Collage 4

Veer in eigen kont: waar ben ik trots op?

 • 11 februari 2017
 • 46 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Trots zijn op mezelf? Dat vind ik nog knap lastig. Want heb ik wel iets bijzonders bereikt? Komt dat niet arrogant over? En mag ik eigenlijk wel trots zijn op mezelf? Al die vragen schieten dan door mijn hoofd. Een tijdje geleden gaf ik zelf de tip om eens een trots-lijstje te maken en ik vond dat ik daar zelf ook aan moest geloven. Daarom besloot ik het woord ‘kapsones’ even te vergeten en antwoord te geven op de vraag ‘Waarom mag ik trots zijn op mezelf?’. Bereid je voor op 17 veren in eigen kont…

trots op jezelf

Ik ben trots…

 • …dat ik Vaker Vrolijk ben begonnen en mijn blog elke dag met veel plezier en enthousiasme update.
 • …dat ik een speciale band heb met mijn ouders en dat we over bijna alles met elkaar kunnen praten.
 • …dat ik dankzij een fotografiecursus stapje voor stapje iets meer over mijn camera te weten ben gekomen.
 • …dat ik 2 jaar geleden mijn rijbewijs heb gehaald, ondanks dat het me vier rij-examens kostte.
 • …dat ik socialer ben geworden, meer met mensen afspreek en meer van mezelf durf te laten horen dan toen ik nog een beginnende puber was.
 • …dat ik mijn hart heb gevolgd en voor de studie Nederlands heb gekozen.
 • …dat ik mijn masterdiploma cum laude heb gehaald.
 • …dat ik vervolgens nog een keer heb geluisterd naar wat ik echt wilde door niet te gaan voor een promotieplek, maar te solliciteren op banen waarin ik mijn passie voor schrijven meer kwijt kan.
 • …dat ik door mijn master beter Engels heb leren praten en nu niet meer bang ben om die taal te gebruiken.
 • …dat ik inmiddels mijn weg weet te vinden in het openbaar vervoer en niet meer in de stress schiet bij een lange reis met vier overstappen.

trots op jezelf

 • …dat ik creatief ben en zelf kaarten maak en notitieboekjes vol schrijf met nieuwe blogideeën om uit te werken.
 • …dat ik een dierenvriend ben en dieren altijd met respect behandel.
 • …dat ik fanatiek met solliciteren aan de slag ben gegaan en me niet zomaar door een afwijzing op mijn kop laat zitten.
 • …dat ik, mede dankzij mijn blog, heb geleerd om positiever in het leven te staan.
 • …dat ik al vanaf mijn dertiende zelf mijn geld heb verdiend door baantjes te regelen of zelf iets op te zetten.
 • …dat ik maar al te goed weet wat ik wil en altijd recht op mijn doelen afga.
 • …dat ik voor even al mijn schaamte overboord heb gegooid om een heel artikel te wijden aan waarom ik trots ben op mezelf.

De credits voor de foto’s bij dit artikel gaan naar Claire, met wie ik gisteren een geweldige blogdate had. Dankjewel! <3

Ook jij mag trots zijn op jezelf! Kun je 1 reden noemen waarom je trots bent op jezelf?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 11 februari 2017 op 7:06 am - Beantwoord

  Mooie punten waar je super trots op mag zijn.

  Ik ben trots op waar ik nu sta en hoe ik in het leven sta.

  Fijne zaterdag!

 2. Sylvia 11 februari 2017 op 9:22 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst je mag inderdaad op veel dingen trots zijn. Heel knap! Ik ben trots op mezelf dat ik na twee jaar twijfelen toch mijn blog online heb gezet. Ondanks dat ik weinig tijd heb om eraan te werken vind ik het echt een momentje voor mezelf en leuk om te doen.

  • Romy 11 februari 2017 op 7:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat een mooie stap dat je na zo lang twijfelen toch aan het bloggen bent geslagen. En met succes, want je doet het super 🙂

 3. Claire 11 februari 2017 op 9:53 am - Beantwoord

  Aah wat zijn de foto’s leuk geworden! Ben heel blij om te zien shinen op je blog. Je mag zeker trots zijn op al die punten. Je bent heel ver gekomen <3 Ik ben trots op het feit dat ik blog. Als je me dat een jaar geleden had vertelt, dan had ik je niet gelooft!

 4. Klaske 11 februari 2017 op 9:57 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijst, je mag zeker trots zijn op jezelf. En wat een mooie foto’s, je staat er heel leuk op! Ik ben trots op mezelf, omdat ik, hoe lastig ik het ook vond, de goede studiekeuze heb gemaakt en het nu heel erg naar m’n zin heb. 🙂

 5. Danique 11 februari 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Wat een onwijs mooi lijstje! Daar mag je zeker trots op zijn. Ik heb ook drie keer moeten afrijden voordat ik geslaagd was. Op dat moment is het echt enorm rot, maar achteraf kun je inderdaad trots zijn dat je het uiteindelijk tóch hebt gehaald! Ik ben trots op het feit dat ik na een jaar struggelen met mezelf nu eindelijk een punt heb bereikt waarop ik het gevoel heb dat mijn leven eigenlijk zo slecht nog niet is.

 6. Susan 11 februari 2017 op 10:10 am - Beantwoord

  Hele mooie punten om trots op te zijn!

 7. Anna 11 februari 2017 op 11:07 am - Beantwoord

  Hoi Romy,

  ik zeg dit is gezonde zelfwaardering 🙂 Je bent goed bezig!
  De foto’s bij het bericht vind ik ook erg mooi.

  • Romy 11 februari 2017 op 7:56 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel <3 Ik ben zo blij met de foto's! Zie je wel dat er een echte pro in jou schuilt 🙂 En je mag ook supertrots zijn op jouw blog!

  • Romy 11 februari 2017 op 7:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment! Dat zijn zeker ook dingen waar jij trots op mag zijn. Wat fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt bij je studie!

  • Romy 11 februari 2017 op 7:58 pm - Beantwoord

   Wauw, dat laatste is zeker iets om trots op te zijn. Het is soms moeilijk om echt iets van je leven te maken als je enorm aan het strugglen bent. Des te knapper is het als je dan toch weer op het juiste pad kunt komen.

  • Romy 11 februari 2017 op 7:59 pm - Beantwoord

   Lief! Dankjewel 🙂

 8. Nadine 11 februari 2017 op 11:52 am - Beantwoord

  Dat zijn zeker dingen waar je trots op mag zijn. We zijn vaker geneigd om de dingen te zeggen die niet goed gaan, maar juist de dingen die goed gaan of waar je trots op bent zijn belangrijk. Die mogen zeker gezegd worden! Benoemen waar ik trots op ben vind ik heel moeilijk. Misschien toch mijn doorzettingsvermogen. Hoe moeilijk het soms ook is, toch doorgaan. Mooie foto’s!

  • Romy 11 februari 2017 op 8:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En doorzettingsvermogen is absoluut iets waar je heel trots op mag zijn! Niet iedereen zet ook op de lastige momenten door, dus daar mag je zeker even bij stil staan als een eigenschap om trots op te zijn 🙂

 9. Monique 11 februari 2017 op 12:01 pm - Beantwoord

  Daar mag je zeker trots op zijn, op al die punten! Ik ben trots op ons dochtertje ;).

 10. Ayla 11 februari 2017 op 12:43 pm - Beantwoord

  Yeah!! Go Romy! Een prachtige lijst lijkt me zo! Ik ben getraind om over een cum laude masterdiploma (jemig!!) meteen helemaal trots op je te worden, maar eigenlijk vind ik het nog veel toffer dat je trots op jezelf bent om de wat kleinere dingetjes, zoals socialer zijn en minder in de stress schieten. Heel goed chick!

 11. Nina Simplynspecial 11 februari 2017 op 1:52 pm - Beantwoord

  Ook jij mag weleens trots op jezelf zijn 😉 Het is goed om hier af en toe bij stil te staan. Niks arrogant, gewoon lekker doen! Je doet het super goed.

  • Romy 11 februari 2017 op 8:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En je dochtertje is ook echt iets om trots op te zijn 🙂

  • Romy 11 februari 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Wauw, wat zeg je dat mooi! Dat is ook echt iets wat ik de afgelopen tijd heb leren inzien. Niet alleen een diploma, een geweldige baan of een enorme bankrekening is iets om trots op te zijn. Juist kleine dingen en persoonlijke groei zijn kleine dingen waarover je je trots mag voelen op jezelf 🙂 Dankjewel!

  • Romy 11 februari 2017 op 8:03 pm - Beantwoord

   Wat onwijs lief! Dankjewel 🙂

 12. Iris 11 februari 2017 op 2:35 pm - Beantwoord

  Ah wat een leuk lijstje! Ik vind die foto van jou aan de gracht ook heel mooi!

 13. Jessica J. 11 februari 2017 op 4:18 pm - Beantwoord

  Mooie foto’s! En terecht, die veren – dat zijn dingen waar je trots op mag zijn! 🙂

 14. Mariëlle 11 februari 2017 op 4:26 pm - Beantwoord

  Wat een super mooi lijstje! Ik denk dat we echt wat overeenkomsten hebben hihi 🙂 En wat super leuk zo’n bloggerdate, mooie foto’s!

 15. Melissa 11 februari 2017 op 5:25 pm - Beantwoord

  Yay! You go girl. Mag best wel eens gezegd worden. Leuk artikel en je mag trots op jezelf zijn. Ik ben wel heel benieuwd wat voor fotografie cursus jij gevolgd hebt!

 16. Sara | MevrouwMiauw 11 februari 2017 op 7:06 pm - Beantwoord

  Wat een enorm mooi lijstje. Allemaal punten waar je met recht trots op mag zijn. Leuk ook om te lezen wat je blog jou allemaal oplevert. Ik vind ook echt dat je het heel goed doet met je blog. Als ik zie hoe kort je nog maar blogt maar hoe groot (tenminste, dat denk ik af te lezen aan de aantal reacties die je ontvangt op al je artikelen) bereik je al hebt, dan mag je daar absoluut trots op zijn. Dat betekent dat jouw blog veel mensen aanspreekt en dat is natuurlijk super tof. Leuk ook dat jij en Claire een blogdate hadden. 🙂

  • Romy 11 februari 2017 op 8:08 pm - Beantwoord

   Wauw, dankjewel voor je onwijs lieve reactie en je mooie compliment! *bloos, bloos*

 17. Aneta 11 februari 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

  Wat een mooie lijst! Er zijn een hoop prachtige dingen waar je trots op mag zijn. En Claire, mooie foto’s heb je gemaakt. Super leuk dat jullie elkaar ontmoet hebben. Waar ik het meest trots op ben is dat ik ben begonnen ben met bloggen. Een jaar geleden had ik alleen maar kunnen dromen waar ik nu sta. En het is me gelukt! Hard werken wordt beloond.

  • Romy 11 februari 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En ja, Claire mag trots zijn op haar fotografieskills 🙂 Ik ben zo blij met de foto’s! Ook jij mag zeker weten trots zijn op je blog. Je doet het zo goed en dat in een jaar tijd. Petje af 🙂

 18. Anke 11 februari 2017 op 8:44 pm - Beantwoord

  Leuk artikel, misschien moet ik hier ook maar eens over gaan schrijven! Ik denk namelijk ook al snel dat ik te arrogant overkom als ik toegeef dat ik soms best wel trots ben op mezelf. X

  • Romy 11 februari 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

   Ja, zeker doen! Ik vond het ook lastig en was bang om arrogant over te komen, maar uiteindelijk geeft het mijzelf ook een beetje een boost om stil te staan bij waar ik eigenlijk best trots op ben.

 19. Danielle 12 februari 2017 op 1:15 am - Beantwoord

  Leuk artikel! En je bent NOOIT arrogant als je benoemd waar je trots op bent, is alleen maar sterk :). Wat een prachtige foto’s ook bij dit artikel, je straalt helemaal!

  • Romy 12 februari 2017 op 10:34 am - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel 🙂

 20. Marlieke 12 februari 2017 op 1:34 am - Beantwoord

  Je prachtige kleren vielen me direct op. Heel mooie foto’s ook! En een zeer mooi lijstje met punten over jezelf waarop je trots bent. Mag je trots op zijn 🙂

  • Romy 12 februari 2017 op 10:35 am - Beantwoord

   Dankjewel!:) Dit is ook echt een jurkje waar ik me altijd heel fijn in voel.

 21. Irene 12 februari 2017 op 1:45 pm - Beantwoord

  Je mag terecht blij en trots zijn met deze punten! Vind het knap dat jij je weg zo vindt het openbaar vervoer. Ik vind dat altijd lastig in grote steden zoals Amsterdam. Ik ben paar jaar geleden half Europa doorgereisd, maar zodra ik in Amsterdam kom, raak ik in de stress. Heel stom is dat.

  • Romy 12 februari 2017 op 7:50 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik raakte eerst ook altijd al in de stress bij het woord ’tram’, maar inmiddels ben ik er echt aan gewend dat ik vaak wel moet overstappen in een grote stad. Het is echt een kwestie van vaak doen en dan wordt het steeds meer vanzelfsprekend. Alhoewel, die stress als ik maar 2 minuten heb om over te stappen blijft 😉

 22. Irene 12 februari 2017 op 3:40 pm - Beantwoord

  Dat zijn inderdaad allemaal dingen om terecht trots op te zijn! Ik ben echt nog een sukkel met het openbaar vervoer. Haha. Kan totaal niet even chill op de bus zitten. Ik zit altijd met zo’n mega stressknoop in m’n buik te denken aan alles wat mis kan gaan. Zal nog vaak moeten oefenen denk ik 😀
  Mooi jurkje heb je aan!

  • Romy 12 februari 2017 op 7:53 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En die stressknoop heb ik nog steeds wel als ik voor het eerst naar een nieuwe bestemming reis, maar gelukkig gaat het steeds ietsje beter. Blijven oefenen inderdaad 😉

 23. Sheila 14 februari 2017 op 10:43 pm - Beantwoord

  Goed dat je dit doet! Het is absoluut niet arrogant en ik vind dat meer mensen eens stil moeten staan bij hun eigen piekmomenten. Dat is namelijk ook goed voor je zelfvertrouwen en je ontwikkeling tot een sterkere persoonlijkheid. Het is top om eens stil te staan en elke dag te bedenken: wat ging goed vandaag?

  Dus, vaker doen. En dat hoeft niet persé voor een blog, maar vooral voor jezelf.

  • Romy 15 februari 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Mooi dat je dat zegt! Dankjewel voor je lieve reactie! En ik ben zeker van plan om dit vaker te doen, al is het alleen al in een schriftje!

 24. Merel 3 maart 2017 op 6:20 pm - Beantwoord

  Trots zijn op jezelf is tegenwoordig een beetje een taboe voor mijn gevoel. Er wordt dan al vaak arrogant of heel erg zelfverzekerd over je gedacht. Ik vind het zelf erg moeilijk om op mezelf trots te zijn. Ik heb altijd wel het gevoel dat ik iets nog beter kan of dat ik er helemaal niet goed in ben. Dit is dus wel even een eye-opener voor mij! Om nu een ding over mij te zeggen waar ik trots op ben: Ik ben trots dat ik hulp heb gevraagd aan anderen toen het niet goed ging met me. Moeilijke stap vond ik dat maar het heeft mij tot nu toe alleen maar heel veel gebracht en heb er al veel van geleerd. Trouwens, je hebt een heel erg mooie blog vind ik!

  • Romy 3 maart 2017 op 10:56 pm - Beantwoord

   Wat ontzettend mooi om te horen dat mijn artikel een eye-opener voor je is. Trots zijn op jezelf mag zeker en is absoluut niet arrogant. En wat jij benoemt, is zeker iets om trots op te zijn! Het is niet makkelijk om hulp te vragen en is het alleen maar hartstikke stoer als je die stap toch zet.
   Dankjewel voor je compliment en voor je uitgebreide reactie <3

Recente blogs

Outfit | Perfecte petticoat van de kringloopwinkel

7 maart 2019|Outfits|

Onlangs was ik weer te vinden op de plek die inmiddels bijna mijn natuurlijke habitat is geworden: de kledingafdeling van de kringloopwinkel. En dit keer wist ik een van de mooiste pareltjes te vinden die ik ooit heb gescoord: een petticoat met polka dots en tule. Echt een rok waarmee je kunt zwieren en draaien als de beste. Enthousiast als ik was, trok ik de rok de volgende dag al aan. Op de skatebaan (iets minder een natuurlijke habitat voor mij) laat ik je mijn outfit zien.

49 fijne dingen om voor een ander te doen tijdens corona

7 mei 2020|Positiviteit|

In deze periode moeten we allemaal letterlijk afstand nemen van elkaar. Maar het mooie is: tegelijkertijd komen we in zekere zin ook nader tot elkaar. Dat is in ieder geval wat ik merk. Op social media barst het van de mooie initiatieven, lieve acties en liefdevolle woorden. Er is namelijk heel veel wat je voor een ander kunt doen tijdens corona. Voor mensen die je nu niet kunt zien, voor huisgenoten, voor mensen in vitale beroepen of zelfs voor vreemden die dat goed kunnen gebruiken. Dit zijn 49 ideetjes.

DIY: kaarten maken met Action knutselspullen

2 oktober 2016|DIY|

Drie dagen geleden deelde ik mijn budgetaankopen voor kaarten maken van de Action. Daarbij beloofde ik tegelijkertijd een DIY waarin ik stap voor stap uitleg hoe je met deze spullen een kaart kunt maken. En beloftes zijn er om waar te maken, dus waagde ik me gisteren aan deze uitdaging. Normaal gesproken combineer ik vaak budgetspullen met wat duurders. Maar dit keer maakte ik een uitzondering om aan jullie (en mezelf!) te bewijzen dat je ook met alleen budgetspullen prima uit de voeten kunt. Dus zette ik mijn schaar in het papier, maakte ik mijn handen flink vies met inkt en rolde er uiteindelijk een kaart uit mijn handen. Ik legde op foto's vast hoe dit kaartje tot stand is gekomen. Dus pak je knutselspullen en doe gezellig mee!