unnamed file 77

Ik een bril?! Zo veranderde ik in een trotse brildrager

 • 26 oktober 2016
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Persoonlijk

Alweer zes jaar geleden kreeg ik van de opticien te horen dat ik toch echt -2 aan beide ogen had. Geen probleem, vond ik, dan draag ik wel lenzen. “Misschien een bril proberen?” opperde de opticien voorzichtig en ze gaf me een vrolijk montuur. Mijn moeder en de opticien waren er beide helemaal kapot van, maar ik dacht dat ze een groot toneelstuk opvoerden. Een bril? Dat kon mij toch niet mooi staan. Toch ging ik vorig jaar eindelijk overstag en draag ik nu bijna elke dag een bril. Benieuwd hoe ik ben veranderd in een trotse brildrager? Vandaag vertel ik je er meer over.

bril

Een bril? No way!

De voornaamste reden waarom ik geen bril wilde, was dat ik geen enkel montuur mooi vond staan bij mezelf. Zo vind ik bij anderen grote brillen met een donkere rand erg mooi, maar zelf ben ik met zo’n montuur meer bril dan Romy. Ook een subtieler montuur was niet zo mijn ding. Ik voelde me net een bibliothecaresse met zo’n rechthoekig ding zonder randjes op mijn neus. Ik heb echt tig brillenzaken afgelopen, van alles geprobeerd, maar het was het allemaal net niet. Te groot, te saai, te paars… Ik legde me er maar bij neer dat ik voor altijd lenzen zou blijven dragen.

En toen ging het kriebelen…

Lenzen lijken misschien ideaal, maar iedere lenzendrager weet vast dat ze ook regelmatig heel irritant kunnen zijn. Zo vielen er bij mij regelmatig lenzen op de grond bij het indoen en verloor ik ook steevast een lens als ik even in mijn ogen wreef. Verder werden mijn ogen er heel droog van, waardoor ik in ruimtes met weinig zuurstof mijn ogen nauwelijks open kon houden. Ook ’s avonds tv kijken was nooit zo’n feest. Mijn ogen waren dan moe en ik kon me niet meer op een programma concentreren. Het leek me daarom handig om toch maar eens naar een bril te gaan kijken. Eentje voor alleen ’s avonds, die verder niemand te zien zou krijgen.

Halleluja! Ik vond hem!

Vol goede moed begon ik opnieuw aan mijn zoektocht. Ik liep stad en land af en mijn neus heeft heel wat monturen voorbij zien komen. Maar uiteindelijk vond ik dan echt de bril waar ik in één klap stapelverliefd op werd. Het was een bruin montuur met een soort tijgerprint. Hij was niet te groot, maar ook niet te klein. Hij viel op, maar toch ook weer niet. De kleur paste volgens de verkoper ook nog eens heel goed bij mijn haarkleur. Of dat nu een verkooppraatje was of niet, ik was verkocht! Een week later liep ik vol trots met de bril op mijn neus de Pearle weer uit.

bril

En toen werd ik trotse brillendrager!

Nadat ik de bril had opgedaan, besloot ik hem maar eens de hele dag op te houden. Gewoon om aan het idee van mezelf met zo’n ding te wennen. Op Facebook plaatste ik een selfie met mijn bril op en daarbij de vraag wat mensen ervan vonden. Daar kreeg ik zoveel positieve reacties op dat ik er meteen heel anders tegenaan ging kijken. Ik droeg de bril de volgende dag ook de hele dag en de dag erna weer. Zo komt het dat ik uiteindelijk alweer een jaar trotse brillendrager ben. Ik voel mezelf nu zelfs kaal zonder bril en draag hem dan ook elke dag weer met veel plezier. Ik ben helemaal om! En mijn doosjes met lenzen? Die liggen al een jaar ongebruikt in de kast…

Draag jij een bril? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Charelle 26 oktober 2016 op 7:36 am - Beantwoord

  Haha ik vond het ook echt vreselijk toen ik een bril moest, ik was toen 13 en al best wel nerdig en die bril maakte dat natuurlijk helemaal af. :”D Later nam ik gelukkig wel een hippere bril en dat maakt zoveel verschil. Inmiddels heb ik mijn ogen alweer vijf jaar geleden laten laseren en dat is echt de beste keuze ooit geweest, maar soms zie ik wel brillen waarvan ik denk: ooooh die wil ik ook! Maar ja, niet echt nodig dus. :’] Ik heb wel een computerbril trouwens, dus daar kan ik nog leuke montuurtjes voor uitkiezen. (:

  • Romy 26 oktober 2016 op 8:53 am - Beantwoord

   Laseren is inderdaad ook een geweldige optie! Misschien laat ik dat ooit nog eens doen. Wat grappig dat je nu, in tegenstelling tot vroeger, wel monturen langs ziet komen die je bijna te leuk vindt om te laten liggen. Gelukkig kun je je dan met je computerbril nog een beetje uitleven 😉

 2. Lieke - Life As Lieke 26 oktober 2016 op 9:07 am - Beantwoord

  Staat je heel goed die bril! Ik vond het eerst echt vreselijk toen ik op mijn 9e een bril moest. Nu heb ik pas een nieuwe bril en nu ben ik er echt blij mee 🙂

  • Romy 26 oktober 2016 op 10:07 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind jouw bril je ook erg leuk staan! Fijn om te horen dat je er nu ook zelf echt blij mee bent!

 3. Miss 26 oktober 2016 op 9:14 am - Beantwoord

  Hehe, ik vond het ook vreselijk toen ik een bril moest dragen… Uiteindelijk draag ik nu de ene dag mlijn bril de andere dag lenzen. Vroeger droeg ik mijn lenzen vaker maar omdat ik er last van kreeg ben ik meer mijn bril gaan dragen! 😉
  En ik vind wel dat deze bril goed bij jouw past! Staat je goed!

  • Romy 26 oktober 2016 op 10:08 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat is inderdaad ook een goede optie: lenzen en een bril afwisselen. Het schijnt ook echt beter te zijn voor je ogen om niet elke dag lenzen in te doen.

 4. Lilian 26 oktober 2016 op 9:19 am - Beantwoord

  Ik vind een bril je ook leuk staan hoor. Ik heb ook jaren (van 7 tm 14 jr) een bril gedragen, maar ik heb hele slechte ogen, waardoor mijn hoofd achter de bril er heel gek uit ziet. Ik heb wel een tijdje bij lenzen een bril gehad (omdat lenzen niet alles precies kunnen corrigeren ivm mn hoge sterkte) en toen stond het best wel leuk. Ik wissel nu zo vaak van sterkte dat het niet echt meer een optie is. Gelukkig heb ik eigenlijk nooit last van m’n lenzen.

  • Romy 26 oktober 2016 op 10:10 am - Beantwoord

   Wat vervelend dat je sterkte zo vaak wisselt. Dan zij lenzen inderdaad handiger! Gelukkig heb je er verder niet zoveel last van! Het schijnt dat dat ook heel erg per persoon verschilt. Bij mij irriteerden de lenzen vaak ontzettend.

 5. Iris 26 oktober 2016 op 9:21 am - Beantwoord

  Ik vind het heel leuk bij jou staan! Je hebt een mooi montuur en de kleuren passen ook bij je

 6. Sarah 26 oktober 2016 op 10:07 am - Beantwoord

  Ik vind een bril heel goed bij jou staan. Zelf draag ik ook al jarenlang een bril / lenzen. Ligt eraan waar ik zin in heb 😉 Lenzen kunnen inderdaad wel erg irritant zijn. Ik heb er ook af en toe last van. Krijg ik last van droge ogen enzo. Vervelend. Gelukkig bestaan er tegenwoordig zoveel verschillende soorten monturen, dan krijg je automatisch wat meer zin in het dragen van een bril 🙂

  • Romy 26 oktober 2016 op 10:09 am - Beantwoord

   Ja precies! Wat een gedoe toch vaak die lenzen! Dan is het wel fijn dat een bril tegenwoordig niet meer per definitie suf hoeft te zijn, zodat je in ieder geval kunt afwisselen tussen een bril en lenzen 🙂

 7. Beautyjuf 26 oktober 2016 op 11:23 am - Beantwoord

  Meid, ik vind jou een bril zo ontzettend leuk staan! Het montuur past ook goed bij de vorm van je gezicht en je haarkleur. Sommige mensen hebben een ‘brillen-koppie’ en ik vind jou daar één van. Ik draag al jarenlang lenzen en ben een paar jaar geleden overgestapt op een bril. Met mijn korte kapsel vind ik deze mij echter te streng staan. Tsja, en als je dan ook nog eens juf bent, haha! Vandaar dat ik weer lenzen ben gaan dragen. ’s Avonds, thuis, zet ik vaak mijn bril nog op. Ik merk dat ik mijn ogen daardoor wat rust geef.

  • Romy 26 oktober 2016 op 6:18 pm - Beantwoord

   Wat grappig dat je dat zegt! Zelf vind ik juist dat ik geen brillengezicht heb, maar dat deze ene bril toevallig wel leuk stond 😉
   Maar ik herken wat je zegt: de ene heeft meer een gezicht voor brillen dan de ander. Heel begrijpelijk dat je je dan beter voelt bij lenzen!

 8. Iris 26 oktober 2016 op 11:26 am - Beantwoord

  Hele herkenbaar! Ik vond het ook vreselijk toen ik een bril moest. Lenzen waren ook niet echt een optie dus ik koos eerst voor zo’n bril zonder montuur, met alleen glazen. Achteraf zou ik dat nu nooit meer doen. Het zorgde er alleen maar voor dat mijn ogen nog meer wegvielen. Maar grote monturen zijn ook niet altijd iets voor mij (klein hoofd, blijkbaar, qua brillenmaat). Dus nu ben ik iedere 2 jaar (ongeveer) op zoek naar een montuur dat echt past. En dat is soms super moeilijk. Vorig jaar had ik al 6 winkels gehad toen ik dacht: nou, deze dan ook maar eens proberen en toen was het meteen raak. Heel vreemd hoe dat kan lopen. Eerlijk gezegd zou ik het nu heel raar vinden om géén bril meer te dragen.

  • Romy 26 oktober 2016 op 6:20 pm - Beantwoord

   Lastig hè, om de juiste bril te vinden?! Maar wat fijn dat je vorig jaar toch bent geslaagd! Ik kan me voorstellen dat het na jaren een bril dragen bijna ondenkbaar is om ooit nog zonder bril de deur uit te gaan.

 9. Rebecca 26 oktober 2016 op 11:40 am - Beantwoord

  De kleur past inderdaad heel erg goed bij je haarkleur. Denk dat je er daardoor ook echt verliefd op kunt worden hihi. Vroeger was ik altijd jaloers op brildragers omdat ik er zelf nooit 1 nodig had.

  • Romy 26 oktober 2016 op 6:19 pm - Beantwoord

   Wat lief, dankjewel! Ja, de kleur deed het wel echt voor mij. Wat grappig dat je vroeger juist graag een bril wilde hebben!

Recente blogs

Kleine wandeling, groot plezier | Hoe wandelen (door Amsterdam) mij vrolijk maakt!

21 oktober 2018|Lifestyle, Op reis|

Hollen, vliegen, rennen. We hebben vaak haast en weten niet hoe snel we ons van A naar B moeten bewegen. Ook ik doe daar nogal eens aan mee. Terwijl ik flink doorstap om op tijd op mijn plek van bestemming te komen, vergeet ik soms hoe mooi onder andere onze hoofdstad is. Daarom besloot ik laatst om mijn tempo te verlagen en tijdens mijn wandeling door Amsterdam-West alles te fotograferen dat mijn aandacht trok. Ik was al snel heel wat foto’s en een glimlach rijker. Ook jou kan ik zo'n bewuste wandeling (waar dan ook) van harte aanbevelen. Waarom? Nou, lees en kijk maar mee naar mijn (foto)verslag van de wandeling door Amsterdam.

Souvenirs, schoenen & snacks | Mijn vakantie-aankopen uit Duitsland & Kopenhagen

24 augustus 2022|Lifestyle|

Uiteraard ging ik niet zonder koffer, camera, laptop, telefoon en kleding naar huis vanuit het Zwarte Woud en later uit Denemarken. Het zal je ook niet verbazen dat Bart mee terug naar Nederland ging. Maar terwijl onze meegenomen voedselvoorraad iets was geslonken, namen we een aantal nieuwe aanwinsten juist extra mee naar huis. Ik shopte onder andere een fleurige vaas in het Franse Colmar, nam meer dan een kilo chocola mee naar huis, kon mijn geluk niet op omdat ik (als schoenen-shoppen-hater) drie (!) paar schoenen vond. Oh ja, en ik deed een lekker burgerlijke aankoop samen met Bart. Dit zijn mijn Duitse en Deense aanwinsten.

Gevulde zoete aardappel uit de oven met veel groenten (vegan!)

9 november 2022|Recepten|

Gevulde zoete aardappel is een van mijn beste ontdekkingen van de laatste tijd. Je hoeft de zoete aardappel alleen maar een tijdje met schil en al in de oven te stoppen, en krijgt daar een zachte en smeuïge aardappel voor terug. Terwijl de oven de aardappels laat garen, maak je er een lekkere vulling bij. Dit recept is voor wie graag eens wat anders eet dan een standaard AVG’tje en toch veel groenten wil binnenkrijgen. Deze gevulde zoete aardappels zitten propvol met groenten, erwtencouscous en knapperige kikkererwten. Een feestmaal dat net zo feestelijk smaakt als dat het eruitziet!