7 simpele tips voor een geluksboost (vandaag nog!)

29 apr 2018 | Positiviteit | 23 reacties

Ben jij klaar voor een extra dosis geluksgevoel vandaag? Iedereen wil wel gelukkig zijn, maar zo vanzelfsprekend is dat niet. Natuurlijk heb je niet altijd de gelukssleutel zelf in handen, maar je kunt soms wel degelijk je geluksgevoel een boost geven. En daar hoeven echt niet per se dure buitenlandse reizen, etentjes bij sterrenrestaurants en hoge zomerse temperaturen aan te pas te komen. Ik geef je 7 tips voor een geluksboost, die je vandaag nog zelf kunt realiseren.

tips voor geluksboost vandaag

 1. Let’s smile! Lachen is gezond en van lachen word je blij. Alleen al een glimlach kan je een geluksboost geven. Creëer daarom vandaag eens een bewuste lachmoment. Je kunt simpelweg in de spiegel staren, je mondhoeken optrekken en naar je glimlachende spiegelbeeld kijken. Of je kunt denken aan iets wat grappig is. Hulp daarbij nodig? Ik gaf eerder 30 lekker concrete tips om jezelf binnen een paar minuten aan het lachen te krijgen.
 2. Doe iets waar je tegen opziet. Huh, wie wordt er nu gelukkig van vervelende taken? Tja, je krijgt inderdaad misschien geen instant geluksgevoel van het toilet schoonmaken of administratieve taken doen. Maar nu komt het goede nieuws: als je die ene vervelende taak eenmaal hebt afgerond, kan dát je wel gelukkig maken. Pak dus wél die wc-borstel erbij, raap wél alle moed bij elkaar om de administratie te doen en schrijf wél dat ene stuk waar je al wekenlang tegenaan hikt.
 3. Focus! Je doet waarschijnlijk elke dag wel dingen waar je plezier aan beleeft. Van een lekkere maaltijd koken tot wandelen met je geliefde of even kroelen met de kat. Maar probeer vandaag eens bij al die dingen je aandacht er volledig bij te houden. Schakel alle moderne technologie uit, zet je telefoon op stil en probeer zo’n fijne beleving met volledige aandacht te beleven. Heb je de mooie bloemen langs het wandelpad al gezien? Ruik je de geur van de bloesembomen? En hoor je het getjirp van de vogels om je heen? Geniet daar eens intens van.
 4. Doe iets waar je kinderlijk blij van wordt. Herinner je je nog die “goede oude tijd” waarin je al blij werd van een tripje naar McDonald’s, van een leuk liedje op de radio of van zandkoekjes bakken? Denk daar eens aan terug en doe eens opnieuw iets waar je als kind blij van werd. Kijk de serie die je als kind te gek vond, bak opnieuw koekjes met knalroze glazuur of ga weer eens naar de kinderboerderij. Wie weet maakt dat je ook járen later nog blij.
 5. Train jezelf in positief denken. Laten we een oefening doen! Zodra jij vandaag een #$%*&-gevoel krijgt, doe je je best om daar een positieve draai aan te geven. Hoe onwennig dat misschien ook voelt! Dat kan zijn door tegenover die ene negatieve gebeurtenis 2 positieve gebeurtenissen te zetten waarvan jij wél blij werd. Of ga aan de slag met omdenken en verzin een manier waarop die negatieve gebeurtenis ook iets positiefs heeft teweeggebracht. Moeilijk – ik weet het – maar het is zeker mogelijk. Een regenbui betekent bijvoorbeeld een warme douche achteraf en een afgezegde afspraak geeft je wel onverwacht de tijd om iets voor jezelf te doen.
 6. Verstand op nul! Ken je het gevoel dat de radertjes in je hoofd voortdurend draaien om je enorme gedachtestroom te verwerken? Tijd om die radertjes tijdelijk tot stilstand te brengen. Neem vandaag 15 minuten de tijd voor iets waar jij je hersenen niet voor hoeft te kraken of waarbij je in ieder geval je gedachten niet meer voor piekeren kunt gebruiken. Denk aan puzzelen, tekenen, spullen sorteren, een denkspelletje op je telefoon of desnoods naar het plafond staren met een ontspannen muziekje op de achtergrond. Die ontspanning kan soms een fijne geluksboost geven.
 7. Plan een geluksmoment van de dag. Geluk komt deels toevallig op je pad, maar vaak kun je er ook zelf aan werken. In ieder geval aan de kleine geluksmomenten die je elke dag kunt beleven. Geluk komt niet elke dag stomtoevallig uit de lucht vallen, dus laten we eens beginnen met vandaag één geluksmoment heel bewust inplannen. Je kunt bijvoorbeeld een half uur uit je lievelingsboek lezen voordat het bedtijd is of wandelen langs het water of na het eten een kwartier bellen met je beste vriendin. Ruim voor één fijn momentje tijd in vandaag. Een kleine geluksboost gegarandeerd!

Wat ga jij vandaag doen om jezelf een geluksboost te geven?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

23 Reacties

 1. Darina

  Goede tips! Ik denk dat ik vandaag mijn verstand op nul ga zetten na een drukke periode.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi voornemen! Hopelijk kun je lekker genieten van een welverdiende iets rustigere dag vandaag!

   Antwoord
 2. marije

  Het gevoel na iets te hebben gedaan waar je tegenop zag is gewoon priceless. Dat is zo’n instant happiness gevoel.

  Mooi lijstje weer! fijne zondag :)

  Antwoord
  • Romy

   Absoluut! Het is zo fijn als je daar dan voor jezelf een streep onder kunt zetten.
   Fijne zondag! :)

   Antwoord
 3. Neverdullmoments

  Zo zou elke dag moeten zijn inderdaad! Ik ga vandaag naar 2 verjaardagen, daar is het vast super gezellig. Ik ga me daar helemaal op focussen :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk, zo’n verjaardagszondag! Geniet er lekker van! :)

   Antwoord
 4. Claire

  Wat een fijne tips! Ik doe vandaag inderdaad “vervelende administratieve zaken”, ondanks dat ik er al een tijdje tegenop zie ben ik heel erg blij als ik dat heb gedaan!

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed dat je je er toch toe hebt gezet om die administratieve taken te doen. Succes vandaag! En geniet ze daarna ;)

   Antwoord
 5. Sandra

  Fijne tips heb je weer op een rijtje gezet Romy! Dankjewel. :) Ik probeer altijd van elke gebeurtenis iets positiefs te verzinnen, hoe suf dat soms ook is. Nu lig ik bijvoorbeeld geblesseerd op de bank en kan ik niet heel veel, maar daar staat wel extra veel knuffelen met mijn kitten Suzie tegenover. Focus op de fijne dingen dus!
  Fijne dag vandaag! ♡

  Antwoord
  • Romy

   Goede strategie inderdaad! Soms helpt het al zo erg als je het positieve van iets kunt inzien. En knuffelen met jullie kitten is daar natuurlijk een perfect voorbeeld van :)
   Fijne zondag! <3

   Antwoord
 6. Susan

  Goede tips!! Tot nu toe ga ik best lekker vandaag :)

  Antwoord
  • Romy

   Mooi zo! :) Geniet lekker van je zondag!

   Antwoord
 7. Teddy

  Wat een fijn lijstje! Goede tips :)

  Antwoord
 8. Nikita

  Goede tips! Ik merk dat ze allemaal wel helpen, omdat ik de meeste dingen wel eens doe als ik een geluksboost wil. Maar ik doe ze onbewust en ik merk hoe blij mij dat maakt. Toen je schreef over iets kinderlijks moest ik denk aan afgelopen paasvakantie met mijn nichtje. Zij heeft een oven, wij niet en dan maken wij meestal iets zoals koekjes of cakejes. Het maakt niet uit. Vorige keer waren het koekjes en we hebben echt de slappe lach gehad en voelden ons kinds. En zoveel luxe hadden we niet eens nodig. Toen de koekjes in de oven moesten was er een probleem (ik heb geen idee meer wat) en we hebben echt eerst vijf minuten voor de oven zitten lachen tot de tranen in onze ogen stonden. En echt, wat voelde ik me fijn die dag! Ik moet eigenlijk weer lachen als ik eraan denk. En als ik echt een lachbui nodig heb? Dan denk ik aan het moment dat mijn vertrouwenspersoon zijn knie had gestoten in de les en ik heb perongeluk heb uitgelachen. Die is ook een klassieker om in de lach te schieten. Soms is het maar zo simpel, en dat is juist het leuke. Je hoeft helemaal geen verre oorden op te zoeken om te zonnen of het grootste huis van de straat te hebben om gelukkig te zijn. Gewoon je familie en eens goed lachen kan al heel veel doen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat heerlijk om met je nichtje weer eens koekjes te bakken en net zo veel plezier te hebben als jullie daar als kind ooit aan beleefden. Dat kan zo’n fijn gevoel geven. Soms zit geluk inderdaad in kleine dingen, zoals zo’n moment dat goed is voor een lach of even terugdenken aan iets heel grappigs :) Wat kunnen geluksmomenten dan toch eenvoudig zijn soms!

   Antwoord
  • Romy

   Wat goed dat je zo veel dingen hebt gedaan waar je eigenlijk niet echt naar uitzag. Wat een fijn gevoel kan dat naderhand dan geven!

   Antwoord
 9. Anna

  Wat een super fijne tips! Ik probeer ook altijd te beginnen met de vervelende klusjes, haha!

  Antwoord
 10. Ivon

  Fijn artikel! Waar ik me komende tijd steeds meer op probeer te focussen is te genieten van dingen die je doet. In het weekend wil ik altijd zóveel doen, dat ik alles gehaast doe, en chagerijnig wordt als iets uitloop omdat mn planning dan in de soep loopt. Tegenwoordig als iemand spontaan binnenkomt vallen neem ik de tijd om even bij te kletsen en een kopje koffie te drinken. Dan heb ik maar geen tijd om erna dat wasje nog te draaien, so what!?

  Antwoord
  • Romy

   Wat goed dat je bewuster de tijd neemt voor dat soort fijne momenten en daar echt van weet te genieten. Juist dat soort ongeplande acties kunnen soms zo fijn zijn, ook al brengen ze je misschien in tijdnood met andere taken. De was kun je altijd nog doen, maar zo’n spontane afspraak natuurlijk niet ;)

   Antwoord
 11. Daenelia

  Vandaag ga ik iets met een WordPress theme maken … ik ben alweer 10 minuten niet aan het studeren! En ik kijk uit naar het weekend: dan gaan we lekker weer naar de bioscoop.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat een leuke vooruitzichten! Daarvoor wil je het studeren toch ook gewoon graag even laten voor wat het is ;) Ik ben benieuwd naar het resultaat met het WordPress-thema :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs