Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022 2

Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022 | Een recap van mijn blogjaar

 • 30 december 2022
 • 14 Reacties

Terwijl wij vandaag nog een verlaat kerstdiner hebben, wordt de zin in oliebollen steeds groter. Oudejaarsconferences, Jip en Janneke-champagne en melancholisch terugblikken op het afgelopen jaar – kom maar door! Maar voordat ik aan de sterretjes en het gefrituurd lekkers ga, werp ik eerst een blik op 2022 als blogjaar. Welke artikelen waren het populairst? Wat waren mijn bijzonderste blogbelevenissen? Via welke bijzondere zoektermen kwamen mensen op mijn site uit? Wat zijn grappige random feitjes over dit blogjaar? En heb ik nog plannen voor het nieuwe blogjaar? Spoiler: zeker, lekker blijven schrijven vooral.

Van HTML-issues naar blogplezier terug – dit blogjaar in vogelvlucht

Het blogjaar begon met nogal wat technische issues. Pagina’s die niet wilden laden, onzichtbare afbeeldingen en verdwenen statistieken… Gelukkig geniet ik nu alweer een half jaar van een site die perfect werkt. Ik gunde mezelf de investering in een opnieuw gebouwde website (elke cent waard!) en kan nu gelukkig weer mijn focus leggen op schrijven, foto’s maken en blogs plaatsen in plaats van op HTML-gevechten. En laat dat nu net zijn waar ik het meest blij van word. Ook het afgelopen jaar weer.

Van cupcakes tot traantjes tot cupcakes

Op privévlak was het vooral een jaar van groei. Uiteraard niet in een rechte lijn omhoog: soms ook via wat omwegen en met een afdaling op z’n tijd. Het afgelopen jaar had best wat bochten en hobbels, en het leek soms wel alsof alles van de afgelopen jaren (het overlijden van Barts moeder en de hersenbloeding van mijn broertje) er in één keer uitkwam. Gelukkig mag ik in mijn handjes knijpen met een fijne coach (en veel lieve mensen om me heen) die me onder andere hebben geholpen om mijn ik-wil-het-allemaal-zelf-doen-stemmetje soms te sussen.

Verder waren er dit jaar ontzettend mooie lichtpunten, er waren momenten van traantjes (vooral toen begin dit jaar mijn opa en oma wegvielen) en er waren ook heel veel kleine en grote momenten van intens genieten. Dit was het jaar waarin ik leerde ‘nee’ zeggen (maar dan echt!), waarin ik van mezelf nog meer mezelf mocht zijn (met al mijn imperfecties er gewoon bij), waarin ik tig keer dolenthousiast werd van iets heel kleins en waarin ik vrolijk werd van de meest random dingen. Van cupcakes bakken om 7 uur ’s ochtends (prima verjaardagsontbijt!) tot bespaarboxen ophalen bij de supermarkt, kringloopkoopjes opduikelen en mijn mes in een gloednieuwe pot pindakaas zetten.

Veel bijzondere ervaringen en ook juist de lessen die ik leerde van mindere momenten kregen een plekje op mijn blog. Ik vierde mijn zesjarige blogjubileum (of nou ja, ik kwam er een dag te laat achter dat mijn blog 6 jaar bestond en at er een taartje op) en besefte opnieuw hoe blij ik ben dat ik bijna 6,5 jaar geleden met Vaker Vrolijk ben gestart.

250 artikelen verder

Ik plaatste rond de 250 artikelen dit jaar. Er verschenen tussen de schrijfsels, inkiekjes en hersenspinsels door ook een hoop recepten. In simpele culinairdoenerij (of pogingen daartoe) ontdekte ik een nieuwe hobby, waar ik ook op mijn blog maar al te graag een plekje voor vrijmaak. Daarnaast verschenen er ongetwijfeld heel wat Pip-foto’s online (ik heb ze niet geteld), zette ik talloze lijstjes op mijn blog, deelde ik allerlei tips en klom ik soms gewoon in de pen (nee, het toetsenbord) om random overpeinzingen te plaatsen. Over hoogtevrees, melkvervangers en een Ikea-kast bijvoorbeeld.

Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022 5

Dit blogjaar in random feitjes

 • De zoektermen waarop mijn blog het meest gevonden werd, zijn ‘Too Good To Go Lidl’ (yes, de Groente- en Fruitbox van Lidl is een absolute aanrader!) en ‘leuke activiteiten voor koppels’.
 • Het meest gelezen artikel van dit jaar was dan ook ‘67 leuke activiteiten voor koppels (binnen en buiten)‘.
 • Mijn meest bekeken recepten zijn deze havermout uit de oven met appel en de bloemkool-kerriesoep.
 • Bij de zoekacties die mensen op mijn blog uitvoerden, werd het vaakst gezocht naar ‘beugel’. Nog altijd blij dat ik van de mijne verlost ben trouwens (alweer 2 jaar!).
 • Ik verwelkomde dit jaar iets meer mannen op mijn blog dan in eerdere jaren: 67,7% van mijn bezoekers was vrouw en 32,3% man.
 • Naast bezoekers uit Nederland en België kreeg ik ook mensen uit onder andere de VS, de Seychellen, Tsjechië en Duitsland op mijn blog.
 • De meeste bezoekers kwamen uit Zuid-Holland.
 • Qua steden kwamen mijn meeste bezoekers uit Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Eindhoven. Maar ik kreeg ook een enkele bezoeker uit dorpjes waar ik nog nooit van had gehoord, zoals Vondelingenplaat, Gieterveen, Groede, Dreischor en Rietmolen.
 • Voor het artikel over mijn eigenaardigheden komt veel input van Bart (op mijn verzoek).
 • Verreweg de meeste mensen kwamen via Google op mijn blog, gevolgd door Pinterest.
 • Op 14 augustus had ik de meeste bezoekers op mijn blog. Dat kwam vooral door mijn artikel met tips voor dingen om te doen met warm weer.

Mijn bijzonderste blogdingen

 1. Ik deed in de podcast De 100% Lefwijf Show mijn verhaal. Over vanuit een dieptepunt opklimmen, introvert zijn en van je “mess” je “message” maken (in goed Nederlands gezegd). Je kunt de podcast hier terugluisteren.
 2. In april zette Gea van Blooming Picture mij hier thuis op de foto voor nieuwe blogkiekjes. We hadden het geluk dat Pippa soort-van-vrijwillig ook op een paar foto’s wilde staan.
 3. Voor een blogsamenwerking mochten Bart en ik in een oude Eend rondcrossen om daar vervolgens dit artikel over te schrijven.
 4. In juli werd mijn blog opnieuw gelanceerd. Met dezelfde lay-out, maar een totaal andere achterkant. Voor jou als lezer veranderde er vast niet zoveel, voor mij veranderde alles: de hele boel werkt weer top. Merci, Lamper Design voor al jullie harde werk! (En ook een beetje merci aan mezelf voor het handmatig nalopen en aanpassen van al mijn 1750 (!) artikelen.)
 5. Een Vaker Vrolijk-gedicht werd gedeeld door Michelle Bollen, waardoor ik er in één dag 200 (!) volgers bij kreeg, terwijl ik normaal al blij mag zijn als ik er 5 volgers in een week bij krijg.
 6. Ik ontdekte dat dit recept voor appelhavermout uit de oven via Pinterest een soort herfsthype was geworden. De pin werd meer dan 28.000x bekeken. Hoe dan?
 7. Via mijn blog kwam ik in contact met Laurie, die nu mijn lieve, leuke en motiverende business buddy is.
 8. Ik sprak in Zuid-Duitsland af met Johanna, die al heel wat jaren mijn blog volgt. Heel bijzonder om elkaar tijdens onze vakantie te ontmoeten en eens in het echt contact te hebben. De Zwitserse chocola die we cadeau kregen, was overigens óók fantastisch.
 9. Een aantal keer intens lieve reacties ontvangen via e-mail, onder een blogartikel of op social media. Weet dat jullie woorden me soms echt raken, en dat ik enorm dankbaar ben voor elke reactie (of die nu lief en complimenteus of opbouwend of meedenkend is).
Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022

Meest gelezen artikelen van 2022

Je zou misschien denken dat ik als tekstschrijver vooral van de woorden ben. Maar statistieken en cijfers vind ik ook machtig mooi. In Google Analytics duiken doe ik dan ook graag aan het eind van het jaar. Van de artikelen die ik afgelopen jaar plaatste, werden deze 10 het meest gelezen:

 1. Minder gas verbruiken? Deze 34 tips kun je vandaag al toepassen! Dit artikel werd vooral via Pinterest vaak gevonden. Niet heel vreemd, aangezien de gasprijzen op dit moment bizar hoog zijn. Dus mocht je je afvragen wat je nog meer kunt doen dan je verwarming lager zetten, ik deel in dit artikel wat tips.
 2. 29x leuke dingen doen in Nederland (uitjes die mij verrasten!) De toerist in eigen land uithangen is één van mijn lievelingsbezigheden. Blijkbaar ben ik niet de enige! In dit artikel geef ik tips voor leuke dingen die je kunt doen. Van de Hoge Veluwe tot de Kringloopboulevard in Alkmaar.
 3. Druk in je hoofd | 27 praktische tips tegen een overvol hoofd. Aha, ik ben niet de enige bij wie de gedachten elkaar vaak razendsnel opvolgen (en dan vooral op onhandige tijdstippen). In dit artikel deel ik tips die ik zelf gebruik als de uitknop van mijn hoofd weer eens lastig te vinden is.
 4. Review Albert Heijn Overblijvers Vega Box (+ de inhoud van 4 boxen). Blijkbaar zijn meer mensen zo nieuwsgierig als ik naar wat er zoal in een Overblijvers-box (de vega-variant!) zit. Ik ben zelf laaiend enthousiast over deze box en show in mijn artikel de inhoud van een aantal boxen. Overigens schijnt de inhoud bij het ene filiaal wel succesvoller te zijn dan bij het andere filiaal.
 5. Te groot verantwoordelijkheidsgevoel? 9x Dit is niet jouw verantwoordelijkheid! Als er een eigenschap is die ik graag van mijn harde schijf zou wissen, dan is het deze wel. Blijkbaar hebben meer mensen hier last van, want er werd veel geklikt op dit artikel over verantwoordelijkheden die je gerust mag lozen.
 6. 67 diepgaande vragen voor je partner (als basis voor een goed gesprek). Blijkbaar zijn meer stellen benieuwd naar gespreksstarters om verder te gaan dan koetjes en kalfjes. Deze 67 suggesties voor vragen werden vaak aangeklikt.
 7. 15x bemoedigende woorden voor als je het moeilijk hebt. Soms wil je even geen praktische tips, maar is een liefdevolle reminder alles wat je nodig hebt. In dit artikel verzamelde ik mooie woorden die ik er zelf stiekem ook weleens bij pak als ik even twijfel aan mezelf.
 8. Rust zacht, lieve opa en oma. Dit is misschien wel mijn meest dierbare en de meest recht vanuit het hart geschreven blog die ik in de afgelopen zes jaar heb geplaatst. Vlak nadat mijn opa en oma allebei overleden, schreef ik hun verhaal. Over intense liefde, prachtige jeugdherinneringen, niet zonder elkaar kunnen en samen voor eeuwig verder leven. Ik heb er zelfs van verre familieleden en van de lieve thuiszorgmedewerkers van mijn opa en oma prachtige reacties op gekregen. Zó lief!
 9. “Ik voel me lelijk” | Zo help je die gedachte om zeep! Ook deze blog kwam recht uit mijn hart. Ik heb vroeger zó vaak met dit idee geworsteld. Ik ben dan ook blij dat mensen het artikel aanklikten en hoop dat ook maar iemand er steun uit kan halen om die woorden voorgoed uit het hoofd te gummen.
 10. Adenomyose, wat nu? | Mijn ervaring & verhaal. Met je hele medische verhaal op het internet, moet je dat nu wel doen? Achteraf ben ik blij dat ik het tóch heb gedaan. Mijn eigen zoektocht naar dé diagnose was veel langer dan nodig was geweest. Ik hoop met deze blog wat meer openheid te creëren over menstruatieklachten, want ik weet dat ik niet de enige ben.
Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022 4

Mijn 7 eigen favoriete artikelen

Statistieken zijn heel leuk en aardig. Maar grappig genoeg zijn de artikelen waar ik zelf het meest trots op ben, vaak niet degene die in Google de kroon spannen. Hoeft ook niet! Deze artikelen van afgelopen jaar vond ik zelf het mooist/fijnst/meest dierbaar om te schrijven:

 1. Rust zacht, lieve opa en oma! Bij het schrijven van deze blog was ik totaal niet bezig met een mooi verhaal maken. Het was opa en oma’s verhaal en ik wilde er iets over kwijt. Wat ben ik trots dat ik twee zulke lieve, prachtige mensen een bijzonder plekje op mijn blog heb kunnen geven!
 2. Herstellen van eetstoornisherstel? 11 dingen die mij hebben geholpen. Toen ik zelf zo ziek was (mijn dieptepunt was rond mijn 21e), kon ik er alleen maar van dromen dat ik ooit met anderen kon delen wat mij uit die eetstoornisput had geholpen. Heel dankbaar dat dat moment is gekomen! In dit artikel deel ik 11 tips die voor mij het (best intense) herstelproces minder moeilijk maakten. Ook als je iemand kent met een eetstoornis, heb je er misschien iets aan.
 3. Ketting met een boodschap: je mag altijd een beetje klein blijven. Voor dit blogartikel zocht ik een prachtige ketting uit die voor mij heel speciaal is. Hij staat symbool voor de band van mij met mijn opa en oma. En hij herinnert me vooral aan die ene belangrijke les uit de titel van het artikel: weet dat je altijd een beetje kind mag blijven. Natuurlijk heb je als volwassene verantwoordelijkheden. Maar laat dat je er niet van weerhouden om soms ook weer even op de schommel te springen, een dansje te doen, de boel de boel te laten of stiekem taartbeslag van de mixer te likken.
 4. Borden opmaken | 15 tips om eten à la restaurants op te maken. Ik vind het zelf helemaal leuk om pietluttig met blaadjes basilicum en kleine sesampitjes rond te strooien voor dat beetje extra. In dit artikel verzamelde ik tips om je bord er kunstig uit te laten zien. Mijn beste tip: (vegan) kaas strooien werkt altijd!
 5. Over introvert zijn en hoe ik dat heb leren accepteren (7 tips). Dat is nogal een weg geweest (en is het soms nog steeds). Maar de term ‘introvert’ alleen al heeft mijn leven oprecht veranderd. Wauw, er zijn gewoon meer mensen die – net als ik – moe terugkomen van vriendenweekenden of die na een werkdag helemaal niet staan te springen om een onaangekondigd lekker spontaan bioscoopavondje (hallo, ik heb al een date staan met mijn sloffen!). In dit artikel beschrijf ik mijn eigen weg van introversie accepteren.
 6. Je mag een buitenbeentje zijn (wees er trots op!). Ik ben pas de laatste jaren gaan beseffen dat “anders zijn” geen ramp is. Het is juist mooi. Belangrijk ook. Mijn ideeën daarover – zelf ook met vallen en opstaan geleerd – verzamelde ik in dit artikel.
 7. Mijn favoriete recept voor linzen-dahl. Geen diepgaand artikel, wel heerlijk eten. Dit recept is gebaseerd op wel 15 dahl-pogingen en uiteindelijk vond ik dit de aller-allerlekkerste. Zo leuk om te lezen dat al een paar mensen hem zelf hebben gemaakt!
Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022 3

Mijn leukste samenwerkingen

 • Onze gepersonaliseerde kerstkaart van Laurie (met stip op #1 als dé leukste samenwerking van het jaar). We hebben er veel leuke reacties op gehad van vrienden en familieleden.
 • Op Escape Vroom met een oude Eend: wij mochten voor een blogartikel als allereersten een escape tour ervaren in een Oldtimer. Dat was een feestje om te doen en om over te schrijven.
 • Mijn nieuwe duurzame kloffie van Sophie Stone. Ik mocht bij deze fantastische duurzame webshop (met sinds kort ook een echt filiaal in Utrecht) een duurzame outfit uitzoeken en werd helemaal blij van tussen de narcissen rondlopen in mijn witte blouse en enkellange rok met prachtige vogels.
 • Plant B. Oké, die samenwerking moet nog live komen. Maar ik was als een kind zo blij toen er een tas met 10 (!) vegan diepvriesmaaltijden werd bezorgd om te testen voor een toekomstige samenwerking. Je begrijpt vast dat onze vriezer daarna tot de nok toe gevuld was.
 • Deze schitterende vlinderketting, die voor mij symbool staat voor een heleboel. Vier letters vooral: vrijheid. Ik schreef er een heel persoonlijk artikel over: over het gevoel van gevangen zitten, uitvliegen en beseffen dat je áltijd uit een situatie kunt komen om te doen wat jij wilt.
 • Ook in het paars. In deze fijne webshop zocht ik hét roze plaid uit waar ik nu al wekenlang een groot deel van de tijd onder bivakkeer. Hij kreeg een plekje in dit blogartikel met tips om op je energierekening te besparen.

Grappige zoektermen

Een blik op de zoektermen is altijd vermakelijk. Zo ontdekte ik dat mensen dit jaar onder andere via deze termen op mijn blog terechtkwamen:

 • pittig persoon. Ik weet niet of het een compliment is dat mensen via die zoekterm bij mij uitkomen.
 • nep boek Xenos. Wat is een nepboek? En waarom zou je dat verkopen of kopen?
 • Sinterklaas gedicht theeleut. Sint zat te denken wat hij jou zou schenken. Een kopje thee gaat er wel in, dus in dit cadeau heb je vast heel veel zin.
 • wat kan je doen in de lente met de letter A? Geen idee. Mijn leuke dingen om te doen in de lente zijn helaas geen A-tot-Z-lijstje.
 • sex partners. Ehm nee sorry, geen interesse.
 • en zet hem nu maar in zijn vijf. Ja hoor, dat kan vanaf 60 kilometer (tenminste, in mijn auto) prima.
Best Nine 2022

Mijn Best Nine op Instagram

Noem het een typisch influencerlife-tafereel, maar ook ik kon het niet laten om even in de Top Nine-app te spieken. De bovenstaande negen foto’s van mijn Instagram-account kregen blijkbaar de meeste likes het afgelopen jaar.

Het is dit jaar een wat ander rijtje dan anders. Meestal zie ik vooral romantische vakantiekiekjes en bijzondere mijlpalen terug in mijn Best Nine. Dit jaar is het niets van dat alles. Wel veroverden onder andere de foto’s van mijn stralende opa en oma hierin een plekje. Zij overleden dit jaar twee dagen na elkaar, om voor altijd samen ergens vanaf een wolkje vast elkaars hand vast te houden. De Best Nine staan voor mij in het teken van één ding: liefde. Liefde voor mijn mini-familie inclusief kat, liefde voor mijn grootouders (ook nu nog) en liefde voor Bart. Van bloesembomen tot op de bank hier thuis of getekend op een kerstkaart – all you need is love, in welke vorm dan ook.

Ik vond het wel toepasselijk dat juist deze foto’s het tot mijn top 9 schopten. Dit jaar was geen jaar van grootse levensommezwaaien en indrukwekkende verre reizen. Wel was het een jaar waarin één ding heel duidelijk aanwezig was: liefde. Ik leerde dat wat er ook gebeurt je met liefde altijd meer doorstaat.

Vaker Vrolijk jaaroverzicht 2022 6

Vaker Vrolijk-gedichten

Op Instagram deelde ik dit jaar een stuk of 75 gedichtjes. Vaak teksten die spontaan in me opkwamen of gedachten die ik een plek in een rijmpje wilde geven. Mocht je denken “Gedichten, welke gedichten?”, op Instagram deel ik elke week 1-2 gedichten. Volg me daar als je dit soort rijmpjes wat vindt. #eindereclamevoormezelf

De zes gedichtjes hierboven waren mijn persoonlijke favorieten. Vaak ook omdat die op dat moment heel erg op mijzelf van toepassing waren. Grappig detail: de gedichtjes schrijf ik vaak niet alleen voor anderen, maar ook als note to self.

Mijn blogdoelen voor het nieuwe jaar

Tja, ik kan hier een heel rijtje met ambitieuze mijlpalen en getallen neerknallen. Maar om eerlijk te zijn wil ik vooral blijven doen wat ik doe. Plezier hebben aan mijn blog. Schrijven, fotograferen, dichten, kletsen en al mijn 1001 hobby’s en interesses hier de revue laten passeren. Geen duidelijke niche dus – na 6,5 jaar nog steeds niet. Mijn blog is gewoon een weerspiegeling van mijn leven en lievelingsdingen (die soms all over the place zijn), en ik ben daar zelf dolgelukkig mee.

Vooruit, ik heb wel een paar kleine doelen:

 • Nog meer delen over dingen die ik heb geleerd uit de lastigste periode in mijn leven. Omdat ik heel sterk geloof dat ik dat alles niet voor niets heb meegemaakt en heel graag wil delen met anderen dat er áltijd hoop en licht aan het eind van de tunnel is.
 • Geen echt doel, meer een klein dingetje: een update schrijven over “de pil”. Best een persoonlijk onderwerp, maar ik hoop dat ik er wat mensen mee kan helpen die voor dezelfde anticonceptie-dilemma’s staan als ik een tijdje geleden.
 • Een Photoshop-cursus volgen om mijn fotobewerking wat professioneler aan te pakken. Niet omdat het perfecter en beter moet, wel omdat ik het gewoon leuk vind om me daarop te storten.
 • Vaker filmpjes plaatsen op Instagram. Ik vind dat hartstikke leuk om te doen, maar merk dat ik er de tijd vaak niet voor neem en ook dat ik de lat ietsje hoger leg dan zou moeten.
 • Eindelijk het perfecte linzenburger-recept ontdekken en dat een plekje geven op mijn blog. (Dat moet in de komende 365 dagen met nog genoeg experimenteerpogingen vast lukken!).
 • Meer lezen bij mede-bloggers. Daar kwam het de afgelopen tijd niet altijd van door drukte, maar daar wil ik volgend jaar meer tijd voor vrijmaken.
 • Iets met affiliate marketing. Ik vergeet heel vaak dat ik van linkjes affiliate links kan maken, totdat een affiliate-marketing-specialist me er laatst op wees dat ik hier heel veel mee kan (ook zonder dat mijn blog één linkverzameling wordt – dát wil ik zeker niet). Zin om daar dit jaar werk van te maken!
 • Vooral heel veel plezier beleven aan het schrijven, de interactie met jou, foto’s maken, creatieve ideeën bedenken, samenwerkingen aangaan en dat alles uiteindelijk een plek geven op mijn stukje internet. 2023, kom maar door!

