Romy

Mijn 17 tips voor verhuizen (na twee verhuizingen en veel bloopers!)

  • 26 november 2023
  • 6 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Verhuizen – je doet het niet dagelijks en je doet het waarschijnlijk ook niet graag. Ook ik ben blij dat we straks op een plek wonen waar we hopelijk tientallen jaren niet weggaan. Verhuizen is niet mijn hobby. Maar na (bijna) twee verhuizingen heb ik er wel meer handigheid in gekregen. Van dozen handig inpakken tot je rug niet kapot sjouwen en planningtechnisch dingen beter regelen – dit zijn 17 tips voor verhuizen die heb geleerd. Sommige met dank aan vrienden, andere met dank aan verhuisbedrijven, en weer andere door eerst zelf wat bloopers te begaan. Doe er je voordeel mee als jij zelf binnenkort een hoop dozen in te pakken hebt om je stulpje te verruilen voor iets nieuws.

Mijn beste tips voor verhuizen – tip #1: doe het niet alleen

Ik heb diep respect voor mensen die een paar keer in korte tijd verhuizen. Voor mensen die verhuizen met kinderen. Of voor mensen die van de ene kant van het land twee uur verderop verkassen of zelfs Nederland verruilen voor een zonniger (of juist meer besneeuwd) stukje aarde. Onze verhuizing is niet eens heel grootschalig. We hebben maar een beperkte hoeveelheid spullen. We zijn met z’n tweeën én met kat, maar zonder kinderen. En we verhuizen naar een dorp 20 minuten rijden verderop. Toch voelt het best ingrijpend, zo’n verhuizing. Je verzamelt meer spullen dan je denkt. Alle kasten en spullen die je in vijf jaar tijd hebt verzameld, moeten nu in één keer allemaal twee etages omlaag verplaatst worden.

Gelukkig kreeg ik van alle kanten één belangrijke verhuistip te horen: schakel een verhuisbedrijf in. Tuurlijk, je kunt ook je familie lief aankijken en een bestelbusje huren. Maar aangezien wij op twee hoog zonder lift wonen, wilde ik dat de mensen om ons heen, onszelf én onze meubels niet aandoen. In ons krappe trappenhuis is een stootje zo gemaakt. Bovendien heb ik liever dat verhuizen goed gebeurt dan dat het vooral snel, snel gaat. Het verhuisbedrijf monteert hier een verhuislift aan het balkon om alle meubels en dozen naar beneden te laten glijden. Ze demonteren en monteren alle IKEA-kasten en zetten alles direct in de juiste kamer. Vond ik genoeg reden om het uit te besteden! Soms mag je jezelf trakteren op “even niet alles zelf doen”!

Mijn andere tips voor verhuizen

Ik ben in mijn leven twee keer verhuisd. Op mijn 25e ging ik het huis uit en verhuisde ik van mijn ouderlijk huis naar een fijn en kleurrijk appartement. Nu, op mijn dertigste, verhuis ik samen met vriend en kat naar een rijtjeshuis een dorp verderop. Beide verhuizingen waren totaal anders. De vorige keer had ik nog geen meubels en hoefde er niets verbouwd te worden. Dit keer hebben we de complete benedenverdieping laten afbreken en weer opbouwen, hebben we een dubbele inboedel en is er een lief kattenbeest bij gekomen. Een grotere verhuisklus dus!

Ook al moet dé verhuisdag nog komen (begin januari), ik ben al een stuk verhuiswijzer geworden. Mijn beste tips voor verhuizen tot nu toe:

1. Maak een planning

En dan niet een grove “Komt wel goed”-planning. Nee, echt een tiptop planning waarin in detail staat uitgestippeld wat je wanneer wilt doen. Ik dacht dat ik voor mijn schrijfwerk projectmanagementskills nodig had, maar een verhuizing en verbouwing voelt als projectmanagement next level. Gooi je Excel-kennis en planningsskills in de strijd voor een superduper-spreadsheet of Word-document waarin alles staat. Overzicht helpt énorm om niet door de grote hoeveelheid taken die moeten gebeuren in een totale stresskip te veranderen.

Wij merkten bijvoorbeeld dat je huis verkoopklaar maken véél meer werk was dan gedacht. Muren witten, spullen opruimen, kattenbakken en wasmanden op de ochtend zelf wegwerken en de kraantjes extra oppoetsen… Zonder een goede planning was dat alles ons niet op tijd gelukt.

Als je alle taken uitschrijft – van dozen inpakken tot je huis netjes opleveren aan de nieuwe bewoner – en daar deadlines aan hangt, heb je minder kans op last-minute verhuisstress.

2. Neem op jouw manier afscheid van je huis

Misschien ben ik hier extreem sentimenteel in. Maar voor mij voelt verhuizen als een heel ding. Je laat opeens een plekje achter waar je tig herinneringen hebt gemaakt. Je komt er misschien wel nooit terug, terwijl het een hele tijd je veilige thuishaven was. Ik heb gelukkig geleerd om schijt te hebben aan het “Maak er niet zo’n ding van”-idee en op mijn manier afscheid te nemen van het huis.

Zelf heb ik bijvoorbeeld een video gemaakt van ons huis voordat we het verkoopklaar maakten. Dan kan ik altijd nog terugkijken naar hoe ons huis er op een doorsnee dag uitzag. Verder wil ik in de eerste week van januari, voor onze verhuizing, rustig afscheid nemen van het huis. Gewoon veel hier thuis zijn en even niet bij iedereen op nieuwjaarsbezoek gaan. Dan kan ik nog even genieten van de tijd hier en in alle rust inpakken.

Dat is ook echt mijn tip voor anderen die, net als ik, gehecht zijn aan hun fijne huis: pak het afscheid nemen op jouw manier aan. Denk niet dat dingen stom, apart of overemotioneel zijn. Het is jouw huis. Dus je mag het doen zoals jij dat fijn vindt en mag daar van alles bij voelen.

Romy
Alle foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Gea van Blooming Picture.

3. Regel je verzekeringen op tijd

Van sommige verzekeringen is het belangrijk dat ze al ingaan zodra je in het nieuwe huis intrekt. Zoek dat dus op tijd uit en neem ook meteen je huidige verzekeringen onder de loep. Zit je daar nog wel goed? Moet je misschien een hogere inboedelverzekering nemen? Kun je verzekeringen stopzetten? Of heb je juist een extra verzekering nodig? Wij moesten bijvoorbeeld een opstalverzekering regelen. Die zat in ons appartement bij de VvE inbegrepen, maar hebben we voor het nieuwe huis zelf nodig.

Verder zijn er weer andere verzekeringen belangrijk als je gaat samenwonen en samen een huis koopt dan als je in je eentje woont. Denk bijvoorbeeld ook na over een levensverzekering, zoals een overlijdensrisicoverzekering. Zeker als één van jullie meer verdient dan de ander of als jullie afhankelijk zijn van beide inkomens, is het handig om zoiets te regelen.

Wij hebben zelf ook een samenlevingscontract en testamenten geregeld bij de notaris. Geen leuke dingen om over na te denken, wel belangrijk!

4. Pak je spullen logisch in

Dankzij het helpen verhuizen van anderen heb ik wel geleerd dat je nooit zomaar van alles in verhuisdozen bij elkaar moet mikken. Dan ben je vervolgens eindeloos aan het zoeken naar je favoriete keukenmesje of je geliefde föhn.

Je kunt allerlei inpaksystemen op je verhuizing loslaten. Dit zijn een paar systemen die voor mij goed werken:

  • Zet nummers op de dozen (in plaats van “keuken”, “woonkamer”, etc.). Noteer in een Excel-lijst of Word-document welk nummer bij welke kamer hoort. Je kunt de dozen dan ook later eenvoudig hergebruiken.
  • Noteer op elke doos wat voor spullen erin zitten. Doe bijvoorbeeld al het bestek, alle voorraadpotten bij elkaar, etc. En zet er dan bij dat het naar de keuken gaat.
  • Pak per kamer in. En denk daarbij in de nieuwe kamers. Dus wil je bijvoorbeeld de vaas uit je huidige woonkamer straks in de slaapkamer zetten, pak hem dan in bij de slaapkamerspullen.
  • Check of de doos niet te zwaar beladen is. Het klinkt leuk om al je pannen bij elkaar in te pakken. Maar als je loodzware gietijzeren pannen hebt, wordt je rug vast minder blij van een doos met drie exemplaren. Bovendien houdt niet elke verhuisdoos drie van die zwaargewichten.
  • Pak breekbare spullen in met krantenpapier of stof. Online las ik de tip om je servies of andere breekbare dingen in kleding of theedoeken te wikkelen. Een goed alternatief voor bubbeltjesfolie! Oude kranten werken natuurlijk ook goed. Vraag rond in je omgeving of mensen nog kranten of folders hebben liggen. Dan heb je zo genoeg papier bij elkaar.
  • Stop de zwaardere spullen onderin en de lichtere spullen bovenin. Dan worden de lichte items niet geplet door het zware spul.
  • Noteer heel groot (en dan ook écht GROOT) ‘Breekbaar’ op dozen die absoluut niet mogen vallen. Dan gaat je verhuisteam er (hopelijk!) zorgvuldig mee om.

