Vaker Vrolijkheid

Vaker Vrolijkheid #14: lipstickcommentaar en stilettopret

 • 15 november 2017
 • 38 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Wist je dat ook het uittrekken van je mooiste schoenen een groot geluksmoment kan zijn? En dat pottenkijkers tijdens het bloggen soms zo erg nog niet zijn? De afgelopen weken waren er weer genoeg onvergetelijke geluksmomenten. Klein en groot. Zo werd ik ook blij van een onverwacht grote collectie ondergoed en van een serieuze aanmerking van een collega op de lipstick die ik draag. Benieuwd naar mijn vrolijke momenten van de laatste tijd? Ik deel ze graag met je in Vaker Vrolijkheid #14.

Vaker Vrolijkheid 14

 • Mijn oom en tante die een paar dagen overkomen uit Zweden. Oftewel, tijd voor een complete familiefoto!
 • Op het werk bij het koffie halen: “Zeg, wil jij voortaan je lipstickkleur even met collega X afstemmen? Nu kan ik jullie bekers niet meer onderscheiden.”
 • Voor mijn blog Timberlands ontvangen (zie hier), waardoor ik nu een winter lang warme voeten heb.
 • Alvast Sinterklaasvoorpret beleven door cadeautjes in te slaan voor ons dobbelspel met de familie.
 • Wegzwijmelen bij het kijken naar Grenzeloos verliefd en All You Need Is Love.
 • Het kaartje ontvangen dat ik bij een workshop van Melle als boodschap aan mezelf schreef voor ooit. Hoe fijn is het als je op precies het juiste moment je eigen steunende woorden kunt lezen.
 • Een leuk idee bedenken om een paar lieve bloglezers te verrassen met kerst dit jaar. Stay tuned!
 • Na een lange dag opgelucht mijn prachtig mooie maar niet zo comfortabele stiletto’s weer uittrekken.
 • Enorm opgelucht zijn als ik me met mijn telefoon in mijn hand afvraag waar ik mijn telefoon toch heb gelaten en me dan weer realiseer dat ik dat ding dus zelf vast heb.
 • In mijn eentje een stuk autorijden. Inclusief meeblèren met de radio en diepzinnige gesprekken met mezelf.
 • De foto’s ontvangen die Maaike laatst van mij maakte. Ik vind ze helemaal mij (zie het voorbeeld hierboven).
 • Heel veel plannen smeden voor mijn 25 things before 25-lijst en van sommige punten meteen werk maken.
 • Kaartjes winnen voor de KreaDoe en daarmee een leuke en creatieve dag beleven met mijn moeder.
 • Met mijn lieve vriendin Jolanda een middag bijkletsen en samen scrapbooken.
 • Een vriend die na heel veel jaren hard werken en rijlessen volgen zijn rijbewijs haalt. Zo blij voor jou, J.
 • Zo veel begripvolle en lieve reacties krijgen op mijn openhartige artikel over het huis uit gaan.
 • Onze kat Paco die achter mijn laptop gaat liggen voor een persoonlijke verwarming. Én als gezellige pottenkijker tijdens het bloggen.
 • Dankzij mijn broertje een film zien die niet bepaald mijn standaard romantische komedie of dramafilm is (Murder on the Orient Express), maar daar toch erg van genieten.
 • Een heel groot compliment krijgen op mijn werk, waar ik best wel even van ondersteboven was.
 • Een Brabantse collega die zich verbaast over het verschijnsel Sint Maarten. “Bedelen om snoep? Wij kiezen op de elfde van de elfde Prins Carnaval!”.
 • Aanwezig zijn bij de prijsuitreiking waarbij mijn moeder een prijs kreeg voor 20 jaar vrijwilligerswerk.
 • Iemand die wijzend op mijn nieuwe knutselspullen van Action vraagt: “Kan ik je thuis afzetten? Dat krijg je vast niet zomaar mee op de fiets.” Niet nodig, wel heel lief!
 • Alle lieve reacties, mailtjes en comments op social media die ik ontvang. Die maken me nog elke dag zo blij ♥

Waar werd jij vrolijk van de afgelopen paar weken?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Josephine 15 november 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  “Enorm opgelucht zijn als ik me met mijn telefoon in mijn hand afvraag waar ik mijn telefoon toch heb gelaten en me dan weer realiseer dat ik dat ding dus zelf vast heb.”

  Hahaha, dit is echt zo grappig! Was dit vroeg in de ochtend of ben je stiekem toe aan vakantie? 😛 (Ik kan zelf ook heel warrig zijn, hoor 😉 ) .

  Murder on the Oriënt Express, die wilde ik ook nog gaan zien. Ik ken het verhaal al wel, maar deze acteurs zijn erg goed. Leuk om te lezen dat jij ervan genoten hebt!

  Ik werd afgelopen week erg vrolijk van een historisch recept met heel veel chocolade!

  • Romy 16 november 2017 op 6:56 am - Beantwoord

   Haha, dit was inderdaad vroeg in de ochtend, maar het is me al vaker overkomen 😉 Ik gebruik mijn telefoon als spiegeltje wanneer ik lipstick opdoe en vergeet dan nog weleens dat het eigenlijk mijn telefoon is. Dus vandaar dat ik opeens een schrikreactie kreeg waar mijn telefoon toch was gebleven. Heel slim! Ik heb datzelfde trouwens ook weleens gehad met mijn fietssleutel. Dan vraag ik me al fietsend (met mijn sleutel dus in het slot) af of ik mijn sleutel niet ben vergeten 😉
   Murder on the Orient Express kan ik je zeker aanraden. Ik vond het een goed verhaal dat ook goed werd neergezet door de acteurs.

 2. Sofie 15 november 2017 op 7:39 am - Beantwoord

  Ik ben nu wel heeeel benieuwd naar een foto van Romy met die stiletto’s ☺️. Weer een vrolijk lijstje!

 3. Darina 15 november 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Prachtige momentjes Romy! Heerlijk om te lezen. Ik ben benieuwd naar Murder on the Orient Express. Ik ken het verhaal maar ben heel benieuwd hoe deze verfilming is.

 4. Nancy 15 november 2017 op 8:57 am - Beantwoord

  Ik ben ook naar die film geweest! Mooie opnames in die bergen hè! Ik heb ervan genoten. Enne, die stilettos wil ik ook wel zien hoor.

  • Romy 16 november 2017 op 6:56 am - Beantwoord

   Ja, zeker weten! Echt een prachtige film, ook met de mooie landschappen.
   Waarschijnlijk laat ik binnenkort nog een outfit met mijn stiletto’s zien 🙂

 5. Janne 15 november 2017 op 9:07 am - Beantwoord

  Fijn vrolijk lijstje! 🙂

 6. Sandra 15 november 2017 op 9:16 am - Beantwoord

  Hahaha, dat van je telefoon is zó herkenbaar! Ik heb dat ook heel vaak. :’) Ik zou niet eens weten waar ik kan beginnen met mijn reactie op deze blog. Ik lees namelijk allemaal super leuke dingen! Die prijs voor jouw moeder, het compliment op je werk, de grappige opmerking over je lipstick op werk, de Timberlands die je hebt mogen ontvangen… Allemaal tof! 😀
  Ik werd de afgelopen weken vrolijk van mijn nieuwe huis en het feit dat ik nu samenwoon en elke dag mijn vriend zie. Hihi!

  • Romy 16 november 2017 op 7:01 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die regelmatig die blooper begaat met haar ‘zoekgeraakte’ telefoon 😉 Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie 🙂 En zo fijn om te horen dat je echt kunt genieten van jullie nieuwe huis en het samenzijn met je vriend!

 7. Simone 15 november 2017 op 9:23 am - Beantwoord

  Jaaa allemaal dingen om heel blij van te worden! Ik kijk ook iedere zondag weer uit naar de avond: All you need is love, kaarsjes, thee! Heerlijn zo’n avondje!

  • Romy 16 november 2017 op 7:02 am - Beantwoord

   Ja, precies dat! Heerlijk om op zondag lekker weg te zwijmelen bij AYNIL met een kop thee erbij 🙂

 8. Susan 15 november 2017 op 9:33 am - Beantwoord

  Haha dat van die telefoon… Heel herkenbaar.

 9. Jessica J. 15 november 2017 op 9:58 am - Beantwoord

  Dat van die telefoon klinkt ontzettend bekend, haha. Ik kan zo ook mijn bril zoeken, terwijl ik hem draag. :’) Tof dat je oom en tante in Zweden wonen! Ga je er vaak op bezoek?

  • Romy 16 november 2017 op 7:06 am - Beantwoord

   Haha, ik ook dus! Ik ben echt een chaoot wat dat betreft en schiet regelmatig onnodig in de paniek als ik denk dat er weer iets kwijt is 😉
   Ik ben helaas nog nooit bij mijn oom en tante in Zweden op bezoek geweest. Ze wonen er nu ongeveer vijf jaar, maar wel nogal afgelegen en ver bij het vliegveld vandaan. Toch zou ik er graag nog eens naartoe gaan om hun plekje daar te zien 🙂 Hopelijk komend jaar misschien!

 10. Loes 15 november 2017 op 10:22 am - Beantwoord

  Ik vind dit altijd zo’n fijn artikel, word helemaal vrolijk van al die kleine dingetjes! Ik moest wel lachen om die lipstickkleur, haha.

 11. Jonna@burgertrutjes 15 november 2017 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk blij en vooral vrolijk artikel 🙂
  Ik werd intens gelukkig van onze vakantie!

 12. Anna 15 november 2017 op 11:03 am - Beantwoord

  Hahaha oh, had je veel te veel gekocht bij de Action :p? Wel super lief dat iemand aanbood om te helpen. Afgelopen zondag ben ik naar de bios geweest en toen zouden we misschien ook naar die film, haha, uiteindelijk werd het toch een andere. Misschien ga ik hem alsnog kijken, ik ben er eigenlijk wel benieuwd naar!

 13. Rianne 15 november 2017 op 2:10 pm - Beantwoord

  Zo ontzettend leuk dat je alle mooie momenten weet te verzamelen! Ik word spontaan blij van dit lijstje. Wat voor mij bovenaan zou komen te staan is dat ik en een goede vriendin het de laatste tijd echt ontzettend gezellig hebben, een soort superhoge piek in onze vriendschap. Daar kan ik dagelijks heel blij van worden 😀

  • Romy 16 november 2017 op 7:11 am - Beantwoord

   Wat onwijs fijn dat het zo goed gaat met jullie vriendschap en dat jullie het echt fijn hebben samen. Een goede vriendin is en blijft gewoon heel bijzonder 🙂

 14. EmilyLotus 15 november 2017 op 3:43 pm - Beantwoord

  Super fijne lichtpuntjes allemaal! <3

 15. Katrien 15 november 2017 op 6:32 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat je je kaartje in de bus kreeg. En ik kan me wel voorstellen hoe het voelde toen je je stiletto’s kon uittrekken. ;-).
  Ik heb onlangs genoten van een heerlijke gezichtsmassage en de workshop pottenbakken die ik eindelijk heb gevolgd heeft mij ontzettend blij gemaakt.

  • Romy 16 november 2017 op 7:18 am - Beantwoord

   Wat een mooie, vrolijke momenten! Superleuk dat je ook zo’n workshop hebt gevolgd! Dat lijkt mij ook heel gaaf om nog eens te doen 🙂

 16. Evelyne 15 november 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

  De afgelopen weken is het zo ongelooflijk druk geweest dat ik niet eens besef waar ik vrolijk van ben geworden. Oh ja, wacht. Ik kocht in de maand Oktober een nieuwe auto en ja, daar werd ik eigenlijk wel vrolijk van. Ik hou er van om er mee te rijden, het is gewoon zo zàlig! Maar dat is ook het enige waar ik vrolijk van werd de afgelopen weken, oeps..

 17. Sarah 15 november 2017 op 8:22 pm - Beantwoord

  Vrolijk lijstje. En dat van een kat tegen de laptop is heel herkenbaar. Die van mij doet dat ook. Of die komt gewoon tegen mij liggen. Nu het kouder is buiten zelfs hoe dichter, hoe liever. Zo lief 🙂 En haha. Diepzinnige gesprekken met jezelf? ME! Altijd 😉

  • Romy 16 november 2017 op 7:19 am - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je het zo druk had de afgelopen tijd en daardoor niet echt van iets kon genieten. Een nieuwe auto is wel een heel mooi iets trouwens! Heerlijk om in je eigen auto te kunnen rijden 🙂 Hopelijk wordt het de komende tijd iets fijner en iets minder druk!

  • Romy 16 november 2017 op 7:20 am - Beantwoord

   Wat lief dat je kat er ook graag bij komt liggen! Ik vind dat ook altijd zo heerlijk gezellig 🙂

 18. Nikita 15 november 2017 op 10:06 pm - Beantwoord

  Mooie puntjes! Ik kan me wel voorstellen dat je stiletto’s na een hele dag afdoen wel deugd doet haha. Ik vind het knap als mensen daar al een hele dag op kunnen lopen. Geef mij maar mijn sneakers 😉 Het gaat om kleine dingen, en ik begin dat in alles te beseffen. In geluksmomentjes, maar ook in als een lichtje voor een ander zijn. Met aanleiding naar mijn reactie gisteren, ik denk dat ik eens ga bijhouden hoeveel ik een ander help of iets goed doe voor een ander. Denk dat ik mezelf nog ga verbazen zo. Maar het wordt tijd dat ik eens ga beseffen dat ik een lichtpuntje voor anderen ben ook.

  Ik kan me erin komen dat je die momentjes fijn vond! Ik lees ze zelf ook met een glimlach en kan me levendig inbeelden dat ik ze even leuk zou vinden. Mijn geluksmomentjes vandaag waren trouwens dat ik mijn vertrouwenspersoon zag kort over de middag toen we beide water namen aan de machine in het restaurant van onze school (zo noemen wij de kantine bij ons op school) en toen vroeg wat ik met mijn pols had gedaan (heb een peesontsteking en draag een brace, vandaar) en toen ik dat uitlegde maakte hij er nog een grap bij. Dus toen ik daarna ging eten smaakte mijn eten nog net iets lekkerder omdat ik blij was met dat grapje en dat ik hem bovendien nog eens had gezien. En dat mijn leerkrachten zo vrolijk werden van mijn affiche die af was deze middag. Zo tevreden heb ik ze nog nooit gezien, mevrouw begon er spontaan van te lachen. En de andere leerkracht is normaal niet zo makkelijk onder de indruk (of hij laat het althans niet merken) en ik merkte aan zijn gezicht en aan zijn stem dat hij echt wel blij verrast was vandaag. Vandaag was op zich gewoon een topdag, en wat me het allergelukkigst maakt is dat ik vertrouwen heb gekregen in mezelf de afgelopen weken. Het is zoveel leuker om te praten met mensen als je niet constant het gevoel hebt dat je irritant bent en jezelf waardeert. En ik heb een heleboel nieuwe muziek ontdekt en dat maakt me net zo blij want sommige liedjes zijn prachtig. Gewoon het feit als ik mezelf vergelijk met een jaar geleden, dat ik zo gegroeid ben maakt me vooral trots. En wat een verschil. Een jaar geleden moest ik mezelf uit mijn bed slepen omdat ik zo down was en mezelf haatte. En nu? Het is dat ik in een stapelbed slaap of ik zou er het liefst uit koprollen en zo rechtstaan om aan de dag beginnen haha. En geloof me, daar is geen woord van overdreven.

  Mooie blogpost trouwens! Het is goed om je geluksmomentjes af en toe op te lijsten. Want de mensen die het gelukkigst zijn of de gelukzakken zijn, zijn wel echt de mensen die dat zelf beseffen 🙂 Is een quote die ik las afgelopen tijd en hij klopt echt wel!

  • Romy 16 november 2017 op 7:24 am - Beantwoord

   Bedankt voor je mooie en uitgebreide reactie! Ik heb die van jou ook met een glimlach gelezen 🙂
   Wat mooi om te horen dat je voor jezelf wilt gaan bijhouden wat je eigenlijk allemaal voor anderen doet. Ik denk inderdaad dat het heel goed is om jezelf eens te realiseren dat je meer voor een ander betekent dan je misschien denkt.

   Fijn om te horen dat je vandaag even je vertrouwenspersoon had gezien en dat hij op zo’n leuke manier reageerde op je brace. Ik kan me voorstellen dat je daar blij van werd. Supergoed ook dat je docenten onder de indruk waren van je mooie affiche! En wat fijn dat je zoveel beter in je vel zit de laatste tijd en ook het vertrouwen in jezelf hebt gekregen. Dat is echt een fijn gevoel waar niets tegenop kan 🙂 En daar mag je absoluut heel trots op zijn!

 19. Sara | MevrouwMiauw 15 november 2017 op 10:38 pm - Beantwoord

  Wat gezellig dat Paco jouw blog-pottenkijker was. Zo’n pottenkijker is natuurlijk super gezellig. Wat heb je veel gezellige, fijne en leuke momenten meegemaakt de afgelopen tijd! Een leuk moment wat ik heb meegemaakt is dat we samen met Vlinder poezenfilmpjes gingen kijken. Vlinder vond het reuze interessant!

  • Romy 16 november 2017 op 7:24 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat jullie met Vlinder samen poezenfilmpjes hebben gezien. Ik kan me voorstellen dat ze daar heel grappig op reageert 🙂

 20. Lindsey Beljaars 16 november 2017 op 11:39 am - Beantwoord

  Aah wat een leuk en vrolijk lijstje!

 21. Anneke 16 november 2017 op 6:06 pm - Beantwoord

  Vol-le-dig mee eens om je lievelingsschoenen ’s avonds dan toch te kunnen uittrekken! 😉 Prachtig om naar te kijken, walgelijk om te dragen soms 😀
  En het telefoon-dingetje heb ik bijna dagelijks… *eyeroll* 😀
  Geniet van de quality time met je familie! :*

  • Romy 17 november 2017 op 6:47 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige met dat telefoonprobleempje! 😉
   Dankjewel voor je leuke reactie! Dat genieten gaat vast helemaal goed komen 🙂

 22. Sam - singlereadytomingleblog 17 november 2017 op 10:38 am - Beantwoord

  Haha zalig die stiletto’s! Ik droeg vroeger altijd stiletto’s (maar dus echt de trein op om mee naar Leuven te gaan hé) en ik heb de sneakertrend heel lang genegeerd, maar nu ben ik om. Staan al mijn stiletto’s daar onder het stof hehe!

  • Romy 17 november 2017 op 11:45 pm - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je! Soms is comfort gewoon net wat belangrijker dan hoe mooi iets eruitziet, ook als je een vrouw bent 😉

Recente blogs

Het kleinste kamertje | Mijn wishlist voor mijn droom-wc

8 december 2020|Interieur|

Er is maar één kamer in mijn woning die ik je nog niet heb laten zien. Dat is ook meteen het allerkleinste kamertje (op mijn voorraadkast na). Oftewel: het toilet. De reden is simpel: met een enorme cv-ketel aan het plafond, heel veel buizen en de grootte van een postzegel is mijn toilet nou niet de meest blogwaardige ruimte is. De roze toiletborstel is nog mijn grootste pronkstuk in dit kamertje. Voorlopig heb ik geen plannen voor een grote make-over, maar mijn moodboard voor mijn droom-wc kan ik je alsnog niet onthouden.

*1 jaar samen*

25 augustus 2020|Persoonlijk|

Ik zie ons nog zo zitten. Vandaag precies één jaar geleden. We waren net naar The Lion King geweest en namen in de auto afscheid van elkaar. Tenminste, dat dacht ik. Er viel een korte stilte en toen kwam dé vraag: "Wil je mijn vriendinnetje zijn?". Nou, daar hoefde ik geen seconde over na te denken. En nog steeds niet! Zo zijn we alweer één jaar verder. Een jaar vol liefdevolle herinneringen, mooie belevenissen, fijne momenten en ook vele lachbuien en een traan op z'n tijd. Maar vooral een jaar met heel veel liefde.