenover. Focus op de fijne dingen dus!
  Fijne dag vandaag! ♡

 6. Susan 29 april 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  Goede tips!! Tot nu toe ga ik best lekker vandaag 🙂

  • Romy 29 april 2018 op 2:03 pm - Beantwoord

   Mooi zo! 🙂 Geniet lekker van je zondag!

 7. Teddy 29 april 2018 op 2:01 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Goede tips 🙂

 8. Marielle 29 april 2018 op 6:56 pm - Beantwoord

  Fijne tips deel je toch altijd!

 9. Nikita 29 april 2018 op 7:06 pm - Beantwoord

  Goede tips! Ik merk dat ze allemaal wel helpen, omdat ik de meeste dingen wel eens doe als ik een geluksboost wil. Maar ik doe ze onbewust en ik merk hoe blij mij dat maakt. Toen je schreef over iets kinderlijks moest ik denk aan afgelopen paasvakantie met mijn nichtje. Zij heeft een oven, wij niet en dan maken wij meestal iets zoals koekjes of cakejes. Het maakt niet uit. Vorige keer waren het koekjes en we hebben echt de slappe lach gehad en voelden ons kinds. En zoveel luxe hadden we niet eens nodig. Toen de koekjes in de oven moesten was er een probleem (ik heb geen idee meer wat) en we hebben echt eerst vijf minuten voor de oven zitten lachen tot de tranen in onze ogen stonden. En echt, wat voelde ik me fijn die dag! Ik moet eigenlijk weer lachen als ik eraan denk. En als ik echt een lachbui nodig heb? Dan denk ik aan het moment dat mijn vertrouwenspersoon zijn knie had gestoten in de les en ik heb perongeluk heb uitgelachen. Die is ook een klassieker om in de lach te schieten. Soms is het maar zo simpel, en dat is juist het leuke. Je hoeft helemaal geen verre oorden op te zoeken om te zonnen of het grootste huis van de straat te hebben om gelukkig te zijn. Gewoon je familie en eens goed lachen kan al heel veel doen.

  • Romy 30 april 2018 op 8:48 am - Beantwoord

   Wat heerlijk om met je nichtje weer eens koekjes te bakken en net zo veel plezier te hebben als jullie daar als kind ooit aan beleefden. Dat kan zo’n fijn gevoel geven. Soms zit geluk inderdaad in kleine dingen, zoals zo’n moment dat goed is voor een lach of even terugdenken aan iets heel grappigs 🙂 Wat kunnen geluksmomenten dan toch eenvoudig zijn soms!

 10. Zo simpel is dan geluk 29 april 2018 op 9:22 pm - Beantwoord

  Vandaag heel wat dingen gedaan waar ik tegenop zag en dat geeft zeker een goed gevoel!

  • Romy 30 april 2018 op 8:51 am - Beantwoord

   Wat goed dat je zo veel dingen hebt gedaan waar je eigenlijk niet echt naar uitzag. Wat een fijn gevoel kan dat naderhand dan geven!

 11. Anna 30 april 2018 op 11:52 am - Beantwoord

  Wat een super fijne tips! Ik probeer ook altijd te beginnen met de vervelende klusjes, haha!

 12. Ivon 30 april 2018 op 7:48 pm - Beantwoord

  Fijn artikel! Waar ik me komende tijd steeds meer op probeer te focussen is te genieten van dingen die je doet. In het weekend wil ik altijd zóveel doen, dat ik alles gehaast doe, en chagerijnig wordt als iets uitloop omdat mn planning dan in de soep loopt. Tegenwoordig als iemand spontaan binnenkomt vallen neem ik de tijd om even bij te kletsen en een kopje koffie te drinken. Dan heb ik maar geen tijd om erna dat wasje nog te draaien, so what!?

  • Romy 30 april 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je bewuster de tijd neemt voor dat soort fijne momenten en daar echt van weet te genieten. Juist dat soort ongeplande acties kunnen soms zo fijn zijn, ook al brengen ze je misschien in tijdnood met andere taken. De was kun je altijd nog doen, maar zo’n spontane afspraak natuurlijk niet 😉

 13. Daenelia 1 mei 2018 op 10:16 am - Beantwoord

  Vandaag ga ik iets met een WordPress theme maken … ik ben alweer 10 minuten niet aan het studeren! En ik kijk uit naar het weekend: dan gaan we lekker weer naar de bioscoop.

  • Romy 1 mei 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Oh wat een leuke vooruitzichten! Daarvoor wil je het studeren toch ook gewoon graag even laten voor wat het is 😉 Ik ben benieuwd naar het resultaat met het WordPress-thema 🙂

Recente blogs

Dit staat op onze (al dan niet realistische) wensenlijst voor een volgend huis

13 juli 2022|Interieur, Persoonlijk|

Als fervent ‘Kopen zonder kijken’-kijkers en Funda-spiekers weten Bart en ik aardig goed wat we zelf in een volgend huis zoeken. Of onze wensenlijst in zijn geheel realistisch is? Mwah, dat zal onze toekomstige huizenjacht uitwijzen. Maar groots dromen en beginnen met een aardig eisenlijstje kan prima om vast ergens op een moment wat concessies te doen zodat we geen geldboom in de tuin nodig hebben om het allemaal te bekostigen. Of zouden er huizen bestaan waar je de geldboom bij cadeau krijgt? Op die boom vol vijfhonderd-briefjes na, hebben we nog wel wat wensen hoog op het lijstje staan. Dit is wat wij belangrijk vinden voor ons volgende droomhuis. 

Wat je anders maakt, maakt je mooier | Mijn lezing op de Roodharigendag

17 februari 2020|Persoonlijk, Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Alles wat je anders maakt, maakt je mooier. Alweer een (flink) tijdje geleden gaf ik een lezing op de Roodharigendag over dat motto. Ik vertelde over mijn rode haar en hoe ik dat ooit als onzeker pubermeisje helemaal niets vond en later juist leerde koesteren. Maar meer in het algemeen vertelde ik over hoe ik leerde (en nog steeds leer) koesteren wat mij anders maakt. Juist dat zijn namelijk de dingen die je maken tot wie je bent. Op verzoek van een aantal mensen in reactie op dit artikel, besloot ik de lezing alsnog (flink verkort) in artikelvorm te gieten. Omdat het een boodschap is die niet alleen voor roodharigen geldt, maar eigenlijk voor iedereen.

Note to self | Jij hebt zelf de sleutel in handen!

7 juli 2017|Persoonlijke groei|

In het rijtje met irritante uitspraken stond bij mij jarenlang één uitspraak bovenaan: "Je hebt de sleutel zelf in handen!". Bloedirritant vond ik het als mensen dat tegen me zeiden wanneer ik ergens mee zat. Maar toch zie ik die zin inmiddels niet meer als een vervelende dooddoener. Sterker nog, ik heb het idee dat er zeker een kern van waarheid in zit. Ik denk absoluut niet dat je zelf al je problemen kunt oplossen zonder hulp. Wel kun je soms (met of zonder hulp) een grotere rol spelen in jouw leven dan je denkt. Soms vergeet ik dat zelf nog een beetje. Daarom vandaag een note to self (en misschien ook voor jou!): ik heb de sleutel zelf in handen en ben mijn éigen superheld.

Ga naar de bovenkant