Vorig jaar rond deze tijd tikte ik tweedehands een prachtige roze winterjas van Jane Norman op de kop. Eentje waar ik stomtoevallig tegenaan liep en die perfect paste. Helaas bleken de knopen van die jas al snel keer op keer los te laten, waardoor de jas nu vooral voor de sier in de kast hangt. Maar guess what… afgelopen week vond ik bij diezelfde kringloopwinkel (alweer stomtoevallig!) alweer een roze winterjas. In mijn maat en ook van Jane Norman. Tja, toevallig of niet, je begrijpt vast wel dat deze jas mee naar huis moest. Ik laat je graag met trots mijn nieuwe (tweedehands) roze winterjas zien.

tweedehands roze winterjas jane norman

Een roze winterjas voor €6,50 (!)

Qua winterjas was ik eigenlijk voor dit jaar al voorzien. Ik ben nog elke dag dolblij met mijn donkerblauwe vintage winterjas van Top Vintage. Die jas is mooi lang, heeft een prachtig ceintuur en een klokkende rok en zit ook nog eens geweldig warm. Ik hoop nog járen met die jas te doen en zocht dan ook niet per se een alternatief. Maar ja, soms kom je een item tegen waarvan je pas beseft hoe hard je het nodig hebt als je het ziet hangen. Herkenbaar? Dat had ik dus met deze roze jas. En zie zo’n mooie jas maar eens in het rek te laten hangen als er een prijskaartje aan hangt met daarop het bijna ongeloofwaardige bedrag €6,50. Ik kon de verleiding dan ook niet weerstaan.

tweedehands roze winterjas jane norman

tweedehands roze winterjas jane norman

Jas: Jane Norman (tweedehands) | Jurk: H&M | Sjaal: Kruidvat | Laarsjes: Van Haren | Legging: Zeeman | Oorbellen: Kruidvat.

Een tussenjas voor in de de lentezonnestralen

De jas is gemaakt van roze stof met een zig-zagpatroon. Op de onderste foto in dit artikel kun je dat beter zien. De jas sluit met een rij knopen, die zijn bedekt onder een randje stof. Verder zit er een subtiele taille in het model van de jas. Dat vind ik zelf wel een must bij winterjassen, zodat er onder de dikke lagen kleding nog iets van mijn figuur zichtbaar is. Daarnaast heeft de jas fijne zakken. Alleen al ideaal om mijn handen in te steken wanneer ik mijn handschoenen ben vergeten en mijn bevroren vingers wil opwarmen. De jas is daarnaast alleen niet heel warm. Ik zou hem dan ook eerder als tussenjas dragen, waarin ik begin maart van de eerste lentezonnestralen kan genieten.

tweedehands roze winterjas jane norman

Pretty in pink?!

Ik maakte mijn outfit maar meteen helemaal roze. Tja, zuurstok all the way moet best kunnen voor een keer. Onder mijn jas piept nog een stukje van mijn jurkje uit. Daarnaast combineerde ik de jas met mijn nieuwe roze enkellaarsjes van Van Haren. Op de foto’s hieronder kun je zowel het stofje van mijn jas als de schoenen beter zien. De schoenen zijn trouwens ook een gouden vondst die ik laatst deed, maar dan gewoon bij Van Haren. Ik heb de laarsjes pas een paar keer gedragen, maar heb er al zo veel complimentjes over gekregen. Zelfs een onbekende vrouw in het bushokje sprak me aan om te zeggen dat ze mijn schoenen zo leuk vond. Hoe lief!

tweedehands roze winterjas jane norman

Het moge duidelijk zijn: ik ben nogal blij met mijn nieuwe tweedehands roze jas. En dat voor maar € 6,50! Het blijft bizar hoe goedkoop je bij de kringloopwinkel soms de mooiste dingen kunt vinden. Ik heb dan ook in mijn kledingkast inmiddels heel wat tweedehands pareltjes hangen. En deze jas verdient zeker een ereplaatsje tussen mijn beste tweedehands aankopen.

