Vaker Vrolijkheid #12: livemuziek, wazige foto’s & lieve quote

De afgelopen weken stonden in het teken van heel wat vrolijke momenten. Oftewel tijd voor Vaker Vrolijkheid! Zo werd ik onverwacht getrakteerd op een liveconcert, overwon ik een kapperstrauma en deed ik een aankoop waar ik geen spijt van kreeg. Ook vond ik een regenbui eigenlijk zo erg nog niet en zat ik weer met plezier voor de buis voor mijn lievelingsprogramma’s. Kijk je mee naar mijn lichtpuntjes van de afgelopen maand? Het is weer een vol lijstje geworden, waar ik zelf met een glimlach op terugblik.

Vaker Vrolijkheid 12

 • ’s Ochtends vroeg in de metro helemaal opgaan in het boek Hygge (klik hier voor mijn review!).
 • Bij Kruidvat direct na de lancering (dus precies op tijd) de mooie stationery van Diana Leeflang tegenkomen.
 • Onwijs veel lieve reacties ontvangen op de 1e verjaardag van Vaker Vrolijk. Doe jij al mee met de winactie?
 • Onder de terrasverwarming genieten van een kop thee én een bijkletsronde met een lieve vriendin.
 • Op het nippertje toch nog als allerlaatste passagier nog de bus in kunnen.
 • Een buschauffeur die alle passagiers van livemuziek én grappig commentaar over de busrit voorziet.
 • Veel oude scrapbookspullen verkopen via Facebook. Alles voor een opgeruimde kamer. Slowly getting there!
 • Mezelf na 3 weken (!) twijfelen trakteren op een geweldige vintage winterjas van Top Vintage. Stay tuned voor een outfit binnenkort!
 • Een warme douche en cocoonen in pyjama na een hardloopsessie door de stromende regen.
 • Met collega’s proberen Het Geluid van Q-Music te raden en daar vervolgens een uur je hoofd over breken.
 • Met een vriendin winkelen en de Hema flink plunderen om een prijs voor mijn winactie samen te stellen.
 • Beginnen in een nieuw notitieboekje op mijn werk.
 • Bij de kringloopwinkel voor weinig geld onder andere een superleuke knaloranje mok scoren.
 • Een nieuwe favoriete lipstick (Essence Velvet Matte) ontdekken en die nu elke dag met veel plezier dragen.
 • Genieten van mijn favoriete tv-programma’s die weer zijn begonnen. Bijvoorbeeld Met Open Armen, Holland’s Next Topmodel (guilty pleasure!) en Heel Holland Bakt (lekker kneuterig!).
 • Eindelijk weer naar de kapper durven en erachter komen dat mijn haar weer bijna is aangegroeid na het ‘kapperstrauma’ van vorige keer (de vorige kapper interpreteerde “alleen de puntjes” als zo’n 6 centimeter…).
 • Na regen komt zonneschijn! Een strakblauwe lucht na een paar hele regenachtige dagen.
 • Voor het eerst met blote benen op de foto gaan en daar zo veel lieve en bemoedigende reacties op krijgen.
 • Met Lianne een poging doen tot foto’s maken met de zelfontspanner. Het leverde heel wat wazige, maar juist daardoor zo leuke foto’s op.
 • Vrijdagen op het werk om heerlijk rustig en relaxed het werk af te ronden. Oh ja, en vrijdag = geen spits!
 • Nieuwe functies ontdekken in Photoscape (gratis fotobewerkingsprogramma). Hiermee maakte ik o.a. de collage bovenaan dit artikel.
 • Een klein jongetje op straat: “Papa, wil jij een groot huis aan het water? Ik wil wel voor je sparen, hoor.” ♥

Waar werd jij de afgelopen weken het meest blij van?

Volg:
Deel:

42 Reacties

 1. Lisette
  15 september 2017 / 07:02

  Een lijstje met weer heel wat mooie momenten! Schattig van het jongetje. Ik ben benieuwd naar je nieuwe jas. Die kun je deze dagen al gelijk aantrekken ?. Een etentje met de hele familie bij elkaar, wat niet vaak lukt, was voor mij een mooi moment deze week.
  Lisette blogde over…Wat zijn mijn Herfst essentials?

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:34

   Haha, die jas kan ik met dit weer inderdaad nu al uit de kast trekken! Perfect herfstweer voor dikke winterjassen :) En wat leuk dat je het lukte om zo’n familie-etentje te organiseren. Ik kan me voorstellen dat dat een avond met een gouden randje was.

 2. 15 september 2017 / 08:09

  Jouw lijstjes zijn altijd een leuke starter om de dag mee te beginnen. Leuk dat je de entertainende buschauffeur noemt: ik kan dat altijd erg waarderen! Net als grappige conducteurs, trouwens.

  Toevallig was ik gisteren erg blij met een spontaan bezoek aan het Rijksmuseum om een gave tentoonstelling over oude fotografie te zien. Ik heb er erg van genoten! En daarna doorweekt raken in een wolkbreuk boven Amsterdam – maar ik kon er wel om lachen. :)
  Josephine blogde over…Kijk eens achterom: een pleidooi voor oma’s

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:36

   Ja, dat soort vrolijke mensen kunnen het openbaar vervoer echt opfleuren :) Zeker als je in de spits in een overvolle bus zit, is zo’n zingende of grappende buschauffeur heel vermakelijk.
   Wat leuk dat je gisteren een bezoekje bracht aan het Rijksmuseum. Dat klinkt als een geslaagde dag, ondanks de plotselinge hoosbui ;)

 3. 15 september 2017 / 09:13

  Goede tip, Photoscape! Kende het nog niet maar ga het zeker even uitvogelen. Wat grappig van die buschauffeur, waren ze allemaal maar zo gezellig, haha!
  Simone blogde over…Full day of eating #2

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:37

   Ja, echt hè? Een busrit zou zoveel leuker zijn als alle buschauffeurs zo vrolijk zijn :) En Photoscape is zeker een aanrader! Ik gebruik het al vanaf het begin voor al mijn blogfoto’s en vind het echt een fijn programma. Je kunt er ook mooie kleurbewewrkingen mee aanbrengen.

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:38

   Klopt! Soms gaan dat soort kleine geluksmomenten onopgemerkt voorbij. Juist daarom vind ik dit soort lijstjes zo fijn om wekelijks of maandelijks op te stellen :)

 4. Madelon
  15 september 2017 / 09:04

  Oh wat een leuke, vrolijke momenten weer! Ik ben heel benieuwd naar je jas van Top Vintage!
  Madelon blogde over…De studententijd Tag

 5. 15 september 2017 / 10:29

  Leuk! Nieuwe notitieboekjes zijn altijd erg fijn!! :-)
  Gefeliciteerd met je blog-verjaardag! Mooi moment om even terug te blikken hè?
  En inderdaad is vrijdag de fijnste dag op kantoor (hoewel ik ook wel vaak de vrijdag uitkies om lekker vanuit huis te werken!)!
  Anne – Ditisanne.nl blogde over…Dit Is De Vraag #28 Ten Guilty Pleasures

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:47

   Dankjewel voor je felicitatie! En thuiswerken op vrijdag lijkt me inderdaad ook fijn! Dan kun je de week lekker rustig en productief vanuit huis afsluiten :)

 6. Jorinde
  15 september 2017 / 10:33

  Wat een mooie momenten om op terug te kijken! Wat ongelofelijk lief ook van dat jongetje! Kinderen kunnen soms zulke mooie dingen zeggen!
  Jorinde blogde over…De hotspots van Antwerpen

 7. 15 september 2017 / 11:23

  Wat een heerlijk positieve blogpost! Je hebt er een nieuwe volger bij :D

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:49

   Superleuk om te horen dat je mijn blog bent gaan volgen :) Dankjewel voor je enthousiaste reactie!

 8. Yanine
  15 september 2017 / 10:30

  Wat een leuke dingen weer :). K ga ook maar eens zon lijstje maken. Het meest blij werd ik trouwens van het feit dat mijn studie klaar waardoor ik niet meer constant onder tijdsdruk sta en gewoon met een leesboek ergens koffie kan drinken ipv laptop en onderzoeksartikelen :D
  Yanine blogde over…13 september – Nieuwe rubriek en eerste reisverslag

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:48

   Wauw, wat goed dat je klaar bent met je studie! En zo fijn inderdaad dat je daardoor weer wat meer tijd hebt voor jezelf. Geniet ervan :) En gefeliciteerd met het afronden van je studie!

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:50

   Haha, Het Geluid is inderdaad echt een dingetje. Ik kan daar bijna een beetje van in de ban zijn de afgelopen dagen ;)

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:51

   Ja, het is echt zo fijn om weer wat meer ruimte op mijn kamer te krijgen door mijn grote opruimwoede. Hopelijk kan ik de winterjas snel een keer laten zien op mijn blog :) Eerst even outfitfoto’s maken binnenkort!

 9. 15 september 2017 / 15:17

  Wat een leuke geluksmomenten heb je mee gemaakt, heerlijk om te lezen!:-)
  Dat kapperstrauma heb ik ook meegemaakt en is zooo herkenbaar.
  Heb je nu wel een fijne nieuwe kapper gevonden? Goed dat je wel weer bent gegaan, hihi!
  Leuk dat je ook foto’s via zelfontspanner hebt gemaakt, ik heb er ook altijd last van dat ze inderdaad wazig worden maar soms geeft dat juist zo’n tof effect!

  Liefs, Nathalie
  Oui Nathalie blogde over…Review Aussie Aussome Volume Shampoo & conditioner.

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:52

   Haha, lastig is het met die kappers soms, hè?! Ik had dus altijd een vaste (thuis)kapper, maar het lukte een keer qua agenda’s niet om naar haar te gaan. Toen zocht ik een gewone kapper op in een kapsalon en die knipte het dus totaal niet zoals ik wilde. Vanaf nu ga ik dus gewoon maar weer naar dezelfde thuiskapper, die ik wel een beetje vertrouw met een schaar in haar hand ;)

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:53

   Jeetje, wat is dat snel gegaan met die stationerylijn! Volgens mij was ik dan echt precies op het goede moment bij Kruidvat.

 10. Nikita
  15 september 2017 / 15:00

  Die laatste is zo lief :) Echt waar! Mijn geluksmomentje was dat ik aan het lezen was in school in onze bibliotheek (mijn bus kwam later) en daar ineens een leerkracht binnenkwam die ik twee jaar geleden had gehad en echt wel een fijne leerkracht vind. En dat ik de hele ochtend dezelfde leerkracht had en die supergoedgezind was en klaar voor het weekend waardoor de ene grap na de andere eruit kwam. Goed gelachen vanmorgen dus!
  Nikita blogde over…Leren accepteren

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:50

   Wat een superfijn geluksmomentje van de dag! Zo’n vrolijke leekracht die wel houdt van een grapje kan de dag meteen heel erg opvrolijken :)

 11. Pauline
  15 september 2017 / 19:06

  Leuk! Ben erg benieuwd naar de jas!
  Ik heb spijt dat in enkel de planner heb gekocht bij Kruidvat, wist ik veel dat ik het notitieboek later nergens meer kon vinden ;)
  Waar ik blij van werd is voor het eerst op zaterdag een markt hier bezoeken dat nog dichterbij bleek dan ik dacht (10 minuten wandelen) en daar heel veel lekker voor weinig scoren! Dat wordt een wekelijks tripje!

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:54

   Wat leuk dat je de planner van Diana hebt kunnen bemachtigen! Wel jammer van het notitieboekje, maar er komen vast binnenkort bij andere winkels weer weer toffe boekjes aan :)
   Ik kan me voorstellen dat ide markt een echte blijmaker was. Ideaal om zo dichtbij huis een markt te hebben waar je de leukste spullen voor weinig geld kunt vinden!

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:55

   Oh wat jammer van die stationerylijn! En Top Vintage is inderdaad geweldig. Als ik een geldboompje zou hebben, zou ik wel weten in welke webwinkel ik het geld zou uitgeven…Top Vintage :)

 12. Johanne
  15 september 2017 / 22:33

  Ben heel benieuwd naar je jas! Oh, ik ben mijn brein ook aan het breken over Het Geluid… ik denk dus dat ik het weet, maar ik word maar niet gebeld ?. Mijn meest blije moment vd afgelopen tijd is toch wel toen ik zaterdag de kapper uitliep: eindelijk weer eens iets anders. Heerlijk! Is iets kleins, maar ben er zo blij mee. En ik moet de Hema binnenkort ook weer plunderen. Maar dan voor mezelf ?

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:57

   Oh echt? Ik ga keihard voor je duimen dat je wordt gebeld over Het Geluid! Ben nu wel heel nieuwsgierig of je het echt goed hebt. Bij ons op kantoor dachten we het al 10x te weten, maar elke keer lijkt het toch net iets anders te zijn als we dan het geluid terugluisteren ;)
   Superfijn dat je zo blij werd van het resultaat van een knip- en verfbeurt bij de kapper. Je nieuwe kapsel staat je ook echt super!

 13. 15 september 2017 / 23:44

  Het ultieme bloggen = nagenieten door over geluksmomenten te schrijven. Heerlijk om te lezen en lieve quote aan het eind, hahaha.
  Neverdullmoments blogde over…Die is gek!

  • Romy
   Auteur
   15 september 2017 / 23:58

   Ja, helemaal waar! Door mijn blog kan ik al die fijne momentjes gewoon nóg een keer beleven :)

 14. yvonne
  19 september 2017 / 19:16

  Wat een heerlijk overzicht! Die buschauffeur lijkt mij geweldig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge