tv programma's zomer 2024 2

Tv-programma’s om in de zomer van 2024 (terug) te kijken

 • 2 juli 2024
 • 5 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Hoewel ik niet zo van het urenlang tv-turen ben, slaat de paniek hier in huis altijd even toe als de komkommertijd zich weer aandient. Hè bah, wéér alleen maar herhalingen van herhalingen op tv kijken. Gelukkig heb ik mezelf een paar jaar geleden op een NLZIET-abonnement getrakteerd en kan ik daardoor oneindig veel terugkijken. En gelukkig is er deze zomer zowaar wél het nodige op tv te zien, naast de driedubbele herhalingen en de Olympische Spelen en andere sport-tv (sorry, ik vind dat dus niet zo boeiend). Omdat er vast meer tv-kijkers verlegen zitten om zomerkijkvoer, maakte ik een lijstje met 11 tv-programma’s om in de zomer van 2024 (terug) te kijken.

Tv-programma’s voor de zomer van 2024

Als je NLZIET, Netflix, NPO Start of Videoland hebt, is het gelukkig nooit echt komkommertijd. Dan is er altijd wel iets (terug) te kijken, ook als alle bekende tv-programma’s een seizoensstop inlassen. Tip: je kunt ook een abonnement op zo’n streamingdienst nemen voor maar een paar maanden. Dan kom je de zomer even door qua kijkvoer, maar zit je niet meteen vast aan een lang abonnement.

En kijk je liever live? Ook dan is er gelukkig, naast de Tour de France, Olympische Spelen en het EK, nog genoeg te kijken aan programma’s in de zomer van 2024. Ik zet de programma’s op een rijtje die wij deze zomer gaan (terug)kijken en waardoor we hopelijk geen enkele avond zonder tv-inspiratie zitten.

1. Dertigers

Oh la la, vanaf 8 juli is het nieuwe seizoen te zien van mijn favoriete Nederlandse dramaserie: Dertigers. Als 31-jarige val ik natuurlijk precies in de doelgroep, maar ook voor twintigers, veertigers, vijftigers ieder ander is het een niet te heftige serie vol vermaak. Dertigers is vooral een uit het leven gegrepen tv-serie met problemen die veel (bijna)dertigers wel zullen herkennen, maatschappelijke dingen die spelen en vraagstukken waar veel van ons (of mensen om ons heen) weleens mee te maken krijgen. Uiteraard allemaal met een flink sausje van smeuïgheid eroverheen, want deze dertigersvriendengroep overkomt meestal een stuk meer dan wat ikzelf in mijn vriendenkring meemaak.

Dit seizoen is er een nieuwe cast, dus ik vind het wel een tikkeltje spannend of komend seizoen minstens zo leuk wordt als de voorgaande. Maar laten we daar maar van uitgaan. Leuk detail: mijn zwager werkte als cameraman bij Dertigers. Dus mocht je denken, “Goed camerawerk!”, it’s him!

Het nieuwe seizoen van Dertigers is te zien vanaf 8 juli 2024 op NPO3. Je kunt de serie ook terug- en vooruitkijken via NLZIET of streamen bij NPO Start.

2. De slimste mens

Mijn lievelingsquiz is traditiegetrouw ook in de zomer van 2024 weer op de buis. Dit is de enige quiz die ik persoonlijk nog weleens opzet om met Bart samen te testen wie van ons de meest indrukwekkende hoeveelheid algemene kennis heeft (of beter gezegd: bij wie van ons dat nu juist het meeste tegenvalt…). Elke aflevering gaan 3 bekende (en minder bekende) Nederlanders de strijd met elkaar aan om hun algemene kennis te testen. Iedere aflevering valt er iemand af en komen er weer nieuwe mensen bij. Uiteindelijk komt één kandidaat als állerslimste mens uit de bus.

Ik vind het vooral leuk dat het tempo er bij De Slimste Mens lekker in zit en je meestal geen langdradige vragen en nadenksessies hebt. Vooral het finalespel gaat razendsnel en roept vaak “Hállo, het antwoord is… Zeg dat dan! Nu!”-reacties op. Toch altijd fijn als je even het gevoel hebt dat jij iets weet waar de kandidaat die op een krukje onder studiolampen zit te zenuwpezen niet op komt. Alhoewel die vergelijking niet helemaal eerlijk is 😉

De Slimste Mens is vanaf 22 juli te zien op NPO 2 en is ook terug te kijken via NLZIET en NPO Start.

tv programma's zomer 2024 3

3. Zussen

Ken jij de serie Zussen al? Die is niet op dit moment op tv, maar kun je wel terugkijken via NLZIET of NPO Start. De serie was dit voorjaar te zien en volgt drie halfzussen die pas van elkaars bestaan afweten als hun vader overlijdt. Ze komen met elkaar op de boerderij terecht en hebben uit te vechten hoe ze het gaan doen met de erfenis (die boerderij!). Uiteraard is het niet direct dikke mik tussen de halfzussen. Ook spelen er de nodige familiegeheimen en is de dood van hun vader één groot raadsel. Samen en apart van elkaar gaan ze op onderzoek uit. En uiteraard – anders mag het geen dramaserie heten – komen er onderweg de nodige intriges voorbij. Over onaangename verrassingen, ontluikende liefdes en ook juist partners die uit elkaar groeien.

Ik vond het een heerlijke wegkijkserie en heb hem er in één weekend doorheen gejast. Dat zegt wel wat, omdat ik mezelf normaal niet bepaald het label ‘bingewatcher’ zou geven.

De serie was in april 2024 op tv. Je kunt hem terugkijken via NPO Plus of NLZIET (op beide kun je ook een gratis proefabonnement nemen trouwens).

Lees ook: Ontspannen na een werkdag - 26 tips (zonder beeldschermen).

4. SPHINX

Deze bloeddorstige psychologische thriller is sinds kort te streamen op Videoland en ik hoorde al dat het geen serie is om in je eentje op een donkere avond te kijken. Iets met oplopende spanningsniveaus, bloederige taferelen en steengoede schrikeffecten. Ondanks dat ik mezelf niet bepaald een horrorheld zou noemen, wil ik deze serie zeker kijken. Op een iets minder laat tijdstip dan wel.

Waar SPHINX over gaat? Het is een Videoland Original met de 14-jarige Minke als hoofdpersonage. Zij komt na 3 jaar vermissing plotseling weer thuis, mét een mysterieus paar getatoeëerde vleugels op haar rug. Ze blijkt in het gezin alleen totaal zichzelf niet meer te zijn. En waar staan die vleugels toch voor? Minkes vader gaat op zoek naar de waarheid en twee rechercheurs proberen een spoor van raadsels (met in eerste instantie weinig succes) te ontrafelen. Minke lijkt ondertussen nog altijd in de ban van haar ontvoerder. Regisseur Diederik van Rooijen omschrijft de serie als een meeslepende psychologische thriller waarin complexe verhaallijnen, mysterieuze elementen en familiedrama samenkomen. Dat belooft veel goeds. Ik ga kijken!

De serie is vanaf 22 maart te zien op Videoland.

5. Op de spoed

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest hoe het eraan toe gaat op de spoedeisende hulp? Ik als nieuwsgierig aagje met een nogal grote interesse voor de zorg wel! Ik schrijf sinds een tijdje zelfs teksten voor een ziekenhuis, dus was ik extra geïntrigeerd wat er nu eigenlijk achter die gesloten ziekenhuisdeuren gebeurt. Dit programma biedt je precies dat inkijkje dat je anders niet krijgt. Let op: ik zou het programma niet opzetten als je niet zo goed tegen enge ziektebeelden of heftige dingen kunt.

In dit programma kijk je mee in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem met de spoedeisende-hulp-artsen en verpleegkundigen. Daarbij kijk je over de schouders van Gor Khatchikyan, dé spoedeisende-hulp-arts die je misschien nog kent van de talkshows uit de pandemieperiode. Je volgt samen met hem de patiënten die binnenkomen op de spoedeisende hulp – van peuters tot negentigjarigen – vanaf hun entree tot het moment dat ze geholpen worden. Elke aflevering eindigt met een update over hoe het nu gaat. Overigens komen er niet alleen ernstige problemen voorbij. Er zijn ook kleine botbreuken en problemen die (gelukkig!) bij nader inzien niet zo ernstig blijken.

Deze serie van 5 afleveringen was vanaf 3 juni 2024 te zien op NPO 1. Het programma is nog terug te kijken via NPO Start en NLZIET.

tv programma's zomer 2024

6. Voor hetzelfde geld

Als jij ook vindt dat een seizoen van Kopen Zonder Kijken nooit lang genoeg kan duren, dan vind je het programma Voor hetzelfde geld vast en zeker ook leuk. Het is geen tv-programma dat in de zomer van 2024 op tv komt, maar je kunt het programma wel terugkijken via NLZIET of RTL Gemist. In dit programma laten 2 makelaars mensen uit de Randstad (als in: uit steden en duurdere omliggende dorpen) zien wat je voor hetzelfde bedrag kunt kopen in gemeentes die ver van de Randstad af liggen. De kandidaten krijgen 4 mogelijke huizen te zien, die soms zelfs wel 150 kilometer van hun huidige woonplaats liggen, en gaan vervolgens in een van die huizen proefwonen. Daarna komt die ene spannende vraag: verruilen ze de stad echt voor een ander deel van Nederland en gaan ze een bod doen op dit huis? Spoiler: dat gebeurt dus echt regelmatig.

Ik moet zeggen dat ik als echte Randstadmeid altijd diep respect heb voor mensen die soms ver weg van familie gaan wonen om hun droom van wonen in het groen te verwezenlijken. Maar alleen al vanuit interesse kijk ik graag mee. Dat je op die manier nog eens kunt gluren in Funda-huizen in andere delen van het land, maakt het programma nóg leuker. Plus je leert er nog eens nieuwe dorpen en steden door kennen. Regelmatig doe ik er nieuwe inspiratie voor weekendjes weg voor op. Nee, weg uit mijn onder-de-rook-van-Amsterdam-dorp krijg je mij niet, maar op vakantie naar natuurrijke stukjes Nederland ga ik wel heel graag.

Voor Hetzelfde Geld was vanaf mei 2024 te zien op tv. Je kunt de afleveringen via Videoland en NLZIET terugkijken.

7. Het Perfecte Plaatje op Reis

Als je je graag in zonnige sferen waant vanaf de bank in je woonkamer én het leuk vindt om naar stuntelende (en soms ook heel goede) fotografen te kijken, dan is dit programma een aanrader. Ik kijk Het Perfecte Plaatje altijd graag en vind de reisedities ook erg leuk. Net weer even anders door de bijzondere, vaak exotische omgeving. In deze editie gaan BN’ers naar Thailand om daar te ontdekken hoe goed (of niet) hun fotografieskills zijn. Los van dat het vermakelijk is om de soms bizarre opdrachten (zo komt er altijd wel iets met naaktfotografie voorbij) te zien, leer je er ook nog eens veel van om je eigen foto’s te verbeteren. Ook heel leuk om als amateurfotograaf te kijken dus!

Het laatste seizoen van Het Perfecte Plaatje op Reis is te zien vanaf mei 2024. Je kunt de afleveringen terugkijken op NLZIET en Videoland.

8. NOS op 3

Officieel is dit geen tv-programma dat in de zomer van 2024 op tv komt. Wel is het een YouTube-serie die je eindeloos (en gratis) kunt terugkijken. In de NOS op 3-video’s gaan de presentatoren dieper in op één item uit het nieuws en maken ze daar een uitgebreide reportage over. Soms gaat het over heel actuele thema’s, soms over meer “evergreen”thema’s. Zoals de vraag of borst- of flesvoeding nu beter is, wat je kunt doen als je Instagram-account gehackt wordt en hoe het zit met huurbazen die te veel vragen voor hun (studenten)woningen. Heel interessant! Je steekt er altijd iets van op en met een lengte van vaak zo’n 10-15 minuten zijn het ook nog video’s die je makkelijk even tussendoor kijkt.