Heb jij ook meerdere winterjassen?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 februari 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Prachtige jas, staat je goed! Geweldig om zoiets moois voor zo’n prijsje op de kop te tikken! Ik heb meerdere winterjassen en wissel graag af 🙂

 2. Marije 7 februari 2018 op 6:55 am - Beantwoord

  Staat je goed! De laarsjes zijn ook geweldig

 3. Neverdullmoments 7 februari 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Wat toevallig dat je precies weer zo’n jas hebt gevonden, super leuk! Staat je heel goed hoor, die zuurstoklook 😀

  • Romy 7 februari 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met de laarsjes 🙂

  • Romy 7 februari 2018 op 6:57 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel! Ik ben stiekem ook gek op de zuurstoklook!

 4. Janne 7 februari 2018 op 8:07 am - Beantwoord

  Leuke jas! Ik vind zakken in een jas ook altijd heel belangrijk. Ik heb nu een jas waarvan de zakken gevoerd zijn met heel zachte fleece, heerlijk.
  Kun je de knopen van die andere jas er niet gewoon een keer stevig aannaaien? Ik had een vest waarvan de knopen telkens losgingen en daarvan heb ik gewoon in een keer alle knopen eraf gesloopt en met veel stevig garen aangenaaid. Dat is echt niet zo veel werk, en je kunt daarna zeker zijn dat ze wel vastzitten. Misschien heb je niet de perfecte kleur garen, maar ik kan je zeggen dat dat echt niet op zal vallen.

  • Romy 7 februari 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Jouw jas met fleece in de zakken klinkt ook heel fijn trouwens. Het moet heerlijk zijn om je handen daarin te warmen 🙂
   Goede tip van het vastnaaien van de knopen! Ik heb ze al een paar keer vastgenaaid, maar helaas gingen de knopen steeds weer los. Misschien moet ik het inderdaad eens met extra stevig garen proberen of desnoods mijn oma (die een stuk handiger is met naald en draad) vragen om te helpen. Het zou geweldig zijn als ik die jas toch weer eens aan kan trekken en de knopen gewoon vastzitten.

  • Smurfigeknutselfan 7 februari 2018 op 8:09 pm - Beantwoord

   Nog een tip; aan de binnenkant nog een knoop naaien. Deze zit dan vast aan de voorste. Dit is voor stevigheid. Misschien baat dat. De tweede kan n kleinere zijn.

   • Romy 8 februari 2018 op 12:12 am - Beantwoord

    Wat een slim idee inderdaad! Dankjewel voor de tip 🙂 Ik ga eens kijken of dat lukt.

 5. Ling 7 februari 2018 op 8:20 am - Beantwoord

  De jas staat je goed en is ook mooi! Ik kom eigenlijk nooit bij de Kringloopwinkel.

  • Romy 7 februari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik kan je een bezoekje aan de kringloopwinkel trouwens zeker aanraden. Soms kom je er onverwacht echt de mooiste dingen tegen.

 6. Lesley 7 februari 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Wat een pareltje! Jeetje wat een mooie jas. Echt mazzel! Ik vind het nog steeds jammer dag je Jane norman niet meer in de Nederlandse winkels kunt kopen. Blijft een gaaf merk.

  • Romy 7 februari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben er ook zó blij mee! 🙂
   Jane Norman blijft inderdaad echt een heel leuk merk. Ik vind het ook jammer dat de kleding van dat merk niet in Nederland te koop is. IK keek er altijd graag naar bij V&D.

 7. Rianne 7 februari 2018 op 8:58 am - Beantwoord

  Mooie jas! Vind ook dat je ‘m erg leuk hebt gecombineerd met de sjaal en laarsjes 🙂

 8. smurfige knutselfan 7 februari 2018 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een mooie jas, maar je laarsjes zijn inderdaad super. Dat je steeds zo goedkoop een jas vind, ikheb steeds pech dat bij de tweedehands winkel de leuke kleren net niet mijn maat is.
  De jas staat je echt goed, geeft net lente voiral bij de kou als vandaag. Veel plezier met je jas, masr zo te zien zal dat wel lukken! 🙂

  • Romy 7 februari 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! 🙂

  • Romy 7 februari 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Dat genieten van mijn jas gaat helemaal goed komen 🙂
   Wat betreft de mazzel in de kringloopwinkel, bij mij is het echt een kwestie van regelmatig een kijkje nemen bij de kringloopwinkel. Regelmatig kom ik met (bijna) niets thuis, maar als ik er maar vaak genoeg kom, kom ik af en toe wel iets echt leuks tegen 🙂

 9. Maaike 7 februari 2018 op 9:09 am - Beantwoord

  Wat toevallig! Ik vraag mij dan meteen af; zouden beiden jassen van dezelfde eigenaar komen? Maar de jas staat je wederom super goed! Zeker met die laarsjes erbij!

  • Romy 7 februari 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! En inderdaad, wie weet komen de jassen wel van dezelfde eigenaar, die net zo gek is op roze én Jane Norman als ik 🙂

 10. Sandra 7 februari 2018 op 9:58 am - Beantwoord

  Hij staat je zó leuk!! En dat voor dat geld, echt bizar hihi. Dat kan je dan echt niet laten liggen natuurlijk. 🙂 Hoe doe je dat toch, kleding scoren bij een kringloop winkel? Mij is het nog nooit gelukt…

  • Romy 7 februari 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Dankjewwel voor je lieve reactie! 🙂
   Haha, ik denk dat de truc is dat ik gewoon heel regelmatig naar de kringloopwinkel ga en dat het ook een beetje mazzel is. Bij onze kringloopwinkel hebben ze regelmatig wat liggen, maar ik kan me voorstellen dat dat best wel per kringloopwinkel kan verschillen.

 11. Johanne 7 februari 2018 op 10:11 am - Beantwoord

  Noujaaaa zeg! Ik wil echt een keertje met je mee hoor ;p. Je vindt altijd de leukste dingen en deze jas staat je ook weer supergoed! Ik heb zelf overigens maar één winterjas en misschien maar twee jassen voor de zomer, maar mijn vriend is helemaal jassengek en heeft misschien wel vijf winterjassen haha.

  • Romy 7 februari 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Haha, wie weet moet ik nog eens professioneel kringloopshopper worden 😉 Maar ik denk dat het al heel erg scheelt dat onze kringloopwinkel gewoon vaak echt leuke dingen heeft hangen.
   Wauw, 5 winterjassen? Dat doet hij goed, zeker voor een man! 😉

 12. Loes 7 februari 2018 op 10:24 am - Beantwoord

  Wauw, wat een koopje! Staat je echt heel goed!

 13. Melissa 7 februari 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Voor dat geld!!! Wauw. Die klaar staat je ook zo gaaf!

 14. Linda 7 februari 2018 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een leukerd, en zó Romy! 🙂

 15. Jessica J. 7 februari 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Helemaal Romy! Staat je erg goed, deze! Ik vraag me af of beide jassen toevallig van dezelfde persoon komen. 🙂

 16. Anniek 7 februari 2018 op 10:52 am - Beantwoord

  Kleur van de jas staat echt prachtig bij jou mooie haarkleur! En maar 6,50€?

  • Romy 7 februari 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Dankjewel! ♥ Haha, wie weet zijn de jassen inderdaad allebei door dezelfde persoon naar de kringloopwinkel gebracht. Diegene heeft dan in ieder geval wel een goede smaak 🙂

  • Romy 7 februari 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! 🙂 Ja, het was echt een koopje en ik ben er zo blij mee!

 17. Els 7 februari 2018 op 11:12 am - Beantwoord

  Wow, die jas wil ik ook wel :-). Hij staat je fantastisch :-).

 18. Marloes 7 februari 2018 op 11:45 am - Beantwoord

  Ohh wat een mooie jas! Echt een heerlijk kleurtje. Zelf heb ik maar een winterjas die nu al zo’n 5 jaar meegaat. En ik ben nog lang niet van plan een nieuwe te kopen, haha.

  • Romy 7 februari 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een goede jas! Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij mee bent en die jas dan het liefst nog zo lang mogelijk blijft gebruiken 🙂

 19. Anna 7 februari 2018 op 11:54 am - Beantwoord

  Wat een mooie jas, echt een goede koop zeg! De kleur is onwijs mooi en past helemaal bij je! Ik kan ook niet wachten tot het lente is en ik weer wat luchtigere jassen aankan, yay!

  • Romy 7 februari 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! ♥ Ja, lang leve de luchtigere jassen in de lente straks. Ik kan ook echt niet wachten totdat de temperaturen weer iets gaan stijgen.

 20. Jantine 7 februari 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Mooi hoor! Leuk zo’n geslaagde aankoop, staat je goed!
  Groetjes,
  Jantine

 21. Haydée 7 februari 2018 op 3:46 pm - Beantwoord

  Hahaha, zo herkenbaar van dat je soms maar weet dat je iets nodig hebt als je het ziet. 😀 Staat je mooi hoor zo’n roze jas! Ik heb ook een roze winterjas in fake fur, dus ik begrijp volledig je liefde voor roze jassen.

  • Romy 7 februari 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 7 februari 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Jouw roze jas klinkt ook echt heel erg mooi! Wat gaaf, zo’n fake fur jas! 🙂

 22. Vivian 7 februari 2018 op 3:48 pm - Beantwoord

  Staat je zo leuk! Met die laarsjes en sjaal erbij is het echt helemaal Romy 🙂

  • Romy 7 februari 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Wat een lieve reactie! Dankjewel! 🙂

 23. Edith-Sofia 7 februari 2018 op 5:43 pm - Beantwoord

  Wat een leuke jas! Ben gek op roze <3

 24. Simone 7 februari 2018 op 6:23 pm - Beantwoord

  Wat een leuke jas zeg! Ik heb maar 2 winterjassen, waarvan één een ski-jas is voor zulk koud weer als vandaag. Zo’n jas is dan echt noodzakelijk 😛

  • Romy 7 februari 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ja, roze is echt altijd goed!

  • Romy 7 februari 2018 op 7:20 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Oh, zo’n ski-jas lijkt mij ook heerlijk als het echt koud is buiten. Zo fijn om dan lekker dik ingepakt te zijn 🙂

 25. Lies 7 februari 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

  Ik heb er ook meerdere, 1 langere, 1 korte en 1 sportieve.
  Wel niet allemaal in hetzelfde jaar gekocht, een winterjas kan best prijzig zijn.

 26. Irene 7 februari 2018 op 8:34 pm - Beantwoord

  Hoe toevallig dat je twee keer een roze jas van hetzelfde merk bij die kringloop vindt! Wel héél mooi! Jammer dat hij met de vriestemperaturen nu niet heel warm is, maar je zal hem nog lang genoeg kunnen dragen in de komende maanden. Roze staat je ook echt super mooi vind ik.

 27. Sara | MevrouwMiauw 7 februari 2018 op 10:15 pm - Beantwoord

  Wauw Romy, wat een prachtige jas! Het lijkt net alsof deze jas voor je gemaakt is. Hij past perfect en de kleur staat je ontzettend goed. Geweldig om zulke leuke koopjes te scoren he?

  • Romy 8 februari 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Ik kan ook niet wachten totdat ik deze jas binnenkort vaker kan dragen als het iets warmer wordt.

  • Romy 8 februari 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂 Het is inderdaad zo leuk om tweedehands dit soort fijne koopjes te scoren.

 28. Hermien - KouweKleren 8 februari 2018 op 11:16 am - Beantwoord

  Ik vind deze jas misschien nog wel leuker! Echt een mooi model, fraaie stof en erg chique, zo ton sur ton met de sjaal. Ik heb ook een uitgebreide jassencollectie, de meeste jassen zijn wel tweedehands. Ik vind afwisseling heel fijn, vooral omdat ik me ook afwisselend kleed. Korte rokjes, lange jurken, broeken, dat vraagt toch om verschillende jassen.

  • Romy 8 februari 2018 op 7:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook erg blij met mijn jas, zeker omdat ik hem zo leuk met andere roze items kan combineren.
   Leuk dat jij ook meerdere (tweedehands) jassen hebt! Soms is het inderdaad zo fijn om een beetje afwisseling te hebben in wat je aantrekt, ook qua jassen.

 29. Lianne 8 februari 2018 op 1:58 pm - Beantwoord

  Oh die jas en die schoenen zijn zoooo leuk! <3 Ben nu wel een beetje jaloers! Wat fijn dat je zo'n geweldige jas precies in jouw maat en ook nog voor een prikkie kon scoren! Ik wil ook een nieuwe winterjas, maar de winter is over een maand toch al voorbij dus ik wacht wel weer tot volgend jaar. Ik denk dat ik dan ook eens voor een tweedehands exemplaar ga!

 30. Zo simpel is dan geluk 10 februari 2018 op 5:42 pm - Beantwoord

  Helemaal leuk, een geweldige koop!