Gisteren was het Blue Monday, de schijnbaar meest sombere dag van het jaar. Gelukkig was er, op een blauwe Instagramfoto na, niet zoveel blauw aan mijn maandag. Daarom besteed ik vandaag graag aandacht aan mijn blijmakers in plaats van stil te staan bij het druiligere weer, de donkere dagen of vervelende irritatiepuntjes. Er was en is namelijk ook genoeg wat wél leuk is. Het is tijd voor editie 16 van Vaker Vrolijkheid. Met dit keer onder andere een mazzeltje na middernacht, knutselen met wasabi en een wel heel bijzondere geur waar ik stiekem iets mee heb.

vaker vrolijkheid 16

✴ Mijn favoriete trui (deze gele!) ook in het roze tegenkomen en daar nu de trotse eigenaar van zijn.

✴ Op mijn werk een inspirerende lezing bijwonen van een bekende hockeycoach over teambuilding.

✴ Spontaan aan een vriendin vragen om de volgende dag af te spreken en dat dat dan nog lukt ook.

✴ Mijn moeder die knutselen en sushi even niet uit elkaar kan houden wanneer ze mijn verzameling washi tape “wasabi-tape” noemt. #bijnagoed

✴ Na een leuke cabaretshow (Richard Groenendijk) pijn in mijn wangen hebben van het lachen.

✴  Met iemand iets gaan drinken in Amsterdam en het zo leuk hebben dat ik me 4,5 uur later pas realiseer dat de laatste bus zo wegrijdt.

✴ Dat die allerlaatste bus 5 minuten te laat komt, waardoor ik hem nog precies kon halen. Dikke, vette mazzel!

✴ Nieuwe Nederlandse series kijken op tv: Luizenmoeder en Zomer in Zeeland.

✴ Vanwege de bussenstaking op de fiets naar de metro gaan en ontdekken dat dat ook best fijn is ’s ochtends vroeg.

✴ Een compliment krijgen dat mijn haar zo leuk zit, terwijl ik er helemaal niets aan heb gedaan

✴ Van het merk Catrice een lipstick tegenkomen waar glitters in zijn verwerkt. Zo mooi!

✴ Een collega die me op het hart drukt om binnenkort op reis te gaan en me vervolgens streng toespreekt. “Over een maand vraag ik nog eens hoe het er dan voor staat met je plannen, hoor!”

✴ Een keer een dag thuiswerken en dat uiteraard tot de lunch geheel in stijl (lees: in pyjama!) doen.

✴ Wakker worden na een awkward droom en beseffen dat die vreemde situatie gelukkig geen werkelijkheid is.

✴ Een pakket ontvangen dat precies bij mij past als dank voor de scriptie die ik voor iemand heb nagekeken

✴ Mijn agenda die zich vult met leuke plannen voor januari, zoals een bioscoopdate en de voorstelling Vamos.

✴ Doorweekt thuiskomen na een lange reis om dan thuis meteen onder een warme douche te springen.

✴ Naar Kamera Express gaan met een flink bedrag en de gedachte dat mijn camera echt aan vervanging toe is en vervolgens met mijn volledig schoongemaakte huidige camera thuiskomen en slechts een paar tientjes lichter.

✴ Op de blog van Simone een Rituals-cadeaubon winnen en daarmee diezelfde dag nog de Sakura body mist kopen waar ik al lange tijd bij elk bezoek aan Rituals even aan moest snuffelen. Yum!

✴ Stiekem genieten van de geur van nieuwe fietsen in de fietsenwinkel (ja echt, ik ben zo iemand die gek is op de geur van fietsbanden, nagellak en benzine! – herkenbaar?).

✴ Tot mijn eigen verbazing de eerste narcissen van het jaar alweer spotten. Spring is in the air – sort of!

Wat was jouw favoriete blijmaker van de afgelopen week?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 16 januari 2018 op 6:26 am - Beantwoord

  Dit is wel heel veel vaker vrolijk!
  Op het nippertje de bus halen is echt een blijmaker van de dag. Herken ik!
  Mijn vrolijke moment was de vakantie die ik gister boekte. Een weekje naar de zon. Mijn voornemen om vaker te genieten dit jaar heb ik maar gelijk aangepakt, anders komt het er weer niet van.

  • Romy 16 januari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Oh wat een heerlijk vooruitzicht, die vakantie! Dat is inderdaad nog eens echt werk maken van je voornemen om meer te genieten 🙂
   Waar gaat de reis naartoe?

 2. Darina 16 januari 2018 op 6:28 am - Beantwoord

  Wat een mooie blijmakers! Dat van de geuren is herkenbaar 🙂

 3. Neverdullmoments 16 januari 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Die geuren herken ik wel! De lucht van een nieuwe auto vind ik dan weer vreselijk, daar word ik altijd misselijk van haha. Mooi lijstje, zo leuk die spontane afspraakjes, verwarringen van je moeder en leuke, pushende collega’s! 😉

  • Romy 16 januari 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die sommige vreemde geuren wel kan waarderen 😉 Van de geur van auto’s word ik ook altijd misselijk trouwens. Of ook van in een auto zitten met iemand met veel aftershave op. Pff, dan komt die lucht zo op je af 😉

 4. Shirley 16 januari 2018 op 7:02 am - Beantwoord

  Nagellak en benzine vind ik ook lekker ruiken. En spontane afspraakjes zijn zo fijn. Ik word zelf ook extra blij van het lezen van je lijstje. Mijn blije moment was dat de borrel in de flat die ik mede-organiseerde uiteindelijk heel gezellig was.

  • Romy 16 januari 2018 op 8:26 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat de borrel zo geslaagd was! Ik kan me voorstellen dat dat je echt voldoening geeft als je hebt meegeholpen met de organisatie ervan 🙂

 5. Josephine 16 januari 2018 op 7:46 am - Beantwoord

  Wat fijn van je camera! Daar zou ik nu ook echt heel blij mee zijn.

  Grappig, ik vind nagellak en benzine stinken, maar een fietsenwinkel niet. Wat zouden daar voor dampen hangen? ?

  Ik werd laatst heel blij van de vondst van een nieuwe kringloopwinkel, vlakbij mijn huis! Een nieuw plekje om rond te snuffelen als ik even tijd heb.

 6. Sylvia - alovelyadventure 16 januari 2018 op 8:35 am - Beantwoord

  Wat een fijne lijst zo vroeg op de ochtend. Wat mij blij maakte. Is dat muis (onze kat) lekker op mijn borst lag te slapen. De animatiefilm The Croods kijken – hilarisch en lekker tutten met mijn dochtertje. Heerlijk. De geur van benzine vind ik ook wel lekker haha

  • Romy 16 januari 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

   Haha, ik ben ook wel benieuwd waar die geur in fietsenwinkels vandaan komt. Ik kom er haast nooit, maar kreeg de neiging om even lucht te blijven snuiven toen ik in de fietsenwinkel stond 😉
   Wat leuk dat je een kringloopwinkel vlakbij je huis hebt gevonden! Altijd leuk om daar even rond te kijken!

  • Romy 16 januari 2018 op 8:28 pm - Beantwoord

   Wat een heerlijke dingen noem je op! Gezellig met een kat knuffelen is altijd leuk 🙂 En van animatiefilms word ik ook bijna altijd wel vrolijk.

 7. Sam - singlereadytomingleblog 16 januari 2018 op 9:07 am - Beantwoord

  Haha, ja, ik kan ook echt genieten van de geur van nagellak en benzine! En alcoholstift, hmm, heerlijk! En luister maar naar je collega, hoor 😉 Ik heb zelf nog geen reisplannen voor dit jaar en erger me er echt mateloos aan, haha!

  • Romy 16 januari 2018 op 8:29 pm - Beantwoord

   Haha, die vakantie gaat er vast van komen dit jaar. En zo niet, dan word ik er in ieder geval regelmatig op gewezen 😉

 8. Janne 16 januari 2018 op 9:11 am - Beantwoord

  Narcissen, jeeeej! Ik kan niet wachten tot het weer lente is, of in ieder geval tot het weer langer licht is, want dat geeft zo veel energie.
  Ik ben benieuwd naar welke kleur roze de trui is. Laat je hem nog zien hier?

  • Romy 16 januari 2018 op 8:30 pm - Beantwoord

   Ja, ik zie ook echt uit naar de dagen waarop het weer langer licht is. Zo fijn! Ik merk overigens nu al dat het weer een half uur langer licht is dan eerst.
   De roze trui laat ik binnenkort zien in een outfitpost. Ik heb er dit weekend foto’s van gemaakt 🙂

 9. Sandra 16 januari 2018 op 10:31 am - Beantwoord

  Wasabi-tape, hahaha! Zó grappig. :’) Benzine vind ik trouwens echt een hele nare lucht. Nagellak en een ‘nieuwe fietsen lucht’ gaan nog wel hihi. Trouwens wel een meevaller van je camera! Fijn dat het niet zo duur was uiteindelijk en het simpel opgelost kon worden. 🙂

  • Romy 16 januari 2018 op 8:31 pm - Beantwoord

   Ja, ik was ook echt blij met het nieuws over mijn camera. Het was een flinke schoonmaakbeurt van mijn camera, maar dan heb je ook wat 🙂

 10. Rianne 16 januari 2018 op 11:00 am - Beantwoord

  wat een leuk lijstje! Misschien zelf ook weer eentje maken binnenkort 🙂

  • Romy 16 januari 2018 op 8:31 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je misschien ook weer een lijstje met blijmakers gaat plaatsen op je blog. Ik ben benieuwd 🙂

 11. Annelies 16 januari 2018 op 11:13 am - Beantwoord

  Ik had wel echt een blue Monday gisteren. Heel wat dingen liepen mis en ik voelde me zo triest ’s avonds dat de dag eindigde in een huilbui. Vandaag hopelijk beter.

  • Romy 16 januari 2018 op 8:33 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je zo’n rotdag had gisteren en er zelf ook heel verdrietig van werd. Hopelijk was je dag vandaag een stuk beter!

 12. Loes 16 januari 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Wasabi=tape, haha! Ik snap de verwarring, maar vind het vooral erg grappig. En ahh een rituals giftcard, dat is altijd leuk!

 13. Simone 16 januari 2018 op 11:23 am - Beantwoord

  Ik ben blij dat je al meteen iets leuks hebt kunnen shoppen van de bon en dat je er zo blij mee bent! Ik moest heel erg lachen om de ‘wasabi-tape’ opmerking van je mama! Zou mijn vriend ook zomaar kunnen gebeuren. Hij noemde de klimop planten eens hangop (als in de yoghurt-variant) haha!

 14. Susan 16 januari 2018 op 11:40 am - Beantwoord

  Oh fijn is dat he, als je minder hoeft te betalen dan je verwacht? Geniet ik ook altijd van!

 15. Anna 16 januari 2018 op 12:26 pm - Beantwoord

  Wat leuk dat jij de Rituals giftcard hebt gewonnen! Ik moest heel hard lachen om de wasabi tape, haha! Gisteren was wat het weer betreft wel echt een rotdag. Ik ging outfit foto’s maken in Leeuwarden, maar het regende de hele dag en het waaide ook zo hard! We zijn eerder naar huis gegaan, op zulke dagen zit ik toch het liefst binnen :-).

  • Romy 16 januari 2018 op 8:34 pm - Beantwoord

   Haha, hangop vs. klimop is inderdaad ook wel een leuke verwarring. Daar krijg je toch meteen heel andere associaties bij 😉

  • Romy 16 januari 2018 op 8:35 pm - Beantwoord

   Het was inderdaad een beetje flutweer gisteren. Balen dat het outfitfoto’s maken daardoor niet zo’n succes was. Maar vanaf binnen is een druilerige dag in ieder geval een stuk fijner dan wanneer je buiten staat te verkleumen 😉

 16. Marije 16 januari 2018 op 1:45 pm - Beantwoord

  Mooi lijstje. De lezing klinkt inspirerend.

 17. Bente 16 januari 2018 op 1:58 pm - Beantwoord

  Ik vind op de terugweg naar huis helemaal zeiknat geregend hebben ook nooit zo erg, zeker als je weet dat er een warm huis, een warme douche, en een lekkere kop thee bij thuis komst op je wachten 😀

  • Romy 16 januari 2018 op 8:36 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Dat vooruitzicht van je thuiskomst is dan al fijn genoeg om die natte terugrit ook wel te overleven 😉

 18. Maaike 16 januari 2018 op 2:56 pm - Beantwoord

  Wat fijn van je camera! Mijn lens zat al een paar maanden vast waardoor ik niet volledig in en uit kon zoomen. Maar ik kwam gisteren tot de ontdekking dat ie het opeens weer deed! Even door een vakman laten schoonmaken is ook een goed idee!

 19. Nikita 16 januari 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

  Mijn Blue Monday was wel echt blue. Helaas. Alles liep mis. Het openbaar vervoer, trein die vertraging had met 20 minuten en daarna bijna in mijn gemeente bleken de remmen kapot. Nog tien minuten stilstaan. Daarbij was het mijn eerste stagedag en die ging wel goed. Maar ik was een soort van down en het lag echt niet aan de mensen. Ze zijn superlief en grappig. Achja, we all have our bad days toch?

  Vorige week was een topweek trouwens. Mijn vrienden zijn geweldig en ik mis ze wel. Maar morgen hebben we medisch onderzoek en zie ik een van de drie. En eerlijk, ik zal blij zijn. Vandaag was trouwens top! Dus naast die blue monday komt stage helemaal in orde 😉

  • Romy 16 januari 2018 op 8:53 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat jouw camera ook opeens weer werkte! Een nieuwe camera is toch een flinke investering, dus het is een fijne meevaller als je camera toch niet aan vervanging toe is 🙂 Schoonmaken is zeker goed om af en toe te doen. Bij mijn camera zat er stof op mijn focus en sensor, wat verklaarde waarom ik vaak veel moeite had om scherp te stellen. Zo fijn dat dat nu is opgelost!

  • Romy 16 januari 2018 op 8:55 pm - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je zo’n vervelende dag had gisteren en dat je ook niet echt lekker in je vel zat. Soms heb je inderdaad dat soort dagen waarop het gewoon even allemaal niet lijkt te lukken.
   Fijn om te horen dat het op je stage in ieder geval wel goed gaat! Zo fijn ook dat je morgen een van je vrienden weer ziet. Ik kan me voorstellen dat je daar echt naar uitziet 🙂

 20. Evelyne 16 januari 2018 op 6:36 pm - Beantwoord

  Benzinegeur, heerlijk toch! Jawel, I love it 😉 Waar ik blij van werd afgelopen week? Mijn vrij weekend waarin ik lekker niks heb gedaan! Behalve dan aan mijn blog gewerkt, haha.

  • Romy 16 januari 2018 op 8:55 pm - Beantwoord

   Heerlijk, zo’n vrij weekend! En gelukkig ben ik niet de enige die benzine heerlijk vindt ruiken 😉

 21. Zo simpel is dan geluk 16 januari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

  Heerlijk al die blijmakers!
  Op kraamvisite bij mijn vriendin was voor mij het meest bijzondere moment. 🙂

  • Romy 16 januari 2018 op 8:56 pm - Beantwoord

   Wat een fijn moment! Ik kan me voorstellen dat het heel bijzonder is om je vriendin met haar eigen kindje te zien 🙂

 22. Simone 16 januari 2018 op 9:06 pm - Beantwoord

  Wat een leuke momenten! Die van mij is wel dat we – oké bijna helemaal dan – in ondertrouw zijn gegaan! Wow, dit maakt het zo echt. En dat was het natuurlijk al, maar toch weer even dat gevoel en die gigantische kriebels (goede kriebels hoor, no worries). <3

  • Romy 17 januari 2018 op 7:11 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een mooie stap inderdaad! Ik kan me voorstellen dat dat een geweldig moment is om naar uit te zien 🙂 Heel veel plezier alvast!

 23. smurfige knutselfan 16 januari 2018 op 9:11 pm - Beantwoord

  Een leuk lijste om te lezen. Je kan al van iets kleins blij worden, super, ik ook.
  Ik werd afgelopen week blij van t kaartje dat ik van Anouk (nouk-san) kreeg opgestuurd. Ze geeft soms n kaartje weg aan haar volgers, en nu was ik dat. Zo leuk! 🙂

  • Romy 17 januari 2018 op 7:13 pm - Beantwoord

   Wat een lief gebaar dat Anouk je een kaartje heeft gestuurd. Ik kan me voorstellen dat je daar echt blij van wordt 🙂

 24. Sara | MevrouwMiauw 16 januari 2018 op 11:04 pm - Beantwoord

  Zo heerlijk om de tijd te vergeten en dan ook nog eens de laatste bus (die dus eigenlijk al weg had moeten zijn) te halen. Daar zou ik ook echt mega vrolijk van worden. En wat leuk dat je jouw favo trui in het roze hebt gekocht. Ik ben benieuwd hoe de roze trui je staat. Als ‘ie net zo mooi staat als die gele dan kan ik me heel goed voorstellen dat je daar heel erg vrolijk van werd.

  • Romy 17 januari 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Ja, die bus was echt heel erg mazzel hebben. Ik klaag helaas offline nogal eens over onze busregelingen, maar op dat moment kon ik even alleen maar blij zijn met de bus die toch maar mooi ’s avonds laat nog naar huis rijdt 🙂

 25. zwartraafje 17 januari 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Een leuke middag bijpraten met een lieve vriendin, een fijn gesprek met de uitbaatster van mijn favoriete lekkere adresje in Antwerpen, dat ene boek dat gelukkig nog bij Desleghte stond en dat ik nu wel mee naar huis kon nemen, het plezier van het samenstellen van een verrassingspakket voor iemand, manlief die onverwachts bloemetjes voor me bijheeft, … Gelukkig zijn er heel wat leuke dingen die compenseren dat ik momenteel niet alleen met een keel- en oorontsteking maar ook nog eens met een blaasontsteking zit.

  • Romy 17 januari 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Jeetje, wat rot dat je zowel een keel- en oorontsteking als een blaasontsteking hebt. Juist dan zijn die blijmakers inderdaad meer dan welkom. Zo fijn om te horen dat er toch ook echt leuke en fijne dingen zijn gebeurd de afgelopen weken. Wat lief trouwens, dat verrassingspakket dat je hebt samengesteld!

Recente blogs