De video’s van NOS op 3 kun je terugkijken via hun eigen YouTube-kanaal.

tv programma's zomer 2024 2

9. MAX Vakantieman

Voor wie een beetje slow tv wel kan waarderen, is MAX Vakantieman een leuk programma. Ik geef toe: het klinkt eerder kneuterig dan sexy, en dat is het ook wel. Toch vind ik het zelf wel vermakelijk om te zien hoe de “Vakantieman” gedupeerde reizigers te hulp schiet. Soms leer je er nog wat van om jezelf vakantieleed te besparen. En soms laat het je gewoon zien dat jij het zo slecht nog niet hebt op jouw plek van bestemming of zelfs in je eigen huis (zonder lege zwembaden, rauw eten en andere vakantie-ellende).

MAX Vakantieman is vanaf 8 juli te zien te zien op NPO 1.

10. Bodem

In deze serie volg je de 37-jarige Cat (gespeeld door Eva Crutzen, een heel leuke en grappige actrice!). Zij leidt (of lijdt) een nogal destructief leven, waarin de drank regelmatig vloeit en de vriendjes en onenightstands elkaar in rap tempo opvolgen. Toch stipt de serie tussen de hilarische taferelen en vermakelijke stereotypes door belangrijke thema’s aan. Het gezin van Cat gaat namelijk gebukt onder het verlies van haar broer. Haar familieleden gaan er elk op een eigen manier mee om. Maar één ding is duidelijk: erover praten doen ze niet.

Cats moeder heeft paniekaanvallen, haar vader doet zich voor als de allerbeste zelfhulpgoeroe en met haar halfzusje is de band tamelijk – ehm – moeizaam. Het geweldige aan deze serie vind ik dat heel serieuze thema’s op een luchtige, humoristische en soms juist tranentrekkende manier worden aangestipt. Heel knap gemaakt! Ik vind het een van de betere series die ik dit jaar heb gezien.

Dus als je nog een mooi programma zoekt om in de zomer van 2024 te kijken, dan is deze serie een aanrader.

Bodem is terug te kijken via NLZIET en NPO Start.

11. Wie is de mol? streamingversie

De topper van dit lijstje met tv-programma’s voor de zomer van 2024 is wat mij betreft Wie is de Mol?. Dit jaar is namelijk een speciale streamingversie gemaakt van de populairste show van Nederland. Eentje die in meerdere opzichten anders is dan anders. De kandidaten zijn namelijk onbekende Nederlanders. Samen reizen ze af naar Oman om daar het ene na het andere spel aan te gaan en in de tussentijd pogingen te doen dé alles verpestende Mol te ontmaskeren.

Dit seizoen is 28 juni 2024 begonnen en is te kijken via NPO Start en NLZIET.

Heb jij nog meer leuke tips voor tv-programma’s voor de zomer van 2024?

1 1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 2 juli 2024 op 7:16 am - Beantwoord

  Die streamingversie van ‘Wie is de Mol?’ had ik helemaal gemist, maar wil ik zeker kijken! We hebben dezelfde smaak qua tv-programma’s. Ik heb ook helemaal zin in de meeste van deze programma’s.

 2. Daenelia 2 juli 2024 op 8:29 am - Beantwoord

  Wij kijken echt totaal verschillende dingen. Ik heb al sinds de jaren 90 van de vorige eeuw eigenlijk geen nederlandse series meer gekeken. Ja, ‘Oppassen’ omdat mijn Britste gozer Nederlands moest leren (en de Nederlandse versie van Spongebob is ook superieur aan de Engelse). Sinds de videorecorder kijk ik ook bijna niks meer ‘live’. Behalve voetbal.
  Er is één serie die ik op Videoland zo graag wil zien, dat ik … er over denk om de boxset te kopen (want ik ga niet nóg een streamer erbij nemen); Fargo. Fargo is subliem! Ja, het is spannend, en ja, geweld en zo, maar ook: lekker kneuterig en oh: de personages zijn niet de meest sympatieke mensen. Maar oh: wat een ontzettend goede serie!!
  Fargo dus op Videoland.
  En als je de mini serie Pride & Prejudice (uit 1995) nog niet gezien hebt: doen. Heerlijke serie voor met z’n tweetjes, echt. Op NPO Plus,

 3. Linda's Journal 2 juli 2024 op 10:18 am - Beantwoord

  Oh ik wist niet van de speciale versie van Wie is de Mol?, dat moet ik zeker eens opzoeken, want dat is mijn favoriete tv-programma 😀

 4. Ria 2 juli 2024 op 1:06 pm - Beantwoord

  Wat heb je allemaal leuke programma,s opgezocht. Zelf heb ik nog heel veel opgenomen afleveringen van ” BINNENSTEBUITEN ” staan, toch wel mijn lievelingsprogramma en ook van “DAGELIJKSE KOST, van Jeroen Meus, de altijd vrolijke en gezellige kok van België 1, dat wordt altijd uitgezonden op een tijdstip, dat je zelf aan het koken of eten bent, 18.15 uur.
  Ook nog diverse afleveringen van National Geographic, “Europe from above ” en ” The world from above”, prachtig allebei en zo zie je nog eens iets van de wereld, zonder ver te reizen.
  Dus elke dag iets ervan terugkijken en dan ben ik na de vakantie weer helemaal bij.

 5. Simone 5 juli 2024 op 2:18 pm - Beantwoord

  Het Perfecte Plaatje volg ik ook altijd. Elke editie. Ik geniet ook deze reiseditie weer enorm van de afleveringen! Zo leuk en inspirerend!

Recente blogs

Essence Glitter in the Air review lipstick en blush

7 maart 2017|Lifestyle|

In het kader van buiten mijn comfortzone stappen, besloot ik om me eens aan een beauty-artikel te wagen. Toen ik dit weekend voor het schap van Essence stond bij Trekpleister, viel mijn oog namelijk op de Essence Glitter in the Air lijn. Deze lijn zag er alleen al qua vormgeving zo chic en mooi uit. Ook zit je met glitter bij mij altijd goed. Ik kon het dan ook niet laten om een paar producten mee te nemen. Ik koos voor het Strobing Blush and Highlighter Powder en voor de Velvet Lipstick. Beide producten testte ik uit voor een review.

Smeuïge havermout met speculoos & banaan (in 5 min. klaar!)

17 september 2023|Recepten|

Oh la la speculoos! Ik herinner me nog goed de eerste keer dat ik als kind een pot van dit spul ontdekte. Speculaasjes, maar dan in smeerbare vorm. Als we het in huis hadden, smeerde ik er graag enthousiast mee. Het kon me niet speculoosachtig genoeg zijn! Toen ik laatst van broerlief een pot speculoospasta kreeg, had ik daar een strak plan mee: havermout met speculoos en banaan. Elke hap van dit ontbijtje smaakt lekker zoet en speculaasachtig, en dat met maar één eetlepel speculoospasta. Strooi er wat kruimels van een Lotus-koekje overheen en je hebt al helemaal een perfect herfstontbijt, dat het hele jaar door lekker is om op regenachtige dagen van te smullen. Dit is het recept!

Mijn dankbaarheidslijstje (met 25 punten) van dit moment

8 februari 2020|Persoonlijk|

Er is altijd genoeg te wensen. Aan dromen geen gebrek en aan mooie toekomstplannen en doelen ook niet. Maar juist tussen die fantasieën over de toekomst door, is het goed om eens stil te staan bij het nu. Wat heb je al? Waar ben je op dit moment dankbaar voor? Zelf zit ik volop in de droommodus en werk ik er hard aan om een aantal doelen te verwezenlijken. Ik kijk dan ook volop vooruit, terwijl ik ook in het nu al heel veel moois heb waarvoor 'Dank je wel' zeker op zijn plaats is. Dat doe ik graag door mijn dankbaarheidslijstje van dit moment te delen.