Travel: Twee dagen op stedentrip naar Brugge

Twee dagen naar Brugge? Doe mij maar Londen, Parijs of Rome, had ik tot pas geleden waarschijnlijk gezegd. Het zal geen geheim meer zijn dat ik dol ben op stedentrips. Inmiddels heb ik al veel Europese steden mogen bezoeken en elke stad heeft zo zijn charme. Meestal pakken wij dan het vliegtuig om naar een redelijk ver Europees oord te vertrekken. Maar wist je dat je ook dichterbij huis de mooiste plaatsen voor stedentrips kunt vinden? In augustus ging ik met mijn vader twee dagen naar Brugge en deze stad overtrof al mijn verwachtingen. Na een treinreis van maar 3 uur stonden we in het mooie, authentieke centrum van deze Belgische stad. Brugge bleek een echt Belgisch pareltje van een stad te zijn. Kijk je mee naar mijn tips en foto’s?

brugge

Eerste indruk

Als ik terugdenk aan Brugge, komt als eerste het autovrije centrum in me op met de kleine keitjes, grachten, bruggen en authentieke pandjes. Als je naar Brugge gaat, raad ik je aan om je hakken een weekend thuis te laten. De keitjes zijn misschien ontzettend leuk, maar zijn niet ideaal om met je stiletto’s over te wandelen. Gelukkig zijn er in Brugge ook genoeg leuke winkels om nieuwe schoenen te scoren. Brugge kent twee grote winkelstraten die beide naar de Grote Markt leiden. Hier vind je veel grote en bekende winkelketens, zoals Hema, Vero Moda en H&M, maar ook leuke winkels met woonaccessoires en natuurlijk Belgische wafels en chocola.

brugge

Winkelen in Brugge

Als je echt op de Belgische tour wilt en met leuke souvenirs wilt thuiskomen, kun je het beste de kleinere straatjes rond de Grote Markt afstruinen. Hier vind je talloze winkels met heerlijke (maar helaas ook dure!) Belgische wafels, bonbons, andere zoete lekkernijen en kanten accessoires. Ook als je hier niet zoveel om geeft, zijn deze straatjes alleen al leuk om doorheen te lopen. Alle typisch Belgische waar is namelijk prachtig uitgestald in de etalages – heel fotogeniek dus!

brugge_winkels

Grote Markt en het Belfort

Wie Brugge zegt, denkt waarschijnlijk ook aan de Grote Markt. Dit is het bekende plein van Brugge waar je op een terrasje Belgisch speciaalbier kunt drinken, maar ook het plein waar het prachtige Belfort te vinden is. Het is een flinke klim met de smalle trappetjes en gammele trapleuning naar boven, maar het uitzicht vanaf het Belfort is het allemaal waard. Vanaf hier heb je mooi zicht op de Grote Markt, maar kun je aan de andere kant ook helemaal uitkijken tot aan de haven. Wist je trouwens dat het Belfort een beetje scheef staat? Lang leve onze Brugge reisgids  – ideaal voor dat soort weetjes!

brugge_grote_marktbrugge_grote_markt

Musea in Brugge

Ook als je houdt van musea, zit je in Brugge zeker goed. Helemaal rechts op bovenstaande foto zie je het Historium, waar je door middel van filmpjes wordt meegenomen naar het Brugge uit de 16e eeuw. Een erg leuke manier om de stad eens te beleven als een middeleeuwse burger. Naast het Historium zijn er ook een aantal kunstmusea. Maar nog leuker zijn misschien wel het biermuseum, het frietmuseum en het chocolademuseum. Dit zijn alle drie kleine musea maar je leert er meer over de geschiedenis van de unieke producten van Brugge. En met een beetje mazzel kun je er nog iets proeven ook!

Boottocht door de grachten

Kon je het nu toch niet laten om je stiletto’s mee te nemen? Dan is een boottocht door de Brugse grachten misschien wat voor jou. Maar ook als je geen stiletto-excuus hebt, is zo’n vaartochtje zeker de moeite waard. Je leert zo naast het drukke centrum ook de rustigere uithoeken van Brugge kennen, zoals het mooie Begijnhof en de vele leuke tussendoorweggetjes. Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het noorden genoemd. Voordeel is alleen dat het een stuk dichterbij huis is.

brugge_grachten

Rozenhoedkaai

Wat ten slotte zeker niet mag ontbreken tijdens een weekendje Brugge is een bezoekje aan de Rozenhoedkaai. Dit is volgens reisgidsen dé locatie om mooie foto’s te maken. En ik moet zeggen dat ik de reisgidsen daar groot gelijk in geef; wat een mooi plekje aan de gracht is dit. Bij daglicht ziet het er hier al prachtig uit, maar ook ‘s avonds is dit een heel fotogeniek plekje waar alles prachtig verlicht is.

brugge_rozenhoedkaai

Zoals je ziet, is er geweldig veel te beleven in Brugge. Wie zegt dat je het vliegtuig moet pakken om in een heel andere wereld terecht te komen? Of dat je veel geld moet neertellen voor een bijzondere stedentrip? Brugge is veel dichterbij huis en doet zeker niet onder voor die vele verre steden. Een bezoekje meer dan waard dus, in ieder geval wat mij betreft!

Ben jij weleens in Brugge geweest?

Volg:
Deel:

25 Reacties

 1. 11 oktober 2016 / 08:02

  Ja, Brugge lijkt mij ook nog steeds heel erg leuk om een keertje heen te gaan :D Mooie foto’s heb je gemaakt!

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:31

   Het is zeker een mooie stad. Echt een aanrader om eens naartoe te gaan!

 2. wellnewss
  11 oktober 2016 / 07:59

  Eigenlijk zou ik afgelopen zomer even naar Brugge zijn geweest, helaas ging dit niet door. Nu ik jouw foto’s en tips heb gelezen blijft ie wel degelijk op mijn lijstje staan en wacht ik geduldig tot ik kan gaan. Xx Laura
  wellnewss blogde over…Winactie: Therme bath tablets

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:30

   Wat leuk om te lezen! Het is meer dan de moeite waard om eens naartoe te gaan!

 3. 11 oktober 2016 / 09:17

  Wat is het daar mooi! Ik ben ooit met mijn man in Brugge geweest maar dat is wel 20 jaar geleden geloof ik. Ik was vergeten hoe mooi het daar is.

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:31

   Zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan, zou ik zeggen ;)

 4. 11 oktober 2016 / 09:18

  Oh wat ziet het daar mooi uit. Ik ben er nog nooit geweest maar wil zeker ene keertje heen, lijkt mij super leuk!!

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:32

   Ja, het is echt prachtig daar! Als je ooit de kans hebt om te gaan, zou ik dat zeker doen :)

 5. Svenja
  11 oktober 2016 / 09:30

  Brugge is inderdaad een onwijs mooie stad! Ik heb zelf een aantal jaar geleden stage gelopen in België en toen was ik ook vaak in Brugge te vinden. Vooral in de avond is de stad net een sprookje <3 Prachtig artikel en foto's heb je gemaakt Romy!

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:33

   Wat gaaf dat je in België stage hebt gelopen! En Brugge is inderdaad vooral ‘s avonds zo mooi! Dankjewel voor je leuke berichtje!

 6. Lieke
  11 oktober 2016 / 09:50

  Klinkt als een gave stad! Misschien ga ik er nog eens heen en dan pak ik dit artikel erbij ;) Ik zou er alleen al om de chocolade heengaan haha :)

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:33

   Wat leuk om te lezen! En als je van chocolade houdt, is Brugge zeker de place to be! ;)

 7. Lilian
  11 oktober 2016 / 11:06

  Ziet er erg mooi uit! Het lijkt op sommige stukjes wel een beetje op Maastricht. We willen binnenkort ook wat meer op stedentrip. We deden het in het verleden vaak, maar met een klein kind is het lastig. Inmiddels is ze vijf en kan ze wel een beetje het tempo erin houden (hopen we ;-))

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 11:34

   Ja precies, Brugge heeft wel wat weg van Maastricht.
   Wat leuk dat jullie weer op stedentrip willen! Brugge is met een klein kind zeker wel een aanrader. Alles is er redelijk dichtbij elkaar. Ook kun je er eventueel met paard-en-wagen door de binnenstad gaan. Dat vindt ze vast prachtig :)

 8. 11 oktober 2016 / 16:23

  oeh food winkels die doen het bij mij altijd erg goed haha

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 17:25

   Haha, ja foodwinkels zijn redelijk onweerstaanbaar :)

 9. Iris
  11 oktober 2016 / 17:08

  Wij gingen jaren terug ook een soort van spur-of-the-moment naar Brugge. NIets van verwacht. Maar het was super leuk. En deze blogpost haalt dat allemaal weer boven. Misschien is het tijd om nog weer een keer te gaan..

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 17:25

   Wat leuk om te horen! Ik zou zeker nog eens teruggaan; het is zo’n mooie stad :)

 10. Romy
  11 oktober 2016 / 19:52

  Zelf ben ik nog nooit in Brugge geweest, maar zo te zien is het zeker een aanrader! Kan niet wachten tot ik er weer even tussenuit ga (ondanks dat de zomervakantie pas net voorbij is) Mooie foto’s!
  Romy blogde over…Grijze shawl + Winactie

  • Romy
   Auteur
   11 oktober 2016 / 20:20

   Dankje! Brugge is inderdaad echt een aanrader. Maar ik ben sowieso weg van alle stedentrips!

 11. Nikita
  28 juli 2017 / 19:56

  Ik was eigenlijk je blog aan het teruglezen omdat ik research aan het doen ben hoe je het best begint met bloggen. Het is al een tijdje geleden dat ik dat deed, vandaar. Dus ik ga een paar blogs bekijken hiervoor. Maar daarover ging mijn reactie nu even niet. Toen ik zag dat je een blogpost had geschreven over Brugge, moest ik reageren. Brugge is de stad waar ik mijn hart aan verloor. Na mijn opleidingswissel was ik verplicht naar Brugge te gaan, omdat mijn opleiding zeldzaam is. Brugge was de meest geschikte keuze. Als ik Brugge zie, denk ik aan mijn geluk en aan hoe gelukkig tekenen en illustreren mij maakt. Dus ik heb je blogpost met een glimlach gelezen. Dat het Belfort scheef staat wist ik trouwens niet! Het gebouw ken ik maar al te goed, daar ben ik op 27 juni geproclameerd en kreeg ik mijn rapport. Wat een prachtig rapport was, al zeg ik het zelf. Dus sowieso heeft het Belfort een speciale betekenis voor mij. Ik was trouwens vandaag in Brugge met mijn zusje om te gaan shoppen, en dat het een prachtige stad is kan ik alleen maar bevestigen. Liefde voor Brugge! (en ik ben een van de weinige studenten die dit zegt tijdens haar zomervakantie, maar leve school en wat verlang ik naar september :) )

  • Romy
   Auteur
   28 juli 2017 / 21:26

   Ten eerste, wat leuk om te horen dat je overweegt om weer te beginnen met bloggen. Of daar in ieder geval research naar doet :)
   Wat leuk dat je mijn artikel over Brugge hebt gevonden! En wat mooi en bijzonder dat Brugge zo’n speciale rol speelt in je leven, niet alleen als stad om te komen, maar ook als symbool voor de beslissingen die je hebt genomen. Ik hoop dat je ook volgend jaar weer heel wat mooie uurtjes met veel plezier aan je opleiding kan besteden in Brugge :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge