Vaker Vrolijkheid 2 2

Vaker Vrolijkheid #15: perforators, goed nieuws en het rijmvirus

 • 15 december 2017
 • 29 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Mijn blije lijstje opstellen van de afgelopen weken was absoluut geen probleem. Er zijn genoeg mooie, leuke en vooral vrolijke momenten geweest om deze editie van Vaker Vrolijkheid mee te vullen. Zo waren mijn broertje en ik beiden goednieuwsbrengers deze week, brak ik mijn hoofd over het meervoud van ‘perforator’ en presenteerde ik vol trots een paar zelfgemaakte onderzetters. Lees snel verder voor editie 15 van mijn rubriek Vaker Vrolijkheid.

Vaker Vrolijkheid 15

 • Pakjesavond vieren met mijn lieve familie, oftewel zelf onwijs worden verwend én anderen verwennen.
 • Op 5 december een artikel in rijmvorm plaatsen, dat zeker het rijmvirus in mij heeft aangewakkerd.
 • Dat mijn broertje de dag daarna laat weten dat hij een stage gevonden heeft. Stelletje goednieuwsbrengers zijn we bij ons thuis deze week!
 • Een gezellige bijkletsafspraak met een vriendin op vrijdagavond.
 • Tijdens een busrit een vriend tegenkomen die ik al een tijdje niet had gesproken.
 • Met twee vriendinnen die nog nooit eerder tweedehands hebben geshopt naar de IJ-hallen gaan.
 • Onze kat Beertje die een kartonnen doos direct bombardeert tot haar nieuwe slaapplek.
 • Het buurmeisje dat het zo leuk vindt om (kerst)kaarten rond te brengen dat ze daarna maar een tweedehands verjaardagskaart door de brievenbus gooit. Elke dag is een feestje, hè?!
 • Na een drukke werkweek op vrijdag flink kunnen doorwerken om alles af te ronden.
 • Denken dat je iets thuis bent vergeten en je al voorbereiden op hoe je het een dag zonder gaat doen als je ontdekt dat het in een zijvakje van je tas verstopt zat.
 • Vier kaartjes winnen voor de show ‘A Christmas Carol’ in Ziggo Dome binnenkort. Yay!
 • Eindelijk een fotoshoot boeken bij de getalenteerde Iris Zaagman. Dit weekend is het al zo ver!
 • Een appje ontvangen van mijn manager of ze mij blij kan maken met een paar Blond Amsterdam-items, die ze niet meer gebruikt. Hoe attent!
 • Bij de kringloopwinkel een geweldige roze galajurk vinden in mijn maat. Ik denk eraan om hem met kerst te dragen. Er bestaat niet zoiets als overdressed zijn met kerst, toch?!
 • Een uitgebreide shopsessie bij Kruidvat om mijn gekregen VVV-bon uit te geven.
 • Taalkwesties waar je ter plekke over gaat twijfelen. “Zeg Romy, is het nu ‘perforators’ of ‘perforatoren’?” Altijd fijn als dan op internet blijkt dat het allebei goed is. Phew…
 • Heel wat kerstkaarten maken en ook zelf verrast worden door de eerste leuke kaartjes in de brievenbus.
 • All You Need Is Love kijken op zondagavond en me nu al verheugen op de kersteditie.
 • Spontane cadeautjes: van de lieve Lianne twee potjes roze nagellak krijgen. Hoe lief!
 • Een vrije dag hebben als het sneeuwt, oftewel foto’s maken, binnen zitten én geen verkeersstruggles.
 • Ervaren hoe geweldig mijn Timberlands zijn bij weersomstandigheden à la Code Rood.
 • De uitgebreide kerstversiering en lampjes op kantoor.
 • Na gestrand te zijn geraakt met het openbaar vervoer door de sneeuw door mijn lieve vader worden opgehaald, waarna ik eindelijk mijn verkleumde tenen in heerlijke pantoffels kan steken.
 • Een mozaïekworkshop volgen met mijn moeder en vier kleurrijke onderzetters maken. Of ik ze ooit ga gebruiken? Geen idee! Of het leuk was? Zeker weten!
 • Een sollicitatiebrief schrijven waar ik tevreden over ben, daarna een goed sollicitatiegesprek hebben en vervolgens te horen krijgen dat ik het ben geworden. Waaah! Zoals ik gisteren al schreef, ik ben zó blij met mijn promotie en vaste contract. De allerbeste afsluiting van dit jaar!

Wat was jouw meest vrolijke moment van de afgelopen tijd?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Maaike 15 december 2017 op 7:37 am - Beantwoord

  Wat een lijst zeg! Ik blijf het leuk vind deze lijstjes te lezen. Bevestigt maar weer hoe de kleine dingen hrt leven mooi kunnen maken. En heerlijk dat je zo lekker nageniet van je promotie, en terecht!

  • Romy 16 december 2017 op 8:39 am - Beantwoord

   Juist zo’n lijstje met simpele dingen kan inderdaad duidelijk maken hoe fijn het leven eigenlijk is. Ik vind het ook zo waardevol om daar regelmatig eens bij stil te staan en lees de ‘happy lists’ bij anderen ook altijd me veel plezier 🙂

 2. Darina 15 december 2017 op 7:39 am - Beantwoord

  Wat leuk om te lezen allemaal. Zo geweldig van je promotie! Mijn meest vrolijke moment was dat ik vrij gepland heb van werk tussen kerst en oud en nieuw. Zo’n fijn vooruitzicht.

  • Shirley 15 december 2017 op 11:07 am - Beantwoord

   Oe ja, dat heb ik ook nog besloten om te doen. Zo’n lekker vooruitzicht. Heb nog maar vier werkdagen dit jaar.

   • Romy 16 december 2017 op 8:45 am - Beantwoord

    Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook zo benieuwd naar de foto’s. Het is inderdaad wel even spannend om voor de lens te staan bij iemand anders, maar gelukkig heb ik het volste vertrouwen in Iris en is het volgens mij een hele lieve en gezellige meid 🙂

   • Romy 16 december 2017 op 8:45 am - Beantwoord

    Oh wat heerlijk, die vrije week! Geniet er alvast van 🙂

 3. Josephine 15 december 2017 op 7:49 am - Beantwoord

  Een hele leuke lijst! Ik kan me voorstellen dat je daar blij van wordt! Ik dacht trouwens meteen aan het meervoud ‘perforators’. Ik ben blij, dat dat ook goed is. 😉

  Echt gaaf dat je tickets voor A Christmas Carol hebt! Deze versie ziet er behoorlijk glitterig uit… ben benieuwd hoe hij is!

  • Romy 16 december 2017 op 8:39 am - Beantwoord

   Wat een fijn vooruitzicht, die vrije dagen! Geniet er alvast lekker van!

  • Romy 16 december 2017 op 8:40 am - Beantwoord

   Het is inderdaad volgens mij een echte glitter & glamour-versie van A Christmas Carol. Ik ben ook erg benieuwd 🙂

 4. Iris 15 december 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Haha ik herken het zó van die kartonnen doos! Dat gebeurd bij mij thuis ook al tijd. Hilarisch!

 5. Mariska 15 december 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Leuk! 🙂 een uitgebreide shopsessie bij Kruidvat is ook nooit weg haha!

 6. jonna@burgertrutjes 15 december 2017 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een boel blijmakers weer en wat gaaf dat je een mozaikworkshop hebt gevolgd. Dit staat al jaren op mijn to-do-list om een keer te doen.

  • Romy 16 december 2017 op 8:42 am - Beantwoord

   Zo’n mozaïekworkshop is zeker een aanrader om eens te doen. Wij hebben het via ‘Actie van de dag’ geboekt, waardoor het ook nog eens echt een koopje was 🙂

 7. Aneta 15 december 2017 op 9:02 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je vaste contract! En uiteraard veel plezier bij Christmas Carol. Onwijs leuk dat je de kaartjes gewonnen hebt

 8. Sam - singlereadytomingleblog 15 december 2017 op 9:27 am - Beantwoord

  Nog eens proficiat met je promotie, zo’n leuk nieuws! Ik ga vanavond met vriendinnen naar de kerstmarkt in Leuven en dan blijven we daar slapen (huij, jenevertjes!!). Ligt al bijna twee maanden vast met onze drukke agenda’s, haha, dus echt héél veel zin in!!

  • Romy 16 december 2017 op 8:42 am - Beantwoord

   Wat lief! Dankjewel! ♥

  • Romy 16 december 2017 op 8:42 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk, jullie bezoekje aan de kerstmarkt! Echt iets om lange tijd naar uit te zien 🙂 Hopelijk was het een geslaagde avond.

