In 2018 heb ik een mooie reis naar Italië mogen maken en dat smaakte wat mij betreft zeker naar meer. Ook dit jaar hoop ik dan ook, tussen het klussen, interieurshoppen en settelen in mijn nieuwe woonplaats door, een paar keer mijn koffers te mogen pakken. Al is het maar voor een weekendje weg! Aan inspiratie voor mooie reizen gelukkig geen gebrek. Mijn travel bucketlist wordt alleen maar langer en langer. Tijd voor een overzichtje met 7 bestemmingen die mij wel wat lijken voor 2019. Niet dat ik deze reizen allemaal ga maken (hallo, beperkt budget!). Maar dromen mag, toch?!

leuke vakantiebestemmingen voor 2019
 1. De zon opzoeken in Valencia. Een lieve vriendin heeft vorige week het vliegtuig naar Valencia gepakt om daar stage te lopen. Omdat ik al een tijdje van plan was om deze winter een keer naar het warme zuiden te gaan, besloten we in een enthousiaste bui dat ik haar wel kan opzoeken in Valencia. Ik ben al de eerste plannen aan het smeden om in februari een lang weekend die kant op te gaan. Ik ben 3 jaar geleden ook in Valencia geweest en zie het wel zitten om deze mooie Spaanse stad nog een keer te ontdekken.
 2. Het sprookjesachtige Colmar (Frankrijk) bewonderen. Via Instagram heb ik het bijzondere plaatsje Colmar in de Franse Elzas ontdekt. Door de vele authentieke (en kleurrijke) huizen en schattige beekjes waan je je hier volgens mij bijna op een filmset. Zoals het wel vaker gaat bij mij, heb ik mijn hart alvast verloren aan deze prachtige bestemming. Het lijkt me wel wat om met de auto naar Noord-Frankrijk te gaan en daar Colmar met eigen ogen te zien. Wie weet in combinatie met een bezoekje aan Straatsburg of Nancy.
 3. Londen (Notting Hill, here I come!). Een tripje naar Londen staat al langere tijd op de planning. Nou ja, in mijn dromerige hoofd dan. Omdat ik in 2018 een auto kocht en mijn huizenjacht startte, heb ik de plannen voor een bezoekje aan Londen vorig jaar in de ijskast gezet. Nog steeds wil ik maar al te graag een keer door het kleurrijke Notting Hill wandelen en het gezellige centrum na een paar jaar weer eens met eigen ogen zien. Ik houd de aanbiedingen voor trein- en vliegtickets in ieder geval in de gaten.
 4. Rondreizen en wegdromen in Duitsland. Door het schrijven van dit blogartikel ontdekte ik dat er in Duitsland talloze plaatsen zijn waar ik met plezier een keer naartoe zou gaan. Vooral Schloss Neuschwannstein staat hoog op mijn lijstje, maar ook een paar Duitse natuurgebieden lijken me schitterend. Wie weet is het een leuk en betaalbaar idee om in de zomer met mijn Ford Ka door Duitsland te toeren. Zou ik meteen langs DM kunnen, want ook van de Duitse drogisterijen ben ik inmiddels fan.
 5. Op stedentrip naar Porto. Voordat ik in 2018 een week naar Italië ging, ben ik jarenlang vooral op korte stedentrips met ons gezin geweest. Ook heel leuk! Dat is een “traditie” die ik graag nieuw leven zou inblazen door een van mijn ouders mee te nemen op city trip. Wellicht dit jaar! Mijn gedroomde bestemming? Porto! Zeker nadat ik eerder dolenthousiast ben teruggekomen uit Lissabon, ben ik ervan overtuigd dat ik dit andere Portugese pareltje ook wel kan waarderen. Een stad vol kleur, zon en leuke bezienswaardigheden!
 6. Een tripje naar de zuiderburen. De afgelopen jaren heb ik meerdere Belgische steden bezocht: Antwerpen, Brugge, Brussel en Gent. Stuk voor stuk aanraders! België is niet ver reizen, terwijl je je wel in een heel andere wereld waant. Ik zou dan ook graag weer eens naar onze zuiderburen gaan, misschien dit jaar nog. Welke stad? Dat weet ik nog niet. Alle Belgische steden hebben wel wat en dan heb ik het nog niet eens over de prachtige Belgische Ardennen gehad. Een weekend daar doorbrengen lijkt me niet verkeerd.
 7. En iets verder weg: Canada! Hoewel ik vermoed dat ik dit jaar geen verre reis ga maken om mijn spaarrekening enigszins intact te houden, is er één bestemming die me wel heel erg trekt: Canada! Ik heb veel enthousiaste verhalen gehoord over dit schitterende land met talloze meren, bijzondere dieren en prachtige natuur. Mocht ik dit jaar een verre reis maken, dan denk ik dat ik met het vliegtuig die kant op zou gaan. In ieder geval zou ik er dan nog ruim op tijd bij zijn om het visum voor Canada aan te vragen dat je nodig hebt om het land in te mogen. Gelukkig kun je binnen 5 minuten zo’n visum, de zogenaamde etA voor Canada (electronic travel authorization), aanvragen. Geen tijdrovende taak dus! Op de gelinkte pagina vind je ook een video met uitleg over hoe je zo’n visum kunt aanvragen. Ik sla de pagina zelf maar alvast op, voor als mijn Canadese droom hopelijk ergens de komende jaren werkelijkheid wordt.

Ik ben heel benieuwd welke plekken ik dit jaar zal bezoeken. Niet alle 7 genoemde plekken, hoor. Maar hopelijk wel één of een paar! En natuurlijk hoop ik dat mijn nieuwe woning straks zo fijn aanvoelt dat het lijkt alsof ik ook thuis altijd op vakantie ben. Cheesy, hè?!

Heb jij al mooie reizen gepland staan voor 2019?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 januari 2019 op 6:56 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk mooie bestemmingen! Ik ben vroeger heel vaak in Duitsland op vakantie geweest en ik vond het er zo mooi. Ook Vakencia trekt me erg. Maar ik heb nog geen reisplannen voor dit jaar. Ik laat het een beetje op zijn beloop.

  • Romy 4 januari 2019 op 10:41 am - Beantwoord

   Ook leuk toch om later te besluiten waar jullie vakantie naartoe gaat 🙂 Ik ben met boeken meestal ook vrij laat. Tof dat jullie vaak naar Duitsland zijn geweest! Eigenlijk is het een prachtig en heel gevarieerd land en ook nog eens niet al te ver reizen natuurlijk.

 2. Marije 4 januari 2019 op 7:07 am - Beantwoord

  Leuke bestemmingen!

  Ik ga dit jaar sowieso naar Malaga en hoop nog op Tenerife en Amerika. Leuke stedentripjes zijn ook welkom.

  • Romy 4 januari 2019 op 10:42 am - Beantwoord

   Wat een leuke reisplannen zeg! Heerlijk dat je de Spaanse zon opzoekt! En onwijs gaaf dat je ook naar Amerika gaat 🙂

 3. Mirjam 4 januari 2019 op 7:23 am - Beantwoord

  Heel mooie bestemmingen! Ik hoop dit jaar weer een paar keer naar Engeland te gaan, verder heb ik geen verre reizen gepland 😉

  • Romy 4 januari 2019 op 10:42 am - Beantwoord

   Wat tof, een paar reizen naar Engeland! Ik duim met je mee dat dat er een paar keer van komt dit jaar 🙂

 4. bychristiana 4 januari 2019 op 8:10 am - Beantwoord

  Ik hoop ook dat jouw huis straks zo’n gezellige en fijne plek wordt dat je niet eens meer op vakantie wilt haha, bij wijze van spreken dan. Hoewel ik het altijd heerlijk vind om op vakantie te gaan, vind ik thuiskomen altijd het fijnst. Cheesy zijn wij samen! Wij hebben nog niet echt vakantie-plannen gemaakt. Bij ons komt dat vaak heel spontaan op, dus ik ben zelf ook wel benieuwd.

  • Romy 4 januari 2019 op 10:44 am - Beantwoord

   Haha, daar herken ik me stiekem volledig in. Ik kan er ook echt naar uitzien om na een vakantie weer naar huis te gaan. Leuk dat jullie vaak spontaan een reis plannen. Meestal bepaal ik zelf ook pas vlak van tevoren waar een reis naartoe gaat. Zo ging dat met Italië bij ons ook vorig jaar. Juist wel leuk om je bestemming een beetje aan te passen op waar je op dat moment “zin” in hebt 🙂

 5. Katrien 4 januari 2019 op 9:28 am - Beantwoord

  In juni staat er een weekje Marrakesh op de planning, daar kijk ik alvast heel erg naar uit. En hopelijk brengt het najaar ook nog een fijn reisje. Je vermeldt ergens Nancy, een grote aanrader vind ik zelf. Heel gezellige stad, vooral in de kerstperiode, alle huizen en straten zijn dan heel mooi versierd.
  Ik hoop dat je toch enkele van je reisplannen kan uitvoeren tussen het verhuizen door ;-).

 6. Daenelia 4 januari 2019 op 9:58 am - Beantwoord

  Jemig, hoe doe je dat op jouw leeftijd, 7 vakantietjes te plannen? Ik ging op jouw leeftijd hooguit naar Maastricht voor een weekend en dat was het. Gewoon geen geld voor. En ik zat in een huurhuis, ook nog.
  Het is je gegund hoor, maar ik denk dat je er ook echt wel in slaagt om je huis vaak genoeg te zien zodat het als thuis aan gaat voelen.
  Ons vakantieplan is nog niet uitgekristaliseerd (Italie – Florence), maar wij gaan (ook nu we het kunnen betalen :P) toch echt maar één keer op vakantie. De rest gaat op aan familiebezoek.

  • Romy 4 januari 2019 op 10:33 am - Beantwoord

   Ik ga niet alle 7 vakanties dit jaar doen, hoor. Dat heb ik bovenaan en onderaan mijn artikel ook vermeld 😉 Het zal hooguit 1 weekje vakantie en misschien 1 of 2 weekendjes weg worden. Ik heb er het geld niet voor over om zó vaak op reis te gaan en vind thuis zitten ook heerlijk, dus dat genieten van mijn woning gaat helemaal goed komen. Het zijn gewoon een paar plannen waarvan ik er een of een paar wil uitkiezen 🙂
   Leuk dat jullie naar Florence willen gaan trouwens! Een prachtige plek!

 7. Lizzy 4 januari 2019 op 10:36 am - Beantwoord

  Mooi bestemmingen! Ik heb Canada een paar jaar geleden mogen bezoeken (omdat ik een Canadees vriendje had destijds). Echt een fantastisch land was dat! Ik kan het zeker aanraden. Uit jouw lijstje staat Porto (en Portugal in het algemeen) ook heel hoog op mijn lijstje. Ik ben er nog nooit geweest en hoor van iedereen dat het zo mooi is.

  • Romy 4 januari 2019 op 10:57 am - Beantwoord

   Wauw, wat een mooie bestemming, Marrakesh! Ik kan me voorstellen dat je daarnaar uitziet.
   Nancy lijkt me ook zo’n mooie stad. Daar zou ik echt nog een keer naartoe willen. Ik heb er al veel positieve verhalen over gehoord 🙂 Wie weet ga ik er dit jaar naartoe, maar anders komt deze plaats zeker op mijn bucketlist te staan voor ergens de komende jaren.

  • Romy 4 januari 2019 op 11:00 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat je naar Canada bent geweest! Een vriendin van mij is er vorig jaar geweest en kwam ook met heel veel enthousiaste verhalen thuis. Ik ben dus zeker vastbesloten om er een keer naartoe te gaan.
   Leuk om te horen dat Porto ook op jouw lijstje staat! Lissabon kan ik je ook absoluut aanraden. Dat is de Europese stad die mij het meest heeft verrast tot nu toe. Wij waren er twee jaar geleden 3,5 dag en dat was eigenlijk veel te kort 🙂

 8. Lianne 4 januari 2019 op 10:39 am - Beantwoord

  Dat klinken als erg mooie bestemmingen en door dit te lezen krijg ik er ook weer zin in om een stedentrip te maken 🙂 Notting Hill (en sowieso Londen) is zo leuk en ik zou er graag nog eens terug willen! Dit jaar willen we al sparen voor een grote reis, maar misschien dat ik tussendoor nog even ergens een weekendje een stedentrip wil maken. Spanje lijkt mij ook wel wat!

  • Romy 4 januari 2019 op 11:03 am - Beantwoord

   Ja, Londen is zo’n leuke stad! 🙂 Ik kan me voorstellen dat jij ook maar al te graag nóg een keer die stad wil bezoeken. Gaaf dat jullie een mooie, grote reis willen gaan maken! En een stedentrip is natuurlijk ook altijd leuk.
   Qua Spaanse steden kan ik je sowieso Barcelona aanraden. Ik ben daar 2 jaar geleden geweest om mijn broertje op te zoeken en vind het een geweldige stad. Valencia is ook heel mooi en daar is het vaak nog net iets zonniger. Ook wel lekker! 🙂

 9. noor 4 januari 2019 op 11:12 am - Beantwoord

  Ik wil heel graag naar Cappadocië gaan, een prachtig sprookjesachtige plek in Turkije ?

  • Romy 4 januari 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Ja, die plek lijkt mij ook zóó mooi! Ik heb er al heel veel mooie foto’s van gezien. Hopelijk komt het er voor jou dit jaar van 🙂

 10. Amy 4 januari 2019 op 11:36 am - Beantwoord

  Wat een mooie bestemmingen voor 2019! Canada staat ook hoog op mijn lijstje.. misschien nog voor dit jaar, misschien later. Ik heb eerlijk gezegd nog maar weinig reisplannen in het vooruitzicht, behalve een tripje naar familie in Frankrijk.. maar de ervaring leert dat er door het jaar heen toch wel reisjes / tripjes gemaakt worden.

  • Romy 5 januari 2019 op 3:19 pm - Beantwoord

   Ook juist wel leuk om gedurende het jaar je reisplannen te maken! 🙂 Zo gaat dat bij mij ook meestal. Een tripje naar familie in Frankrijk is alvast een fijn vooruitzicht.

 11. Tineke 4 januari 2019 op 11:48 am - Beantwoord

  Valencia lijkt mij mooi! Hier wordt het waarschijnlijk een duur jaar. Ik ben dol op de wadden en hoop dit jaar weer naar het door ons geliefde Ameland kunnen.

  • Romy 5 januari 2019 op 3:20 pm - Beantwoord

   De Waddeneilanden zijn ook altijd een fijne bestemming. Op Ameland ben ik nog nooit geweest, maar ik kan me voorstellen dat het daar heerlijk is.

 12. Janne 4 januari 2019 op 2:00 pm - Beantwoord

  Ik ben een kleine twee jaar geleden in Porto geweest en vond het er erg leuk! Veel van de bezienswaardigheden zitten op loopafstand van elkaar en anders kun je makkelijk met de metro. Het is echt een mooie stad en toen ik er was in eind maart was het ook lekker weer. (Zoals het in juni in Nederland zou zijn.) 🙂

 13. Anouk 4 januari 2019 op 4:12 pm - Beantwoord

  Londen wil ik ook heel graag nog eens heen, ik heb nog niets gepland maar hopelijk gaan mijn vriend en ik in de zomer voor het eerst samen kamperen. Waarschijnlijk niet al te ver weg maar Noord-Frankrijk spreekt ons wel aan 🙂

  • Romy 5 januari 2019 op 3:21 pm - Beantwoord

   Jij maakt me al helemaal enthousiast over Porto 🙂 Het klinkt als een geweldige bestemming. Lekker weer is natuurlijk een extra pluspunt!

  • Romy 5 januari 2019 op 3:22 pm - Beantwoord

   Wat een leuk vooruitzicht alvast! En extra leuk natuurlijk dat jullie dat voor het eerst samen gaan doen 🙂 Iets fijns om naar uit te zien!

 14. Evelyne 4 januari 2019 op 4:23 pm - Beantwoord

  Londen staat bovenaan mijn TravelBucketList, maar wanneer ik daar ooit terecht zal komen is nog maar de vraag 😉 Bij mij is het van 2016 al geleden dat ik nog eens ben weggeweest (op citytrip bedoel ik :p). Maar goed, ik zie wel wat dit jaar mij brengt 😉

  • Romy 5 januari 2019 op 3:22 pm - Beantwoord

   Wat zou het leuk zijn als je dit jaar naar Londen zou kunnen afreizen! 🙂 Vanuit Brussel kun je trouwens ook de Eurostar-trein nemen naar Londen, mocht je liever niet met het vliegtuig gaan. Dan ben je er binnen een paar uur.

 15. Wendy (B) 5 januari 2019 op 7:36 am - Beantwoord

  Londen moet je zeker doen!
  Ikzelf voel er mij thuis.
  Lekker dichtbij en zeer goed bereikbaar (voor mij is dat Eurostar).

  • Romy 5 januari 2019 op 3:25 pm - Beantwoord

   Klopt! Londen is heel makkelijk te bereiken en het is ook een geweldige stad. Ik ben er twee keer geweest, maar dat is alweer heel wat jaren geleden. Ik dacht er zelf ook aan om misschien met de trein vanuit Amsterdam te gaan. Ideaal dat dat tegenwoordig kan!

 16. Zo simpel is dan geluk 5 januari 2019 op 9:49 am - Beantwoord

  Hopelijk kan je in ieder geval een aantal van deze reisdromen waar maken.
  Mijn zusje gaat dit jaar waarschijnlijk op Ibiza werken dus dat wordt waarschijnlijk mijn bestemming van dit jaar. Mocht het toch niet doorgaan dan weet ik nog niet zo goed wat ik doe.

  • Romy 5 januari 2019 op 3:31 pm - Beantwoord

   Wat een ontzettend leuke bestemming, Ibiza! Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar volgens mij is het een onwijs mooi eiland. Hopelijk gaat het lukken om die mooie reis dit jaar te maken en kun je anders een andere mooie bestemming ontdekken.

 17. Sannah 5 januari 2019 op 6:15 pm - Beantwoord

  Porto en Canada lijken me inderdaad ook heel tof! Of met de trein naar Kopenhagen! Ik ga in februari naar IJsland 🙂

  • Romy 6 januari 2019 op 12:42 am - Beantwoord

   Oh, IJsland! Dat is volgens mij ook een ontzettend mooi land. Superleuk dat je daar binnenkort naartoe gaat 🙂

 18. Giovanna Jansen 5 januari 2019 op 6:15 pm - Beantwoord

  Mooie bestemmingen allemaal! Heerlijk om er over weg te dromen. Voorpret is al het halve werk. 😉
  De plannen zijn hier nog niet heel concreet, maar waarschijnlijk komen Londen en Brugge in het voorjaar wel aan bod.
  Voor de echte vakantie (eind zomer) zijn Frankrijk/Italië/Spanje eker een optie. Maar daar is nog helemaal niets concreets over. Maar wegdromen over heerlijke oorden, zeer zeker. 🙂

  • Romy 6 januari 2019 op 12:50 am - Beantwoord

   Wat een fijne vooruitzichten, een tripje naar Brugge en naar Londen. Ik vind beide steden prachtig.
   En geniet alvast van het wegdromen over bestemmingen voor jullie zomervakantie. Frankrijk, Italië en Spanje zijn alle drie prachtige landen 🙂

 19. Nikita 5 januari 2019 op 9:37 pm - Beantwoord

  Ik wil ooit Parijs opnieuw bezoeken. Over een maandje zal ik de melding krijgen dat het een jaartje is geleden dat ik in Parijs was. Ook Londen lijkt me een prachtige stad, net als vele steden in Nederland. Londen hoor ik altijd van dat het niet goedkoop is, maar ik heb op de een of andere manier een obsessie met die stad. Dus ik wil er ooit wel eens raken. Het is mijn leven, dus ik bezoek de steden die ik wil. Ik wens je alvast veel mooie reisavonturen toe in 2019 Romy! Ook al zijn niet al je droombestemmingen voor dit jaar, ik vermoed dat je dit jaar wel iets van reizen gaat doen. Dromen mag, zolang je er af en toe eentje laat uitkomen 😉

  • Romy 6 januari 2019 op 12:57 am - Beantwoord

   Ja, Londen is zo leuk! Ik kan je absoluut aanraden om daar een keer naartoe te gaan 🙂 Je kunt het overigens altijd zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Een Airbnb hoeft niet veel te kosten en er zijn vaak heel goedkope retourtjes (met de trein vanuit Brussel of met het vliegtuig) naar Londen. Ik weet zeker dat je de droom om die stad te bezoeken een keer zult gaan waarmaken.
   Dankjewel ook voor je lieve reactie! Ik ben er ook van overtuigd dat ik in ieder geval een of twee van deze leuke reisdromen dit jaar kan gaan waarmaken 🙂

 20. Odetta 6 januari 2019 op 9:39 am - Beantwoord

  Ik heb nog geen plannen, maar wel reisdromen. Colmar lijkt mij ook heel erg mooi. Straatsburg is zeer de moeite waard (mocht je nog tips van deze stad willen hebben, dan kan ik je die zeker geven).
  De kust van Amalfi in Italië lijkt mij ook helemaal super. En Bretagne in Frankrijk op een camping blijft favoriet.

  • Romy 6 januari 2019 op 12:09 pm - Beantwoord

   Je noemt een aantal prachtige bestemmingen. Hopelijk kun je dit jaar een van die mooie plekken bezoeken.
   Naar Straatsburg ben ik ook erg benieuwd. Mocht ik daar een keer naartoe gaan, dan weet ik je te vinden voor tips 🙂

 21. Simone 6 januari 2019 op 3:28 pm - Beantwoord

  Wat een leuke tripjes! Wij hebben toevallig een weekendje weg in de buurt van Emmen geboekt pas geleden. Hopelijk laat onze portemonnee het toe om nog een (mid)weekje weg te kunnen. Al is het maar in Nederland. Uiteraard gaat ons huis voor!

  • Romy 6 januari 2019 op 5:42 pm - Beantwoord

   Wat een leuk vooruitzicht, dat weekendje weg! Hopelijk zit er nog een mooie vakantie in dit jaar 🙂
   Ik begrijp wat je bedoelt. Voor mij gaan ook de kosten voor mijn huis voor vakanties, dus ik denk dat het grootste deel van de vakanties nog even op mijn travel bucketlist zal blijven staan 😉 Maar dromen kan natuurlijk altijd!

 22. Mariska 6 januari 2019 op 7:42 pm - Beantwoord

  Oeh Canada, ja ik snap wel dat je er heen wilt. Een vriend van mij heeft daar een tijdje gewoond en gewerkt voor een paar jaar en uit verhalen hoor ik dat het prachtig is. Leuke bestemmingen!

  • Romy 7 januari 2019 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat gaaf dat een van je vrienden een tijdje in Canada heeft gewoond! Het lijkt mij ook een ontzettend mooi land om een keer te bezoeken.