trapkast op maat mublio 47

Onze trapkast op maat van Mublio (in een pastelkleurige gang)

 • 9 april 2024
 • 4 Reacties
Categorieën: Interieur

Toen we dit huis kochten, was onze gang niet bepaald het pareltje van het huis. Het was een witte bedoeling met een oude radiator langs de kant, een stukje schrootjesplafond en aan één kant zelfs oud behang waar overheen geschilderd was. Wat een verbetering was het al toen alle muren van fris stukwerk en vrolijke pasteltinten waren voorzien. Maar de allergrootste verandering kwam daarna pas. “Gaan jullie nog iets doen met die loze ruimte onder de trap?”, vroeg een vriendin me. Ik had er nooit bij stilgestaan dat je daar meer mee kunt dan een kapstok ophangen. Dat was totdat zij me wees op de mogelijkheid om een trapkast op maat te maken. Mublio maakte en monteerde hem in een maar een paar uur. Het resultaat? Een vrolijke “Milkbreak-gang” waar we zielsgelukkig mee zijn!

De gang: het ondergeschoven kindje

In ons appartement hadden we amper een gang. Er was een binnenkomsthal, maar daar waren één en al deuren te zien. Er was amper een stukje muur over om een kapstok aan op te hangen. Maar that’s it. Toch heb ik één les altijd onthouden van interieurblogs en uit woonprogramma’s: vergeet je gang niet. Het mag dan een saaie en vaak krappe ruimte zijn waar je weinig mee lijkt te kunnen. Met een likje verf op de muren, een opgeknapte trap of een paar posters aan de muur kun je zelfs van deze mini-ruimte nog iets moois maken.

De hal is meestal het allereerste wat mensen van je huis zien. Juist daarom vind ik het leuk om aan die ruimte aandacht te besteden. Wij hebben overal in huis veel kleur gebruikt. Een witte, saaie hal voelde dan als een mismatch. Ik vind het leuk als de gang je alvast een glimp laat opvangen van de sfeer en stijl die je in de rest van het huis tegenkomt. En dat kon in ons geval maar één ding betekenen: er moest en zou kleur op de gangmuren én op alle deuren komen. Daarnaast was de oude trap ons een doorn in het oog en lieten we die opknappen. En de ruimte onder de trap? Ook daar bedachten we dus iets op. Of nou, niet wij, maar de mannen van Mublio.

Ontwerp zonder titel (1)

Van loze ruimte naar opbergplek

Eerst hadden we dus een “gat” onder de trap. Zo één dat waarschijnlijk wel meer huizen hebben. Op zich vind ik de onderkant van de trap best een mooi huisonderdeel. Maar dan vooral als het mooie tot zijn recht komt, bijvoorbeeld als je een open trap in de woonkamer hebt. Bij ons was die onderkant van de trap wat weggemoffeld in een gek hoekje in de kast, naast het toilet. Op de Funda-foto’s stond er voor de vorm een halkastje te staan. Ook wij dachten eraan om hier misschien een kapstok op te hangen of plek te maken voor een schoenenrek. Maar ja, met de complete vloerverwarmingsinstallatie en het kruipluik ernaast, is dit hoekje gewoonweg niet moeders mooiste. En dan heb ik hierboven nog het minst mooie onderdeel (die complete snoeren-en-bedrading-verzameling pal onder de trap) niet in beeld gebracht.

trapkast op maat mublio 7

Toen een vriendin mij vertelde over Mublio, werden mijn ogen direct groter. Ik bekeek de trapkasten op hun website en was meteen verkocht. Dit bedrijf maakt een trapkast op maat. En daarbij is dus van alles mogelijk. Je kunt kiezen voor lades, een deur, een garderobe-deel, meerdere deurtjes en zelfs een deur met een kattengat erin. Hoe leuk! Ik zag al helemaal voor me hoe we dit gat naast de trap netjes zouden wegwerken en hoe we zo een hal vol deuren en opbergplek zouden krijgen. Maar dan zonder de slingerende schoenen en zonder die altijd overvolle kapstok, die we in het oude huis nog hadden. Zoals je hierboven ziet, is dat helemaal gelukt. Geen slingerend paar schoenen te bekennen, wél een mooie trapkast.

trapkast op maat mublio 32
trapkast op maat mublio 29

Nooit meer slingerende schoenen of een overvolle kapstok

Als ik één stoorzender had in ons oude huis, dan was het wel onze gang. De rondslingerende schoenen waren regelmatig hét na-een-drukke-werkdag-frustratiepunt bij ons thuis. Bart had standaard 7 paar schoenen onder de kapstok staan (en dan niet keurig op een rij). Ik vroeg me dan af of hij niet 5 paar daarvan ergens anders kon opbergen. Maar ondertussen werd de kapstok dan weer overbevolkt door 7 jassen van mij, die ik uiteraard ook niet allemaal op hetzelfde moment kon dragen. Gek werd ik er regelmatig van dat die volle bedoeling het eerste was wat je van ons huis zag. En als er visite langskwam, was er vaak nauwelijks plek om nog een jas kwijt te kunnen of de schoenen netjes op te bergen.

Ik ben dan ook heel blij dat we nu wél een goede wegwerkoplossing hebben. Wij kozen voor een combinatie van een uitschuifbare garderobe (dat klinkt alleen al luxe, toch?) voor de jassen en een rij lades om schoenen, sjaals en mutsen in kwijt te kunnen. Van de voorkant zie je nog niet half hoeveel er in de lades past. De lades lopen bijna door tot aan de muur, waardoor de lades en de garderobe onwijs diep zijn. Aan de garderobe kunnen we bijvoorbeeld wel 12 hangers met jassen kwijt. En in de lades passen met gemak 8 paar platte schoenen per la. Ik kocht er vilten opbergbakken van IKEA bij, zodat de lades nu ook nog netjes georganiseerd zijn. Mijn innerlijke opbergmiep maakt nog elke dag een vreugdesprongetje als ik in de lades spiek.

Lees ook: Je huis opgeruimd houden - 12 tips waarmee ons dat best aardig lukt
trapkast op maat mublio 25
trapkast op maat mublio 12

Een trapkast op maat van Mublio: hoe ging dat?

Nou, ontzettend makkelijk vooral. Ik verbaasde me erover hoe weinig omkijken we hadden naar onze trapkast op maat.

 • Eerst moesten we de maten van de ruimte onder de trap doorgeven. Dat deden we in een WhatsApp-videogesprek, waarbij Mublio ons live hielp bij het opmeten. Binnen 5 minuten waren we al klaar.
 • Daarna gaven we onze voorkeuren voor de kast door. Wij kozen dus voor lades en een garderobe, maar er zijn nog veel meer opties.
 • Daarbij kun je ook kiezen of je de kast een kleurtje wilt geven. Alle kleuren zijn mogelijk. Wij lieten de deuren en lades maken in de Histor-kleur die we ook voor onze andere deuren hebben gebruikt. Zo is het echt één geheel.
 • Vervolgens bestelden we de kast en ontvingen we even later het definitieve ontwerp.
 • Mublio maakte daarna alle onderdelen van de kast, waarna we een afspraak maakten voor het plaatsen.
 • De kast werd binnen 5 uur al geplaatst. Supersnel dus! Alles werd daarna keurig opgeruimd en we konden de kast direct gebruiken.

Binnen 5 uur zat de Mublio-kast er dus al in. Ik weet nog dat ik beneden kwam en meteen dacht “Jeetje, wat een ander gezicht!”. De hal leek wel een meter langer, het gat onder de trap was weg en de vloerverwarmingsinstallatie is ook meteen keurig weggewerkt. Omdat je door de garderobedeur wel nog gewoon kunt lopen, kun je trouwens nog steeds bij het kruipluik en de verwarmingsinstallatie komen. Handig als dat ooit nodig is!

trapkast op maat mublio 1
trapkast op maat mublio 15

Het “Milkbreak-effect”

Ik moest ook lachen om de reactie van de Mublio-monteur toen de trapkast op maat er eenmaal in zat. Zij was al net zo enthousiast over het resultaat als wijzelf. “Het doet me ergens aan denken uit mijn kindertijd”, zei ze. Ik keek verbaasd. “Ja, iets met een koekje!” Ik gokte al dat ik even oud was als zij en groef diep in mijn geheugen op zoek naar de pauzekoekjes die ik destijds mee naar school kreeg. Opeens wist ik het: de Milkbreak Duo’s. Van die koekjes met aardbeien-en-vanille-smaak en met die reclame van Robert ten Brink en zijn dochters. Ik werd altijd zielsgelukkig van die mierzoete koekjes als kind. En nu ik 30 ben? Nu word ik zielsgelukkig van een gang die – als ik er bij stilsta – inderdaad dé Milkbreak Duo-kleuren heeft. Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

trapkast op maat mublio 44
trapkast op maat mublio 41

Ook een optie: de ultieme maak-je-kat-blij-deur

Mublio heeft naast gewone gangkastdeuren ook een speciale deur voor iedereen met nieuwsgierige viervoeters. Deze deur heeft een speciaal kattengat. Handig als je bijvoorbeeld de kattenbak op een stijlvolle manier wilt wegwerken of de drinkbak van je hond buiten het zicht wilt zetten. Of als je gewoon graag je kat een stiekeme relaxplek gunt. Ik vind het er alleen al superschattig uitzien.

Vraag je je nu af “Gaat een kat daar ook echt doorheen?”? Nou, uit onze niet geheel wetenschappelijke test (met een proefkatten-groep van 1) blijkt van wel. Pippa wist niet hoe snel ze in het holletje moest gaan zitten toen ze het zag. Mevrouw vindt het altijd fijn om verstopplekken te hebben waar ze zelf niet zichtbaar is, maar wel iedereen aan de deur in de gaten kan houden. Als het aan Pippa ligt, dan blijft deze kattengat-deur dus zéker hangen.

trapkast op maat mublio 38

Wij kregen (voor deze blogsamenwerking) een deur met en één zonder kattengat, zodat we zelf konden testen wat het beste werkt. Omdat we toch graag de garderobe in deze kast houden, hebben we uiteindelijk – sorry voor Pippa – voor de deur zonder het kattengat gekozen. Maar ik moet zeggen: als je genoeg plek hebt om jassen ergens anders op te hangen, is zo’n kattengat wel echt ideaal om je kattenbak en andere kattenspullen buiten het zicht te zetten. Want ja, kattenbakken zijn toch meestal niet de mooiste interieurtoevoegingen.

trapkast op maat mublio 15
trapkast op maat mublio 25

Nog een blikvanger: onze nieuwe trap

Ik kon het niet laten om in dit artikel over onze trapkast op maat ook een eervolle vermelding te geven aan onze trap. Hier zat eerst een witte houten trap die op veel plekken zwaar beschadigd was en die vooral akelig hard kraakte bij elke stap die je zette. Wij lieten de trap door de welbekende traprenovator van tv aanpakken: Upstairs. Geheel zelf betaald overigens. Ik vond het best een duur grapje achteraf, maar de traprenovatie was wat mij betreft elke cent waard. De trap is onwijs mooi te worden, het kraken is weg, we zien niet meer elk veegje of haartje op de trap zitten en het past mooi bij onze nieuwe Milkbreak-gang.

trapkast op maat mublio 7
30

Onze droomgang met pastelkleuren én trapkast op maat

Al met al hebben we best wat werk en tijd in de gang gestoken, maar ik ben zó blij dat we het hebben gedaan. Elke keer als ik de gang in stap, voel ik me direct thuis door de vrolijke kleuren, de gezellige ballonnenlamp aan het plafond en de vele fijne opbergplek. Ik kan niet anders dan de interieurbloggers gelijk geven: maak van je hal geen ondergeschoven kindje, want je kunt er zo veel leuks mee doen. Ik loop al met al best vaak op een dag door de gang. Hoe fijn is het dan als je zelfs al lopend door de hal nog denkt “Jeetje, wat wonen we toch fijn!”.

Mede dankzij de trapkast op maat is dat helemaal gelukt. We hebben nu echt een fleurige gang. Zonder troep en rondslingerende spullen (en dus ook zonder discussies daarover) én met een hoop pastelkleurige vrolijkheid.

Zelf een trapkast op maat laten maken? Informeer bij Mublio

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik onwijs blij ben dat we voor deze trapkast op maat zijn gegaan. We hebben er zelfs van de aannemer en de gordijneninmeter spontane complimenten over gekregen. “Die is vast op maat gemaakt?”, vroegen ze. “Ja!”, riepen wij dan trots in koor. Tegelijkertijd vond ik de prijs voor de kast enorm meevallen, was het monteren zo gepiept en krijg je er enorm veel opbergruimte voor terug op een plek onder de trap die je normaal niet of nauwelijks gebruikt. Kortom: ik kan zo’n Mublio-kast zeker aanraden. Dit vind ik zelf zo fijn aan de trapkasten van Mublio:

 • Je maakt slim gebruik van een loze ruimte.
 • Je hebt allerlei keuze-opties, zoals een garderobe, een deur of lades.
 • De kast is te maken in elke kleur die je maar wilt.
 • Het materiaal is superstevig en slijtvast.
 • Het monteren is altijd binnen 1 dag (in ons geval al binnen 5 uur) gebeurd.
 • De kast wordt op maat gemaakt en past dus altijd precies in de ruimte.
 • De afwerking is heel strak en mooi. De kast lijkt écht ingebouwd te zijn.
 • Tegelijkertijd houden ze er rekening mee dat je bijvoorbeeld nog bij het kruipluik kunt.
 • Je kunt zo precies de opbergplek creëren die jij mist.

Bekijk op het Instagram-account van Mublio meer voorbeelden van trapkasten op maat. Of stel zelf je trapkast samen en vraag een offerte op. Er is van alles mogelijk. Ik baal bijna dat we niet nóg een trap met loze trapruimte eronder hebben 😉

Hoe ziet jouw gang eruit?

In ruil voor dit artikel kregen wij korting op de trapkast van Mublio. Dit beïnvloedt mijn mening uiteraard niet.

Mublio trapkast

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 9 april 2024 op 8:40 am - Beantwoord

  Bij een familielid in huis is er een trap die gedeeltelijk ook over de keuken gaat. En oh, wat ben ik jaloers op de ladenkast die daar is ingebouwd. Alle lompe en grote apparaten kunnen zo in die lade onder de kast, zeg maar anderhalve meter of zo aan opberg ruimte! Wij hebben geen trap in huis, dus ik mis die opbergruimte 😀
  Heel mooi afgewerkt. En ik denk ook niet dat Pip het zo erg vindt dat ze niet in de kast mag. (Hoewel … wij hebben wel een gangkast en als de kat de kans krijgt, dan kruipt hij daar ook in!)

 2. bychristiana 11 april 2024 op 9:00 am - Beantwoord

  wat ziet dat er keurig uit, Romy, echt heel erg mooi geworden! Zoals je weet ben ik net zoals jij een echte neat-freak en ik vind het dus ook zo fijn als alle plekken in huis goed opgeruimd en georganiseerd zijn, zo ook de gang. Hoewel ik nu natuurlijk wel in een veel kleiner huisje woon dan ‘vroeger’, heb ik wel een grote, lange gang nu en daar ben ik wel heel blij mee. Het is toch altijd de eerste plek die je ziet wanneer je thuis komt.

 3. Saskia 13 april 2024 op 9:29 am - Beantwoord

  Wat een prachtige oplossing en kast zeg! <3 Kan me voorstellen dat je daar erg blij van wordt in jullie nieuwe huis. Is alles nu al klaar? #nieuwsgierig

 4. Anne 27 april 2024 op 5:45 pm - Beantwoord

  Ziet er geweldig uit!

Recente blogs

12 herfstclichés die mij toch heel gelukkig maken

28 september 2019|Lifestyle|

Zodra de blaadjes beginnen te verkleuren en de 'r' in de maand zit, kun je er niet meer omheen. In tijdschriften, op internet en op andere blogs is het woord 'herfst' niet meer te missen. De tijd om te cocoonen, herfsttheetjes te drinken en vooral lange wandelingen te maken is officieel aangebroken. En daar slaat menig theeleverancier en herfstprulletjes-voor-in-huis-verkoper een slaatje uit. Marketingtrucs of niet - er zijn heel wat herfstclichés waar ik me met veel plezier aan schuldig maak. Dit zijn 12 clichés waarvan ik zeker weet dat ik er ook dit jaar weer aan zal meedoen.

Vegan nasi met saté & tofu (simpel gerecht!)

2 augustus 2023|Recepten|

Als er een gerecht is dat bij Bart en mij allebei enthousiast wordt ontvangen, dan is het wel nasi. Voeg er een flinke klodder satésaus aan toe en wij zijn allebei een gelukkig mens. Nu eet ik er zelf uiteraard geen kip of gehakt bij. Maar gelukkig zijn er prima opties om een vegan nasi te maken die minstens zo lekker is. Deze nasi maak ik met tofu, een zelfgemaakte satésaus en veel groenten. Strooi er wat uitjes en pinda's bij en je hebt een heerlijk gerecht dat vast bij meer nasi-liefhebbers in de smaak valt.

Fotografie: 12 maanden in 12 foto's

24 september 2016|Lifestyle, Persoonlijk|

Hoe dol ik ook ben op zinnen in elkaar puzzelen met woorden, ook fotografie heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb al jaren een spiegelreflexcamera en ga daarmee graag op stap om leuke kiekjes te maken. Helaas ben ik van het type ik-kan-het-wel-zonder-gebruiksaanwijzing, dus mijn foto's zijn vaak meer uitprobeersels dan goed doordachte composities. Soms zijn ze regelrecht mislukt, soms heb ik een mooie toevalstreffer. Het leek me leuk om vandaag eens een overzichtje in beeld in plaats van woord te geven. Ik scrolde al mijn fotomappen door en heb voor elk van de afgelopen 12 maanden mijn favoriete foto uitgekozen.