Vaker Vrolijkheid #10: capslockissues & opruimwoede

 • 15 juli 2017
 • 41 Reacties
Categorieën: Persoonlijk, Positiviteit

Het is weer zover: tijd voor Vaker Vrolijkheid. De tiende editie alweer! Ik heb iets met ronde getallen, dus dat is al een geluksmomentje op zich. Maar goed, Vaker Vrolijkheid dus. Oftewel mijn lijstje met vrolijke momenten van de afgelopen weken. En dat waren er weer genoeg! Zo kreeg ik het opruimvirus flink te pakken, kocht ik net iets te leuke cadeautjes voor iemand anders en moest ik lachen om mijn eigen onhandigheid met computers op het werk. Dit en nog meer in Vaker Vrolijkheid #10!

vaker vrolijkheid 10

 • Iemand alleen de naam Marie Kondo horen noemen en vervolgens 3 dagen lang enorme opruimwoede hebben. Met (eindelijk) een opgeruimde kast als resultaat!
 • Meer dan 20 kilo scrapbookpapier wegdoen dat ik ooit voor opdrachten heb gekregen. No worries, ik heb nog steeds meer dan genoeg om te scrappen. Maar mijn plank buigt eindelijk minder ver door.
 • Een dagje rondneuzen bij de IJ-Hallen en daar het perfecte gele jurkje met witte stippen tegenkomen.
 • Dat magische gevoel als ik na een rondje hardlopen onder de douche duik met mijn kokosdouchegel en daarna in pyjama geheel in stijl de avond afsluit.
 • Het vlogkanaal van Sanny zoekt geluk herontdekken en daar heel veel leuke vlogs en video’s op terugkijken.
 • Wakker worden met een kapsel dat voor de verandering eens meteen verrassend goed zit #nietsmeeraandoen.
 • De 50e verjaardag van mijn moeder vieren (op haar dringende verzoek zónder Sarah en aanplakbiljetten op lantaarnpalen, maar wel met veel gezelligheid).
 • Als je zelf twijfels hebt over je foto’s twee spontane complimentjes krijgen over de foto’s die je voor een artikel hebt gemaakt. Zo lief!
 • Me gewaardeerd voelen op het werk.
 • Spontaan op een maandagavond afspreken met een vriendin om gezellig bij te kletsen.
 • Ontdekken dat ze nu op het werk in de kantine beneden ook sterrenmuntthee hebben. Je begrijpt waar ik mijn theezakjes tegenwoordig haal…
 • Als ik van een vaag blogidee toch een volledig artikel heb kunnen maken, waar ik nog tevreden over ben ook.
 • Minutenlang twijfelen over wat ik nu precies fout doe met het wachtwoord van een document, er een ICT’er bij halen en er dan achterkomen dat ik Capslock ingedrukt had… In het rijtje #blooper!
 • Op AliExpress leuke cadeautjes bestellen voor een lieve vriendin en die cadeautjes daarna bijna zelf willen houden, omdat ze nog leuker zijn dan ik dacht.
 • Mijn allereerste salaris ontvangen, een klein vreugdedansje maken en vervolgens een deel besteden aan een supermooie Oilily-tas.
 • Onze poes Beertje die ’s ochtends meteen opveert als ik als eerste in alle vroegte beneden kom.
 • Niets merken van de meest regenachtige dag van juni in (?) jaar, omdat ik op kantoor lekker droog zit en na werktijd het zonnetje alweer is gaan schijnen.
 • Mijn broertje opeens tegen het lijf lopen op een station midden in Amsterdam.
 • Elke dag een foto maken van iets waar ik blij van word (een van mijn 30 days challenges). Later meer hierover!

Waar werd jij blij van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. marije 15 juli 2017 op 6:17 am - Beantwoord

  Een lijstje om vrolijk van te worden! Ik werd blij van goede boeken en rustige avonden

 2. jonna@burgertrutjes 15 juli 2017 op 7:12 am - Beantwoord

  Ik ben ook aan het wachten op wat pakketjes van Aliexpress. Wat moeten we toch zonder deze webwinkel. En de opruimwoede is hier ook toegeslagen :’)

  • Romy 15 juli 2017 op 1:01 pm - Beantwoord

   Haha, AliExpress is inderdaad altijd goed. Zo’n leuke webwinkel voor spullen voor mezelf of voor cadeautjes!

 3. Maaike 15 juli 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Ik word er erg blij van dat met al die regen de planten in de tuin een soort groeispurt maken!

 4. Shirley 15 juli 2017 op 8:44 am - Beantwoord

  Ik werd blij van mijn weekje Portugal, maar ik werd ook blij toen ik bij terugkomst best wel weer zin had om te gaan werken. Verder werd ik blij van nieuwe dingen uit de supermarkt proberen en van het lezen waar anderen blij van worden 🙂

 5. Darina 15 juli 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Een heel mooi en vrolijk lijstje! Ik werd blij van mijn rustige vrije dagen waarop ik lekker kon schrijven.

 6. Nesrin 15 juli 2017 op 9:00 am - Beantwoord

  Dat magische moment na het hardlopen is zo fijn. Mooi lijstje Romy. Ik werd blij van waardering, hard werken en genieten van de kleine fijne dingen in het leven zoals mijn kinderen zien na een dag werken.

 7. Els 15 juli 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Haha, herkenbaar met papier. Hier een IKEA kast en deze plank buigt ook aardig door ;-).

 8. Nikita 15 juli 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  Kleine gelukjes zijn altijd de beste! Ik probeer ook zelf altijd op kleine gelukjes te letten en dan ben ik er nadien vrolijk van 🙂

  • Romy 15 juli 2017 op 1:02 pm - Beantwoord

   Dat is inderdaad een groot voordeel van die regen! Mijn moeder is ook dol op tuinieren en roept ook bij elke regenbui “Yes, dit is weer goed voor de plantjes!” 🙂

  • Romy 15 juli 2017 op 1:03 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijk blij lijstje! Wat leuk dat je een weekje naar Portugal bent geweest, maar misschien nog wel leuker dat je de thuiskomst ook niet erg vond 🙂

  • Romy 15 juli 2017 op 1:04 pm - Beantwoord

   Wat een mooi lijstje met blije momenten! En ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om na een lange werkdag je kinderen weer te zien 🙂

  • Romy 15 juli 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij ook zo bewust stilstaat bij kleine geluksmomentjes! Juist die kleine momentjes kunnen je inderdaad soms echt vrolijk te maken 🙂

 9. Bente 15 juli 2017 op 9:50 am - Beantwoord

  Wat een fijne lijst vol positiviteit! En dat heerlijke gevoel van van het hardlopen: heel erg herkenbaar 🙂 dat is een van de favorietste dingen aan hardlopen voor mij 🙂

  • Romy 15 juli 2017 op 1:05 pm - Beantwoord

   Ja, dat gevoel na het hardlopen is echt zo genieten! Ik kan van tevoren als een berg opzien tegen een rondje hardlopen, maar naderhand voelt het zo fijn als ik ben geweest 🙂

 10. Loes 15 juli 2017 op 9:59 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje, soms ik zo’n opruimwoede-aanval heerlijk he? Mijn laatste vrolijke momentje was eigenlijk gisteren heel de dag haha. Ik heb de hele dag gespendeerd met mijn moeder en ’s avonds sloot mijn vriend aan, wat ontzettend gezellig was!

  • Romy 15 juli 2017 op 1:06 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt echt als een heerlijke dag! Wat fijn dat je zo hebt genoeten met je moeder en vriend 🙂

 11. Sylvia 15 juli 2017 op 10:12 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst en ja met dat gele jurkje zou ik ook heel vrolijk zijn

 12. Susan 15 juli 2017 op 10:16 am - Beantwoord

  Heerlijk lijstje! 🙂 Staan een boel dingen op om vrolijk van te worden

 13. Neverdullmoments 15 juli 2017 op 10:32 am - Beantwoord

  Leuke, herkenbare dingen! Ik moest echt lachen om je capslockmoment, dat heb ik ook zo vaak zoiets. Dan denk ik altijd: hm, ik heb me wel eens slimmer gevoeld haha. Superleuk dat je je broertje tegenkwam! Hoe groot is die kans nou!

  • Romy 15 juli 2017 op 1:07 pm - Beantwoord

   Haha, ik had ook het gevoel dat mijn ‘reputatie’ op werk met dat capslock-moment een béétje daalde 😉 Gelukkig hield de ICT’er daarna heel braaf zijn mond toen ik zei “Oh, dat is niet zo heel slim…” 😉

 14. Jessica J. 15 juli 2017 op 12:52 pm - Beantwoord

  Hahaha, een collega van me heeft een soortgelijk probleem, maar dan met NumLock. De pc kiest blijkbaar zelf of NumLock aan- of afstaat bij het opstarten. Er zit geen lampje op het toetsenbord, dus dat resulteert bijna dagelijks in gevloek, haha.

  • Romy 15 juli 2017 op 1:08 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat dat ook goed is voor aardig wat computerfrustratie! 😉

 15. Sandra 15 juli 2017 op 2:41 pm - Beantwoord

  Dat gevoel na het hardlopen ja! Zó verslavend. Echt heerlijk haha. Ik moest wel stiekem even grinniken om dat van dat je caps lock aan stond. :’) Nog gefeliciteerd met je noeder trouwens!! Fijn weekend. 🙂

  • Romy 16 juli 2017 op 9:16 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je felicitatie! Haha, ja, dat van de Capslock was lekker snugger. Ik heb meteen een goede indruk gemaakt op de ICT’er op het werk 😛

 16. Evelyne 15 juli 2017 op 2:46 pm - Beantwoord

  Ik werd blij van het feit dat het nu weekend is. Een vrij weekend. Ik kan eens rustig relaxen en niets hoeft. Zo fijn soms!

  • Romy 16 juli 2017 op 9:17 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk dat je een lekker vrij weekend had. Ik hoop dat je er echt van hebt genoten.

 17. Wendy (B) 15 juli 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

  Opruimwoede is leuk 😀 !

 18. Elke 15 juli 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! En opruimwoede is altijd leuk vooral het resultaat achteraf 😉

 19. Annika 15 juli 2017 op 8:39 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik heb zelf de laatste weken nogal wat stressmomenten gehad, maar gelukkig ook een aantal vrolijke momenten. Pakketjes van AliExpress zijn altijd leuk, ik ben meestal alweer vergeten dat ik wat had besteld, en dan is het net een cadeautje als het aankomt.

  • Romy 16 juli 2017 op 9:20 pm - Beantwoord

   Wat vervelend om te horen dat je de afgelopen weken veel stressmomenten had! Hopelijk kun je de komende tijd wat meer genieten.
   AliExpress-pakketjes zijn inderdaad altijd net cadeautjes! Ik ben ook altijd alweer vergeten wat ik had besteld. Elke pen die ik uitpak, is dan een klein feestje 😉

 20. Danique 16 juli 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat een fijne momentjes! Wat heerlijk om te lezen dat je je gewaardeerd voelt op je werk.

 21. Saskia 16 juli 2017 op 11:01 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje weer. Ik wil in de vakantie ook goed gaan ruimen. Vooral op zolder, staat nog heel erg veel in dozen.
  En fijn he, je gewaardeerd voelen op werk. Erg belangrijk en ook productiever voor jezelf!

  • Romy 16 juli 2017 op 9:30 pm - Beantwoord

   Heerlijk om weer even te kunnen opruimen! Het is soms best een klus, maar het opgeruimde resultaat naderhand is zo fijn.
   Ik ben ook zo blij met de waardering op het werk. Dat maakt het echt fijn om naar mijn werk te gaan 🙂

 22. Madelon 16 juli 2017 op 1:37 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke en positieve lijst! Echt leuk om te lezen 🙂

 23. Claire 16 juli 2017 op 3:46 pm - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Haha die capslock blooper is iets wat mij ook heel goed had kunnen overkomen!

  • Romy 16 juli 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die dat soort bloopers maakt 😉 Ik voelde me wel even heel suf tegenover de ICT’er 😉

 24. Irene 16 juli 2017 op 10:14 pm - Beantwoord

  Ja leuk lijstje! Ik heb dat ook soms, dat m’n capslock aanstaat en m’n wachtwoord dan altijd fout is. Haha. Ik word ook blij van m’n blije foto elke dag. En wij vertrekken morgen op kampeertripje. Zin in!

  • Romy 17 juli 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

   Oh wat heerlijk, dat kampeertripje! Geniet er lekker van 🙂 En gelukkig ben ik niet de enige met die Capslockblooper, haha.

 25. Priscilla 20 juli 2017 op 1:12 am - Beantwoord

  Jaaaa, als AliExpress pakketjes binnen komen en de spulletjes blijken net zo leuk te zijn als op de foto is echt zo’n fijn gevoel. Ook tof dat je je broer gewoon op ’t grootste station van Nederland (is het dat?) tegen kwam. Grappig hoe dingen soms kunnen gaan. Ik ben benieuwd naar je challenge van elke dag een foto 🙂

  • Romy 20 juli 2017 op 11:31 pm - Beantwoord

   Het grootste station was het niet, maar wel een groot station 😉 Echt zo toevallig dat we elkaar net tegenkwamen! Mijn fotochallenge komt morgen of overmorgen online (ik zit nog even te dubben welk artikel ik voor morgen inplan van de twee die ik klaar heb staan, haha).

Recente blogs

11 dingen waar ik eigenlijk mee moet stoppen, maar die ik toch doe

3 juni 2022|Persoonlijk|

Van die dingen waarvan je elke dag denkt “Morgen ga ik mijn leven beteren en stop ik ermee!”. Maar je weet zelf ook best dat je na een nachtje slapen niet opeens klaar bent om die gewoonte uit je leven te bannen. Je hebt misschien al een aantal mislukte pogingen gedaan en hebt stille hoop dat dé slagende poging binnenkort komt. Ooit, ooit ga je je leven beteren. Op Cynthia.nl las ik een lijstje van Emmy met dingen die eigenlijk niet goed zijn, maar die ze toch doet. Ook ik kon moeiteloos een lijstje vullen met moet-ik-eigenlijk-mee-stoppen-punten. Dit zijn er 11!

6 boeken die ik de laatste maanden (al luisterend) las

14 maart 2024|Lifestyle|

Ooit ga ik me ook weer wagen aan echte boeken met een mooie, harde kaften en papieren pagina's die zo fijn tussen je vingers knisperen bij het omslaan. Maar zolang die boeken nog in verhuisdozen verstopt zitten in afwachting van mijn boekenkast (hé schat, wanneer heb je tijd voor mijn 27 pagina's tellende kasthandleiding?), lees ik vooral al luisterend. Ook heel fijn! De afgelopen tijd luisterde ik 6 boeken (bijna) uit. Er waren er een paar waar ik al smullend van de anekdotes doorheen vloog. Bij andere boeken pakte ik er een blocnote bij vanwege alle onvergetelijke levenslessen. En bij weer andere boeken kon ik vooral niet wachten tot de laatste pagina in zicht kwam. Dit zijn de 6 boeken die ik las én mijn eerlijke oordelen erover.