50mm2 3 1

Toekomstdromen | Mijn leven over 5 jaar?

 • 16 februari 2019
 • 35 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Dromen, ik ben er gek op. Ik droom graag mijn toekomst bij elkaar. En die toekomstdromen zijn precies waar ik vandaag eens bij wil stilstaan. De inspiratie voor dit artikel kwam van Sonja en Nelleke, die me voor een Q&A-oproep vroegen hoe ik mijn toekomst voor me zie. Die vraag laat zich wat lastig beantwoorden in drie regels, dus is het een heel artikel geworden. Waar werk ik? Zijn er baby’s? Heb ik huisje, boompje, beestje? Dit is hoe ik als 25-jarige mijn toekomst voor over 5 jaar voor me zie. Niet dat alles te voorspellen is (het leven blijft je verrassen!), maar dromen mag. Altijd.

toekomstdromen dromen voor de toekomst

Huisje boompje beestje

Huisje? Hoe bijzonder is het dat ik straks mijn eigen huisje heb en daar allicht in een paar jaar tijd volop dingen zal beleven waar ik nu nog geen weet heb. (Ja sorry, noem me maar sentimenteel!) Of ik over vijf jaar nog in mijn huisje woon? Tja, ik heb mijn huisje niet gekocht om over een jaar te verhuizen, maar voorspellingen doen is lastig. Mocht ik een vriend ontmoeten, dan lijkt het me heel mooi om samen te wonen. Of misschien koop ik over vijf jaar een wat groter huis als dat lukt.

Boompje? Ik droom – mede vanwege mijn gebrek aan groene vingers – in dat opzicht graag klein. Als ik over vijf jaar een pannenkoekenplant in de vensterbank heb staan die het enigszins goed doet, ben ik een blij mens.

Beestje! Over het beestje durf ik wel voorspellingen te doen. Ik wil in mijn eigen huisje een (jonge) asielkat nemen en hoop natuurlijk dat die mij over vijf jaar nog steeds gezelschap houdt. Wie weet heb ik er tegen die tijd wel een tweede kattenmaatje bij.

Liefde in de lucht

Eerlijk? Het zou een van mijn grootste dromen zijn om mijn leven te delen met een gewoon gezellige jongen. Iemand op wie ik stapelgek ben (en wederzijds), met wie ik kan lachen en leuke dingen kan ondernemen, maar ook iemand tegen wie ik ’s avonds op de bank aan kan kruipen. Mijn singleperiode was zeker geen straf, maar het lijkt me al helemaal geweldig om mijn leven te delen met een lieve en gezellige mannelijke wederhelft.

Baby’s???

Als kind was ik er altijd van overtuigd dat ik voor mijn 25e moeder zou worden. Dat gaat wat krap worden, aangezien ik over 3 maanden 26 word. Dat ik moeder wil worden, weet ik nog steeds 100% zeker. Maar wanneer (als het me gegund is!), dat weet ik niet precies. Hangt ook een beetje af van het punt hierboven! Misschien zit ik over vijf jaar wel tussen de poepluiers en gaat mijn blog dan over babyhapjes en het verbergen van hardnekkige kersverse-moeder-wallen. Wie zal het zeggen!

Work, work, work!

Dromen over mooie werkuitdagingen doe ik zeker. Mijn droom op carrièregebied is vooral om door te gaan met de combinatie van werken voor een “baas” en eigen baas zijn. Eerst over mijn baan in loondienst: ik werk nog minimaal 1,5 jaar als beleidsmedewerker voor een Talenplatform en heb het daar erg naar mijn zin. Ik hoop na die 1,5 jaar een mooie volgende stap te zetten. Misschien op de universiteit of bij het Talenplatform, misschien bij een onderzoeksinstelling of juist heel ergens anders. Concrete dromen heb ik nog niet, maar dat ik graag mezelf blijf ontwikkelen en verder wil komen, is iets wat zeker is.

toekomstdromen dromen voor de toekomst

Groeien als ondernemer

Ook als ondernemer wil ik graag stappen zetten. Ik wil groeien, ervaring opdoen, een portfolio opbouwen en vooral veel opdrachtgevers blij maken met mijn teksten en redigeerwerk. Ik merk dat ik veel voldoening haal uit het ondernemerschap en wil me daar dan ook graag verder in ontwikkelen. Iets wat me ook geweldig lijkt, is om op freelance basis artikelen te schrijven voor tijdschriften als Psychologie Magazine, Happinez of Linda. Daar wil ik de komende jaren zeker mijn best voor gaan doen.

Mijn dromen voor de blog

Natuurlijk hoop ik nog heel lang door te gaan met mijn blog. In ieder geval zolang ik er net zo veel plezier aan beleef als nu. Een van mijn dromen is om mijn blog ooit uit te breiden met bijvoorbeeld een e-book of een papieren boek. Zoiets staat niet op de korte-termijnplanning, hoor. Maar wie weet waag ik me daar over een paar jaar eens aan.

De wereld aan mijn voeten

Ik ben geen grote avonturier, dus een wereldreis staat niet op mijn dromenlijstje. Wel droom ik ervan de komende jaren een aantal van de vele mooie plekken die ik op Pinterest en op blogs heb gespot, met eigen ogen te bewonderen. Het lijkt me bijvoorbeeld heel bijzonder om eens een road trip te maken, het liefst met mijn Ford Ka. Maar ook een verre reis maken lijkt me prachtig. Amerika, Canada, Kenia en Australië staan allemaal hoog op mijn lijstje. Keuzes, keuzes…

Groei, geluk en genieten

Maar wat ik bovenal hoop voor de toekomst is dat ik nog veel meer mag groeien als persoon. Door stappen te zetten die mij gelukkig maken en die het mogelijk maken om nog meer te genieten. Bijvoorbeeld door dingen uit het verleden achter me te laten, mezelf meer rust te gunnen en – nog meer dan nu – in ieder opzicht echt mezelf te durven te zijn.

Hoe mijn leven er ook uitziet en wat voor keuzes ik ook maak, ik droom er vooral van dat ik tegen die tijd nog steeds met dezelfde volle overtuiging als nu kan zeggen dat ik écht gelukkig ben. En dat het leven, juist omdat het niet te plannen is, nog veel mooie verrassingen voor mij in petto heeft.

Wat zijn jouw toekomstdromen voor over vijf jaar?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 16 februari 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Ik vind het mooie dromen. Ik heb echt geen idee waar ik over vijf jaar sta, vind het altijd een moeilijke vraag. Ik hoop dat ik mijn draai in België heb gevonden. Wie weet koop ik dan samen met mijn vriend een huis. En hopelijk ben ik gelukkig en gezond.

  • Romy 17 februari 2019 op 9:52 pm - Beantwoord

   Dat zijn alsnog heel mooie dromen! En het blijft ook gewoon lastig om zo ver vooruit te plannen.

 2. Mariska 16 februari 2019 op 8:04 am - Beantwoord

  Dat zijn zeker mooie toekomstdromen als ik het zo lees. Mijne is wel vooral groeien met mijn blog, want dan heb ik de afgelopen jaren veel serieuzer genomen namelijk 🙂

  • Romy 17 februari 2019 op 9:55 pm - Beantwoord

   Dat is zeker een heel mooi doel! Zou heel tof zijn als dat lukt 🙂

 3. Lizzy 16 februari 2019 op 8:59 am - Beantwoord

  Wat een fantastische toekomstdromen! Ik vind het leuk dat je zo groot durft te dromen. Zoals het gezegde gaat: ‘shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars’. Ik hoop ook in vijf jaar moeder te zijn. Verder vind ik het heel moeilijk te zeggen. Mijn vriend en ik zijn ons op het moment heel erg aan het orienteren waar we langdurig willen wonen, dus wie weet wonen we in vijf jaar in het buitenland (als in: niet Engeland).

  • Romy 17 februari 2019 op 9:57 pm - Beantwoord

   Prachtige quote is dat! En zeker waar! Met groots dromen alleen al kom je soms verder dan je denkt. Prachtig dat jij ook mooie dromen voor onder andere een huisje en het moederschap hebt! Ik duim hard met je mee dat het huisje voor langere tijd er binnenkort gaat komen 🙂

 4. Josephine 16 februari 2019 op 10:01 am - Beantwoord

  Prachtig geschreven, Romy! Ik hoop dat je veel van je dromen zult mogen waarmaken; maar bovenal hoop ik dat, hoe je pad ook loopt, je er gelukkig mee zult zijn. Heel mooi hoe je dat op het einde ook schrijft. Bij alleen maar lijstjes najagen als doel op zich ligt onvrede op de loer.

  Ik hoop dat we jouw belevenissen ook allemaal zullen mogen blijven volgen op je blog!

  • Romy 17 februari 2019 op 9:58 pm - Beantwoord

   Wat een mooie reactie op mijn dromenlijstje! Een blijmaker voor mij op zich 🙂 Dankjewel daarvoor!

 5. Darina 16 februari 2019 op 10:22 am - Beantwoord

  Hele mooie toekomstdromen en ik hoop dat ze uit mogen komen.

 6. Lianne 16 februari 2019 op 11:03 am - Beantwoord

  Wat een mooie dromen! Ik hoop zo dat ze werkelijkheid voor je gaan worden! Mijn toekomstdroom is om een aantal mooie boeken te schrijven, mooie reizen te maken en te gaan trouwen! Hopelijk gebeurt dat alles op korte termijn nog 🙂

  • Romy 17 februari 2019 op 10:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie reactie! Jouw dromen zijn ook prachtig! Ik duim hard met je mee dat die de komende jaren werkelijkheid worden 🙂

 7. Anna 16 februari 2019 op 11:37 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Mooie toekomstplannen heb je, ook al is niet alles te plannen, zoals je zelf al zegt. Ik hoop dat je dromen werkelijkheid mogen worden en dat je ervan geniet <3

 8. Giovanna Jansen 16 februari 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  Dat zijn mooie dromen voor de toekomst! Goeie dingen om naar toe te werken.
  Ik hoop binnen vijf jaar zo gegroeid te zijn met mijn onderneming dat ik er geen parttime baan meer naast hoef te hebben.

  • Romy 17 februari 2019 op 10:19 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve reactie! <3

  • Romy 17 februari 2019 op 10:20 pm - Beantwoord

   Wat een prachtige droom! Ik hoop heel hard met je mee dat die werkelijkheid zal worden 🙂

 9. Saskia 16 februari 2019 op 1:52 pm - Beantwoord

  Ik vind het een prachtig artikel geworden met mooie dromen voor de toekomst. Misschien dat ik ook een artikeltje maak over mijn toekomst dromen. Over 5 jaar… Dan ben ik gewoon al een aantal jaren mama haha. Gek idee, vooral omdat de kleine nog in mijn buik zit. Daarbij hoop ik nog in dit huis te wonen, mijn fijne baan nog steeds met veel plezier te doen & gezond en gelukkig te zijn.

  • Romy 17 februari 2019 op 10:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel! <3 En wat mooi dat je misschien ook een artikel over je toekomstdromen wilt schrijven. Het is heerlijk om zo te fantaseren over de toekomst! En extra bijzonder natuurlijk dat jullie tegen die tijd al een kleutertje hebben rondlopen 😉

 10. Evelyne 16 februari 2019 op 4:12 pm - Beantwoord

  Heel mooi artikel!! Ik durf eigenlijk stiekem geen grote dromen meer te hebben.. In mijn puberteit zei ik dat ik Huisje, Boompje, Kindje wou vóór mijn 30ste. Daar ben ik dus echt heel hard in gefaald. Ook op werkgebied durf ik niet meer te dromen omdat ik het gevoel krijg dat elke droom die ik heb vroeg of laat word doorprikt.

  • Romy 17 februari 2019 op 10:29 pm - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat je bij dromen dat gevoel hebt! Eigenlijk bestaat er bij dromen geen falen. Ik heb ook momenten gehad waarop ik er flink van baalde dat ik nu bijvoorbeeld alleen een huisje koop in plaats van met een geliefde, zoals ik altijd had gedacht, maar ik ben ervan overtuigd dat het zo had moeten zijn en dat deze ervaring me misschien juist op termijn mooie dingen en zelfvertrouwen zal opleveren. Juist die dromen en hoop maken je leven een stuk mooier, zelfs als het leven uiteindelijk soms wat andere dingen voor je in petto heeft <3

 11. chucky1012 16 februari 2019 op 4:30 pm - Beantwoord

  Prachtige dromen en zo leuk om dit artikel te lezen.
  Het is je allemaal van harte gegunt….

  Een heel fijn weekend 😉

 12. Zo simpel is dan geluk 16 februari 2019 op 6:38 pm - Beantwoord

  Het zijn mooie en realistische dromen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het je van harte gun dat je dromen werkelijkheid worden. Mooie blog!

  • Romy 17 februari 2019 op 10:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ik hoop dat jij ook een mooi weekend hebt gehad!

  • Romy 17 februari 2019 op 10:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor jouw mooie reactie! 🙂

 13. Janne 16 februari 2019 op 6:40 pm - Beantwoord

  Ik vind het fijn om over je dromen te lezen. Geen spectaculaire dingen, maar gewoon een fijn leven hebben: dat hoop ik ook voor mezelf over vijf jaar. Ik hoop voor jou dat je een leuk iemand vindt en dat je werk zo voorspoedig blijft gaan als nu!
  Ik kan me totaal voorstellen dat ik over vijf jaar samenwoon met mijn vriend, maar ik heb wel nog geen idee hoe mijn carrière zal lopen. Ik studeer nog en weet niet wat ik wil doen als ik over een klein jaar afgestudeerd zal zijn. Ik wil wel naar het buitenland om te promoveren, maar ik weet niet of ik en mijn relatie daar heel goed uit zouden komen.
  Ik hoop héél erg dat over vijf jaar alles nog goed is met mijn familie. Mijn moeder is chronisch ziek en je weet niet of het blijft zoals het is of verslechtert… Ik denk dat ik me maar blijf concentreren op de iets kortere termijn. Ik heb bijvoorbeeld wel een lijstje met voorspellingen gemaakt voor 2019. Aan het eind van het jaar eens kijken wat daarvan uitgekomen is!

  • Romy 17 februari 2019 op 10:44 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie toekomstwens!
   Ik kan me voorstellen dat je jouw toekomst wat lastiger te voorspellen vindt nu je nog aan het studeren bent. Ik vond het zelf ook knap lastig om tijdens mijn studie voor me te zien hoe het me qua carrière zou vergaan. Een promotie in het buitenland klinkt zeker heel mooi, maar ik snap dat dat best wel een stap is, zeker als je met z’n tweeën dat avontuur in zou gaan. Gelukkig heb je nog even om erover na te denken wat en hoe je het precies wilt.
   Mooi dat je je voor nu focust op de korte termijn, zeker met het oog op de gezondheid van je moeder. Ik hoop heel hard met je mee dat de gezondheid van je moeder niet zal verslechteren en dat je alle dromen/voorspellingen van je lijstje voor 2019 kunt waarmaken 🙂

 14. bychristiana 17 februari 2019 op 8:35 am - Beantwoord

  Ik had ‘vroeger’ ook bepaalde ideeën over mijn toekomst. Echter door allerlei gebeurtenissen, zowel positieve als negatieve, ziet mijn leven er nu echt TOTAAL anders uit dan ik toen gedacht had. Toch ben ik heel gelukkig en tevreden, maar het is natuurlijk wel zo dat ik toch blijf dromen over bepaalde dingen voor de toekomst.

  • Romy 17 februari 2019 op 10:48 pm - Beantwoord

   Wat prachtig om te lezen hoe je er nu in staat en hoe je juist door ervaringen in het verleden ook je leven zoals het nu is bent gaan waarderen. Ik sta er eigenlijk net zo in als jij. Mijn huidige leven is heel anders dan hoe ik het jaren geleden voor me zag, maar eigenlijk ben ik er veel gelukkiger mee dan ik ooit had kunnen denken.

 15. Sabine 17 februari 2019 op 12:04 pm - Beantwoord

  Mooie dromen heb je! Hopelijk komt die prins op het witte paard nog, het is je echt gegund!

  Prachtige kleurrijke foto trouwens ?

 16. Irene 17 februari 2019 op 5:33 pm - Beantwoord

  Mooie dromen en leuk om er eens over na te denken! Ik zou binnen vijf jaar toch graag verbouwd hebben, al weet ik nog niet of dat financieel wel mogelijk is. En ik wil ook graag zwanger zijn van baby nr 1 voor mijn 30ste en een verloving zou ook mooi zijn. Haha 😀 Voor de rest maakt het me eigenlijk niet heel veel uit en zelfs als deze dingen er tegen dan niet van komen is het ook oké 🙂

  • Romy 18 februari 2019 op 8:10 am - Beantwoord

   Prachtige dromen heb jij voor over vijf jaar! Of ze nu uitkomen of niet, erover dromen dat ze uitkomen, is al prachtig op zich! <3

 17. Nikita 20 februari 2019 op 8:03 pm - Beantwoord

  Door de twijfelsituatie waar ik nu inzit, vind ik dit een heel lastige vraag om over na te denken. Maar wat ik wel weet, is dat ik ooit een boek wil uitgeven. Schrijven is iets waar ik ook echt gelukkig van word. En natuurlijk wil ik nog steeds kinderboeken illustreren. Dat is een droom van mij. Ondanks het nu eventjes niet loopt zoals ik voor ogen had, geef ik die droom niet op. Het komt echt wel goed. Ik weet eventjes niet hoe, maar dat is oke. I’m not lost, I’m on my way.

  • Romy 22 februari 2019 op 7:40 am - Beantwoord

   Dromen is in moeilijke tijden helaas extra lastig, maar tegelijkertijd eigenlijk wel extra waardevol. Het geeft mij op zo’n moment in ieder geval hoop en positiviteit. Wat mooi dat je toch je droom voor ogen houdt. Je droom klinkt ook prachtig. En hoe tof zou het zijn als je je een zelf geschreven boek kunt uitgeven én zelf kunt illustreren 🙂

 18. Anouk 5 oktober 2023 op 4:24 pm - Beantwoord

  Bijna 5 jaar verder en ik kom dit tegen. Vraag me af waar je nu staat en wat er van je dromen wellicht al werkelijkheid geworden is 🙂 Groetjes, Anouk

Recente blogs

7 dingen waar ik ronduit belabberd in ben

1 juli 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Je hebt van die mensen die in elk netwerkgesprek hun woordje klaarhebben. Mensen die heerlijk go with the flow de volgende dag maar kijken wat er op hun pad komt, of die gerust spontaan op het vliegveld hun reisbestemming uitkiezen op basis van wat beschikbaar is. En je hebt mensen die daar iets minder goed in zijn. Gezien de titel is het vast geen verrassing dat ik die go-with-the-flow-wereldreiziger en goede netwerker niet ben. Hoeft ook niet. Wel vind ik het leuk om eens op een rij te zetten waar ik nou eigenlijk écht niet goed in ben. Geïnspireerd door dit artikel van Cynthia!

Inkiekje #10 | Op avontuur (in elke zin van het woord)

29 juni 2020|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken waren gevuld met heel wat avonturen. Het ene spectaculairder dan het andere trouwens. Zo nam ik op een wat bijzondere manier afscheid van mijn oude werkplek, startte ik een nieuw Instagram-avontuur en gingen Pippa en ik een avontuur aan dat van ons allebei niet per se had gehoeven. Je leest er alles over in mijn Inkiekje.

Mijn huis inrichten? Zo heb ik dat aangepakt! (11 tips)

4 juli 2019|Interieur|

En daar sta je dan: met de sleutel van je woning in handen. Of net een verbouwing achter de rug. In een leeg huis met muren die vooral heel hard je eigen geluiden weerkaatsen en die om een fris likje verf in de kleur van jouw wensen schreeuwen. Gefeliciteerd! Het leukste moment van verhuizen of verbouwen is aangebroken: je huis inrichten. Althans, dat vond ik. Met veel plezier heb ik van mijn lege woning een eigen plekje gemaakt, de nodige sjouwsessies, woonwinkelbezoekjes en Pinterest-uurtjes verder. Een huis inrichten, hoe pak je dat aan? Ik deel 11 tips die het inrichten voor mij een feestje maakten.