Veer in eigen kont: waar ben ik trots op?

Trots zijn op mezelf? Dat vind ik nog knap lastig. Want heb ik wel iets bijzonders bereikt? Komt dat niet arrogant over? En mag ik eigenlijk wel trots zijn op mezelf? Al die vragen schieten dan door mijn hoofd. Een tijdje geleden gaf ik zelf de tip om eens een trots-lijstje te maken en ik vond dat ik daar zelf ook aan moest geloven. Daarom besloot ik het woord ‘kapsones’ even te vergeten en antwoord te geven op de vraag ‘Waarom mag ik trots zijn op mezelf?’. Bereid je voor op 17 veren in eigen kont…

trots op jezelf

Ik ben trots…

 • …dat ik Vaker Vrolijk ben begonnen en mijn blog elke dag met veel plezier en enthousiasme update.
 • …dat ik een speciale band heb met mijn ouders en dat we over bijna alles met elkaar kunnen praten.
 • …dat ik dankzij een fotografiecursus stapje voor stapje iets meer over mijn camera te weten ben gekomen.
 • …dat ik 2 jaar geleden mijn rijbewijs heb gehaald, ondanks dat het me vier rij-examens kostte.
 • …dat ik socialer ben geworden, meer met mensen afspreek en meer van mezelf durf te laten horen dan toen ik nog een beginnende puber was.
 • …dat ik mijn hart heb gevolgd en voor de studie Nederlands heb gekozen.
 • …dat ik mijn masterdiploma cum laude heb gehaald.
 • …dat ik vervolgens nog een keer heb geluisterd naar wat ik echt wilde door niet te gaan voor een promotieplek, maar te solliciteren op banen waarin ik mijn passie voor schrijven meer kwijt kan.
 • …dat ik door mijn master beter Engels heb leren praten en nu niet meer bang ben om die taal te gebruiken.
 • …dat ik inmiddels mijn weg weet te vinden in het openbaar vervoer en niet meer in de stress schiet bij een lange reis met vier overstappen.

trots op jezelf

 • …dat ik creatief ben en zelf kaarten maak en notitieboekjes vol schrijf met nieuwe blogideeën om uit te werken.
 • …dat ik een dierenvriend ben en dieren altijd met respect behandel.
 • …dat ik fanatiek met solliciteren aan de slag ben gegaan en me niet zomaar door een afwijzing op mijn kop laat zitten.
 • …dat ik, mede dankzij mijn blog, heb geleerd om positiever in het leven te staan.
 • …dat ik al vanaf mijn dertiende zelf mijn geld heb verdiend door baantjes te regelen of zelf iets op te zetten.
 • …dat ik maar al te goed weet wat ik wil en altijd recht op mijn doelen afga.
 • …dat ik voor even al mijn schaamte overboord heb gegooid om een heel artikel te wijden aan waarom ik trots ben op mezelf.

De credits voor de foto’s bij dit artikel gaan naar Claire, met wie ik gisteren een geweldige blogdate had. Dankjewel! <3

Ook jij mag trots zijn op jezelf! Kun je 1 reden noemen waarom je trots bent op jezelf?

Volg:
Deel:

46 Reacties

 1. Sylvia
  11 februari 2017 / 09:22

  Wat een mooie lijst je mag inderdaad op veel dingen trots zijn. Heel knap! Ik ben trots op mezelf dat ik na twee jaar twijfelen toch mijn blog online heb gezet. Ondanks dat ik weinig tijd heb om eraan te werken vind ik het echt een momentje voor mezelf en leuk om te doen.

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 19:55

   Dankjewel! En wat een mooie stap dat je na zo lang twijfelen toch aan het bloggen bent geslagen. En met succes, want je doet het super :)

 2. 11 februari 2017 / 09:53

  Aah wat zijn de foto’s leuk geworden! Ben heel blij om te zien shinen op je blog. Je mag zeker trots zijn op al die punten. Je bent heel ver gekomen <3 Ik ben trots op het feit dat ik blog. Als je me dat een jaar geleden had vertelt, dan had ik je niet gelooft!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 19:56

   Wat lief! Dankjewel <3 Ik ben zo blij met de foto's! Zie je wel dat er een echte pro in jou schuilt :) En je mag ook supertrots zijn op jouw blog!

