unnamed file 116

To do in 2020 | Zomaar wat kleine plannen voor dit jaar

 • 10 januari 2020
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
dingen in 2020
Spoiler: een van de plannen heeft alles met dit meisje te maken.

Heel wat Nederlanders trappen het jaar af met grootse voornemens. De sportscholen doen goede zaken en ook de dieetshakes staan alweer vooraan in de supermarktschappen. Mijn plannen hebben daar weinig mee te maken. Ik heb wel een paar grote (maar concrete) doelen om in 2020 aan te werken. Maar gelukkig heb ik daarnaast ook genoeg kleine plannetjes. Geen dingen die vorig jaar niet ook hadden gekund, maar wel dingen waar ik dit jaar naar uitzie. Of die gewoon moeten gebeuren.

 • First things first: een handdoekrekje kopen en ophangen. Het ophangen zelf zal niet het leukste zijn dat ik dit jaar doe. Maar ik zal mezelf er vast (na vijf maanden zonder rekje…) na elke douchebeurt dankbaar voor zijn.
 • De laatste drie delen van de Harry Potter-films kijken. Want dat ik die nog nooit heb gezien en de eerste vijf films wel, kan eigenlijk echt niet.
 • Mijn halfjarig jubileum met mijn vriend vieren. Nee hoor, we houden niet op een kalender de dagen bij, maar een half jaar verkering is toch wel een mijlpaal die een feestje verdient.
 • De Jamie Oliver in mezelf ontdekken. Oftewel, minimaal 5 lekkere recepten uit mijn nieuwe kookboek van deze Britse kok proberen. Misschien worden het er zelfs wel meer dan dat.
 • Mijn balkon afzetten met gaas. Niet omdat ik zo graag achter de tralies in de zon zit, maar om ervoor te zorgen dat Pippa daar vanaf het voorjaar lekker kan rondlopen als ik thuis ben. Alles voor de kat!
 • De fijne kneepjes van het aquarellen onder de knie krijgen. Eerst maar eens een mooi aquarelsetje voor mezelf uitzoeken en me misschien opgeven voor een leuke workshop. Wie weet heb ik er dan een nieuwe hobby bij.
 • Een weekendje weg in eigen land. Bestemming nog onbekend.
 • Een mooie wandeling over de Veluwe maken. Samen met een lieve vriendin die de mazzel heeft dat de Veluwe haar achtertuin is. Na ons geslaagde maar nogal koude uitstapje in december, willen we ons in het voorjaar of in de zomer graag nog een keer aan een wandeling en fietstocht over de Hoge Veluwe wagen. Maar dan bij voorkeur zonder dikke sjaals en winterlaarzen.
 • Een van mijn planten stekken. Baby’s staan niet op de planning voor dit jaar, babyplantjes wel.
 • Een mooie illustratie van Pippa en mij laten maken. Noem me een gek kattenvrouwtje, maar het lijkt me geweldig om een illustratie, zoals die van mijn opa’s en oma’s, te hebben van mij en Pippa. Gewoon om mijn mini-gezinnetje ergens vereeuwigd te hebben.
 • Mijn IXXI-collage in de gang uitbreiden. Over familiekiekjes gesproken: mijn vriend is zeker een plekje in mijn IXXI-fotocollage waard. Net als een paar andere dierbare foto’s die ik de afgelopen tijd maakte.
 • Minimaal één schoonheidsbehandeling doen. Niet omdat ik een perfect huidje wil, maar wel omdat ik zo’n behandeling de ultieme verwennerij vind. Een massage zou overigens ook (méér dan) goed zijn.
 • Mijn nagels minimaal 10x van een kleurtje voorzien. Even voor de duidelijkheid: nee, ik ga niet steeds een maand met afgebladderde nagellak rondlopen. Maar in vergelijking met meer dan een jaar geen nagels lakken is een paar keer nagellak opdoen al een mooi doel om mee te beginnen.
 • Een paar keer video’s delen op Instagram Stories. Ook al vind ik pratend in beeld verschijnen een stuk spannender dan op de foto. Of nee, eigenlijk wil ik het juist dáárom doen. Angsten overwinnen enzo.
 • Thee drinken bij The Avocado Show. Eigenlijk vooral omdat het roze interieur er zo gezellig uitzag toen ik laatst stiekem naar binnen gluurde. En vooruit, de thee (zonder avocado) smaakt er vast ook heerlijk.
 • Een dagje naar het buitenland gaan met de trein. Ik houd de aanbiedingen voor de Thalys maar vast in de gaten. Er staat voor mijn werk een dagje Leuven op de planning, maar ik vind dat dat niet telt. Antwerpen, Parijs of toch een Duitse stad – wat zal het worden?
 • Een nieuw kleurtje op mijn woonkamermuur gooien. Ik weet het: mijn blauwe kleur zit er pas een half jaar op en is nog steeds heel tof. Maar omdat ik de luxe heb dat ik Hoofd Muurkleuren ben en dit soort plannen impulsief zonder toestemming kan uitvoeren, doe ik het lekker toch. Een andere kleur blauw moet het ergens dit jaar worden.
 • Plannen als een echte structuurjunkie. Ik houd nogal van structuur in mijn werk en wil dat dit jaar nog wat handiger aanpakken. Met een nieuwe planner, een paar handige tools op mijn PC en een slim schema moet dat vast goed komen.
 • Mijn bank minder verwaarlozen. Nee hoor, medelijden met mijn bank is niet nodig. Medelijden met mij ook niet. Ik ben niet zo’n bankhanger en zal dat ook niet worden. Maar ik wil ’s avonds iets vaker mijn bank benutten. Al is het maar een kwartiertje per avond. Boek erbij, kat op schoot, thee op tafel. Bank blij, ik blij, Pip blij.

Heb jij al leuke kleine dingen op de planning voor dit jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Tineke 10 januari 2020 op 6:40 am - Beantwoord

  Mag ik een suggestie doen voor een weekendje weg? Ga naar een van de Waddeneilanden, altijd een succes ongeacht het seizoen.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:09 pm - Beantwoord

   Oeh, goed idee! Ik vind Texel sowieso heel mooi en heb zo’n vermoeden dat ik de andere Waddeneilanden ook echt nog eens moet zien.

 2. Anouk 10 januari 2020 op 6:53 am - Beantwoord

  Echt hele leuke plannen heb je gemaakt. Een half jaar verkering is zeker een mijlpaal, ik was het al vind vergeten maar volgende week zijn mijn vriend en ik alweer twee en een half jaar samen! Gaat zo snel.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:09 pm - Beantwoord

   Wat een mooie mijlpaal! Gefeliciteerd met jullie 2,5 jaar verkering 🙂

 3. Darina 10 januari 2020 op 6:57 am - Beantwoord

  Hele leuke plannen heb je gemaakt. En wat een lieve foto van Pipa 🙂

 4. Naomi 10 januari 2020 op 7:46 am - Beantwoord

  Mooie plannen. En als je dan toch een structuurjunk bent: nu kun je ze afstrepen. Heerlijk! 😉

  • Romy 15 januari 2020 op 10:11 pm - Beantwoord

   Haha, precies! Niets zo fijn als van dit soort plannen een To Do List voor het hele jaar maken.

 5. Saskia 10 januari 2020 op 8:05 am - Beantwoord

  Je mist niets hoor, aan Harry Potter haha. Ik zou totaal niet van de films, wel gezien (laatste zelfs in de bios) door manlief. Mooie doelen en plannen! Op naar heel veel leuke herinneringen en avonturen om te beleven aankomend jaar 🙂

  • Romy 15 januari 2020 op 10:11 pm - Beantwoord

   Haha, de Harry Potter-films waren ook niet mijn favorieten, maar toch wil ik graag alle delen zien nu ik de eerste paar heb gezien. Misschien ook een structuurdingetje van mij 😉

 6. Jantine 10 januari 2020 op 8:29 am - Beantwoord

  Mooie plannen!
  Groetjes,
  Jantine

 7. Jessica J. 10 januari 2020 op 8:54 am - Beantwoord

  In Brussel zit ook een The Avocado Show! We wilden er in maart gaan eten, maar toen was die locatie net nieuw en stond er een rij tot buiten, waardoor we dan maar ergens anders beland zijn. Binnenkort! Mooie plannen, Romy. Oh, en wat Parijs betreft: kijk eens of het met IZY niet goedkoper kan? Dat is het lowcostzusje van Thalys waarmee ik nu al twee keer naar Parijs gereisd ben. Ze vertrekken wel vanuit Brussel-Zuid, dus moet je er nog een extra treinticket bij boeken. Vanuit Antwerpen blijft het zo in ieder geval veel goedkoper dan met Thalys!

  • Romy 15 januari 2020 op 10:16 pm - Beantwoord

   Wat een goede tip van IZY! Thanks! Dat bedrijf ken ik nog niet, maar ik ga zeker een kijkje nemen. Treinreizen blijven prijzig, dus een goedkoper alternatief is nooit verkeerd. Overstappen in Antwerpen kan natuurlijk altijd nog.

 8. Irene 10 januari 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Wat een tof lijstje met dingen die je wil doen! Van die praktische dingen zoals het handdoekenrekje zijn inderdaad niet het aller leukste maar je hebt daar dan achteraf wel veel plezier van dat het eindelijk opgelost is 🙂 Ik vind Harry Potter geweldig dus ik kan je zeker aanraden om de laatste films ook te kijken!

  • Romy 15 januari 2020 op 10:17 pm - Beantwoord

   Die laatste films kijken gaat er vast en zeker dit jaar wel van komen. Ik ben inmiddels zo nieuwsgierig geworden naar die films dat ik razend nieuwsgierig ben.

 9. Audrey 10 januari 2020 op 9:04 am - Beantwoord

  Ik ga dit jaar ook de Harry Potter-films allemaal kijken – boek 7 is eindelijk bijna uit! En verder: een puppy krijgen als alles goed gaat.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:18 pm - Beantwoord

   Ah hoe leuk dat je hopelijk dit jaar een puppy krijgt. Harry Potter kijken is natuurlijk leuk, maar een puppy is al helemaal geweldig 🙂

 10. Giovanna Jansen 10 januari 2020 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat een leuke plannen!
  Wij waren in het najaar op de Veluwe en het is zo mooi wandelen en fietsen daar. Helaas was de heide net uitgebloeid toen wij er waren, het lijkt mij zo mooi in de zomer als alles paars gloeit.
  Wat leuk dat je een tekening van Pippa en jou wil laten maken!
  En ik moest erg lachen om je laatste plan, de bank niet verwaarlozen, geweldig!

  • Romy 15 januari 2020 op 10:19 pm - Beantwoord

   Een bezoekje aan de Veluwe als de heide volledig paars gekleurd is, lijkt mij inderdaad ook het meest geweldig. Daar moet ik deze zomer echt tijd voor vrijmaken. Al is het maar voor de geweldige foto’s 🙂
   Hopelijk kun jij dat mooie doel ook dit jaar zomer verwezenlijken.

 11. Meaghan 10 januari 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Hihih die foto van Pippa! Leuk al die kleine doelen! Vooral leuk dat je video’s wilt gaan opnemen en dat je eindelijk de laatste drie films van Harry Potter gaat kijken! En natuurlijk moet je half jaar verkering ook worden gevierd! Alleen maar leuk om er even bij stil te staan, want het is gewoon bijzonder om zoiets met een partner te delen!
  Ook leuk dat je uit Jamie’s boek wilt gaan koken! Je vroeg in een reactie welke recepten ik heb gemaakt. Ik heb de Super comfort Gumbo (blz 22), de maelisische noedels met groenten (blz 124), de zalige groenten uit de oven (blz 100, maar ik heb dit zonder fetta gemaakt, omdat ik geen kaas eet) en de pikante pasta fagioli (blz 204) allemaal al een keer gemaakt. Dus al vier recepten en ik wil net als jij de komende tijd nog meer nog meer uit gaan proberen! De vier uitgeprobeerde recepten zijn trouwens allemaal erg goed bevallen en ook niet heel lastig om te bereiden! 🙂

  • Romy 15 januari 2020 op 10:20 pm - Beantwoord

   Dank je voor je leuke, enthousiaste reactie én voor de goede receptideeën. Ik ga die recepten zeker even bekijken in mijn boek van Jamie, al helemaal nu ik weet dat het echte aanraders zijn en dat ze nog makkelijk om te maken zijn. Leuk om zo alvast wat inspiratie op te doen 🙂

 12. Ellen 10 januari 2020 op 10:22 am - Beantwoord

  Leuk artikel weer, Romy! En wat fijn dat je een dagje naar Leuven komt! Ik woon er al zo’n 20 jaar, dus laat maar weten als je tips kan gebruiken!

  • Romy 15 januari 2020 op 10:32 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk dat je in Leuven woont! Ik vrees dat we niet heel veel tijd zullen hebben na de werkafspraak om de stad te ontdekken, maar in dat geval wil ik zeker nog een keer naar Leuven gaan om de stad alsnog goed te kunnen bekijken.

 13. Amy 10 januari 2020 op 10:57 am - Beantwoord

  Wat een mooie plannen! De Veluwe is een prachtig gebied, daar zou ik zelf ook nog wel eens naartoe willen. Als suggestie voor een weekend weg in eigen land zou ik Zeeland of Ameland aanraden. De Waddeneilanden zijn sowieso een mooie bestemming.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:33 pm - Beantwoord

   Dank je voor de tips voor een weekendje weg! Zowel Ameland als Zeeland heb ik nog nooit bezocht (op een dagje Middelburg na), dus dat zijn zeker leuke suggesties om te onthouden.

 14. Ilona Wielinga 10 januari 2020 op 12:41 pm - Beantwoord

  Klinkt alsof je goede en leuke plannen hebt. Voor mij is het vooral even een kwestie van mijn rust pakken en goed voor mezelf zorgen.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:34 pm - Beantwoord

   Dat zijn nog eens prachtige doelen om dit jaar aan te werken! <3

 15. Tamara 10 januari 2020 op 1:32 pm - Beantwoord

  Wat een mijpaal, een half jaar samen met je lover, dat verdient uiteraard wel een klein feestje!
  Mmm, de recepten van Jamie zijn altijd goed dus dat plannetje kan ik je aanraden. Onlangs maakte ik nog een rode curry uit het boek van Jamie, we hebben zitten smullen.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:35 pm - Beantwoord

   Oeh, rode curry klinkt alleen al heerlijk. Die wil ik zeker ook eens maken.

 16. Rosanne 10 januari 2020 op 1:39 pm - Beantwoord

  Wat heb je leuke plannen gemaakt zeg! Ik zou ook wel een dagje naar het buitenland willen, gewoon even 24 uur haha. Ik zou meer willen gaan verven en dan vooral op waterbasis de mooiste kunstwerkjes maken.

  • Romy 15 januari 2020 op 10:37 pm - Beantwoord

   Wat tof dat verven ook op jouw lijstje met doelen voor dit jaar staat. Hopelijk kun je dat mooie doel dit jaar waarmaken. Zo leuk om creatief bezig te zijn!

 17. Lenneke 10 januari 2020 op 4:25 pm - Beantwoord

  Je hebt de laatste drie delen van de Harry Potter-films nog niet gezien?!?!?!? Omg, wat heerlijk dat je die nog voor het eerst mag ervaren. Zo leuk!

  • Romy 15 januari 2020 op 10:41 pm - Beantwoord

   Haha, dat is het voordeel van die films nog niet gezien hebben inderdaad! Ik bewaar leuke dingen graag om me er langer op te kunnen verheugen 😉

 18. Evelyne 10 januari 2020 op 7:40 pm - Beantwoord

  Fijne doelen heb je voor 2020. En hoe kleiner het doel, hoe haalbaarder die ook zijn 😉 Succes er mee!

 19. Claire 11 januari 2020 op 12:35 pm - Beantwoord

  Wat een fijne plannen voor dit jaar! Wat lief dat je je balkon ‘Pippa proof’ maakt, dat zal ze vast heerlijk vinden als het wat warmer wordt. En jouw vriendin heeft echt geluk dat ze op de Veluwe woont. Lijkt me heerlijk! 🙂

  • Romy 15 januari 2020 op 10:47 pm - Beantwoord

   Ja, echt geweldig toch als je de Veluwe als achtertuin hebt?! Stiekem ben ik soms wel een beetje jaloers op haar woonomgeving.

 20. Nikita 11 januari 2020 op 10:48 pm - Beantwoord

  Ik wil in 2020 graag terug gaan sporten. Niet omdat ik vind dat ik dat nodig heb of mezelf lelijk vind. Maar ik genoot in de middelbare wel enorm van de sportlessen. En ik merk dat ik dat wel mis. Daarnaast is sport een goede stress-reliever. En waar ik enorm naar uitkijk is naar april 2020! De open dag van mijn middelbare school. Ik heb vanmorgen al eens gekeken hoeveel dagen het nog is en het zijn er best veel. Maar voorvreugde is de beste vreugde! Alleen al het idee dat april weer dichter aan het komen is brengt zo’n grote glimlach op mijn gezicht 🙂

  • Romy 15 januari 2020 op 10:51 pm - Beantwoord

   Wat een leuk vooruitzicht voor dit jaar, de open dag van je middelbare school! En Een mooi doel om dit jaar het sporten weer op te pakken. Zeker omdat je wilt sporten vanuit je ervaring dat je er zo van kunt genieten – dat is natuurlijk de allerbeste reden om aan het sporten te slaan.

 21. Anna 13 januari 2020 op 10:31 am - Beantwoord

  Wat een leuke (en nuttige!) plannen allemaal! Wat goed dat je video’s wil gaan delen in stories, ik durf dat echt niet haha :p. Een schoonheidsbehandeling is altijd een goed idee trouwens! Dat wil ik dit jaar ook vaker doen.

  • Romy 15 januari 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Hihi, ik moet zeggen dat ik het delen van video’s ook wel echt heel spannend vind. Best gek eigenlijk: ik deel van alles over mezelf op mijn blog, maar bewegende beelden vind ik dan toch een stuk enger.
   Overigens zag ik je laatst in een vlog van Inge Marieke voorbijkomen, dus eigenlijk heb jij je videodebuut ongemerkt al gehad 😉

 22. evelien 13 januari 2020 op 6:50 pm - Beantwoord

  Wat een leuke plannen allemaal!
  Vorig jaar ben ik met de trein naar Berlijn geweest! Een super fijne manier van reizen.
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 15 januari 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Berlijn blijft een mooie stad! En wat slim om daar met de trein naartoe te gaan. Een treinreis naar Berlijn lijkt me misschien ook wel wat voor een weekendje weg.

Recente blogs