nagenieten 2

7 tips voor nagenieten van fijne momenten

 • 10 oktober 2019
 • 24 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Stel: je hebt net een prachtige trouwdag, een heerlijke vakantie of een leuk weekend achter de rug. Maar nu begint het normale leven weer en maakt de bijzondere dag of week weer plaats voor je laptop met bureaustoel, supermarktbezoekjes en andere dagelijkse perikelen. Hoe kun je dan zo lang mogelijk nagenieten van iets onvergetelijks dat toch al snel weer naar de achtergrond lijkt te verdwijnen? Dit zijn 7 tips voor nagenieten waarmee jij mooie herinneringen langer vasthoudt.

1. Deel je verhalen met anderen

Nagenieten van fijne momenten begint met je favoriete ervaringen herbeleven. Een goede manier daarvoor is door je verhalen te delen met anderen. Dat is dan ook een van mijn tips voor nagenieten: vertel aan wie het maar wil horen over jouw droomreis, je bijzondere mijlpaal of het heerlijke weekend dat je hebt gehad. Oké, niet tot in den treure, maar je begrijpt wat ik bedoel. Je zult merken dat je daardoor ook zelf langer in een fijn moment blijft hangen en niet direct weer het doodnormale leven in wordt geslingerd.

2. Maak een bullet journal (of iets wat daarop lijkt)

Vind je het leuk om je herinneringen op papier te zetten? Trakteer jezelf op een mooi notitieboek en schrijf daarin al je verhalen uit. Eventueel kun je er met washi tape en stickers een vrolijk bullet-journalachtig geheel van maken. Of plak er foto’s bij om die ook meteen een mooie plek te geven. Ben je niet zo van de creatieve poespas? Dan is een simpel schriftje met je belevenissen natuurlijk ook al heel leuk. Handgeschreven of op de computer getypt, het is maar net wat jij fijn vindt (en hoe leesbaar je handschrift is).

» Bekijk ook mijn tips voor een bullet journal bijhouden op een leuke, positieve manier.

3. Geef je foto’s een mooie plek

Een onmisbare tip in dit lijstje met tips voor nagenieten: maak foto’s! Foto’s zorgen ervoor dat een mooi moment je altijd kan bijblijven. Of je nu graag opnieuw een blik werpt op die ene tropische bestemming terwijl jij in Nederland weer nat regent of dat je het passen van je trouwjurk graag opnieuw beleeft nu je weer in je kantooroutfit achter een computer zit – foto’s terugkijken kan voor pure magie zorgen.

Zet de mooiste foto’s op je telefoon of scrol iets vaker door je eigen Instagram-feed, zodat je jouw favoriete kiekjes nog eens kunt bewonderen. Ook kun je een mooi fotoboek maken. Of – nog leuker – geef je allermooiste foto’s een plek aan de muur. Via Herinneringen op Linnen kun je bijvoorbeeld – je raadt het vast al! – een foto op canvas laten afdrukken. Door zo’n canvas een prominente plek aan de muur te geven, word je elke dag nog herinnerd aan je mooiste momenten.

4. Haal herinneringen op met anderen

Heb je een fijn moment samen met anderen beleefd? Plan dan bewust momenten in om herinneringen op te halen. Je kunt bijvoorbeeld een avond met je reisgezelschap foto’s bekijken of ervaringen uitwisselen. Of nodig mensen uit die er op jouw mooie dag bij waren. “Weet je nog toen we…?”. Of doe het desnoods nog eens dunnetjes over door iets soortgelijks te gaan ondernemen bij wijze van een reünie.

tips voor nagenieten
Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt tijdens mijn weekendje Valencia – een van de momenten waar ik nog lang van nageniet.

5. Zorg voor tastbare herinneringen

Naast foto’s, kun je ook andere soorten tastbare herinneringen hebben aan een mooi moment. Koop bijvoorbeeld tijdens je vakantie een extra verpakking van die overheerlijke Franse croissants. Of neem wat Italiaanse pasta mee. Die brengen het vakantiegevoel nog even terug. Een mooie souvenir of aandenken kan ook een leuk idee zijn. Of het nu een koelkastmagneet is of een mooie trui, als het je maar aan jouw fijne moment herinnert. Zo kun je iedere keer dat je deze aankoop ziet weer even nagenieten.

6. Houd het moment levend

Vaak zijn vakanties, mijlpalen of andere bijzondere momenten zo fijn omdat ze anders zijn dan ons dagelijks leven. Zo ontbijt je misschien op vakantie uitgebreider dan anders. Tijdens een dagje weg heb je een keer alle tijd voor je partner of een lieve vriend(in) zonder te worden opgeslokt door de dagelijkse beslommeringen. En een weekendje uitwaaien op de Waddeneilanden laat je zien hoe fijn het is om geen drukte om je heen te hebben.

Ga eens bij jezelf na wat het is in dat ene moment dat het zo bijzonder maakte. Is er iets van dat moment dat je ook naar je dagelijks leven kunt copy-pasten. Je kunt bijvoorbeeld prima in het dagelijks leven regelmatig een speciaal ontbijtje nemen, wat vaker tijd vrijmaken voor je partner (al is het met de agenda’s erbij) of een plek bij jou in de buurt zoeken waar je net zo goed tot rust kunt komen.

tips voor nagenieten

7. Zorg voor nieuwe mooie momenten

En als laatste in dit rijtje met tips voor nagenieten: zorg ervoor dat je ook in het heden mooie momenten hebt. Je kunt nu eenmaal niet elke dag van het jaar op vakantie zijn of intens bijzondere dingen beleven. Creëer dus elke dag zelf iets waar je plezier aan beleeft en probeer ook van kleine dingen te genieten. Je eigen boterham met pindakaas op zondagochtend staat dan misschien niet gelijk aan het uitgebreide Franse ontbijt in dat poepchique hotel vorige week, maar wees je ervan bewust hoe fijn ook zoiets kleins al kan zijn. Ook tussen de mijlpalen en bijzondere momenten door gebeurt namelijk genoeg dat het genieten meer dan waard is.

Wat is een moment waarvan jij nog steeds nageniet?

tips voor nagenieten

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 10 oktober 2019 op 6:06 am - Beantwoord

  Daarom vind ik bloggen ook zo fijn. Ik kan zo alle Posts van bijvoorbeeld mooie vakanties etc teruglezen.

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:39 am - Beantwoord

   Precies! Een blog is ook voor jezelf een leuk dagboek dat je zo vaak kunt teruglezen als je maar wilt.

 2. Darina 10 oktober 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Mooi artikel. Ik geniet ook na door mijn blog, want veel momenten deel ik daar. Ook door foto’s terug te kijken kan ik het weer helemaal herbeleven.

 3. Naomi 10 oktober 2019 op 7:29 am - Beantwoord

  Nagenieten vind ik echt heel belangrijk. Bij mij werkt dat het beste met foto’s en verhalen. Gisteren zat ik nog even door een fotoalbum te bladeren. Echt zo leuk om terug te gaan naar al die mooie herinneringen.

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:39 am - Beantwoord

   Fotoalbums doorbladeren zijn ook wel de perfecte manier om langer bij mooie herinneringen stil te staan. Leuk dat je daar echt een momentje voor hebt genomen deze week 🙂

 4. Sanne 10 oktober 2019 op 7:31 am - Beantwoord

  Dit sluit perfect aan op mijn voornemen om vaker nieuwe mooie herinneringen te maken. Voorpret is leuk, maar als je er ook nog eens langer aan vast kunt houden is dat al helemaal fijn.

 5. Ilona Wielinga 10 oktober 2019 op 9:21 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel. Ik vind het soms ook zo fijn om stil te staan bij leuke dingen die ik heb gedaan.
  Ik heb hierom zelf een doos gemaakt, waar eigenlijk allemaal herinneringen inzitten. Van foto’s tot aan kleine gooiden, het zijn stuk voor stuk items die me herinneren aan leuke momenten. Echt heel leuk om af en toe weer doorheen te gaan.

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:40 am - Beantwoord

   Wauw, echt een tof idee zeg, zo’n doos vol herinneringen! Een prachtige manier om langer vast te houden aan de mooiste momenten.

 6. Mariska 10 oktober 2019 op 10:32 am - Beantwoord

  Ik ben toen begonnen in een bullet journal maar ook alweer gestopt. Om er achter een agenda-achtig iets van te maken werkt niet voor mij ben ik achter. Een digitale agenda die ik zowel op mijn laptop als telefoon kan gebruiken en ik steeds alles bij de hand heb. Een herinneringenboek wil ik wel gaan maken inderdaad in mijn ‘oude’ bullet journal.

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:41 am - Beantwoord

   Zo’n herinneringenboek is ook wel een heel mooi idee! Zo kun je op jouw manier toch mooie herinneringen vastleggen en vasthouden.

 7. Geke 10 oktober 2019 op 5:46 pm - Beantwoord

  Ja, foto’s herkijken, zo leuk altijd! (en soms ook confronterend als het er van jaren terug zijn 😉 ).
  Ook een souvenirtje kopen is altijd een mooie herinnering. Zo heb ik tijdens onze vakantie op de Veluwe een vogelvoederdingetje gekocht voor in de tuin. Dus elk najaar wanneer ik het weer ophang, denk ik er zo aan terug.
  (Dus geen kitscherige souvenirs :))

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:43 am - Beantwoord

   Wat een mooi souveniridee is zo’n vogelvoerding! Praktisch en leuk tegelijk! En extra leuk natuurlijk dat het je meteen herinnert aan jullie fijne vakantie op de Veluwe.

 8. Evelyne 10 oktober 2019 op 8:43 pm - Beantwoord

  Ik doe mijn best om zo veel en lang mogelijk te blijven nagenieten van mooie momenten. Van reizen of tripjes maak ik fotoboeken, sinds kort hou ik een bullet bij, ..

  • Romy 13 oktober 2019 op 10:44 am - Beantwoord

   Onwijs leuk dat je bent begonnen aan een bullet journal! Dat is zo’n fijne manier om herinneringen vast te houden.

 9. Anna 11 oktober 2019 op 9:47 am - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! Ik vind het altijd heerlijk om te bloggen over mijn vakantie, haha, zo kan ik nog even nagenieten :-). En een souvenirtje meenemen is altijd leuk! 😀

 10. Nikita 11 oktober 2019 op 9:49 am - Beantwoord

  Ik bewaar best veel aandenkens van fijne momenten. Zo heb ik nog steeds de trui van mijn 100 dagen in het zesde. 100 dagen is eigenlijk een speciale dag waarop je viert dat het nog 100 school is en dan ben je klaar. In ons geval klopte dat niet natuurlijk, gezien ik nog mijn zevende deed. Maar ik heb de trui wel nog en inmiddels hangen er al draadjes los omdat ik ‘m zo vaak heb gedragen. Daarnaast heb ik ook nog een paar kleine dingen van school die me er aan doen denken. Maar die tijd onthou ik natuurlijk voor altijd. Als ik bij mijn vriendin of nichtje ben dan hebben we het heel vaak over onze schooltijd, omdat we er alle drie hebben gezeten en we ook een paar leerkrachten allemaal hebben gehad. Dus die herinneringen ophalen is altijd heel fijn en het geeft me altijd een boost. Ook gewoon, als ik ga werken moet ik een stukje dezelfde kant op als vroeger. Dus meer nostalgie kan je niet hebben denk ik. Aan andere momenten denk ik natuurlijk ook met plezier terug en ook daar heb ik herinneringen en aandenkens van. Maar toch kon ik bij dit artikel alleen maar aan mijn schooltijd denken 🙂

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:00 am - Beantwoord

   Wat mooi dat je die trui altijd hebt bewaard! Soms kunnen er aan een item zulke mooie herinneringen kleven dat je het gewoon echt niet kunt en wilt wegdoen. Het is prachtig dat je aan je schooltijd zo veel mooie herinneringen hebt overgehouden <3

 11. Suzanne 11 oktober 2019 op 10:12 pm - Beantwoord

  Ik vind het ook heerlijk om het vervolgens nog te beschrijven in mijn bullet journal! Ik moet dit nu ook weer echt gaan oppakken, maar door alle drukte schiet het er telkens bij in..

 12. bychristiana 12 oktober 2019 op 7:52 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik kan ook enorm nagenieten van dingen! Daarom houd ik dus ook zo van foto’s in huis. Verder koop ik tijdens elke vakantie ook iets tastbaars, zoals een echt mooie tas of een lekkere geurkaars. Heeft natuurlijk helemaaaaal niets met die betreffende bestemming / vakantie te maken, maar elke keer als je die tas dan bij je hebt of die kaars dan aansteekt, denk je weer even terug aan die vakantie. Zo werkt dat echt bij mij;-)

  • Romy 13 oktober 2019 op 11:15 am - Beantwoord

   Inderdaad! Ook zonder dat je bijvoorbeeld iets met ‘London’ erop koopt, kan een mooie aankoop in Londen je nog altijd aan die stad herinneren.

 13. Saskia 14 oktober 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Nagenieten is zo fijn en ook vooral belangrijk om te doen! Ik doe dit nog regelmatig na een fijne dag of kijk fijne herinneringen terug dmv foto’s. Ook heb ik in huis zeker wat prachtige herinneringen hangen in de vorm van zelfgemaakte DIY’s, mooie foto’s van reizen en andere dingen op de koelkast die me dierbaar zijn.

  • Romy 19 oktober 2019 op 12:08 am - Beantwoord

   Heel mooi hoe je mooie herinneringen ook fysiek een plekje in huis hebt gegeven. Vooral jullie canvasfoto van Londen is ontzettend mooi. Zo kun je die herinnering al helemaal nog heel lang bij je houden 🙂

 14. Giovanna Jansen 15 oktober 2019 op 7:39 pm - Beantwoord

  Mooie blog. Ik bewaar mijn herinneringen en geniet ervan na op meerdere manieren. Bovenal door foto’s te maken en ze terug te kijken. En ook door ze soms te delen op mijn website en social media. Dat ‘soms’ klinkt alsof ik maar heel af en toe iets deel. Maar ik bedoel meer dat ik zó veel foto’s maak, dat wat ik deel maar een klein deel is. Ik maak soms zo veel verschillende foto’s op verschillende momenten, dat wat ik deel als ‘soms’ voelt. 🙂
  Oh en door mijn bullet journal blijven herinneringen voor mij ook tastbaar.

  • Romy 19 oktober 2019 op 10:09 am - Beantwoord

   Prachtig toch dat je zo veel foto’s maakt van dingen die je je graag wilt herinneren. Een mooie manier om zulke momenten vast te leggen!

Recente blogs

Vegan amandeltaart met appel & kaneel (ook glutenvrij!)

19 november 2023|Recepten|

Heb jij ook een zwak voor zachte, luchtige taarten waar je taartvorkje zo doorheen glijdt? Geen machtigheid in je maag, wel een heerlijk zoet en zacht taartstukje dat in één keer heel veel lekkere zoetige en nootachtige smaken op je smaakpapillen mikt! Met dat in mijn achterhoofd maakte ik deze vegan amandeltaart. Een heerlijke lekkernij voor wie dol is op amandelspijs, houdt van zoetigheid, en cakeachtige taarten het allerlekkerst vindt. Door de appelstukjes en kaneel krijgt dit amandeltaart-recept een extra bijzonder tintje en iets fris. Terwijl ik dit recept uitwerk, krijg ik zin om alweer naar het taartplateau naast me te lopen voor nóg een stukje. Maar nu eerst...het recept voor deze vegan en glutenvrije taart!

Jezelf verwennen? 33 fijne manieren daarvoor die soms maar 5 minuten kosten!

1 augustus 2023|Zelfliefde, Lifestyle|

We verdienen allemaal zelfzorg in ons leven. Tijd en aandacht voor jezelf omdat je vindt dat jij het waard bent én omdat je weet dat je dat tussen de drukte door soms nodig hebt. Je hoeft echt niet meteen een compleet verzorgd saunaweekend te boeken of de hele Zara leeg te shoppen om jezelf te verwennen. Het kan ook iets veel kleiners zijn. Het zit 'm vooral in één ding: jezelf tijd gunnen voor dingen die je fijn vindt en daar met volle aandacht van genieten. En ja hoor, dat kan ook als je een drukbezette ouder bent, een goedlopend bedrijf runt of in gevecht bent met een chronisch tijdgebrek. Al trek je er maar 10 minuten voor uit! Dit zijn 33 kleine manieren om jezelf een fijn moment te geven.

Droomhuis in de maak | Update & eerste foto's van mijn woning

22 maart 2019|Interieur|

Mijn leven stond de afgelopen weken grotendeels in het teken van verfrollers, schuurpapier, koppen thee drinken met stukadoors en heel wat andere verhuis- en klusperikelen. Van veel mensen kreeg ik de vraag hoe het er nu voor staat en of ik alvast een eerste glimp van mijn woning kan laten zien. Jazeker, dat doe ik met plezier! We zijn nog volop bezig, dus verwacht geen ingericht paleisje. Maar ik laat je met plezier een paar eerste foto's zien en vertel je graag meer over hoe het ervoor staat met mijn eigen stekkie. Schiet het al een beetje op? En wanneer trek ik in mijn appartement?