Dan rest mij nog één laatste ding: oprecht dank je wel zeggen. Tegen jou! Vanuit de grond van mijn hart. Bloggen doe ik elke dag met oneindig veel plezier. Het is mijn allerfijnste uitlaatklep, of ik nu hieperdepiep-blij of een beetje sip ben. En jullie als lezers, stille volgers of enthousiast reagerende mensen maken het bloggen zoveel leuker. Dank je wel dat jij hier bent!

Maak er een fijne jaarwisseling en vooral een fantastisch mooi, gelukkig én vrolijk 2023 van. Dat er maar veel mooie dingen op je pad mogen komen. En dat de moeilijke dingen hopelijk in 2023 door de lichtpuntjes, door lieve hulp of gewoon door het verstrijken van de tijd ietsje minder moeilijk mogen zijn.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 30 december 2022 op 7:44 am - Beantwoord

  Fijne jaarwisseling voor jullie, en vooral voor Pippa met siervuurwerk om naar te kijken maar zonder knallen.
  Op naar een jaar met veel mooie momenten en steun bij mindere momenten.
  Maak er wat gezelligs van, doe ik ook.

  • Romy 1 januari 2023 op 6:45 pm - Beantwoord

   Dank je wel! Ik wens jou ook heel veel moois en goeds voor het nieuwe jaar.
   Pippa is blij dat de knallen weer grotendeels voorbij zijn, want het vuurwerk was wat haar betreft geen groot succes 😉 Hopelijk zijn jouw dieren ook weer helemaal up & running na de avond vol knallen.

 2. Nelie 30 december 2022 op 9:05 am - Beantwoord

  Bedankt voor je leuke, leerzame, grappige en vrolijke blogspot. Jullie ook een mooie jaarwisseling.

  • Romy 1 januari 2023 op 6:44 pm - Beantwoord

   Dank je wel 🙂 Voor jou ook een prachtig mooi 2023!

 3. Naomi 30 december 2022 op 9:10 am - Beantwoord

  Leuk overzicht is dit! Ik vind die zoektermen waarop mensen soms op een blog belanden echt hilarisch.
  Fijne jaarwisseling!

 4. Shirley 30 december 2022 op 9:25 am - Beantwoord

  Bedankt dat je ons meeneemt door de mooie en soms moeilijke momenten in je leven. Fijne jaarwisseling!

 5. Simone 30 december 2022 op 9:58 am - Beantwoord

  Super leuk om zo’n samenvatting te lezen. Ik heb mijn blogsamenvatting ook vandaag geplaatst. Maar deze is niet zo uitgebreid nog als die van jou. Maar goed op mijn blog nu schrijf ik pas een half jaar. Ik beloof plechtig niet meer van domeinnamen etc te wisselen. Want dat is met zulke samenvattingen toch wel erg jammer…

  • Romy 1 januari 2023 op 6:44 pm - Beantwoord

   Oeh tof! Ik ga jouw jaaroverzicht ook even bekijken 🙂

 6. Geke 30 december 2022 op 5:04 pm - Beantwoord

  Wat een mooi jaaroverzicht!
  Ik wil jou ook bedanken voor je steeds fijne en eerlijke blogs. In de week is jouw blog nog steeds een van de eerste dingen die ik ’s morgens opzoek terwijl ik wakker word. Zo begint mijn dag op een aangename manier 🙂 Ik neem me voor om ook weer vaker te reageren maar door omstandigheden schoot dat er wat bij in de laatste maanden.
  Fijn jaaruiteinde en het allerbeste voor jou en de familie in 2023!!!

  • Romy 1 januari 2023 op 6:43 pm - Beantwoord

   Wat superleuk om te horen, dank je wel voor je lieve bericht! Enne, geen probleem natuurlijk dat reageren niet altijd lukt 🙂 Dat schiet er bij mij helaas bij andere blogs ook weleens bij in.
   Ik wens jou ook heel veel moois en fijns voor het nieuwe jaar, qua gezondheid, privé, werk en op alle andere vlakken 🙂

 7. Elke 31 december 2022 op 10:52 am - Beantwoord

  Bedankt voor je leuke blogs en posts op Instagram. Ik leerde je in de loop van 2022 virtueel kennen en dat was een erg fijne ervaring! Fijn feesten vanavond en tot in 2023.

  • Romy 1 januari 2023 op 6:42 pm - Beantwoord

   Dank je wel voor je lieve en toffe reactie! 🙂 Ik wens jou ook een heel gelukkig en mooi 2023!

 8. Saskia 29 januari 2023 op 3:05 pm - Beantwoord

  Super leuk om deze samenvatting nog even terug te lezen. Op naar een prachtig 2023!

 9. Aletta Coevorden 8 mei 2024 op 10:38 am - Beantwoord

  Nadat ik en mijn man waren getrouwd, zijn we naar een andere stad verhuisd en hebben we allebei een baan gekregen en zijn we gaan werken en gelukkig samenleven. We hebben nooit problemen gehad totdat een collega van hem er alles aan deed om de aandacht van mijn man te trekken. Ik wist de hele tijd nooit wat er aan de hand was, totdat hij begon uit te slapen en excuses te verzinnen. De dingen liepen uit de hand en uiteindelijk stopte hij met het voorzien in mijn behoeften. Ik wist op dat moment dat ik hulp nodig had, dus nam ik contact op met dokter Isikolo en legde hem alles uit. Hij vertelde me alles wat er gaande was en beloofde de problemen voor mij op te lossen, wat hij ook deed. Hij sprak een liefdesreüniespreuk voor mij uit die mij en mijn man herenigde en hij begon de man te worden van wie ik altijd van hem hield, net na 48 uur dat dokter Isikolo voor mij werkte. We zijn nu allebei gelukkig en zonder dokter Isikolo zou dit niet mogelijk zijn geweest. Neem contact met hem op als je hulp nodig hebt. Zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of sms hem op WhatsApp via: +2348133261196

Recente blogs

Tweedehands geshopt (en flink ook!): mijn nieuwste kringloopkoopjes

23 november 2021|Outfits, Groen doen|

Als je me vraagt waar ik rustig én blij van word, dan staat één activiteit bovenaan op de lijst: kringloopwinkel. De afgelopen twee weekenden maakte ik daar eens goed werk van. Ik ging al vroeg 's ochtends naar de Appel & Ei en (een week later) naar de kringloopwinkel om in alle rust te kunnen shoppen. Beide tweedehands-shopuitstapjes waren niet voor niets: ik kwam met maar liefst 9 (!) nieuwe aankopen terug. Kortom: mijn kledingkast is weer goed gevuld voor de winter.

Vegan jackfruit-curry met naanbrood en veel groenten

4 oktober 2023|Recepten|

Ken jij jackfruit al? Ik weet niet onder welke steen ik heb geleefd, maar ik ontdekte dit fruit met de structuur van kippenvlees pas een tijdje geleden. Sindsdien ben ik eraan verslaafd. Jackfruit-curry staat hier nu regelmatig op het menu. Het is een heerlijk simpele maaltijd zonder poeha en uitsloverij, maar met heel veel smaak én groenten. Deze vegan jackfruit-curry heeft een romig tintje door de kokosmelk en pindakaas en is ideaal voor wie van niet té spicy houdt. Serveer met naanbrood voor een heerlijke feestmaaltijd die zowel op natte herfstdagen als hartje zomer lekker smaakt.