5. Ontspul (en doe dat op tijd)

Het voordeel van je huidige huis verkopen, is dat je wel móet ontspullen. Funda-kijkers schijnen dol te zijn op hotel-achtige huizen met zo min mogelijk accessoires of persoonlijke spullen. Dus móesten wij wel een paar kasten kritisch door gaan. Daar ben ik achteraf blij mee, want daardoor hadden we de grote minimaliseerslag al maanden vóór de verhuizing gedaan.

Ook als je je huidige woning niet verkoopt, is opruimen een goed idee. Hoe minder spullen je overhoudt, hoe minder je hoeft in te pakken. Bovendien kun je voor sommige items misschien nog een bedrag krijgen op Marktplaats. Altijd handig, want verhuizen is al duur genoeg!

Mijn verhuistip is vooral om op tijd te starten met opruimen. Pak bijvoorbeeld elk weekend één kast aan. Dan wordt het geen megaproject dat je op het allerlaatste moment nog moet doen. Als je eenmaal al gestrest tussen de verhuisdozen zit, is spullen uitzoeken waarschijnlijk het laatste waar je aan denkt. Als je het meer uitspreidt over de weken daarvoor, wordt het een minder helse klus.

6. Bedenk wat je tot het laatste moment nodig hebt

Ik leerde van anderen dat je met verhuisdozen inpakken ook weer niet té enthousiast aan de slag moet gaan. Sommige spullen heb je tot het laatste moment nodig. Denk aan shampoo, tandenborstels, medicijnen, je waterkoker, het koffiezetapparaat, iets eetbaars of specifieke borden. Wij gaan binnenkort een lijstje maken met alle spullen die pas last-minute in dozen mogen en houden daar aparte dozen voor vrij. Dan hoeven we niet de dag voor vertrek van wegwerpborden met plastic bestek te eten.

Verder gaf iemand op Instagram me de tip om een apart tasje te maken met spullen die je op de dag zelf nodig hebt. Denk aan je tandenborstel, make-up, theezakjes en dat soort dingen. Dat leek me best een slim idee. Dus daar ga ik begin januari een tasje voor maken om die dag voortdurend bij me houden.

7. Eet je voorraadkast en vriezer leeg

Dit wordt ons project voor de komende twee maanden. Ik ben totaal geen hoarder, maar ben wel een flinke boodschappenverzamelaar en nieuwe-producten-probeerder. Het komt allemaal wel op. Maar ik gok dat we van onze voorraad nog een paar maanden kunnen leven. Oepsie! Ik bedacht laatst dat we daar komende tijd maar eens een flinke slag in gaan slaan door zoveel mogelijk pakken meel, bonenblikken, de grote hoeveelheid pindakaas en de 1 kilo walnoten op te maken.

Hetzelfde geldt voor de vriezer, die bij ons volgeladen is met restjes soep, diepvriesfruit, groenten en vleesvervangers die niet op tijd op kwamen. Allemaal prima eetbaar! Tijd om aan het creabea’en met restjes te slaan. Dat vind ik nog leuk ook. En het scheelt straks heel veel boodschappen verhuizen! Ook fijn, want zeker diepvriesproducten verhuizen is niet ideaal.

Romy

8. Maak een plan voor je huisdier verhuizen

Van de hele verhuizing zie ik nog het meest op tegen Pip uit haar vertrouwde omgeving halen. Eén ding weet ik wel: het is altijd goed om van tevoren een plan te maken voor hoe je het met je huisdier aanpakt bij de verhuizing. Dan hoef je daar niet in alle verhuis-stress ook nog over na te denken.

Hoewel Pippa er een zee aan extra ruimte (en een tuin!) voor terugkrijgt, weet ik zeker dat ons pluizige meisje de eerste dag niet onder de bank vandaan zal komen. Ze heeft het nooit zo op met vreemde omgevingen en gaat niet heel lekker op stress. Gelukkig leerde ik (onder andere van deze toffe Instagram Live van Anne over verhuizen met een kat én van ons verhuisbedrijf) een paar handige tips:

  • Verhuis je huisdier voordat het verhuisbedrijf komt. Tijdens een verhuizing loopt iedereen gestrest rond en veel dieren nemen die stressvibes over. Dan is het relaxter voor een dier om al op het nieuwe adres te zijn.
  • Neem oude spullen van het huisdier mee en vervang niet direct alles. Denk aan de oude kattenbak, de krabpaal of een mandje dat naar je kat ruikt.
  • Zet je huisdier in één kamer en plak een briefje op de deur (met veel uitroeptekens!) dat hier niemand mag komen. Een heel nieuw huis kan nogal overweldigend zijn. Je huisdier eerst laten kennismaken met één ruimte, maakt het minder intens.
  • Zorg ervoor dat er iemand bij het dier is. In elk geval regelmatig. Veel dieren hechten zich niet aan een plek, maar aan de persoon. Als jij erbij bent, voelt dat vertrouwder.
  • Wacht met je huisdier naar buiten laten. Sommige dieren gaan dan op zoek naar hun oude huis. Het is beter om een dier eerst binnen te houden en later langzaamaan de nieuwe buitenomgeving te laten verkennen.
  • Creëer fijne terugtrekplekjes in de kamer waar het dier is. Zo kan je viervoeter zich bij stress ergens verstoppen.
  • Voorkom dat je zelf gestrest raakt. Dat is de belangrijkste tip die ik uit de video van Anne haalde: als jij gestrest bent, neemt je kat dat over. Dus ga niet te veel stressen over hoe het met je huisdier gaat. Wanneer jij uitstraalt “Dit komt goed”, zal je huisdier daar eerder op vertrouwen.

Verder kan ik zeker een consult met een kattengedragsexpert aanraden. Ik heb dat zelf gedaan toen Pippa hier net was (ik heb haar geadopteerd van een gezin uit Twente). Het heeft mij veel praktische handvatten gegeven om Pippa een fijn nieuw thuis te geven.

9. Maak een apart plan over kwetsbare spullen

Je hebt vast bepaalde spullen die extra aandacht verdienen bij de verhuizing. Denk aan planten die je graag heelhuids overbrengt, een vaas die je heel dierbaar is of gewoonweg je dure tv of loodzware wasmachine. Kleding of boeken verhuizen is niet zo ingewikkeld. Maar bij grote, logge items of spullen die je dierbaar zijn, is het goed om er apart over na te denken hoe je dat doet.

Als je een verhuisbedrijf inschakelt, hebben zij daar vast handige oplossingen voor. Wanneer je zelf spullen verhuist, is het slim om een lijstje te maken van spullen die lastiger te vervoeren zijn. Bedenk wat je met die items gaat doen. Je kunt planten bijvoorbeeld apart verhuizen en op de bijrijdersstoel onder de gordelzetten (afhankelijk van hoe groot je plantenverzameling is). De wasmachine past misschien in de grote stationwagen van je oom. En die dierbare vaas kun je wellicht de dag voor de verhuisdag alvast ingepakt in een zachte donsjas apart verhuizen.

10. Geef je verhuizing op tijd door (al eerder dan je denkt)

Gelukkig wees mijn vader me hierop voordat ik naar dit appartement verhuisde. Als je verhuist, moet je jezelf op tijd op het nieuwe adres laten inschrijven. Dat moet in elk geval zijn gebeurd op de dag dat je er echt gaat wonen. Anders kun je – zo schijnt – een boete krijgen. Omdat wij nog in het oude huis wonen, staan we nu nog officieel op ons oude adres ingeschreven. Maar we laten dit een maand vóór de verhuizing overzetten. Dan zijn we er sowieso op tijd bij.

Als het goed is, wordt je verhuizing dan ook aan alle overheidsinstanties doorgegeven, bijvoorbeeld bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst (ja helaas, die weet je ook op je nieuwe adres te vinden!). Het is belangrijk dat je daarnaast zelf de verhuizing doorgeeft aan andere instanties. Denk aan het ziekenhuis, de huisarts of tandarts, je werkgever, de school van je kinderen, verzekeraars en pensioenfondsen.

11. Regel de elektriciteit, het internet, etc. op tijd

Ik was blij dat iemand me daar bij mijn eerste verhuizing aan herinnerde. Anders had ik een klein probleem gehad. Sommige dingen moet je al regelen voordat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt. Het is belangrijk dat je in elk geval elektriciteit en gas hebt op het moment dat je in het huis komt. Wij hadden dat zelf voor het nieuwe huis al een paar weken van tevoren geregeld.

Verder is internet regelen best handig. Zeker als je al snel op het wifi-netwerk wilt werken in je nieuwe woning! Mijn ervaring is dat een afspraak met een internetmonteur soms best lang op zich laat wachten. Dat is niet handig als je al snel wilt thuiswerken op je nieuwe adres. Daarom hadden wij de afspraak met de monteur van KPN ook al rap staan. Als er dan iets misgaat of het modem niet meteen werkt, is er nog tijd om het te verhelpen en zit je niet meteen met een probleem.

Romy

12. Maak een keer kennis met de nieuwe bewoner van je huidige huis

Wordt je huidige huis verkocht of verhuurd aan een andere bewoner? Maak dan een keer kennis voor dé grote verhuisdag. Ik vind dat zelf sowieso fijn omdat ik dan met een goed gevoel de sleutel doorgeef aan de volgende geluksvogel die hier woont. Maar het is ook om andere redenen handig:

  • Misschien wil de nieuwe bewoner spullen overnemen uit je huidige huis. Denk aan gordijnen, luxaflex, de vloer of bepaalde meubels.
  • Je kunt aan de nieuwe bewoner wat handige tips & tricks over het huis delen. Zo was ik blij dat de vorige bewoner mij op de verstopte bestek-la had gewezen. Anders had ik die nooit gevonden.
  • Je kunt vragen of de nieuwe bewoner post die nog voor jou op het oude adres aankomt, naar je nieuwe adres doorstuurt. Laat eventueel postzegels en enveloppen achter om dat makkelijker te maken.

13. Trommel een schoonmaakteam op

Verhuizen betekent vaak ook dat twee huizen aan een flinke schoonmaaksessie moeten geloven. Je oude huis wil je netjes achterlaten voor de opvolger. Je nieuwe woning wil je keurig in orde maken voordat je alle spullen er een plekje in geeft. Voor het klussen kun je niet altijd iedereen optrommelen. Maar voor schoonmaken lopen mensen vaak wel warm én dat kan in principe iedereen (Jantje die nog nooit een stofzuiger van dichtbij heeft gezien daargelaten).

Dus kijk of je voor de grote schoonmaakbeurt hulptroepen kunt inschakelen. Misschien zijn familie of vrienden zo lief om je erbij te helpen. Je kunt ook een professionele schoonmaakploeg inschakelen. Een verhuizing is op zich al tamelijk slopend. Dus niets geks aan als je de eindschoonmaak liever voor een paar honderd euro uitbesteedt!

14. Maak alvast kennis met de buren

Wij hebben vanwege de verbouwing bij alle buren briefjes in de bus gegooid en hebben daarnaast kennisgemaakt met onze directe buren. Daardoor wisten zij al maanden van tevoren dat onze verbouwing wat herrie met zich zou meebrengen en maakten we niet meteen een slechte indruk. Ook zonder verbouwplannen is het leuk om snel je buren te leren kennen. Bel bijvoorbeeld de dag voor of na de verhuizing een keer aan met wat lekkers en schud even handjes. Je hoeft niet meteen uitgebreid bij elkaar op de koffie te gaan. Maar vaak vinden buurtbewoners het fijn om te weten wie er naast, boven of onder hen komt wonen.

Romy

15. Fotografeer kabels en aansluitingen

Het is verleidelijk om gewoon de kabel uit de tv te trekken en alles bij elkaar in een doos te proppen. Maar als je in het nieuwe huis klaar bent voor je eerste Netflix-sessie, heb je misschien geen flauw idee meer hoe die kabel ook alweer in de tv zat. Slim dus om daar een foto van te maken! Dan hoef je dat niet op het moment suprême uit te vogelen.

16. Meten is weten

Dit is iets wat ik zelf nogal eens ben vergeten en waar Bart (met zijn bouwkunde-achtergrond) scherper op let. Laat ik het erop houden dat ik de meetlat er na een paar keer brokken maken tegenwoordig vaker bij pak. Dus één van mijn beste tips voor verhuizen: meet alles op voordat je denkt “Dat past wel in de auto” of “Dat krijg ik wel door de deur”. Wij hadden bijvoorbeeld ooit een kast gekocht die niet in Barts auto bleek te passen (waarna mijn vader zo lief was om hem met zijn grotere auto op te halen). Maar met dat soort dingen is het handiger als je het van tevoren weet.

Check ook hoe hoog de deuropening en het trappenhuis zijn. Zo passen in ons nieuwe huis sommige dingen niet door het trappenhuis, omdat het plafond daar vrij laag is. Dat is fijn om vooraf te weten, zodat wij (of in ons geval het verhuisbedrijf) daar iets op kunnen bedenken.

17. Zoek alvast het lekkerste afhaaltentje uit

Ik ben gek op culinair doen in de keuken. Maar na een verhuisdag snak ook ik vooral naar lekker en simpel. En naar allesbehalve zelfgemaakt.

Herken je dat? Dan is mijn laatste van deze tips voor verhuizen dit: ga alvast op zoek naar de beste afhaaltoko in je omgeving, plaats je Thuisbezorgd-bestelling en zorg ervoor dat jij en je verhuisteam die avond zo kunnen aanschuiven met een goed voedsel voor jullie neus. Klaar om uit te puffen én van het nieuwe huis te genieten.

Welke aanvullende tips voor verhuizen heb jij nog? Alle tips zijn welkom!

1
tips voor verhuizen

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

  1. Naomi 27 november 2023 op 9:06 am - Beantwoord

    Ik vind het altijd zo mooi hoe jij bewust afscheid neemt van je huidige woning. En op tijd internet had ik ook toen ik verhuisde. Ik had op een gegeven moment een nog kaal huis, maar ik kon er wel op internet en had er een tv-aansluiting. Het is maar waar je prioriteiten liggen;).

  2. Daenelia 27 november 2023 op 10:08 am - Beantwoord

    Wacht met je huisdier naar buiten laten. Ja. Maar besef ook dat sommige katten dus zelf besluiten om een rondje in de buurt te doen. Let dus op open ramen (ook na de verhuizing!), open deuren en kijk drie keer om je heen voor je de tuindeur of de voordeur opent. Katten (en met name de dames) zijn supergoed in het verdekt opstellen en wachten tot je een uitweg creëert en dan … woosh! Maar laat je niet gek maken door ‘dan gaan ze op zoek naar hun oude huis’. Ook Pippa is aan jullie gehecht. Als jullie blij zijn in je nieuwe huis, is zij dat ook en zal ze nooit weglopen. Je bent al bezig om het een plek voor haar te maken en het territorium af te bakenen. Komt goed. (De badkamer is vaak een goede verhuisplek: klein, overzichtelijk en een plek waar je in principe weinig spullen naar te verhuizen hebt.)

  3. Melanie 27 november 2023 op 10:11 am - Beantwoord

    Voor jou komt deze tip waarschijnlijk te laat, maar misschien heeft een ander er nog wat aan: Wij hebben destijds een bullet journal in gebruik genomen. Daar noteerden we alles in: van random ideeen, afspraken die we maakten, nummers van verfkleuren (+ staaltjes), planning etc etc. En vooral: het systeem voor dozen en inhoud terug vinden. We nummerden alle dozen. In de bullet journal noteerden we die nummers en schreven erbij wat er in zat (dus niet perse op de doos) én naar welke ruimte het moest (+ verwijzing op de doos). Superhandig, ook als je tussentijds nog iets nodig had. Manlief had een stuk electronica nodig dat al ingepakt was. Binnen een minuut kon ik hem toen naar doos 89 verwijzen. Na de verhuizing is de bullet journal dienst blijven doen: voor nieuwe verfklusjes, telefoonnummers / kaartjes van leveranciers, info over garanties, maar ook bij het maken van een inrichtingsplan voor de tuin, en elke jaar voor hoe de moestuin is ingericht. We hebben tussentijds een keer de woonkamer deels heringericht en ook daarvoor gebruikten we de bullet journal: voor schetsen, kleurcombinaties, info over winkels etc etc.

  4. Geke 27 november 2023 op 5:58 pm - Beantwoord

    Zo te lezen zijn jullie er helemaal klaar voor 🙂 Alvast veel succes gewenst!

    Wat Pippa betreft, ik denk dat het wel iets ‘makkelijker’ is omdat ze een binnenkat is. Met haar vertrouwde meubels en jullie erbij zijn er toch al veel dingen die ze kent. Misschien dat ze, omdat ze binnen zijn zo gewoon is, minder aanstalten zal maken. Maar uiteraard gaat voorzichtigheid boven alles.
    Onze kat was eigenlijk van mensen die in de buurt woonden. Ze zijn verhuisd naar niet ver (paar 100 meter in vogelvlucht) maar vanals hij de kans zag, kwam hij weer terug naar zijn oude gebied. Maar hij is dus altijd gewoon geweest van buiten te gaan wanneer hij dat wilde. En denk dat de omstandigheden voor hem niet zo ideaal waren daar. Werd er wel goed verzorgd maar met drie kinderen was het gewoon veel te druk voor hem.
    Dus hij heeft zelf gekozen.
    Ze zijn hem uiteraard wel eens komen terughalen maar nadat ie nog een keer ontsnapt was en weer hier zat (maar daar bij telkens een drukke weg overstak), is beslist dat hij bij ons mocht blijven.

  5. Maaike 30 november 2023 op 10:47 pm - Beantwoord

    Ook een hoop handige tips! Dingen waar ik zelf nooit opgekomen zou zijn. En afscheid nemen van je eigen huis is wel heel belangrijk ook 🙂

  6. Darryl 5 augustus 2024 op 4:56 am - Beantwoord

    Wat een super tips.
    Ik ben toevallig op je website gekomen omdat ik op google het bedrijf intikte die mij afgelopen week heeft verhuist.
    Vrolijkverhuizen.nl gelukkig ben ik ook “vrolijk” verhuist.

    Ze zouden jouw artikel eens moeten plaatsen op hun website 🙂

Recente blogs

10 mooie, gênante en grappige ontdekkingen na 1 week klussen

9 maart 2019|Persoonlijk|

Mijn eerste week klussen in mijn eigen huis zit erop. Een hele gewaarwording voor iemand met als enige kluservaring één keer behang van de muur krabben. Toch heeft het wel wat om van mijn woning zelf (met veel hulp van mijn vader!) een paleisje te maken dat bij mij past. Ik zal je de foto's van mijn niet al te stijlvolle klusoutfit besparen. Wel geef ik je graag een inkijkje in mijn klusweek. Dit door middel van 10 leuke, grappige of gênante ontdekkingen die ik deze week deed.

Wat zit er in mijn survivalkit voor de herfst?

24 oktober 2017|Lifestyle|

De herfst is de periode van vallende blaadjes, cocoonen onder een dekentje en genieten van de regen die tegen de ramen tikt. Maar ook betekent de herfst dat de dagen korter worden, de temperaturen dalen en de files weer opdoemen. Een paar dingen die voor mij helaas geen reden tot een vreugdedansje zijn. Toch zit ik in de herfst gelukkig niet mokkend op de bank. Met een goed survivalpakket is de herfst namelijk ook prima door te komen. Benieuwd welke items er in het ‘Help-Romy-de-herfst-door-pakket’ zitten? Ik laat je 7 producten zien waar ik niet zonder kan in de herfst.

Jezelf veroordelen? Stop! (en wel om deze 5 redenen)

16 december 2017|Persoonlijke groei|

Heb jij weleens last van een vervelend stemmetje in je hoofd? Misschien omdat je een foutje hebt gemaakt of omdat je je ellenlang to do list niet af hebt gekregen. In het verleden heb ik ook regelmatig mezelf veroordeeld. Of ik nu een blooper beging, een niet zo handige opmerking maakte of mezelf betrapte op een flinke spelfout, ik vond dat ik het niet goed deed of baalde van mezelf. Nog steeds kan ik wel over zoiets inzitten, maar gelukkig ben ik over het algemeen iets milder voor mezelf. En dat gun ik jou ook! Tijd voor stap 1: overtuiging! Dit zijn 5 redenen waarom jezelf veroordelen écht nergens voor nodig is.