tweede3

Tweedehands geshopt (en flink ook!): mijn nieuwste kringloopkoopjes

 • 23 november 2021
 • 29 Reacties
Categorieën: Outfits, Groen doen

Als je me vraagt waar ik rustig én blij van word, dan staat één activiteit bovenaan op de lijst: kringloopwinkel. De afgelopen twee weekenden maakte ik daar eens goed werk van. Ik ging al vroeg ‘s ochtends naar de Appel & Ei en (een week later) naar de kringloopwinkel om in alle rust te kunnen shoppen. Beide tweedehands-shopuitstapjes waren niet voor niets: ik kwam met maar liefst 9 nieuwe aankopen terug. Kortom: mijn kledingkast is weer goed gevuld voor de winter.

Mijn nieuwste kringloopaankopen

De afgelopen tijd heb ik mijn kledingkast flink opgeruimd. Er waren dingen die ik al een tijdje niet had gedragen. Items die ik meer iets voor Romy van vijf jaar geleden vond. En ook kledingstukken die gewoonweg niet lekker zaten of jeukten als een gek (ik heb een hékel aan kriebelende truien!). Veel van die items heb ik verkocht via Appel & Ei of ik heb er via de kringloopwinkel (hopelijk) iemand blij mee gemaakt.

Tegelijkertijd was mijn kast na het uitdunnen van mijn garderobe toe aan iets nieuws. Vooral mijn collectie vesten en truien is niet bijzonder groot. Of nou, er valt mee te leven, maar veel variatie-opties heb ik niet. Allemaal redenen (of smoesjes, het is maar net hoe je het noemt!) om zelf ook wat te kringloopshoppen.

Ik zocht een moment vroeg in de ochtend uit, zodat ik ook in coronatijd in alle rust kon schatzoeken. Dat deed ik bij mijn vertrouwde (en pas vernieuwde) kringloopwinkel in Amstelveen (De Boem) en bij Appel & Ei in Haarlem. Als je de aankopen hieronder ziet, begrijp je vast dat ik als een blij ei beide winkels uit kwam.

legergroene kanten jurk

Legergroene kanten jurk (€ 10,00)

Kanten stofjes hebben altijd een enorme aantrekkingskracht op mij. Mocht ik ooit trouwen, dan gaat er vast iets kantachtigs in mijn jurk eindigen. Voor nu houd ik het bij een alledaagse jurk, ook van kant. Deze legergroene jurk vind ik prachtig qua kleur en valt ook nog ontzettend mooi. Nauw aansluitend, maar zeker niet té strak en sexy naar mijn smaak.

blouse met witte stippen

Donkerblauwe blouse met witte stippen (€ 4,00)

Ai, dit stofje komt wel heel heftig over op computerbeeld. Ik ging er bijna dubbel van zien. Maar in het echt is het vooral een leuke, vrolijke blouse. Stippen hebben bij mij altijd een streepje voor (sorry, flauwe grap!), maar deze blouse al helemaal. Het is een blouse die je volgens het etiket niet hoeft te strijken (yay!), die soepel valt en die ook nog eens perfect past.

Ik droeg hem in het pashokje op de rok die ik hieronder laat zien, en vond dat zo’n geslaagde match dat ik het direct tot mijn nieuwe nette outfit heb gebombardeerd. Nu nog wachten totdat er zich een nette gelegenheid aandient om die me in die outfit te hijsen.

beige rok

Camelkleurige rok (€ 4,50)

Daar is-ie: dé rok. En of ik er blij mee ben! Het is een van mijn favoriete kringloopvondsten ooit, en dat zegt wel wat na al mijn kringloopavontuurtjes van de afgelopen jaren. De rok is gemaakt van een suède-achtige stof (maar dan nep!) en heeft een nauwsluitende band in de taille. Hij staat heel sierlijk door alle ruches, zit door de zachte stof heerlijk en ik vind de kleur ook heel tof staan bij mij. Ik ben een warme-tinten-type en daar past deze camelachtige kleur perfect bij.

Het was liefde op het eerste gezicht toen ik de rok zag hangen, en ook liefde op het tweede gezicht toen ik ermee uit het pashokje kwam.

donkerroze trui

Donkerroze trui (€ 3,50)

De kleur van deze trui komt op de foto wat vaal over. Maar geloof me: de trui is prachtig in het echt. Het is geen heel bijzonder exemplaar, maar het is wel een mooie warme tint die ik nog niet in mijn kast had hangen. De trui schijnt niet door (wat helaas vaak wel het geval is bij dunne truien), staat tof bij de rokjes die ik heb liggen en zit lekker warm zonder dat je je suf zweet in de stof. Een fijne aanvulling op mijn bescheiden truienverzameling!

donkerblauw rokje

Donkerblauw rokje met stippen (€ 6,00)

Ik geloof dat deze kringloopshoplog wel duidelijk maakt op wat voor type rokjes ik val. Het liefst wijduitlopend, met een soepele stof en met een mooie tailleband. Ook dit rokje van Appel & Ei voldoet aan al die criteria. Het is zo’n vrolijk rokje waarin je kunt zwieren en dat door de neutrale tinten tegelijkertijd niet te kinderlijk (naar mijn smaak) overkomt. Hier zie ik mezelf dit najaar (en vast ook in de zomer, maar dan zonder panty eronder) nog vaak in rondzwieren.

paars gebreide trui

Paarse gebreide trui (€ 10,00)

Deze trui was een van mijn grootste kringloopverrassingen tot nu toe. Ik daag mezelf tegenwoordig wat vaker uit om met iets het pashokje in te duiken dat niet “typisch iets voor mij” is. Buiten je comfortzone kun je soms ook op mooie items stuiten, die je misschien compleet weten te verrassen. Dat was bij deze paarse trui het geval. Ik draag deze kleur oprecht nooit, maar vond ‘m zó gaaf staan. Het was niet zonder reden dat ik er een dag later al outfitfoto’s mee maakte voor het artikel over de Sustainable Fashion Gift Card.

De trui is overigens volgens mij zelf gebreid door iemand (extra gaaf!), en is van onwijs dikke draad gemaakt. Zelfs ik als heuse koukleum heb het er soms nog warm in. 

donkerbruine broek

Cognackleurige broek (€ 35,00)

Over hoe bescheiden mijn truiencollectie is, zijn de meningen vast verdeeld. Maar wat mijn broeken betreft, is er geen twijfel over mogelijk: daar had ik écht een nieuwe van nodig. Ik had namelijk nog maar één goede broek liggen. Van mijn fijne gestreepte pantalon moest ik helaas laatst afscheid nemen met Pippa’s enthousiasme en haar scherpe nageltjes als reden. De struggles van een kattenvrouwtje!

Gelukkig heb ik nu een nieuw exemplaar opgeduikeld dat ik ronduit fantastisch vind. Ik kocht hem bij Appel & Ei voor € 35, wat best scherp geprijsd is voor een broek met het kaartje (€ 100 nieuwprijs!) er nog aan. De broek zit vooral heel lekker en het is precies het type pantalon dat ik mooi vind. Die ga ik dit najaar nog vaak aantrekken, en ik vermoed dat ik hem ook in de warme maanden prima kan combineren tot een leuke zomeroutfit met een top erop.

petrolblauwe jurk

Petrolblauwe jurk (€ 8,00)

Groen en petrolblauw zijn duidelijk een van mijn nieuwe ontdekkingen qua kleuren. Deze stijlvolle jurk met uitlopende mouwen is qua model 100% een Romy-jurk. Qua kleur is het iets meer buiten mijn comfortzone, maar ik was verkocht toen ik de jurk eenmaal aan had. Ook zonder ceintuur is het een mooie jurk. Ik vind het zelfs een goede kanshebber voor de kerstdagen dit jaar.

american vintage lichtblauw vest met kant

American Today-vest in mintgroen (€ 5,00)

Mijn aller-allermooiste aankoop van deze twee tweedehands-shopuitjes heb ik tot het laatste bewaard. Alhoewel, misschien had je hem al gespot in de foto bovenaan dit artikel. Dit is een superzacht mintkleurig vestje van American Today. Helemaal in mijn nopjes was ik ermee!

Het vestje heeft kant, een vrolijke kleur en – het allergaafst – het is gemaakt van een warme wolmix, maar jeukt niet. Wauwie, dat ik dat nog eens mocht meemaken! Het vest is eigenlijk een maat te groot, maar ik besloot het toch te passen. Het bleek als gegoten te zitten. Ik houd juist niet van strakke mouwen en weinig ademruimte, dus de ze maat is voor mij ideaal. Ik heb er de afgelopen twee dagen al als een dolgelukkige kringloopschatvinder in rondgelopen.

Méér dan geslaagd dus!

Wat is jouw favoriet van mijn kringloopkoopjes?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 23 november 2021 op 8:13 am - Beantwoord

  Prachtige aanwinsten heb je gedaan! Mooie kleurtjes, vooral het mintgroen.

 2. Marloes 23 november 2021 op 8:24 am - Beantwoord

  Oeh, ik vind vooral die donkerblauwe blouse met witte stippen leuk! Leuke aanwinsten, hoor .

 3. Meaghan 23 november 2021 op 9:00 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zelf ook items hebt verkocht! En je hebt er hele mooie items voor teruggekregen! Vooral het blauwe vestje en de gestipte blouse zien er prachtig uit. Heel veel plezier ermee!

 4. Naomi 23 november 2021 op 9:02 am - Beantwoord

  Wauw, stuk voor stuk prachtige aankopen. Zo gaaf hoe jij steeds weer dingen vindt die helemaal ‘Romy’ uitstralen.

 5. Daenelia 23 november 2021 op 9:03 am - Beantwoord

  De stippenbloes is leuk en tijdloos! Erg klassiek, ik heb er zelf al drie in de kast hangen die ik vaak draag.

  • Audrey 23 november 2021 op 9:30 am - Beantwoord

   Oeee, die broek is tof! Hij ziet er ook uit alsof hij heel lekker zit?

   Ik hou dus trouwens helemaal niet van kant (bij mezelf), krijg ik echt de kriebels van. En ik moest lachen om je stipjes/streepjes-woordgrap, haha.

   • Romy 24 november 2021 op 11:29 pm - Beantwoord

    Ja, die broek zit heerlijk! Qua gevoel is het net een pyjamabroek. Zo fijn!

 6. Johanne 23 november 2021 op 9:27 am - Beantwoord

  Ben enorm benieuwd naar je nieuwe nette outfit! Echt, hoe jij dit toch iedere keer doet, haha. Super veel leuke kleren.

 7. Ellen 23 november 2021 op 10:21 am - Beantwoord

  Wat een geslaagde shoppingtocht, Romy! Ik ben zelf ook een warm kleurtype (warme herfst, en jij?) en zou dan ook meteen grijpen naar kleuren als die van de broek, het kanten kleedje en het camel rokje. Ook het donkerblauwe rokje en de stippenblouse vind ik erg mooi. Veel plezier van je aankopen!

  • Romy 24 november 2021 op 11:29 pm - Beantwoord

   Leuk om te lezen over jouw kleurtype! Je maakt me direct nieuwsgierig om er voor mezelf ook verder in te duiken. Ik weet wel dat ik een warm type ben, maar niet of dat een herfst-, lente- of ander seizoenstype is. Net even snel gespiekt en ik vermoed ook ‘herfst’. Maar ik ga me er morgen nog eens in verdiepen. Ben zelf ook heel nieuwsgierig!

   • Ellen 26 november 2021 op 11:36 am - Beantwoord

    Kleurentypes zijn echt heel leuk om je in te verdiepen. Het is niet makkelijk om zelf te kleurtype en subtype te bepalen. Ik heb ooit een analyse laten doen (en later ook zelf een opleiding kleurenconsulent gevolgd). Zo’n analyse is super: eens je je type weet, kan je veel gerichter shoppen: je kan zo 90% van de winkel overslaan en na wat oefening scan je in een winkel heel snel waar “jouw kleuren” hangen. Maakt het shoppen sneller, je komt minder thuis met aankopen die je bij nader inzien toch niet flateren, krijgt vaker complimentjes dat iets je goed staat of dat je er goed uit ziet en je kledingstukken zijn makkelijker onderling te combineren. Het kost even wat, maar zoals mijn docente toen zei: dat is de prijs van 1 miskoop Wat ik ook erg kan aanraden, is de Instagram-cursus Capsule Wardrobe van Laura (@lauraenjames). Ook als je, zoals ik, niet streeft naar een capsule wardrobe, haal je er heel veel uit op vlak van zelf je kleurtype proberen te bepalen, combineren, duurzame kledij shoppen etc.

    • Romy 27 november 2021 op 4:28 pm - Beantwoord

     Ha wat een fijne tips! Dank je wel 🙂 Misschien dat ik ook nog eens zo’n analyse laat doen. Lijkt me sowieso een leuke ervaring en het scheelt inderdaad ook nog heel wat miskopen.

 8. Anouk 23 november 2021 op 10:55 am - Beantwoord

  Wat een goede koopjes, echt tof die rok ik kijk nu alvast uit naar alle leuke outfitfoto’s die we daar mee gaan zien 🙂

 9. Geke 23 november 2021 op 11:23 am - Beantwoord

  Ik vind de stippenitems heel leuk, zowel het bloesje als de donkerblauwe rok.
  Maar het lijken me allemaal wel voltreffers, en natuurlijk ook helemaal Romy 🙂

 10. Zo simpel is dan geluk 23 november 2021 op 1:46 pm - Beantwoord

  De paarse trui vind ik echt prachtig. Fijn dat je zo lekker geslaagd bent!

 11. Laurine 23 november 2021 op 4:29 pm - Beantwoord

  Dat blauwe rokje met stippen en die cognackleurige broek zijn mijn favorieten. Fijn dat je zoveel leuke dingen hebt gevonden!

 12. Ida 23 november 2021 op 6:05 pm - Beantwoord

  Wat een mooie items heb je gescoord! Jij vindt echt de pareltjes! De leukste items vind ik het rokje (de camel kleurige) en het lichtblauwe vestje van America Today! Een tijdje terug was ik in de kringloop geweest maar ik vond de kleding daar toch maar niks (lees: te vaak gedragen, soms met een vlek er op, vale kleuren of echt niet van deze tijd). Wel had ik iets leuks gevonden, wat zelfs nog helemaal nieuw was (kaartje zat er nog aan), maar die was net iets te groot voor me maar toch te leuk om te laten liggen.

  • Romy 24 november 2021 op 11:24 pm - Beantwoord

   Leuk dat je die aankoop toch hebt meegenomen! Mijn ervaring is dat items die iets te groot zijn, soms juist heel fijn zitten en mooi staan 🙂 Beter dat dan veel te krap 😉

 13. Irene 23 november 2021 op 8:10 pm - Beantwoord

  Dat blauwe rokje vind ik super mooi! En die broek ook. Ben benieuwd naar een outfit daarmee 😀

 14. Jantine 23 november 2021 op 10:33 pm - Beantwoord

  Wauw, wat leuk! Ik vind de rokjes, de paarse trui en de jurk met kant supergoed gevonden!
  Binnenkort zal ik ook eens kijken in een tweedehands winkel, je hebt me overtuigd! 😉

  • Romy 24 november 2021 op 11:19 pm - Beantwoord

   Leuk leuk! Hopelijk kom jij ook met mooie vondsten terug 🙂 Veel shopplezier alvast!

 15. Jantine 24 november 2021 op 8:50 pm - Beantwoord

  Heel tof, Romy. Leuk geslaagd. Krijgen we ze ook nog in oufitposts te zien, ben wel benieuwd hoe het je staat!
  Groetjes Jantine

  • Romy 24 november 2021 op 11:17 pm - Beantwoord

   Ja, ik wil binnenkort zeker een outfitpost laten zien 🙂 In elk geval met het rokje en het mintgroene vest. In dat vestje leef ik zo’n beetje de afgelopen dagen 😉

 16. Dionne 24 november 2021 op 11:57 pm - Beantwoord

  Het legergroene kanten jurkje! Ik ben ook echt gek op kleding shoppen bij de kringloop of tweedehands winkels. Stiekem kringloop wat meer want goedkoper natuurlijk 😉 Heb zelf laatst ook een tweedehands blouse gekocht van €30, maar dat voelt dan toch weer raar voor tweedehands. Overigens wel heel blij mee!

  • Romy 27 november 2021 op 4:00 pm - Beantwoord

   Ik herken het inderdaad wel dat je eraan moet wennen als een kringloopaankoop meer dan een tientje kost. Ik ben daar zelf mede door Appel & Ei anders naar gaan kijken. Eerder kocht ik ook bijna altijd dingen van een paar euro. Maar die wat duurdere kringloopwinkels hebben soms wel écht heel mooie items 🙂
   Tof dat jij ook zo’n mooie tweedehands vondst hebt gedaan!

 17. Janne 26 november 2021 op 1:36 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige kleuren hebben je vondsten! Ik ben een beetje jaloers op de stippenblouse, zeker toen je erbij schreef dat het een blouse is die niet gestreken hoeft te worden.

  Ik ben benieuwd naar hoe je de rokjes gaat combineren met je andere kleding. Ga je binnenkort nog outfitposts delen?

  • Romy 27 november 2021 op 4:36 pm - Beantwoord

   Ja, waarschijnlijk komen er binnenkort wel wat outfitposts 🙂 Ik heb in elk geval van het bruine rokje en het mintgroene vest laatst al foto’s gemaakt. Die zal ik binnenkort eens laten zien.

 18. Thea 26 november 2021 op 2:45 pm - Beantwoord

  Oohhh de legergroene kanten jurk is echt mijn favoriet. Wat een plaatje! Ik mag ook graag kringloopwinkels, maar er zijn maar weinig kringloopwinkels in mijn omgeving die kleding verkopen. En ik wil kledingstukken echt passen om te zien hoe ze staan, dus internet is niet echt een optie. Gelukkig heb ik door het thuiswerken ook minder kleding nodig. Maar een soepele broek en wat fijne truien staan wel op mijn lijstje. Altijd fijn als er iets op mijn lijstje staat, want dan heb ik een aanleiding om één of meer tweedehandswinkels te bezoeken…

 19. Mirjam 3 december 2021 op 8:32 am - Beantwoord

  Ooh, wat een heerlijke kringloopkoopjes. Om de een of andere reden heb ik nooit zoveel geluk in de kringloop. Maar goed, ik ga er ook bijna nooit heen, dus dan moet het wel heel toevallig zijn als er net wat ligt. Aan de andere kant heb ik ook meer dan genoeg kleding dus ik moet niet zo zeuren 😉 Die rokjes zijn echt heel erg leuk. Ik draag echt zelden rokjes (denk compensatie voor vroeger toen ik naar school altijd jurken of rokjes aan moest), maar als ik meer van zulke exemplaren zou hebben verander ik misschien weer van mening 😉

Recente blogs

Mijn 11 favoriete IKEA-aankopen in huis

19 februari 2021|Interieur|

Billy, Ivar en Pax. Het zijn niet alleen de namen van een paar ongetwijfeld razend knappe hunks. Het zijn ook een paar DIY-pakketten van de welbekende Zweedse meubelgigant. Ook ik ben graag bij IKEA te vinden - in de webshop en in het echie rijdend achter een karretje. De hoeveelheid spullen in huis die ik in hun winkel heb opgeduikeld, is niet meer op twee handen te tellen. Omdat IKEA-bestellingen afhalen op dit moment een van mijn geweldigste uitjes van de maand is, kreeg ik opeens zin om mijn beste aanwinsten met je te delen. Dit zijn mijn favoriete IKEA-aankopen aller tijden.

Outfit | De extravagante verenjurk & mijn teddy-jasje

2 november 2023|Outfits|

Soms heb ik zin in een tikkeltje over the top. Gewoon omdat het kan! En oké, misschien ook doordat ik tijdens deze klusperiode waarin ik al genoeg tijd in kluskloffies doorbreng extra snak naar mezelf uitbundig optutten. Voor en na het klussen loop ik er dan ook heel graag extra feestelijk bij. Bijvoorbeeld in deze lichtelijk extravagante verenjurk met oneindig veel ruches, die ik een tijdje geleden tweedehands kocht bij de IJ-hallen. Ik gooi dan graag mijn lievelings teddy-jasje eroverheen voor een outfit die me op en top gelukkig maakt. Ik laat hem je zien!