Nieuwe header | Vaker Vrolijk in een nieuw jasje

5 jan 2019 | Persoonlijk | 76 reacties

Yes, het moment is daar! Ik vond het tijd om mijn blog een frisse, nieuwe jas aan te trekken. Al bijna sinds het begin van Vaker Vrolijk, twee jaar geleden, staat bovenaan mijn blog het herkenbare meisje in roze jurk met een vlieger in haar hand. Hoe leuk ik die tekening ook nog steeds vind, ik voelde dat het tijd was voor iets nieuws. Ik ben sinds de start van mijn blog veranderd. Ik voelde me niet meer het kleine, schattige meisje in het roze jurkje van toen. En dus ging ik aan de slag met een nieuw (maar nog altijd vrolijk en kleurrijk) jasje voor Vaker Vrolijk. Ik laat je dan ook vol trots mijn nieuwe header zien – ontworpen door Karlijn van Liefs Karlijn!

nieuw logo Vaker Vrolijk

Terug naar het begin

Ik begon Vaker Vrolijk ruim twee jaar geleden. Ik was pas afgestudeerd en wist nog niet precies wat ik wilde. Solliciteren bleek een ware uitdaging te zijn en mijn blog was juist in die tijd mijn uitlaatklep om vrolijk te blijven en mijn passie voor schrijven opnieuw te ontdekken. Ik was 23 en droeg een rugzak vol onzekerheden met me mee. Als ik mijn eerste foto’s van mezelf op mijn blog terugzie, zie ik nu pas de onzekere blik die ik toen in mijn ogen had. Ik zou dat meisje van toen soms bijna willen toespreken: “Vertrouw op jezelf! Het komt goed!” (“En trek die grijze legging uit!”). Allemaal lessen die ik sindsdien gelukkig heb mogen leren. Mede dankzij mijn blog!

Ik veranderde – en mijn blog veranderde mee

In de tussentijd is er dus – gelukkig – veel veranderd. Wie mijn blog volgt, is van veel ontwikkelingen in mijn leven virtueel getuige geweest. Ik kreeg mijn eerste baan, vond mijn weg in het werkzame leven, ging meer experimenteren met kleding, ontdekte wat ik als persoon leuk en belangrijk vind, switchte later van baan, ging op zoek naar een eigen huisje en durfde steeds meer mijn eigen pad uit te stippelen. Veel van die dingen verrouwde ik toe aan mijn blog Vaker Vrolijk en aan jou, lieve lezer.

In die zin is Vaker Vrolijk met mij meegegroeid. Bij die ontwikkelingen hoorde een nieuwe uitstraling voor mijn blog. Omdat ik nog altijd gek was op de leuke tekening die Romy van Muchable voor mijn header had gemaakt, kon ik er alleen niet zomaar afscheid van nemen. Ik wist dat er iets heel goeds voor terug moest komen om het meisje in de roze jurk vaarwel te zeggen.

Een nieuwe header dus!

Dat ik opnieuw een getekende header wilde, is iets waar ik zeker van was. Op Instagram volgde ik al een tijdje Karlijn, die onder de naam Liefs Karlijn prachtige geboortekaartjes, wenskaarten en borden ontwerpt en verkoopt. Haar Instagram-account is een waar feestje om doorheen te scrollen. Karlijn houdt net zo van kleur als ik, maakt prachtige tekeningen en kan handletteren als de beste. Ik benaderde haar en deelde mijn eerste ideeën. Voordat ik het wist, zat er een paar weken later e-mail in mijn inbox. Mijn nieuwe header was klaar!

In de header zie je bloemen in mijn favoriete kleuren, maar ook een bril, klavertje vier en kroontjespen. Die staan voor mij (de bril), geluk (het klavertje vier) en mijn passie voor schrijven (de kroontjespen). De header is precies zo kleurrijk als ik wilde en heeft een vrolijk lettertype dat bij mij past, maar is tegelijkertijd professioneler dan de oude header. Ik ben er dolblij mee! Bijna zo blij als een klein meisje in een roze jurkje. In mijn enthousiasme kon ik dan ook niet anders dan de header gisteravond direct op mijn blog te plaatsen. Daar zat ik dan tot in de vroege uurtjes te prutsen aan mijn blog. Maar met een goed doel! Ik ging met een glimlach én een nieuwe blogheader naar bed.

En een nieuw (turquoise) jasje!

Tegelijkertijd heb ik ook wat aan de lay-out van mijn blog zitten knutselen. Zo heb ik eindelijk ontdekt hoe ik mijn categorieën als een dropdown in mijn menubalk kon krijgen (#trots). Ook heeft mijn roze tintje plaatsgemaakt voor een vleugje turquoise. En voor de oplettende kijker: mijn homepage is ook anders ingedeeld! De komende weken staat er nog meer gepruts achter de blogschermen op de agenda. Zo wil ik mijn categorieën anders indelen en een aantal oude blogartikelen een opfrisser geven. Maar first things first! Ik ga nu eerst vooral genieten van mijn gloednieuwe header.

Shout-out voor Karlijn!

Dan rest mij nog één welverdiend bedankje naar Karlijn, die mijn header heeft ontworpen. Dankjewel voor het prachtige ontwerp, dat helemaal bij mij en bij mijn blog past! Mocht je ooit een getalenteerde tekenaar zoeken voor een mooi ontwerp, ik kan je Karlijn van harte aanbevelen. En ja, dat is volledig #nospon!

Wat vind jij van mijn nieuwe header?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

76 Reacties

 1. Yvonne

  Wat ontzettend mooi geworden!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben er ook héél blij mee.

   Antwoord
 2. Lisa

  Deze is héél mooi geworden. Knap dat iemand zoiets verzint dat helemaal bij je past. De rest wordt vast ook mooi.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, ik ben ook zo blij met wat Karlijn ervan heeft gemaakt. Ik had de elementen uit de header wel in mijn hoofd, maar had nog geen idee hoe ik die allemaal bij elkaar moest zien. Karlijn heeft me blij verrast met het eindresultaat :)

   Antwoord
 3. bychristiana

  Ah ja, ik vind het echt heel erg mooi en helemaal JIJ! Geweldig he, als mensen dat zo mooi kunnen maken. Ik heb mijn header destijds ook door een andere blogger (grafisch designer) laten ontwerpen en ook nog steeds super blij mee. Zulke dingen werken altijd zo heerlijk verfrissend en inspirerend, zeker zo aan het begin van een nieuw jaar.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je de header helemaal bij mij vindt passen. Ik vind het ook extra leuk dat hij door Karlijn speciaal voor mij is gemaakt. Dat maakt het toch wat specialer dan als je een standaard header gebruikt :) Superleuk dat jouw header ook door een grafisch designer is ontworpen! Ik vind jouw header ook zo mooi en stijlvol.

   Antwoord
 4. Marije

  Super mooi geworden! Past echt bij je.

  Antwoord
 5. Daenelia

  Hartstikke mooi!!

  Antwoord
 6. Saskia

  Heel erg tof! Mooie kleuren zijn er ook gebruikt. Altijd leuk om te laten designen door een ander.
  Zelf heb ik mijn logo ook laten maken en nog steeds erg blij mee!
  Veel blog plezier met je nieuwe layout!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik ben er ook zo blij mee, al helemaal omdat iemand het zelf heeft ontworpen. Dat maakt een logo inderdaad extra leuk. Jouw logo is ook prachtig trouwens!

   Antwoord
 7. Anouk

  Ik vind hem super top! Aan je nieuwe header kan je goed zien dat je nu meer volwassen bent dan toen :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel :)

   Antwoord
 8. Darina

  Een prachtige nieuwe header die helemaal bij jou past!

  Antwoord
 9. Janne

  Mooi! Ik houd van deze kleur :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik heb ook een zwak voor turquoise (en mintgroen) de laatste tijd :)

   Antwoord
 10. Jacqueline

  Heel leuk! Past helemaal bij jou en je blog.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je de header goed bij mij vindt passen.