 9. Hermien - KouweKleen 15 december 2017 op 10:42 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd met je nieuwe functie, wat een mooie stap en stoer dat je het erop gewaagd hebt. Je krijgt het vertrouwen niet voor niets. Leuk dat je bij Iris op de foto gaat, uit ervaring weet ik dat dat echt een feestje is, veel plezier! Ik kijk uit naar het resultaat.

  • Romy 16 december 2017 op 8:43 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Ik ben ook zo benieuwd naar de fotoshoot met Iris. De foto’s die ze van jou heeft gemaakt, vond ik ook zo mooi allemaal ♥

 10. Linda 15 december 2017 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk en vrolijk rijtje is het weer geworden, het leest zo leuk weg! Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s van de fotoshoot (die ongetwijfeld mooi gaan worden). Vind het dapper dat je voor de lens van anderen durft te staan!

 11. Anne 15 december 2017 op 11:44 am - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje, en gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 12. Loes 15 december 2017 op 11:44 am - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje, met een hele leuke afsluiting! Zo tof je ‘nieuwe’ baan! En een uitgebreide shopsessie en welke winkel dan ook is heerlijk.

 13. Simone 15 december 2017 op 2:18 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke momenten! Fantastisch, je nieuwe baan! Vind het onwijs leuk voor je. En daarnaast ben ik zelf ook helemaal blij geworden van het lezen van dit lijstje.

  • Romy 16 december 2017 op 8:47 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat mijn lijstje jou ook blij maakt! Dankjewel voor je leuke reactie 🙂

 14. Nikita 15 december 2017 op 6:15 pm - Beantwoord

  Het is zo fijn om je geluksmomentjes op te lijsten! Denk dat dat alleen al een goede motivatie is in de winterdip. Iets wat je echt kan helpen. Misschien moet ik ze ook eens beginnen op te lijsten op mijn blog, net zoals ik vroeger deed. Geluk is een van de dingen die meer wordt als je ze deelt! Je genietmomentje van dat je eerst in de sneeuw vastzat en je daarna je koude voeten in warme pantoffels kon steken is heel herkenbaar! Hoe geweldig ik sneeuw ook vind, het is en blijft een koude boel. Onze bus stond maandagavond in de file door de sneeuw en mijn schoenen en sokken waren ijskoud en doornat. Dus opwarmen was geen optie. Thuis kon ik na bijna twee uur onderweg te zitten eindelijk mijn voeten afdrogen en ze in mijn warme winterse fluffy sokjes steken en bij de verwarming zitten. En dan geniet je dubbel van die warmte van de verwarming. Net als je geniet van een lekker warm bad of een warme douche in die winterse sferen. Bij ons is alle sneeuw trouwens zo goed als weg. In Brugge zag ik nog hier en daar een klein beetje sneeuw (maar zo tussen steentjes of gras) maar het meeste is echt gesmolten nu.

  En ik heb ook vandaag een paar geluksmomentjes gehad gelukkig! Na een dag als gisteren ontving ik ze met veel liefde. Ik ben nog steeds enorm verkouden maar heb er hoofdpijn bij, keelpijn, spierpijn. Ik heb alles in een en longpijn ook. Dat laatste baart me zorgen. En daardoor had ik gisteren een vermoeide dag en daar kwam het slechte nieuws nog eens bovenop wat ik vertelde. Maar mijn geluksmomentjes vandaag waren er wel! Mijn twee beste vriendinnen vertelden me dat ze soms wel eens praten over mij als ik er niet bij ben (maar niet in de zin van roddelen) en dan verwonderen ze zich er altijd over hoe blij en vrolijk en positief ik altijd ben. En dat ze blij zijn dat ik na een hele moeilijke periode zo blij en goed in mijn vel zit. Ze zeiden dat ze dat echt merkten en vertelden me dat vanmorgen voor het tweede examen. Weet je, die complimenten zijn fantastisch. En de andere geluksmomentjes waren dat ik mijn eerste twee examens had en ze fantastisch gingen. Ik ben zo blij, en dit is echt een mooie start voor deze examenperiode. En voor het examen wandelde ik de school binnen en kwam ik onverwachts mijn vertrouwenspersoon tegen en kreeg er een heel vrolijke ‘Goeiemorgen’ van en mijn dipje van gisteren was op slag verminderd. Waardoor ik met een hele goede vibe naar mijn examen ging en dat ik samen met mijn vriendinnen ook nog eens positieve energie heb uitgeoefend op elkaar was het helemaal goed natuurlijk! En toen ik thuis was vanmiddag heb ik mijn vertrouwenspersoon nog een beterschapsbericht gestuurd en daar werd zijn dag wel beter van denk ik.

  • Romy 16 december 2017 op 8:52 am - Beantwoord

   Ik kan je zeker aanraden om eens zo’n blij lijstje te maken. Het helpt mij ook heel erg om de fijne momenten niet te vergeten en om positiever in het leven te staan 🙂 Wat heerlijk dat jij ook zo’n fijn opwarmmomen had na een dag in de mooie, maar ook wel hele koude sneeuw vertoeven.
   Wat goed dat je ondanks de nare gebeurtenissen en het zieke gevoel toch een paar geluksmomentjes had gisteren. Heel mooi bijvoorbeeld wat je vriendinnen over je zeiden! Je mag heel trots zijn op de mooie complimenten die je van hen hebt gekregen. Superfijn ook dat je examens zo goed gingen. En ik weet zeker dat je met dat beterschapsbericht de dag van je vertrouwenspersoon ook meteen iets mooier hebt weten te maken 🙂

 15. Anna 15 december 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Wat ontzettend tof dat je met Iris gaat shooten! Ik heb ook nog een VVV bon liggen, super handig als ik een keertje krap zit!

 16. marije 16 december 2017 op 6:48 am - Beantwoord

  Mooi lijstje!

Recente blogs

Ik ben jarig & ik trakteer! (winactie)

25 mei 2017|Lifestyle, Persoonlijk|

Sommige mensen zeggen dat je verjaardag steeds minder bijzonder wordt naarmate je ouder wordt. Ik ben duidelijk niet een van die mensen, want nog elk jaar vind ik het geweldig om jarig te zijn. Ik vind het altijd een mooie mijlpaal als ik weer een jaar bij mijn leeftijd kan optellen en geniet er echt van om dat met familie en vrienden te vieren. Maar ook op mijn blog wil ik graag een feestje vieren. Wie jarig is, trakteert. Ik heb dan ook een kleine giveaway voor één gelukkige winnaar klaar staan. Maar ik zou ik niet zijn als ik eerst nog even iets vertel over hoe ik mijn verjaardag vandaag vier.

Tweedehands winkelen | Zo vind ik mooie koopjes! (6 tips)

24 februari 2018|Groen doen, Lifestyle|

Tweedehands, vintage of pre-loved. Hoe je het ook noemt, ik vind het een leuke zoektocht om regelmatig tweedehands een mooie schat op de kop te tikken. “Iew, tweedehands?!”, zeggen mensen weleens. Maar wat nu als ik je vertel dat ik alle items op de foto's bij dit artikel tweedehands gescoord heb?! Het is soms een flinke zoektocht tussen de oude spullen, maar daar houd ik juist wel van. Een vriendin vroeg me laatst "Hoe weet jij altijd tweedehands leuke dingen te vinden?". Daarom dit artikel! Dit zijn 6 tips voor tweedehands winkelen die mij helpen om de mooiste koopjes te vinden.

Je huis verkoopklaar maken – onze 14 tips uit eigen ervaring

17 oktober 2023|Lifestyle, Interieur|

Twee maanden geleden stond ons appartement te shinen op Funda. Je eigen huis opeens als verkoopobject op internet zien staan, was best een bijzonder avontuur. Eén van de door ons lichtelijk onderschatte onderdelen van dit avontuur, was ons huis verkoopklaar maken. Hoewel ons appartement instapklaar is en ik mezelf eerder een opruimfanaat dan een hoarder zou noemen, hadden we er nog best wat weekenden werk aan. Iets met rondrijden met volle auto's, de katteninboedel verhuizen en schoonmaken in hoekjes die niet vaak een Swiffer zien. Het leek me leuk om andere (toekomstige) huizenverkopers een inkijkje te geven in onze avonturen. Dit zijn 14 tips die ik aan anderen zou geven om het verkoopklaar maken goed en vooral met minder stress dan ik aan te pakken.