aaaa 5

Vaker Vrolijkheid #11: jonge charmeurs + een dode muis?!

 • 15 augustus 2017
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Het is tijd voor Vaker Vrolijkheid – nummer 11 alweer. Ook de afgelopen weken waren er genoeg mooie dingen om blij van te worden. Van twee (nogal jonge) mannelijke charmeurs in de bus tot aan een muis op de deurmat (ja, echt!). Ook maakten mijn broertjes een verrassende filmkeuze, leefde een collega met me mee en ontdekte ik een leuk tv-programma tijdens deze komkommertijd. Kijk je mee naar mijn lijstje met vrolijke, grappige of ontroerende momenten van de afgelopen tijd?

vaker vrolijkheid 11

 • Een vrouw die superblij kijkt als ik mijn plek in de bus aan haar afsta. Kleine moeite, groot plezier!
 • Een dagje me-time in Amsterdam (zie ook dit artikel).
 • Bij de IJ-hallen heel goed slagen: 5 kledingstukken voor €13. Ik zal ze binnenkort met trots nog laten zien.
 • Voor mijn blog het boek Hygge ontvangen. Oftewel, het perfecte excuus om geen excuusjes meer te bedenken om lekker te gaan lezen! Stay tuned voor een recensie.
 • Met mijn broertjes naar de film The Big Sick. Ik was blij verrast door hun filmkeuze. Ze hadden speciaal voor mij (zonder aandringen!) rekening gehouden met mijn voorliefde voor dramafilms. Broers naar mijn hart! ♥
 • Een avondje bijkletsen met een lieve vriendin.
 • Mijn bezoekersaantallen die plotseling stijgen. Hoewel het bloggen natuurlijk niet daarom gaat, vind ik het wel onwijs leuk om te merken.
 • Het programma Dokters vs. Internet. Echt interessant om te zien hoe je soms met alleen Google al een correcte diagnose kunt stellen als leek.
 • Na heel wat vakantiekeuzestress de knoop doorhakken. Lissabonhere we come (nou ja, in september dan!).
 • Paco die na zijn dierenartsavontuur (hij had een ontsteking boven zijn oog) twee muizen in één dag vangt. Op zich niet heel leuk, maar het is wel leuk dat hij blijkbaar weer de oude wordt.
 • Onverwacht een uurtje langs bij mijn lieve opa en oma, die wel 5x zeggen dat ze zo blij verrast zijn.
 • Twee grote herschrijfopdrachten krijgen op werk en daar de komende weken heel wat uurtjes zoet mee zijn. Altijd fijn om lekker bezig te zijn!
 • Een inspirerend gesprek voeren met iemand, dat me onder andere inspireert om dit artikel te schrijven.
 • Bij de kringloopwinkel een boek over ‘omdenken’ tegenkomen, dat ik nu voor maar €1,50 kon kopen.
 • Op een vrije maandag heel wat uurtjes besteden aan mijn blog.
 • Naar een afspraak in Amsterdam gaan en gewoon in één keer goed lopen (wonderen bestaan, ook bij een verdwaaltalent als ik!).
 • Een lieve collega die, nadat ik 14 kantjes vol heb gepend bij het notuleren, speciaal mailt om te vragen of ik me nog wel oké voel. Haha, daar kon ik niet anders dan met een smiley op reageren.
 • Oude foto’s terugvinden van toen onze katten nog ieniemienie waren en knalblauwe oogjes hadden.
 • Een heel gesprek voeren in het Engels met de man die deze foto van me maakte in Amsterdam. Om er een paar minuten later achter te komen dat we eigenlijk beide Nederlands zijn.
 • In de bus zitten met een hele schattige jongenstweeling, die de hele rit de show steelt. De charmeurs!
 • Mezelf een foto mailen en dan opveren omdat ik een nieuwe e-mail heb ontvangen. Oops, it wasn’t me.
 • Op een druilerige dag op kantoor best wel blij zijn dat ik nu werk en lekker binnen zit.
 • De prachtige zilveren armband (zie hierboven) ontvangen die ik via Retro Sonja’s Instagram-account heb gewonnen. Ik koop niet vaak sieraden voor mezelf, dus dit was een hele leuke verrassing.

Wat was jouw meest vrolijke moment van de afgelopen weken?

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 15 augustus 2017 op 6:25 am - Beantwoord

  Mooi en vrolijk lijstje weer. Lief dat je broertjes rekening met je hielden voor de film

 2. Darina 15 augustus 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Een heel mooi en vrolijk lijstje! Dat van het notuleren herken ik wel 🙂

 3. Neverdullmoments 15 augustus 2017 op 7:32 am - Beantwoord

  Hahaha “oh bent u ook Nederlander?” Ik zie het helemaal voor me! En dat van die mail herken ik ook hihihi.

 4. Aneta 15 augustus 2017 op 7:41 am - Beantwoord

  Way een leuk lijstje. Echt dingen om
  Blij van te worden. Hoe leuk is het om 5 kledingstukken voor 13 euro te kopen. En lief dat ie opa en oma zo vlij waren met je komst

 5. Maaike 15 augustus 2017 op 7:51 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen weer! Dus weer een goede koopjesjacht gehad in de ij hallen? En fijn dat je bezoekersaantallen met je blog meegroeien! Ik blijf dat een bijzonder fenomeen vinden. Enerzijds wil je dat het daar niet om gaat, maar toch ben je er wel mee bezig. Ik ben trouwens wel benieuwd naar die film, ik houd ook wel van een goede dramafilm.

 6. Iris 15 augustus 2017 op 7:54 am - Beantwoord

  5 kledingstukken voor €13!! Dat is leuk!! En wat goed dat je bezoekersaantal is gestegen!!

 7. Sofie 15 augustus 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Supertof dat je met je broers naar de film ging ?

 8. bychristiana 15 augustus 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Oh wat herkenbaar ;verdwaaltalent. Hier nog zo iemand. Zeker wanneer ik voor de blog in Amsterdam ben, probeer ik altijd zoveel mogelijk te lopen, het is immers zo’n leuke stad om doorheen te wandelen. Maar ik kan rustig een kwartier lang de verkeerde kant op gaan voordat ik besef dat ik heel misschien toch de andere kant op moet….

  • Romy 15 augustus 2017 op 8:13 pm - Beantwoord

   Haha, het blijft lastig, dat verdwaaltalent 😉 Ik denk altijd dat ik moet vertrouwen op mijn intuïtie, maar bijna altijd stuurt die intuïtie me dus precies de verkeerde kant op 😉

 9. TypischKim 15 augustus 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Wat een leuke momentjes inderdaad! Word je vrolijk van 🙂

 10. Josephine 15 augustus 2017 op 8:30 am - Beantwoord

  Wat een fijne lijst! Ik ben benieuwd naar je aankopen van de IJ-markt.

  Deze maand werd ik blij van alle familiebijeenkomsten. Het is altijd heel gezellig!

 11. Eveline Fleur 15 augustus 2017 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. Ik ben benieuwd naar je review over Hygge! Genieten is erg belangrijk in het leven. <3 Zo grappig trouwens dat je engels praatte met die man hahah.

 12. Bente 15 augustus 2017 op 9:44 am - Beantwoord

  Wat een mooie lange lijst weer!
  Afgelopen zaterdag was wel een hoogtepunt: met vrienden barbecuen in onze tuin! Heel fijn!

 13. Irene 15 augustus 2017 op 11:13 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Ik ben ook altijd happy als ik meteen ergens goed heen loop in plaats van 85641 keer te verdwalen. Haha. Zelfs met gps hé. Ben echt een sukkel op dat gebied 😉

 14. Nesrin 15 augustus 2017 op 12:32 pm - Beantwoord

  Haha verdwaaltalent ;-), ik ben er net zo een. Mijn meest vrolijke moment is toch wel dat het moment dat ik mijn man en kinderen op het vliegveld weer in mijn armen kon nemen. Oh en de twee nieuwe kittens in huis 😉

  • Romy 15 augustus 2017 op 8:20 pm - Beantwoord

   Oh wat een heerlijke momenten allebei! Ik kan me voorstellen dat je daar nog steeds met een glimlach aan terugdenkt 🙂

 15. Kim 15 augustus 2017 op 2:30 pm - Beantwoord

  Wat een fijne mooie momenten! Sommige zelfs met een kleine moeite een groot gebaar! Heerlijk om te lezen!

 16. Lisette 15 augustus 2017 op 3:46 pm - Beantwoord

  Onverwachts langs gaan bij opa of oma is inderdaad erg leuk en ze vinden het zo gezellig. De laatste tijd ga ik wel vaker ergens spontaan langs. Onverwachts een ongeplande dag daar kan ik van genieten en blij van worden!

 17. Annika 15 augustus 2017 op 4:05 pm - Beantwoord

  Bij Dokters vs. Internet zit ik altijd heel hard mee te raden. Leuk lijstje weer!

 18. Simone 15 augustus 2017 op 9:35 pm - Beantwoord

  Dat zijn nog eens leuke momentjes! Fijn lijstje weer 🙂

 19. yvonne 17 augustus 2017 op 6:19 am - Beantwoord

  Wat een gezellig lijstje weer!

 20. Nikita 17 augustus 2017 op 5:58 pm - Beantwoord

  Als de televisie aanstaat op Studio 100 allemaal liedjes van K3 en Samson en Gert en Plop zien voorbijkomen en je weer eventjes 5 jaar voelen 🙂 En op Spotify liedjes ontdekken die je in een moeilijke periode hebt ontdekt en vaak hebt geluisterd en ontdekken dat het allemaal goed is gekomen

  • Romy 17 augustus 2017 op 9:23 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen wat muziek met je kan doen, zowel de vrolijke liedjes als de liedjes waar je persoonlijke herinneringen aan hebt. Ik kan me voorstellen dat het je een heel fijn gevoel geeft om je bij die Spotify-liedjes te realiseren dat je die nare periode achter je hebt gelaten.

Recente blogs

Mijn zakelijke doelen voor 2022 (als freelance tekstschrijver)

28 februari 2022|Carrière en ondernemen, Persoonlijk|

Het kerstdiner is alweer twee maanden achter de kiezen. En de Jip en Janneke-champagnefles is al weken geleden leeg in de glasbak gekieperd. Kortom: ik stort me alweer ruim twee maanden op iets serieuzers dan kerstdinerperikelen: werk. Ik begon het jaar goed, met het formuleren van 7 zakelijke doelen in de eerste maand van dit jaar. Knallend het jaar in, zeggen ze toch?! Als extra stok achter de deur voor mezelf (en om je een inkijkje te geven) deel ik mijn doelen ook hier op de blog.

7 makkelijke kamerplanten die ik wél in leven houd

12 januari 2020|Interieur|

Jarenlang was ik ervan overtuigd dat het groene-vinger-gen aan mij voorbij was gegaan. Nadat ik ooit als kind mijn cactus had laten verzuipen (een waar trauma!), was ik er zeker van: planten waren niet voor mij weggelegd. Maar ik had het mis! Wat een half jaar geleden begon met één pannenkoekenplant, is inmiddels uitgegroeid tot een verzameling van 18 planten die er nog allemaal verrassend florissant uitzien. De truc? Zoek makkelijke kamerplanten uit die niet al te veel verzorging nodig hebben. Dit zijn 7 makkelijke kamerplanten die ik je zeker kan aanraden.

De dag goed beginnen, doe je zo! (11 tips)

23 april 2018|Positiviteit|

Stel je ligt voor je gevoel net heerlijk te slapen als de wekker (véél) te vroeg afgaat. Half zeven en het is tijd om je heerlijke bed te verlaten, onder je warme dekbed vandaan te komen en aan een nieuwe dag te beginnen. Misschien stap je dolenthousiast zingend je bed uit, maar het kan ook zijn dat je juist met frisse tegenzin voor de dag wakker wordt. Of je nu fris en fruitig of met een licht ochtendhumeur opstaat, ik inspireer je graag met een kickstart van de dag met 10 manieren om de dag goed te beginnen.

Ga naar de bovenkant