   Antwoord
 11. Mirjam

  Superleuke header! En ook gaaf om te merken hoezeer je gegroeid bent in de afgelopen jaren.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben zelf ook zo blij met de nieuwe header :)

   Antwoord
 12. Tineke

  Wauw, ik denk dat dit echt de mooiste is die ik tot nu toe heb gezien. Past echt heel goed bij je blog en is erg mooi! Dit maakt je blog nog aantrekkelijker en ik denk dat er nu nog meer mensen blijven hangen!
  Liefs

  Antwoord
  • Romy

   Wat een mooi compliment en een onwijs lieve reactie! Dankjewel! :)

   Antwoord
 13. Meaghan

  Wat een mooi, nieuwe lay-out! Echt lekker fris kleurtje en ik vind de illustraties prachtig. Helemaal Romy! Ik was wel even in de war toen ik je blog opende, omdat ik de nieuwe lay-out zag, haha! Maar ik vind het wel een frisse en volwassen uitstraling hebben! Leuk begin voor je blog in het nieuwe jaar! :-)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan me voorstellen dat het even een ander gezicht is als je nu zonder te weten van mijn nieuwe header op mijn blog belandt ;) Superleuk om te horen dat je enthousiast bent over de nieuwe header! Ik vind het ook een fijne start van een nieuw (blog)jaar :)

   Antwoord
 14. Anita te Gussinklo

  Heel erg mooi, lekker vrolijk ook.

  Antwoord
 15. Elisabeth

  Wat mooi geworden! Past helemaal bij jou!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je! Ik ben er ook helemaal blij me. De header voelde eigenlijk meteen “helemaal mij” :)

   Antwoord
 16. Veerlez

  Heel mooi deze nieuwe uitstraling op je blog, je header past inderdaad perfect bij je!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Superleuk om te horen dat je de header bij mij vindt passen!

   Antwoord
 17. Evelien

  Hij is megaleuk! Een goede update dus. Met brushletteren is dat lettertype ook precies de stijl waarin ik teken/schrijf. En handig hé, die dropdowns! Ik vind ze echt ideaal. Lekker genieten van de nieuwe look.. heerlijk! <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Leuk om te horen dat je enthousiast bent over de header!
   Ja, die dropdowns zijn zo fijn! Ik kwam er steeds maar niet achter hoe dat werkte, dus ik was nogal blij toen ik dat gisteravond opeens ontdekte. Wat leuk trouwens dat je dit soort letters ook maakt met brushletteren. Lijkt me een heel toffe hobby!

   Antwoord
 18. Irene

  Zo leuk! Ik vind het héél mooi en perfect bij jou en je blog passen! En dat appelblauwzeegroen vind ik ook heel leuk ^^ Het heeft inderdaad een wat meer ‘volwassen’ uitstraling zonder de vrolijkheid te verliezen :) Zelf vind ik het ook altijd heel leuk om wat aan mijn blog te prutsen. Krijg er altijd nieuwe energie van.

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk én lief, je reactie! Dankjewel!
   Soms is het inderdaad heerlijk om met de lay-out van je blog bezig te zijn en die weer helemaal naar je zin te maken :)

   Antwoord
 19. Simone

  Wat een leuke en vrolijke header! Ik vind hem erg geslaagd. :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Superleuk om te horen :)

   Antwoord
 20. Marjoleine

  Wat is het mooi geworden! Je logo is hemel tof <3

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben er ook helemaal blij mee :)

   Antwoord
 21. Evelyne

  Ik kreeg vandaag op Instagram al een blik van je nieuwe header en vond het daar al een topper. Nu ik die hier in real life zie vind ik hem (of is het haar? :p ) echt volledig Romy van Vaker Vrolijk :D Het is echt geslaagd! Ook de ietwat nieuwe lay-out vind ik heel leuk ondanks dat er maar enkele kleine dingetjes verandert zijn. Ikzelf heb tijdens mijn Writer’s Block ook even de ingeving gehad om mijn blog te veranderen en heb wat gedaan aan de kleur hier en daar. Voldoende voor mij, want ookal is de header niet gemaakt door iemand, ik vind die echt wel bij mijn blog passen. En ookal kriebelt het soms om iets in elkaar te knutselen, at the end vind ik mijn huidige header toch steeds the best.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Superleuk om te lezen :)
   Leuk om te horen dat jij ook een paar kleine veranderingen hebt gedaan aan de lay-out van je blog. Soms kan zoiets kleins al helpen om weer met meer plezier voor je blog aan de slag te gaan. En als je header nog steeds heel goed bij jou past, is het helemaal prima om hem aan te houden, toch?! :) Ik heb mijn vorige header ook zo’n twee jaar met plezier gebruikt.

   Antwoord
 22. Nikita

  Mag ik je eerst en vooral een compliment geven? Ik volg je blog nog niet sinds het begin, maar ik had uit nieuwsgierigheid op de link geklikt van je allereerste outfitpost. Je zelfvertrouwen is zo hard gegroeid! Ik merk het aan de Romy die ik zie als je nu een outfitifoto post. En als ik die vergelijk met de Romy die op die eerste foto’s stond. Mijn complimenten! Het is zo mooi als je met je blog kan en mag meegroeien. Dat maakt je blog nog persoonlijker en leuker. Bloggen is gewoon een van de beste hobby’s ter wereld. Ik heb er zo zwaar geen spijt van dat ik weer ben beginnen te bloggen. Ik ga binnenkort ook mijn lay-out veranderen, maar ik ben bezig met alles zelf te maken. Ik heb er het verstand en de kwaliteiten voor, dus waarom zou ik ze niet gebruiken? Ik wil mijn blog-layout iets persoonlijker maken, want nu voelt enkel de inhoud van mijn blog persoonlijk.

  Superleuke verandering trouwens! Ik zal moeten wennen aan je nieuwe lay-out. Vanmorgen was ik nog niet helemaal wakker bleek, want ik zag je blog en dacht dat ik op de verkeerde blog was beland. Toen ik besefte dat je je lay-out had veranderd, moest ik lachen. Maar wat is het mooi geworden! Ik weet perfect welke veranderingen er zijn aangezien ik twee volle dagen op je lay-out heb gekeken om mijn examen webtechnologie te oefenen. Niet dat dat een straf was hoor. Motivatie! Ik vind je nieuwe header echt heel mooi! Ik vind het zeker een verbetering, omdat je inderdaad zelf ook verandert. Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat ik je vorige lay-out lelijk vond trouwens. Verandering kan nooit kwaad. Veel plezier met je nieuwe lay-out! Als ik morgen je blog open, zal ik niet meer zo schrikken als vanmorgen hoop ik haha. Je vrolijkheid zit er in elk geval nog in!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je superleuke, lieve en enthousiaste reactie! Ik werd er helemaal blij van <3 Dankjewel voor de mooie complimenten!
   En wat leuk om te horen dat jij ook aan je lay-out wilt gaan sleutelen. Al helemaal tof dat je daar dankzij je studie heel wat kennis van hebt. Dan kun je bijna niet anders dan die kennis inzetten om je blog van een nieuwe lay-out te voorzien waar jij helemaal blij van wordt :) Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar het resultaat, maar dat zal vast prachtig worden.

   Antwoord
 23. Hermien - KouweKleren

  Ik snap je overwegingen helemaal en het is heel fraai uitgepakt! Mooi, kleurrijk, lekker fris en volwassen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie :)

   Antwoord
 24. Odetta

  Jouw nieuw header is net zo sprankelend en kleurrijk als jij bent. Om mezelf op te vrolijken lees ik graag jouw stukjes op jouw blog. Heel erg leerzaam, herkenbaar en heel veel leuke tips. Ga zo door, ik geniet hier enorm van!

  Antwoord
  • Romy

   Wat ontzettend leuk om dat te horen! Een prachtig compliment! :) Dankjewel!

   Antwoord
 25. Lianne

  Wat een ontzettend leuke nieuwe lay-out, ik word er meteen vrolijk van! Hij is iets serieuzer en volwassener dan die andere, maar echt nog steeds heel kleurrijk en nog steeds jij! Ik geef je groot gelijk dat je daarom toe was aan wat nieuws. Ik keek even de foto’s op die eerste blogpost terug en wat ben jij ontzettend gegroeid in al die tijd dat ik je ken! Weet je: je blog is niet gegroeid, maar jij bent gewoon gegroeid en dat is terug te zien in je blog! Maar het is zo fijn dat mede dankzij het bloggen dat je sommige onzekerheden gewoon achter je hebt kunnen laten en dat je nu eindelijk een fijne tijd beleeft. Wat een blog al niet voor je kan doen! Ik wens je veel plezier met het bloggen op je nieuwe lay-out, gaat vast goed komen! <3

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat veel lieve woorden zeg! Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! ❤ Het was eigenlijk toevallig dat ik die oude outfitpost van mezelf tegenkwam. Pas toen ik de foto’s zag, ontdekte ik dat ik sindsdien best wel wat veranderd ben in hoe ik in het leven sta :)
   Nogmaals bedankt voor je mooie, lieve woorden!

   Antwoord
 26. Iris

  Ziet er goed uit, vind het heel goed bij je passen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen :)

   Antwoord
 27. Johanne

  De make-over van je blog is echt super goed geslaagd, Romy! Nog steeds super herkenbaar, maar heerlijk fris en nieuw. Een fijn begin van 2019!

  Goeie trouwens van dat drop down menu. Moet ik me toch echt ook eens in gaan verdiepen!

  Antwoord
  • Romy

   Dank je! :) Ik ben er ook helemaal blij mee. Zo’n nieuw jasje voelt toch een beetje als een frisse start van dit blogjaar.
   Een drop-downmenu bleek in mijn thema (van Pipdig) eigenlijk heel eenvoudig te zijn. Ik weet niet zeker of het bij andere thema’s hetzelfde werkt, maar ik heb veel gehad aan deze uitleg: https://support.pipdig.co/articles/blogger-dropdown-menus/

   Antwoord
 28. Jantine

  Heel erg leuke header! Volwassener, gegroeid, net als jij!
  Gefeliciteerd met je nieuwe blogjasje.
  Groetjes
  Jantine

  Antwoord
 29. Alexandra

  Ziet er goed uit! En lekker vrolijk, dus past goed bij jou en je blog :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vond de header ook helemaal bij mij en bij mijn blog passen :)

   Antwoord
 30. Mariska

  Ik vind het heel leuk geworden ook met de kleuren, lekker lente achtig alvast :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je compliment! Ik vond het resultaat er zelf ook mooi en fris uitzien :)

   Antwoord
 31. Josephine

  Wat een mooi nieuw logo, Romy! Hij past goed bij je blog en doet je blognaam eer aan!

  Antwoord
 32. Jessica J.

  Wat is het tof geworden! Ziet er gelijk een heel stuk professioneler uit, maar blijft wel Romy. :-) Ik moet denk ik wel nog even wennen aan het feit dat je accentkleur niet langer roze is, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! :) Superleuk om te horen. Haha, ik moest er zelf ook wel even aan wennen dat mijn blog nu minder roze is. Maar dat maak ik vast goed met de roze flatlays en roze outfits die nog regelmatig voorbij zullen komen ;)

   Antwoord
 33. Sara | MevrouwMiauw.nl

  Wat ziet je blog er lekker fris en helemaal Romy uit zeg! Helemaal klaar voor een nieuw spetterend blogjaar.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je lieve compliment! :)

   Antwoord
 34. Lilian

  Ik vind je header echt supermooi! Hij past inderdaad ook beter bij je: nu. En toch blijft de website wel hetzelfde en word ik er nog steeds vaker vrolijk van :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat een leuke, enthousiaste reactie op mijn nieuwe header! :) Dankjewel!

   Antwoord
 35. Anna

  Wauw, wat een prachtige header! Ik vind je nieuwe lay-out echt prachtig geworden! Zo vrolijk en kleurrijk, maar inderdaad iets volwassener. Prachtig! Door jou krijg ik helemaal zin om ook met mijn eigen lay-out aan de slag te gaan, haha, dat is alweer zo lang geleden. Noem het vroege lentekriebels, haha :p

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik word dan weer blij van jouw enthousiaste reactie :)
   En al helemaal leuk dat jij nu ook de kriebels krijgt om iets met je lay-out te gaan doen. Ik ben nu al heel benieuwd naar het resultaat.

   Antwoord
 36. Anouk

  Het ziet er leuk uit! Ik vond die van Romy heel mooi, maar deze nieuwe van Karlijn ook. Maar ja, hun stijlen zijn ook gewoon erg leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Ik ben er ook helemaal blij mee. Zowel Romy als Karlijn maakt inderdaad zulke mooie dingen. Het was ook best even lastig om “afscheid” te nemen van mijn oude header, maar ik ben wel helemaal blij met dit nieuwe ontwerp.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs