Voor veel mensen is de zomervakantie alweer ten einde gekomen. Het dagelijkse ritme van werk, school, huishouden of sportclubjes is weer begonnen. Vaarwel sangria’s, uitslapen en campingbadminton, hallo to do lists en dagelijkse sleur. Gelukkig hoeft de overgang van vakantie naar het dagelijks leven niet zo vervelend te zijn. Je kunt ook gewoon je vakantiegevoel iets langer vasthouden. En dat kan ook zonder in je bikini op het werk te hoeven verschijnen. Dit zijn 10 tips die mij na thuiskomst helpen om mijn vakantiegevoel iets langer vast te houden.

tips vakantiegevoel vasthouden

 1. Vecht tegen de na-de-vakantie-dip. Na een fijne vakantie zie je er misschien tegenop om je dagelijks leven weer op te pakken. Toch merk ik bij mezelf dat ik het fijn vind om alle dagelijkse verplichtingen niet uit te stellen, maar me het dagelijkse ritme snel weer aan te leren. De kop is er dan snel genoeg af, waardoor de overgang misschien minder groot is.
 2. Gun jezelf tijd om te ontspannen. Weer wennen aan je dagelijks ritme, betekent niet dat je niet kunt ontspannen. Om je vakantiegevoel vast te houden, is het goed om ook thuis af en toe relaxtijd in te plannen. Ook thuis kun je namelijk prima tijd vrijmaken om bijvoorbeeld met een goed boek even bij te tanken of om net iets langer na te tafelen.
 3. Onderneem spontane dingen. Een van de redenen waarom ik vakantie zo leuk vind, is omdat ik op vakantie vaak spontane dingen doe die er thuis niet zomaar van komen. Misschien zit je op vakantie sneller op een doordeweekse avond op een terrasje, lunch je een keer buiten de deur of ga je lekker impulsief ’s avonds nog naar het strand. Die dingen kun je ook thuis eens doen om de week te breken.
 4. Prikkel je zintuigen. Het vakantiegevoel kan hem ook zitten in zintuiglijke dingen. Wie weet helpt het al als je dat zomers luchtje of die felgekleurde nagellak van vakantie thuis eens gebruikt. Of zet de zomerhit op die op het strand grijs werd gedraaid. En wat te denken van de Italiaanse pizza waar je op vakantie zo van genoot? Duik eens in je eigen keuken om hetzelfde klaar te maken.
 5. Ga regelmatig naar buiten. Op vakantie speelt het leven zich vaak grotendeels buiten af. Buitenlucht kan je ook thuis al meer een vakantiegevoel geven dan de vier muren thuis.Maak dus ook thuis eens een wandeling midden op de dag, ga een dagje picknicken of zet je loungestoel klaar in de tuin om ’s avonds een goed boek te lezen.
 6. Zorg voor een opgeruimd huis. Nog iets wat ik wel kan waarderen aan vakantie, is dat ik daar terechtkom in een nette kamer met weinig spullen. Zelf vind ik het daarom fijn om voor of na een vakantie flink op te ruimen en spullen weg te doen. Dat geeft me meteen een beetje dat opgeruimde gevoel van een vakantiehuisje.
 7. Ga er ook thuis op uit. Ook in jouw omgeving zijn heus mooie plekken te ontdekken. Ik gaf bijvoorbeeld eerder 50 tips voor dagjes uit in Nederland. Geen tijd voor een hele dag weg? Fiets dan eens een andere route naar huis of bezoek ’s avonds een leuke plek bij jou in de buurt. Ook dat kan je al het gevoel geven dat je thuis nog een beetje op vakantie bent.
 8. Leg je mobiel of laptop soms weg. Nog iets kenmerkends aan vakantie is dat je niet overal bereikbaar bent. Je hopt immers niet de hele dag van hotspot naar hotspot om je appjes en mail te checken. Om je vakantiegevoel vast te houden, is het misschien een idee om ook thuis eens je mobiel of laptop weg te leggen. Bedenk eens iets wat je op vakantie graag deed in plaats van meteen achter een scherm te duiken.
 9. Maak je vakantievoornemens waar. Zelf maak ik op vakantie vaak de meest wilde plannen om alles thuis anders aan te pakken. Maar als puntje bij paaltje komt, is het soms verleidelijk om die plannen op je vakantieadres achter te laten. Merk je dat je die neiging hebt? Dwing jezelf dan eens om op papier te zetten wat je je had voorgenomen. Maak een duidelijk plan en breng die ideeën bij thuiskomst echt tot uitvoer.
 10. Waardeer wat je thuis hebt. Eigenlijk is dit geen tip om je vakantiegevoel vast te houden, maar meer een realisatie. Op vakantie gaan is namelijk hartstikke leuk, maar ook thuis zijn heeft zo zijn voordelen. Mis je het vakantiegevoel? Sta dan eens stil bij wat je op vakantie niet hebt en thuis wel. Bijvoorbeeld je eigen fijne bed, een kast met volop kledingkeuze, de enige echte Hollandse pindakaas of de kat die je ’s ochtends goedemorgen miauwt. Ook thuis zijn is eigenlijk best wel fijn.

Heb jij weleens last van een dipje na de vakantie?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 28 augustus 2017 op 6:55 am - Beantwoord

  Ik heb altijd wel een dipje na een heerlijke vakantie. Volgende keer zeker deze tips toepassen.

 2. Aneta 28 augustus 2017 op 7:09 am - Beantwoord

  Ik heb ook altijd wel dip na de vakantie. Niet zozeer dat ik het jammer vind dat mijn vakantie voorbij is hoor. Het komt dat ik moet wennen aan ‘normaal’ eten haha. En ik krijg juist een dip van al die suiker en andere dingen die ik normaal gesproken niet eet. Aan het eind van de vakantie heb ik er dan ook erg behoefte aan om weer super gezond te eten

 3. Darina 28 augustus 2017 op 7:09 am - Beantwoord

  Ik heb ook wel van een vakantie dipje. Goede tips die over een paar weken zeker van pas zullen zijn 🙂

 4. Neverdullmoments 28 augustus 2017 op 7:20 am - Beantwoord

  Mijn ultieme vakantieluchtje is Monoi de Tahiti. Als ik die thuis weer draag, waan ik mij weer even in het paradijs haha! Verder lukt het me inderdaad ook om de rust vast te houden en lekker schermloos verder te lezen. Vaak zit ik zo diep in een boek, dat ik thuis gewoon door wil lezen. (For a while…)

 5. Lisette 28 augustus 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Als wij terug van vakantie komen moet ik ook weer even wennen. Het gevoel van niets moet alles mag is vaak weer snel weg helaas. Deze dagen met dit mooie weer zet ik de buitendeur s’ morgens vroeg open en drink dan buiten een kopje koffie. Zo.houd ik dat vakantiegevoel ook vast.

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:27 pm - Beantwoord

   Zo fijn dat het nu mooi weer is! Dat scheelt al heel veel om ook thuis nog een beetje vakantiegevoel te hebben, zeker met een kopje thee in de zon ’s ochtends inderdaad 🙂

 6. Shirley 28 augustus 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Toen ik nog studeerde had ik altijd een enorme dip na de zomervakantie. Nu ik werk valt het mee. Het is alleen altijd even wennen dat de trein weer zo vol zit met studenten. Kan niet wachten tot de jaarlijkse eenderde afhaakt en de rest minder gemotiveerd is 😉 Als ik zelf op vakantie ben geweest, mis ik mijn vakantie meestal, maar ben ik vaak ook weer geïnspireerd om aan de slag te gaan.

 7. Josephine 28 augustus 2017 op 8:05 am - Beantwoord

  Goede tips! Ik moet eerlijk zeggen dat de sleur van thuis inderdaad wel eens tegenvalt na een weekje in een fijn hotel. En dan maak ik inderdaad goede voornemens, zoals minder op mijn tablet / telefoon kijken, en probeer wat vaker naar buiten te gaan. Het helpt inderdaad! (Overigens zou een goede nazomer wat mij betreft ook helpen… 😉 )

 8. Sylvia 28 augustus 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Wat een goede tips. Ik heb eigenlijk nooit last van een vakantiedipje.. Een voordeel van half in het buitenland wonen?

 9. jonna@burgertrutjes 28 augustus 2017 op 8:46 am - Beantwoord

  mooie tips! Vooral dat je moet waarderen wat je thuis hebt 🙂
  Onze vakantie hebben we nog tegoed, over vier weken vertrekken we naar de USA voor een roadtrip. ZIN IN!

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:28 pm - Beantwoord

   Fijn om te horen dat je niet echt meer zo’n dipje hebt nu je niet meer studeert! Ik moet zeggen dat ik het ook echt heerlijk rustig vond in het OV en op kantoor zonder alle vakantiegangers en studenten, haha. En als je een baan hebt die je echt leuk vindt, dan maakt dat het ook meteen een stuk minder erg om weer aan de slag te gaan 🙂

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:29 pm - Beantwoord

   Haha, die nazomer is inderdaad nog het beste medicijn tegen het dipje na de vakantie. Goed nieuws: vandaag lijkt dat zonnetje nog echt door te breken ook 🙂

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:30 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad het voordeel van op een zonnig eiland wonen 🙂 Heerlijk om dan nog net iets langer van de zomerzon en het vakantiesfeertje te kunnen genieten!

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:30 pm - Beantwoord

   Zo gaaf dat je zo’n mooie reis als vooruitzicht hebt! Geniet alvast van alle voorpret 🙂

 10. Susan 28 augustus 2017 op 9:12 am - Beantwoord

  Goede tips! Mijn school is alweer begonnen, maar ik heb hier nogsteeds een vakantiegevoel haha. Oeps.

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:31 pm - Beantwoord

   Haha, alleen maar goed toch dat je het vakantiegevoel nu nog steeds hebt?! Dat is het voordeel van op een hele andere plek studeren dan thuis 🙂

 11. evelien 28 augustus 2017 op 9:55 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips, ik heb wel eens last van zo’n dipje maar vind het ook altijd wel weer heel erg fijn om lekker thuis te zijn met alle spulletjes om je heen.
  Liefs,
  Evelien

 12. Madelon 28 augustus 2017 op 10:20 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Ik mis na de vakantie altijd het vrije van de andere omgeving. Maar ik verlang na een tijd kamperen altijd weer naar de ruimte van mijn eigen huis en mijn eigen comfortabele bed! Waarderen wat ik thuis heb dus 🙂

 13. Loes 28 augustus 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Ik geloof dat ik op dit moment in zo’n dipje zit, ook al is mij vakantie nog niet officieel voorbij, haha! Maar ik moet deze week vooral werken.. Ik probeer vooral na te denken over fijne dingen die nog op de planning staan komende maandag. En uitkijken naar mijn verjaardag (hoe kinderlijk dat ook klinkt, haha) helpt ook altijd wel!

 14. Amy 28 augustus 2017 op 10:44 am - Beantwoord

  Goede tips Romy! Wat mij altijd helpt is in de weken na de vakantie de playlist van mijn vakantie nog vaak af te spelen. Door het horen van die muziek word ik instant weer vrolijk en ben ik in gedachten weer even op reis 😉

 15. Danique 28 augustus 2017 op 10:54 am - Beantwoord

  Fijne tips! Ik probeer al een beetje aan het ‘nieuwe’ ritme te wennen door deze week (mijn laatste week vakantie) wat eerder naar bed te gaan en wat eerder uit bed. Wie weet of dit mij helpt om weer in het vaste ritme te komen. Verder is het inderdaad belangrijk voor mij om terug te kijken naar al het leuks van afgelopen vakantie. Én om uit te kijken naar wat komen gaat natuurlijk!

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:32 pm - Beantwoord

   Precies! Ook thuis kan het hartstikke fijn zijn! Heerlijk vind ik het ook altijd om weer mijn eigen meubels en spulletjes om me heen te hebben 🙂

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:33 pm - Beantwoord

   Balen dat je nu een beetje zo’n dipje na de vakantie hebt! Maar best logisch op zich als je weer veel aan het werk moet na een fijne week weg. Fijn dat je in ieder geval leuke vooruitzichten hebt! En groot gelijk heb je dat je verjaardag daar ook bij hoort 🙂 Ik kijk daar ook nog elk jaar als een klein kind naar uit, haha.

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:34 pm - Beantwoord

   Goede tip van die playlist! Ik kan me voorstellen dat die typische vakantieliedjes je meteen weer even terugbrengen naar de fijne tijd op vakantie 🙂

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:35 pm - Beantwoord

   Wat slim om jezelf het gewone ritme alweer een beetje aan te wennen. Ik kan me voorstellen dat dat helpt om straks weer sneller in je dagelijkse ritme te komen. Vooruitkijken naar de leuke dingen die eraan komen, is inderdaad ook altijd goed. Want ook als het geen zomervakantie is, is er gelukkig vaak genoeg leuks om naar uit te zien 🙂

 16. Laura Louise 28 augustus 2017 op 10:56 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips!
  Vooral de tip om nu ook nog spontane dingen te ondernemen vind ik een goede. Leuke dingen doen hoeft natuurlijk niet perse in de vakantie.
  Nu ik een eigen huis heb waardeer ik het thuis zijn ook enorm en hoef ik niet perse weken lang weg te zijn. Een dagje is goed en dan lekker thuis komen. Heerlijk!

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:37 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je het, nu je een eigen huis hebt, nog fijner vindt om na een dag of een week weg weer thuis te komen. Misschien is dat nog wel het belangrijkste: dat je thuiskomst eigenlijk ook gewoon heel fijn is na een vakantie 🙂

 17. Rebecca 28 augustus 2017 op 11:41 am - Beantwoord

  Hihi ik ga deze tips eens doorsturen naar mijn vriend. De arme schat is vandaag ziek geworden, maar moest ook helaas vandaag weer voor het eerst werken na zijn vakantie. Hij wilde niet ziekmelden omdat het ‘raar’ is na je vakantie. Ik snap het wel, maar vind het toch een beetje stom haha

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:38 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, wat een pech op zo’n eerste dag na de vakantie! Ik kan me voorstellen dat hij ziekmelden niet zo’n goed plan vond, maar dat maakt zo’n eerste dag er niet echt makkelijker op helaas 😉

 18. Simone 28 augustus 2017 op 12:14 pm - Beantwoord

  Wat een praktische tips weer, waarvan ik ook zeker kan beamen dat ze werken! Ik ben alweer een paar weken aan het werk op kantoor maar ben afgelopen zaterdag spontaan naar Zeeland gereden voor een ‘vakantiedagje’. Achteraf voelde het ook echt als vakantie en dat was heerlijk!

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:39 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je een dagje naar Zeeland bent geweest bij wijze van een dagje vakantie in eigen land 🙂 Het is zo fijn als je op die manier de vakantie een beetje kan ‘uitrekken’ over de weken daarna 🙂

 19. Anna 28 augustus 2017 op 1:15 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips! Nu het nog mooi weer is vind ik het een stuk makkelijker om het vakantiegevoel vast te houden. Ik ben ook altijd wel weer blij om thuis te zijn, wat ik als vegetariër vooral heel erg mis is de Nederlandse supermarkt waar je alles hebt, haha! Na dagen pasta en pizza (want dat is toch vaak wat de pot schaft op toeristische plekken), verlang ik altijd weer naar thuis. Uitgebreid koken geeft mij eigenlijk ook wel een vakantiegevoel, haha :-).

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:41 pm - Beantwoord

   Ja, mooi weer helpt altijd om een dipje na de vakantie tegen te gaan! Met het zonnetje erbij is het ook thuis meteen zoveel fijner 🙂 En ik herken de struggles als vegetariër op vakantie. Ik kook op vakantie vaak zelf in het appartement waar we zitten en vooral in Zuid-Europa is het echt een uitdaging om vegetarisch én afwisselend te eten. Dan ben ik ook blij als ik in Nederland weer de volle schappen met vegaburgers zie 😉

 20. Jessica J. 28 augustus 2017 op 2:11 pm - Beantwoord

  Ik heb nooit echt last van een postvakantiedip – voornamelijk doordat ik geen echte zomervakantie meer heb sinds ik fulltime werk –, maar mis m’n vakantiebestemming wel. Neem nu na dat weekendje Milaan eerder dit jaar: ik miste niet per se dat gevoel van vakantie, want dat kan ik thuis gemakkelijk recreëren, maar wel het zijn in een stad die niet de mijne is … als je begrijpt wat ik bedoel, haha. Ik leg het nogal vaag uit.

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:44 pm - Beantwoord

   Nee hoor, dat is niet vaag 😉 Ik snap precies wat je bedoelt! Elke stad heeft toch een eigen sfeer en vooral steden waar je niet dagelijks komt, lijken soms veel meer uitstraling en sfeer te hebben dan je eigen woonplaats. Toen ik naar New York was geweest vorig jaar, merkte ik dat bijvoorbeeld heel erg. Toen viel mijn eigen dorp wel een beetje in het niet bij die enorme stad vol wolkenkrabbers en drukte 😉

 21. Anja - Minimalist Dutchie 28 augustus 2017 op 4:15 pm - Beantwoord

  Ik ben nog niet op vakantie geweest, maar het was best zwaar om iedereen op vakantie te zien gaan. En al die out-of-office reply’s zijn ook niet erg praktisch, haha. Leuke blog!

 22. Dinja 28 augustus 2017 op 5:10 pm - Beantwoord

  Ik vind vakantie foto’s uitzoeken en er een album van maken (en evt af laten drukken) ook iets waardoor je vakantiegevoel wat langer blijft hangen. En vooral aan andere mensen laten zien, dan kan je je verhaal bij die ene foto vertellen!
  Ik ga binnenkort op vakantie dus ik ben benieuwd of ik daarna wat van je tips kan gebruiken 🙂

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:45 pm - Beantwoord

   Goed idee! Met vakantiefoto’s kun je dat gevoel inderdaad ook nog even iets langer vasthouden. Geniet alvast van je vakantie binnenkort 🙂

 23. yvonne 28 augustus 2017 op 5:44 pm - Beantwoord

  Ja vakantiedipjes zijn er eigenlijk altijd wel even na een vakantie 😉

 24. Anne - Ditisanne 28 augustus 2017 op 5:48 pm - Beantwoord

  Leuk! Ik heb op zich geen dip na de vakantie (ik stort me altijd direct op het plannen van de volgende reis!!) maar baal er wel altijd van dat het gewone leven zo snel weer start…direct weer aan het werk en druk met vanalles. Maar wat mij wel helpt is een fotoboek maken, dan kom je toch weer in vakantiesfeer!

  • Romy 28 augustus 2017 op 6:46 pm - Beantwoord

   Haha, meteen een volgende reis plannen is inderdaad ook nog een goed medicijn tegen dipjes na de vakantie. Een fotoboek is ook een goed plan! Ik kan ook echt blij worden van vakantiefoto’s terugkijken en waan me voor mijn gevoel dan nog net iets langer op mijn vakantiebestemming.

 25. Irene 28 augustus 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

  Minder mobiel zijn en buitengaan zijn volgens mij écht voor alles goed. Haha 😀 Dat doet zo veel! Ik ben ook voorstander! Ik had het echt moeilijk na m’n vakantie om weer aan het werk te gaan. Maar nu is dat dipje weer helemaal voorbij.

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:34 pm - Beantwoord

   Haha, zeker weten! Met die twee dingen kun je bijna alle lastige dingen iets aangenamer maken 😉 Gelukkig maar dat je dipje na de vakantie nu helemaal over is! Altijd lastig om na een paar weken vrij weer aan het werk of aan de studie te gaan.

 26. Evelyne 28 augustus 2017 op 7:30 pm - Beantwoord

  Ik heb al een tiental jaar geen schoolvakantie meer en kan dus mijn eigen vakantie bepalen op het werk. Ik moet toegeven dat ik het dit jaar bijzonder lastig vond om terug aan de slag te gaan. Dat kwam gedeeltelijk door een gebeurtenis op de dag dat ik in verlof ging, maar door een gesprek met een goeie collega heb ik het achter mij gelaten. Vandaag heb ik een fijn gevoel, waarschijnlijk omdat het normaal tv-seizoen terug begint 😉 Wat mij soms toch allemaal kan gelukkig maken, haha

  • Romy 29 augustus 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

   Wat heftig dat je vakantie begon met zo’n lastige gebeurtenis. Fijn dat een collega je daar wel een beetje bij kon helpen. Haha, dat normale tv-seizoen maakt inderdaad ook wel wat goed soms. Ik heb daar ook wel echt naar uitgezien de afgelopen weken 😉

 27. Eva 29 augustus 2017 op 4:59 pm - Beantwoord

  Ik heb dit jaar voor het eerst geen zomervakantie gehad behalve 1 weekje naar Zeeland. Toch had ik ook wel een dipje toen ik weer moest werken. Meer naar buiten gaan helpt zeker! dat is straks voor de herfst ook een goed voornemen van mij en meer boeken lezen ipv laptoppen 😉

  • Romy 29 augustus 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

   Goed plan voor de herfst! Met een wandeling en de laptop even wegleggen, maak je het eigenlijk in elk seizoen een stuk fijner 🙂

 28. Nikita 29 augustus 2017 op 7:36 pm - Beantwoord

  Vrijdag begint school echt bij mij (alhoewel het vooral kennismaking en administratie zal zijn eigenlijk) maar in tegenstelling tot veel mensen zal ik blij zijn als het weer begint. Ik mis school, mijn praktijkvakken en gewoon alles. Ik ben nu eenmaal een schoolnerd, en daarbij heb ik me nog nooit in mijn leven zo op mijn gemak of goed gevoeld in een klas of school. Dus dat is ook een factor wat meespeelt natuurlijk. Al moet ik toegeven dat het ook wel een beetje pijn doet dat ik weer van 6u uit bed moet en dagen tot soms 18u ’s avonds zal maken (inclusief bustijd bedoel ik dan wel haha). Vakantie is ook wel fijn, maar ik ben gewoon iemand die heel gehecht is aan routine. En soms is dat een ramp om die eigenschap te hebben, vooral als je hele schema omgegooid wordt. Als ik naar school moet weet ik waar ik naar kan uitkijken en hoe en wat. Dat vind ik fijn aan school. Maar ik ben ook gewoon leergierig denk ik 🙂 Niks mis mee toch?

  Wat ik wel fijn vind aan de vakantie is dat ik altijd een hele dag de tijd heb om me te verdiepen in een tekening, en dat ga ik wel missen. Op school tekenen vind ik het allerleukst, maar ik merk ook wel dat ik de sfeer van zelf tekenen met een muziekje heel leuk vind. Die vrijheid ga ik dan wel missen. Maar het is zoals je zegt, waarom zou ik niet eens wat vaker tekenen? Ik heb sowieso een vrije middag in mijn lessenrooster en als ik dan geen huiswerk heb kan ik toch net zo goed doen waar ik van hou?

  • Romy 29 augustus 2017 op 10:18 pm - Beantwoord

   Wat onwijs fijn dat je juist heel erg uitziet naar het nieuwe schooljaar! Dat is toch een supergoed teken! 🙂 Alhoewel ik me kan voorstellen dat het vroege opstaan en de lange dagen wel weer even wennen zullen zijn 😉 En met leergierigheid en een voorliefde voor ritme is zeker niets mis. Dat herken ik maar al te goed van mezelf 🙂
   En inderdaad, ga ook tijdens een schoolweek gewoon eens aan het tekenen. Waarom niet? Daarmee maak je het ook op een doordeweekse dag net iets leuker voor jezelf 🙂