 3. 11 februari 2017 / 09:58

  Wat een onwijs mooi lijstje! Daar mag je zeker trots op zijn. Ik heb ook drie keer moeten afrijden voordat ik geslaagd was. Op dat moment is het echt enorm rot, maar achteraf kun je inderdaad trots zijn dat je het uiteindelijk tóch hebt gehaald! Ik ben trots op het feit dat ik na een jaar struggelen met mezelf nu eindelijk een punt heb bereikt waarop ik het gevoel heb dat mijn leven eigenlijk zo slecht nog niet is.
  Danique blogde over…De kleine dingen waar ik van kan genieten

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 19:58

   Wauw, dat laatste is zeker iets om trots op te zijn. Het is soms moeilijk om echt iets van je leven te maken als je enorm aan het strugglen bent. Des te knapper is het als je dan toch weer op het juiste pad kunt komen.

 4. Klaske
  11 februari 2017 / 09:57

  Wat een mooie lijst, je mag zeker trots zijn op jezelf. En wat een mooie foto’s, je staat er heel leuk op! Ik ben trots op mezelf, omdat ik, hoe lastig ik het ook vond, de goede studiekeuze heb gemaakt en het nu heel erg naar m’n zin heb. :)
  Klaske blogde over…Een lijstje vol positiviteit | deze 20 dingen maken mij blij

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 19:57

   Dankjewel voor je mooie compliment! Dat zijn zeker ook dingen waar jij trots op mag zijn. Wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt bij je studie!

 5. Monique
  11 februari 2017 / 12:01

  Daar mag je zeker trots op zijn, op al die punten! Ik ben trots op ons dochtertje ;).
  Monique blogde over…Gruwelijk schattig..

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:02

   Dankjewel! En je dochtertje is ook echt iets om trots op te zijn :)

 6. Anna
  11 februari 2017 / 11:07

  Hoi Romy,

  ik zeg dit is gezonde zelfwaardering :) Je bent goed bezig!
  De foto’s bij het bericht vind ik ook erg mooi.

 7. Ayla
  11 februari 2017 / 12:43

  Yeah!! Go Romy! Een prachtige lijst lijkt me zo! Ik ben getraind om over een cum laude masterdiploma (jemig!!) meteen helemaal trots op je te worden, maar eigenlijk vind ik het nog veel toffer dat je trots op jezelf bent om de wat kleinere dingetjes, zoals socialer zijn en minder in de stress schieten. Heel goed chick!
  Ayla blogde over…Intuïtief eten, is dit dé manier om af te vallen?

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:03

   Wauw, wat zeg je dat mooi! Dat is ook echt iets wat ik de afgelopen tijd heb leren inzien. Niet alleen een diploma, een geweldige baan of een enorme bankrekening is iets om trots op te zijn. Juist kleine dingen en persoonlijke groei zijn kleine dingen waarover je je trots mag voelen op jezelf :) Dankjewel!

 8. Nadine
  11 februari 2017 / 11:52

  Dat zijn zeker dingen waar je trots op mag zijn. We zijn vaker geneigd om de dingen te zeggen die niet goed gaan, maar juist de dingen die goed gaan of waar je trots op bent zijn belangrijk. Die mogen zeker gezegd worden! Benoemen waar ik trots op ben vind ik heel moeilijk. Misschien toch mijn doorzettingsvermogen. Hoe moeilijk het soms ook is, toch doorgaan. Mooie foto’s!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:01

   Dankjewel! En doorzettingsvermogen is absoluut iets waar je heel trots op mag zijn! Niet iedereen zet ook op de lastige momenten door, dus daar mag je zeker even bij stil staan als een eigenschap om trots op te zijn :)

 9. Nina Simplynspecial
  11 februari 2017 / 13:52

  Ook jij mag weleens trots op jezelf zijn ;) Het is goed om hier af en toe bij stil te staan. Niks arrogant, gewoon lekker doen! Je doet het super goed.

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:03

   Wat onwijs lief! Dankjewel :)

 10. 11 februari 2017 / 14:35

  Ah wat een leuk lijstje! Ik vind die foto van jou aan de gracht ook heel mooi!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:06

   Dankjewel :) En met die foto’s ben ik ook zo blij!

 11. 11 februari 2017 / 16:26

  Wat een super mooi lijstje! Ik denk dat we echt wat overeenkomsten hebben hihi :) En wat super leuk zo’n bloggerdate, mooie foto’s!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:06

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je veel dingen herkent :)

 12. 11 februari 2017 / 17:25

  Yay! You go girl. Mag best wel eens gezegd worden. Leuk artikel en je mag trots op jezelf zijn. Ik ben wel heel benieuwd wat voor fotografie cursus jij gevolgd hebt!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:08

   Dankjewel voor je superlieve reactie! :) Ik heb zelf een beginnerscursus gevolgd bij een cultuurcentrum bij ons in het dorp. Daar leer je echt de basisdingen, zoals scherpte-diepte, witbalans en compositie. Het waren maar 8 cursussen, maar ik heb er echt veel van opgestoken. Eindelijk durf ik mijn camera in de handmatige stand te zetten ;)

 13. 11 februari 2017 / 19:06

  Wat een enorm mooi lijstje. Allemaal punten waar je met recht trots op mag zijn. Leuk ook om te lezen wat je blog jou allemaal oplevert. Ik vind ook echt dat je het heel goed doet met je blog. Als ik zie hoe kort je nog maar blogt maar hoe groot (tenminste, dat denk ik af te lezen aan de aantal reacties die je ontvangt op al je artikelen) bereik je al hebt, dan mag je daar absoluut trots op zijn. Dat betekent dat jouw blog veel mensen aanspreekt en dat is natuurlijk super tof. Leuk ook dat jij en Claire een blogdate hadden. :)

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 20:08

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie en je mooie compliment! *bloos, bloos*

 14. Anke
  11 februari 2017 / 20:44

  Leuk artikel, misschien moet ik hier ook maar eens over gaan schrijven! Ik denk namelijk ook al snel dat ik te arrogant overkom als ik toegeef dat ik soms best wel trots ben op mezelf. X

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 21:03

   Ja, zeker doen! Ik vond het ook lastig en was bang om arrogant over te komen, maar uiteindelijk geeft het mijzelf ook een beetje een boost om stil te staan bij waar ik eigenlijk best trots op ben.

 15. Aneta
  11 februari 2017 / 20:43

  Wat een mooie lijst! Er zijn een hoop prachtige dingen waar je trots op mag zijn. En Claire, mooie foto’s heb je gemaakt. Super leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben. Waar ik het meest trots op ben is dat ik ben begonnen ben met bloggen. Een jaar geleden had ik alleen maar kunnen dromen waar ik nu sta. En het is me gelukt! Hard werken wordt beloond.
  Aneta blogde over…Het is Nationale warme truien dag!

  • Romy
   Auteur
   11 februari 2017 / 21:02

   Dankjewel! En ja, Claire mag trots zijn op haar fotografieskills :) Ik ben zo blij met de foto’s! Ook jij mag zeker weten trots zijn op je blog. Je doet het zo goed en dat in een jaar tijd. Petje af :)

 16. Danielle
  12 februari 2017 / 01:15

  Leuk artikel! En je bent NOOIT arrogant als je benoemd waar je trots op bent, is alleen maar sterk :). Wat een prachtige foto’s ook bij dit artikel, je straalt helemaal!

  • Romy
   Auteur
   12 februari 2017 / 10:34

   Wat een lieve reactie! Dankjewel :)

 17. Marlieke
  12 februari 2017 / 01:34

  Je prachtige kleren vielen me direct op. Heel mooie foto’s ook! En een zeer mooi lijstje met punten over jezelf waarop je trots bent. Mag je trots op zijn :-)

  • Romy
   Auteur
   12 februari 2017 / 10:35

   Dankjewel!:) Dit is ook echt een jurkje waar ik me altijd heel fijn in voel.

 18. 12 februari 2017 / 13:45

  Je mag terecht blij en trots zijn met deze punten! Vind het knap dat jij je weg zo vindt het openbaar vervoer. Ik vind dat altijd lastig in grote steden zoals Amsterdam. Ik ben paar jaar geleden half Europa doorgereisd, maar zodra ik in Amsterdam kom, raak ik in de stress. Heel stom is dat.

  • Romy
   Auteur
   12 februari 2017 / 19:50

   Dankjewel! :) Ik raakte eerst ook altijd al in de stress bij het woord ‘tram’, maar inmiddels ben ik er echt aan gewend dat ik vaak wel moet overstappen in een grote stad. Het is echt een kwestie van vaak doen en dan wordt het steeds meer vanzelfsprekend. Alhoewel, die stress als ik maar 2 minuten heb om over te stappen blijft ;)

 19. 12 februari 2017 / 15:40

  Dat zijn inderdaad allemaal dingen om terecht trots op te zijn! Ik ben echt nog een sukkel met het openbaar vervoer. Haha. Kan totaal niet even chill op de bus zitten. Ik zit altijd met zo’n mega stressknoop in m’n buik te denken aan alles wat mis kan gaan. Zal nog vaak moeten oefenen denk ik :D
  Mooi jurkje heb je aan!
  Irene blogde over…Favorieten • Valentijnachtergrondjes

  • Romy
   Auteur
   12 februari 2017 / 19:53

   Dankjewel! En die stressknoop heb ik nog steeds wel als ik voor het eerst naar een nieuwe bestemming reis, maar gelukkig gaat het steeds ietsje beter. Blijven oefenen inderdaad ;)

 20. 14 februari 2017 / 22:43

  Goed dat je dit doet! Het is absoluut niet arrogant en ik vind dat meer mensen eens stil moeten staan bij hun eigen piekmomenten. Dat is namelijk ook goed voor je zelfvertrouwen en je ontwikkeling tot een sterkere persoonlijkheid. Het is top om eens stil te staan en elke dag te bedenken: wat ging goed vandaag?

  Dus, vaker doen. En dat hoeft niet persé voor een blog, maar vooral voor jezelf.
  Sheila blogde over…Tag: Hallo, wie ben jij?

  • Romy
   Auteur
   15 februari 2017 / 19:25

   Mooi dat je dat zegt! Dankjewel voor je lieve reactie! En ik ben zeker van plan om dit vaker te doen, al is het alleen al in een schriftje!

 21. Merel
  3 maart 2017 / 18:20

  Trots zijn op jezelf is tegenwoordig een beetje een taboe voor mijn gevoel. Er wordt dan al vaak arrogant of heel erg zelfverzekerd over je gedacht. Ik vind het zelf erg moeilijk om op mezelf trots te zijn. Ik heb altijd wel het gevoel dat ik iets nog beter kan of dat ik er helemaal niet goed in ben. Dit is dus wel even een eye-opener voor mij! Om nu een ding over mij te zeggen waar ik trots op ben: Ik ben trots dat ik hulp heb gevraagd aan anderen toen het niet goed ging met me. Moeilijke stap vond ik dat maar het heeft mij tot nu toe alleen maar heel veel gebracht en heb er al veel van geleerd. Trouwens, je hebt een heel erg mooie blog vind ik!

  • Romy
   Auteur
   3 maart 2017 / 22:56

   Wat ontzettend mooi om te horen dat mijn artikel een eye-opener voor je is. Trots zijn op jezelf mag zeker en is absoluut niet arrogant. En wat jij benoemt, is zeker iets om trots op te zijn! Het is niet makkelijk om hulp te vragen en is het alleen maar hartstikke stoer als je die stap toch zet.
   Dankjewel voor je compliment en voor je uitgebreide reactie <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge