vaker vrolijk 4 jaar

Goh, is het alweer 4 jaar geleden dat ik met heel veel enthousiasme mijn allereerste blogartikel online gooide. Vaker Vrolijk, dat moest de titel van mijn blog worden. Voortaan zou ik een beetje van mijn leven online gaan delen. Wist ik toen veel dat ik precies dat nu – 4 jaar later – nog steeds met net zo veel plezier zou doen. Ja, dat bewuste moment dat mijn allereerste (niet bijster interessante) blogartikel online ging, is vandaag exact 4 jaar geleden.

Terug in de tijd

Hoe bizar is het dat Vaker Vrolijk alweer 4 jaar lang onderdeel is van mijn leven! Aan de ene kant kan ik me niet eens meer herinneren dat er een tijd was zonder eigen site. Aan de andere kant lijkt het nog zo kort geleden dat ik als 23-jarige besloot om mijn eigen blog te beginnen. Ik zie mezelf nog zo zitten op mijn kamer bij mijn ouders, met mijn blogboek naast me. Prutsend aan mijn website. Ik was hele dagen zoet met bloemen fotograferen, onderwerpen bedenken en alles wat ik meemaakte een plekje op mijn blog geven. Met veel liefde stak ik heel wat tijd in mijn online “kindje”.

Meer mezelf

Dat laatste, liefde steken in mijn “online kindje”, doe ik nog steeds. Mijn blog is nog altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven, net als vier jaar geleden. Stiekem lees ik weleens artikelen terug van toen. Andere mensen bladeren door hun fotoalbum om te zien hoe ze veranderd zijn. Ik scrol door mijn blog om herinneringen op te halen. Net als toen ik begon, ben ik nog altijd het “meisje” dat graag schrijft, een voorliefde heeft voor foto’s en gek is op kleuren. Maar verder is er genoeg veranderd. Een huis, een vriend, een kat, een baan, een andere baan, en toen een eigen onderneming. Ik denk dat ik volwassener ben geworden. Minder onzeker. Meer mezelf. En gelukkiger met wat ik doe en wie ik ben.

Een gek blogjaar met toch genoeg vrolijkheid

Het afgelopen jaar is er nogal wat gebeurd. Ook stond mijn leven – en dat van ieder ander – door een gek virus op z’n kop. Even twijfelde ik. Kon ik dan wel over positieve dingen schrijven? Maar al na twee dagen besloot ik dat dat geen vraag was. Ik wílde over positieve dingen schrijven. Mijn blog heeft me juist door die eerste coronaweken heen gesleept. Met mijn blog hoop ik wat positiviteit in de wereld te brengen. Maar ook maak ik mezelf er een positiever mens mee. Puur omdat positieve momentjes verzamelen, anekdotes delen en kleurrijke kiekjes bij elkaar zoeken mij vrolijk maakt.

Bloggen, schrijven en nog meer schrijven

Verder was dit het jaar waarin ik mijn baan opzegde om me fulltime op mijn werk als freelance tekstschrijver te storten. Van tevoren was ik weleens bang dat ik door mijn schrijfwerk het schrijven voor mijn blog beu zou worden. Maar nee hoor, ik heb evenveel frisse schrijfzin als altijd. Juist omdat ik voor opdrachtgevers teksten schrijf die niet over mij gaan, is het soms heerlijk om op mijn blog lekker mijn eigen ding te doen. Niets afstemmen. Geen wensenlijstje. Geen briefing. Gewoon schrijven wat er in mijn hoofd opkomt. Precies waarvoor ik mijn blog 4 jaar geleden ben begonnen!

vaker vrolijk 4 jaar
Omdat ik geen zin had in het cliché opblaascijfer in mijn hand, besloot ik maar gewoon vier vingers op te steken. Dat vond de vrouw die toevallig langsfietste en uitgebreid omkeek, ook erg fascinerend trouwens.

Ik veranderde, en mijn blog veranderde mee

Ik verander. Mijn leven verandert. En mijn blog verandert (vrolijk) mee. Zo besloot ik dit jaar na 3,5 jaar dagelijks bloggen om nog maar 5 dagen per week een artikel te plaatsen. Een blogstapje (terug) waarmee ik nog steeds heel blij ben! Ik steek daardoor net wat meer tijd en liefde in mijn artikelen en heb nog geen moment zonder inspiratie gezeten.

Ik riep dit jaar ook nieuwe rubrieken in het leven. Zo startte ik met Inkiekje. Elke twee weken knal ik een hele lading smartphonefoto’s op mijn blog samen met wat anekdotes uit mijn niet-spannende-wel-leuke leven. Verder begon ik met het testen van vleesvervangers (er bestaan ergere bezigheden!), deelde ik meer interieurartikelen dan ooit, leefde ik me af en toe in (semi-)culinaire zin uit en ben ik vaker lange artikelen gaan delen. Gewoon omdat het kan.

Bofkonterij

Verder heb ik me dit jaar tig keer een bofkont gevoeld. Hoe leuk is het dat ik samenwerkingen had met bedrijven die écht bij mij passen. Zo mocht ik samenwerken met mooie duurzame merken, vond een kattenvoermerk zijn weg naar mijn (en Pippa’s) blog, kreeg ik een paar te gekke interieuraanwinsten voor mijn kleurrijke huisje en ging ik voor het eerst een nachtje weg voor mijn blog.

Ook voel ik me een bofkont door jullie. Doordat ik zulke lieve en leuke lezers heb. Jullie reacties en berichtjes zijn goud waard. Lief, enthousiast, vol herkenning, oprecht geïnteresseerd en soms ook met tips waar ik zelf veel aan heb. Zoals die ene tip over de houtworm in mijn houten ladder. Daar is de houten kast naast de ladder jullie nog steeds dankbaar voor.

Nog steeds het schrijfgrage meisje in de kleurrijke kamer

Na 4 jaar vind ik het toch nog steeds gek dat er mensen zijn die mijn blog lezen. Buiten mijn ouders en vriend om. In het afgelopen jaar is mijn blog 680.000 keer bezocht door 318.000 verschillende bezoekers. Deel ik mijn hersenspinsels echt met zó veel mensen? Daar sta ik nooit zo bij stil als ik driftig mijn gedachten via het toetsenbord op mijn witte scherm knal. In dat opzicht voel ik me na die vier jaar misschien nog steeds het meisje van toen dat op haar knalgele kamer vanachter haar rommelige bureau artikelen tikte. Ik ben nog altijd bezeten door schrijven, gek op lijstjes, enthousiast om dingen te delen, blij bij het maken van foto’s en vastbesloten om wat positiviteit de wereld in te slingeren. Nu alweer vier jaar! Daar ga ik hopelijk nog vele jaren aan toevoegen.

Dank je wel, lieve jij!

Dan rest mij nog één laatste ding: jou bedanken. Niet omdat dat “zo hoort”, maar omdat ik je oprecht wil bedanken. Dank je wel, lieve jij! Dankjewel, lieve lezer, dat jij dit jaar op mijn blog hebt gespiekt. Dank je wel aan mijn ouders, mijn trouwste volgers vanaf het eerste uur. Dank je wel aan elke liever volger. En ook dank je wel aan de fijne mensen om me heen in het offline leven, die mij elke dag inspireren. Dank je wel aan Bart die inmiddels niet gek meer opkijkt als ik boven een kleedje gebukt sta om vleesvervangers te portretteren. Dank je wel aan Pip voor het schootgezelschap tijdens het bloggen.

En dank je wel aan iedereen die mijn blog dit jaar heeft gelezen, of dat nu één keer is of 300 keer. Dank je wel!

Jij maakt van Vaker Vrolijk voor mij een feestje.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Else-Marie 11 september 2020 op 6:19 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Ik lees je artikelen ( bijna) dagelijks met veel plezier.

 2. Darina 11 september 2020 op 7:20 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze prachtige blog mijlpaal! Ik lees je blog bijna vanaf het begin en elke dag met veel plezier.

 3. Daenelia 11 september 2020 op 7:29 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Op naar 10x zoveel jaren en plezier!

 4. Shirley 11 september 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal. En jij dankjewel voor alle artikelen, foto’s, levenslessen en vrolijkheid die je deelt.

 5. Anita te Gussinklo 11 september 2020 op 7:53 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy met je 4 jarige jubileum.
  Ik hoop nog lang van je blog te mogen genieten

 6. Katrien 11 september 2020 op 8:40 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze 4 mooie jaren! Ik vind het steeds leuk uitkijken naar een nieuwe blog van jou, steeds afwisselend, origineel, persoonlijk en leerrijk.

 7. Mirjam 11 september 2020 op 8:41 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal! Ik volg je blog met heel veel plezier <3

 8. Naomi 11 september 2020 op 8:48 am - Beantwoord

  Wat een mijlpaal! Van harte gefeliciteerd. Dankjewel voor al die blogs. Ik lees ze elke dag met veel plezier.

 9. Anouk 11 september 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Wow wat veel bezoekers zeg! Ik volg je blog graag, echt bizar dat hij alweer 4 jaar bestaat!

 10. Marloes 11 september 2020 op 9:07 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!! 🙂 Wat een prachtige mijlpaal! Het is mooi om te zien dat je nog met zoveel plezier en enthousiasme blogt.

 11. Johanna 11 september 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd. Leuk om de achtergrondideeen te lezen. Je blog maakt mijn dag altijd een beetje vrolijker of kleurrijker. Het succes heb je ook verdient, gezien het werk wat je erin steekt. Op naar de volgende jaren! Nog ter vergelijk Zürich heeft bijna 400.000 inwoners. Dus 3 op de 4 lezen je blog. Overigens zijn die lezersaantallen in vergeljking met de printmedia hoog! Interessant.

  • Romy 19 september 2020 op 11:54 pm - Beantwoord

   Dank je voor je mooie woorden over mijn blog! En wat tof, die vergelijking met het aantal inwoners in Zürich. Ik sta er zelf eigenlijk nooit zo bij stil hoeveel mensen mijn artikelen lezen; lekker bezig zijn met schrijven en leuke interactie aangaan met lezers is voor mij het belangrijkste. Maar als ik er zo over nadenk, is het eigenlijk wel heel bijzonder dat zo veel mensen hier een kijkje nemen.

 12. Amy 11 september 2020 op 9:48 am - Beantwoord

  Wauw, is het alweer vier jaar geleden dat jij je blog bent gestart?! Dat gaat snel! Ik weet nog wel dat je langzaam wat vaker opdook tussen reacties bij bloggers die ik volgde, super grappig. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal, wat ga je lekker ook qua bezoekersaantallen! Op naar nog meer mooie blogjaren!

 13. Sabrina 11 september 2020 op 9:52 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je blogjaardag! Op naar de 5, en 10, enzovoorts
  Ik lees je blog al vanaf het begin, niet alles maar wel veel!

 14. Meaghan 11 september 2020 op 9:55 am - Beantwoord

  Vier jaar alweer! Dat betekent dat ik je ook al bijna vier jaar volg, want ik ben er vanaf het begin bij geweest. Nog steeds check ik met plezier bijna dagelijks je blog en haal ik zo veel positiviteit en inspiratie uit jouw artikelen. Echt heel goed om te horen dat jij er na vier jaar ook nog steeds veel plezier aan beleeft om artikelen te schrijven en om je leven online te delen. Je bent zo zo gegroeid de afgelopen vier jaar, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak en daar mag je super trots op zijn! Ook mooi hoe veel bezoekers je mag ontvangen op je blog, lijkt me ontzettend bijzonder. Ik hoop dat je nog lang doorgaat met het publiceren van artikelen, want het is mijn dagelijkse dosis aan positiviteit en jouw blog is vaak de eerste die ik open als ik blogs ga bekijken hihi. Jij ook bedankt voor al je mooie artikelen Romy en ik blijf je actief volgen!

  • Romy 19 september 2020 op 11:56 pm - Beantwoord

   Echt supertof dat je me al zo lang zo trouw volgt! En ook dat je steeds de moeite neemt om op mijn artikelen te reageren. Ik lees je reacties steeds met heel veel plezier <3 En jeetje, wat een lieve en mooie woorden over mijn blog en over mij persoonlijk. Ik werd er een beetje stil van. Onwijs bedankt!

 15. Pleegmoeder 11 september 2020 op 10:07 am - Beantwoord

  Vier jaar, gefeliciteerd!! Mooi om te lezen hoe je gegroeid bent maar nog steeds dezelfde. Ga zo door! ❤

 16. Marian B 11 september 2020 op 10:25 am - Beantwoord

  4 jaar alweer, gefeliciteerd! Op naar de vijf! Ik zal regelmatig langs blijven komen.

 17. Lianne 11 september 2020 op 10:35 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met deze mooie blogmijlpaal, lieve Romy! Ga lekker zo door, want ik lees je artikelen nog altijd erg graag. Jij bent een van de weinigen wiens blogs ik elke dag volg. Gewoon vanwege de heerlijke positiviteit. Keep on going like that <3

  • Romy 19 september 2020 op 11:52 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dank je wel, lieve Lianne! Voor deze mooie woorden, maar zeker ook voor alle andere lieve reacties die je steeds achterlaat. Tovert elke keer een glimlach op mijn gezicht <3

 18. Karin 11 september 2020 op 11:17 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy!!! Ik volg je al een tijdje en je ziet echt je persoonlijke groei terug in je blogposts 🙂 Ik ben benieuwd wat de komende vier jaar je gaan brengen!

  • Romy 19 september 2020 op 11:51 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dank je wel! 🙂

 19. Debbie 11 september 2020 op 11:30 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!! Wat gat de tijd snel. Ik lees bijna elke dag je blog en haal er veel inspiratie uit! Dit is de eerste keer dat ik regeer 🙂
  Veel plezier met schrijven!

  • Debbie 11 september 2020 op 11:31 am - Beantwoord

   *reageer 😉

 20. Ida 11 september 2020 op 11:42 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd, Romy! Wat een leuke mijlpaal! Ik hoop dat je nog vele jaren doorgaat want ik lees jouw blogs met veel plezier!

 21. Els 11 september 2020 op 6:39 pm - Beantwoord

  Wow, gefeliciteerd! 4 jaar is al een hele tijd. Volgens mij volg ik je ook al bijna 4 jaar met plezier!

 22. Laurine 11 september 2020 op 7:30 pm - Beantwoord

  Proficiat Romy! Ik lees je blogjes altijd met veel plezier en ik kan me ondertussen nauwelijks herinneren hoe het was voor ik je blog ontdekt had, omdat het nu zo’n deel uitmaakt van de blogs die ik dagelijks lees. Ik hoop dat je nog heel lang plezier uit het bloggen mag halen!

  • Romy 19 september 2020 op 11:50 pm - Beantwoord

   Hoe leuk om te horen dat ik deel uitmaak van je vaste blogrondje 🙂 Een heel mooi compliment! Dank je wel voor je lieve reactie en felicitatie!

 23. Simone 11 september 2020 op 9:06 pm - Beantwoord

  Ik volg je al vanaf bijna het begin en ik lees nog steeds met plezier je blogs! Hoop dat je nog lang zulke leuke artikelen blijft schrijven 🙂

 24. Evelyne - Gouden Momenten 11 september 2020 op 9:21 pm - Beantwoord

  Allereerst gefeliciteerd met de 4de verjaardag van Vaker Vrolijk *een digitale cupcake met een kaars* Dat er nog heel veel leuke schrijfjaren vol inspiratie mogen volgen 😉

 25. Lalagè 11 september 2020 op 9:33 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Ik wenste ook weleens dat ik wat meer had nagedacht over wat mijn eerste blogartikel zou worden, maar je weet ook niet wat je kunt verwachten en hoe lang je het zult volhouden.

  Jouw blog heb ik pas net ontdekt en ik word er nu al blij van 🙂

 26. Barbera Veul 11 september 2020 op 9:55 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je vierjarige blog en nog vele jaren erbij. En geen dank, we volgen je blog heel graag …. 🙂

 27. bychristiana 12 september 2020 op 8:36 am - Beantwoord

  Wauw, wat een prachtige mijlpaal lieve Romy, ik volg en lees je blog inmiddels denk ik al weer zo’n 1,5 jaar dagelijks met heel veel plezier. Je hebt met Vaker vrolijk echt een unieke blog neergezet met oprechte, inspirerende en vooral super vrolijke content. Vooral je huis updates en je Pippa updates vind ik heerlijk om te lezen. Je mag er hartstikke trots op zijn!

  • Romy 19 september 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lieve reactie! Dank je wel, lieve Christiana! Sowieso voor alle lieve en leuke reacties die je steeds achterlaat trouwens 🙂 Ik volg jouw blog andersom ook met onwijs veel plezier.

 28. Saskia 12 september 2020 op 12:45 pm - Beantwoord

  Ah 4 jaar alweer. Nog gefeliciteerd met deze mooie blogjaren! Op naar de volgende 4… Ik volg je al heel wat jaren met veel plezier. Fijn he, al die lieve volgers, dat is ook zeker 1 van de leuke dingen van het bloggen <3

 29. Irene 12 september 2020 op 1:13 pm - Beantwoord

  Haha omg ik viel letterlijk bijna van mijn stoel omdat mijn blogverjaardag dus binnen precies een week is en ik dacht dat ik nog ‘maar’ drie jaar aan het bloggen ben maar onze blogs zijn even oud. Ik dacht dus ff hu?! :p

  Alleszins, gefeliciteerd met de verjaardag van je blogkind! Ik hoop dat je er nog vele jaren aan breidt want ik kom hier super graag lezen 🙂

  • Romy 19 september 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Haha, leuk dat je door mijn blog tot die ontdekking kwam! Jij ook gefeliciteerd met jouw blogjubileum! Want wat je zegt over mijn blog geldt voor mij ook zeker voor die van jou. Ik hoop ook nog heel lang van jouw leuke blog te kunnen genieten.

 30. Haydée 12 september 2020 op 6:43 pm - Beantwoord

  Proficiat! Jouw blog behoorde tot de eerste die ik ging volgen, en na al die jaren kom ik nog met evenveel plezier lezen.

  • Romy 19 september 2020 op 11:45 pm - Beantwoord

   Wat een mooi compliment! Dank je wel! <3

 31. Audrey 12 september 2020 op 7:32 pm - Beantwoord

  Alsnof gefeliciteerd met je blogverjaardag! Heb je nog taart gegeten om het te vieren?

  • Romy 19 september 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Oeh, misschien dat ik dat volgend weekend maar eens moet inhalen. Ik zal mijn vriend eens lief aankijken of hij zijn befaamde appeltaart voor me kan maken 😀

 32. Tamara 13 september 2020 op 2:04 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met de mijlpaal! Vier jaar is niet niets, op naar de volgende 4! Wat sterk ook dat je na 4 jaar met nog evenveel goesting en passie schrijft!

 33. Jantine 13 september 2020 op 9:21 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Ik lees en leef (bijna) dagelijks met je mee. Niet de volle 4 jaar, maar toch alweer wel een hele tijd. En hopelijk nog een hele tijd in de toekomst ook!

  • Romy 19 september 2020 op 11:35 pm - Beantwoord

   Dank je voor je lieve reactie! En ontzettend leuk dat je me al zo lang volgt (en dat we elkaar vorig jaar eens in het echt hebben ontmoet :)).

 34. Zo simpel is dan geluk 14 september 2020 op 7:48 pm - Beantwoord

  Een paar dagen te laat, maar bij deze alsnog gefeliciteerd met 4 jaar Vaker Vrolijk!!

 35. Anna 16 september 2020 op 9:08 am - Beantwoord

  Wat een fantastische mijlpaal! Van harte gefeliciteerd met je vierjarige blog jubileum! Hopelijk ga je nog lang door met bloggen, want ik lees je artikelen graag!

 36. Giovanna Jansen 28 september 2020 op 9:11 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Blijf vooral zo door gaan! Ik lees je leuke, inspirerende, positieve, kleurrijke, eerlijke en soms ook erg grappige blogs met veel plezier.

 37. Auti-Man 10 oktober 2020 op 3:27 pm - Beantwoord

  Gefeliciteerd, 4 jaar is al een grote prestatie. Dit was nog maar de eerste blog van jou die ik las, maar ik ga de rest ook zeker lezen.