Collage truien Bijenkorf

10 vrolijke en kwalitatieve truien voor de herfst

 • 31 augustus 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Outfits

De regen van de afgelopen tijd liegt er niet om: de herfst is in aantocht. Oftewel: de truien mogen weer uit de kast. Dat vind ik helemaal niet erg, aangezien ik heel wat fijne truien heb klaarliggen. De komende tijd wil ik nog één mooi exemplaar uitzoeken, omdat mijn truienverzameling wel een mooie kleurrijke aanvulling kan gebruiken. Daarom vond ik het hoog tijd om alvast wat truieninspiratie op te doen. Dit zijn 10 vrolijke truien voor de herfst die mijn aandacht trokken. Allemaal van niet-fastfashion-kwaliteit trouwens! En sommige zelfs met een duurzaam tintje.

vrolijke truien voor de herfst

10 vrolijke truien voor de herfst

 1. Fuchsiaroze coltrui met ballonmouwen – Ted Baker: € 72. Doe mij maar een portie zuurstokroze in mijn kast. Alleen al daarom trok deze felgekleurde trui direct mijn aandacht. De ballonmouwen vind ik trouwens ook te gek. Dat maakt deze trui weer eens wat anders dan de vele grijze en saaie truien in de winkels.
 2. Roze sweater met pofmouw en zakken – Vanilia: € 44,98. Oh wat een leuk chic ding! Dat is nog eens wat anders dan een sweater met capuchon en foute tekstopdruk. Vooral van de pofmouwtjes word ik blij.
 3. Pastelroze gebreide trui – Benetton: € 49,95. Omdat ik mijn truien regelmatig met drukke rokjes combineer, mag een basic trui ook niet ontbreken. Dit lichtroze exemplaar past qua kleur helemaal in mijn straatje. Het grove breiwerk is ook helemaal mijn ding trouwens.
 4. Trui met linnenblend en roze/oranje/rode strepen – Benetton: € 24,98. Qua patroontjes komen strepen – na stippen – bij mij op een welverdiende tweede plaats. Vooral felgekleurde strepen draag ik graag (zo verraadt ook mijn favoriete streepjestrui). Deze wat dunnere trui zou ik dan ook graag dragen op een milde herfstdag.
 5. Rode trui-jurk – Phase Eight: € 74,50. Nog leuker dan truien vind ik ik trui-jurken. Ben je mooi met één kledingstuk helemaal klaar voor de dag! Ze zitten ook nog eens vaak heerlijk en staan met een paar laarzen eronder stoer en stijlvol tegelijk. Dit bordeauxrode exemplaar is echt iets voor mij. Een grote kanshebber om misschien maar eens te bestellen!
 6. Sweater met stippen van biologisch katoen – ARMEDANGELS: € 79,90. Zij er iemand stippen? I’m in! Deze trui is niet alleen duurzaam, maar is ook nog eens lekker vrolijk. Dit soort sweaters vind ik vooral heerlijk voor een luie zondag waarop de verwarming nog nét niet aan staat.
 7. Koraalkleurige trui – Warehouse: € 33. Knaloranje draag ik niet vaak, maar zalmroze en koraalkleur vind ik wel heel mooi staan bij mijn rode haar. Echt een kleurtje voor de herfst ook! Deze gebreide trui ziet er ook nog eens heel stijlvol uit en staat volgens mij geweldig in combinatie met een spijkerrokje of -broek.
 8. Trui met gele, rode en blauwe strepen – Benetton: € 24,98. Schip ahoy! Sorry, dat is het eerste wat bij deze trui in me opkomt. Juist daarom vind ik hem zo leuk. Streepjes hè?! Maar ook de vrolijke kleuren doen het ‘m!
 9. Zachtoranje grofgebreid vest – River Woods: € 48,-. Toch nog oranje! Dit subtiele oranje kleurtje kan ik namelijk wel erg waarderen. Omdat ik ook in de herfst graag in jurkjes rondloop, is een gebreid vest haast onmisbaar in mijn kast. Het is dat ik nog een paar mooie exemplaren heb hangen, maar anders zou dit vest een goede optie zijn.
 10. Asymmetrische trui met bladeren – Phase Eight: € 29,70. Deze asymmetrische trui is totaal anders dan waar ik standaard naar grijp, maar vind ik alleen al om die reden heel tof. Het is echt zo’n leuk en opvallend ding om op een warme nazomerdag mee de straat op de te gaan.

Truien voor de herfst bij De Bijenkorf

Al deze vrolijke truien voor de herfst komen trouwens uit de categorie ’truien dames’ in De Bijenkorf-webshop. Ze zijn ook allemaal van mooie, wat duurdere kwaliteit. Ik besteed zelf namelijk de laatste tijd meer aandacht aan duurzame en vooral kwalitatieve mode. Dus geen Primark-sweater van een paar euro, maar iets mooiers dat langer meegaat. Voor goede kwaliteit en een echt mooie trui tel ik dan graag wat meer neer. Onder andere via blogs als Linda’s Wholesome Life en Kouwe Kleren heb ik al heel wat tips voor duurzame(re) mode opgedaan.

Naast prachtige gebreide truien (die trui-jurk blijft maar door mijn hoofd spoken!) verkoopt De Bijenkorf trouwens ook o.a. coltruien. En er is zelfs een categorie ‘hoodie dames‘ in de webshop, waar je toffe capuchontruien kunt vinden – variërend van stoer en sportief tot vrouwelijk en stijlvol.

Ik denk dat ik zelf ook nog maar even ga rondneuzen om dé trui voor deze herfst te vinden.

Hoeveel truien heb jij in de kast liggen voor het nieuwe seizoen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 31 augustus 2020 op 6:39 am - Beantwoord

  Hele mooie truien! Vooral de roze van Vanilia, die had ik online gezien en ik denk dat ik deze wel ga kopen 🙂

 2. Tineke 31 augustus 2020 op 6:53 am - Beantwoord

  Heel erg leuk! Ik heb het idee dat mijn smaak de laatste tijd erg is veranderd, voorheen was ik altijd weg van kleurtjes en bloemenprints. Nu vind ik de trui met stipjes juist het leukste.
  Liefs

 3. Josephine 31 augustus 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Oh nee, ik had mezelf beloofd om mijn shop-budget niet meer te overschrijden, en nu tover jij de perfecte winterjurk tevoorschijn! Ik heb het natuurlijk over nr. 5, dus ik ga maar eens met mijn geweten in conclaaf… 😉 Bedankt voor de leuke tips!

 4. bychristiana 31 augustus 2020 op 8:26 am - Beantwoord

  Ik vind die van Vanilia erg leuk. Ik heb eigenlijk nauwelijks truien, ik moet daar toch eens verandering in brengen;-)

 5. Irene 31 augustus 2020 op 8:44 am - Beantwoord

  Fan van de koraalkleurige trui en de stippentrui! En die gestreepte van Benetton is eigenlijk ook héél mooi. Mijn voorkeur gaat tegenwoordig echt uit naar gebreide exemplaren. Heb laatst een super mooie vintage trui gekocht, ook al heb ik er eigenlijk al wel genoeg, hihi 😀

 6. Daenelia 31 augustus 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Dit zijn idd het type trui wat ik normaal gesproken koop, en eerlijk gezegd zijn dit voor mij betaalbare, of zelfs goedkopere truien… Maar het gaat mij ook om de kwaliteit.
  Bennetton is een fijn merk.
  Ik kan helaas niet zo goed tegen wol, dus dat is wel weer jammer ivm duurzaamheid. Maar er zijn goede opties!

 7. Giovanna Jansen 31 augustus 2020 op 9:11 am - Beantwoord

  Mooie truien, vooral 1 en 4. En grappig ik heb een vest zoals trui nummer 3. 🙂

 8. Naomi 31 augustus 2020 op 10:00 am - Beantwoord

  Wow, die rode jurk… Zo gaaf! En er zit nog veel meer moois tussen. Ik wil nog niet dat het herfst is, maar lekkere truien kunnen het leed een beetje verzachten;).

 9. Anna 31 augustus 2020 op 10:04 am - Beantwoord

  Wat een leuke truien! Ik vind truien met streepjes ook heel erg leuk, daarnaast ben ik fan van gebreide truien. Ziet er altijd zo cosy uit!

 10. Amy 31 augustus 2020 op 10:47 am - Beantwoord

  Oeh dit zijn stuk voor stuk echt ‘Romy’ truien met al die vrolijke kleuren. Ik vind zelf de twee varianten met streepjes erg leuk. Wat mij betreft mag de zomer nog wel even duren, maar als de herfst er dan eenmaal is dan zijn zulke truien wel heerlijk!

  • dorien 31 augustus 2020 op 10:56 am - Beantwoord

   Ik ben niet echt het truien type…vaak veel te warm….lees..opvliegers..pfffffff

 11. Anouk 31 augustus 2020 op 12:12 pm - Beantwoord

  Wauw wat supergaaf die trui met stippen! En zo leuk dat ie duurzaam is, ik baal nu even dat ik niet het geld heb om dat soort truien te kopen. Ik wil wel graag duurzaam trouwens, dus ik ga meestal voor de kringloop!

  • Dorine 31 augustus 2020 op 12:34 pm - Beantwoord

   Leuke truien, gelukkig heb ik er nog genoeg in de kast liggen. Er staat trouwens een taalfout in je blogje, oeps. Ik ben benieuwd of je het ziet.

 12. Ilona Wielinga 31 augustus 2020 op 1:17 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke verzameling truien. Ik leef er in de winter echt in.

 13. Simone 31 augustus 2020 op 2:58 pm - Beantwoord

  Ik heb helemaal niet zoveel truien meer liggen in de kast voor komende herfst/winter. Maar ik ga nog zeker een keer flink shoppen daarvoor. Deze truien zijn helaas niet helemaal mijn kleur, maar er is vast genoeg anders voor mij 🙂

 14. Tamara 31 augustus 2020 op 4:19 pm - Beantwoord

  Die roze viel meteen mijn oog op en ik had het kunnen weten dat die trui van Vanillia was. Ik ben dol op hun kleding, en vooral in dit soort vrolijke kleurtjes.

 15. Geke 31 augustus 2020 op 4:53 pm - Beantwoord

  Leuke selectie heb je gemaakt!
  Ik heb er wel een aantal in de kast liggen maar heb er ook een paar staan in mijn Vinted-verlanglijstje. Dus ik vermoed dat een of twee daarvan ook nog wel hier in de kast zullen belanden 🙂

 16. Eveline Fleur 4 september 2020 op 2:24 pm - Beantwoord

  Wat een mooie truien! Ik ben er dol op voor de herfst. Lekker cosy en warm. <3 Ik vind vooral de koraalkleurige trui en de trui met stippen erg mooi!

Recente blogs

12 tips voor omgaan met frustratie | Loslaten, boos worden of de lat lager leggen?

17 oktober 2022|Positiviteit, Persoonlijke groei|

Het leven is niet perfect. Computers werken soms niet mee. Wasmachines kunnen het begeven. Mensen kunnen je afspraak vergeten of te druk zijn om aan jullie meeting te denken. En soms zit het gewoon - van rode stoplichten tot mislukte baksels - allemaal tegen. Frustrerend - zeker! Hoe voorkom je dat je ergens te lang in blijft hangen? En wanneer moet je frustratie juist serieus nemen en er iets mee doen? Twee vragen waar ik zelf de laatste jaren veel mee bezig ben geweest! Dit zijn mijn 12 tips voor frustraties loslaten en - in het algemeen - voor omgaan met frustratie.

9 gewoontes van mij tijdens het bloggen

10 november 2018|Lifestyle|

Inmiddels blog ik alweer twee jaar. En dat is blijkbaar lang genoeg om al een aantal bloggewoontes te hebben ontwikkeld. Sommige heel logisch, andere misschien eerder grappig. Zo heb ik al eens verteld dat ik graag in de bus aan mijn blog werk en dat ik mijn blogfoto's in series achter elkaar schiet, vaak balancerend op mijn tenen om maar ver genoeg van de flatlay af te staan. Maar dat is nog niet alles. Ik geef je een kijkje in de blogkeuken van Vaker Vrolijk door 9 bloggewoontes van mij te onthullen.

Waarom een stedentrip naar New York onvergetelijk is?

7 december 2018|Op reis|

"Hear it for new York. New York. New York." Iedere keer dat ik die zinnen uit de mond van Alicia Keys hoor op de radio denk ik terug aan mijn reis naar New York. Of beter gezegd: reizen (meervoud!) naar New York. Zowel na mijn vwo-eindexamen (2011) als na mijn afstuderen van de universiteit (2016) bezocht ik deze geweldige stad. Tijd voor een trip down memory lane! Welke onvergetelijke herinneringen heb ik aan mijn stedentrip naar New York? Wat maakt New York voor mij zo geweldig? En - altijd handig! - welke praktische dingen moet je vooraf weten?