Collage 2020 3

Vaker Vrolijk in 2020 | Mijn blog-jaaroverzicht

 • 31 december 2020
 • 18 Reacties
Categorieën: Persoonlijk
vaker vrolijk jaaroverzicht 2020

De allerlaatste dag alweer van 2020. Het was een gek jaar. Een jaar met ups & downs. Een jaar met prachtige momenten, met verdrietige dingen, met liefdevolle herinneringen en ook met zo’n 300 schrijfsels van mijn hand op Vaker Vrolijk. Traditiegetrouw blik ik op deze allerlaatste dag van 2020 terug op het afgelopen jaar blogjaar. Op welke artikelen ben ik het meest trots? Wat waren mijn mooiste blogmijlpalen? En wat zijn mijn blogdoelen voor het komende jaar? Pak er een oliebol of appelflap bij voor deze XXL recap met random lijstjes, feitjes, cijfers en herinneringen.

Recap | 2020 als blogjaar

2020 is een jaar dat niet veel mensen zullen vergeten. In maart kwam ene Mr. Cor om de hoek kijken en ging ons land op slot. Een gekke gewaarwording die me voor het eerst even liet twijfelen: moest ik mijn blog dan ook tijdelijk op slot zetten? Zaten mensen wel te wachten op positiviteit? Twee dagen later wist ik het antwoord: juist tussen het negatieve nieuws door wilde ik van mijn blog een positieve plek maken. Niet om de narigheid weg te stoppen, wel om te laten zien dat wij allemaal krachtiger zijn dan we soms denken en dat er altijd – ook nu – nog lichtpuntjes zijn.

Ik voelde dit jaar de behoefte om meer open te zijn. Niet over alles, wel over veel. Soms ging daar heus een innerlijke strijd aan vooraf. “Wat deel ik wel en wat niet?” blijft een dilemma als je online een inkijkje in je leven geeft. Maar vaak vond ik het idee van misschien wel iemand helpen een goede reden om het toch te doen. Zo schreef ik over mijn ervaring met een bore-out (voordat ik ondernemer werd), wilde ik heel graag mijn ervaringen met online daten delen en beschreef ik wat ik leerde van single zijn. Juist schrijven over persoonlijke onderwerpen – afgewisseld met luchtige lijstjes, outfitposts en interieurkiekjes – heeft mijn blogplezier verder vergroot.

Ik kreeg laatst het lieve compliment van een lezeres (dank je wel, Janne!) dat ze het idee had dat ik nog meer plezier had gekregen in het schrijven voor mijn blog. Zo voelt het ook echt. In dit gekke jaar wilde ik van mijn blog een verzamelplek voor lichtpuntjes maken. Maar meer dan dat was mijn blog vooral een lichtpuntje voor mij. Het klinkt misschien gek, maar door mijn blog voelde ik me tijdens deze thuisblijfperiode nooit alleen. Jullie lieve reacties en privéberichtjes, ook toen ik dit jaar minder leuk nieuws kreeg, zijn me ontzettend dierbaar. Maar ook de mooie complimenten, handige tips, lieve meedenkers, persoonlijke verhalen en goede suggesties die mij aan het denken zetten – ze zijn allemaal ontzettend waardevol.

Dus voordat ik verder ga, wilde ik gewoon even zeggen:

Dank je wel! Dank je wel dat jij er bent en mij volgt!

vaker vrolijk jaaroverzicht 2020

Wat deed ik dit blogjaar anders?

 • Ik besloot in mei om niet meer 7 dagen maar 5 dagen per week te bloggen (en kreeg ik daar zulke lieve reacties op!). Een keuze die me meer blogzin en inspiratie heeft gegeven!
 • Ik begon in coronatijd met het delen van Inkiekjes – mijn niet per se heel bruisende, maar wel eerlijke fotodagboekjes. Daar beleef ik zo veel plezier aan dat ik deze week alweer numero 22 online zette.
 • Ik schreef soms nogal lange artikelen als ik daar behoefte aan had. Simpelweg omdat ik bij sommige onderwerpen écht geen zin had om “darlings te killen”.
 • Ik zit niet meer in de bus op mijn laptop blogs te schrijven, zoals ik dat zo vaak deed (met Mr. Cor opnieuw als reden). Mijn eettafel is tegenwoordig mijn vaste blogstek en dat bevalt prima.
 • De vele flatlayfoto’s maakten plaats voor meer andere soorten foto’s. Gewoon omdat ik zin had in iets vaker wat anders dan notitieboekjes en pennen.
 • Ik verving mijn trage iPhone met flutcamera door mijn nieuwe telefoon (de Motorola One Zoom) mét goede camera en ben sindsdien veel meer telefoonfoto’s gaan delen.
 • Vriendlief maakte zijn primeur als Insta-boyfriend door foto’s van mij te maken voor deze outfitpost (naast mijn lieve ouders, die al jarenlang regelmatig outfitfotograaf zijn, en mijn zelfontspanner). Sowieso verscheen Bart wat vaker op mijn blog. Met toestemming trouwens!

Best gelezen artikelen uit 2020

Statistieken – ik ben er dol op. Daarom dook ik ook dit jaar uitgebreid in mijn blogstatistieken. Dit is bijvoorbeeld mijn top 10 van best gelezen artikelen die ik dit jaar schreef:

 1. Ik bestelde een Groene Kneusjes Box bij Plantje.nl. Ik deed mezelf een doos vol “gekneusde” plantjes cadeau en maakte daar een van de weinige unboxings van die je op mijn blog zult tegenkomen.
 2. Nieuwe vleesvervangers van Lidl | Review & kritische smaaktest. Blijkbaar ben ik niet de enige die razend benieuwd was naar de nieuwste vleesvervangers van Lidl. Voor dit artikel testte ik er een paar. De succesnummers uit het artikel eet ik nog steeds zeker twee keer per maand.
 3. Koken voor 1 persoon, hoe doe ik dat? (7 tips). In de 1,5 jaar dat ik nu op mezelf woon, ben ik aardig handig geworden in eenpersoonsporties maken en in gezond en makkelijk koken zonder voedsel te verspillen. In dit artikel deel ik mijn tips.
 4. Over alleentijd, hoogsensitief zijn en gekke paradoxen. Ha wat leuk dat dit artikel ertussen staat! Ik schreef een persoonlijk artikel over mijn behoefte aan alleentijd, over het stempel “hoogsensitief” en over accepteren wat mijn behoeften daarin zijn.
 5. Wish List | 11 lekker opvallende items voor in de woonkamer. Mijn lijstje met konijnenlamp, vlinderspiegel en kattencactus staat in de top 10! Blijkbaar ben ik niet de enige die van een eye-catcher in huis houdt.
 6. Mijn 9 favoriete apps voor Android (praktisch én leuk). Geen Instagram en WhatsApp, wel een paar andere apps waar ik absoluut niet zonder kan en die ik iedereen kan aanraden.
 7. Getest! | Betaalbare vleesvervangers van Aldi, yay or nay? Nog meer vega-reviews. Blijkbaar is het niet alleen een feestje voor mij om die reviews te maken, maar lezen jullie ze ook graag.
 8. Nieuwe telefoon | De investering die ik mezelf gunde. Mijn nieuwe telefoon (de Motorola One Zoom) was direct al een succes. In deze review deelde ik mijn eerste ervaringen.
 9. Doe elke dag iets waar je blij van wordt | boekreview + 29 ideeën. Het invullen van dit boek is zó leuk. Het schrijven van het blogartikel erover was dat ook. Leuk om te zien dat meer mensen benieuwd zijn naar dit vrolijke invulboek.
 10. 7 tips voor vroeg opstaan (ook voor niet-vroege vogels). Vroeg opstaan kun je leren – denk ik. Blijkbaar worden mijn 7 tips daarvoor goed gelezen.
vaker vrolijk jaaroverzicht 2020

Mijn favoriete artikelen

Allemaal leuk en aardig wat de statistieken zeggen. Maar ik heb ook zo mijn eigen favoriete artikelen van dit jaar. Deze 7 artikelen zijn mijn persoonlijke favorieten van 2020. Om verschillende redenen trouwens.

 1. 12x Dit begrijpt mijn vriend niet aan mij. Geen doordacht artikel met diepgaande boodschappen, maar gewoon een lekker melig artikel dat begon met de vraag “Zeg schat, wat begrijp jij nu eigenlijk niet aan mij?”.
 2. Onderprikkeling & bore-out | Wat is het en wat doe je ertegen? Misschien vond ik dit wel het spannendste artikel om te delen dit jaar. Achteraf ben ik blij dat ik het toch heb gedaan. Ik heb zelf een tijdje geworsteld met onderprikkeling (en zat tegen een bore-out aan). In die tijd voelde ik me onbegrepen, anders dan anders en soms ook een tikkeltje hopeloos. Uiteindelijk ben ik er veel over onderprikkeling gaan opzoeken en heb ik mijn weg erin gevonden. Wat mij daarin heeft geholpen, deel ik in dit artikel. Juist omdat onderprikkeling veel vaker voorkomt dan je denkt en écht heel rot kan zijn om te ervaren.
 3. Hoera! Ik volgde mijn hart en word fulltime ondernemer. Wat had ik er lang naar uitgekeken om dit artikel te delen! Maandenlang heb ik die keuze voor me uit geschoven. Toen ik er uiteindelijk toch voor ging en mijn baan opzegde, kon ik niet wachten om jullie in mijn nieuwe avontuur mee te nemen. Absoluut mijn beste keuze van het afgelopen jaar!
 4. 10 gekke dingen die ik leerde over Pippa. Als gek kattenvrouwtje word ik nog steeds verliefd op mijn poezenmeisje zodra ik een blik op de foto’s bij dit artikel werp. Normaal trekt Pippa graag haar eigen plan, maar voor de foto’s bij dit artikel maakte ze een uitzondering en liet ze zich van haar meest fotogenieke kant zien. Leuk detail: het kattenvoermerk was ook erg blij met de modellenskills van mijn Pip.
 5. Ik ben introvert | 5 inzichten die ik daarover leerde. Ah, ik ben gewoon introvert. Dat ene inzicht verklaarde voor mij een heleboel. Ik was niet gek. Ik mag mezelf zijn. Ik mag alleentijd opeisen. In dit artikel deel ik wat ik leerde over introvert zijn en hoe die inzichten veel dingen voor mij een stuk makkelijker maakten.
 6. 7 tips voor duurzame kleding (+2 outfits). Dit jaar kocht ik vrijwel alleen nog maar tweedehands of duurzame kleding. In dit artikel neem ik je mee in mijn weg daarnaartoe. Ook kun je in dit artikel twee van mijn meest favoriete outfits van dit jaar zien.
 7. 4 dagen naar de Veluwe in 14 hoogtepunten. In augustus vierde ik vier dagen vakantie op de Veluwe met Bart en zijn gezin. Ik ontdekte dat ons eigen land mooier is dan gedacht, genoot van de quality time met Bart en verzamelde al mijn zoetsappige hoogtepunten in dit artikel. Word ik zelf nog steeds erg blij van!

Cijfers en feitjes

Vooruit: omdat ik zelf nooit genoeg krijg van cijfers en feitjes, deel ik er gewoon nog een paar over Vaker Vrolijk. Stuk voor stuk lekker random!

 • Het best gelezen artikel van dit jaar is een oudje: mijn lijst met dingen om te doen als het regent.
 • Van de bezoekers die via social media op Vaker Vrolijk belandden, komen veruit de meeste hier via Pinterest terecht.
 • Maar Google is nog altijd de meest gebruikte bron van verkeer naar mijn blog. Vaker Vrolijk wordt vooral op zoekwoorden als ‘leuke dingen om te doen’ gevonden.
 • Ik verwelkomde dit jaar 326.000 unieke bezoekers op mijn blog, die samen in totaal ongeveer 2,5 miljoen keer een pagina op mijn blog bekeken. Zo bizar!
 • Zo’n 70% van mijn bezoekers was vrouw. Vorig jaar was dat nog 80%, dus blijkbaar komen iets meer mannen hier een kijkje nemen.
 • De meeste bezoekers kwamen uit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Niet heel verrassend!
 • Ook uit dorpjes waar ik nog nooit van had gehoord, mocht ik bezoekers verwelkomen. Iemand een idee waar bijvoorbeeld Tolkamer, Drouwenermond en Rekken liggen? *Ik hoop niet dat ik nu een trouwe bezoeker uit een van die dorpjes beledig.*
 • Gekke zoektermen die mensen op mijn blog invulden, zijn onder andere ‘Crocs’ (sorry, die draag ik niet!), ‘cbd-olie’ (nope, gebruik ik niet!), ‘eng vies’ (huh?), ‘gedumpt’ (nee hoor, gelukkig niet!) en ‘liefde bedrijven vragen’ (ehm, zo privé word ik nu ook weer niet!).
vaker vrolijk jaaroverzicht 2020

Mijn Vaker Vrolijk-mijlpalen

Schrijven voor Vaker Vrolijk was dit jaar een van mijn lievelingsbezigheden. Of het nu gaat om het maken van foto’s, het schrijven van teksten of het bedenken van onderwerpen – ik word er blij van. Een paar speciale blogmijlpalen die in het bijzonder in mijn geheugen gegrift staan, zijn deze:

 • Ik mocht voor het eerst op “blogreis”. Niet naar een tropisch eiland, wel naar Venlo. Minstens zo leuk.
 • Ik schreef een paar artikelen over mijn ‘Wat wil ik?’-zoektocht die aan mijn keuze om te ondernemen voorafging en kreeg daar veel mooie en herkenbare reacties op (ook via e-mail) – vooral op mijn artikel over onderprikkeling en op het artikel over wat ik leerde van mijn loopbaancoach.
 • Ik deelde een paar recepten die anderen ook daadwerkelijk uitprobeerden en lekker vonden. Ja, dat voelde dus echt als een succesmomentje omdat ik mezelf heel lang niet als keukenprinses zag.
 • Mijn blog werd genoemd in een tijdschrift voor scouting. Ik had het tijdschrift zelf nog nooit gelezen, maar voelde me enorm vereerd toen een lieve lezeres me een kopietje stuurde.
 • Twee onwijs toffe helemaal-in-mijn-straatje-bedrijven met wie ik een leuke blogsamenwerking had, schakelden me ook in als vaste tekstschrijver voor hun site. Zo tof!
 • Ik schreef elke week één of twee Vaker Vrolijk-gedichten voor Instagram en liet Karlijn daar nieuwe achtergrondjes voor ontwerpen. Heel blij mee!
 • Een van mijn Vaker Vrolijk-gedichten werd gebruikt op een nieuwjaarskaart van een bedrijf; een ander gedicht werd voorgelezen op de radio. Zo tof!
 • Onlangs kwam mijn 1500e artikel online. Die mijlpaal had ik overigens per ongeluk zelf helemaal gemist.
 • Het afgelopen jaar heb ik zo veel mooie, lieve en hartverwarmende reacties ontvangen – zowel op positief nieuws (over mijn onderneming) als op meer verdrietige dingen. Dat was al een enorm mooie mijlpaal op zich.

Mijn Instagram Top 9

Om mijn Top 9 op Instagram moest ik heel hard lachen. Ik plaatste dit jaar helemaal niet veel foto’s van Bart en mij samen, maar blijkbaar belandden er 5 fotos waar Bart op staat in mijn top 9. Ik ben blijkbaar niet de enige die hem leuk vindt (flauwe woordgrap voor de doordenkers!). We waren dit jaar door corona extra veel samen (wat geen vervelende bijkomstigheid bleek), dus op zich is dit overzicht wel heerlijk typerend voor het afgelopen jaar.

vaker vrolijk jaaroverzicht 2020
Dit zijn een paar van de gedichtjes die ik dit jaar op Instagram deelde.

Mijn blogplannen in 2021

Oef, ik ben al heel wat woorden verder inmiddels. Maar in een jaaroverzicht mag dat wel een keer, toch?! Ik heb nog één laatste lijstje. Dat is het lijstje met mijn plannen voor Vaker Vrolijk in 2021.

 • Ik wil me nu eindelijk eens gaan verdiepen in Photoshop. Niet om pukkeltjes weg te werken en tanden witter te maken; wel omdat ik het gewoon heel tof vind om meer met fotografie te gaan doen en soms nog wat met kleuren en belichting te experimenteren. Een nieuwe camera of een mooie nieuwe lens staat ook hoog op mijn lijstje. Wie weet ben ik in 2021 eindelijk het stadium van eindeloos camerareviews bekijken voorbij.
 • Ik wil “iets” met mijn gedichtjes doen. Wat precies, daar ben ik nog niet over uit. Gelukkig heb ik nog heel wat dagen in 2021 om me daar goed in te verdiepen, met mensen te sparren en plannetjes te smeden.
 • Voor mijn 5-jarig blogjubileum in september 2021 (yes, dat duurt nog even) wil ik een toffe winactie opzetten of misschien iets anders leuks organiseren.
 • Meer recepten delen staat ook hoog op mijn lijstje. Vind ik gewoon leuk om te doen!
 • Verder ben ik het afgelopen jaar meer met Instagram en Instagram Stories gaan doen. Ik merk hoeveel plezier ik daar ook uit haal. Ik gebruik Instagram als een soort verlengstuk van mijn blog (inclusief iets langere lappen tekst dan je bij een caption verwacht, maar that’s me!) en wil daar graag nog meer mee doen. Video’s maken voor Stories staat vooral hoog op mijn lijstje. Geen vlogs of gepolijste video’s. Gewoon af en toe iets vertellen over onderwerpen die ik aansnijd.
 • Het afgelopen jaar ben ik meer gaan delen over struggles uit het verleden die ik heb overwonnen of waar ik stappen in heb gezet. Stapje voor stapje voelt het als het juiste moment om dat soort dingen te bespreken. Niet uit medelijden, maar puur om te laten zien dat je sterker uit dingen kunt komen – altijd. In 2021 wil ik verder aftasten wat daar goed in voelt en kijken hoe ik juist door te schrijven over eigen ervaringen anderen misschien een hart onder de riem kan steken.
 • Maar vooral wil ik doorgaan met bloggen zoals ik dat doe. Persoonlijk zijn als dat goed voelt, positieve dingen delen – ook als de wereld op z’n kop staat, eerlijke verhalen beschrjiven, tig Pippa-foto’s laten zien, jullie meenemen in mijn leven, koken, muren verven, anekdotes beschrijven, creatief bezig zijn, foto’s maken, de hort op gaan, lol hebben, schrijven en genieten. 2021, here I come!

Dan is er nog maar één ding dat ik je wil zeggen! Ik wil jou bedanken. Dank je wel dat jij op jouw eigen manier mijn blogjaar leuker maakte! Of dat nu was met één enkele reactie, met een lief mailtje, met een mooi herkenbaar verhaal of met een gouden tip – jij maakte mij oprecht vaker vrolijk in dit bizarre jaar.

Dank je wel! Vanuit de grond van mijn hart.

Op naar een mooi, gezond, liefdevol en hoopvol 2021!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 31 december 2020 op 8:23 am - Beantwoord

  Prachtig overzicht en leuk om te zien hoe je blog zich ontwikkelt heeft. Ik lees je blogs altijd heel graag. Ik wens je ook alle geluk en gezondheid voor 2021.

 2. Shirley 31 december 2020 op 11:03 am - Beantwoord

  Dankjewel voor al je mooie blogs dit jaar. Heerlijk om zo’n jaaroverzicht te lezen. Op naar een nieuw mooi en gezond jaar. Fijne jaarwisseling!

 3. Naomi 31 december 2020 op 11:03 am - Beantwoord

  Jij bedankt voor het delen van al die prachtige artikelen. Mooi om dit jaaroverzicht te zien. En grappig dat er verschil is tussen de favorieten uit de statistieken en je eigen favoriete berichten. Dat herken ik wel;).

 4. Anouk 31 december 2020 op 11:40 am - Beantwoord

  Wat leuk zo’n overzicht! Ik kan weinig met mijn statistieken dit jaar doordat ik in juni van gratis wordpress ben overgestapt naar daadwerkelijke hosting en ik dus een paar maand mis in mijn statistieken.

  • Dorine 31 december 2020 op 1:46 pm - Beantwoord

   Prachtig einfejaarsartikel weer. Ga zo door in 2021! Veel geluk en gezondheid toegewenst! Misschien kun je in conclaaf met een uitgever die jouw gedichtjes well uitgeven. Of je gedichtjes laten publiceren in het magazine Happinez. Ik vind ze daar wel in thuis horen.

 5. Lissanne 31 december 2020 op 11:45 am - Beantwoord

  Wow Romy, wat een overzicht! Een schitterend blogjaar om op terug te kijken lijkt me zo. Ik vind het altijd heerlijk om je blogs te lezen. Een gezond en gelukkig 2021 gewenst!

 6. Meaghan 31 december 2020 op 11:55 am - Beantwoord

  Super leuk om te lezen en wat een mijlpalen heb je allemaal gehad zeg! Echt een succesvol blogjaar. Zo mooi om te zien dat jouw blog zo ontzettend gegroeid is. Helemaal verdiend! <3 Stuk voor stuk heb je ook prachtige artikelen geschreven. Mag je trots op zijn! Op naar een volgend leuk en succesvol blogjaar, waarin ik je uiteraard met plezier blijf volgen!

 7. Audrey 31 december 2020 op 12:52 pm - Beantwoord

  Ik ga ook eens tussen de plaatsnamen neuzen in Google Analytics, haha!

  Mooi om te lezen dar je met zoveel plezier hebt geblogd! Ik blijf je met veel plezier volgen!

 8. Evelyne - Gouden Momenten 31 december 2020 op 1:56 pm - Beantwoord

  Een terugblik én een vooruitblik in 1 artikel, heel knap hoe jij dat toch steeds voor elkaar krijgt 😉 En waauw, bijna 5 jaar Vaker Vrolijk, dit wil ik voor geen geld missen! Ik wens je een fijne jaarwisseling in eigen bubbel en een positief gelukkig gezond 2021 vol fijne artikels waar ik alleen maar vrolijk van word 😉

 9. Giovanna Jansen 31 december 2020 op 2:22 pm - Beantwoord

  Mooi overzicht! En mooie veranderingen heb je doorgevoerd dit jaar (zoals meer van jezelf laten zien en iets minder bloggen bijvoorbeeld) Ik heb je (positieve!) blogs met heel veel plezier gelezen ook dit jaar weer, dus blijf vooral zo door gaan!
  Fijne jaarwisseling!.

 10. Daenelia 31 december 2020 op 4:02 pm - Beantwoord

  Ja, zo’n raar jaar, maar toch met vrolijke punten. Maak van 2021 ook een mooi jaar, met een bonus van extra vrolijke dingen!

 11. Johanna 31 december 2020 op 5:59 pm - Beantwoord

  leuk overzicht. En goede voornemens voor het nieuwe blogjaar. Veel vrolijke successen in 2021!

 12. Geke 31 december 2020 op 6:54 pm - Beantwoord

  Dank je wel voor jouw mooie, rakende blogs, telkens weer leuk om te lezen en een fijn momentje om mijn dag mee te beginnen.

  Fijn oudjaar gewenst en het allerbeste voor 2021!

 13. Zo simpel is dan geluk 31 december 2020 op 7:30 pm - Beantwoord

  Je hebt er een prachtig overzicht van gemaakt! Ik heb weer genoten van je blog dit jaar en wens je ook voor het komende jaar weer veel schrijfplezier toe!

 14. Jenn 31 december 2020 op 10:25 pm - Beantwoord

  Mooi overzicht! Tot volgend jaar 🙂

 15. bychristiana 2 januari 2021 op 11:51 am - Beantwoord

  Ach lieve Romy, wat een mooi blog overzicht! Die twijfel had ik dus ook tijdens de eerste Lockdown. Zitten mensen wel op blogs te wachten? Ik heb echter gewoon volgehouden, maar ik had natuurlijk wel een enorme daling in de bezoekersaantallen in die periode. Maar uiteindelijk is dat allemaal goed gekomen en achteraf ben ik ook gewoon blij dat ik gewoon door ben gegaan, al was het voor mijn eigen gemoedstoestand;-) Ik kom elke dag met veel plezier bij je lezen en dat zal ik ook dit jaar blijven doen! Leuk trouwens dat dat artikel over de groene kneusjes box zo veel gelezen is dit jaar. Ik kan me dat artikel nog herinneren en weet nog dat ik toen dacht dat het om een box met makkelijk te onderhouden planten ging, of iets dergelijks. Voor mensen die geen groene vingers hebben., groene kneusjes dus;-) Wat een fantasie hè?

 16. Saskia 3 januari 2021 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat een prachtig en uitgebreid blog overzicht van 2020! Mooie dingen hoor en prachtige foto’s ook erbij. Op naar een mooi 2021 <3 Ik heb genoten afgelopen jaar van je blog & blijf zeker mee lezen. Ook hoop ik het fijne contact met je te houden via Instagram <3

 17. Janne 3 januari 2021 op 4:25 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijk jaaroverzicht weer! En wat leuk dat je me noemt. <3

  Ik zit op dit moment met telefoonzorgen, want mijn telefoon wilde ineens niet meer laden dus ik gebruik nu mijn vorige telefoon uit 2015. Ik heb je artikel over je nieuwe telefoon er dus maar even bijgepakt, was al helemaal vergeten dat je dat toen had geschreven. Ik kijk het wel nog even aan met de vorige telefoon, een digi-dieet in het nieuwe jaar lijkt me eigenlijk ook geen slecht idee en een telefoon die niks kan helpt daar eigenlijk wel mee. 😉

  Tolkamer is een klein dorpje vlakbij de plek waar de Rijn Nederland binnenstroomt. Misschien heb je ooit geleerd "de Rijn stroomt Nederland binnen bij Lobith": dat is dus eigenlijk bij Tolkamer. Ik ben er wel eens langsgefietst. Er is niet heel veel te zien.

  Ik verheug me op alles wat je in 2021 wilt gaan doen! De veelzijdigheid van je blog, met alle verschillende onderwerpen, vind ik heel fijn. De rode draad van vrolijkheid blijft er altijd doorheen lopen. Ik wens je veel blogplezier dit jaar en in je hele leven veel vrolijkheid.

Recente blogs

15 willekeurige feitjes over mij #4

22 april 2018|Persoonlijk|

Nog altijd heb ik een stiekeme voorliefde voor willekeurige feitjes. Volgens mij heeft iedere persoon wel grappige trekjes die hem of haar uniek maken. Gekke voorliefdes, bijzondere gewoontes of dingen waar je goed of juist slecht in bent. Alleen al het verzamelen van een aantal van dat soort feitjes over mezelf vind ik leuk. Daarom deel ik weer eens 15 feitjes over mij die je misschien nog niet over mij wist. En dat varieert dit keer van mijn irritante stopwoordjes tot de naam van mijn toekomstige kat. Oftewel, lekker random!

Outfit | Het pre-loved roze jasje dat ik op een bijzondere manier kreeg

17 februari 2022|Outfits|

Soms krijg je een appje waar je direct van gaat glunderen. Dat had ik laatst toen Ida (een lieve bloglezer) me een berichtje stuurde. Het was een foto van een roze jasje. Ze gebruikte het zelf niet en vond het net iets voor mij. Of ik het wilde hebben? Mijn ogen werden groot, en de roze-liefhebber in mij maakte een vreugdesprongetje van een meter of twee in de lucht. Het jasje is nu mijn grote trots in mijn kledingkast, maar uiteraard word ik er nóg blijer van om het te dragen. Ik show het je bij deze outfit.

Favorieten in de spotlights | juni 2017

4 juni 2017|Lifestyle|

Het is weer zover: tijd om een paar favoriete producten op mijn blog in de spotlights (én confetti) te zetten. Vandaag laat ik je 6 producten zien die de laatste tijd mijn hart hebben gestolen. Nou ja, bij wijze van spreken dan. Laten we het erop houden dat het producten zijn die ik de laatste tijd met plezier gebruik. In deze editie zet ik onder andere een vrolijk tijdschrift in de spotlights, maar ook twee producten die van mij een wandelende kokosnoot maken. Benieuwd met welke producten ik nog meer blij ben? Lees dan snel verder.