Dé Nederlander bestaat niet. Dat ben ik helemaal met Koningin Máximá eens. Als ik denk aan Nederlanders, dan denk ik ook niet aan een boer op klompen met tulpen in zijn ene hand en een boterham met hagelslag in de andere. Ook staan Hollanders voor mij niet gelijk aan gratis-spullen-jagers die hooguit één koekje eten bij de thee. Gelukkig is ook in Nederland iedereen anders en behoren de meeste vooroordelen tot het rijk der fabelen. Toch zijn er wel een paar vooroordelen over Nederlanders waar ik me stiekem in kan herkennen. Dit zijn 8 weetjes over mij, die mij misschien toch wel een typische Nederlander maken.

Vind je het leuk om mijn lijstje over te nemen en in te vullen als tag? Geen probleem! Laat je hieronder de link achter naar jouw artikel? Dan neem ik graag een kijkje ♥

typisch nederlands stereotype nederlander

Wat is er typisch Nederlands aan mij?

 1. Hollandse nuchterheid. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Hoewel ik best wel een dromer ben, vind ik mezelf ook wel een nuchtere Hollandse meid. Spiritualiteit is niet echt voor mij weggelegd en overbodige luxe evenmin. Om dure designerkleding geef ik bijvoorbeeld niet zoveel en een culinair zevengangendiner hoeft voor mij ook niet zo.
 2. Voorliefde voor onze taal. Als je weet dat ik Nederlands heb gestudeerd, zal het je vast niet verbazen dat ik een zwak heb voor de Nederlandse taal. Ik hoor weleens dat Nederlanders onze taal moeilijk of lelijk vinden. Zelf vind ik onze taal juist heel erg mooi en weiger ik om sommige woorden te vervangen door Engelse alternatieven. Doe mij maar een ‘telefoontje’ in plaats van een ‘call’ bijvoorbeeld. Wat dat betreft ben ik wel een trotse Hollander.
 3. Hollandse zuinigheid? Ik ben niet iemand die alle folders doorspit in de hoop 10 cent korting te krijgen op een fles cola. Maar wat sommige aankopen betreft, ben ik best wel zuinig. Zo koop ik alleen voor speciale gelegenheden jurkjes boven €60 en vind ik €150 voor een tas echt te duur. Make-up koop ik het liefst gewoon bij Kruidvat en ik check altijd even of ik treinkaartjes en toegangstickets voor attracties met een kortingsactie net iets goedkoper op de kop kan tikken. Ja ja, ons ben zûnig.
 4. Fietsen. Ik vind geen voertuig fijner dan de fiets. Nu ben ik niet iemand die elk weekend fanatiek toertochten fietst, maar ik vind het wel leuk om in de zomer af en toe een rondje te fietsen. Ook voor kleine afstanden pak ik graag de fiets. Er gaat niets boven de overtollige energie uit je lichaam trappen met een briesje door je haren. Op vakantie kan ik mijn oerhollandse fiets met kratje voorop trouwens ook echt missen.
 5. Gezelligheid. Als ik aan typisch Nederlands denk, dan denk ik ook aan de Hollandse gezelligheid. Denk aan gezelschapsspellen spelen met de familie en Hollandse borrelhapjes erbij. Hoewel ik de bitterballen graag aan mijn neus voorbij laat gaan, kan ik die gezelligheid wel heel erg waarderen. Kaarsjes aan, een foute tv-show van Nederlandse bodem erbij en genieten maar!
 6. Heimwee naar Holland. Ik kan niet ontkennen dat ik Nederland op vakantie vaak een beetje mis. Pas op vakantie besef ik hoe fijn Nederland soms is. Niet alleen omdat we in een vrij land leven met een goed zorgstelsel en goed onderwijs, maar ook vanwege kleinere dingen. Denk aan de enorme keuze met vega-opties in de supermarkt, het drinkbare Hollandse water, de goede wegen en het fijne HEMA-assortiment uiteraard.
 7. Hollandse pot. Een laatste cliché over Nederlanders waar ik me in herken, is dat mijn voorkeur vaak uitgaat naar Hollands eten. Zoals een echte Hollander, eet ik mijn spaghetti bijvoorbeeld gesneden in iets kleinere slierten (héél culinair verantwoord!), heb ik van sommige exotische gerechten nog nooit gehoord en bestaan mijn ontbijt en lunch standaard uit brood. Hollands brood welteverstaan.
 8. Van eigen bodem. Dit laatste punt is niet echt een vooroordeel over Nederlanders, maar is wel typisch Nederlands aan mij. Ik word namelijk vaak vrolijk van dingen van Hollandse bodem. Zo kijk ik veel Nederlandse series in plaats van Netflix, ben ik gek op Blond Amsterdam en op rood-wit-blauw. Oh ja, en mijn moeder verzamelt koeien, dus onze woonkamer straalt toch wel de nodige Hollandse sfeer uit.

En wat juist niet?

Maar niet in alle vooroordelen over Nederlanders kan ik me herkennen. En ook niet alles van Hollandse bodem kan ik waarderen. Zo vind ik mezelf niet ‘lomp’, iets wat buitenlanders weleens over Nederlanders zeggen. Ik ben niet recht voor zijn raap en denk juist vaak goed na voordat ik iets zeg. Verder eet ik – heel on-Hollands – bijna nooit kaas en zul je bij mij, als vegetariër, geen rookworst op mijn bordje vinden. Daarnaast schijnt mijn uiterlijk niet heel Hollands te zijn, want in het buitenland word ik vaak voor Brits of Duits aangezien. En oerhollandse Carnavalsmuziek en meezingfestijnen? Nee, daar word ik dan weer niet heel vrolijk van.

Welke ’typisch Nederlandse’ eigenschap herken jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 12 september 2017 op 7:20 am - Beantwoord

  Mijn vriend woont in België en daar heb ik al vaker gehoord dat ik heel Nederlands ben. Maybe because I am? Geen idee wat dan precies, haha. Ik ben waarschijnlijk wel wat directer dan de meeste Belgen, ik denk dat het ‘m daarin zit.

 2. Simone 12 september 2017 op 7:21 am - Beantwoord

  Haha, dat moet een gezellig boel zijn in jullie woonkamer! Super leuk! Ik ben ook wel een trotse Nederlander, mijn vriend en ik zijn eigenlijk allebei halfbloedjes maar we doen altijd gewoon alsof we echte Hollanders zijn haha! Op vakantie mis ik vaak ook hoe goed alles hier geregeld is en hoe soepel alles verloopt; dat heb ik nog nergens anders gezien als hier!

 3. Veronique 12 september 2017 op 7:24 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen. Ik ben gek op Nederland. Mooi land. Gek op de taal, op de fiets en gezelligheid.

 4. Maaike 12 september 2017 op 7:27 am - Beantwoord

  Jeetje, wat is dit weer een origineel artikel. Erg interessant om te lezen! (Ja, ik probeer het woord leuk te ontwijken, nog best lastig soms hoor! ). De Hollandse humor vind ik persoonlijk wel bijzonder. Ik houd wel van dubbelzinnigheid of een beetje sarcasme. Een beetje tegenstrijdig misschien, maar veel Nederlandse cabaretiers vind ik weer niks. En ik kan ook niet zo goed meer tegen nederlandse series of films.

  • Romy 13 september 2017 op 6:29 am - Beantwoord

   Haha, wat grappig dat je er alles aan doet om ‘leuk’ te vermijden! 😉 De Hollandse humor heeft inderdaad soms wel wat. Zelf kan ik juist Nederlandse cabaretiers ook vaak wel waarderen en vind ik bijvoorbeeld Engelse humor (denk aan Monty Python) iets minder geslaagd.

 5. Celine SP 12 september 2017 op 7:42 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel!
  Ik kan mij in veel punten wel herkennen, haha. Puntje 1, 2, 3, 4 en 6 zijn voor mij heel herkenbaar!

 6. Donna 12 september 2017 op 7:50 am - Beantwoord

  Ik herken veel! Ik kan ook echt niet zonder mijn fiets en dat zou een van de redenen zijn waarom ik niet naar Engeland (oid) zou kunnen verhuizen. We hebben een keer op vakantie gehad dat de dichtstbijzijnde grote supermarkt ruim 15km verder was. Dan kun je even op je fietsje springen wel vergeten…

  • Romy 13 september 2017 op 6:30 am - Beantwoord

   Grappig eigenlijk hoe we als Nederlanders echt verknocht zijn aan onze fiets! Ik vind het in het buitenland trouwens ook vaak wel even wennen dat de supermarkten in het buitenland soms een stuk verder weg zijn dan in Nederland. Nog zoiets wat in Nederland vaak wel goed geregeld is in mijn ogen 😉

 7. Marije 12 september 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Mmmh als ik het zo lees dan ben ik geen typische Hollander ?

  • Romy 13 september 2017 op 6:31 am - Beantwoord

   Haha, dat kan ook natuurlijk! En dit zijn ook puur vooroordelen over Nederlanders. Ook zonder deze dingen kun je je vast op en top Hollander voelen 🙂

 8. yvonne 12 september 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Grappig haha. Ik herken mezelf in de kortingsacties. ///ik hou ook van zegeltjes sparen en korting krijgen. Oh en klagen over het slechte weer, Ook heel Hollands vind ik .

 9. Marja 12 september 2017 op 8:43 am - Beantwoord

  Ik voel me een echte Nederlander, maar geen Hollander!! Holland is voor mij maar een stukje Nederland.

  • Loes | Gewoon iets met Loes 13 september 2017 op 11:47 am - Beantwoord

   Mee eens! Ik heb zelf wat ‘moeite’ met het woord ‘Hollands’ (ook als je in het Engels vertelt waar je vandaan komt bijvoorbeeld: Holland). Voor zover ik weet hebben we alleen Zuid- en Noord-Holland en zijn dat delen van Nederland. Verder een super leuk artikel en je punten herken ik verder wel! Vooral het nuchtere :-).

   • Romy 14 september 2017 op 7:32 am - Beantwoord

    Wat leuk om te horen dat je een paar dingen herkent. Ik was me er niet echt van bewust dat Hollands niet voor iedereen hetzelfde is als Nederlands. Misschien omdat ik zelf uit Noord-Holland kom 😉 Maar ik ga er eens op letten als ik dat woord gebruik! Goed om eens bij stil te staan 🙂

 10. Sylvia 12 september 2017 op 8:45 am - Beantwoord

  Ik hou van de hollandse pot, ben gek op kaas en de hema, en ja doe maar normaal dan doe je al gek genoeg is ook voor mij van toepassing. Ohja en i❤dropjes?

 11. evelien 12 september 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Ik ben ook niet helemaal een echte hollander.
  Ik hou wel heel erg van de gezelligheid en de hollandse prak. Jum!
  Liefs,
  Evelien

 12. Lisette 12 september 2017 op 8:49 am - Beantwoord

  Grappig om te lezen! Ik herken me wel in de meeste punten als ik het zo lees. Ook ben ik dol op gezeldschapsspelletjes. Daar worden het nu weer de avonden voor!

  • Romy 13 september 2017 op 6:33 am - Beantwoord

   Haha, klopt, dat klagen over het weer is ook wel iets wat Nederlanders regelmatig doen. Ik las laatst het boek Hygge over hoe de Denen omgaan met het slechte, regenachtige weer. De Denen blijken dus een stuk minder te klagen dan wij, terwijl ze nog veel meer regen hebben. Daar kunnen Nederlanders soms nog wat van leren 😉

  • Romy 13 september 2017 op 6:34 am - Beantwoord

   Ik had zelf ‘Hollander’ en ‘Nederlander’ als synoniemen gebruikt, maar je kunt Hollander inderdaad ook opvatten als iemand uit Noord-Holland of Zuid-Holland. Zo was het in ieder geval niet bedoeld 😉

  • Romy 13 september 2017 op 6:35 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen waar je je allemaal in herkent! Dropjes vind ik dan weer helemaal niets, haha. Het lijkt me trouwens nog best een uitdaging om op Lanzarote te wonen als je favoriete eten typisch Hollands is 😉 Of niet?

  • Romy 13 september 2017 op 6:36 am - Beantwoord

   Ja, de perfecte avonden voor gezelligheid komen er weer aan! 🙂 Een van de redenen waarom de herfst en winter toch best wel fijn zijn.

 13. Eveline Fleur 12 september 2017 op 7:56 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Ik ben zelf ook dol op Blond Amsterdam (en thee!) en hou ook van de gezelligheid. Ik hou alleen dan weer niet van Hollandse pot haha.

 14. Susan 12 september 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  Haha heel leuk! Ik ben ook heel erg van de Hollandse nuchterheid. De hollandse pot weer iets minder, tenzij kroketten en frikandellen daar ook onder vallen 😉

  • Romy 13 september 2017 op 6:37 am - Beantwoord

   Haha, ik vind dat je kroketten en frikandellen ook best mag meetellen als Hollandse pot, hoor 😉 Vooral van de kroket hebben ze in het buitenland volgens mij nog nooit gehoord.

 15. Josephine 12 september 2017 op 9:39 am - Beantwoord

  Wat een gewaagde eerste zin. Is de heisa daarover al overgewaaid? ? Leuk artikel! Zelf ben ik wel echt een foldertjes-doorspitter, haha. En verder hou ik van stipte afspraken (geen mañana mañana) en goede kaas. Pas toen ik in het buitenland ging studeren, viel me op wat er zo Nederlands aan mij was.

 16. Saskia 12 september 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  1&3 heb ik ook zeker 😉

 17. zwartraafje 12 september 2017 op 10:08 am - Beantwoord

  Ik ben geen Nederlandse maar dat je bewust met prijzen omgaat lijkt me niet meer dan normaal. Het lijkt me net een beetje gek om veel geld te spenderen aan iets terwijl een minder dure versie vaak even goed is. Zelf let ik daar dan ook telkens op. Zo bestelde ik onlangs 2 geïllustreerde Harry Potter boeken en ook al ga ik liefst naar de gewone boekhandel dat deed ik dit keer niet vermits er een verschil van 10€ op zat – per boek.

  • Romy 13 september 2017 op 6:39 am - Beantwoord

   Haha, ik waagde het er maar op dat die zin niet zoveel heisa meer oplevert in Nederland. Ik vind het zelf wel positief gezegd door de koningin: het zou ook zo wat zijn als alle Nederlanders over één kam worden geschoren 😉
   Wat grappig dat je juist door je studie in het buitenland ontdekte dat je een aantal typisch Nederlandse kenmerken hebt. Die stipte afspraken vind ik als echte Hollander inderdaad ook wel fijn. Dat is in vooral Zuid-Europese landen nog weleens een uitdaging 😉

  • Romy 13 september 2017 op 6:42 am - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk, hoor, dat het überhaupt zonde is om te veel geld aan iets te besteden. Het is meer dat de Nederlanders vaak bekend staan als wel heel zuinig of zelfs gierig. Maar alleen goed op de prijzen letten, heeft niets met Nederlands zijn te maken 😉
   Wat een goede aankoop die Harry Potter-boeken! Ik kan me voorstellen dat je de boeken dan voor die prijs bestelde in plaats van ze in de boekhandel te kopen.

 18. Loes 12 september 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Heel erg leuk artikel! Toen ik een aantal maanden in Amerika woonde, merkte ik opeens hoe Nederlands ik in sommige dingen ben. Ik miste de keuken en inderdaad het fietsen zo erg! Ik was 100% afhankelijk van het OV, of ik moest lopen. Zo omslag is dat! En ja, een beetje zuinig kan ik soms ook echt zijn.

  • Romy 13 september 2017 op 6:43 am - Beantwoord

   Wat grappig dat je pas in het buitenland echt merkt dat je best veel typisch Nederlandse kenmerken hebt! Een leven zonder fiets is ook echt een uitdaging als je normaal overal met je fiets naartoe kunt. Ik mis mijn eigen fiets ook nog weleens als ik bijvoorbeeld heel wat kilometers afloop in een buitenlandse stad.

 19. Anna 12 september 2017 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een leuk en origineel artikel! Ik denk dat je ook pas beseft hoe Nederlands je eigenlijk bent als je ergens anders zou wonen. Oh man, wat zou ik de hagelslag vreselijk missen! En ik denk toch ook wel dat we in Nederland het lekkerste brood hebben hoor :-). En dat nuchtere herken ik ook wel heel erg, dat zal vast in Groningen nog een tikkeltje erger zijn haha ;-).

 20. Madelon 12 september 2017 op 12:03 pm - Beantwoord

  Wat een leuk en origineel artikel! Als ik zo naar dit lijstje kijk, ben ik niet helemaal een typische Hollander. Al wist ik dat zelf ook al wel haha. Al hou ik wel erg veel van kortingen en ben ik redelijk zuinig. Al heb ik wat betreft lekker eten echt een gat in mijn hand soms haha

 21. Oui Nathalie 12 september 2017 op 11:48 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Zelf hou ik enorm van boerenkool met rookworst en vind t ook heel herkenbaar om korting te zoeken haha! Beter als iets toch weer goedkoper is!

  Liefs, Nathalie

 22. Lies 12 september 2017 op 2:07 pm - Beantwoord

  Soms kan ik als Vlaamse op vakantie wel eens van iemand denken: dat is zeker een Nederlander en meestal klopt dat dan ook wel. Wat me dat dan juist doet denken weet ik eigenlijk niet, maar het is wel grappig.
  Ik vind Nederlandse mensen in ieder geval heel leuke mensen meestal.

  • Romy 13 september 2017 op 6:45 am - Beantwoord

   Haha, Groningers staan inderdaad al helemaal bekend om hun nuchterheid. Nu ben ik stiekem wel benieuwd welke vooroordelen over Groningers jij herkent of juist niet 🙂 En voor het beste brood (zeker met hagelslag) moet je inderdaad echt in Nederland zijn! 😉

 23. Johanne 12 september 2017 op 3:31 pm - Beantwoord

  Haha, heel leuk! Ik zat er toevallig laatst over na te denken, omdat mijn vriend regelmatig zegt dat ik niet zo Nederlands moet doen. Blijkbaar vind hij Nederlanders bijvoorbeeld heel erg volgens de regels. Dus ik zeg vaak tegen hem: zo en zo moet het, want dat hebben ze gezegd. En hij heeft dan iets van: ja hallo, het hoeft echt niet volgens de regels Nederlander! Wat hem ook bijblijft is natuurlijk het tijdstip waarop we avondeten. Gelukkig heb ik daar niet zo’n last van en ben ik aardig flexibel. Ik houd wel enorm van de Nederlandse taal en Hollandse pot, ben alleen niet zo’n fan van fietsen. Wat trouwens heel erg Nederlands is aan mijn on-Hollandse vriend is dat hij het supervaak over het weer heeft. En niet alleen omdat het zo slecht is hier, maar ik krijg ook regelmatig een appje: wat een lekker weertje he! Nou ja, dat dus 🙂

  • Romy 13 september 2017 op 6:51 am - Beantwoord

   Wat grapig om te horen hoe je vriend hier tegenaan kijkt! Ik kan me voorstellen dat het voor mensen die niet van oorsprong uit Nederland komen, soms wel even wennen is hoe wij in bepaalde dingen staan 😉 Die regeltjes herken ik inderdaad ook wel. In het buitenland gaat het er vaak een stuk minder gestructureerd en wat spontaner aan toe dan hier. Grappig trouwens dat je vriend ook regelmatig iets over het weer zegt, zeker als het nog iets positiefs is ook 🙂

 24. marleen 12 september 2017 op 4:21 pm - Beantwoord

  Hahaha, veel is ook echt herkenbaar! Ik mis op vakantie vaak mijn patatje (ik weet het, ik weet het!). Ik ben ook nuchter, en zuinig. En voor mij hoeft het ook niet allemaal luxe en ik geef no way ooit 150 euro uit aan een tas. Daar heb ik twee vliegtickets voor 🙂

 25. Darina 12 september 2017 op 4:58 pm - Beantwoord

  Leuk artikel maar ik geloof niet dat ik een echte Hollander ben haha

 26. Justine 12 september 2017 op 5:15 pm - Beantwoord

  Haha wat een leuk artikel! ik kon mezelf in sommige dingen wel herkennen. Grappig genoeg heb ik dit vooral geleerd sinds ik in Australië ben. Dan merk je toch hoeveel dingen je van thuis mist en hoeveel Hollandse trekjes en gewoontes je hebt!

  • Romy 13 september 2017 op 6:51 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen waar jij je allemaal in herkent! En groot gelijk heb je van die dure designertas. Ik zit dan ook liever van dat geld in een vliegtuig naar Zuid-Europa 😉

  • Romy 13 september 2017 op 6:52 am - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook! 😉 Maar je kunt je ook zonder deze typische kenmerken prima een echte Nederlander voelen, hoor 🙂

  • Romy 13 september 2017 op 6:53 am - Beantwoord

   Wat grappig om te horen dat je juist je ‘Nederlandse kant’ hebt ontdekt sinds je in Australië woont. Ik kan me voorstellen dat juist dan goed naar voren komt waarin de mensen daar anders zijn dan jij vanuit Nederland gewend bent.

 27. Irene 12 september 2017 op 6:17 pm - Beantwoord

  Supertof artikel Romy! 😀 Ik weet niet of ik heel Belgisch ben. Op vlak van eten sowieso wel (frietjes, chocola, stoofvlees, hmmm)
  behalve bier. Dat lust ik niet. Maar op andere vlakken? Geen idee.

  • Romy 13 september 2017 op 6:54 am - Beantwoord

   Leuk om te lezen hoe jij er als Belgische in staat! Ik ben nu stiekem wel heel benieuwd wat typische vooroordelen over Belgen zijn 🙂

 28. Mariska 12 september 2017 op 6:36 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik word dan wel weer blij van Nederlandse muziek, al hoeft dat carnavals muziek niet echt. Vreselijk vind ik dat wel.

 29. jonna@burgertrutjes 12 september 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik heb juist nooit heimwee als ik op vakantie ben. Maar als ik eenmaal weer thuis ben waardoor ik alles wel weer. Ik ben ook wel een beetje zuining, maar dan vooral door te besparen op boodschappen, kleding en spullen voor in huis.

 30. Claire 12 september 2017 op 8:51 pm - Beantwoord

  Haha wat een heerlijk artikel! Ondanks dat ik het liever niet toegeef ben ik stiekem best wel Hollands, op het zuinige en voorliefde voor Nederlandse muziek na haha. Ik ben dol op fietsen, een biertje en bordspelletjes. En net als jij snijd ik mijn spaghetti ook altijd in stukjes in plaats van het heel chique op te rollen, oeps haha.

 31. Simone 12 september 2017 op 8:52 pm - Beantwoord

  De grootste typische Nederlandse eigenschap die ik heb is dat ik zuinig ben met geld. Ik probeer met weinig geld zoveel mogelijk te doen. Al moet ik bekennen dat dat niet altijd helemaal lukt hoor, haha. Als ik een paar schoenen van €40 koop, dan vind ik dat eigenlijk al duur. Terwijl dat helemaal niet zo is. Maar dat komt doordat ik lang heel zuinig moest leven omdat ik alleen mijn uitkering had… Ach, het is niet slecht om zuinig te zijn, toch?!

  • Romy 13 september 2017 op 6:59 am - Beantwoord

   Klopt, zuinig leven is juist hartstikke goed soms! Als je ergens geld op kunt besparen, is het ook eigenlijk een gemiste kans om dat niet te doen. En ik kan me voorstellen dat het er ook best wel in ‘geramd’ zit als je een tijdje gewend bent om het met minder geld te doen.

 32. Jannike | Moonlight Travel 12 september 2017 op 9:03 pm - Beantwoord

  Haha, soms herken je pas dat je heel Nederlands bent wanneer je met mensen uit een andere cultuur omgaat. De eerste vier punten herken ik wel en ik ben dol op buitenlands eten, maar o wat is het fijn om hier zoveel vega-keus te hebben in de supermarkt. Dat mis ik altijd wel op vakantie.

 33. Nesrin 12 september 2017 op 11:23 pm - Beantwoord

  Je zou hier een TAG van moeten maken 🙂 Ik zou best willen overnemen en op mijn blog zetten. Ik ben helaas niet zuinig maar ik houd wel van Hollandse pot en ik voel me hier in Nederland helemaal thuis.

  • Romy 13 september 2017 op 7:00 am - Beantwoord

   Haha, precies! Juist in het buitenland beginnen de typisch Nederlandse trekjes soms opeens op te vallen 😉 En lang leve het grote vega-assortiment in Nederland. Vegetariër zijn is in buitenlandse supermarkten soms nog best een uitdaging.