Collage Vaker Vrolijkheid 7

Vaker Vrolijkheid #13: Artis, inparkeren en fluffy vest

 • 15 oktober 2017
 • 31 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

De rubriek Vaker Vrolijkheid is inmiddels alweer 13 maanden vaste prik op mijn blog. En daar word ik vrolijk van! Nog steeds stel ik elke maand met veel plezier een lijstje samen van dingen waar ik blij van werd. Als herinnering aan mezelf om positief te blijven, maar ook om de focus te leggen op alles wat leuk en fijn is. En laat er daar nu net genoeg van zijn de afgelopen weken! Ook deze maand heb ik een aantal (kleine en grote) glimlachmomenten op een rijtje gezet. Met onder andere datingverhalen over pinguïns, een compliment uit onverwachte hoek en een nieuwe guilty pleasure.

Vaker Vrolijkheid 12

 • Er plotseling achterkomen dat mijn laarsjes toevallig perfect matchen met het patroon van mijn jurk. Yes!
 • ’s Avonds in de tram door de mooiste Amsterdamse straatjes rijden.
 • Gisteren een dag naar Artis gaan en daar een hele leuke dag beleven.
 • Bij het pinguïnverblijf in Artis een grappig praatje krijgen van een verzorger over de driehoeksverhouding en koppelpogingen onder pinguïns. Te grappig!
 • Al de hele week iets kwijt zijn en het dan toch nog terugvinden.
 • Een paar middagen op zoektocht gaan naar cadeautjes voor mijn lootje voor Echte Post Is Cool.
 • Mijn broertje die me het mooiste compliment *wink* geeft: “Je hebt best goed achteruit ingeparkeerd!”.
 • Onwijs veel lieve reacties ontvangen op mijn spijkerbroekoutfit. Dat gaf zo’n geweldige boost!
 • Mijn niet zo charmante, maar heerlijk zittende fluffy vest helemaal herontdekken voor op vrije avonden.
 • In Lissabon talloze gekleurde gebouwen en prachtige plekken tegenkomen en genieten van de Portugese zon.
 • Als mijn haar en make-up best oké zitten en ik daardoor met een glimlach het toilet verlaat.
 • Op weg naar de top van de berg in Sintra heel wat lol beleven met mijn moeder (lees hier het verhaal).
 • Vervolgens op de terugweg extra genieten van heel relaxed in een tuktuk naar beneden sjezen.
 • Met mijn broertjes iets gaan drinken als we heel wat bij te praten hebben.
 • Een zonnige dag midden in oktober, precies op de dag waarop ik iets leuks gepland had staan. Echt genieten!
 • Me ’s avonds laat vervelen in de bus naar huis en dan opeens een bekende tegenkomen in de bus.
 • Grote projecten op het werk op tijd af krijgen en er een mooi compliment over ontvangen.
 • Ook in de herfst nog veel mooie bloemen tegenkomen en daar volop foto’s van maken.
 • Het tv-programma ‘Met open armen’ op RTL4. Ik krijg kippenvel van hoe mooi dit programma in elkaar zit.
 • Voor mijn werk een beurs bezoeken waar we als bedrijf staan. Een mooi staaltje teamwork!
 • Mijn moeder die dolblij is als ik voor haar een paar vrolijke schoenen heb gekocht als onverwacht cadeau.
 • Hard moeten lachen om te flauwe YouTube-filmpjes. #guiltypleasure
 • ’s Ochtends een blogidee krijgen en de hele dag nauwelijks kunnen wachten om het uit te werken.
 • Steeds iets meer uitdagingen aangaan (niet alleen met kleding) en daar best wel trots en blij van worden ♥

Wat was jouw meest vrolijke hoogtepunt van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 15 oktober 2017 op 8:33 am - Beantwoord

  Wat zijn dit toch mooie lijstjes om iedere maand te lezen! Hoe onthoud je die kleine fijne dingen? Ik word op dit moment vooral erg blij van het weer. Heerlijk deze dagen. Lekker de tuin in, bloembollen planten! Laat het voorjaar maar komen!

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:22 am - Beantwoord

   Zo mooi om te horen dat je het lijstje met plezier hebt gelezen! Ik noteer dit soort kleine dingen vaak meteen in Word of in een notitieboekje nadat ze hebben plaatsgevonden. Zo weet ik zeker dat ik ze niet vergeet. En het weer is op dit moment inderdaad ook echt een blijmaker. Heerlijk om nu al met het voorjaar bezig te zijn 🙂

 2. Sylvia - alovelyadventure 15 oktober 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijst! Ik ben nu wel erg benieuwd naar wat vrolijke schoenen zijn?. Je spijkerbroek stond je ook geweldig dus gauw vaker doen! Heel knap zoals je steeds wat meer uit je comfortzone stapt en nieuwe uitdagingen aangaat! Kan ik zeker nog een voorbeeld aannemen en denk ook vele met mij?

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:26 am - Beantwoord

   Dit zijn de vrolijke schoenen die ik voor mijn moeder kocht: https://www.zalando.nl/new-look-mellow-sneakers-laag-nl011e041-g11.html Ik vind ze zelf ook helemaal leuk 🙂
   Wat lief dat je dat zegt over mijn uitdagingen! Ik dacht zelf lange tijd dat ik dat niet kon, maar merk nu pas hoeveel voldoening ik er eigenlijk uit haal. En als je kleine stapjes zet, is het soms echt minder moeilijk dan je denkt 🙂

 3. Marije 15 oktober 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! En mooi om te lezen hoe je steeds vaker uit je comfort zone stapt.

  Fijne Zondag!

  • Romy 15 oktober 2017 op 9:26 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik wens jou ook een heerlijke zondag toe!

 4. Loes 15 oktober 2017 op 10:17 am - Beantwoord

  Wat een fijn lijstje! Ik word ook altijd heel blij van lieve comments op een blogpost, dat kan mijn dag echt maken. Mijn favoriete moment van de afgelopen tijd was vrijdag, toen mijn vrienden bij mij waren voor mijn verjaardag en we lekker spelletjes hebben gespeeld!

  • Romy 15 oktober 2017 op 6:12 pm - Beantwoord

   Ja, lieve reacties zijn ook zo leuk! Dankjewel ook voor jouw lieve comments 🙂 Daar word ik altijd zo blij van! Je verjaardag klinkt als een heerlijke en hele geslaagde dag. Fijn dat je zo hebt genoten!

 5. Darina 15 oktober 2017 op 10:53 am - Beantwoord

  Een hele mooie lijst. ’s Avonds door Amsterdam rijden vind ik ook heerlijk! De stad ziet er dan zo anders uit, bijna magisch met al die lichtjes! Ik werd het meeste vrolijk door dat ik een lastige beslissing ging nemen over mijn blog en ik heel blij ben met mijn beslissing.

  • Romy 15 oktober 2017 op 6:12 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je eruit bent met de beslissing! Ik kan me voorstellen dat dat een heel fijn gevoel geeft 🙂 En Amsterdam ziet er inderdaad, zeker met de lichtjes in de winter, bijna magisch uit ’s avonds.

 6. kimmetjekims 15 oktober 2017 op 11:05 am - Beantwoord

  Ahhh wat een mooie momenten. Tof dat je dit al zo lang doet! Het lijkt mij ook eens super leuk om naar Lissabon toe te gaan, alleen om die gekleurde gebouwen al. Love it! En wat lief dat je je moeder onverwachts hebt verrast 🙂

  • Romy 15 oktober 2017 op 6:34 pm - Beantwoord

   Ja, Lissabon is echt zo mooi! Zeker een aanrader om eens naartoe te gaan 🙂

 7. Nikita 15 oktober 2017 op 11:21 am - Beantwoord

  Mijn vrolijke hoogtepunt deze maand was toch dat ik op mijn onzekere gebieden wel wat vooruit ben gegaan. Ik had op een donderdag enorm last van mijn onzekerheid op mijn opdrachten die ik ontwierp op school en dat blokkeerde me bijna. En ik wil dat niet, want illustraties tekenen en ontwerpen is wat ik het allerliefste doe. Dus ik heb er toen met mijn leerkracht over gepraat, want anders ging het gewoon niet goedkomen. Zij heeft mij een peptalk gegeven en ze zei dat mijn stijl anders is, maar dat dat goed is. Want anders heeft iedereen altijd hetzelfde. En des te meer ze zulke dingen zegt, des te meer ik het begin te geloven. Vorige woensdagmiddag ook. Ik was aan het ontwerpen voor een chocoladeverpakking en ik had muziek in mijn oren en ik zat echt in een goede flow. Dat was op zich al een geluksmoment eigenlijk, want ik genoot er zo hard van! Om 16u50 had ik zelfs totaal geen zin om te stoppen. Dat is nog nooit gebeurd buiten de les illustratie. Maar plots kwam een van de twee leerkrachten kijken of het goed ging en hij riep er meteen de tweede leerkracht bij omdat hij de illustratietjes die ik ontwierp op de computer zo leuk vond! En mijn tweede leerkracht was het er helemaal mee eens. En toen ze weg waren had ik een glimlach die je er voor de rest van de les er niet meer af kon slaan. Happy!

  Het tweede geluksmomentje heb ik kunnen koppelen aan iets niet zo leuk. Ik vertelde dat ze mijn facebook wisten te hacken, en ik kan er inmiddels al goed om lachen en bekijk het helemaal niet zo dramatisch als sommigen zouden doen. Weet je, het is maar facebook. Mijn leven is niet voorbij. Als de hacker met statussen wil strooien kan die dat toch maar met onschuldige dingen. Of met mijn goede resultaten die ik er af en toe opgooi. Maar het is dus de donderdag gebeurd en ontdekt, en die avond hadden twee klasgenoten er alles aan gedaan om mijn account terug te hacken. Wat helaas mislukt is, maar ik vond het al superlief. Mijn ene klasgenoot had namelijk haar hele avondplanning opzij gegooid om me te helpen, de schat. En de volgende dag kwam ik op school en was de helft van de klas megabezorgd omdat ze wilden weten hoe het ging en hoe het afgelopen was met mijn profiel. Dat vind ik superlief. En daarbij komt kijken, de avond daarvoor had mijn ene klasgenoot nog gebeld naar me omdat ze wou weten hoe het ging en ik niet teveel van slag was door die hacker. Echt geweldig lief 🙂 Het bezorgt me nog steeds een glimlach!

 8. Iris 15 oktober 2017 op 11:33 am - Beantwoord

  Wat leuk dat je zo’n lijstje bij houdt! Het zijn vast hele mooie momentjes geweest.

 9. Susan 15 oktober 2017 op 12:41 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje Romy! Goed om zo terug te kijken 🙂

 10. Nesrin 15 oktober 2017 op 3:52 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je naar Artis bent geweest! Mooie lijst heb je hier, ik wens je weer heel veel mooie dingen toe. Op naar een nieuw lijstje vol moois.

  • Romy 15 oktober 2017 op 7:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ook volgende maand wordt het vast weer een nieuw lijstje vol vrolijke dingen 🙂

 11. Evelyne 15 oktober 2017 op 6:40 pm - Beantwoord

  Fijne momenten heb je weer beleefd! Op dit moment ben ik blij omdat ik komende 3 dagen vrij ben. Joehoe! Deze morgen nog gaan werken en deze middag het ‘weekend’ inzetten met een warme appeltaart en ijs 😀

  • Romy 15 oktober 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je qua onzekerheid zulke mooie stappen hebt gezet! Heel goed dat je met de leerkracht hebt gepraat over de onzekerheid die je had over je opdrachten. Soms is het inderdaad fijn als iemand anders je even een peptalk kan geven. En ze heeft helemaal gelijk: het is toch juist leuk dat iedereen een andere stijl heeft. Superleuk ook dat je zoveel waardering kreeg voor je werk afgelopen woensdag. Je mag echt supertrots zijn op zo’n mooi compliment over je werk 🙂

   Wat ontzettend lief trowuens dat twee klasgenoten zoveel moeite hebben gedaan om je account op Facebook terug te krijgen. Ondanks dat het niet gelukt is, is het inderdaad ontzettend lief van hen! Ik kan me voorstellen dat je ook van dat fijne moment helemaal blij werd.

  • Romy 15 oktober 2017 op 11:04 pm - Beantwoord

   Oh dat klinkt heerlijk! Geniet lekker van je vrije dagen! En hopelijk smaakte de lekkernij extra goed met dit fijne vooruitzicht 🙂

 12. Charel 15 oktober 2017 op 6:55 pm - Beantwoord

  Zo fijn dat alles zo lekker verloopt! Als je op je werk goede dingen doet kan je daar echt een boost van krijgen, heel fijn!

 13. Irene 15 oktober 2017 op 8:37 pm - Beantwoord

  Tof lijstje weer! Dat heb ik ook, dat ik ’s morgens dan plots iets bedenk en dan de hele dag sta te popelen om er over te schrijven 😀 leuk hé?

  • Romy 15 oktober 2017 op 11:05 pm - Beantwoord

   Ja, echt heerlijk! Zo fijn als er spontane ideeën in je opkomen en die bijna vanzelf uitgewerkt op papier lijken te komen 🙂

 14. Sam - singlereadytomingleblog 15 oktober 2017 op 11:09 pm - Beantwoord

  Ah, leuk zo’n lijstje! Ik sprak af met een vriendengroepje dat ik niet zo vaak meer zie, is altijd supergezellig! 🙂

 15. Anna 16 oktober 2017 op 12:32 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen! Heel veel mooie blijheidsmomenten, altijd fijn om daar eens in de zoveel tijd bij stil te staan <3

 16. Lieke 16 oktober 2017 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een fijne dingen! ❤

 17. yvonne 16 oktober 2017 op 12:00 pm - Beantwoord

  Heerlijk lijstje!

  De zon maakt mij zo blij. Die nazomerdagen half oktober. Heerlijk!

 18. Loes 18 oktober 2017 op 9:39 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje. En wat ben je dan vaak vrolijk geweest afgelopen maand! Super goed om bij stil te staan, want door het op te schrijven herleef je die kleine momentjes steeds weer. Leuk om mee te lezen!

  • Romy 19 oktober 2017 op 8:12 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Juist door bij dit soort momenten bewust nog eens stil te staan, vergeet ik ze vooral niet meer 🙂 Zo fijn!

 19. Talitha 19 oktober 2017 op 10:33 pm - Beantwoord

  Ik ben naar Nederland verhuisd omdat ik op slag verliefd werd op Amsterdam toen ik er voor de eerste keer was op mijn 16e. Ik woon inmiddels al meer dan 8 jaar in Nederland, waarvan 6 in Amsterdam, en ik word oprecht nog steeds élke dag gelukkig van door de stad lopen of fietsen. En in de winter dubbel zo hard met alle lichtjes, inderdaad!

  • Romy 20 oktober 2017 op 12:06 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je naar Nederland bent gekomen om Amsterdam! Het blijft ook wel echt, zeker met die lichtjes, zo’n mooie stad. Ik voel me ook een geluksvogel dat ik er zo dichtbij woon 🙂

Recente blogs

Kringloopvondsten #13: een heel bijzonder spijkerjasje & meer

11 juni 2019|Lifestyle|

Mijn laatste editie van kringloopkoopjes is alweer een paar maanden oud. Tijdens mijn verhuizing stond het kringloopshoppen even op een laag pitje, maar daar komt langzaamaan weer verandering in. Ik heb weer de nodige tweedehands aanwinsten van de afgelopen tijd opgespaard om vol trots te showen. Het zijn dit keer allemaal kledingaanwinsten én een tof boek. Een van die kledingstukken is trouwens wel héél bijzonder: een handgemaakt spijkerjasje dat ik op de Sunday Market kocht. Maar daarover verderop in dit artikel meer!

Ergonomisch zitten | Mijn 7 tips (als ex-slecht-zitter) én een ergonomische zitzak

1 september 2022|Interieur, Lifestyle|

“Hé Romy, ga even recht zitten. Hier krijg je spijt van als je veertig bent!” Mijn tante riep het al toen ik dertien was. En ze kreeg gelijk. Vér voor mijn veertigste. Op mijn 26e zat ik bij de fysio om mijn rug te laten kraken. De boel was stram, mijn schouders waren stijf en ik voelde me alsof ik dertig jaar ouder was dan mijn werkelijke leeftijd. Sindsdien besloot ik: ik ga mijn leven beteren. Of beter gezegd: mijn zithouding. Dit is wat ik ben gaan leren over ergonomisch zitten. Iets met minder eigenwijs zijn, anders werken en mezelf naar pilates slepen. En ik laat je kennismaken met Elly, die zelfs loungen op een zitzak nog ergonomisch verantwoord maakt.

Mijn "misschien ooit"-lijstje

23 oktober 2020|Persoonlijk|

De bucketlist, fuck it-list en to-do-list kende ik allemaal al. Maar sinds kort heb ik er als groot lijstjesliefhebber een nieuw lijstje bij: de "misschien ooit"-lijst. Misschien wel de allerfijnste van al mijn lijstjes. Dit is de lijst met wilde plannen waar ik helemaal niet per se iets mee moet. Maar als ik eens zin heb in een mooie nieuwe uitdaging, dan pik ik er eentje uit. Geeft rust in mijn hoofd en altijd genoeg dromen op de stapel om wat mee te doen. Of om uiteindelijk toch maar lekker te laten schieten. Deze 38 punten staan nu op mijn "misschien ooit"-lijst.