Zit jij er al klaar voor? Ben je er klaar voor om onder het genot van een oliebol of appelflap de laatste uren (of zelfs minuten?) van 2019 af te tellen? En om daarna weer je dierbaren én verre kennissen van de gebruikelijke drie zoenen en nieuwjaarswensen te voorzien? En zit je daarnaast klaar voor een flinke lap tekst, waarin ik jou nog een laatste blik gun op mijn afgelopen blogjaar? Ik neem je in dit 365e artikel van 2019 graag mee in een Vaker Vrolijk-jaaroverzicht. Cijfertjes, feitjes, best gelezen artikelen, mooie mijlpalen en vrolijke blogdromen – ik trek alles uit de kast. Lees snel verder voor een uitgebreide terugblik op mijn blogjaar 2019.

jaaroverzicht 2019

Recap | 2019 als blogjaar

Mijn blog is voor mij een afspiegeling van wat er zich in mijn leven afspeelt. Mijn leven is het afgelopen jaar veranderd. En haast automatisch veranderde mijn blog mee. Ik ging op mezelf wonen, kreeg daar een eigen mini-huishouden bij cadeau en ontpopte me – ook tegen mijn eigen verbazing in – opeens tot enthousiaste ondernemer als tekstschrijver en ontdekte ik mijn diep verborgen groene vingers. Ik sloeg aan het kokkerellen en haalde zowel een leuke kat als een lieve vriend in huis. Door al die veranderingen kwamen op mijn blog nieuwe onderwerpen aan bod. Zo stond ik opeens vleesvervangers te fotograferen op een pluche kleed (het fabulous leven van een blogger!) en schreef ik tot mijn eigen grote verbazing een artikel over een stofzuiger.

Daarnaast voelde 2019 voor mij als een jaar van groei. En dat wilde ik ook op mijn blog laten terugkomen. Ik besprak soms stappen die ik zette of mooie dingen die me plotseling raakten. Soms vroeg ik me af of dat alles niet te vaag was. Daar kan ik natuurlijk niet zelf over oordelen. Wel weet ik dat mijn blog meer dan ooit een afspiegeling was van mijn leven. En daar ben ik trots op!

Wat deed ik in 2019 anders?

Bloggen is iets wat ik vooral doe op gevoel. Ik doe niet aan strategische keuzes, duidelijk afgebakende niches en contentkalenders. Ik blog over wat mij op dat moment bezighoudt en wat vanuit mijn hoofd op het digitale papier terechtkomt. Juist door gewoon mijn eigen pad te volgen, veranderden er in 2019 (ongemerkt) een paar dingen op bloggebied:

 • Ik schreef vaker lange artikelen en besloot me er minder druk over te maken of mensen wel op mijn “lange lappen tekst” zitten te wachten.
 • Ik schreef ook vaker informatieve artikelen over dingen die ik waardevol genoeg vond om te delen. Mijn artikel over mijn beugel bijvoorbeeld.
 • Ik gebruikte mijn blog meer dan ooit om direct mijn gevoelens op papier kwijt te kunnen. Het is geweldig hoe erg dingen opschrijven ook voor mij persoonlijk helpt. De magie van schrijven!
 • Ik werkte meer vooruit en zat regelmatig in een blogvibe, waarbij ik drie artikelen achter elkaar schreef.
 • Mijn blogfoto’s werden plotseling gephotobombd door ene Pippa. Het bewijs is te zien in dit artikel.
 • Ik begon kokkerellen zowaar leuk te vinden en durfde zelfs een paar eerste pogingen tot culinair doen op mijn blog te delen.
 • Ook interieur kreeg een plek op mijn blog. Dat tot mijn eigen grote plezier, want ik bleek interieurstyling verrassend leuk te vinden.
jaaroverzicht 2019

Best gelezen artikelen

Dit jaar plaatste ik 365 nieuwe artikelen op mijn blog. Grappig genoeg waren mijn best gelezen 10 artikelen allemaal lijstjesartikelen uit 2018. Van de artikelen die ik dit jaar schreef, scoren de onderstaande 10 artikelen het beste.

Stiekem was ik heel blij dat het eerste artikel erbij zit (en zelfs op plek 1 staat). Ik heb een tijdje getwijfeld of ik het onderwerp eenzaamheid bespreekbaar wilde maken en ben achteraf heel blij dat ik dat toch heb gedaan. Geweldig voelt het dat ik daar heel wat mensen mee heb mogen bereiken (en hopelijk ook helpen).

 1. Alleen wonen en eenzaamheid | 11 tips tegen een eenzaam gevoel
 2. Beginnen met vegetarisch eten | Mijn 7 tips als vegetariër
 3. 15 ontspannende hobby’s om direct tot rust te komen
 4. De lekkerste vleesvervangers | Mijn persoonlijke favorieten
 5. Maak het jezelf niet moeilijk! | 7 dingen om mee te stoppen
 6. Binnenkijken in mijn kleurrijke woonkamer
 7. Geel in huis | 20 okergele woonaccessoires (budgetproof!)
 8. Single met kerst | 10 tips bij eenzaamheid (+ mijn ervaring!)
 9. Action shoplog | Mooie spullen voor je bullet journal
 10. En dan heb je opeens verkering! ♥

Mijn eigen favoriete artikelen

Maar belangrijker dan wat goed gelezen wordt, vind ik de artikelen waar ik zelf het meest vrolijk van word. Van de artikelen die ik dit jaar schreef, zijn de volgende artikelen voor mij het meest bijzonder:

 1. En dan heb je opeens verkering! ♥ Misschien wel het meest bijzondere artikel dat ik ooit heb geschreven. Als je niet van zoetstappigheid houdt, skip dit artikel dan vooral. Zelf vond ik het heel speciaal om een stukje van mijn roze wolk op mijn blog te delen. Ook vind ik de foto nog steeds heel bijzonder, omdat ik aan mijn ogen zie hoe intens blij ik op dat moment was (en nog steeds ben).
 2. Verhuisd (nou ja, bijna!) | Eerste nacht in mijn eigen woning. Na heel wat weken in klustruien te hebben geleefd en vele dagen met verfspetters in mijn haar te hebben doorgebracht, brak begin mei hét moment aan: de eerste nacht in mijn eigen koophuis. Heel bijzonder voelde het om mijn ouderlijk huis te verruilen voor mijn eigen stekkie. Inmiddels voelt mijn roze slaapkamer helemaal eigen en ben ik nog altijd even blij met mijn héérlijke bed.
 3. Welkom, lieve Pippa! | Een kat adopteren via Verhuisdieren. Inmiddels zijn Pippa en ik alweer 7 maanden huisgenoten. Ze weet de weg naar mijn schoot uitstekend te vinden en heeft ook al ontdekt hoe ze lekker ondeugend kan zijn. Juist daarom vind ik het bijzonder om dit artikel zo nu en dan terug te lezen. Hoe hels de autorit van twee uur met een krijsende kat op mijn bijrijdersstoel ook was, de dag dat ik Pippa ophaalde is er een met een gouden randje.
 4. Je kunt meer aan dan je denkt. De foto die Georgina van mij maakte, maakte heel wat gevoelens in mij los. Het zette me op een positieve manier aan het denken over de figuurlijke stappen die ik dit jaar heb gezet. Ik schreef er een persoonlijk artikel over met een voor mij bijzondere waarde.
 5. Mijn eerste avonturen als kersverse plantenmoeder. Nee hoor, ik ben niet zó sentimenteel dat het kopen van een pannenkoekenplant als een mega-mijlpaal van het jaar aanvoelt. Toch is dit een van mijn eigen favoriete artikelen. Het is zo’n artikel dat ik heel spontaan in één keer op papier zette en waar ik gewoonweg blij van word. Extra leuk is dat de pannenkoekenplant nog steeds springlevend op mijn tv-kast staat.
 6. Binnenkijken in mijn kleurrijke woonkamer. Maandenlang had ik gewerkt aan mijn woonkamer. Als een ware perfectionist vond ik mijn zithoek steeds niet goed genoeg om in volle glorie op mijn blog te laten zien. Ik weet dan ook nog goed hoe trots ik me voelde toen ik mijn woonkamer eindelijk “af” genoeg vond om hier te showen.
 7. Mijn (allereerste eigen én echte) kerstboom staat! Dit artikel staat natuurlijk pas een paar weken op mijn blog, maar is me wel heel dierbaar. Ik had een brok in mijn keel toen ik een paar weken geleden met mijn vriend mijn eerste kerstboom opzette. In dit artikel zette ik mijn gevoelens zo puur mogelijk op papier.
jaaroverzicht 2019

Zomaar wat cijfers en feitjes

 • In totaal mocht ik dit jaar ruim 250.000 unieke bezoekers op mijn blog verwelkomen. Dank jullie wel!
 • Op maandag 5 augustus waren de meeste bezoekers online.
 • Net als vorig jaar werd mijn blog ook dit jaar op zondagen het beste bezocht.
 • De leeftijd van mijn gemiddelde bezoeker groeit grappig genoeg met mij mee. Vorig jaar had ik nog vooral veel bezoekers tussen 18 en 25 jaar oud. Nu ik zelf 26 ben geworden, zijn mijn meeste bezoekers ook 26 tot 34 jaar oud.
 • Van mijn bezoekers was 80% vrouw.
 • De meeste mensen bezochten mijn blog vanaf hun mobiele telefoon.
 • De meeste mensen belanden via een zoekmachine op mijn blog, maar ook via Facebook en Pinterest werd mijn blog vaak bezocht.

Mijn mooiste Vaker Vrolijk-mijlpalen

Ik deelde dit jaar al eerder een overzicht van de meest bijzondere dingen die Vaker Vrolijk mij heeft opgeleverd. En omdat je niet vaak genoeg bij de mooie dingen kunt stilstaan, doe ik dat in dit jaaroverzicht gezellig nog eens.

 • Leuke ontmoetingen met lieve mensen die ik ken via mijn blog. Zo ontmoette ik Shirley (tijdens een gezellige Antwerpen-tour) en Saskia (met kleine Noa) voor het eerst. Ook sprak ik af met onder andere lieve Claire, Lianne en Johanne.
 • Ik mocht voor mijn blog naar het Moco Museum met mijn moeder en vond dat een hele eer (en erg leuk!).
 • Ik kreeg via mijn blog een paar geweldig leuke verzoekjes. Mijn fragment bij Man Bijt Hond was daarvan toch wel het allergaafste.
 • Ook mocht ik een lezing geven op de Roodharigendag naar aanleiding van een blogartikel.
 • Mijn blog bracht een paar geweldige opdrachten als ondernemer op mijn pad. Op de valreep van dit jaar gooide ik een aparte zakelijke site voor mijn onderneming de lucht in: RomyVeul.nl is een feit!
 • Vaker Vrolijk werd in een nieuw jasje gestoken, inclusief een nieuw logo. Mijn roze meisjesachtige site maakte plaats voor een volwassener uitstraling die meer “mij” voelde.
 • Ik ging toffe samenwerkingen aan met merken als Sukhi, Jumbo Supermarkten, Pokon en KPN. Een van mijn favoriete samenwerkingen was die met Direct Lampen, waarvoor ik deze ge-wel-di-ge houten lamp voor mijn slaapkamer uitzocht.
 • Ik ontving heel wat lieve, leuke en soms zelfs ontroerende reacties waar ik regelmatig wat uit haalde. Van tips voor hoe je je doucheputje kunt ontstoppen tot lekkere suggesties voor vleesvervangers en van inspirerende ervaringsverhalen tot mooie woorden waar ik persoonlijk wat aan had. Heel bijzonder!
jaaroverzicht 2019

Mijn blogplannen voor 2020

Zoals ik al zei, geloof ik niet zozeer in groots opgezette contentkalenders voor mijn persoonlijke blog. Ik doe gewoon wat goed voelt en wil vooral mijn hart volgen – ook als blogger. Vaker Vrolijk is al 3,5 jaar mijn digitale kindje dat ik heel wat gevoelens en verhalen heb toevertrouwd. Daar hoop ik in 2020 lekker mee verder te gaan. Een paar dingen die ik voor me zie voor het komende jaar:

 • Ik wil me graag verder ontwikkelen op fotografiegebied. Meer nieuwe dingen proberen dus! Misschien wat vaker natuurfoto’s maken of meer experimenteren met interieurkiekjes. Eens zien wat 2020 me in dat opzicht zal brengen!
 • Ik wil een paar artikelen plaatsen over mijn ervaringen als beginnende ondernemer. Ook wil ik je graag meenemen in mijn persoonlijke ondernemersverhaal. Vooral omdat ik van sommige ondernemerservaringen ook op persoonlijk vlak veel heb geleerd.
 • Ik wil vaker anekdotes delen. Mijn vrolijke vertelsel van laatst is daar een voorbeeld van. Ik maak regelmatig kleine dingen mee die toch heel wat met me doen. Dat soort hersenspinsels en spontane schrijverij zijn een plekje op mijn blog waard.
 • Verder lijkt het me leuk om vaker hotspots of leuke plekken in Nederland te delen. Ook omdat die artikelen een stok achter de deur zijn om vaker de toerist in eigen land uit te hangen, een van mijn favoriete bezigheden.

En vooral hoop ik in 2020 met net zo veel plezier te bloggen als het afgelopen jaar.

Mijn wens voor jou

Dan rest mij nog één ding. Of nee, twee.

 1. Ik wil je graag heel erg bedanken dat 2019 mede dankzij jou voor mij een geweldig leuk blogjaar was. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe bijzonder ik het vind dat mensen daadwerkelijk mijn schrijfsels lezen en er zelfs op reageren. Dat waardeer ik enorm!
 2. Ik wens je een fijne jaarwisseling toe en natuurlijk een geweldig mooi, liefdevol, succesvol, gezond én vrolijk 2020. Dat het maar een prachtig jaar mag worden dat je vele lichtpuntjes brengt.

Vrolijk 2020!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Shirley 31 december 2019 op 7:08 am - Beantwoord

  Wat een eer om in je blogjaaroverzicht voor te komen. En dat tussen al die mijlpalen. Wat een mooi aantal bezoekers ook, superleuk! Jij ook alvast een fijne jaarwisseling en een gelukkig en gezond 2020. Dat het maar weer een mooi (blog)jaar mag worden.

  • Romy 2 januari 2020 op 12:11 am - Beantwoord

   Je hebt de eer helemaal verdiend. Ik vond het een geslaagde eerste ontmoeting in Antwerpen 🙂 Wie weet kunnen we dat dit jaar in Nederland nog eens overdoen.
   Ik wens jou ook een heel mooi, gelukkig en gezond 2020 toe.

 2. Darina 31 december 2019 op 7:35 am - Beantwoord

  Een fantastisch blogjaar heb je achter de rug met een prachtig bezoekersaantal. Ik volg je blog erg graag en dat zal ik in 2020 ook zeker blijven doen. Een hele mooie jaarwisseling!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat mooi om dat te horen! Dank je wel voor je lieve reactie! En ook voor jou natuurlijk een ontzettend mooi 2020 toegewenst!

 3. Naomi 31 december 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Wat kan er dan veel gebeuren in een jaar. Ik vind het vooral heel mooi om te lezen welke artikelen voor jou favoriet zijn. Op naar 2020. Ik blijf je graag volgen. Ik wens je een fijne jaarwisseling.

  • Romy 2 januari 2020 op 12:12 am - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve woorden en sowieso voor al je mooie, lieve en soms zelfs ontroerende reacties op mijn artikelen. Ik waardeer ze enorm 🙂

 4. Simone 31 december 2019 op 7:56 am - Beantwoord

  Wauw, wat een prachtig overzicht Romy. Ik heb genoten van al jouw mooie verhalen en tips dit jaar. En heerlijk dat je dit lekker op gevoel doet. Doe ik zelf ook, alleen werkt dat nog niet heel goed. Ik ben nu 5 jaar bezig, maar het komt nog niet echt van de grond, haha. Denk dat ik misschien iets te weinig persoonlijke dingen deel. Misschien een leerdoel voor aankomend jaar! 😉

  Ik wens je in 2020 een net zo fantastisch jaar als het afgelopen jaar! <3

  • Romy 2 januari 2020 op 12:18 am - Beantwoord

   Wat een mooie reactie! Dank je wel! Ik wens jou ook een geweldig 2020 toe, zowel privé als op bloggebied!
   Enne, gewoon doen waar jij je goed bij voelt qua bloggen. Deel waar jij je fijn bij voelt en wat jij wilt delen. Dat jij plezier beleeft aan je blog is veel belangrijker dan hoeveel mensen je artikelen lezen 🙂

   • Simone 2 januari 2020 op 7:34 am - Beantwoord

    Ahhh wat lief. Dat is ook helemaal waar. Ik vind teveel dingen leuk, dus er is niet echt een vaste niche. Maar ik heb er inderdaad wel plezier aan op deze manier. Komt helemaal goed! Xx

 5. Tineke 31 december 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Ja jouw blog gaat goed, ik vind het echt onwijs knap van je dat je keer op keer zulke leuke blogs uit je mouw weet te schudden.

  • Romy 2 januari 2020 op 12:19 am - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt! Dank je wel! <3 Ik waardeer je lieve reacties enorm!

 6. Laurine 31 december 2019 op 8:33 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie mijlpalen allemaal! Mijn favoriete artikel was denk ik toch wel ” je kunt meer dan je denkt”, dat is me echt echt bijgebleven. Ik hoop dat 2020 net zoveel mooie momenten voor jou in petto heeft, al heb ik alle vertrouwen dat dat goed komt. Fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2020!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:21 am - Beantwoord

   Wat prachtig dat je dat artikel op mijn blog ook het mooiste vond. Het was voor mij ook misschien wel het meest bijzondere artikel op mijn blog om te delen.
   Ik wens jou ook een geweldig mooi 2020 toe met hopelijk heel veel mooie en bijzondere momenten.

 7. Sanne 31 december 2019 op 8:41 am - Beantwoord

  Ik volg je blog eigenlijk pas sinds dit jaar, dus die groei is voor mij niet goed merkbaar, maar ik kan wel zeggen dat ik de richting die je op bent gegaan met je blog erg leuk vind. Inclusief lange lappen tekst, informatieve blogs én die roze wolk. Ik heb nog nooit zo’n terugblik op mijn blogjaar gedaan, maar nu ik dit zo lees denk ik dat ik dat eigenlijk toch maar eens moet gaan doen. Fijne jaarwisseling!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:23 am - Beantwoord

   Onwijs tof dat je dit jaar mijn blog bent gaan volgen! En ook hartstikke bedankt voor alle lieve en leuke reacties die je hebt achtergelaten!
   Zeker een aanrader trouwens om zo’n blogjaaroverzicht te maken. Ik sta eigenlijk niet vaak stil bij waar ik nu sta als blogger. Zo’n jaaroverzicht helpt juist daarom echt om terug te blikken en een beetje trots te kunnen zijn op waar je nu met je blog staat.

 8. Saskia 31 december 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Wat een super fijn artikel weer! Ik ben zo blij met de artikelen die met je meegegroeid zijn. Wat een prachtige mijlpalen heb je in 2019 behaald. Dat beloofd vast veel goeds voor 2020 😉 Super leuk overzichtje om te lezen en kom hier altijd zo graag je artikelen lezen.

  Vond het ook super om je dit jaar in het echt te ontmoeten<3 en je onze lieve Noa te laten zien.
  Ik heb in ieder geval genoten van dit overzicht (waar heb je al de gegevens vandaan? Vind het toch ook altijd wel interessant) en wens je een heel fijn, mooi, gelukkig, gezond en liefdevol 2020.

  • Romy 2 januari 2020 op 12:25 am - Beantwoord

   Wat een lieve woorden allemaal! Dank je wel, lieve Sas! <3 Ik vond het geweldig om jou en Noa dit jaar te ontmoeten. Heel bijzonder na al die jaren blogs lezen bij elkaar! Ik wens jou natuurlijk ook een schitterend 2020 toe met veel bijzondere momenten, goede gezondheid en fijne lichtpuntjes. En gezellig samen met Noa 🙂

   De gegevens heb ik trouwens uit Google Analytics gehaald. Zelf vind ik vooral de gegevens bij 'Demographics' interessant. Daar zie je bijvoorbeeld waar je bezoekers vandaan komen en wat hun leeftijd is. Best grappig om eens in te duiken!

 9. Audrey 31 december 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Blogs van mensen die gewoon op gevoel schrijven volg ik het liefst! Bedankt voor alle leuke, inspirerende en soms ontroerende artikelen dit jaar.

  • Romy 2 januari 2020 op 12:26 am - Beantwoord

   Hoe mooi om dat te lezen! Jij dan weer heel erg bedankt voor al je leuke, inspirerende en soms ontroerende reacties 🙂 Daar heb ik andersom enorm van genoten!

 10. Mirjam 31 december 2019 op 9:49 am - Beantwoord

  Ik geniet echt intens als ik al die jaaroverzichten lees! Ik heb denk ik niet al je blogberichten dit jaar gelezen, maar wel een groot aantal! Door jouw berichten begint het bij mij ook een beetje te kriebelen om op mezelf te gaan wonen 😉
  Ik wil jouw ook een goede jaarwisseling toewensen en het beste voor 2020!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:27 am - Beantwoord

   Ah wat leuk! Op jezelf wonen heeft mij echt enorm veel gebracht. Zeker een waardevolle stap voor jezelf 🙂
   Ik wens jou ook een geweldig 2020 toe inclusief heel veel prachtige momenten.

 11. Amy 31 december 2019 op 10:33 am - Beantwoord

  Wat een mooi overzichtje! Het op gevoel bloggen gaat je duidelijk goed af, met veel leuke artikelen en vooral veel bezoekers en reacties. Je hebt er echt een levendige community van weten te maken de afgelopen jaren, gaaf om te zien. Geniet van de jaarwisseling en alle goeds voor 2020 gewenst!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:28 am - Beantwoord

   Wat een mooie woorden over mijn blog! Dank je wel – sowieso voor alle fijne reacties die je op mijn blog hebt achtergelaten trouwens.
   Ook voor jou heel veel moois voor 2020 gewenst. Dat het maar een prachtig jaar (inclusief bruiloft!) mag worden!

 12. Anouk 31 december 2019 op 10:49 am - Beantwoord

  Een fijne jaarwisseling gewenst Romy! Wat een prachtig jaar heb je gehad, zo enorm veel mooie mijlpalen. Ik ben dit jaar verloofd, haalde mijn (cum laude) bachelor diploma, ging voor het eerst helemaal zonder (schoon)-ouders op vakantie, dus ik mag ook zeker niet klagen. Zoveel zin in 2020!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:30 am - Beantwoord

   Jij hebt ook een jaar vol mooie en bijzondere mijlpalen achter de rug! Wat geweldig wat er dit jaar allemaal op je pad is gekomen (en wat je zelf met hard werken en stappen zetten hebt gehaald!). Ik hoop dat 2020 voor jou alleen maar nog veel mooier wordt.

 13. Zo simpel is dan geluk 31 december 2019 op 12:21 pm - Beantwoord

  Een hele fijne jaarwisseling en veel geluk voor het nieuwe jaar!

 14. Giovanna Jansen 31 december 2019 op 12:23 pm - Beantwoord

  De oliebollen en appelflappen ga ik zo meteen pas bakken, maar ook zonder heb ik genoten van jouw jaaroverzicht! 😉
  Een prachtig jaar heb je achter de rug! Met zo veel mooie, leuk en bijzondere dingen die op je pad zijn gekomen!
  Je foto’s waren altijd al heel leuk en mooi, maar dat Pippa ze dit jaar ineens kwam photobomben maakte ze wel nóg leuker haha.
  Ik geniet altijd erg van je blogs, vol vrolijkheid, goede tips, openheid en eerlijkheid en ik kijk uit naar al je komende blogs en nieuwe plannen in 2020!
  Een hele mooie jaarwisseling samen! En op naar een prachtig nieuwjaar!

  • Romy 2 januari 2020 op 12:31 am - Beantwoord

   Toch een mooi compliment dat mijn jaaroverzicht ook zonder oliebollen en appelflappen leuk was om te lezen 😉
   Andersom vond ik jouw lieve reactie ontzettend leuk om te lezen. Dank je wel voor je onwijs lieve woorden. Ik wens jou ook een ontzettend mooi nieuw jaar toe, zowel op werk- en bloggebied als privé natuurlijk. Maak er iets heel moois van!

 15. bychristiana 31 december 2019 op 2:34 pm - Beantwoord

  Leuk dat je schrijft over dat je zelf veranderd bent, en hoe je blog en dus de dingen waar je over schrijft meeveranderd zijn. Ik heb dat ook echt zo ervaren. Maar omdat je blog natuurlijk best persoonlijk is, groeien die lezeressen natuurlijk ook volop met je mee, want ook zij (mezelf incluis) ontwikkelen en veranderen. Lieve Romy, ik wens je alle goeds toe voor het nieuwe jaar, zowel zakelijk als privé. Je bent echt een inspiratie!

  • Romy 2 januari 2020 op 10:31 am - Beantwoord

   Jeetje, wat een lieve en mooie woorden! Dank je wel – sowieso voor alle lieve reacties die je dit jaar op mijn blog hebt achtergelaten. Ik word er elke keer heel blij van 🙂
   Ik wens ook jou een schitterend 2020 toe inclusief veel mooie hoogtepunten, zowel voor je blog als op privégebied.

 16. Josephine 31 december 2019 op 4:58 pm - Beantwoord

  Leuk om je ontwikkelingen van het afgelopen jaar te lezen, Romy! Ik heb zelf bijzonder genoten van je interieurblogs en je kooktips. 🙂
  Ook voor jou de beste wensen voor 2020 en een fijne jaarwisseling straks!

  • Romy 2 januari 2020 op 10:33 am - Beantwoord

   Dank je wel! Ik heb andersom ook erg genoten van jouw blogartikelen (en van je boek vol receptinspiratie).
   Ik wens je een mooi nieuw jaar, zowel qua bloggen als privé 🙂

 17. Lianne 31 december 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

  Wat mooi om te lezen en dat je dit jaar zo’n fijn (blog)jaar gehad hebt! Lieve Romy, je bent zo goed bezig en het is zo mooi hoe jij elk jaar weer steeds meer groeit en het is zo fijn dat dit zo’n geweldig jaar met mooie mijlpalen voor je is geweest! Op naar weer zo’n mooi mijlpalenjaar! Een hele fijne jaarwisseling en de beste en mooiste wensen voor 2020! <3

  • Romy 2 januari 2020 op 10:35 am - Beantwoord

   Super bedankt voor je onwijs lieve woorden! <3
   Ik wens ook jou een geweldig mooi 2020 toe vol mooie lichtpuntjes en persoonlijke groei. Je hebt vorig jaar zo veel stappen gezet waar je trots op mag zijn. Ik weet zeker dat 2020 je alleen al door die stappen uit 2019 heel veel moois zal brengen.

 18. Janne 2 januari 2020 op 6:36 pm - Beantwoord

  Ik kijk uit naar je anekdotes! Dat zijn juist dingen die ik heel erg graag lees. Vooral jouw verhalen, want die maken me blij.

  Het is erg leuk om te horen dat het goed gaat met je blog. Dat verdient het ook, want het is een hartstikke leuke blog.

  Tip: kokkerellen is met één r. Ik was me al allerlei dingen aan het inbeelden bij kokker-rellen (dat wordt vast een zooitje in de keuken).

  • Romy 5 januari 2020 op 7:38 pm - Beantwoord

   Oeps, ‘kokkerellen’ roept inderdaad heel andere associaties op 😉 Daar heb ik maar meteen wat aan gedaan.
   Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog! Ik hoop dit jaar zeker nog veel meer anekdotes en persoonlijke verhalen te delen.

 19. Jessica J. 6 januari 2020 op 11:46 am - Beantwoord

  Wat kan er toch veel gebeuren in één jaar. Je bent echt ontzettend goed bezig, Romy. Ik kijk uit naar je anekdotes en vrolijke vertelsels, ik hou van die ongedwongen schrijfstijl. En ik blijf je nog steeds zo bewonderen; hoe jij zonder uitzondering iedere dag een artikel online krijgt! Al het beste voor het nieuwe jaar! ♥

  • Romy 9 januari 2020 op 11:03 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een lieve woorden en complimenten! Dank je wel! <3 Ook voor jou natuurlijk een geweldig mooi nieuw jaar!

 20. Jenn 6 januari 2020 op 12:02 pm - Beantwoord

  Leuk uitgebreid overzicht van je blogjaar 🙂