4 2 11

Unsuccessful adulting #3 | Verkeerde koffie & vergeten bammetjes

 • 28 januari 2020
 • 28 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
unsuccessful adulting

Ik mag dan de laatste tijd meer schrijven over huishoudhacks en kookideeën, maar stiekem bega ik nog heel wat bloopers als (niet meer zo) kersverse volwassene. Gelukkig maar, want dat houdt de boel lekker in balans! Na artikel 1 en 2 over successful adulting heb ik nog steeds aan niet al te succesvolle acties geen gebrek. Tijd om in deel 3 weer een paar onhandige dingen op te biechten, waaronder een wel héél studentikoze actie.

 • Als mijn ouders op bezoek zijn, ontdekken dat ik een tupperwarebakje met mini-hagelslagpakjes had aangezien voor mijn laatste voorraad Senseo-pads. Oftewel, de koffie is op. “Eh, pap en mam, is thee ook goed?”
 • Denken dat je plant het uitstekend doet en dan ontdekken dat de voorkant inderdaad volop in bloei staat, maar dat de achterkant er bijzonder dood bijhangt. Voortaan toch maar iets fanatieker zijn met de gieter.
 • Per ongeluk mijn bammetjes in de bus laten liggen (hallo lucky bastard die nu aan mijn overheerlijke boterhammen met hummus zit!) én mijn pinpas thuis vergeten. Oftewel, lekker studentikoos aan mijn kamergenoot op het werk moeten vragen of ik € 3,- mag lenen om iets te eten te halen. Lekker gênant!
 • Mijn container een week te vroeg aan de weg zetten omdat de buren dat ook deden. Mijn volg-de-buren-strategie voor het container buiten zetten is blijkbaar niet waterdicht.
 • Als ik een tv-programma wil terugkijken dat niet meer beschikbaar is, met mijn al tijden lang niet gebruikte e-mailadres een gratis proefabonnement nemen op een streamingdienst en razendsnel de vijf gemiste afleveringen erdoorheen jassen. En dat proefabonnement uiteraard nét op tijd stopzetten.
 • Al maandenlang een stapel spullen in mijn achterbak hebben liggen die alleen maar naar mijn berging verplaatst hoeft te worden. En dan alsnog elke keer bij het openen van de achterbak denken “Oh ja, dat moet nog steeds!”.
 • Interieurfoto’s maken en pas na 30 foto’s ontdekken dat Pippa’s knalgroene speelballetje pontificaal in beeld ligt. En me dan serieus afvragen of ik het balletje aan de kant zal leggen of aan het photoshoppen sla met de foto’s die ik al heb (luiheid!).
 • Door mijn beugel harde broodjes niet kunnen eten en daarom op het werk tijdens een vergadering nogal onhandig moeten doen om mijn harde broodje toch nog in twee helften naar binnen te krijgen. Met de nodige vieze vingers van dien.
 • Mijn OV-chipkaart die voor de miljoenste keer onderin mijn tas is beland als de bus komt aanrijden. Niet heel handig als je zoals ik alle mogelijke paperassen in je tas hebt zitten zonder al te logische indeling.
 • Op nogal hoge toon tegen Pippa praten in de gang en vervolgens ontdekken dat er iemand voor de deur staat die al deze schattige kattenvrouwtjespraat woord voor woord kon verstaan. En die iemand was dus ook nog eens een serieuze mede-ondernemer uit mijn coachingstraject. Aangenaam. Romy. Overdag ondernemer, ’s avonds gek kattenvrouwtje.
 • Zo verdiept zijn in mijn telefoon in de bus dat ik op een gegeven moment verschrikt opkijk naar de buschauffeur. “Eh mevrouw, dit is de eindhalte.”
 • Mijn lachen niet kunnen inhouden op een moment dat dat niet per se heel handig is.
 • Aanstekers nog steeds doodeng spul vinden en daarom nóg enger doen door waxinelichtjes met het fornuis aan te steken. Het resultaat? Een romantisch tafereel op tafel. En een zwartgeblakerde nagel.
 • Mijn bed regelmatig nét voor het slapengaan moeten opmaken omdat ik daar een uur eerder geen zin in had. Of mag ik dit als excuus gebruiken om mezelf tóch op zo’n mooi dekbedovertrek van Essenza te trakteren?
 • Mijn thee nog altijd drinken uit een kerstmok van Blond Amsterdam. En ja, dat doe ik dus al vanaf juli van dit jaar. Het wordt vanzelf opnieuw kerst, toch?!

Wat was jouw laatste niet zo volwassen actie?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 28 januari 2020 op 7:02 am - Beantwoord

  Misschien is het iets heel normaals, maar hagelslag in een tupperware doos? Dat lijkt me zo onhandig, en meestal komt hagelslag toch gewoon in een handige schenkdoos. Of is het dan een speciaal soort schenk Tupperware doos

 2. Giovanna Jansen 28 januari 2020 op 7:47 am - Beantwoord

  Haha geweldig! En herkenbaar ook. Ik ben ook nog wel eens mijn lunch vergeten mee te nemen, gelukkig werkte ik toen vlakbij huis, dus mijn lunch was zo opgehaald.
  Mijn handige acties (die mij nu zo even te binnen schieten) zijn ’s ochtends je koelkast opentrekken voor die lekker overnight oats, die je blijkbaar de avond ervoor vergeten te maken was… Of de vaatwasser met een zo-die-ga-ik-even-leegruimen flair opentrekken om dan te ontdekken dat je hem anderhalf uur geleden helemaal niet aangezet had, maar alleen de vaatwastablet erin gezwiept had…

 3. Saskia 28 januari 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Oh sommige dingen komen me zeker wel bekend voor :’)

 4. Naomi 28 januari 2020 op 8:23 am - Beantwoord

  Hahaha, het kattenvrouwtje. Ach ja, dan hebben ze een fijne binnenkomer bij je;). Verder een hoop herkenbare dingen. Het houdt ons jong, denk ik dan maar;).

 5. Darina 28 januari 2020 op 8:35 am - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Dat van de OV chipkaart is heel herkenbaar 🙂

 6. Audrey 28 januari 2020 op 9:03 am - Beantwoord

  Toch fijn dat je collega je niet liet verhongeren 😉 Misschien moet je een gasaansteker kopen, trouwens. Makkelijker te gebruiken en je vingers zitten een stuk verder van het vuur af (groetjes van iemand die lucifers al eng vindt).

  Ik vind het altijd wel een tikje genant als ik moet toelichten dat de koffie die ik aanbied wel oploskoffie is. Tja, wij lusten allebei geen koffie, en naaste familie en vrienden vinden oploskoffie helemaal prima 😉

 7. Meaghan 28 januari 2020 op 9:09 am - Beantwoord

  Hahaha hilarisch lijstje! Ach, dat vergeten van je boterhammen kan gebeuren net als je pinpas haha. En ik moest ook echt wel lachen om het punt van dat harde broodje. Ik heb dan wel geen beugel, maar zoiets gebeurt ook altijd bij mezelf. Lekker kliederen met eten. Oh en van het gratis proefabonnement is ook super herkenbaar, dat doe ik soms ook als ik iets wil terugkijken wat niet meer zonder abonnement beschikbaar is. 😉

 8. Jessica J. 28 januari 2020 op 9:19 am - Beantwoord

  Ik drink op kantoor al een eeuwigheid uit mijn souvenirmok van de kerstmarkt in Philadelphia!

 9. Zo simpel is dan geluk 28 januari 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Haha! Gelukkig ben je niet de enige met dit soort acties, er zitten heel wat herkenbare dingen tussen.

 10. bychristiana 28 januari 2020 op 9:27 am - Beantwoord

  Veel dingen zijn absoluut herkenbaar. Met die aansteker bijvoorbeeld, dat vind ik dus ook doodeng. Net zoals lucifers gebruiken, ik durf dat serieus niet. Kaarsen aansteken doe ik dus altijd met zo’n lange aansteker. En wat die foto’s betreft. Toen ik voor de blog nog veel productfoto’s maakte, heb ik eens gehad dat ik een prachtige serie (al zeg ik het zelf…) foto’s gemaakt had, met nog een lelijke sticker op de voorkant, en dat ontdekte ik pas toen ik klaar was. Bizar dat ik dat niet gezien had. Blijkbaar waren we, net als jij met het balletje, toch op iets anders aan het letten.

 11. Daenelia 28 januari 2020 op 9:36 am - Beantwoord

  Ik zou dus nooit een aansteker gebruiken bij het aansteken van een gasfornuis.
  Daar heb heb lucifers voor, extra lang. Of een aansteekmechanisme op je fornuis. Niet meer doen met een ontplofbare aansteker.
  Beter nog, stap over op inductie. Veilig, snel en … Veilig.

  • Romy 28 januari 2020 op 11:09 pm - Beantwoord

   Ik steek mijn fornuis ook niet aan met aanstekers – ik gebruik überhaupt nergens aanstekers voor 😉 Het gas gaat gelukkig gewoon aan met een aansteekmechanisme totdat ik misschien ooit inductie heb 😀

 12. Janne 28 januari 2020 op 9:56 am - Beantwoord

  Afval op het juiste moment buiten zetten is inderdaad echt lastig. Het papier wordt hier eens in de maand opgehaald en ik heb zowel in december als januari het moment gemist, waardoor ik nu twee grote dozen pakpapier heb staan :’) De gemeente hier heeft een app die je berichtjes stuurt op de avond van tevoren, maar ik had de app niet goed ingesteld. Maar goed, nieuwe kans in februari!

  Ik stop mijn OV-kaart altijd in een jas- of broekzak. Mijn jas heeft drie zakken en de meeste broeken hebben er vier, dus ik ben regelmatig mezelf aan het fouilleren om de kaart te vinden, terwijl de conducteur of de buschauffeur wacht. Ook erg handig.

  Ik heb sinds kort een los plastic koffiefilter dat je op een kopje kunt zetten met een papieren filter en koffie erin, om koffie te zetten zonder koffiezetapparaat. Laatst heb ik voor de eerste keer het papieren filter vergeten en de koffie via het plastic ding zo in mijn kopje gegooid. :’)

 13. Ilona Wielinga 28 januari 2020 op 10:19 am - Beantwoord

  Heerlijk om te lezen. Ik praat ook altijd als een gek tegen mijn hamster, en het gratis proefabonnement afsluiten om een serie er in een keer doorheen te jagen is herkenbaar. Alleen was ik vergeten het op tijd op te zeggen dus ik zat er direct een maand aan vast, oeps.

 14. Anna 28 januari 2020 op 10:31 am - Beantwoord

  Haha wat een heerlijk artikel. De container op de verkeerde dag aan de weg zetten, omdat de buren het doen, zou mij ook zo kunnen overkomen haha. Ik zal binnenkort eens goed opletten of de hele straat al vol staat met oud papier en pas dan leg ik mijn papier erbij, haha. Aanstekers vind ik ook eng! Ik kan ook echt niet overweg met zo’n normale aansteker, die je gebruikt voor sigaretten (lees: ik krijg ze met geen mogelijkheid aan de praat). Ik gebruik altijd zo’n lange aansteker of hele lange lucifers, haha.

 15. Laurine 28 januari 2020 op 1:26 pm - Beantwoord

  Haha altijd een leuk artikel om te lezen. 🙂 Dat met die plant heb ik ook een aantal keer meegemaakt. Ik heb gehoord dat het zou helpen om je plant iedere dag een stukje te draaien, baat het niet dan schaadt het niet zou ik zeggen.

 16. Tamara 28 januari 2020 op 2:18 pm - Beantwoord

  Herkenbaar haha! Laatst had ik mijn sleutels een nieuw plekje gegeven, want ja dat was handig. Zo handig zelfs dat ik de eerste volgende dag buiten stond zonder sleutels. Kon wel door de grond zakken! Je raadt uiteraard al waar ze hangen; weer op hun oude vertrouwde plekje.

 17. Rosanne 28 januari 2020 op 2:42 pm - Beantwoord

  Oohhh ik heb dat ook met mijn achterbak haha! Die ligt echt nog vol met zooi en dat moet gewoon een keer weggegooid worden, mijn brein slaat dat alleen niet op oeps!

 18. Evelyne 28 januari 2020 op 7:39 pm - Beantwoord

  Foto’s maken en pas halverwege ontdekken dat er iets vervelend in de weg ligt kom ik helaas ook wel tegen. Doch ik hoe langer hoe meer echt op let, maar soms ga ik gewoon zo enthousiast en onvoorzien aan de slag dat ik mezelf voor het hoofd sla als ik dan opeens opmerk dat het toch niet ok is 😉 Zolang ik dat niet voor heb op een fotoshoot, haha

 19. Amy 28 januari 2020 op 7:40 pm - Beantwoord

  Ik vind een proefabonnement op tijd opzeggen eigenlijk best wel successful adulting hoor! en misschien is een aansteker aanschaffen misschien toch niet zo’n heel gek idee als je het mij vraagt haha

 20. Claire 29 januari 2020 op 10:14 am - Beantwoord

  Hahaha wat leuk om te lezen! Ik ben altijd te laat met een proefabonnement afzeggen en ik gebruik vaak lucifers voor het aansteken van kaarsen. Vind ik net iets handiger. Of een hele lange aansteker die je alleen hoeft in te drukken. Enne ik vroeg me toevallig vandaag net af hoe iedereen in mijn straat het weet wanneer de containers verzameld worden. Ik doe inderdaad ook gewoon mijn buren na 😉

  • Romy 3 februari 2020 op 11:12 pm - Beantwoord

   Haha, die goed voorbereide buren ook altijd… 😉 Mijn buurvrouw weet ook altijd precies wanneer de container buiten moet staan en kwam me laatst zelfs tippen. Wel heel lief!
   Een lange aansteker is ook een goed idee trouwens. Misschien maakt dat bezig zijn met vuur al wat makkelijker.

 21. Suzanne 30 januari 2020 op 7:51 pm - Beantwoord

  Sommige dingen komen me echt zo bekend voor!

 22. Mariska 31 januari 2020 op 5:46 pm - Beantwoord

  Haha! Ik heb goed en slecht nieuws voor je …het goede nieuws: je bent niet de enige. Het slechte nieuws; het wordt niet beter als je ouder wordt ik ben 46 en doe dat soort dingen ook nog. Betrap me er soms op dat ik denk: deze beslissing vraagt om een volwassene, hoezo moet ik dit beslissen?!

  • Romy 3 februari 2020 op 11:49 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest hardop lachen om je reactie. Heerlijk toch dat we eigenlijk nooit 100% volwassen zijn? Geeft het leven wel weer wat luchtigs 😉

 23. José 1 februari 2020 op 3:28 pm - Beantwoord

  Hahaha wat een heerlijk artikel! Vele dingen zijn herkenbaar, zoals de volg-de-buren-strategie.

 24. Nikita 2 februari 2020 op 12:18 pm - Beantwoord

  Ik heb dat soort dingen ondertussen ook al en dan lach ik mezelf ook altijd uit. Bij dat boterhammenverhaal heb ik nog een mooi verhaal van mezelf, maar niet als volwassene. Toen ik in mijn laatste jaar op de middelbare zat had ik ’s morgens de laatste dingen weggestoken (mijn boek, telefoon, oortjes, drinkfles etc…) en ik ging met mijn zusje de bus op. En toen ik over de middag in het zonnetje bij mijn vrienden zat, was ik echt heel mijn schooltas aan het doorzoeken. Maar ik was dus vergeten mijn boterhammen weg te steken. Halve minuut de slappe lach verder vond ik gelukkig nog vijf euro in mijn portemonnee en zijn we maar naar het winkeltje dicht bij school om een broodje gegaan. Ik had gewoon ’s morgens zoiets gehad van, mijn leesboek zit in mijn tas dus ik heb alles. Niet dus. Ik heb mezelf echt zo uitgelachen toen, maar het was wel een gezellige middag in de zon. Het was bijna zomer denk ik, ik denk dat het een van de laatste lesweken was. Goeie tijden, wat mis ik ze 🙂

  • Romy 4 februari 2020 op 12:13 am - Beantwoord

   Een extra lekker broodje kunnen kopen is natuurlijk ook niet verkeerd 😉 Zo probeerde ik er ook maar naar te kijken toen ik mijn boterhammen in de bus had laten liggen. Wel grappig dat je je boek wel en je boterhammen niet bij je had. Dat zegt toch wel iets over hoe graag je leest 🙂

Recente blogs

Inkiekje #92 | Vier jaar samen, visgraatkeuzes & ons huis in de verkoop

28 augustus 2023|Persoonlijk|

De afgelopen twee weken zaten zo vol met mijlpalen dat we er eentje zowaar vergaten. We waren vier jaar samen en kwamen daar allebei pas de dag ervoor achter. Niet heel gek, want tegelijkertijd gebeurde er nogal wat: een fotograaf zette ons appartement op de foto én ons huis verscheen op Funda. Nu er ook nog een 'te koop'-bord aan de gevel hangt, is het al helemaal officieel. We gaan dit fijne plekje straks echt verlaten, en dat besef ging niet zonder een paar traantjes. Gelukkig waren er ook leuke verhuisvoorbereidingen. Zo hakten we een visgraatknoop door, hadden we een giga-lachbui toen we met de complete katteninboedel en strijkplank op de gang moesten wachten (iets met de Funda-foto's) en spotten we de eerste heide. Kiek maar mee!

Outfit | Een fleurige blauwe zomerjurk van My Jewellery

14 juni 2019|Outfits|

We kunnen er niet meer omheen: de zomer komt er toch echt binnenkort aan. Regelmatig laat de zon zich al van zijn beste kant zien, wat ook betekent dat mijn zomerse outfits weer uit de kast mogen. Daarnaast voegde ik een aantal nieuwe kledingstukken aan mijn zomergarderobe toe om op de zonnige dagen mee de straat op te gaan. Vandaag zet ik twee van die nieuwe items in het zonnetje (zowel letterlijk buiten als op mijn blog): een blauwe jurk met ruches en een colbert dat dienstdoet als zomerjasje. Kijk je mee naar mijn outfit?

Mijn beugel en ik | Update na 4 maanden met een slotjesbeugel

26 januari 2020|Persoonlijk|

Er was een tijd waarin ik beugels standaard associeerde met brugklassers. Oh wat was ik blij dat dat ijzerwerk in mijn mond mij bespaard bleef. Ha, karma is een bitch: op mijn 26e ben ik alsnog een beugelbekkie geworden. Inmiddels draag ik alweer zo'n vier maanden een beugel. Hoe bevalt dat nu, als volwassene een slotjesbeugel (alleen onder) hebben? Merk ik verandering? En heb ik een ijzeren discipline of ben ik het ijzerwerk al helemaal zat? Ik vertel het je allemaal in deze update.