tweede13

Tweedehands vondsten | De allermooiste jas, gekleurde jurk & meer

 • 21 februari 2022
 • 18 Reacties
Categorieën: Lifestyle

In tweedehands winkels voel ik me als een kind in een snoepwinkel. Bart ziet het al aan mijn ogen: die worden direct groter en mijn mondhoeken gaan (vanachter mijn mondkapje) omhoog zodra ik een stap in een tweedehands winkel zet. Die glimlach neemt alleen maar toe als ik ook nog de winkel uitloop met mooie vondsten. En laat ik daar de afgelopen tijd nu net mazzel mee hebben gehad! Zowel van mijn bezoekje aan de kringloopwinkel als van Appel & Ei kwam ik thuis met een tas vol mooie dingen. Het meest gelukkig ben ik met mijn nieuwe jas, maar ook mijn andere koopjes zijn een schot in de roos. Ik laat ze je zien!

legergroen vest

Legergroen vest HEMA – € 4,00

Vorige week zaterdag was ik bij de kringloopwinkel te vinden. Ik was hard op zoek naar een nieuw vest. En grappig genoeg dacht ik die ochtend nog “Een groen vest zou helemaal leuk zijn!”. In die kleur heb ik nog niets vestachtigs, terwijl ik wel een aantal jurken heb waar legergroen perfect bij past. Ik geloof dat ik vaker zo’n gedachte het universum in moet slingeren, want bij de kringloopwinkel kwam ik precies in die kleur een vest tegen. En dan ook net het model waar ik zo gek op ben: een tikkeltje oversized, maar niet té. Op de foto zie je trouwens het glittertje in het vest niet. Maar in het echt glinstert het ook nog eens heel mooi. Het schot in de roos dus waar ik het net over had!

steps jurk blauw

Blauwe jurk van Steps – € 5,00

Er zijn niet heel veel kledingwinkels waar ik vaste klant ben, maar bij Steps moest ik altijd even binnen spieken of ze iets nieuws hadden. Balen voor mij dus dat juist die lievelingswinkel vorig jaar zijn faillissement heeft aangevraagd! Ik werd dan ook extra blij toen ik bij de kringloopwinkel een jurk van Steps zag hangen. Het is een chique gala-achtige jurk in het donkerblauw, die boven lekker wijd zit (perfect als je een opgeblazen buik hebt na een etentje!), maar een wat meer nauwsluitende onderkant heeft. Toen ik het jurkje voor het eerst aan had en een blik in de passpiegel wierp, voelde ik me haast alsof ik op het punt stond naar een feestje te gaan. Was niet het geval, maar een feestoutfit in de kast hebben hangen is altijd fijn! Ook zonder feestjes.

h&m gekleurde jurk

Bloemenjurk van H&M – € 19,95 bij Appel & Ei

Afgelopen zondag ging ik naar Appel & Ei. Enerzijds om kleding in te leveren die ik daar zelf te koop wil aanbieden. Anderzijds wist ik zelf ook wel dat ik niet met lege handen thuis zou komen. Het eerste item waar ik als een blok voor viel, is deze fantastische bloemenjurk. Hij komt oorspronkelijk van H&M en reikt bijna tot aan mijn enkels. Het is zo’n mooie zwierjurk waarin je ’s zomers op vakantie kunt rond paraderen over het strand, maar die je ’s winters ook prima met laarzen eronder en een dik vest eroverheen kunt aantrekken. Zó mijn ding! Drie keer raden wat ik één dag later al aan had met een vest eroverheen… deze nieuwe kledingliefde!

P.S. De prijzen zijn bij Appel & Ei wat hoger dan bij een standaard kringloopwinkel. Maar ik vind Appel & Ei oprecht een geweldige winkel. Alles wat er hangt, is mooi schoon en van goede kwaliteit. En je kunt er ook zelf je oude items inleveren, waardoor je tegoed opbouwt om iets van uit te zoeken. Er zitten filialen door het hele land, dus misschien ook bij jou in de buurt. Wees gewaarschuwd: deze winkel is verslavend – ik spreek uit ervaring!

blauw vest

Lila vest van Zara – € 9,95 bij Appel & Ei

Zo zit je nog om vesten verlegen, en zo ben je opeens twee vesten rijker. Alsof het zo had moeten zijn! In lila of hemelsblauw (hoe noem je deze kleur?) had ik nog bijna niets liggen, terwijl dat wel een kleur is die ik geweldig mooi vind. Duikelde ik zomaar dit mooie vest op bij Appel & Ei! Het deed me denken aan het bordeauxrode oversized vest waar ik elk najaar in leef. Als ik zeg dat ik het twee dagen per week draag, is dat niet eens overdreven. Dit blauwe vest is daar nu een mooie aanvulling op. Wat ga ik hier veel plezier aan beleven!

Het vest bleek in het pashokje ook nog eens perfect te matchen met de bloemenjurk hierboven. Precies die combinatie heb ik dan ook as we speak aan. Geduldig mijn nieuwe (tweedehands) kleding in de kast laten hangen, is niet aan mij besteed 😉

and other stories jas beige
and other stories jas beige

De meest geweldige tweedehands vondst (tenminste, vind ik dan!) heb ik tot het eind bewaard. Toen ik deze mantel zag hangen, kon ik alleen maar heel hard hopen dat hij zou passen. Ik vind lange mantels geweldig, vooral in de lente en herfst (voor de koude winterdagen zweer ik tegenwoordig bij mijn felgekleurde eskimo-jas!). Ik heb al een paar winters hard gezocht naar geruite mantels, maar had daarbij nogal een wensenlijst. Zo houd ik niet van de Schotse ruit, wil ik altijd een ceintuur bij een jas, heb ik het liefst een jas met zakken en maken veel tinten beige mij lijkbleek (oftewel: no-go!). Tot nu toe had de jassenzoektocht me dan ook niet veel meer dan een paar teleurstellingen opgeleverd. Totdat ik bij de hoek met ‘Goudappeltjes’ (de wat duurdere pareltjes bij Appel & Ei) deze jas tegen het charmante lijf liep.

De jas is van het merk & Other Stories, een prachtig merk met mooie kwaliteit jassen. Wel wat prijzig in de winkel alleen. Ik voelde me dan ook een enorme mazzelaar dat ik deze jas met het kaartje er nog aan bij Appel & Ei zag hangen voor een fractie van de nieuwprijs. Hij bleek aan alle kanten perfect te zitten; zelfs de mouwen sluiten prima aan op mijn niet al te brede schouders. Ik was in de zevende hemel en rekende er dan ook glunderend dit bedrag voor af. Niet de goedkoopste tweedehands jas, wel eentje waarvan ik zeker weet dat ik er nog heel lang blij van word.

Wat was jouw laatste tweedehands aanwinst?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 21 februari 2022 op 7:30 am - Beantwoord

  Allemaal mooie items, maar ik snap wel dat je die jas je beste vondst noemt. Zó mooi en ook zó helemaal Romy.

 2. Darina 21 februari 2022 op 8:21 am - Beantwoord

  Prachtige aankopen. De jas is echt een blikvanger. Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent! Heel veel draagplezier.

 3. Daenelia 21 februari 2022 op 9:13 am - Beantwoord

  Ontzettend leuke jas! Wat jij toch altijd vindt in tweedehandswinkels. En dan zeg je ook nog dat je geen geduld hebt?? Ik vind zelf nooit iets. Ik denk dat het komt omdat jij er dubbel-plezier aan beleeft: eerst zoeken en dan ook blij zijn met wat je vindt. Tja, en als je ruimte hebt gemaakt in je kledingkast, moet je het ook weer vullen, toch?

  • Romy 22 februari 2022 op 9:56 pm - Beantwoord

   Haha, in tweedehands winkels heb ik blijkbaar opeens een stuk meer geduld. Ik denk dat het net wat je zegt is inderdaad: ik vind zowel het zoeken naar items als het scoren ervan leuk. En hoe vaker je gaat, hoe vaker je ook iets vindt 🙂

 4. Johanna 21 februari 2022 op 9:14 am - Beantwoord

  Mooie kleding, maar ik vind die kleding van H&M en ZARA nog relatief duur tweedehands, of waren dat speciale modellen? Die blauwe jurk is heel mooi. Echt voor een feestje of zo.

  • Romy 22 februari 2022 op 9:56 pm - Beantwoord

   Dank je! Het klopt inderdaad dat Appel & Ei wat prijziger is. Ik vermoed dat de jurk bij H&M ook wel wat duurder zal zijn geweest; hij is ook van een mooie stof. Het vest van Zara lijkt me niet heel dure kwaliteit. Maar bij Appel & Ei heb ik het er wel voor over, omdat de items er bijna altijd als nieuw uitzien.

 5. Lilian Visser 21 februari 2022 op 10:51 am - Beantwoord

  Haha, bij tweedehands denk ik niet meteen aan spullen van €79. Maar leuke dingen hoor! Ik realiseer me soms ook dat de leukste kleding die ik heb uit de tweedehands winkel komt. Inderdaad omdat je dan ‘dure’ kleding kunt kopen voor een budget prijs.

  • Romy 22 februari 2022 op 9:57 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb ook even moeten wennen aan dat soort prijzen voor tweedehands kleding. Maar ik probeer me nu maar te bedenken dat die jas nieuw meer dan 200 euro had gekost, en dan is het alsnog soort van budgetproof 😛

 6. bychristiana 21 februari 2022 op 11:00 am - Beantwoord

  Ik vind die blauwe jurk van Steps ook erg leuk! Ik kwam ‘vroeger’ (altijd ik dit woord gebruik, voel ik me zo oud, haha) ook graag bij Steps.

 7. Meaghan 21 februari 2022 op 11:18 am - Beantwoord

  Wow, die mantel is mooi! Ben benieuwd hoe die je gaat staan! Dat is ook wel iets wat ik zelf zou kopen! En die jurk van Steps vind ik ook prachtig, mooie blauwe kleur!

 8. Giovanna Jansen 21 februari 2022 op 11:43 am - Beantwoord

  Leuke items, helemaal jij!

 9. Saskia 21 februari 2022 op 12:04 pm - Beantwoord

  Mijn 2de hands aanwinsten komen allemaal van Vinted zoals je weet haha 😉 Nog 2 verjaardagscadeautjes alvast gescoord voor Noa (ja het is pas in Juli maar toch, ik begin lekker vroeg) Verder wil ik deze week weer eens naar de kringloop gaan, lang niet geweest dus extra leuk! Geniet van je aankoopjes.

  • Romy 23 februari 2022 op 7:38 am - Beantwoord

   Superleuk dat je deze week weer langs de kringloopwinkel wilt gaan! Hopelijk kom je er iets leuks tegen 🙂
   En tof dat je al twee cadeaus voor Noa in huis hebt! Zeker met tweedehands spullen kun je daar maar beter op tijd bij zijn 🙂

 10. Geke 21 februari 2022 op 1:05 pm - Beantwoord

  Wat een leuke schatten heb je weer gevonden!
  En zo fijn dat de jas als gegoten zit. Echt een mooi gelukje!

  Ik heb de Harry Potter boeken tweedehands via Vinted op de kop getikt. Morgen om de laatste gaan en dan alles (her)lezen natuurlijk.

 11. Anouk 21 februari 2022 op 2:21 pm - Beantwoord

  Wauw wat een prachtige jas! Appel en ei vind ik ook zo’n fijne winkel, ik vind het daar ook makkelijker om voor broeken te slagen dan in de normale kringloop 🙂

 12. Lotte 21 februari 2022 op 5:08 pm - Beantwoord

  Oeh, dat ziet er allemaal prachtig uit! De Appel & Ei is zó’n fijne winkel. Ik kijk alleen nooit bij de Goudappeltjes, maar nu ik die jas zie moet ik dat misschien toch maar een keer gaan doen!

 13. Irene 23 februari 2022 op 9:06 pm - Beantwoord

  Jammer dat we hier geen Appel en ei hebben. Of misschien maar goed ook, voor mijn portemonnee 😉
  Je hebt weer mooie spullen op de kop kunnen tikken zeg! Ik ben vooral fan van je jas en dat vest.

 14. Janne 25 februari 2022 op 8:58 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijkmakende buit weer. Ik vind het lila vest het mooiste, met leuke knopen en fijn grof breiwerk. Als er nog een paar koude dagen komen, kun je er lekker in wegkruipen! 🙂

Recente blogs

IJ-hallen shoplog | Roze vazen, vintage jurk & meer

24 september 2019|Lifestyle|

Het was alweer een paar maanden geleden dat ik voor het laatst de IJ-hallen bezocht. Regenbuien, leuke afspraken of het huishouden - er kwam steeds wat tussendoor. Ik was dan ook nogal enthousiast toen ik ontdekte dat de IJ-hallen op mijn vrije zondagmiddag plaatsvonden. Ik kwam met een zware buit thuis dit keer dankzij een prachtige vaas die ik op de kop tikte. Ik laat je mijn nieuwe tweedehands aankopen voor in de kledingkast en voor mijn interieur met plezier zien.

Doorpakker of niet, deze 9 dingen stel ik liever uit!

7 december 2019|Persoonlijk|

Over het algemeen ben ik een doorpakker. Ik houd van concrete lijstjes met actiepunten. En die actiepunten vink ik liever vandaag dan morgen van mijn to-do-list af. Ik race dan ook regelmatig als een onrustige wervelwind door mijn huis. Pas als de was gedaan is en mijn mailbox is bijgewerkt, heb ik de rust in mijn kont om op een stoel neer te ploffen. Toch heb ik wel de nodige klussen waarbij het tegenovergestelde geldt. Die doe ik liever morgen. Of nee, overmorgen. Deze 9 dingen staan bij mij bovenaan de uitstellijst.

Liever voor mezelf zijn | 9 dingen die ik nu anders doe

20 augustus 2020|Persoonlijk, Zelfliefde|

Liever voor mezelf zijn is een proces dat volgens mij nooit stopt. Ik ben nu al een heel stuk liever dan een paar jaar of zelfs een paar maanden geleden. Verbeterpuntjes zijn er altijd, maar in het kader van "lief zijn voor mezelf" focus ik me vandaag maar eens op de dingen die al verrassend goed (of beter) gaan. Dit zijn 9 dingen waarin ik de laatste tijd een stuk liever voor mezelf ben geworden.