10 tips voor een zomergevoel op een druilerige dag

 • 24 februari 2017
 • 38 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Terwijl ik dit schijf, tikt de regen tegen de ramen. De wind waait hard en de lucht is grauw. Toch voelde ik een klein beetje zonneschijn, toen mijn broertje mij deze mok met de tekst ‘Hoy brilla el sol’ cadeau gaf. Oftewel: vandaag schijnt de zon. Die uitspraak zette me aan het denken. De zon lijkt misschien ver te zoeken, maar toch zit er ook in elke druilerige dag een kleine zonnestraal en kun je zelf een zomergevoel creëren. Nee, daarvoor hoef je niet een last minute naar de zon te boeken of een jacuzzi in de tuin te installeren. Met deze 10 tips kun je op een simpele manier de zomer in je bol krijgen.

 1. Draag kleding met vrolijke kleuren die je normaal eerder in de zomer zou dragen. Je kunt bijvoorbeeld eens dat zomerse bloemenjurkje combineren met een warm vest of kies voor een knalblauwe ketting bij je basic outfit. Lak anders je nagels eens in een felle kleur en doe die mooie knalrode lipstick op.
 2. Ga aan de slag met een DIY-project met je vakantiefoto’s. Heb jij ook nog stapels foto’s liggen van je reis naar een tropisch eiland of naar de camping in Limburg? Maak er een scrapbook mee, schilder de foto na of maak er een mooie collage van. Een instant zomergevoel is het resultaat.
 3. Zet je favoriete zomerhit aan, zing mee en gooi je heupen los om een zomergevoel te krijgen. Swing mee op de Macarena of doe het dansje van de Ketchup Song (wie kent hem nog?). Wie zegt dat deze muziek alleen voor de zomer is bedoeld?
 4. Maak plannen voor de zomer. Wat wil jij de komende zomer gaan doen? Wordt het een mooie vakantie naar de tropen? Of wil je een dagje naar het strand? Zie jij de picknick in het gras wel zitten? Of wordt het toch terrasjes pakken? Maak een lijstje met wat jij allemaal van plan bent in de zomer, zodat je alvast kunt uitzien naar een paar leuke dingen.
 5. Lees blogs terug van afgelopen zomer. Het is waarschijnlijk niet erg gebruikelijk om oude artikelen van bloggers terug te lezen van de vorige zomer. Maar waarom niet eigenlijk? Die vakantievlogs, zomerse bucket lists en zomeroutfits kunnen je ook in de winter een fijn zomergevoel bezorgen.
 6. Haal bloemen in huis. De tuin mag er dan een beetje verdord uitzien in de winter, maar er zijn genoeg bosjes zomerbloemen die je in huis kunt halen. Trakteer jezelf op een mooi kleurrijk boeket en fleur daar de tafel mee op. Met een beetje kleur in huis krijg je wellicht ook een beetje de zomer in je bol.
 7. Kies voor een zomers parfum of doucheproduct. Zelf maak ik totaal geen onderscheid tussen winter- en zomerluchtjes. Sterker nog, ik gebruik mijn zomerse parfum graag het hele jaar door. Zo kom ik door mijn parfum ook in de winter een beetje in de zomerstemming.
 8. Breng de zomer in je huis. Heb jij nog talloze leuke souvenirs liggen? Geef ze eens een mooi plekje in huis. Of ga voor kleur en voeg een paar kleurrijke accessoires toe aan je woonkamer. Wie er echt zin in heeft, kan zelfs een muur in een felle kleur schilderen. Vooral geel schijnt een zomergevoel op te wekken.
 9. Maak jezelf summer proof. Waarom zou je alleen in de zomer zelfbruiner gebruiken, je benen scheren, je nagels lakken en je voeten scrubben? Neem eens de tijd voor een uitgebreide beautybehandeling voor jezelf die je normaal alleen in de zomer zou doen.
 10. Eet of drink iets zomers. Trakteer jezelf ook in de winter eens op een ijsje of bezoek juist op een druilerige dag een zomers tentje dat mojito’s serveert. Of wat dacht je van een zomerse salade met feta en pijnboompitten? De zomer gaat soms, net als liefde, door de maag.

Ben jij ook een zomermens of houd je meer van de winter?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 24 februari 2017 op 7:32 am - Beantwoord

  Gelukkig lijkt de storm nu te zijn gaan liggen maar ik heb gisteren lekker gedouched met zomer producten om een beetje meer zon in huis te hebben. Werkte prima.

  • Romy 24 februari 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Ja, heerlijk weertje vandaag 🙂 En dat klinkt als een fijne manier om een niet zo zomerse dag te beginnen!

 2. Klaske 24 februari 2017 op 8:12 am - Beantwoord

  Wat een leuk onderwerp voor een artikel! Ik heb alweer zoveel zin in de zomer, ik ben de winter nu wel aardig zat. Deze tips kan ik dus wel gebruiken! 🙂

 3. Aneta 24 februari 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Echt, ik word toch zo blij van je nieuwe header! Nogmaals, super leuk! Zomer of winter. Ik houd van allebei. Ik tik dit berichtje terwijl ik in de auto zit opweg naar Oostenrijk. De sneeuw maakt de wereld een stuk mooier vind ik altijd. Maar de zomer geeft mij ook een fantastisch gevoel. Als ik de zomer in huis wil doe ik inderdaad de parfum op die ik in de zomer altijd op heb. Dat is de Sun van Jill Sanders….heerlijk!

 4. Irene 24 februari 2017 op 8:36 am - Beantwoord

  Wat een leuke tips! Ik hoop deze zomer iedergeval een aantal leuke wandelingen te doen. Als het zomer is, is onze hond ook ouder en kan ze verder lopen. Dan loont het om eens naar het bos te gaan of naar de duinen.

 5. Mariëlle 24 februari 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Hele goede tips! Het is nu lekker zonnig, maar gisteren pfffff!!

 6. Sarah 24 februari 2017 op 9:32 am - Beantwoord

  Ik denk dat ik al deze tien tips al goed toepas. En ik ben niet meteen een écht zomer- of winterpersoon. Ik kan genieten van beiden. Nu vind ik het bijvoorbeeld plezant dat het buiten wat warmer is dan enkele weken geleden, dat het sneller licht wordt,… . Alijd zo fijn om alles te kunnen zien en voelen veranderen 🙂

  • Romy 24 februari 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Wat heerlijk dat je zowel van de zomer als van de winter zo kunt genieten. Heel veel plezier in Oostenrijk! 🙂

  • Romy 24 februari 2017 op 8:04 pm - Beantwoord

   Heerlijk, ik kan me voorstellen dat dat iets is waar je al echt naar uitziet!

  • Romy 24 februari 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

   Wat goed om te horen dat je al zoveel hiermee bezig bent 🙂 En fijn dat je zowel in de zomer als in de winter pluspunten ziet! Die wisseling van seizoenen vind ik ook zo mooi aan het deel van Europa waarin wij leven 🙂

 7. Susan 24 februari 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Gelukkig is het vandaag al weer wat beter! Goede tips!

 8. Josephine 24 februari 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje! Daar zou ik echt wat mee mogen doen, want ik ben echt een zomertype. Laatst hadden wij met rotweer een grote pan paella gemaakt en Spaanstalige muziek opgezet. Dan komt de zomerse sfeer wel in huis! Bedankt voor deze vrolijke aanraders, ik word er blij van!

  • Romy 24 februari 2017 op 8:06 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn tips jou als zomermens opvrolijken. Het klinkt heerlijk om op die manier op een regenachtige dag een beetje Spaanse sfeer in huis te halen 🙂

 9. Sofie 24 februari 2017 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik ben absoluut een zomertype. Elk jaar neem ik me voor om ook in de winter jurkjes en rokjes te dragen maar het lukt me niet, ik heb het gewoon te koud! Ik kijk er dus naar uit, naar die lente/zomer.

 10. Lisa 24 februari 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Fijne tips! Gisteren was zo’n vieze dag! Die heb ik lekker bij een sauna gespendeerd, zodat ik weinig van het vieze weer mee heb gekregen hihi. Ik heb direct in de eerste week van Januari een zomervakantie geboekt, want ja, je moet iets hebben om naar toe te leven :-). Fijn weekend! Liefs x

 11. Anke 24 februari 2017 op 10:28 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke tips! Ik heb nu echt zin om een zomer-bucketlist te gaan maken, haha. X

 12. Nesrin 24 februari 2017 op 12:12 pm - Beantwoord

  Heerlijke tips! Bloemen maken mij altijd blij, ik kan echt genieten van verse bloemen in huis.

 13. Claire 24 februari 2017 op 1:25 pm - Beantwoord

  Aaahh zulke leuke tips. Mijn vriend en ik maken er nu de gewoonte van om elke week een bosje bloemen in huis te halen. Dat maakt het huis echt zo vrolijk. En je hebt zo gelijk over dat benen scheren en teennagels lakken, oeps. Ik moet er echt weer eens mee beginnen..

 14. Danique 24 februari 2017 op 2:16 pm - Beantwoord

  Wat een leuke tips! Ik ben ook wel toe aan de zomer, ik ben de winter nu wel zat. Gelukkig schijnt hier het zonnetje vandaag!

 15. Melissa 24 februari 2017 op 3:44 pm - Beantwoord

  Hihi, leuke tips! Ik zit echt nog in een winterse mood en wil daar dan ook niet uit, ofzo. Ik heb altijd moeite met overgangen van seizoenen. Gelukkig ga ik eind maart nog naar het koude IJsland, en zal ik er daarna echt aan moeten geloven. Hihi. Deze tips gaan mij dan zeker helpen. Vooral de zomerhits en de blogjes teruglezen vind ik goede ideetjes!

  • Romy 24 februari 2017 op 8:07 pm - Beantwoord

   Dat kan ik me voorstellen. Ik zie ook al zo uit naar de lente. Zelf draag ik mijn jurkjes en rokjes met een dikke legging eronder en gecombineerd met een dik vest. Dan houd zelfs ik als koukleum het in die kleding goed uit 🙂

  • Romy 24 februari 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

   Ah wat heerlijk, zowel de sauna als het vooruitzicht van een fijne zomervakantie. Geniet alvast van de voorpret! En van het weekend natuurlijk 🙂

  • Romy 24 februari 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

   Haha, me too! Vooral benen scheren schiet er nog weleens bij in met dit koude weer 😉 Wat leuk dat jullie nu regelmatig bloemen in huis halen. Ik kan daar altijd zo vrolijk van worden!

  • Romy 24 februari 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat je die overgang altijd wel lastig vindt. Het is altijd weer even wennen aan zo’n andere temperatuur en meer of minder licht. Zo gaaf trouwens dat je naar IJsland gaat! Ik zag laatst op je blog dat je in ieder geval al een paar dikke outfits hebt ingeslagen om de kou te trotseren 🙂

 16. Laura 24 februari 2017 op 5:03 pm - Beantwoord

  Vrolijke kleuren: check!
  Favoriete zomerhit: jaaa, dansen maar!
  Parfum: Heerlijk!
  De vrolijke valentjjnsbloemen staan ook nog op tafel.

  Zodra Oud en Nieuw is geweest, heb ik instant zin in de zomer!Fijn dat de avonden nu steeds langer worden 🙂 Ik heb echt zin in avondwandelingen en dan een ijsje halen, jippie!

  • Romy 24 februari 2017 op 8:10 pm - Beantwoord

   Ja, die langer wordende avonden zijn zo fijn! Zo te horen ben je al helemaal in de zomerstemming 🙂 Heerlijk!

 17. Claire van Vrijberghe de Coningh 24 februari 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

  Yeahhh! Wat zon! Heerlijk blog om te lezen, ik word er helemaal blij van.
  Het liefste zou ik ze alle 10 tegelijkertijd doen. Nu zijn mojito’s in combinatie met DIY sowieso een geweldige combinatie. Haha!
  Fijn weekend! Liefs x!

  • Romy 25 februari 2017 op 3:39 pm - Beantwoord

   Haha, die combinatie klinkt al helemaal perfect! Dankjewel voor je lieve reactie en geniet van het weekend! Liefs!

 18. Charel 24 februari 2017 op 9:14 pm - Beantwoord

  Ik word heel vrolijk als het langer licht is en ik na het werk gewoon naar huis kan zonder dat het weer als nacht voelt haha!

 19. Sandra 24 februari 2017 op 9:19 pm - Beantwoord

  Fijne tips Romy! Ik denk dat ik veel al aardig goed toepas nu ik dit allemaal lees. Iets zomer achtigs eten, met zomerse vakantiefoto’s wat gaan doen, bloemen kopen en een zomers muziekje aanzetten zijn mijn favorieten haha. Helpt inderdaad goed! Al moet ik zeggen dat het troosteloze weer van gister mij echt tegenhield om er nog een ‘zonnige’ dag van te maken haha.

 20. Chantal | Beauty VS Dumasy 24 februari 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

  Wat een leuke & fijne blog heb jij! Super artikel ook dit, erg fijne tips! En ja ik ben echt op en top zomermens! Dus ik ga eens wat doen met deze leuke tips. Oh en bloemen! Ik kan er geen genoeg van krijgen, ze zijn zo mooi & ruiken heerlijk. Ik krijg daar inderdaad een echt zomers gevoel van!

 21. Irene 24 februari 2017 op 11:02 pm - Beantwoord

  Ik zet tegenwoordig in m’n auto altijd de CD’s op die David en ik op vakantie in Frankrijk (en er naartoe) luisterden en krijg ik ook meteen weer zomergevoel van. En verder gebruik ik ook een suuuperlekker geurtje dat gewoon écht naar zomer ruikt. Heb er zo veel zin in!

  • Romy 25 februari 2017 op 3:40 pm - Beantwoord

   Ja, zo herkenbaar! Het is echt fijn als je weer wat meer zonlicht te zien krijgt overdag 🙂

  • Romy 25 februari 2017 op 3:41 pm - Beantwoord

   Haha, dat kan ik me voorstellen! Het was donderdag ook wel echt heel slecht weer. Gelukkig is er nu weer een beetje zin. Tijd voor vakantiefoto’s, bloemen, zomers eten en zomerhits dus 🙂

  • Romy 25 februari 2017 op 3:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je onwijs lieve reactie. Fijn weekend!

  • Romy 25 februari 2017 op 3:42 pm - Beantwoord

   Ja, me too! De zomer is echt mijn favoriete seizoen. Heerlijk om met die cd’s ook nu al een beetje de zomer in de auto te halen 🙂

 22. Justine 25 februari 2017 op 5:55 pm - Beantwoord

  Fijn lijstje met tips! Doe mij ook maar weer de zomer, ben wel klaar met de winter eigenlijk..

  How to: een zomer gevoel op een druilerige dag: lekker blogs lezen onder het genot van een lekker drankje, (zomers) muziekje, warmte lamp en gewoon doen alsof je op vakantie bent haha!

  Heb je een nieuwe header btw? heel leuk!

  • Romy 26 februari 2017 op 9:33 am - Beantwoord

   Haha, dat klinkt als een heerlijke dag inderdaad! Zo’n warmtelamp zit ik ook nog te overwegen. Dat lijkt me ideaal!
   Ah thanks! Mijn header is inderdaad nieuw 🙂

Recente blogs

De maand van… | mei 2017

1 juni 2017|Persoonlijk|

Het is weer tijd voor een maandoverzicht! Dit keer heb ik mijn maandoverzicht in een iets ander jasje gestoken. De nieuwe naam van deze rubriek is 'De maand van...'. Ik kies elke maand een paar punten die er voor mij uitsprongen die maand en vertel daar iets meer over. Op de eerste dag van juni is het natuurlijk tijd voor mijn maandoverzicht van mei 2017. Dit was onder andere de maand van mijn verjaardag, twee weken vrij en een nieuwe baan. Wat heb ik zoal gedaan deze maand? En hoe bevalt mijn eerste echte 'grote-mensenbaan'? Daar vertel ik je in dit overzicht meer over.

Hoe kom ik eigenlijk over als blogger?

8 augustus 2019|Persoonlijk|

In de bijna drie jaar dat ik nu blog, zijn er al heel wat persoonlijke stukjes online verschenen. Van mijn stiekeme voorliefde voor het uitzoeken van sorteerdozen tot mijn totale gebrek aan navigatiekunsten of mijn eerste avonturen als op zichzelf wonende twintiger die ook maar wat doet - er is heel wat over mij te lezen op mijn blog. En daar kies ik natuurlijk bewust voor. Maar soms spookt er een vraag door mijn hoofd: hoe zal ik eigenlijk overkomen op lezers? Kom ik over zoals ik ben?

Positiviteit | 8 mooie situaties die zo "hadden moeten zijn"

20 september 2018|Positiviteit|

Het leven neemt soms een verrassende wending. En er zijn momenten waarop dat nog veel mooier uitpakt dan je zelf ooit had durven dromen. Sta jij weleens stil bij de positieve verrassingen die het leven voor jou in petto heeft? Ben je weleens dankbaar voor hoe sommige dingen precies op het goede moment op jouw pad komen? Alsof het zo had moeten zijn! Een vacature die je toevallig tegenkomt of een onverwachte ontmoeting die tot een jarenlange vriendschap leidt? Dit zijn 8 mooie situaties waarvan ik nog altijd dankbaar ben dat ze zijn gelopen zoals ze zijn gelopen.