Globetrotter? | Mijn travel bucketlist buiten Europa

vakantiebestemmingen buiten europa

Een wereldreiziger of globetrotter? Nee, dat ben ik niet bepaald. Op twee reizen naar New York na, ben ik nog nooit buiten Europa geweest. Er zijn meerdere plekken waar ik simpelweg niet naartoe durf. Uit angst voor onveiligheid als vrouw alleen, voedselvergiftigingen of natuurgeweld. Maar voor sommige bestemmingen buiten Europa zet ik mijn angst graag opzij om toch voor een verre reis het vliegtuig in te stappen. Dit zijn 10 vakantiebestemmingen buiten Europa die ik graag met eigen ogen zou willen bewonderen.

 1. Nederlandse Antillen. Ooit in mijn leven wil ik nog wel naar het verre overzeese stukje Nederlands koninkrijk vliegen, oftewel Aruba, Bonaire en Curaçao. Lekker gemaakt door foto’s van de witte stranden, de prachtige huisjes in Willemstad en de mooie palmbomen in combinatie met tropische temperaturen, zie ik mezelf hier wel zitten.
 2. West-Amerika. In New York kon ik al een beetje proeven van Amerika. Juist daarom ben ik benieuwd wat de Verenigde Staten nog meer te bieden hebben. Enthousiast geworden door onder andere de reisverhalen van Lianne over San Francisco en Las Vegas, lijkt het me geweldig om een rondreis door Amerika (en dan het liefst West-Amerika) te maken. Natuurparken, de Grand Canyon en indrukwekkende steden? Here I come!
 3. Canada. Toen we naar New York vlogen, heb ik vanuit de lucht een klein stukje van het Canadese landschap kunnen zien. Maar dit prachtige, wijduitgestrekte land zo ik ook graag nog eens vanaf de grond bewonderen. Er zijn talloze natuurparken te vinden met wilde dieren en geweldige watervallen. Een road trip door Canada zou ik dan ook absoluut niet afslaan.
 4. Safari in Tanzania of Zuid-Afrika. Mijn enige safari-ervaring is een rit met onze stationwagen door Beekse Bergen. Ook leuk, maar het zal vast weinig voorstellen in vergelijking met een echte safari in bijvoorbeeld Tanzania of Zuid-Afrika. Rijden tussen de dieren in een grote jeep, slapen in lodges en met een enorme zoomlens proberen om de Big 5 op de foto te zetten? Ja hoor, dat lijkt me wel wat!
 5. Going Down Under. Na het zien van de idyllische beelden in de film Australia en een paar afleveringen van Grenzeloos Verliefd staat Australië hoog op mijn lijstje met vakantiebestemmingen buiten Europa. Alleen al omdat paardrijden langs de Australische kust al jarenlang bovenaan mijn bucketlist staat. Ondertussen bekijk ik de prachtige foto’s van Justine van haar Australiëreis (van selfies met kangoeroes tot prachtige eilandfoto’s) met een tikkeltje jaloezie. Dit land moet ik ooit met eigen ogen zien.
 6. Marrakesh. Ook iets dichter bij huis is er een bestemming die ik graag wil bezoeken: Marrakesh. Bij Marrakesh denk ik aan Aladdin-achtige paleizen, oosterse torens, kleurrijke markten en natuurlijk heerlijke temperaturen. Het is geen stad waar ik als vrouw alleen naartoe zou gaan, maar met iemand anders erbij lijkt het me geweldig om me op deze bijzondere plek te wanen.
 7. Bali. Ik ben blijkbaar een wel heel geschikt “slachtoffer” voor travelbloggers, want ook mijn enthousiasme over Bali komt vooral door de vele mooie foto’s die ik op andere blogs heb gezien van dit eiland. Afgaand op de foto’s is Bali volgens mij een bijna paradijsachtige bestemming met een strakblauwe lucht, mooie tempels, bijzondere gebruiken en de meest fotogenieke kleurrijke bloemen.
 8. Dubai. Ik dacht altijd dat Dubai vooral een rijkeluisbestemming was met veel te dure winkelcentra en bizar hoge gebouwen. Toch trekt deze stad me wel. Vooral de Miracle Garden vind ik er schitterend uitzien en zou ik graag bezoeken. Daarnaast kan ik me zo voorstellen dat het al een belevenis op zich is om als klein mensje tussen de vele wolkenkrabbers te lopen en dat je er je ogen uitkijkt.
 9. Japan. Over het algemeen ben ik niet zo van de verre Aziatische bestemmingen (yep, held op sokken!), maar toch lijkt Japan me ook heel gaaf om te bezoeken. Zowel de drukke steden (Tokio!) als de rijstvelden en schattige huisjes op het platteland trekken me wel. Daarnaast heeft Japan volgens mij een geweldige cultuur met bijzondere gebruiken en ik kan me zo voorstellen dat winkelen in Japan ook een klein feestje is met alle bijzondere kleding en de soms wel heel vreemde producten die er te koop te zijn.
 10. Hawaii. En dan als laatste een bestemming buiten Europa waar volgens mij heel wat mensen van (vakantie)dromen. Misschien moet ik mijn iets te idyllische beeld van buikdanseressen in hoelahoeprokjes een beetje bijstellen, maar volgens mij is Hawaii alsnog een prachtige plek. Ik zie prachtige bloemen, minstens zo mooie stranden en een relaxte cultuur voor me. Uiteraard zou ik graag eens testen of dat fantastische beeld klopt met de werkelijkheid.

Welke vakantiebestemming buiten Europa zou jij willen bezoeken?

Volg:
Deel:

49 Reacties

 1. 18 januari 2018 / 06:18

  Oh joh, ik heb er zoveel! Maar Australië en Maleisië staan echt op 1. Daar zou ik echt graag heen willen. New York lijkt mij ook gaaf. Tof dat jij daar al bent geweest!
  Hennie blogde over…Basic skincare van Etos

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:04

   Maleisië lijkt me ook echt een droombestemming. Ik kan me voorstellen dat die plek ook hoog op je lijstje staat!

 2. 18 januari 2018 / 07:28

  Ik heb niet echt droombestemmingen buiten Europa denk ik. Maar als ik de wereld wil zien zal het op een dag ook wel kriebelen om die landen ook te bezoeken. Ik heb wel een reizigersdroom. De wereld is veel te groot en mooi om niet te verkennen.

  Trouwens, mijn stage loopt goed! Ik wilde het even laten weten. Ik had maandag gewoon een lastige dag, maar ik ben dan ook gevoelig aan winterdipjes. Maar het gaat nu wel veel beter. En ik geniet er ook wel van. Gisteren heb ik een van mijn vrienden gezien en drie andere klasgenoten en vandaag ga ik na stage nog helpen op school met een tentoonstelling. Dat bekende zal me deugd doen. Het komt wel goed met die stage, en voor ik het weet is het voorbij. Ik geef toe, ik heb een fijne stageplaats, maar ik zal ook blij zijn mijn klasgenoten en vrienden terug te zien :)
  Nikita blogde over…Hou het maar lekker normaal!

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:06

   Wat mooi dat je ooit nog wel een keer veel dingen van de wereld zou willen zien. Het reizen (en vooral verre reizen) is mij ook niet met de paplepel ingegoten, maar toch merk ik dat ik wel kriebels krijg om meer van de wereld te zien.

   Wat fijn om te horen dat je stage zo goed gaat en dat je er ook van kunt genieten. Het is ook even wennen allemaal, zeker als je door de stage je vrienden en klasgenoten even niet ziet. Maar zo te horen sla je je er echt heel dapper en goed doorheen :)

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:08

   Haha, als ik al deze landen allemaal ga bezoeken, zou ik daar inderdaad bijna een wereldreis aan hebben. New York kan ik je zeker aanraden. Ik blijf het een geweldige stad vinden, waar ik graag nog eens naartoe terug zou gaan.

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:09

   Madagascar lijkt mij inderdaad ook een hele bijzondere plek, alleen al na het zien van de gelijknamige animatiefilm ;) Volgens mij ziet de natuur er daar geweldig uit.

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:09

   Gaaf dat je een keer in Dubai bent overgestapt! Ik kan me voorstellen dat het dan nóg meer gaat kriebelen om die plek ooit eens echt te bezoeken.

 3. 18 januari 2018 / 09:25

  Wat een prachtige plekken noem je op! Bali is inderdaad echt eentje die terecht op je bucketlist staat. Daar moet je echt heen gaan hoor! ♡ Bij mij staan Marrakesh, Hawaii, Canada, Australië en op safari gaan in éénvan die twee landen ook op mijn lijstje, hihi. De laatste tijd kijk ik veel naar Mexico/Belize, Sri Lanka, Madagaskar, de Seychellen en Sumatra. Ik wil té veel zien!!!
  Sandra blogde over…Hersenspinsels | Bloggen, onzekerheid & perfectionisme

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:10

   Wauw,dat zijn veel prachtige plekken! Zo te horen ben je de komende landen zeker nog niet klaar met reizen :) Ik ben heel benieuwd waar je volgende reis naartoe gaat :)

 4. 18 januari 2018 / 09:49

  Wat een mooie bestemmingen heb je op je lijst staan! Ik ben zelfs nog nooit buiten Europa geweest. Geen geld voor gehad tot nog toe. Maar ben ik niet slechter van geworden gelukkig :P Wel staat Bali heel hoog op mijn lijst en Bonaire ook. Thailand lijkt mij ook heel erg tof!
  Simone blogde over…Bekeken op Netflix #9

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:11

   Het is inderdaad absoluut niet zo dat je er slechter van wordt als je binnen Europa blijft. Wij gaan ook bijna altijd op vakantie binnen Europa. Ik vind verre reizen bovendien ook nog best wel eng ;) Maar ooit wil ik toch eens een aantal van dit soort mooie, verre plekken bezoeken.

 5. 18 januari 2018 / 10:03

  Heel leuk lijstje! Australië is echt de moeite waard, ik heb echt mijn hart verloren aan dat land en de cultuur! Zelf wil ik ooit nog eens naar Canada en de West-kust van Amerika, dat lijkt me echt fantastisch! Ik hoop dat je ooit al deze mooie plekken van je bucketlist kan afstrepen!
  Laurine blogde over…Mijn eerste bullet journal | Set up

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:12

   Je maakt me nóg enthousiaster over Australië. Zo te horen heb jij zelf ook nog genoeg mooie plekken om eens te ontdekken :)

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:13

   Heel gaaf dat je ooit naar Nieuw-Zeeland bent geweest! Dat lijkt me ook een heel mooi land. Ik heb overigens een beetje hetzelfde met verre reizen. Ik zie mezelf niet elk jaar een verre reis maken en vind het toch allemaal een beetje spannend. Toch wil ik voor deze plekken wel ooit in mijn leven mijn angst en praktische bezwaren overboord gooien om ze een keer te bezoeken ;)

 6. 18 januari 2018 / 11:02

  Superleuk om te lezen! Japan is wel echt een aanrader, hoor! Veel plekken van jouw lijstje zijn ook op mijn bucketlist terug te vinden. Ik heb ooit al eens een rondreis door Amerika gemaakt met mijn ouders maar zou dat héél graag nog eens doen. En ook Indonesië en een safari hoop ik snel af te strepen! :)
  Nienke blogde over…Route & planning | De leukste steden van Japan in 2 weken

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:14

   Wat gaaf dat je al eens in Japan bent geweest en een mooie rondreis door Amerika hebt gemaakt. Ik kan me voorstellen dat dat onvergetelijk is :)

 7. 18 januari 2018 / 11:13

  Stuk voor stuk prachtige bestemmingen! Als half Arubaanse kan ik je dat eiland natuurlijk van harte aanraden haha! Amerika (waar dan ook) staat ook onwijs hoog op mijn lijstje!
  Simone blogde over…Mijn verjaardagscadeautjes

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:27

   Ja, Aruba staat ook echt heel hoog op mijn lijstje! Wat gaaf dat je daar als half-Arubaanse al eens bent geweest :)

 8. 18 januari 2018 / 12:26

  Wauw, je hebt allemaal landen uitgezocht waar ik ook nog eens graag naartoe zou willen! Deze lente ga ik Bali al bezichtigen en Amerika is echt fantastisch! Er is zoveel te zien in dat land, geen streek of staat is hetzelfde. En dan hebben wij ook nog maar een klein deel gezien! In het westen moet je echt zeker gaan roadtrippen. Een lange, verlaten highway berijden door prachtige woestijnlandschappen geven je echt dat ultieme Amerika-gevoel!

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:28

   Echt onwijs gaaf dat je deze lente naar Bali gaat! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Zo’n roadtrip door Amerika lijkt mij ook geweldig. Ik vind dat soort verre reizen nog best spannend en eng soms, maar ooit wil ik me er toch echt aan gaan wagen :)

 9. 18 januari 2018 / 12:30

  Marrakesh is zo’n mooie stad! Ben er erg vaak geweest en nog steeds niet uitgekeken, de mensen zijn ook ontzettend aardig daar :) Canada en Zuid-Afrika staan ook nog op mijn lijstje, al zou ik zelf niet op safari gaan ;)

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:29

   Je maakt me nóg enthouiaster om eens naar Marrakesh te gaan. Wat gaaf dat je die stad al meerdere keren hebt bezocht!

 10. 18 januari 2018 / 12:47

  Mooi lijstje!
  Ik zou zelf ook graag naar Dubai en Japan willen. En naar New York.. En Australië.
  Het liefste zou ik nu mijn koffer pakken en gaan, haha!

 11. 18 januari 2018 / 14:43

  Heel mooi lijstje. Mijn bucketlist is voor eeuwig groeiend dus een hoop van de landen op jouw lijst wil ik ook nog zien :) Met het slechte weer van tegenwoordig staat een zonnige plaats echt wel bovenaan. Zo’n echt bounty eiland zie ik nu wel zitten. Aruba ofzo. Zalig. Laat maar komen zou ik zeggen ;)
  Sarah blogde over…10x ik erger me aan… #2

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:29

   Haha, hier precies hetzelfde! Doe mij maar een fijn tropisch land met een flinke portie zon op dit moment ;)

 12. 18 januari 2018 / 15:01

  Marokko staat buiten Europa nu ook het hoogst op mijn lijstje. Ik ben ook een enorm van van trippen door Oost-Europa, dus een tour rond de zwarte zee lijkt me erg tof. Je hebt nog een hoop moois te ontdekken!
  Hermien – KouweKleren blogde over…Tips voor het opmaken van producten

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:30

   Oost-Europa is volgens mij ook een geweldig deel van Europa om nog eens te ontdekken. Zo’n tour klinkt wel heel erg gaaf :)

 13. 18 januari 2018 / 18:57

  Ik heb nog nooit buiten Europa gereisd. Zou dat uiteraard graag eens willen doen, maar helaas heb ik andere prioriteiten. Hopelijk komt het er ooit wel nog eens van.
  Evelyne blogde over…✘Google-Tag✘

 14. 18 januari 2018 / 21:14

  Een hele mooie lijst! Er zijn vijf bestemmingen op jouw lijst die ik zeker wil zien. Op dit moment staat de Chinese muur op nummer 1 hier.
  Nesrin blogde over…Vision Board ervaring

 15. 18 januari 2018 / 22:10

  Hawaii lijkt me echt zo tof om nog een keer naartoe te gaan! Op foto’s en filmpjes ziet het er echt super mooi uit altijd. Ook zou ik nog wel eens naar Bora Bora willen, van die leuke kleine hutjes aan de blauwe zee :)
  Mariska blogde over…Unieke ideetjes voor Valentijnsdag

  • Romy
   Auteur
   19 januari 2018 / 07:30

   Bora Bora is volgens mij ook echt een droombestemming. Ik weet zeker dat het net een paradijsje is als je daar rondloopt :)

 16. 19 januari 2018 / 13:40

  Haha, door iedereen die erheen gaat raak ik ook steeds geïnteresseerder in Bali en Dubai. Een rondreis door West-Amerika lijkt me ook ontzettend tof, evenals Australië!
  Vivian blogde over…Molblog #1 | Verrassingen en verraad

 17. 20 januari 2018 / 12:02

  Wat een mooie lijst! Wat gaaf dat je al twee keer naar New York bent geweest! Ik ga misschien volgende maand naar Marrakesh, zin in! Ik ben eigenlijk nog nooit buiten Europa geweest (de Canarische Eilanden liggen wel buiten Europa, maar horen natuurlijk gewoon bij Spanje haha).
  Anna blogde over…Mijn rose gold agenda voor 2018 + blog planning tips!

  • Romy
   Auteur
   21 januari 2018 / 09:53

   Wauw, wat gaaf dat je misschien naar Marrakesh gaat in februari. Ik ben heel benieuwd naar je reisverhalen en foto’s! De Canarische eilanden vind ik trouwens ook erg mooi. Het hoort dan misschien bij Europa, maar het ziet er wel niet-Europees tropisch uit daar :)

 18. 20 januari 2018 / 12:29

  West-Amerika en Bali lijken echt geweldig! Marrakesh ga ik misschien deze paasvakantie bezoeken. Als je echt op safari wilt, denk ik dat Tanzania leuker is. Een vriend van me is daar geweest en dat leek toch nog een wilder stukje natuur en geschikter om wilde dieren te spotten dan Zuid-Afrika (waar ik geweest ben). Maar Zuid-Afrika is hoe dan ook prachtig! Ik wil ook heel graag naar Vietnam :)
  Sam – singlereadytomingleblog blogde over…Slutshaming: “Sinds wanneer hangt gij zo de slet uit?”

  • Romy
   Auteur
   21 januari 2018 / 10:00

   Wauw, wat gaaf dat je misschien naar Marrakesh gaat! Het lijkt me daar geweldig. En heel gaaf dat je ooit Zuid-Afrika hebt bezocht! Een collega van mij is dit jaar naar Tanzania geweest op vakantie en dat zag er inderdaad wel heel mooi uit. Voor nu moet ik nog even de moed bij elkaar rapen voor een safari inclusief lange vliegreis ;) Maar wie weet ooit!

 19. Odetta
  27 januari 2018 / 22:23

  Thailand, het geboorteland van mijn moeder. Ik ben daar nog nooit geweest. De landen Canada. Nieuw-Zeeland. Australië lijken mij ook wel wat. Maar zelf ben ik niet zo avontuurlijk aangelegd. Veel van mijn familieleden zijn wel over de hele wereld gereisd, maar volgens mij hebben ze dit in mijn genen overgeslagen. Mocht het niet van komen, dan vind ik dit ook niet zo erg.
  Er bestaat namelijk Travel Channel: geen vertragingen en geen voedselvergiftiging, hahaha!

  • Romy
   Auteur
   28 januari 2018 / 10:10

   Haha, ik ben ook niet zo’n avontuurlijk persoon die wereldreizen wel ziet zitten ;) Sommige plekken bekijk ik ook gewoon gezellig op de bank via programma’s als ‘3 op reis’ ;) Ook leuk!
   Maar wat mooi dat je misschien nog een keer naar Thailand wilt gaan! Ik kan me voorstellen dat dat land voor jou een speciale betekenis heeft als geboorteland van je moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge