Uitbreidingen op mijn verzameling Blond Amsterdam

Dat ik een zwak heb voor Blond Amsterdam is inmiddels geen geheim meer. Dat is nog zacht uitgedrukt, want inmiddels heb ik al heel wat servies van dit merk in mijn kamer staan. Het voordeel van een verzameling? Ik heb altijd iets te vragen voor mijn verjaardag. En dat heb ik geweten, want mede daardoor is mijn collectie Blond Amsterdam inmiddels alweer gegroeid. In dit artikel laat ik je een paar items zien die ik de laatste tijd met trots aan mijn verzameling heb toegevoegd. Ja ja, mijn uitzet groeit gestaag.

blond amsterdam verzameling

Kom ‘Laughing so hard it hurts’

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders deze kleurrijke kom van Blond Amsterdam. Hij staat vol met vrolijke plaatjes en gezellige teksten. Zoals alle servies van Blond Amsterdam eigenlijk. Van kommen heb ik er nog niet zoveel voor als ik het huis uit ga, dus deze was heel erg welkom. De kom is trouwens best wel groot, dus er kan aardig wat ontbijt, soep of wat dan ook in. Ideaal!

blond amsterdam verzameling

Mok ‘Keep it cool’

Uit deze serie van Blond Amsterdam heb ik al een gele mok met de tekst ‘A cup of sunshine’. Maar deze groene mok met de tekst ‘Keep it cool’ vond ik ook wel toepasselijk. Relaxen komt in mijn woordenboek niet altijd voor, dus deze mok kan me er ‘s ochtends aan herinneren dat een rustmomentje op z’n tijd ook goed is. Het kaartje hangt trouwens nog aan de mok, omdat ik nu de gele mok gebruik. Ik hoop dat die nog even heel blijft, zodat ik deze mok echt kan bewaren totdat ik een eigen huisje heb.

blond amsterdam suikerpot

Bla bla bla-suikerpot

Deze suikerpot kocht ik, zoals je eerder hebt kunnen zien, op Koningsdag. Hij komt uit de wat oudere ‘Bla bla bla’-serie, waar ik al een aantal items van heb. Een suikerpot ontbrak alleen nog en deze vond ik te leuk om te laten staan. Het stomme is dat ik het eigenlijk helemaal niet praktisch vind om suiker in zo’n grote pot te doen. Ik gebruik zelf nooit zulke hoeveelheden suiker en voor het bakken van een taart zou ik de suiker eerder in een grote bus bewaren. Maar ja, het potje was gewoon te leuk om te laten liggen. Mooi voor de sier!

blond amsterdam taartbordjes

Bordjes voor petit fours 

Van deze kleine bordjes voor petit fours heb ik er al aardig wat van Blond Amsterdam. Voor mijn verjaardag kreeg ik van een vriend deze twee bordjes. Hartstikke leuk, want ze zijn altijd handig voor als je visite krijgt. Daarnaast vind ik ze gewoon heel schattig om in de kast te hebben staan.

blond amsterdam gepersonaliseerd bord

Gepersonaliseerd Blond Amsterdam-bord

Dit bord heb ik al eerder laten zien in mijn artikel over Café Blond. Ik kreeg het namelijk tijdens mijn bezoekje van de lieve Lianne. Ze heeft dit gepersonaliseerde bord van Blond Amsterdam voor mij laten ontwerpen. Alles wat ik leuk vind, staat erop. Het mag duidelijk zijn dat dit bord echt een ereplaatsje heeft gekregen in mijn verzameling met Blond-spullen. Ik ben er zo blij mee.

blond amsterdam piece of cake mok

Mok ‘A piece of cake’

Voor mijn verjaardag kreeg ik ook nog een tweede mok van Blond Amsterdam van een vriend. Deze mok is wat kleiner, maar vind ik er wel erg leuk uitzien. De drie dames met thee en cupcake stralen zoveel vrolijkheid uit. En het meisje in het midden heeft ook nog eens rood haar. Helemaal leuk!

blond amsterdam eierdopjes

Eierdopjes

Ook deze eierdopjes kreeg ik voor mijn verjaardag van een vriend (ik ben echt te erg verwend!). Mijn twee kleinste toevoegingen aan mijn verzameling Blond Amsterdam, maar daarmee zeker niet minder leuk. Zelf eet ik eigenlijk nooit gekookte eieren, dus ik denk dat deze eierdopjes vooral voor de sier in de kast blijven staan. Maar ja, daar is het ook wel een beetje een verzameling voor. Kijken, koesteren en vooral niet gebruiken!

Heb jij ook spullen van Blond Amsterdam? Of houd je meer van ander soort servies?

Volg:
Deel:

40 Reacties

 1. Maaike
  18 juli 2017 / 07:03

  Inderdaad erg handig zo’n verzameling, altijd wat te wensen. Ik heb echt helemaal niks van Blond. Ik heb als kerstpakket wel ooit prachtige schalen gekregen van een ander merk. Was erg mooi maar vond het te duur om het verder te sparen. Daar hoorde namelijk ook een heel servies bij. Uiteindelijk heb ik het via marktplaats verkocht, omdat het me ook weer in de weg stond :)
  Maaike blogde over…DIY project: Plantenpot van beton

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 21:21

   Ik kan me voorstellen dat je het dan niet echt zag zitten om het hele servies bij elkaar te sparen. Zelf maak ik er een sport van om niets van Blond zelf te kopen, maar het alleen voor mijn verjaardag te vragen of er tweedehands naar op zoek te gaan. Zo heb ik al aardig wat bij elkaar gespaard, maar dan wel in een paar jaar tijd ;)

 2. 18 juli 2017 / 07:42

  Wat een mooie verzameling. Ik heb alleen een theepot van Blond. Die heb ik ooit gekregen, ik ben er heel blij mee, maar ik ben te gierig om meer blond servies te kopen.
  Irene blogde over…Hardlopen met Irene

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 21:56

   Haha, het is ook wel vrij duur inderdaad. Maar de theepot van Blond is zó leuk!

 3. 18 juli 2017 / 08:24

  Heel gezellig en vrolijk. De kleine bordjes voor de kleine zoete hapjes vind ik heel lief maar het gepersonaliseerde bord is toch echt het pronkstuk.
  Nesrin blogde over…Ik heb ontslag genomen

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 21:58

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige bij wie de suiker nooit opgaat ;) Goed om te weten dat de suiker wel lang goed blijft in het potje!

 4. 18 juli 2017 / 09:20

  Leuk zeg! Ik hou zelf van veel verschillende soorten servies. Oudjes met bloemen van mijn oma’s, zowel tin als aardewerk of grappige bloemetjes van Yvon Jaspers. Ons huwelijksservies is echter gebroken wit met zwart (van Artisan Kitchen), want mijn man wilde het niet zo bont. Ik vind het zelf ook erg mooi, maar helaas wordt het niet meer verkocht en ben ik voor aanvulling afhankelijk van Marktplaats.
  Josephine blogde over…Een zomer in Mallorca: in de voetsporen van George Sand en Chopin

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 21:59

   Ik heb Artisan Kitchen even gegoogled en dat is echt prachtig servies! Heel stijlvol! Voor bloemetjesservies heb ik stiekem ook een zwak. Daar zoek ik altijd naar bij de kringloopwinkel. Hopelijk lukt het je om meer van dat mooie zwart-witte servies te scoren via Marktplaats!

 5. 18 juli 2017 / 10:12

  Jaren terug verzamelde ik er ook van alles van! Ik heb nog een theepot die ik graag gebruik en van die hele grote XL mokken waar je bijna soep in kan doen zo groot zijn ze :). Ik word er altijd wel vrolijk van!
  Liset – Beautydagboek blogde over…Fashion | LASCANA shoplog

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:00

   Ja, Blond Amsterdam is echt servies om blij van te worden! Die XL-mokken vind ik ook geweldig. Zeker aangezien een mok thee mij nooit groot genoeg kan zijn ;)

 6. 18 juli 2017 / 10:46

  Wat een leuke spullen heb je er weer bij! Een vriendin van mij heeft ook echt alles van de collectie, bij elkaar ziet het er altijd heel leuk uit ;-) Liefs, Merel

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:06

   Ja, dat is echt het allerleukste, alles bij elkaar hebben staan :) Ik kijk nu al uit naar het moment waarop ik ooit al mijn Blond-servies in mijn eigen vitrinekast kan zetten.

 7. 18 juli 2017 / 11:15

  Superleuke spulletjes! Ik vind Blond ook echt een tof merk, toevallig heb ik voor mijn zus haar verjaardag een hapjesschaal van Blond gekocht, ze vond hem echt heel erg mooi!
  Danique blogde over…Checklist kampeervakantie

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:06

   Oh wat leuk! Die hapjesschaal zag ik ook laatst en ziet er echt zo mooi uit. Ik kan me voorstellen dat ze daar heel blij mee was :)

 8. Kimberly
  18 juli 2017 / 11:32

  Ik vind Blond Amsterdam altijd zo vrolijk en leuk! Die mok met Keep it cool vind ik echt geniaal haha! Super leuke spullen kan je weer toevoegen aan je verzameling :D Dat gepersonaliseerde bordje is trouwens ook zo leuk zeg! :D
  Kimberly blogde over…Lifestyle • Welke series volgen wij nu

 9. Nikita
  18 juli 2017 / 19:43

  Ik ken de rage er rond, bij ons in België is het niet zo bekend maar ik ken het wel een beetje. Ik snap ook wel waarom jij en heel wat mensen dit leuk vinden om te verzamelen, want het is ook echt leuk! Zelf zou ik het niet direct verzamelen, maar ik herken je verzameldrang wel met minions :) En er is een nieuwe film uit dus dat betekent dat ik nieuwe merchandise kan verzamelen en dat maakt me zeker blij!

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:14

   Wat leuk om te horen dat jij dezelfde verzameldrang hebt met minions. Supertof dat je dat spaart! Zo leuk dat je met de nieuwe film ook mooie nieuwe merchandise kunt sparen :)

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:17

   Wat leuk dat je ook veel van Blond Amsterdam hebt! En dat bord is inderdaad zo speciaal! Die heeft voor altijd een speciaal plekje in mijn verzameling :)

 10. 18 juli 2017 / 20:56

  Die Keep It Cool mok is leuk zeg! Die heb ik nog nooit eerder gezien. Leuk! Ik had ooit de Green Girl mok, maar die was helaas gesneuveld… Ik vind die grote mokken van Blond wel echt heel fijn! Zelf verzamel ik het dus niet, maar vind die mokken dus wel leuk hihi. Je hebt echt veel weer kunnen toevoegen aan je verzameling! Dat gepersonaliseerde bord blijf zó tof. :D
  Sandra blogde over…10 Plekken waar je mij nóóit zal tegenkomen #2

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:18

   Ah wat jammer dat je Green Girl-mok is gesneuveld! Ik heb zelf inmiddels van mijn gele Blond-mok ook al drie exemplaren versleten in de loop der jaren. Zo zonde! En ja, die grote mokken zijn echt the best! Er gaat niets boven zo’n MEGA kop thee :)

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:21

   Oh zo’n gepersonaliseerde theepot klinkt ook echt heel gaaf! Die komt op mijn verlanglijstje voor ooit ;)

  • Romy
   Auteur
   18 juli 2017 / 22:22

   Ja, echt superlief en leuk, dat bordje! Maar ook met mijn andere items ben ik zo blij :) Ik zie nu al uit naar het moment dat ik ooit een grote vitrinekast in mijn woonkamer heb staan en daar alles in tentoon kan stellen.

 11. 18 juli 2017 / 23:28

  Ahh, wat leuk! Van Blond Amsterdam spulletjes word je toch gewoon vrolijk!! Ik heb zelf een hele grote mooie thee mok van Blond Amsterdam. Love it! ♥
  Lisanne blogde over…One week left

 12. 19 juli 2017 / 06:41

  Ik ben gek op blond en heb ook super veel van hun servies, bijna alles!
  De petit four bordjes vind ik heel handig en wat een super leuk gepersonaliseerd bordje heb je laten maken! Met die katjes erop, heel leuk!?

  Liefs, Nathalie
  Oui Nathalie blogde over…Review flat foundation brush Etos

  • Romy
   Auteur
   19 juli 2017 / 22:09

   Superleuk dat jij zoveel Blond-servies hebt! Ik vind het er zo mooi uitzien als je heel veel van Blond bij elkaar hebt staan :) En ja, dat gepersonaliseerde bordje is echt mijn pronkstuk! Ik ben er zo blij mee!

 13. Wendy (B)
  19 juli 2017 / 07:01

  Ik heb zo een mini bordje en mijn moeder heeft dat ook en een mooie mok.

 14. Darina
  19 juli 2017 / 06:46

  Wat een mooie verzameling. Leuk om het zo te sparen. Ik heb een mok en een kom van Blond met Parijs erop. Ben er heel blij mee.
  Darina blogde over…10 Ways to Enjoy Summer

  • Romy
   Auteur
   19 juli 2017 / 22:10

   Oh wat leuk! Ik ben ook dol op het servies van Blond met steden erop. Toevallig heb ik ook jarenlang een Parijs-mok gehad, maar helaas is die een paar jaar geleden gesneuveld.

  • Romy
   Auteur
   19 juli 2017 / 22:19

   Die voorliefde voor theebekers herken ik! Ik vind theekopjes bijna altijd wel mooi :) En waar zouden we überhaupt zonder thee zijn? ;)

 15. 19 juli 2017 / 15:58

  Super leuk! Ik heb ook heel wat van Blond, maar voorlopig ben ik klaar . ZOVEEL mokken haha. Ik heb geen plek meer

  • Romy
   Auteur
   19 juli 2017 / 22:26

   Haha, ik vrees dat ik later misschien wel hetzelfde ‘probleem’ heb. Zoveel mooie Blond-spullen dat ik niet eens meer weet waar ik het moet laten ;)

 16. Priscilla
  20 juli 2017 / 01:13

  Oh, wat een toffe spulletjes! Ik vind vooral dat gepersonaliseerde bord echt heel erg tof. Speciaal voor jou gemaakt.
  Priscilla blogde over…TAG – I ♡ INSTAGRAM

 17. 20 juli 2017 / 04:29

  Zo’n leuke en vrolijke verzameling! En inderdaad superhandig dat mensen altijd meteen weten wat ze je kunnen geven voor je verjaardag :)
  Marie blogde over…Outfit: Marie, the explorer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge