Barcelona13 2 1

Mijn nieuwste tweedehands Fashion Finds

 • 30 november 2017
 • 42 Reacties
Categorieën: Outfits

Terwijl half Nederland leek te profiteren van de Black Friday-sales, ging ik dit weekend met twee vriendinnen naar de IJ-hallen. De laatste tijd heb ik de zoektocht naar tweedehands schatten weer helemaal te pakken. Ook dit weekend ging ik enthousiast op zoek naar pareltjes, zowel bij de kringloopwinkel als bij de IJ-hallen. Zo zocht ik al een paar weken naar mooie enkellaarsjes. Om vervolgens bij de kringloopwinkel twee keer dé schoenen in mijn maat te vinden. Ook bij de IJ-hallen ging ik niet met lege handen naar huis en deed ik een paar mooie vondsten. Kijk je mee naar mijn aankopen?

tweedehands aankopen ij-hallen

tweedehands aankopen ij-hallen

Jurk met strik (€3,-)

Mijn eerste aankoop bij de IJ-hallen was dit opvallende jurkje met strik. In eerste instantie had ik zo mijn twijfels over de kleur van deze jurk. Is het mosterdgeel? Of een soort geelgroen? Ik was bang dat ik er misschien wat flets uit zou zien in deze jurk, maar vanwege de mooie strik kon ik deze jurk toch niet laten liggen. Ik was verliefd op de mooie ruches en de leuke halve strik op de borst. Voor €3,- ging dit jurkje mee naar huis.

tweedehands aankopen ij-hallen

Zakelijke zwart-witte jurk (€4,-)

Een paar stands later kwam ik bij de IJ-hallen dit zakelijke jurkje tegen in iets meer neutrale kleuren. Op mijn werk draag ik graag dit soort nette jurken, maar een jurkje dat lijkt op een blouse met kokerrok had ik nog niet. Toen dit jurkje ook nog mijn maat bleek te zijn, kon ik het niet laten liggen. Ik kan niet wachten om het in combinatie met een mooi jasje naar kantoor aan te trekken.

tweedehands aankopen ij-hallen

Witte blazer met reliëf (€3,-)

Sinds ik ben begonnen met mijn kantoorbaan, zijn ook de blazers niet aan te slepen. Ik draag graag mooie, getailleerde jasjes over mijn jurkjes om een outfit iets zakelijker te maken. Hoewel witte jasjes met mijn knoeitalent een beetje tricky blijven, besloot ik het er toch maar op te wagen. Dit mooie jasje met een prachtig reliëf vond ik te leuk om te laten hangen. Voor maar €3,- was het van mij.

tweedehands aankopen ij-hallen

Mintgroene blazer (€0,50)

Voor de hoofdprijs (ahum!) van maar liefst €0,50 kon ik ook deze mintgroene blazer niet achterlaten in de IJ-hallen. De foto hierboven verdient niet echt de schoonheidsprijs, maar in het echt is het jasje gewoon egaal en zijn de kreukels er inmiddels netjes uit gestreken. Zo leuk om met dit vrolijk gekleurde jasje juist in de winter nog wat kleur aan mijn outfit toe te voegen!

tweedehands aankopen ij-hallen

Donkerblauwe laarzen van Fabs (€5,50)

Tja, je houdt van kleur of niet! Deze donkerblauwe laarsjes trokken dan ook direct mijn aandacht bij de kringloopwinkel. Ze zijn wel wat heftiger qua kleur dan mensen misschien van me gewend zijn, maar ik werd er zelf oprecht vrolijk van. De laarsjes hebben precies de hoogte die ik zocht, hebben een mooie hak en zagen er nog heel netjes uit. Deze week droeg ik ze voor het eerst een dag en in een paar uur tijd had ik al heel wat complimentjes over mijn schoenen gekregen. Ik loop dan ook met veel plezier op deze laarzen rond.

tweedehands aankopen ij-hallen

tweedehands aankopen ij-hallen

Van Dalen veterschoenen met hak (€12,50)

Geloof het of niet, maar op Black Friday had ik een paar schoenen in mijn online winkelmandje liggen dat precies leek op de veterschoenen hierboven. Uiteindelijk klikte ik toch mijn winkelmandje weg en dat had blijkbaar zo moeten zijn, want de volgende dag kwam ik bij de kringloopwinkel deze beauties tegen van veel mooiere kwaliteit en voor een vele lagere prijs. Het zijn stevige veterschoenen met een flinke sleehak eronder. Ze lopen heerlijk, maar staan door de hak toch elegant. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen deze mooie exemplaren ook nog eens precies mijn maat bleken te zijn.

tweedehands aankopen ij-hallen

s. Oliver rode hakken (€5,-)

Over opvallende kleuren gesproken, ook deze hoge rode hakken staan inmiddels in mijn kast te pronken. Om eerlijk te zijn, staan ze wel iets vaker in mijn kast dan aan mijn voeten te pronken. Echt geweldig lopen de schoenen door de hoge hak namelijk niet. Wel vind ik ze prachtig om af en toe een paar uur aan te trekken als ik vooral blijf zitten. Ik vind ze geweldig staan onder een wat neutralere outfit, waarbij mijn schoenen een echte blikvanger vormen. Lucky me dat ik voor maar €5,- de nieuwe eigenaar van dit paar werd.

Heb jij de laatste tijd nog een leuke kringloopvondst gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 30 november 2017 op 6:40 am - Beantwoord

  Grappig dat je er dit weekend was want ik stond ook weer een dagje op de IJhallen.

  Goed geslaagd. Leuk die uitgesproken kleuren

  • Romy 30 november 2017 op 9:21 pm - Beantwoord

   Oh wat leuk dat je er ook was! Heb je goed kunnen verkopen? 🙂

 2. Darina 30 november 2017 op 6:47 am - Beantwoord

  Je hebt hele mooie items gekocht! Mooie kleurtjes en de schoenen vind ik geweldig! Vooral met de sleehak.

 3. Maaike 30 november 2017 op 7:05 am - Beantwoord

  Jeminee wat een prachtige aankopen weer! Het blijft mij echt verbazen dat je telkens van die mooie dingen vindt!

  • Romy 30 november 2017 op 9:22 pm - Beantwoord

   Tot twee jaar geleden dacht ik ook nooit leuke kleding tweedehands te kunnen vinden, maar ik ben elke keer weer verbaasd als ik met zoveel moois thuis kom 🙂

 4. Josephine 30 november 2017 op 8:11 am - Beantwoord

  Wow, wat een ontzettend leuke items! Ik vind de blazers en de zwart/wit-jurk erg mooi. Dat je zulke dingen toch telkens maar weer vindt – ik zie dat soort dingen over het hoofd.

 5. Sofie 30 november 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Je bent zo goed in mooie tweedehands items scoren! En die prijsjes! Ik vind het gele jurkje trouwens echt heel tof.

 6. Lies 30 november 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Die,blauwe schoenen zijn echt geweldig!

 7. Sandra 30 november 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Die jurkjes vind ik vooral echt ontzettend leuk!! Super toffe aanwinsten allemaal hoor. En dat ook nog eens voor van die leuke prijsjes. Top! Vind het echt knap hoe jij toch altijd zulke dingen er uit weet te vissen. Ik zie dat echt niet qua tweedehands kleding, haha. Veel plezier met je nieuwe aankopen. 🙂

 8. Mariëlle 30 november 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s! We hebben een totaal verschillende kledingstijl, dat zie ik wel. Maar dat maakt het niet minder leuk om te zien!! Wat een prijsjes ook zeg 🙂 Ik ga zaterdag voor het eerst neuzen in een tweedehands winkel. Ben héél benieuwd of ik met iets thuiskom!

  • Romy 30 november 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je zaterdag ook bij een tweedehands winkel gaat kijken! Ik ben heel benieuwd of je met iets leuks thuis komt 🙂

 9. Iris 30 november 2017 op 9:25 am - Beantwoord

  Jeetje wat een koopjes! Wat ziet alles er nog goed uit! Het witte jurkje vind ik heel mooi!

 10. Loes 30 november 2017 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat veel toffe aankopen, en zo goedkoop! Denk dat die gele jurk je echt prachtig gaat staan, zo’n leuk item. En die laatste schoenen zijn ook echt eyecatchers, heel tof!

 11. Lindsey Beljaars 30 november 2017 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een goede items heb je gescoord zeg!!

 12. Rebecca 30 november 2017 op 10:29 am - Beantwoord

  Ahh dat gele jurkje gaat je zooo leuk staan! Wat een boel toffe schoenen ook zeg!

 13. Jessica J. 30 november 2017 op 11:05 am - Beantwoord

  Toffe aankopen! Vooral je blauwe laarsjes vind ik erg tof. Wat ziet alles er nog goed uit voor die prijsjes!

 14. Iris 30 november 2017 op 11:08 am - Beantwoord

  Veel leuke dingen heb je gescoord zeg! Ik ben echt mega fan van de blauwe enkellaarsjes <3 En dan ook nog eens voor dat geld. Ik heb de laatste tijd vooral boeken gescoord bij de kringloop, ook heel fijn.

 15. Wendy (B) 30 november 2017 op 11:19 am - Beantwoord

  Er worden toffe dingen door jou gevonden 🙂

 16. Lianne 30 november 2017 op 11:46 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je weer gekocht! Dat zwart/witte jurkje zou ook helemaal iets voor mij zijn 🙂 Ik vind het wel jammer dat ik niet zo’n mooie kleding aan kan trekken naar mijn werk. Het moet vooral makkelijk zijn. Ik heb al zin in ons shopmiddagje, want ik heb wel behoefte aan allemaal leuke, nieuwe kleren 🙂

  • Romy 30 november 2017 op 9:24 pm - Beantwoord

   Voor boeken is de kringloopwinkel inderdaad ook echt ideaal! 🙂 Ik ben zelf ook zo blij met die blauwe laarsjes. Echt mazzel dat ik daar zomaar tegenaan liep 🙂

  • Romy 30 november 2017 op 9:25 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat je op je werk niet dit soort jurkjes kunt aantrekken! Hopelijk kun je na werktijd des te meer genieten van leuke rokjes en jurkjes 🙂 Ik heb ook heel veel zin in onze shopmiddag binnenkort. Hopelijk gaan we allebei met leuke aankopen naar naar huis. En anders wordt het sowieso vast heel gezellig! 🙂

 17. nancy 30 november 2017 op 11:57 am - Beantwoord

  Wow! Wat een geweldige aankopen! Vooral die blauwe en rode laarsjes zijn echt te gek! En hoe gaaf dat je als nederlandse blogger naar tweedehands kleding zoekt. Bij de buitenlandse bloggers is dat veel voorkomender. Heel goed van jou!

  • Romy 30 november 2017 op 9:27 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dat zegt! Ik merk inderdaad dat er soms wel een soort taboe lijkt te liggen op tweedehands kleding kopen, maar eigenlijk kan het heel tof zijn en tweedehands betekent ook niet per se afgedragen of vies gelukkig 🙂 Daar heb ik al genoeg bewijs voor gevonden met zo veel mooie vondsten. Ik ben blij dat ik het tweedehands shoppen helemaal heb ontdek en regelmatig met dit soort gave dingen thuis kom 🙂

 18. Simone 30 november 2017 op 12:08 pm - Beantwoord

  Wauw, die prijsjes! Ik wist echt niet dat het zó goedkoop was. Goede vondsten. Vooral het zakelijke jurkje en de blazer vind ik erg mooi. Kunnen we binnenkort weer outfitposts verwachten? 🙂

  • Romy 30 november 2017 op 9:28 pm - Beantwoord

   Ja, de prijzen zijn soms echt verbazingwekkend laag. Vooral de €0,50 voor het jasje is natuurlijk best wel absurd 😉
   Ik hoop binnenkort weer outfitposts te gaan maken. Eerst even de moed verzamelen om met dit koude weer toch mijn jas uit te trekken voor de foto’s, haha.

 19. Nienke 30 november 2017 op 12:57 pm - Beantwoord

  Wat een koopjes! Goed gescoord. Er zitten echt hele leuke items tussen.

 20. Rianne 30 november 2017 op 1:47 pm - Beantwoord

  Ziet eruit alsof je goed geslaagd bent! Ik ben ook fan van 2ehands winkelen en de Ij-hallen is dus zeker een plek die ik nog wil bezoeken!

  • Romy 30 november 2017 op 9:29 pm - Beantwoord

   Leuk dat je ook graag tweedehands winkelt! Ik kan je de IJ-hallen zeker aanraden. Ik ben er tot nu toe steeds met meerdere leuke aankopen van thuis gekomen 🙂

 21. Nikita 30 november 2017 op 5:22 pm - Beantwoord

  Mooi! Deze blije blogpost is dus exact de reden waarom ik graag spulletjes naar de kringloopwinkel doe. Omdat ik weet dat op een dag iemand mijn spulletjes ziet in de winkel en het misschien precies is wat hij of zij zocht en dat dat die persoon zijn hele dag goedmaakt. Dat is gewoon fijn, ik maak gewoon mensen graag gelukkig! En toffe kleding trouwens, ik herken jouw stijl er wel in. Ik kocht wel afgelopen weekend een boek in de kringloopwinkel van een serie die ik al zo lang wou lezen, maar de bib heeft de boeken niet en bij de boekhandel hebben ze ze ook niet en bestellen gaat om een of andere reden niet. Kleding bij de kringloop heb ik nog nooit gekocht, maar eigenlijk zou ik daar ook een keer voor moeten openstaan. Misschien vind ik niet altijd een topstuk of niet meteen iets, maar ooit wel misschien? Ik zal het een keer een kans geven.

 22. Simone 30 november 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

  Wat slaag jij toch altijd goed zeg tweedehands! Ik kijk er elke keer weer van op. Mij lukt dat dus echt niet. Geniet van je leuke aankoopjes!

  • Romy 30 november 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je regelmatig spullen naar de kringloopwinkel brengt! Het is inderdaad zo leuk dat je vaak nog anderen blij kunt maken met iets wat je zelf misschien niet meer gebruikt.
   Leuk dat je mijn stijl ook in deze aankopen herkent! 🙂 Tof dat je laatst een mooi tweedehands boek vond, dat zo te horen ook een gouden vondst was. Zelf heb ik ook jarenlang niet echt open gestaan voor tweedehands kleding en het blijft wel goed zoeken. Het komt regelmatig voor dat ik helemaal niets vind. Maar juist die zoektocht vind ik zo leuk, want áls je dan iets echt moois tegenkomt, dan is dat extra gaaf 🙂

  • Romy 30 november 2017 op 9:32 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben zelf ook elke keer weer verbaasd dat ik toch zulke gave dingen tweedehands tegenkom 🙂

 23. Michelle 30 november 2017 op 8:05 pm - Beantwoord

  Zoveel voor zo weinig geld! Mij lukt dat nou nooit helaas 😉 Hele leuke aankopen! Veel plezier ervan!

 24. Nesrin 30 november 2017 op 9:02 pm - Beantwoord

  Dat gele jurkje is te gek! Ik vind de blauwe enkellaarsjes ook erg tof. Gaaf dat je voor zo weinig geld zoveel moois hebt kunnen scoren.

 25. Hermien - KouweKleren 1 december 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Je bent een heus talent aan het ontwikkelen! Ik word er zo vrolijk van dat jij de smaak helemaal te pakken hebt! Ik heb zelf ook wat cadeautjes in de kringloop gescoord deze week, ik had mijn handen vol.

  • Romy 1 december 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

   Wat een leuke, enthousiaste reactie! 🙂 Ik word zelf ook helemaal blij van de tweedehandszoektocht en ben steeds weer verbaasd als ik met zulke dingen thuis kom.
   Superleuk dat jij een aantal mooie cadeaus hebt gevonden bij de kringloopwinkel! Daar ga je de ontvangers vast en zeker heel blij mee maken 🙂

 26. Lysanne 1 december 2017 op 4:00 pm - Beantwoord

  Wat een té gekke kleding heb je gescoord! Lekker vrolijk 🙂 Ik vind de gele jurk vooral heel erg mooi!

 27. Anna 1 december 2017 op 4:07 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke aankoopjes! Shoppen bij de Kringloop is altijd leuk! Die rode hakken zijn echt geweldig, al moet ik zeggen dat ik ook niet graag op zulke dunne hakjes loop. Doe mij maar een blokhak of een sleehak! Dat gele jurkje is ook erg tof, ben benieuwd hoe je die gaat combineren! 🙂

  • Romy 1 december 2017 op 10:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind dat gele jurkje en de rode hakken zelf ook zo tof. Ben er helemaal blij mee! Blokhakken en sleehakken lopen inderdaad wel veel fijner dan deze dunne hakjes. Maar voor zitschoenen zijn deze voor een paar uur ook best oké 😉

 28. Katrien 2 december 2017 op 12:35 pm - Beantwoord

  Je rode haklaarsjes zijn fantastisch! Ik ben dol op zulke laarsjes maar heb nog nooit zo’n flashy kleur aangedurfd. Veel plezier met al je aankopen.

  • Romy 3 december 2017 op 1:16 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal goed komen. Ik vind die rode laarsjes zelf ook geweldig. Het is jammer dat ze niet denderend lopen, maar verder vind ik ze zo leuk 🙂

 29. Rosita Elise 3 december 2017 op 6:12 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat zwart witte jurkje! Ben heel benieuwd hoe die je staat! Zie de foto’s wel tegemoed!
  Liefs

Recente blogs

7 écht goede Nederlandse series die ik graag kijk

12 augustus 2020|Lifestyle|

Voor sommige mensen is het vloeken in de kerk: Nederlandse series kijken. Maar ik ben er eerlijk gezegd dol op. Ik heb zelfs speciaal NLZIET (in plaats van Netflix) genomen, omdat ik gek ben op Nederlandse series. Juist tijdens de coronatijd vermaak ik me prima met een leuke serie op z'n tijd. Het liefst een serie van Hollandse bodem dus. Mijn grootste aanraders van de afgelopen tijd zet ik graag voor je op een rij.