Outfit | Mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas

Vorig jaar rond deze tijd tikte ik tweedehands een prachtige roze winterjas van Jane Norman op de kop. Eentje waar ik stomtoevallig tegenaan liep en die perfect paste. Helaas bleken de knopen van die jas al snel keer op keer los te laten, waardoor de jas nu vooral voor de sier in de kast hangt. Maar guess what… afgelopen week vond ik bij diezelfde kringloopwinkel (alweer stomtoevallig!) alweer een roze winterjas. In mijn maat en ook van Jane Norman. Tja, toevallig of niet, je begrijpt vast wel dat deze jas mee naar huis moest. Ik laat je graag met trots mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas zien.

tweedehands roze winterjas jane norman

Een roze winterjas voor €6,50 (!)

Qua winterjas was ik eigenlijk voor dit jaar al voorzien. Ik ben nog elke dag dolblij met mijn donkerblauwe vintage winterjas van Top Vintage. Die jas is mooi lang, heeft een prachtig ceintuur en een klokkende rok en zit ook nog eens geweldig warm. Ik hoop nog járen met die jas te doen en zocht dan ook niet per se een alternatief. Maar ja, soms kom je een item tegen waarvan je pas beseft hoe hard je het nodig hebt als je het ziet hangen. Herkenbaar? Dat had ik dus met deze roze jas. En zie zo’n mooie jas maar eens in het rek te laten hangen als er een prijskaartje aan hangt met daarop het bijna ongeloofwaardige bedrag €6,50. Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan.

tweedehands roze winterjas jane normantweedehands roze winterjas jane norman

Jas: Jane Norman (tweedehands) | Jurk: H&M | Sjaal: Kruidvat | Laarsjes: Van Haren | Legging: Zeeman | Oorbellen: Kruidvat.

Een tussenjas voor in de de lentezonnestralen

De jas is gemaakt van roze stof met een zig-zagpatroon. Op de onderste foto in dit artikel kun je dat beter zien. De jas sluit met een rij knopen, die zijn bedekt onder een randje stof. Verder zit er een subtiele taille in het model van de jas. Dat vind ik zelf wel een must bij winterjassen, zodat er onder de dikke lagen kleding nog iets van mijn figuur zichtbaar is. Daarnaast heeft de jas fijne zakken. Alleen al ideaal om mijn handen in te steken wanneer ik mijn handschoenen ben vergeten en mijn bevroren vingers wil opwarmen. De jas is daarnaast alleen niet heel warm. Ik zou hem dan ook eerder als tussenjas dragen, waarin ik begin maart van de eerste lentezonnestralen kan genieten.

tweedehands roze winterjas jane norman

Pretty in pink?!

Ik maakte mijn outfit maar meteen helemaal roze. Tja, zuurstok all the way moet best kunnen voor een keer. Onder mijn jas piept nog een stukje van mijn jurkje uit. Daarnaast combineerde ik de jas met mijn nieuwe roze enkellaarsjes van Van Haren. Op de foto’s hieronder kun je zowel het stofje van mijn jas als de schoenen beter zien. De schoenen zijn trouwens ook een gouden vondst die ik laatst deed, maar dan gewoon bij Van Haren. Ik heb de laarsjes pas een paar keer gedragen, maar heb er al zo veel complimentjes over gekregen. Zelfs een onbekende vrouw in het bushokje sprak me aan om te zeggen dat ze mijn schoenen zo leuk vond. Hoe lief!

tweedehands roze winterjas jane norman

Het moge duidelijk zijn: ik ben nogal blij met mijn nieuwe tweedehands roze jas. En dat voor maar € 6,50! Het blijft bizar hoe goedkoop je bij de kringloopwinkel soms de mooiste dingen kunt vinden. Ik heb dan ook in mijn kledingkast inmiddels heel wat tweedehands pareltjes hangen. En deze jas verdient zeker een ereplaatsje tussen mijn beste tweedehands aankopen.

Heb jij ook meerdere winterjassen?

Volg:
Deel:

63 Reacties

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 18:57

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met de laarsjes :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 18:57

   Haha, dankjewel! Ik ben stiekem ook gek op de zuurstoklook!

 1. Janne
  7 februari 2018 / 08:07

  Leuke jas! Ik vind zakken in een jas ook altijd heel belangrijk. Ik heb nu een jas waarvan de zakken gevoerd zijn met heel zachte fleece, heerlijk.
  Kun je de knopen van die andere jas er niet gewoon een keer stevig aannaaien? Ik had een vest waarvan de knopen telkens losgingen en daarvan heb ik gewoon in een keer alle knopen eraf gesloopt en met veel stevig garen aangenaaid. Dat is echt niet zo veel werk, en je kunt daarna zeker zijn dat ze wel vastzitten. Misschien heb je niet de perfecte kleur garen, maar ik kan je zeggen dat dat echt niet op zal vallen.

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:09

   Dankjewel! Jouw jas met fleece in de zakken klinkt ook heel fijn trouwens. Het moet heerlijk zijn om je handen daarin te warmen :)
   Goede tip van het vastnaaien van de knopen! Ik heb ze al een paar keer vastgenaaid, maar helaas gingen de knopen steeds weer los. Misschien moet ik het inderdaad eens met extra stevig garen proberen of desnoods mijn oma (die een stuk handiger is met naald en draad) vragen om te helpen. Het zou geweldig zijn als ik die jas toch weer eens aan kan trekken en de knopen gewoon vastzitten.

  • Smurfigeknutselfan
   7 februari 2018 / 20:09

   Nog een tip; aan de binnenkant nog een knoop naaien. Deze zit dan vast aan de voorste. Dit is voor stevigheid. Misschien baat dat. De tweede kan n kleinere zijn.

   • Romy
    Auteur
    8 februari 2018 / 00:12

    Wat een slim idee inderdaad! Dankjewel voor de tip :) Ik ga eens kijken of dat lukt.

 2. Ling
  7 februari 2018 / 08:20

  De jas staat je goed en is ook mooi! Ik kom eigenlijk nooit bij de Kringloopwinkel.

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:10

   Dankjewel! :) Ik kan je een bezoekje aan de kringloopwinkel trouwens zeker aanraden. Soms kom je er onverwacht echt de mooiste dingen tegen.

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:10

   Dankjewel! Ik ben er ook zó blij mee! :)
   Jane Norman blijft inderdaad echt een heel leuk merk. Ik vind het ook jammer dat de kleding van dat merk niet in Nederland te koop is. IK keek er altijd graag naar bij V&D.

 3. smurfige knutselfan
  7 februari 2018 / 09:02

  Wat een mooie jas, maar je laarsjes zijn inderdaad super. Dat je steeds zo goedkoop een jas vind, ikheb steeds pech dat bij de tweedehands winkel de leuke kleren net niet mijn maat is.
  De jas staat je echt goed, geeft net lente voiral bij de kou als vandaag. Veel plezier met je jas, masr zo te zien zal dat wel lukken! :-)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:13

   Dankjewel voor je lieve reactie! Dat genieten van mijn jas gaat helemaal goed komen :)
   Wat betreft de mazzel in de kringloopwinkel, bij mij is het echt een kwestie van regelmatig een kijkje nemen bij de kringloopwinkel. Regelmatig kom ik met (bijna) niets thuis, maar als ik er maar vaak genoeg kom, kom ik af en toe wel iets echt leuks tegen :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:14

   Dankjewel voor je compliment! En inderdaad, wie weet komen de jassen wel van dezelfde eigenaar, die net zo gek is op roze én Jane Norman als ik :)

 4. 7 februari 2018 / 09:58

  Hij staat je zó leuk!! En dat voor dat geld, echt bizar hihi. Dat kan je dan echt niet laten liggen natuurlijk. :) Hoe doe je dat toch, kleding scoren bij een kringloop winkel? Mij is het nog nooit gelukt…
  Sandra blogde over…Review | Vivera Zigeuner Schnitzel

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:15

   Dankjewwel voor je lieve reactie! :)
   Haha, ik denk dat de truc is dat ik gewoon heel regelmatig naar de kringloopwinkel ga en dat het ook een beetje mazzel is. Bij onze kringloopwinkel hebben ze regelmatig wat liggen, maar ik kan me voorstellen dat dat best wel per kringloopwinkel kan verschillen.

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:16

   Haha, wie weet moet ik nog eens professioneel kringloopshopper worden ;) Maar ik denk dat het al heel erg scheelt dat onze kringloopwinkel gewoon vaak echt leuke dingen heeft hangen.
   Wauw, 5 winterjassen? Dat doet hij goed, zeker voor een man! ;)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:17

   Zo leuk om te horen! Dankjewel! ♥

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:18

   Dankjewel! ♥ Haha, wie weet zijn de jassen inderdaad allebei door dezelfde persoon naar de kringloopwinkel gebracht. Diegene heeft dan in ieder geval wel een goede smaak :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:18

   Wat lief! Dankjewel! :) Ja, het was echt een koopje en ik ben er zo blij mee!

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:18

   Dankjewel voor je lieve reactie! :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:19

   Wauw, wat een goede jas! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij mee bent en die jas dan het liefst nog zo lang mogelijk blijft gebruiken :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:19

   Dankjewel! ♥ Ja, lang leve de luchtigere jassen in de lente straks. Ik kan ook echt niet wachten totdat de temperaturen weer iets gaan stijgen.

 5. 7 februari 2018 / 13:00

  Mooi hoor! Leuk zo’n geslaagde aankoop, staat je goed!
  Groetjes,
  Jantine

 6. 7 februari 2018 / 15:46

  Hahaha, zo herkenbaar van dat je soms maar weet dat je iets nodig hebt als je het ziet. :D Staat je mooi hoor zo’n roze jas! Ik heb ook een roze winterjas in fake fur, dus ik begrijp volledig je liefde voor roze jassen.
  Haydée blogde over…TEST: waarmee moet jij trakteren op het werk?

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:20

   Jouw roze jas klinkt ook echt heel erg mooi! Wat gaaf, zo’n fake fur jas! :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:20

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! :)

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:20

   Dankjewel! :) Ja, roze is echt altijd goed!

 7. 7 februari 2018 / 18:23

  Wat een leuke jas zeg! Ik heb maar 2 winterjassen, waarvan één een ski-jas is voor zulk koud weer als vandaag. Zo’n jas is dan echt noodzakelijk :P
  Simone blogde over…Blijmakers #9

  • Romy
   Auteur
   7 februari 2018 / 19:20

   Dankjewel! Oh, zo’n ski-jas lijkt mij ook heerlijk als het echt koud is buiten. Zo fijn om dan lekker dik ingepakt te zijn :)

 8. 7 februari 2018 / 19:19

  Ik heb er ook meerdere, 1 langere, 1 korte en 1 sportieve.
  Wel niet allemaal in hetzelfde jaar gekocht, een winterjas kan best prijzig zijn.
  Lies blogde over…Laat me slapen

 9. 7 februari 2018 / 20:34

  Hoe toevallig dat je twee keer een roze jas van hetzelfde merk bij die kringloop vindt! Wel héél mooi! Jammer dat hij met de vriestemperaturen nu niet heel warm is, maar je zal hem nog lang genoeg kunnen dragen in de komende maanden. Roze staat je ook echt super mooi vind ik.
  Irene blogde over…Lucardi | Nieuwe sierraden

  • Romy
   Auteur
   8 februari 2018 / 00:14

   Dankjewel! :) Ik kan ook niet wachten totdat ik deze jas binnenkort vaker kan dragen als het iets warmer wordt.

  • Romy
   Auteur
   8 februari 2018 / 00:14

   Dankjewel voor je lieve reactie! :) Het is inderdaad zo leuk om tweedehands dit soort fijne koopjes te scoren.

 10. 8 februari 2018 / 11:16

  Ik vind deze jas misschien nog wel leuker! Echt een mooi model, fraaie stof en erg chique, zo ton sur ton met de sjaal. Ik heb ook een uitgebreide jassencollectie, de meeste jassen zijn wel tweedehands. Ik vind afwisseling heel fijn, vooral omdat ik me ook afwisselend kleed. Korte rokjes, lange jurken, broeken, dat vraagt toch om verschillende jassen.
  Hermien – KouweKleren blogde over…Ik shopte een fair fashionjurkje in de sale bij Tally-Ho

  • Romy
   Auteur
   8 februari 2018 / 19:59

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook erg blij met mijn jas, zeker omdat ik hem zo leuk met andere roze items kan combineren.
   Leuk dat jij ook meerdere (tweedehands) jassen hebt! Soms is het inderdaad zo fijn om een beetje afwisseling te hebben in wat je aantrekt, ook qua jassen.

 11. 8 februari 2018 / 13:58

  Oh die jas en die schoenen zijn zoooo leuk! <3 Ben nu wel een beetje jaloers! Wat fijn dat je zo'n geweldige jas precies in jouw maat en ook nog voor een prikkie kon scoren! Ik wil ook een nieuwe winterjas, maar de winter is over een maand toch al voorbij dus ik wacht wel weer tot volgend jaar. Ik denk dat ik dan ook eens voor een tweedehands exemplaar ga!

  • Romy
   Auteur
   8 februari 2018 / 20:00

   Dankjewel voor je lieve reactie! ♥ Ik voelde me achteraf ook echt een mazzelaar dat ik zo’n mooie jas had gevonden en ook nog eens toffe roze laarsjes tegenkwam bij Van Haren. Hopelijk kun jij volgend jaar ook een mooie winterjas vinden. Het zou al helemaal gaaf zijn als je tweedehands een heel mooie jas kunt vinden :)

 12. Yvonne
  14 februari 2018 / 06:28

  Tip: machinaal opgezette knopen laten bijna altijd los. Ik verstevig ze zelf thuis altijd extra met naald en draad.

  • Romy
   Auteur
   14 februari 2018 / 08:28

   Dankje voor de tip! Ik heb ze zelf al een paar keer vastgenaaid, maar helaas lieten de knopen alsnog steeds weer los. Misschien ga ik mijn oma maar even om hulp vragen. Die is net iets handiger met naald en draad ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge