Blond17 2

Ik ging naar de kringloopwinkel en ik nam mee… (deel II)

 • 4 maart 2018
 • 42 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Tweedehands vondsten, ik ben er gek op. Extra bijzonder vind ik het als een halfuurtje rondkijken bij de plaatselijke kringloopwinkel me onverwachte ‘schatten’ oplevert. Ook de afgelopen tijd heb ik weer wat leuke dingen opgeduikeld in onze plaatselijke kringloopwinkel en die laat ik je graag zien. Zo kon ik voor een prikkie mijn dvd-verzameling flink uitbreiden, kwam ik een mooi cadeau voor mijn oma tegen en vond ik de perfecte wie-mooi-wil-zijn-moet-pijn-lijden-schoenen voor weinig geld. Nieuwsgierig? Lees snel verder om mijn aankopen te bekijken.

tweedehands vondsten dvd's

tweedehands vondsten dvd's

Stapel dvd’s

Onze kringloopwinkel had laatst een aanbieding: 5 dvd’s voor € 1,00. Dat liet ik me uiteraard geen twee keer zeggen. Ik sloeg in totaal zelfs meer dan 5 dvd’s in, waarvan je er een paar hierboven ziet. Zo kocht ik een dvd-box met het hele eerste seizoen van Glee. Die vrolijke serie wilde ik al lange tijd zien, maar zonder Netflix kwam daar helaas niet zo veel van. Wat een mazzel dat ik nu voor weinig geld toch eigenaar ben van seizoen 1! Ook kan ik binnenkort afleveringen gaan kijken van Grey’s Anatomy dankzij de dvd-box die ik van die serie vond. En ook qua films hoef ik me niet te vervelen dankzij mijn nieuwe vondsten. Vooral met Marley & Me ben ik blij. Dat is een van de weinige films waar ik ooit heel wat tranen om heb gelaten. Iets met een familie en een onwijs lieve Golden Retriever. Ik kan niet wachten om die film nog eens te kijken.

tweedehands vondsten de mythes van geluk

De mythes van geluk

Eerlijk is eerlijk, ik heb nog aardig wat ongelezen boeken van de kringloopwinkel liggen. Toch wilde ik daar voor € 1 best nóg een boek aan toevoegen. Dit boek met de titel De mythes van geluk trok direct mijn aandacht. Het boek kijkt op een meer sceptische manier naar wat mensen gelukkig maakt en alle inzichten zijn wetenschappelijk onderbouwd. Mijn docenten van de universiteit zouden vast trots op me zijn dat ik dit lees, maar bovenal lijkt het me gewoon een erg interessant boek. Nu nog wat leestijd vinden, maar ik hoop binnenkort uitgebreid van dit leeswerk te genieten.

tweedehands vondsten laarzen

(Misschien iets té) hoge hakken

“Zo, kun jij daarop lopen?”, vroeg de medewerkster van de kringloopwinkel me toen ik deze schoenen afrekende. Tja, ik antwoordde maar wijs dat ik de schoenen vooral met plezier naar zitgelegenheden zal dragen. Heel comfortabel lopen ze niet, maar mooi vind ik ze wel. Door de veters kun je de laarsjes zo strak dichtmaken als je wilt en ik vind de lengte zelf ook heel mooi. Ik ga ze binnenkort dan ook met plezier dragen tijdens een dag die ik grotendeels achter mijn bureau doorbreng op het werk. Voor deze laarsjes betaalde ik overigens maar € 3,50.

tweedehands vondsten de jongens tegen de meisjes

De jongens tegen de meisjes

Eigenlijk speel ik niet zo vaak spelletjes, maar wat luchtigere spellen kan ik vaak wel waarderen. Daar is dit spel van ‘De jongens tegen de meisjes’ het perfecte voorbeeld van. Ik keek dit programma lange tijd op tv en vind het sowieso wel leuk om met bijvoorbeeld vrienden te discussiëren over verschillen tussen mannen en vrouwen. Met dit spel kun je daar op een grappige manier eens een hele avond aan wijden. En tja, € 1 voor een paar avondjes plezier is natuurlijk best prima. Voor dat geld heb je normaal niet eens één drankje.

tweedehands vondsten marjolein bastin boek

tweedehands vondsten marjolein bastin boek

Boek van Marjolein Bastin

Als kind was ik altijd al onder de indruk van de tekeningen van Marjolein Bastin die ik in mijn moeders oude Libelles tegenkwam. Nog steeds vind ik haar tekeningen van bloemen, planten en dieren prachtig. Omdat ook mijn oma groot fan is van Marjolein Bastins unieke tekenwerk, kon ik dit grote boek (A4-formaat) van Marjolein Bastin dan ook niet laten liggen. Mijn oma kan momenteel wel een oppepper gebruiken, dus deed ik haar dit boek cadeau. Hopelijk beleeft ze er veel plezier aan om de mooie tekeningen te bekijken en de verhalen over de natuur in het boek te lezen.

Hoe vind ik dit soort tweedehands schatten?

Ben je nu benieuwd hoe ik dit soort tweedehands schatten opduikel? Lees dan dit artikel met mijn 6 tips voor tweedehands shoppen. Veel winkelplezier!

Wat voor spelletjes speel jij het liefst?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 4 maart 2018 op 6:43 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je gescoord!

 2. Yvonne 4 maart 2018 op 7:15 am - Beantwoord

  Goed geslaagd zeg!

 3. Susan 4 maart 2018 op 7:39 am - Beantwoord

  Leuke dingen! Grey’s Anatomy is zoo leuk! Echt 1 van mijn favoriete serie.

 4. Neverdullmoments 4 maart 2018 op 7:55 am - Beantwoord

  Gave laarsjes! Prima zitschoenen inderdaad haha! Heerlijk, tweedehands winkelen 🙂 Ik heb van de week ook weer een shirtje, een boek en een mooie vaas op de kop getikt 🙂

  • Romy 4 maart 2018 op 10:43 am - Beantwoord

   Oh gaaf! Zo te horen heb jij ook heel wat leuke tweedehands vondsten gedaan 🙂 Het vaasje zag ik volgens mij op Instagram voorbijkomen. Die is echt heel leuk!

 5. Maaike 4 maart 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Greys anatomy is echt mijn favoriete serie! Leuk dat je er ook mee gaat beginnen! Er zijn eventueel ook DVD’s van te leen bij de bieb.

  • Romy 4 maart 2018 op 10:44 am - Beantwoord

   Ja, ik ben ook zo benieuwd naar die serie! Volgens mij zijn er ook inmiddels heel wat seizoenen van gemaakt, dus ik kan er vast nog even mee vooruit. Als ik klaar ben met seizoen 1, ga ik zeker eens bij de bieb kijken voor een volgend seizoen. Bedankt voor de tip! 🙂

 6. Aneta 4 maart 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  De laarsjes zijn echt heel leuk! Dvd’s koop ik echt nooit, meestal downloaden wij films

  • Romy 4 maart 2018 op 10:45 am - Beantwoord

   Films downloaden is inderdaad ook wel een slim idee! Ik koop zelf dvd’s eigenlijk alleen maar tweedehands, omdat ik de meeste films 1 of hooguit 2-3 keer kijken het zonde vind om daar veel geld voor neer te leggen. Van downloaden heb ik niet zo veel verstand, maar ik overweeg de laatste tijd wel om misschien toch een keer Netflix te nemen.

 7. Anna 4 maart 2018 op 8:41 am - Beantwoord

  Die Grey’s Anatomy dvd! GE WEL DIG! Wat een mooie vondsten! Marjolein Bastin heeft ontzettend mooie illustraties inderdaad, ik heb veel kaartjes met haar plaatsjes over de post gekregen. Mijn tante is een van haar grootste fans haha! Liefs

  • Romy 4 maart 2018 op 10:46 am - Beantwoord

   Wat leuk, die kaartjes van Marjolein Bastin! Haar tekeningen zijn zo mooi. Sommige zou ik het liefst inlijsten en ophangen 🙂

 8. Darina 4 maart 2018 op 9:35 am - Beantwoord

  Het boek van Marjolein Bastin is prachtig!

 9. Sija 4 maart 2018 op 9:52 am - Beantwoord

  Wat heb je leuke dingen gescoord! Krijg weer helemaal zin om naar de kringloop te gaan hihi. De mythes van geluk lijkt me een interessant boek!

 10. Hermien - KouweKleren 4 maart 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Lief dat je je oma verrast hebt met dat boek! Mijn laatste tweedehands aankoop waren rolschaatsen. Hopelijk mijn nieuwe zomerhobby.

  • Romy 4 maart 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Bij mij is het ook vaak een kwestie van goed zoeken bij de kringloopwinkel. Maar juist dat maakt het zo leuk als ik wel iets leuks tegenkom 🙂
   Ik weet trouwens niet zeker of Glee op Netflix staat, omdat ik zelf geen Netflix heb. Ik ging er min of meer van uit, maar het zou best kunnen dat ik er per ongeluk naast zit 😉

  • Romy 4 maart 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

   Wat gaaf, rolschaatsen! Volgens mij kun je je daar in de zomer prima mee vermaken 🙂 En als je ze dan ook nog tweedehands iets goedkoper op de kop kunt tikken, is dat extra fijn.

 11. Irene 4 maart 2018 op 11:09 am - Beantwoord

  Oh wauw, die laarsjes zijn heel mooi! En dat voor geen geld. Crazy! Ik zou er alleen nooit op kunnen lopen :p

 12. Malou | Blonde Blossom 4 maart 2018 op 12:02 pm - Beantwoord

  Wat superleuk zeg! Zelf vind ik nooit zoveel mooie items, dus ik vind het wel heel top dat jij dit wel kan vinden. Die laarsjes zijn echt ontzettend leuk en wat gaaf dat je die dvd van Glee vond! Zelf wist ik helemaal niet dat het op Netflix staat, ik ga zo gelijk even kijken. Malou x

 13. kaylin 4 maart 2018 op 12:32 pm - Beantwoord

  Zo’n mooie koopjes! Veel plezier ermee. Ik heb onlangs drie boeken gekocht voor €4

  • Romy 4 maart 2018 op 6:50 pm - Beantwoord

   Wat een koopje, die boeken! Voor die prijs kun je nog eens wat leuks meenemen 🙂

 14. Oh, Grey’s Anatomy hihi <3 Ik loop ongeveer drie seizoenen achter, moet dringend nog eens oppakken!

 15. Dinja 4 maart 2018 op 1:00 pm - Beantwoord

  Oh wauw wat een leuke koopjes weer! Toevallig heb ik gisteren een cd gekocht bij de kringloop voor €3,75!
  Leuk dat je dat boekje van Marjolein Bastin tegenkwam, ik vind haar tekenstijl echt super mooi en mijn moeder ook 🙂 hopelijk kom ik ooit het servies nog tegen bij een kringloopwinkel

  • Romy 4 maart 2018 op 6:48 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je met een mooie cd tegenkwam bij de kringloopwinkel. Dat zijn nog eens koopjes!
   Het servies van Marjolein Bastin lijkt me trouwens ook prachtig. Dat zou ik ook absoluut met plezier meenemen van de kringloopwinkel 🙂

 16. Marielle 4 maart 2018 op 1:43 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen heb je gedaan! Soms scoor je bij de kringloop echt toffe dingen.

 17. Mei Qi 4 maart 2018 op 2:27 pm - Beantwoord

  Ah zo leuk wat je allemaal hebt gekocht! Het zijn best hoge hakken, daar zou ik niet op kunnen lopen haha 🙂

 18. Elisabeth 4 maart 2018 op 2:32 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je gevonden bij de kringloop!

 19. Mariëlle 4 maart 2018 op 3:15 pm - Beantwoord

  Het zijn geen dingen die bij mij passen, maar wel helemaal bij jou volgens mij hihi 🙂 Ik kom echt te weinig bij de kringloopwinkel…

 20. Inge 4 maart 2018 op 3:55 pm - Beantwoord

  Wat lief van je, voor je oma. En die laarsjes zijn mooi! Ik heb me nog nooit aan zo’n smalle hak gewaagd

  • Romy 4 maart 2018 op 6:46 pm - Beantwoord

   Zo’n hak is inderdaad wel iets meer een uitdaging. Ik zal deze schoenen dan ook met gladheid gewoon thuis laten 😉 Maar als ik een dag voornamelijk zit, houd ik het gelukkig best uit op dit soort hakken.

 21. Johanne 4 maart 2018 op 5:03 pm - Beantwoord

  Vind je laarsjes heel erg gaaf, maar denk ook niet dat ik erop zou kunnen lopen haha. Of in ieder geval, niet lang. Perfect voor een kantoordagje! Heb ooit superveel Glee gekeken, maar loop ernstig achter. Eerste seizoen is heel leuk, vind ik! En Grey’s Anatomy hetzelfde verhaal haha. Was ooit helemaal verslaafd. Iedere aflevering weer huilen, maar ben zonder reden gestopt.

  • Romy 4 maart 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

   Oh dat belooft veel goeds! Ik ben ook echt onwijs benieuwd naar beide series. Volgens mij heeft half Nederland die series al eens gezien, maar loop ik nog een beetje achter, haha. Ik kan niet wachten om in ieder geval deze seizoenen helemaal te gaan kijken.

 22. Mariska 4 maart 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

  Kan me wel voorstellen dat die hakken iets te hoog zijn ja, haha! Maar ze zijn wel leuk 🙂

 23. Smurfigeknutselfan 4 maart 2018 op 8:40 pm - Beantwoord

  Leuke laarzen en wat heb je een mooi boek viir he oma gevonden.
  Bij ons in de buurt zijn in verschillende dorpen thuisbiebs te vi den( ze zijn trouwens in heel nederland geloof dat je ze ook kunt opzoeken?). Dit zijn kastjes bij mensen in de tuin waaruit je boeken kunt; lenen, neerzetten, houden, terugbrengen, zodat iedereen ervan kan genieten. Laats nam ik een mooi voorleesboek mee voor voor te lezen tijdens het overblijven bij de kleuters op school. En dit allemaal gratis.als het uit is kan im het weer terugzetten en een ander uutzoeken. Of in een ander dorp.

  • Romy 5 maart 2018 op 8:24 am - Beantwoord

   Dat concept van de thuisbiebs ken ik inderdaad. Ik vind dat zo’n leuk initiatief. Een paar straten verderop staat er ook een bij iemand in de tuin. Echt een leuke manier om je spullen te hergebruiken en om iemand anders blij te maken met iets wat jij niet meer gebruikt. Wat leuk ook dat je op die manier een mooi voorleesboek voor de overblijfkinderen hebt kunnen vinden.

 24. Anna 5 maart 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een leuke aankoopjes! Ik ben ook dol op de Kringloop. Bij mijn ouders heb ik nog een dvd speler staan, ik zal eens kijken of die het nog doet. Ik heb zelf ook geen Netflix, maar af en toe een film kijken is wel erg leuk!

 25. Nikita 5 maart 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

  Toevallig! Ik heb het boek Marley & Me in de kringloopwinkel gekocht! Haha, ik moest lachen toen ik dat zag. Maar het is inderdaad een hele mooie film. Hij was op prime (dat is een filmkanaal bij onze tvprovider, of hoe je dat ook noemt) en mijn tante en nonkel hebben hem toen opgenomen. En ik heb ook gehuild toen, net als bij het boek. Maar het is eerst en vooral een mooie film en verhaal ook. Het boek en de film verschillen niet heel veel van elkaar, het boek is uitgebreider. Dat is een van de redenen waarom ik graag lees. Mijn inlevingsvermogen is dan zo groot! En ik wil ook vaker naar de kringloop gaan, maar het ontglipt me steeds. Maar op een dag zal ik er raken en iets scoren! Dan laat ik het je zeker nog weten! Mooie koopjes trouwens 🙂

  • Romy 5 maart 2018 op 9:45 pm - Beantwoord

   Wauw, dat is inderdaad toevallig! Maar van die aankoop ga je vast geen spijt krijgen. Ik ken het boek zelf niet, maar afgaande op de film en op jouw omschrijving van het boek kan het boek bijna niet anders dan prachtig zijn. Heel veel leesplezier alvast!
   Hopelijk kun je snel nog een keer een bezoekje brengen aan de kringloopwinkel. Ik vind het zelf alleen al leuk om daar rond te neuzen en het voelt extra fijn om daar iets moois op de kop te tikken 🙂

 26. Vivian 6 maart 2018 op 11:53 am - Beantwoord

  Aaahhh zo leuk! Grey’s en Glee zijn echt awesome, en The Longest Ride vond ik ook heerlijk. Dat boek van Sonja lijkt me ook erg interessant, ik ben haar veel tegengekomen tijdens mijn keuzevak positieve psychologie dus ik hoop dat je er een recensie van gaat schrijven. En dat Jongens tegen de Meisjes-spel heb ik een keer gespeeld met mijn zus en zwager en dat is echt het meest hilarische spel dat je ooit gaat spelen, dus veel succes ermee =D *iets met jezelf in wc-papier wikkelen om te kijken of jongens of meiden daar beter in zijn*

  • Romy 6 maart 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat je Sonja tijdens colleges bent tegengekomen! Ik ben ook zo benieuwd naar dit boek en kan niet wachten om het te lezen. Boeken lezen duurt bij mij vaak even, omdat ik er niet altijd de tijd voor neem 😉 Maar als ik het boek eenmaal uit heb, lijkt het me zeker leuk om er een review over te schrijven.
   Je maakt me ook zo nieuwsgierig naar het spel van Jongens tegen de Meisjes. Haha, nu wil ik het ook zo graag snel gaan spelen.

 27. Talitha 6 maart 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

  Yesss, die schoenen! Die zou ik ook zó mee genomen hebben! Heerlijke hakken ook. Oké, niet om lange afstanden op te lopen, maar ik hou wel van een stel goeie hoge hakken. Topvondst!

  • Romy 6 maart 2018 op 10:07 pm - Beantwoord

   Ja, echt hè?! Ik ben ook zó blij met die schoenen. Echt een goede vondst, in ieder geval voor een gezellige zitdag op het werk 😉

 28. Saskia 7 maart 2018 op 8:25 pm - Beantwoord

  Wat een toffe aankoopjes. Ik kom er ook vaak hele toffe DVD’s tegen voor weinig<3 Zo fijn!
  En leuk hoor dat De jongens tegen de meisjes spel! Vind dat echt een tof spel 🙂

Recente blogs

Maak de herfst leuker met deze 7 zomerse gewoontes!

14 september 2018|Positiviteit|

Met de komst van de herfst lijken er soms twee kampen te ontstaan. De ene helft veert nog net niet op van enthousiasme als de blaadjes van de bomen vallen en de gure wind weer opsteekt. De andere helft kijkt verbitterd toe hoe de dagen korter worden en de regen tegen de ramen tikt. Nee hoor, zo zwart-wit is het gelukkig niet! Ook als groot zomerliefhebber, zoals ik, kun je iets moois maken van de herfst. Hoe? Nou, door simpelweg sommige fijne zomerse gewoontes in de herfst vast te houden. M