Vaker Vrolijk tag: 10 vrolijke vragen aan jezelf

31 jan 2017 | Persoonlijk, Positiviteit | 38 reacties

Regelmatig zie ik tags voorbijkomen op andere blogs en ik vind ze altijd erg leuk om te lezen. Daarom leek het me leuk om eens zelf een tag te bedenken. Het werd (hoe toepasselijk!) de Vaker Vrolijk tag. De tag bestaat uit 10 vragen waarmee ik je wil inspireren om je op de vrolijke en mooie dingen in het leven te focussen. Gewoon om ietsje vaker vrolijk te zijn! Vandaag geef ik zelf antwoord op mijn 10 vragen. Wat is bijvoorbeeld de beste keuze geweest in mijn leven? En wat is de laatste keer dat ik om mezelf moest lachen? Pak een kop thee en lees gezellig mee.

Vaker Vrolijk tag

1. Wat is jouw grootste wens voor over 5 jaar? 

Ik ben en blijf een meisje van de clichés. Mijn grootste wens voor over 5 jaar is namelijk om in een prinsessenjurk met een onwijs lieve man te trouwen. Er is voor die tijd nog wel wat werk in de winkel. Een leuke vriend vinden is bijvoorbeeld wel een handige eerste stap. Maar in de tussentijd blijf ik dromen van het moment dat mijn eigen Orlando Bloom-lookalike een ring om mijn vinger schuift.

2. Welke foto maakt je altijd vrolijk?

Onze katten zijn toch wel twee van mijn favoriete fotomodellen. Ik ren regelmatig in het rond met de camera als ik de katten al om de hoek van de deur zie kijken. Toen Beertje laatst in deze bananendoos met een belangrijke boodschap (“Just smile!”) lag, was ik al helemaal dolenthousiast aan het klikken met mijn camera. Nog steeds is het een van mijn favoriete foto’s en word ik er altijd weer blij van als ik naar deze foto kijk. Beertje in haar eigen huisje met een belangrijke note to self!

jezelf opvrolijken vrolijk

3. Wat is tot nu toe de beste keuze geweest in je leven?

Ik twijfel tussen twee keuzes: mijn blog en mijn studie. Ach weet je wat, waarom zou ik ook eigenlijk een keuze maken tussen die twee keuzes? Mijn studie is een van mijn beste keuzes, omdat het de eerste keer in mijn leven was dat ik echt mijn hart volgde. Ik ging niet voor de studie met het beste beroepsperspectief en de meeste studenten, maar koos voor de kleinere studie Nederlands en volgde daarmee mijn passie voor taal. Daarnaast is mijn blog een van mijn beste keuzes geweest. Ik haal hier elke dag zoveel plezier uit.

4. Wat staat er bovenaan jouw bucket list?

Mijn bucket list staat vooral vol met vakantiebestemmingen waar ik graag nog een keer naartoe zou willen. Het is nog best lastig om er daar eentje van uit te kiezen. Wel is er één ding waar ik al mijn hele leven van droom. Het klinkt misschien wel erg idyllisch, maar ik droom al jaren van een ritje paardrijden langs de Australische kust. Waarom paardrijden? Geen idee, ik heb nog nooit op een paard gezeten. Wel vind ik paarden prachtige beesten en lijkt Australië me echt een magisch mooi land. Ergens in mijn leven heb ik die twee aan elkaar gematcht en zo ontstond deze droom. Wie weet kan ik die droom ooit nog realiseren!

5. Wie weet jou altijd op te vrolijken?

Dat is absoluut mijn moeder, omdat zij heel goed weet hoe ze me kan oppeppen met wijze woorden op het moment dat ik me niet zo vrolijk voel. Mijn moeder is een ster in relativeren en bied altijd een luisterend oor, waardoor ze me vaak wel uit een dipje weet te halen.

moeder

6. Wat was de laatste keer dat je om jezelf moest lachen?

Ik bega regelmatig bloopers en kan op die momenten vaak wel om mezelf lachen. De laatste keer dat dat gebeurde, was vorige week na mijn stage-afspraak. Ik liep op de terugweg dezelfde weg naar de bushalte als op de heenweg, want dan zou ik vast wel de bushalte aan de andere kant van de weg tegenkomen. Helaas kwam die bushalte maar niet en bleef ik tevergeefs doorlopen. Het viel me wel op dat alle auto’s ook alleen maar de andere kant op reden. Toen bedacht ik me opeens dat het een eenrichtingsweg was en dat die bushalte aan deze kant van de weg er dus nooit zou komen. Oeps! Gelukkig kon ik er zelf wel om lachen.

7. Wat is het meest impulsieve dat je ooit hebt gedaan?

Dat was toch wel de reis die ik met mijn vader naar New York maakte na mijn vwo-eindexamen. We besloten een week van tevoren dat het wel een leuk idee was om er voor mijn examenuitslag even tussenuit te gaan. Heel impulsief besloot ik dat New York me wel wat leek. Een week later liep ik dus daadwerkelijk met mijn vader tussen de wolkenkrabbers in de Big Apple.

8. Wat is een item waar jij vrolijk van wordt?

Inmiddels is het waarschijnlijk geen geheim meer dat ik groot fan ben van alle servies van Blond Amsterdam. Ik spaar al een paar jaar allerlei serviesgoed van dit merk bij elkaar om straks een mooie verzameling voor mijn uitzet bij elkaar te hebben. Ik word altijd vrolijk als ik de kleuren en de vrolijke motiefjes en leuke teksten zie. Het meest vrolijk word ik toch wel van de mooie grote theepot van Blond Amsterdam. Ik kan niet wachten om die straks in mijn huis een ereplaatsje te geven.

Vaker Vrolijk tag

9. Op welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots?

Ik ben vooral trots op mijn doorzettingsvermogen. Ook als het even tegenzit of als iets niet meteen lukt, zal ik altijd doorzetten om het af te ronden. Als ik mijn zinnen ergens op heb gezet, doe ik ook altijd mijn best om het voor elkaar te krijgen. Dat heeft me al een paar leuke stages en andere kansen opgeleverd in mijn leven. Dat is dus wel een eigenschap waar ik trots op ben.

10. Welk liedje tovert altijd een glimlach op je gezicht?

Een heel standaard antwoord, maar hier kan ik niet anders op antwoorden dan Happy van Pharell Williams. Zo’n fijn nummer, vooral met de leuke clip met de Minions erbij!

Vaker Vrolijk tag overnemen?

Wil je deze tag overnemen? Hartstikke leuk! Als je mij een berichtje stuurt of tagt, neem ik graag een kijkje naar je antwoorden. Ik ben heel benieuwd! Voor de overzichtelijkheid zet ik nog even de 10 vragen onder elkaar op een rijtje:

 1. Wat is jouw grootste wens voor over 5 jaar?
 2. Welke foto maakt jou altijd vrolijk?
 3. Wat is tot nu toe de beste keuze geweest in je leven?
 4. Wat staat er bovenaan je bucket list?
 5. Wie weet jou altijd op te vrolijken?
 6. Wat was de laatste keer dat je om jezelf moest lachen?
 7. Wat is het meest impulsieve dat je ooit hebt gedaan?
 8. Wat is een item waar jij vrolijk van wordt?
 9. Op welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots?
 10. Welk liedje tovert altijd een glimlach op je gezicht?

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn antwoorden te lezen. Nu ben ik benieuwd…

Wat is het meest impulsieve dat jij ooit hebt gedaan?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

38 Reacties

 1. Susan

  Super leuke tag! Ik heb genoten van je antwoorden :)

  Antwoord
 2. Svenja

  Super tof dat je deze tag hebt bedacht Romy! Ik vind hem erg leuk en ga hem snel van je overnemen <3 Super bijzonder trouwens dat je de reis naar New York zo spontaan en last minute had geboekt, dat zijn vaak de leukste reisjes. En wat een lieve foto van jou en je moeder, fijn dat zij er altijd voor je is en je weet op te vrolijken!

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk om te horen <3 Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden!

   Antwoord
 3. Sylvia

  Hoi Romy, wat een superleuke tag. Ik ga hem zeker van je overnemen. Meest impulsieve wat ik heb gedaan..
  9 jaar geleden zag ik toevallig een advertentie in de krant voor reisleiding, gereageerd en aangenomen klein dingetje moest binnen een maand weg?. Dus ik moest binnen een maand mn woning/baan (vast contract/goed salaris) opzeggen, familie inlichten en nog zoveel meer..
  Maar met dit werk heb ik zoveel mooie herinneringen mogen maken en avonturen mogen beleven. Het wassen het zeker waard?

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je de tag wilt overnemen. Ik ben benieuwd naar jouw antwoorden :) Wat een geweldig avontuur zeg, dat je binnen een maand alles hebt geregeld om reisleidster bent geworden. Dat moet echt onvergetelijk zijn geweest!

   Antwoord
 4. Mylène

  Superleuke tag! Ik werd al vrolijk van jouw antwoorden dus ik denk dat ik deze wel een keer ga overnemen. Zo’n reisje naar NY is trouwens wel echt een goed idee. Lekker veel afleiding voordat je te horen krijgt of je geslaagd bent of niet. Het meest impulsieve wat ik ooit gedaan heb is in mijn eentje het vliegtuig instappen naar IJsland, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat tof die reis naar IJsland! Lijkt me ook echt een hele gave bestemming! En wat leuk om te horen dat je de tag zo leuk vond :)

   Antwoord
 5. Aneta

  Lekkere vrolijke tag! Mooie eigenschap heb je. Doorzettingsvermogen is denk toch wel eens van de aspecten waar een mens z’n doelen nee kan behalen. Ow…die bushalte? Wat een grappig verhaal haha.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En ja, die bushalte was wel heel gênant, maar achteraf ook wel erg grappig ;)

   Antwoord
 6. Klaske

  Wat een leuke tag! En je hebt je eigen vragen zo leuk ingevuld, heerlijk om te lezen. Het meest impulsieve dat ik ooit heb gedaan? Wat een lastige vraag, terwijl ik meestal echt veel te impulsief ben, haha. Maar dat zijn dan meestal kleinere dingen, zoals ineens bedenken dat je naar een bepaalde stad (in Nederland) wilt en een half uur later daarheen gaan. :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat leuk dat je weleens impulsief een leuke stad gaat bezoeken. Dat staat ook op mijn lijstje om nog een keer te doen. Soms zijn impulsieve dingen de leukste :)

   Antwoord
 7. Saskia

  Wat een super fijne, vrolijke en positieve tag! Met heel erg veel plezier gelezen :-)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen :) Dankjewel!

   Antwoord
 8. Sofie

  Haha, die bushalte! Heerlijk vind ik dat, mensen die eens goed om zichzelf kunnen lachen. Een beetje relativering :-) Mooie foto met je moeder ook.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! De foto is een paar maanden geleden gemaakt in een fotostudio en is nog steeds een van mijn favorieten :)

   Antwoord
 9. MamaIssues

  Wat een super leuke tag!!
  Ik ga hem gauw een keertje overnemen :)

  Antwoord
  • Romy

   Hartstikke leuk om te horen! Ik ben benieuwd naar je antwoorden :)

   Antwoord
 10. Irene

  Wat een leuke tag heb je bedacht! En leuke antwoorden! :) Wat grappig van die bushalte. Dat zou ik dus ook hebben. Haha :D Ik ga hem zeker een keer overnemen!

  Antwoord
  • Irene

   Oja en het meest impulsieve wat ik ooit deed is toch mijn blog beginnen. Haha :) en dat is meteen ook de beste beslissing ooit geweest!

   Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen :) En wat heerlijk dat je lekker impulsief hebt besloten om te gaan bloggen en dat dat nog meteen je beste keuze ooit was ook :)

   Antwoord
 11. Nesrin

  Happy is inderdaad een heel leuk liedje en het blijft ook altijd vrolijk. Mooie foto van jou en je moeder, wat lijk je veel op haar. Je mag heel blij en trots zijn op je doorzettingsvermogen, dit is zo een mooie eigenschap.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wat leuk om te horen dat je ons op elkaar vindt lijken. Dat krijgen we inderdaad regelmatig te horen :)

   Antwoord
 12. Galina

  Jij lijkt écht op je moeder! Heel leuke tag heb je bedacht! Ik ben niet zo een impulsief persoon, ik zou het niet voor elkaar krijgen om een week van tevoren te besluiten naar New York te gaan, hoewel het me wel heel gaaf lijkt. Het meest impulsieve wat ik heb gedaan de afgelopen tijd is denk ik in mijn eentje een huis kopen, terwijl mijn man op zakenreis was :o (had hem wel van tevoren gebeld hoor en hij vertrouwde me ermee, maar hij heeft het pas voor het eerst gezien toen we al uitonderhandeld waren).

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt toch als een best wel impulsieve, maar wel hele goede beslissing :) Wat onwijs spannend, een nieuw huis! Ben je al verhuisd of hebben jullie de hele verhuizing nog voor de boeg?

   Antwoord
 13. Claire

  Leuk bedacht Romy! New York is zo leuk om een keer mee te maken. En die kattenfoto! Ik smelt, zo schattig. Mijn kat ligt alleen maar languit op bed of de bank helaas. Ik moet hem maar wat meer Instagram-waardig gaan maken.. Ik ga deze tag binnenkort eens overnemen :)

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je de tag wilt overnemen! Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden :) En haha, een niet Instagram-waardige kat… first world problems van een blogger, hihi.

   Antwoord
 14. Nadine

  Wat een leuke tag heb je gemaakt! Misschien ga ik hem binnenkort ook wel invullen. En foto’s maken van je katten is zo herkenbaar haha. Hoe klein de doos ook is, ze moeten en zullen er in passen. Mijn telefoon staat vol met gekke en lieve foto’s van mijn twee katten <3

  Het meest impulsieve… Ik ben eigenlijk helemaal niet impulsief! Maar als ik iets moet kiezen is het denk ik het veranderen van kapsels of het nemen van piercings, daar kan ik redelijk impulsief mee zijn.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat is het toch heerlijk om katteneigenaar te zijn! Die beestjes zijn zo fotogeniek en doen altijd de grappigste dingen.
   Wat leuk dat je impulsief kunt zijn met kapsels en piercings. Dat is dan weer iets wat ik niet zo snel zou durven ;)

   Antwoord
 15. Lesley

  Wat heb je dat leuk gedaan Romy! Zeker een goede keus om te gaan bloggen :-) Ik ben zelf ook dol op Blond Amsterdam. Drie grote kast vol haha

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En wauw, drie kasten vol Blond Amsterdam…dat zou echt mijn droom zijn :)

   Antwoord
 16. Charel

  Mooie foto met je mams zeg<3! Hele leuke tag!

  Antwoord
 17. Priscilla

  Ik vind dit een hele leuke tag en herken me in veel van je antwoorden. Mijn favoriete foto’s zijn ook foto’s van m’n huisdieren en m’n bucketlist staat ook vol met reisbestemmingen. Blond Amsterdam? Ik deel je liefde. Leuke tag om je beter te leren kennen. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Onwijs leuk om te horen dat je zoveel dingen herkent :)

   Antwoord
 18. Esmeralda

  Oh wat een leuke vragen en antwoorden! Ik heb net ook een tag ingevuld! Ga deze vragen ook zeker op m’n blog zetten, leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat je de tag ook wilt invullen! Ik ben heel benieuwd naar je antwoorden :)

   Antwoord
 19. Lianne

  Wat een leuke en vrolijke tag is dit! Die ga ik zeker overnemen voor op mijn blog te zetten :)

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om dat te horen! Volgens mij heb ik de tag alweer twee jaar geleden bedacht, maar ik vond het destijds zo leuk om de vragen te bedenken. Ik ben nu al heel benieuwd naar jouw antwoorden :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs