Action kaart benodigdheden1 8

10 tips voor meer positiviteit (elke dag!)

 • 2 november 2017
 • 40 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Toen ik gisteren Twitter opende, ontdekte ik dat gisteren eigenlijk een bijzondere dag was. Niet alleen was het Allerheiligen, Veganismedag en de Dag van de Oppervlaktetechnologie (ja, echt!), maar ook was het de Dag voor de Positiviteit. En dat was ik met mijn positieve blog blijkbaar helemaal vergeten. Geen nood, want gelukkig kun je op elke dag van het jaar meer positiviteit in je leven brengen. Je hoeft geen blij ei op pootjes te zijn, maar soms kan iets kleins je al meer positiviteit gegeven. Hoe? Dit zijn 10 simpele manieren om elke dag iets positiever te maken.

tips voor meer positiviteit

 1. Doe een ander een plezier. Positiviteit gaat niet alleen om het voor jezelf fijn maken, maar ook om een ander een plezier doen. Dat kan al iets heel kleins zijn als een kaartje sturen of een complimentje geven. Of maak geld over naar een goed doel of laat eens iemand voor gaan in de supermarkt. Kleine moeite, groot plezier voor de ander én voor jou!
 2. Aan de slag met je bucketlist. Heb jij al een bucketlist opgesteld? Of zijn er losse geweldige ideeën die al tijden door je hoofd dwarrelen? Maak daar dan écht werk van. Plan een datum, schrijf een paar concrete stappen op of werk een plan uit. De voorbereidingen kunnen al een feestje op zich zijn!
 3. Spreek je uit. Meer positiviteit betekent ook minder negatieve emoties opkroppen, zoals boosheid, irritatie of verdriet. Dus zit je ergens mee? Praat erover met degene om wie het gaat. Huil als je wilt halen en gooi je boosheid eruit als je daarmee zit. Zo voorkom je dat die nare gedachten maar door je hoofd blijven spoken en houd je meer ruimte over voor de fijne dingen.
 4. Gun jezelf iets speciaals. Positiever in het leven staan kun je ook bereiken door voor jezelf speciale momenten te creëren waar je echt plezier aan beleeft. Leg jezelf regelmatig even in de watten. Daarvoor hoef je overigens niet per se diep in de buidel te tasten. Je kunt jezelf ook op een uitgebreide douche trakteren, na een propvolle dag bankhangen met een tijdschrift of je favoriete maaltijd koken.
 5. Koester wat jou blij maakt. Verdeeld over de dag zijn er heel wat grote én kleine momenten die jou blij kunnen maken (zie bijvoorbeeld hier en hier). Neem eens een paar minuten de tijd om jouw geluksmomenten bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld in je telefoon elk uur een geluksmomentje noteren, maar je kunt ook aan het einde van de dag een lijstje met jouw highlights van de dag opstellen.
 6. Beperk negativiteit. Klagen is onvermijdbaar, maar komt je positiviteit niet bepaald ten goede. Train jezelf daarom eens om bijvoorbeeld de negatieve dingen alleen ’s avonds na het eten in 5 minuten tijd op te schrijven of uit te storten. Als er dan daarbuiten om iets negatiefs door je hoofd schiet, kun je proberen je gedachten te verzetten of om te denken. Een uitdaging, maar het kan je zeker helpen om positiever te worden.
 7. Plan iets positiefs. Opstaan is niet ieders hobby, maar het wordt al iets aangenamer als je je bij het opstaan realiseert dat je iets leuks op de planning hebt staan. Daarom is nog een tip voor meer positiviteit om elke ochtend stil te staan bij één leuk moment dat deze dag gaat plaatsvinden. Kun je echt niets bedenken? Dan is het hoog tijd om alsnog iets fijns te plannen dat jouw dag net iets leuker zal maken.
 8. Doe iets waar jij voldoening uit haalt. Positiviteit staat voor mij ook gelijk aan dingen ondernemen die mij een voldaan gevoel geven. Dat kan bijvoorbeeld mijn werk of mijn blog zijn, maar ook een mooie foto maken, een stapel troep opruimen of eindelijk een klusje klaren dat ik al wekenlang uitstel. Doe iets wat jou een goed gevoel geeft en geniet er heel bewust even van zodra je het afgerond hebt.
 9. Ga op zoek naar positiviteit. Posiviteit komt niet alleen uit jezelf, maar kan ook worden aangewakkerd door mensen om je heen. Er is vast wel iemand in je omgeving die jou vrolijk(er) weet te maken. Of bezoek eens een website die jou een positiever gevoel geeft, bijvoorbeeld Voor Posiviteit, soChicken, 365 dagen succesvol of de fijne blogs Thank God It’s Monday en By Dagmar Valerie.
 10. Onderneem actie. Deze laatste tip voor meer positiviteit is ook een reminder aan mezelf: meer positiviteit betekent ook de negatieve sleur doorbreken. En dat betekent: ACTIE! Jij hebt de sleutel in handen. Ben je ergens niet tevreden over? Bedenk dan hoe je dit wilt veranderen. Baal je van hoe iemand je behandelt? Praat erover. Een schop onder je kont is niet altijd leuk, maar kan je heel veel opleveren.

Wat zorgt bij jou voor meer positiviteit op een doodgewone dag?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 2 november 2017 op 7:10 am - Beantwoord

  Een heel inspirerend lijstje! Ik probeer negativiteit zoveel mogelijk te beperken en probeer er over te praten. Ook geniet ik van de kleine dingen om mij heen; de zonsopgang, mijn ochtendwandeling etc.

 2. Veronique 2 november 2017 op 8:03 am - Beantwoord

  Een positief begin van de dag! ?

 3. Josephine 2 november 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Ik vind het mooi dat je begint met postiviteit voor de ander. Ik denk zelf dat iets doen voor een ander of dingen samen doen je positiever doen voelen dan vooral met je eigen positiviteit bezig te zijn.

  Op een doordeweekse dag ben ik vaak al heel blij als ik fit wakker word én geen vervelende afspraken in mijn agenda heb staan. 😉

  • Romy 3 november 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Daar heb je zeker gelijk in. Een ander blij maken is vaak heel veel waar en kan je echt een fijner gevoel geven.
   Fijn om te horen dat jouw positiviteit al met zoiets moois en kleins kan worden aangewakkerd 🙂

 4. Patricia (Mommy Stories) 2 november 2017 op 9:49 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips. Ik moet zeggen dat het uitspreken van je problemen een hele goede is. Het helpt mij altijd enorm als ik het er uit gegooid heb. Leeg hoofd en ruimte voor positiviteit.

 5. Rianne 2 november 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Voor mij werkt het supergoed om lekker naar muziek te luisteren! Ik kan me een stuk beter voelen als er een happy playlist aanstaat. Ook creatief bezig zijn met bijv. mijn bullet journal maakt me erg vrolijk 😀

  • Romy 3 november 2017 op 7:12 am - Beantwoord

   Mooie punten noem je! Fijne muziek kan inderdaad ook al zoveel doen en creativiteit is ook altijd goed voor een positiever gevoel 🙂

 6. Mevrouw Marloes 2 november 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips! Ik ga ook eens een keertje een bucketlist maken! Lijkt me heel leuk om te doen:)

 7. Anna 2 november 2017 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje! Ik zelf probeer me te focussen op de mooie dingen om me heen. Een zonsondergang, een heldere sterrenhemel. Op een school of werkdag? Een goede lekker lunch doet wonderen! Liefs

 8. Amy 2 november 2017 op 10:35 am - Beantwoord

  Wat een mooie tips! Ik probeer positief te blijven door heel bewust stil te staan bij mooie momenten in het leven. Klinkt een beetje cheesy, maar als ik ’s ochtends in de auto zit en een mooie zonsopkomt zie of een lekker nummer op de radio hoor word ik daar echt blij van. Daar even bij stil staan doet zoveel goeds!

  • Romy 3 november 2017 op 7:13 am - Beantwoord

   Mooie dingen noem je op! Zoiets kleins als een zonsondergang kan inderdaad al heel fijn en bijzonder zijn. En een kleine verwennerij als een lekkere lunch kan zelfs de meest saaie studie- of werkdag nog opvrolijken 🙂

  • Romy 3 november 2017 op 7:15 am - Beantwoord

   Helemaal niet cheesy, maar juist hartstikke mooi dat je zo bewust kunt stilstaan bij de kleine, maar fijne dingen in het leven. Juist dat is zo belangrijk om positief te zijn, omdat elke dag wel zoiets kleins, maar fijns in zich heeft 🙂

 9. Simone 2 november 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Yes yes, heel mooi lijstje weer! Ik ben hier best wel bewust en actief mee bezig en probeer ook mijn omgeving hierin mee te nemen, handig dat ik ze nu dit lijstje met tips kan laten zien!

  • Romy 3 november 2017 op 7:16 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je zelf al heel bewust positiever bent geworden! En nóg mooier dat je anderen wilt inspireren om hetzelfde te doen 🙂

 10. marije 2 november 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Punt 3 en 10 vind ik ijzersterk om positiever in het leven te staan.

  Ik probeer mij elke dag te focussen op de mooie dingen in het leven. Zo kan ik blij worden van een goede nacht slaap, een mooie zonsopkomst of gewoon het feit dat ik de vrijheid heb om met mijn auto naar het werk te gaan.

 11. Charel 2 november 2017 op 11:16 am - Beantwoord

  Een prettig begin van de dag! Dankje Romy!

 12. Loes 2 november 2017 op 11:20 am - Beantwoord

  Tips voor meer positiviteit zijn altijd welkom! Hier staan ook weer hele mooie dingen tussen. Ik probeer me altijd vooral te richten op dingen waar ik naar uit kijk, of mooie momentjes op een dag, dat werkt meestal wel.

 13. marleen 2 november 2017 op 11:28 am - Beantwoord

  Lekker lijstje, alleen het lezen maakt me al een beetje vrolijker! Haha! Vooral het uitspreken is écht zo. Ik was eerder wel eens bang en verlegen en onzeker en daardoor hield ik alles bij mezelf. Ik werd daar écht geen leuker persoon van!

  • Romy 3 november 2017 op 7:16 am - Beantwoord

   Je noemt hele mooie punten op! Zulke kleine dingen kunnen een dag al zoveel fijner maken 🙂

  • Romy 3 november 2017 op 7:18 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat mijn lijstje jou al vrolijker maakt 🙂 En ik ben het helemaal met je eens wat betreft het uitspreken. Ik heb daar ook heel lang een handje van gehad en merk dat ik me zoveel beter voel nu ik het eerder uitspreek als ik boos of verdrietig ben.

 14. Nikita 2 november 2017 op 12:48 pm - Beantwoord

  Bestaat dat dan, ee dag van oppervlaktetechnologie? Nog nooit van gehoord haha. Wat houdt dat in godsnaam in :p Dat was het eerste wat ik dacht toen ik je blogpost las haha. Maar ik heb heel veel over positiviteit geleerd de afgelopen twee jaar, en daar moet je ook stapje voor stapje in groeien. Maar uiteindelijk is mijn ‘mind’ zo getraind om niet meer negatief te denken. Het lukt mij niet meer om alles compleet negatief te zien. Net als bij onzekere mensen het gewoon niet lukt om in zichzelf te geloven of te geloven dat iets supergoed is, lukt het mij niet meer om negatief te denken. Ja, ik heb wel eens dagen waarop dat wel nog gebeurt. Maar nu kan ik dat precies niet meer. Bij alledaagse ‘ongelukjes’ zegmaar, dingen die eigenlijk op een week niks voorstellen lukt het mij altijd om er een positieve gedachte aan te koppelen. Als ik soms in een sombere bui was dacht ik echt ‘niemand houdt van mij’. Dat zijn helaas de typische gedachten bij sombere gevoelens, daar kan je weinig aan doen. Als ik dat nu denk dan kan ik dat niet geloven. Dan is er iets in mij dat zegt ‘Nikita, dat is niet waar. Kijk naar je zusje, ze doet alles om jou gelukkig te maken’. En zo denk ik verder aan nog meer mensen die om me geven en willen dat ik slaag en blij ben. En dan voel ik me altijd beter. Negatief denken lukt gewoon niet meer, ik kan dat niet meer. En eerlijk gezegd vind ik dat heel fijn want het bevordert mijn levenslust heel erg 🙂 Om in alles een beetje om te denken en het anders te zien. Soms heb ik wel eens de pest aan mijn hersens en mind omdat ze nooit stilstaan. Ze veroorzaken soms problemen die er anders niet zouden zijn. En dat vervloek ik soms, maar in dit soort situaties komt dat wel van pas natuurlijk.

  • Romy 3 november 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Haha, ik heb geen idee wat die dag inhoudt! Ik kwam het toevallig tegen op internet 😉
   Supermooi om te horen dat je je gedachten bijna 180 graden hebt weten om te draaien van heel negatief en somber naar een heel stuk positiever. En al helemaal fijn dat je je daardoor ook zoveel beter voelt. Een positieve mindset kan echt ontzettend veel doen met hoe je je voelt. En die rust in je hoofd, die komt vast ooit nog wel iets meer. Voor nu is het al heel mooi dat je je gedachten positiever hebt weten te maken 🙂

 15. Liese 2 november 2017 op 12:59 pm - Beantwoord

  Mooie tips, vooral nummer 6! Als er op andere uren dan het negatief-denken-is-toegestaan-moment nare gedachten opkomen, kan je ze bijvoorbeeld in enkele woorden voor jezelf noteren, laten gaan (dat is wel echt een afspraak dat je moet maken met jezelf!) en daar enkel tijdens het ‘piekermoment’ op terugkomen . Anders moet je het de hele dag onthouden (en dat vergt ook veel energie). Bovendien slijten sommige narigheden doorheen de dag vanzelf weer weg.

  • Romy 3 november 2017 op 7:21 am - Beantwoord

   Goed idee inderdaad om die nare gedachten door de dag heen op te schrijven. Ik kan me voorstellen dat dat ook al rust en meer positiviteit oplevert. En inderdaad, als je er niet te lang bij stilstaat, verdwijnen negatieve gedachten ook weleens vanzelf naar de achtergrond.

 16. Anna 2 november 2017 op 1:26 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips allemaal! Bij mij helpt het heel erg als ik na een rotklusje iets voor mezelf mag doen. Of een hele lekkere lunch maken bijvoorbeeld, haha! Daar kijk ik dan echt naar uit :p Wat een goed idee om iedere avond op te schrijven wat positief was aan je dag!

 17. Johanne 2 november 2017 op 1:53 pm - Beantwoord

  Ik kom heel positief over, maar ben best een negatief mens. Komt omdat ik AL-TIJD beren op de weg zie. Beren die vaak helemaal niet bestaan natuurlijk. En daardoor ben ik dus een beetje angstig en doe ik dingen niet en houd ik mijn positiviteit binnen. Dat terwijl een bucketlist maken, doelen opstellen en positiviteit opzoeken zoveel uithaalt. Ik moet daar echt mee aan de slag, want ik denk dat het me niet alleen positiever maakt, maar ook veel efficiënter!

  • Romy 3 november 2017 op 7:25 am - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je heel vaak beren op de weg ziet. Dat kan inderdaad je humeur ook heel erg beïnvloeden en dat moet heel frustrerend zijn. Zelf heb ik heel lang ook vaak het negatieve van dingen ingezien, maar het helpt inderdaad al wanneer je er bewust mee aan de slag gaat. Bij mij helpen vooral de positieve lijstjes en het bewuste plannen heel erg. Op die manier kun je jezelf, zelfs wanneer je vaak negatief bent, echt trainen in positiviteit. Misschien voelt het eerst wat gekunsteld aan, maar na een tijdje gaat het je vast al iets makkelijker af 🙂

 18. Oui Nathalie 2 november 2017 op 2:24 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik denk dat we dit allemaal soms wel eens een beetje kunnen gebruiken!
  Liefs, Nathalie

 19. Evelyne 2 november 2017 op 5:33 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje. Op een doodgewone dag haal ik mijn positiviteit uit mijn blog en andere blogs lezen.

 20. Simone 2 november 2017 op 5:49 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje zeg! Ik kan wel een beetje positiviteit gebruiken 🙂

 21. Lilian 2 november 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Wat betreft punt 1 las ik gisteren over iemand die elke keer dat ze bloemen koopt er eentje extra koopt en die weggeeft aan een vreemde. Leek me best een goed idee. Om gewoon iedere keer ééntje extra te kopen als je iets koopt om jezelf te verwennen: bloemen, chocolade, verzorgingsproducten. Dan is het ook leuker om jezelf te verwennen haha, win-win 😉

 22. Sara | MevrouwMiauw 2 november 2017 op 9:38 pm - Beantwoord

  Ik denk dat je met tip 1 “goed doen voor een ander” een zeer belangrijk punt aanhaalt. Ik merk dat ik zelf zo veel positiever in mijn schoenen sta wanneer ik iets leuks/liefs doe voor andere mensen. <3 Als ik mezelf iets speciaals gun dan heeft dat vaak ook een erg positieve uitwerking.

  • Romy 3 november 2017 op 7:29 am - Beantwoord

   Wat onwijs mooi om te horen dat jij ook zo’n fijn gevoel geeft wanneer je iets voor anderen doet of juist iets speciaals voor jezelf doet. Dat kan soms echt ontzettend fijn zijn 🙂

 23. Nesrin 3 november 2017 op 12:05 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje weer, je geeft bruikbare tips. Positief zijn en blijven hoeft niet zo moeilijk te zijn. Nummer drie is er een die ik regelmatig uitspreek en wil meegeven aan mijn kinderen.

 24. Saskia 4 november 2017 op 5:50 pm - Beantwoord

  Wat een super fijne tips! Vooral nummer 1<3 Het is zo fijn zoiets te doen… Ik probeer elke dag het positieve eruit te halen 🙂

 25. Sam - singlereadytomingleblog 4 november 2017 op 10:48 pm - Beantwoord

  Ik vind jezelf relativeren ook echt heel belangrijk. Dat vind ik zelf echt een van mijn beste eigenschappen, in die zin dat ik de dingen snel kan loslaten en er niet eeuwig over blijf tobben. Word je ook echt veel positiever van 🙂

  • Romy 5 november 2017 op 9:46 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Iets kunnen loslaten en niet in het negatieve blijven hangen kan je ontzettend goed doen 🙂

 26. Anneke 6 november 2017 op 12:35 pm - Beantwoord

  Gewoon al iedere ochtend mogen wakker worden en rond mij de dingen, en vooral de mensen, mogen zien die ik in mijn leven heb. Contenter kan een mens niet zijn 😉

  • Romy 7 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi dat je dat zegt! De fijne mensen om je heen zijn inderdaad al een geweldige bron van geluk en positiviteit op zich 🙂

Recente blogs

Kringloopvondsten #9: Pip Studio, de mooiste roze trui & een petrolblauwe stoel

10 januari 2019|Lifestyle|

In de kerstvakantie mochten een paar bezoekjes aan de kringloopwinkel en een bezoekje aan de IJ-hallen uiteraard niet ontbreken. En ik kwam niet met lege handen thuis, maar met heel wat toffe vondsten. Het pronkstuk? Mijn eerste grote meubel voor mijn eigen huis! Maar ook scoorde ik een schitterende kop en schotel van Pip Studio, iets nieuws van Blond Amsterdam en de meest geweldige roze roze trui. Ik laat je met plezier al mijn aankopen zien.